Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 mcw 8-6-21 sent

Ανοίγουν οι «κάνουλες» του RRF

Ανοίγει η κάνουλα του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και 4,6 δισ. ευρώ αφορούν ψηφιακά έργα.
Ουσιαστικά πρόκειται για το 23% των συνολικών κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην Ελληνική οικονομία μέχρι το 2026.
Η επιτυχία είναι ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε πολύ καλή προεργασία σχετικά με τη στοιχειοθέτηση των μελετών που κατατέθηκαν για έγκριση, και έτσι τα περισσότερα «πέρασαν» και εντάχθηκαν στο Σχέδιο.
Στην ανάλυση της Επιτροπής εξετάστηκε κατά πόσο οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις του σχεδίου της Ελλάδας στηρίζουν την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που εντοπίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, και ενισχύουν το αναπτυξιακό δυναμικό της, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητά της.
Τα μέτρα για τη στήριξη της ψηφιακής μετάβασης της Ελλάδας, περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, όπως δίκτυα 5G και οπτικών ινών, μέτρα για τη στήριξη της ψηφιακής μετάβασης της δημόσιας διοίκησης, καθώς και επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μέτρα για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος, και μέσω ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Προφανώς ο σωστός σχεδιασμός και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι ένα σοβαρό ποσοστό στο δρόμο προς το ψηφιακό άλμα της χώρας.
Όμως -κακά τα ψέματα- όλα θα κριθούν στην υλοποίηση, που έχει πολύ σφικτά χρονοδιαγράμματα, και σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι ήταν άπιαστα, αλλά τώρα πλέον -που καταφέραμε το ακατόρθωτο- φαίνονται να είναι εφικτά, χωρίς όμως ιδιαίτερα περιθώρια εφησυχασμού.
cosmote-5g-youtube-600x80
nova-stores

Forthnet is dead - Long live Nova

Τέλος εποχής για το brand name της Forthnet, μια και η United αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να βάλει μπροστά την επωνυμία της Nova, η οποία είναι πιο άφθαρτη, και σαφώς πιο θετικά συνδεμένη με τη συνείδηση του κοινού.
Το πλάνο αναζωογόνησης της εταιρείας έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που έκλεισε το deal από τον όμιλο United.
Έτσι, το τελευταίο εξάμηνο έριξε στα ταμεία της Κάντζας 150 εκατομμύρια ευρώ, που δαπανήθηκαν για την απόκτηση και την αναδιάρθρωση της εταιρείας.
Τώρα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου, η United Group προχωρά σε επένδυση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στη Nova μέχρι το τέλος του έτους, βάζοντας εμπρός ολοταχώς τις μηχανές, και φυσικά προσδοκώντας στο ανάλογο ROI.
Φυσικά, το ποδοσφαιρικό προϊόν είναι η ατμομηχανή της συνδρομητικής, και έτσι η United φρόντισε να το εμπλουτίσει άμεσα.
Έτσι, οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων αγώνες στους προκριματικούς της UEFA, τη Bundesliga και τη LaLiga, καθώς και τις αναμετρήσεις αστέρων του τένις στο Wimbledon, το Davis Cup και το ATP Cup.
Η Nova έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για σημαντικές διοργανώσεις της FIBA, το Coppa Italia, τα ολλανδικά και βελγικά πρωταθλήματα κ.α.
Με την παρουσίαση του νέου λογοτύπου, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή της εταιρείας, και δήλωσε: «Αυτή είναι η αρχή μίας δυναμικής νέας εποχής για τη Nova.
Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά καινοτομίας της εταιρείας, και μεταμορφώνουμε τη Nova σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και media, ενδυναμώνοντάς τη με τη σημαντική εμπειρία μας, την εξειδίκευση και το εκτόπισμά μας».
Το σίγουρο είναι ότι ήταν μία σωστή κίνηση, που πυροδοτεί νέες εξελίξεις και έντονο ανταγωνισμό. Οπότε, αναμένουμε επικές μάχες, με… «οχυρωματικά έργα» τα ταμειακά αποθέματα των δυο βασικών μονομάχων.
protocol_banner
mcw-2021-nl2-1

5G Mobile & Connected World: From prospects to reality!

Η νέα γενιά κινητής δεν είναι πλέον προ των πυλών, αλλά έχει ήδη ενταχθεί επιχειρησιακά στους παρόχους. Το επόμενο βήμα είναι τώρα να ενταχθεί και επιχειρηματικά, και να αρχίσει να παράγει υπεραξία.
Αυτή ίσως είναι και η πιο δύσκολη άσκηση, αφού οι τεχνολογικές επενδύσεις πρέπει να γίνουν προϊόντα, να ενταχθούν στο portfolio των παρόχων, να αναδειχθεί η αναγκαιότητα τους, και το κυριότερο να συμβαδίζει η ανάπτυξη τους με την απόδοση προστιθέμενης αξίας.
Στο φετινό συνέδριο 5G - Mobile & Connected World, θα συζητήσουμε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και τις προοπτικές για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτόμων οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων, το οποίο θα δώσει μεγαλύτερη αξία όσον αφορά στην αξιοποίηση της νέας γενιάς των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Και πως τα 5G δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να βελτιωθεί τόσο η καθημερινότητα των πολιτών όσο και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ένα ολόκληρο οικοσύστημα που είναι έτοιμο να αναπτύξει εφαρμογές, τεχνικές και μεθοδολογίες, σε ένα νέο περιβάλλον διασύνδεσης και ανταλλαγής πληροφοριών, στα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Κλειδί για το 5G είναι η διασύνδεση και η ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, και το αποτέλεσμα θα είναι οι δυνατότητες που προσφέρουν, και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.
Στις 23 και 24 Ιουνίου θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια για το νέο οικοσύστημα που δημιουργείται, θα δούμε τα case studies που αναπτύσσονται, τις εταιρείες που αξιοποιούν το 5G για να κάνουν το επόμενο βήμα, best practices από το εξωτερικό και φυσικά τη συνεργασία του 5G με τις άλλες προηγμένες τεχνολογίες, που στην πράξη σημαίνει τον ερχομό της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Το πλήρες πρόγραμμα με τους ομιλητές της πρώτης ημέρας μπορείτε να το δείτε εδώ, με ένα click. Η 2η ημέρα είναι αφιερωμένη στον ανανεωμένο ΣΕΚΕΕ και ξεκινάει με αέρα Βαρκελώνης που περιλαμβάνει από ιστορική ανασκόπηση μέχρι τα σχέδια για το 2021 αλλά και για το 2022 και συνεχίζεται με την ενότητα «New ID - New Horizons!», που θα εξετάσει τους νέους ορίζοντες του ανανεωμένου ΣΕΚΕΕ.
All of these… to a display near you! Αρκεί να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή με ένα κλικ!
samsung-a52
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Στα μέσα του 2021 μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα την επιχειρηματική εκμετάλλευση του 5G στο ποσοστό που θα θέλαμε, όμως εμπορικά ο μισός σχεδόν πληθυσμός έχει πρόσβαση (ή τουλάχιστον δυνατότητα πρόσβασης).
 • Σε κάθε περίπτωση το 5G είναι το trend της εποχής στην κινητή τηλεφωνία, και έτσι επικεντρωνόμαστε σε αυτό, στο φετινό συνέδριο 5G Mobile & Connected World. Παράλληλα, θα αλλάξει τις ζωές μας, τις επιχειρήσεις αλλά και την οικονομία, οπότε αξίζει να του δώσουμε από την αρχή την σημασία που του αξίζει.
 • Καταξιωμένα στελέχη και θεσμικοί παράγοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δώσουν το «παρών», αναλύοντας τις διάφορες πτυχές που επηρεάζουν το 5G, όπως το περιβάλλον, τις υποδομές, τα smartphones, τα δημόσια έργα, κτλ.
 • Περιμέναμε με μεγάλη προσμονή τη συνέντευξη τύπου της (τέως) Forthnet και η αλήθεια είναι πως με τόση προσμονή, περιμέναμε να μας πουν περισσότερα για τα πλάνα… Ωστόσο, από τις -πολλές- ερωτήσεις βγήκαν αρκετές ειδήσεις, αφού όποιος ρωτάει μαθαίνει. Ας δούμε λοιπόν τι μάθαμε.
 • Το όνομα της Forthnet αποτελεί πλέον παρελθόν, μετά από την τελική απόφαση της United Group. Παρά τις μεγάλες επιτυχίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τα τελευταία χρόνια το όνομα Forthnet είχε συνδεθεί με μία μάλλον αρνητική επιχειρηματική πορεία, την οποία αναμφίβολα η νέα διοίκηση θέλει να αφήσει πίσω της, πριν ξεκινήσει η νέα εποχή της εταιρείας. Έτσι, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το όνομα της Nova, που όχι μόνο είναι πιο εμπορικά «εύπεπτο», αλλά και συνυφασμένο με καλές εμπειρίες για τους καταναλωτές.
 • Εκτός από αυτή την απόφαση, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, δήλωσε και το ενδιαφέρον της για τη Wind, ώστε η Forthnet (μας συγχωρείτε, Nova) να αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πάροχο, συμπεριλαμβάνοντας εγγενείς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, και όχι απλά MVNO.
GY-1537-600X80-1
 • Από την πλευρά της, η Wind έδωσε μία τυπική απάντηση, αρκετά αόριστη, ώστε μη δημιουργήσει θέμα, αλλά σχεδόν καταφατική «υπό όρους και προϋποθέσεις». Είπε δηλαδή «μολών λαβέ», αφού «περάσετε» βεβαίως από τους μετόχους. Διότι, δεν πιέζεται κανείς να πουλήσει -έχει κάνει καλή δουλειά ο Νάσος και το team του- αλλά τα πάντα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
 • Επί λέξει, το ανεπίσημο σχόλιο της Wind ήταν ότι «όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να πάει να μιλήσει στους μετόχους», επιστρέφοντας φυσικά το μπαλάκι στην πλευρά της Nova
 • Και επειδή πρέπει να υπάρχει Plan B, συζητάνε πάλι με τη Vodafone για τις τιμές, προκειμένου στην εσχάτη των περιπτώσεων, να βγουν ως MVNO
 • Από την άλλη, θέλουν να αντιστρέψουν την πτωτική τάση στους συνδρομητές, αλλά δεν είπαν πως ακριβώς θα το κάνουν. Προφανώς είναι μία δύσκολη εξίσωση, για την οποία θα αναζητηθεί λύση το φθινόπωρο. Έτσι, κι αλλιώς ο κόσμος είναι τώρα -δικαιολογημένα- σε mode διακοπών…
 • Επίσης, θέλουν να μιλήσουν για υποδομές με όσους έχουν ανοικτά δίκτυα πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκαν για τη ΔΕΗ, η CEO είπε ότι είναι σε συζητήσεις για συνεργασία. Μετά από δυο μέρες ωστόσο, στο ενεργειακό ρεπορτάζ, αναφέρθηκε ότι υπάρχει ήδη σχετική συμφωνία, κάτι που δεν διαψεύστηκε.
 • Σε συζητήσεις βρίσκονται και για τη χονδρική «πώληση» περιεχομένου στη Vodafone και στη Wind, που βέβαια αφορούν κυρίως διαπραγματεύσεις για την τιμή. Η αίσθησή μας πάντως είναι ότι οι συμφωνίες χονδρικής που λήγουν στο τέλος του έτους θα ανανεωθούν, με τα «ματσάκια» να τελειώνουν στην παράταση ή στα πέναλτι...
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Μίλησαν φυσικά και για την πειρατεία, και επέμειναν πολύ πάνω στο θέμα. Βέβαια οι 400.000 πειρατικές συνδέσεις που ανέφεραν είναι μάλλον υπερβολικό νούμερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Cosmote δίνει 200.000 οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι στη χειρότερη περίπτωση η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
 • Άλλωστε, μην ψιθυρίσεις στο αυτί του Έλληνα ότι κάτι είναι παράνομο. Το έχει αγοράσει επί τόπου. Κάπως έτσι δεν έγινε και με τις πατάτες επί Καποδίστρια;
 • Στο θέμα των υποδομών, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα όπου η United δεν έχει ιδιόκτητες υποδομές, όμως η εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα συνεχίσει στο μοντέλο του leasing ή θα αποκτήσει τα δικά της infrastructures.
 • Είπαν επίσης ότι θα ενισχύσουν τα καταστήματα και θα αλλάξουν την εικόνα τους - λογικό αφού αλλάζει και το brand. Ανέφεραν επίσης ότι ενδιαφέρονται για έργα ICT - ειδικότητα του Γεωργιόπουλου, αν και η Boklag το μάζεψε λίγο αργότερα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι καλή η Boklag, αλλά θα θέλαμε λίγο περισσότερο Γεωργιόπουλο. Αφήστε τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Μάο…
 • Σε κάθε περίπτωση, το νερό έχει μπει πλέον ξεκάθαρα στο αυλάκι, και προς ευχάριστη έκπληξη μας, η Forthnet (εντάξει, Nova, που θα πάει, θα το συνηθίσουμε), φαίνεται πως κάνει σωστά το restart, και αν όλα πάνε καλά θα βιώσει μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη και επέκταση. Καλή επιτυχία !!!
 • Το πολύκροτο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα. Το σχέδιο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4,6 δισ. ευρώ που προορίζεται για την υλοποίηση ψηφιακών έργων.
combox
 • Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει πρόβλεψη για 455 έργα που θα φέρουν ως αποτέλεσμα 180 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αύξηση 7% του ΑΕΠ μέχρι το 2026. Για την υλοποίηση του σχεδίου, η Ελλάδα θα λάβει 17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ ως δάνεια.
 • Δεν είναι στόχος μας να γίνουμε Εσθονία. Στόχος είναι να γίνουμε μία άλλη Ελλάδα, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο Euronews, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του.
 • Την επιτυχημένη πορεία του συνεχίζει ο Γιάννης Σύρρος, καθώς επανεκλέχθηκε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DigitalEurope, διατηρώντας φυσικά και τη θέση του ως γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ. Θυμίζουμε ότι θέση στο ΔΣ του DigitalEurope διατηρεί εδώ και επτά χρόνια. Δεν μπορεί, όταν είσαι 7 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι κάνεις σωστά… Πάντα τέτοια!
 • Ο Γερμανός… πάει Πάρνηθα, όχι για εκδρομή, αλλά για να εγκαινιάσει το νέο του επισκευαστικό κέντρο, έκτασης 1.100 τετραγωνικών μέτρων, που καλύπτει 11 κατηγορίες προϊόντων από 60 κατασκευαστές.
 • Το προσωπικό της εταιρείας δέχεται πάνω από 6.000 ώρες τεχνικής εκπαίδευσης ετησίως. Ως προς το αποτέλεσμα το τμήμα service επισκευάζει πάνω από 80.000 συσκευές το χρόνο, με το 60% των επισκευών να πραγματοποιούνται αυθημερόν. Service λοιπόν με… «γερμανικές» προδιαγραφές!
 • Ένα σημαντικό έργο κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποίησε η Vodafone στα Τρίκαλα, που περιλαμβάνει ένα έξυπνο σύστημα parking για ΑμΕΑ μέσω της τεχνολογίας NB-IoT. Αυτό το σύστημα καταγράφει τη διαθεσιμότητα των θέσεων parking για ΑμΕΑ που έχει ορίσει ο δήμος, ενώ μέσα από μία εφαρμογή, ο κάθε χρήστης μπορεί να αναζητήσει θέσεις στα σημεία που τον ενδιαφέρουν, και να πλοηγηθεί απρόσκοπτα σε αυτά. Εμείς πάντως βλέπουμε πολλά… καλά στα Τρίκαλα. Μπράβο!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Αντίστοιχο ενδιαφέρον έδειξε και η Wind, τοποθετώντας ράμπες για ΑμΕΑ σε όλα τα καταστήματα της, σε όλη την επικράτεια, που ξεπερνούν τα 180.
 • Από κινητικότητα στην αγορά της πληροφορικής, πάμε καλά… με την Quest να δηλώνει ότι είναι κοντά σε νέα εξαγορά. Όπως βλέπουμε, κυρίως εστιάζει σε πιο μικρές εταιρείες, με έμφαση είναι στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ζω από περιέργεια για να δω το τέλος (της εξαγοράς)!
 • Αναβλητικότητα ωστόσο υπάρχει όσον αφορά το περίφημο data center της Microsoft. Αυτό που λένε τώρα είναι ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν θα έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. Αμήν και πότε!
 • Παρεμπιπτόντως και η Checkpoint έδειξε ότι ενδιαφέρεται για το Δημόσιο… Με τόσα έργα γιατί να μείνει εκτός νυμφώνος; Όπως επίσης σκοπεύει να στοχεύσει λίγο παραπάνω τις μικρές και μεσαίου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις. Είπαμε, κινητικότητα στο φουλ!
 • Στα 600 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για το οικοσύστημα των startups. Αυτό είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ανακοίνωση των επερχόμενων βραβείων του Elevate Greece.
 • Το επόμενο στοίχημα είναι να δοθεί έμφαση στην περιφέρεια, όπου δεν υπάρχουν startups. Ειδικά σε περιφέρειες όπως η Δυτική Μακεδονία, η κατάσταση δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλή. Πρακτικά, 3 στα 4 startups έχουν έδρα στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη. Αστυφιλία και στα startups!
anycast-m4-plus-600x80
 • Μεγάλη κινητικότητα έχουμε και στην αγορά των smartphones. Κατ’ αρχάς έχουμε την Honor που έκλεισε τη συμφωνία με τη Google, και βγάζει το εντυπωσιακό Honor 50. Γενικώς, η Honor δείχνει ότι θέλει να κάνει μεγάλο comeback. Και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να πάρει μερίδια, τώρα που η αγορά δείχνει να έχει περιοριστεί όσον αφορά στον αριθμό των παικτών.
 • Ενδιαφέρον είναι πως και η Huawei δεν δείχνει να παρατάει την αγορά των smartphones. Τουλάχιστον, αυτό δηλώνει ο νέος country manager που μας έχει έρθει από Ιταλία. Επίσης, ετοιμάζονται να διευρύνουν τη γκάμα, βλέποντας πόσο καλά τους πάνε τα wearables και τα laptops. Και συζητάνε για monitors αλλά και για εκτυπωτές !!!
 • Όσον αφορά τους υπόλοιπους, κάτι ακούστηκε για δεύτερο διανομέα όσον αφορά στη realme. Διανομέα που δεν κάνει πολλή διαφήμιση αλλά είναι πολύ μεγάλος.
 • Από την άλλη η OnePlus δεν έχει πλέον διανομέα στην Ελλάδα και μάλλον θα παίζει κυρίως online. Εκτός και αν κάποιος αποφασίσει να δοκιμάσει εκ νέου.
 • Μέσα σε όλα τα άλλα έχουμε επιπλέον Oppo και Vivo, που ετοιμάζονται αλλά δεν βιάζονται. Ο Ιούλιος είναι της προετοιμασίας!
 • Θα έχουμε πάντως τζόγο από το φθινόπωρο στα smartphones, έχω να πω. Αλλά και στα laptops, αν οι LG (όπως ακούγεται) και Samsung κάνουν κάποια κίνηση να επανέλθουν σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής αγοράς.
 • Η Χριστίνα Λεϊμονή ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας Marketing & Operations της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Πριν από την Microsoft, διακρίθηκε σε θέσεις πωλήσεων και marketing, με θητεία σε εταιρείες όπως Google, Vodafone και Canon.
heath-tracker-600X80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Οι ετοιμασίες για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Microsoft που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν και η εταιρεία είναι πανέτοιμη ώστε από την άλλη εβδομάδα να ανακοινώσει την επόμενη έκδοση των Windows, που ονομάζεται Windows 11.
Πριν από την κυκλοφορία, ορισμένες βασικές λεπτομέρειες του διαδόχου των Windows 10 έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και έτσι λοιπόν μάθαμε ότι πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση του σχεδιασμού και πολλές άλλες ωραίες αλλαγές.
Μια έκθεση των XDA Developers αναφέρει ότι η επερχόμενη ενημέρωση των Windows θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση σε ορισμένους παλαιότερους χρήστες των Windows. Η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση.
Τα παιδιά εκεί στους XDA Developers εντόπισαν ορισμένα κλειδιά διαμόρφωσης προϊόντος με τους τίτλους των Windows 7 και Windows 8.1.
Η αναφορά λέει επίσης ότι υπάρχει ένα αρχείο για τα Windows 8, αλλά αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζεται. Είναι πιθανό οι χρήστες να χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 8.1 πριν από την αναβάθμιση σε Windows 11.
Η Microsoft ξεκίνησε τα Windows 10 ως δωρεάν αναβάθμιση σε χρήστες Windows 7 και 8.1, άρα γιατί να μην κάνουν το ίδιο και φέτος!
Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια συσκευές λειτουργούν στα Windows 10.
cl8-sept-2019-600x80
Ποιος να σας το έλεγε κάποτε ότι θα μπορείτε να φορτίζετε και μάλιστα με μεγάλη ευκολία το smartphone σας ασύρματα χωρίς καλώδιο;
Σίγουρα αυτό έμοιαζε κάποτε σαν ένα απίθανο σενάριο πραγματικότητας αλλά ετοιμαστείτε για το μέλλον που είναι ακόμη πιο καινοτόμο και θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε πλέον την ύπαρξη καλωδίων μια και καλή!
Συνήθεια σε πολλούς κατασκευαστές τώρα τελευταία έγινε η αφαίρεση καλωδίου φόρτισης και δεδομένων από την αρχική συσκευών πολλών συσκευών και τώρα εξετάζεται σοβαρά το πλάνο για την διάθεση smartphoneς χωρίς θύρες.
Σύμφωνα με την Xiaomi, το επόμενο έτος θα υπάρχουν εμπορικές εκδόσεις smartphones χωρίς θύρα φόρτισης. Η εταιρεία πιστεύει ότι η έλλειψη τέτοιων συσκευών στην αγορά δεν είναι σε καμία περίπτωση συνέπεια της απόρριψης ενός τέτοιου βήματος εκ μέρους των χρηστών.
Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί και υπάρχουν παράπονα για την ταχύτητά της, οπότε οι χρήστες προτιμούν την παραδοσιακή φόρτιση καλωδίων.
Επίσης, δεν πρέπει να διαγράφετε από την μνήμη σας το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγοι δημόσιοι χώροι όπου είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση ενός smartphone.
Όμως, καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, οι κατασκευαστές θα είναι όλο και πιο επίμονοι στην προσφορά συσκευών που την υποστηρίζουν και η Xiaomi προβλέπει ότι τα gadget που μπορούν να φορτιστούν ασύρματα θα ανήκουν στην καθημερινότητά μας.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το Samsung Galaxy Z Fold 3, το οποίο έχει μπει σε μαζική παραγωγή από την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο.
Όμως τώρα μια νέα αναφορά μας λέει ότι αυτό θα γίνει στις 27 Αυγούστου μαζί με το Galaxy Z Flip 3.
Οι πληροφορίες μας έρχονται από τον Jon Prosser, ο οποίος επίσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και τα Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch Active 4 πριν από τα δύο κινητά, στις 11 Αυγούστου.
Να έχουμε όμως υπόψη, ότι ο Prosser αναφέρει ότι αυτές οι ημερομηνίες δεν είναι ημερομηνίες ανακοίνωσης των συσκευών, αλλά κυκλοφορίας.
Ενώ δεν έχουμε ακόμα κάποια πληροφόρηση από την ίδια την Samsung, ο Max Weinbach από το Android Police, μέσα σε ένα tweet μας λέει ότι όλες οι συσκευές, δηλαδή τα δύο κινητά και τα δύο ρολόγια, θα κυκλοφορήσουν στις 3 Αυγούστου.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε, είχαμε την πληροφόρηση από Ice Universe ότι το Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch Active 4 θα έφταναν στα χέρια μας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, δηλαδή στο διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος. Αυτό μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, δεδομένου ότι ήδη είμαστε στο τέλος της συγκεκριμένης προθεσμίας…
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin