Newsletter Banner 600x150_Nokia

Free WiFi 2.0

Το δρόμο προς τις πλατείες και τις λεωφόρους, έχει πάρει το ελεύθερο WiFi, το πάλαι ποτέ «Ασύρματο Internet Σαμαρά».
Βασικά, ο δρόμος περνάει από την κατάθεση προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνολικού προϋπολογισμού 18,425 εκατ. ευρώ.
Φορέας χρηματοδότησης είναι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω έργο πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το έργο θα εκτελεστεί με τη Σύναψη Συμφωνιών Πλαίσιο με 3 φορείς, ενώ προσφορές κατέθεσαν οι Cosmote, Vodafone, Wind, Intracom και IBM.
Η ιστορία κρατάει από το Νοέμβριο του 2013, λίγο πριν τις εκλογές, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε το σχέδιό του για τη δημιουργία δικτύου αποτελούμενο από 4.000 WiFi hotspots, με ελεύθερη πρόσβαση στο Internet.
Η αντιπολίτευση τότε χαρακτήρισε επικοινωνιακό τέχνασμα την εξαγγελία, ενώ για τα δύο επόμενα χρόνια και μέχρι τις εκλογές το 2015, το σχέδιο δεν προχώρησε καθόλου.
Το Μάιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πια, εξήγγειλε εκ νέου το έργο, με 3.000 σηµεία ασύρµατης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους για δωρεάν Internet σε όλη την επικράτεια.
Ο σημερινός στόχος, είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου 2.500 περιοχές ασύρματης (WiFi) πρόσβασης, σε όλη τη χώρα.
Οι τοποθεσίες εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναθέτουσας Αρχής και ενδεικτικά θα είναι: χώροι συνάθροισης κοινού, αναμονής, μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος είναι η κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.
Best late than never που λένε και οι Αγγλοσάξονες!
cosmote-5g-youtube-600x80
nokia-underwater-cable

Καλωδίων συνέχεια…

Κάπου κοντά στο 710 π.χ. ιδρύθηκε από τους Αχαιούς η πόλη Κρότωνας στη Νότια Ιταλία, και πάντα είχε ισχυρούς πνευματικούς και πολιτισμικούς δεσμούς με τη μητροπολιτική Ελλάδα.
Περίπου 2.700 χρόνια μετά, ο σύνδεσμος μεταξύ Κάτω Ιταλίας και Ελλάδας πρόκειται να γίνει φυσικός, με την δημιουργία μίας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας που θα τον συνδέσει με την Πρέβεζα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η IslaLink, ανεξάρτητη πλατφόρμα υποδομής οπτικών ινών, που ανήκει στη Fiera Infrastructure, και η Elettra, θυγατρική κατά 100% της Orange, ανακοίνωσαν την κατασκευή του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος υπό την ονομασία ΙONIAN.
Η υποβρύχια υποδομή θα συμπληρωθεί από δύο επίγειους δακτυλίους οπτικών ινών που θα συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις του Μιλάνου και της Ρώμης στην Ιταλία, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα.
Επίσης, από την πλευρά της Ελλάδας μένει να βρεθούν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που θα συνεργαστούν με τους κατασκευαστές του ΙΟΝΙΑΝ, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα είναι καθόλου δύσκολο, αφού η δυνατότητα χρηματοδότησης υποβρύχιων καλωδίων έχει συμπεριληφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ένα αρχικό ποσό 89 εκατ. ευρώ, για τη διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται διαβούλευση για την κατασκευή ενός νέου υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που θα ενώνει την Ελλάδα, με την Κύπρο. Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, διερευνούν ειδικότερα τις προθέσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για την υλοποίηση της κατασκευής του εν λόγω καλωδίου.
protocol_banner
wind-hq-new

Κράτησαν οι μπλε και συνεχίζουν

Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 και για τη Wind, τα οποία δείχνουν ότι και οι «μπλε», κράτησαν τη θέση τους, παρά τις ισχυρές πιέσεις λόγω πανδημίας και lockdown.
Ο δείκτης των εσόδων έγραψε 125 εκατομμύρια, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,5%, ωστόσο η πορεία των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου βελτιώθηκε σε μηνιαία βάση, και τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δείχνοντας σαφώς μία πορεία ανάκαμψης.
Επίσης, η Wind πέτυχε ανάπτυξη στη συνδρομητική της βάση, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και σημείωσε πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς της στόχους.
Συγκεκριμένα, ανά πελατειακή βάση, σημειώθηκε αύξηση 9,5% στα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, αύξηση εσόδων κατά 3,6% από τους πελάτες συμβολαίου, 87,5% από τους νέους πελάτες κινητής που συνδέθηκαν σε προγράμματα άνω των 10GB ή απεριόριστων data και 61,5% από τους νέους πελάτες σταθερής σε γραμμές με οπτική ίνα (NGA).
Τέλος το 10% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από online κανάλια.
Οι επενδύσεις στο τρίμηνο ήταν 25,6 εκατ. ευρώ και έχουν φέρει ως τώρα 400.000 γραμμές οπτικών ινών, τουλάχιστον μέχρι τις υπαίθριες καμπίνες.
Φυσικά, οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και για το 2021 παραμένουν: Η επέκταση υποδομών νέας γενιάς με συνεχιζόμενες επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών (FTTC / FTTH) και του δικτύου 5G.
Η δυναμική εστίαση στους πελάτες με υψηλές ανάγκες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, σε γραμμές νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας, και σε προγράμματα απεριορίστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της λειτουργίας της, και των υπηρεσιών της.
Ο Νάσος Ζαρκαλής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, σημείωσε: «Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, συνεχίσαμε να σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο έναντι των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, και το 2021. Συνεχίσαμε τις επενδύσεις, διατηρήσαμε έντονη την εστίαση μας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στην επιτάχυνση των ψηφιακών μας λειτουργιών και υπηρεσιών, και στις αδιάκοπες προσπάθειες μας για την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στους πελάτες μας.
Καθώς το εξωτερικό περιβάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται, είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά την εμπορική μας δυναμική, με στόχο την θετική μας ανάπτυξη και το 2021.»
samsung-a52
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
  • Πιο κοντά μας έρχονται οι νέες ταυτότητες, που θα έχουν μέγεθος πιστωτικής (ID-1) και θα είναι πιο ανθεκτικές, πιο πρακτικές, και κυρίως έξυπνες, περιλαμβάνοντας έναν προσωπικό αριθμό αλλά και ψηφιακή υπογραφή, ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η γραφειοκρατία στις συναλλαγές με το Δημόσιο.
  • Τρείς λοιπόν από τις πέντε κοινοπραξίες που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον, προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η πρώτη αποτελείται από τις Thales Dis France και Unisystems, η δεύτερη από τις Veridos Ματσούκης, ΟΤΕ, Byte και ΙNCM, και η τρίτη από τις Zetes Industries, Zetes και Space Hellas.
  • Τα πράγματα βέβαια ίσως δεν είναι τόσο απλά. Επειδή μιλάμε για μισό δισ. διαγωνισμό, ασφαλώς και θα υπάρξουν κάποιες προσφυγές από τα σχήματα που έμειναν απέξω (Idemia – Neurosoft και Inform – IN Groupe – Γαλλικό Τυπογραφείο). Επίσης, αυτή η δεύτερη φάση είναι αρκετά price sensitive, διότι οι τρεις που πέρασαν πληρούν τις προδιαγραφές. Άρα τα πάντα πλέον είναι κυρίως θέμα τιμής. Σωστά;
  • Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η υποδομή είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένη σε λύσεις Microsoft σύμφωνα με τη διακήρυξη. Έτσι είναι: Δούναι και λαβείν είναι τελικά όλα στη ζωή. Δίνεις άδειες χρήσης για το δημόσιο, γην, ύδωρ και προδιαγραφές και δίνουν data center (γιατί που θα πάει θα γίνει κάποτε…).
  • Νέοι καιροί, νέα ήθη. Από εκεί που μας απασχολούσε η μέτρηση SAR, τώρα λύθηκε το πρόβλημα με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας, και έτσι ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με έναν άλλο δείκτη. Οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Ευρώπης, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telia και Vodafone, συμφώνησαν στην καθιέρωση του δείκτη Eco Rating, που μετράει τη βιωσιμότητα των κινητών.
  • Συγκεκριμένα, αφορά τον οικολογικό παράγοντα από τη γραμμή παραγωγής, τη μεταφορά τους, τη διάθεση στα καταστήματα, ακόμα και τη χρήση τους. To πράσινο θα φορεθεί πολύ φέτος…
GY-1537-600X80-1
  • Στην τήρηση αυτού του δείκτη θα συμμετάσχει και η Ελλάδα. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, περιλαμβάνονται συσκευές των CAT, Motorola, Nokia, Huawei, Lenovo, Oneplus, Oppo, Samsung, Alcatel, Xiaomi και ZTE, μεταξύ άλλων. Τα κριτήρια αξιολόγησης για κατάταξη κάποιας συσκευής στο Eco Rating περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα της, τη δυνατότητα επισκευής, ανακύκλωσης, την αποδοτικότητα κλίματος και πόρων.
  • Μεγάλο asset η ΕΕΤΤ, καθώς προσθέτει περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, συγκεκριμένα 34,870 από το 2019 και 3,149 από το 2018.
  • Σε περίπτωση που απορείτε γιατί παρέμεναν «αδιάθετα» αυτά τα ποσά, είναι γιατί στο παρελθόν, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για την κατανομή τους. Εδώ δεν μπορούσαν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα θα ου πείτε θα χώριζαν τα χρήματα… Δεν φανταζόμαστε να σας κάνει έκπληξη κάτι τέτοιο στην Ελλάδα!
  • Ευτυχώς στην… μετασχηματισμένη Ελλάδα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης συμφώνησαν σχετικά γρήγορα, και έτσι τα ποσά οδεύουν για να ενισχύσουν τον κρατικό κορβανά.
  • Με ταχύτητες… πολλαπλών Gigabits κινείται η ελληνική Cloudrock, με το δικό της data center στον Άγιο Στέφανο, που λειτουργεί από το 2020. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 1 εκατ. ευρώ, με άλλα 3 προγραμματισμένα για τα επόμενα 5 χρόνια.
  • Στο πελατολόγιο της Cloudrock περιλαμβάνονται επιφανή ονόματα, όπως η Grid Telecom, η Lancom, η Adaptit, η Mediatel, η Fermorite και η Atrotech. Επόμενο βήμα, η παροχή υπηρεσιών virtualization σε παγκόσμιο επίπεδο!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
  • Η αίσθηση είναι ότι πρόκειται για έναν δυνατό παίκτη που έρχεται να παίξει «hard rock». Ωραία εταιρεία με πολύ δυνατές ιδέες που μπορεί να κάνει τη διαφορά με niche εφαρμογές και υπηρεσίες. Και θυμηθείτε: τα κέρδη από το virtualization δεν θα είναι καθόλου virtual…
  • Ανταγωνισμό φαίνεται πως θα έχει το 5G, καθώς προχωράει κανονικά το έργο WiFi4GR, που προβλέπει την εγκατάσταση 5.600 access points σε 2.500 περιοχές της Ελλάδας, για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet.
  • Οι τρεις πάροχοι κινητής, Cosmote, Vodafone και Wind, μαζί με τις Intracom και IBM, κατέθεσαν προσφορές για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το έργο θα εκτελεστεί με τη Σύναψη Συμφωνιών «πλαίσιο» με 3 φορείς και στη συνέχεια θα συναφθούν πολλαπλές εκτελεστικές συμβάσεις. Όλα πάντως δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα το δούμε να υλοποιείται. Πως λέμε μια του έργου, δυο του έργου, τρεις και βγαίνει στον αέρα;
  • Η ελληνική Think Silicon, την οποία έχει εξαγοράσει η αμερικάνικη Applied Materials και τώρα έχει εγκαταστάσεις και την Αττική, μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της παγκόσμιας αγοράς chipsets. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναπτύσσει ένα chip με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, με το οποίο θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους κατασκευαστές. Ποιος ξέρει, το επόμενο κινητό σας ή το επόμενο smartwatch, ίσως έχει τσιπάκι designed in Greece!
  • Οι πελάτες της Think Silicon περιλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες, όπως Atmel Microchip, Dialog Semiconductors, Sequans Communications, Faraday, και Lattice Semiconductor.
  • Μετά από την Cosmote και τη Vodafone, ήρθε η σειρά της Wind να ανακοινώσει τα δικά της καλά νέα, δηλαδή ότι παρά τις δυσκολίες που έφερε το lockdown, κατάφερε να διατηρήσει τα οικονομικά της αποτελέσματα σε αξιοπρεπές επίπεδο.
combox
  • Σημειώθηκε βέβαια μία μικρή μείωση στα έσοδα υπηρεσιών κατά 0,5% όμως η ανάπτυξη των εσόδων αυξήθηκε κατά 3,7%. Αύξηση σημειώθηκε επίσης στα συνδυαστικά πακέτα κατά 9,5%, και τα συμβόλαια κατά 3,6%.
  • Θετικά και τα στοιχεία για τα data, καθώς το 87,5% των νέων συνδρομητών κινητής επέλεξαν πακέτο με 10GB και άνω, μέχρι απεριόριστα, ενώ το 61,5% των νέων πελατών σταθερής επέλεξαν οπτική ίνα αντί για χαλκό.
  • Το 10% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε online, κατασκευάστηκαν 400 χιλιάδες γραμμές οπτικών ινών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις αξίας 25,6 εκατ. ευρώ. Πώς λέμε done with the wind; Αφού λοιπόν όλα αυτά επιτεύχθηκαν σε τόσο αντίξοες συνθήκες, από εδώ και πέρα μόνο άνοδο μπορούμε να περιμένουμε!
  • Στα κινητά να επισημάνουμε ότι η Oppo προετοιμάζεται μεν δυναμικά, αλλά μην την περιμένετε στην Ελλάδα πριν το φθινόπωρο. Το αυτό ισχύει και για τη Vivo.
  • Για την ώρα αρκεστείτε στο «δυοπώλιο» Samsung – Xiaomi με την Apple να είναι ο τρίτος πόλος και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», να αγωνίζονται για ένα μικρό αξιοπρεπές ποσοστό. Όπως είχε πει και ο Στράβων, «Ου παντός πλειν εις Κόρινθον»… Ιδιαίτερα σε μία αγορά που έχει καταπιεί άλλοτε κραταιές εταιρείες, που πλέον ζουν μόνο ως brands.
  • Η Intertech ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Yeastar Information Technology η οποία διαθέτει συστήματα PBX (on premise και cloud). Η εταιρεία έχει περισσότερους από 200.000 πελάτες και η επιλογή της έγινε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Intertech, από τη στιγμή που η Panasonic ανακοίνωσε ότι από το 2022 διακόπτει την παραγωγή των τηλεφωνικών κέντρων.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
  • Τεχνολογική Πρωτεύουσα του Αιγαίου φιλοδοξεί να γίνει η Σύρος ως αποτέλεσμα μίας συνεργασίας της Cisco, της ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, που εστιάζει στη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στο νησί με αντικείμενο εφαρμογές της Τεχνολογίας στη θάλασσα.
  • Η γνωστή Cardlink, που βλέπουμε σχεδόν σε όλα τα σημεία συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες -αν δεν το ξέρατε- ανήκει στην Quest. Ή τουλάχιστον ανήκε μέχρι πρόσφατα, αφού πωλήθηκε στην γαλλική εταιρεία Worldline για το ποσό των 93 εκατ. ευρώ.
  • Η Quest θα διατηρήσει το 65%, ενώ ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Δρυμιώτης θα παραμείνει στη θέση του, με ποσοστό 7,5%.
  • Η Worldline ήταν κυριολεκτικά «σφήνα» της τελευταίας στιγμής, καθώς όλα έδειχναν deal με τη Nexi, η οποία έχει συγχωνευθεί με τη SIA. Αλλά η Worldline έδωσε κάτι παραπάνω και φυσικά πήρε την εταιρεία. Μεγάλη επιτυχία για την Quest που παίρνει 93 εκατ. ευρώ μετρητά, όταν το 2015 της είχε κοστίσει 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο 6,5 εκατ. ευρώ μετρητά. Το άγγιγμα του Μίδα!
  • Καλό θα ήταν να το δούμε όλο αυτό με μια διαφορετική οπτική, γιατί στην ουσία αλλάζει το τοπίο στις πληρωμές με τους διεθνείς «παίκτες» (Worldline, Euronet, Nexi) να έρχονται δυναμικά στη χώρα μας…
  • Και έχει ενδιαφέρον πως θα τοποθετηθεί εκεί η Viva, που δείχνει να «κυνηγά» τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά το κομμάτι της λιανικής. Συν βεβαίως ότι μπορούμε να δούμε και άλλες εξελίξεις όσον αφορά τον κλάδο των καρτών, ενώ φυσικά περιμένουμε να δούμε και την δυναμική της Cosmote Payments.
anycast-m4-plus-600x80
  • Για να κλείσουμε με την Quest θα πούμε ότι είχε πολύ καλά αποτελέσματα α’ τριμήνου με άνοδο 46% στις πωλήσεις! Το αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό για τις περισσότερες εταιρείες πληροφορικής (π.χ. Epsilon Net, Softone (+24% χάρη στην ηλεκτρονική τιμολόγηση) κ.α.)
  • Τέλος μία σημαντική εξέλιξη είχαμε στο χώρο που περιεχομένου με το deal της εξαγοράς τη MGM αντί 8.45 δισ. δολ. από την Amazon να ξεχωρίζει. Ίσως έτσι αποκτά νόημα και το Amazon Prime!
  • Στα δικά μας, μας άρεσε το «42 Βαθμοί Κελσίου». Από τις λίγες παραγωγές (μαζί με το «Έτερος Εγώ») που θα άξιζε να δούμε στο Netflix. Αλήθεια, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες αναφορικά με την ύπαρξη Ελληνικού περιεχομένου; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι και προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Υπάρχουν βέβαια κάποιες φήμες ότι η δουλειά δεν προχώρησε όχι για τα χρήματα, αλλά γιατί ήθελαν από την πλευρά του Netflix την Άρτα και τα Γιάννενα σε «άλλου είδους» παροχές. Αν ισχύει αυτό τότε είναι βέβαιο ότι θα έπρεπε να αναζητηθεί κάποιος τρόπος παρέμβασης. Τόσα χρήματα μαζεύουν από την Ελλάδα. Να μην υποστηρίξουν το Ελληνικό περιεχόμενο;
  • Οι μεταφορές εξακολουθούν να είναι το «αγκάθι» του e-commerce. To 49% των Ελλήνων καταναλωτών προβληματίζεται για τους αργούς χρόνους παράδοσης και το 47% για το υψηλό κόστος παράδοσης. Δείτε τη σχετική έρευνα Future Consumer Index που παρουσίασε η EY
  • Last but not least: H Moosend η ελληνική πλατφόρμα SaaS υπηρεσιών, εξαγοράστηκε από την Sitecore μία εταιρεία με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 280 εκατομμύρια. Πρόθεση της Sitecore είναι να ενισχύσει την Mossend με πόρους και δυναμικό, προσφέροντας παράλληλα και άλλες υπηρεσίες που εστιάζουν στο e-commerce.
heath-tracker-600X80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Η Apple και η Samsung είναι γνωστό ότι βρίσκονται αντιμέτωπες στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, αν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι δύο κολοσσοί της βιομηχανίας έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.
Ωστόσο, οι δύο μεγάλοι «ανταγωνιστές» πολλές φορές μοιάζουν να είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά… ταυτόχρονα.
Για αυτό και λίγο πιο… επιθετικό marketing είναι κάτι που και οι δύο πλευρές το συνηθίζουν.
Πρόσφατα, μάλιστα η Samsung θέλησε να πικάρει και να διακωμωδήσει την ελλιπή λειτουργία του digital zoom του iPhone 12 Pro Max, το οποίο σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία «δεν πιάνει μία», απέναντι στις αντίστοιχες δυνατότητες του Galaxy S21 Ultra.
Για αυτό και η Samsung κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο απεικονίζονται οι δύο συσκευές να ζουμάρουν στο φεγγάρι.
Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η Samsung την «λέει» στην Apple, καθώς το zoom της ναυαρχίδας της δεν ξεπερνάει το 12x στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ το zoom του camera setup του S21 Ultra φτάνει στο 100x. Εντάξει όπως αντιλαμβάνεστε σε όλο αυτό υπάρχει και μια δόση υπερβολής, όμως όλοι μπορούμε να φανταστούμε το πόσο μεγάλη είναι η μάχη που δίνουν οι δύο εταιρείες, για να καθιερωθούν στις συνειδήσεις του αγοραστικού κοινού.
cl8-sept-2019-600x80
To Redmi Note 8 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πετυχημένα εμπορικά smartphones της Xiaomi… ever, καθώς σε επίπεδο πωλήσεων μετράει περισσότερα από 25 εκατομμύρια units. Η κινεζική εταιρεία βλέποντας την τεράστια επιτυχία του Redmi Note 8 έχει ήδη στα σκαριά μια αναβαθμισμένη έκδοση για το 2021, η οποία αναμένεται να καταστήσει το πετυχημένο smartphone της ακόμη πιο αποδοτικό…
Σύμφωνα με το report του XiaomiUI Telegram Group, το Redmi Note 8 θα διαθέτει IPS display με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, με ένα notch στο στυλ σταγόνας, αλλά και ένα quad camera setup στο πίσω μέρος, όπου η κύρια κάμερα στα 48MP.
Εφόσον οι φήμες βγουν αληθινές, η ανανεωμένη αυτή έκδοση του πετυχημένου smartphone θα στηρίζεται στο αναβαθμισμένο SoC της MediaTek G85 (το οποίο «φιλοξενείται» επίσης στο Redmi Note 9), ενώ επιπλέον το G85 θα συνεργάζεται με 4GB RAM και 64 ή 128GB αποθηκευτικού χώρου, μαζί με μια μπαταρία χωρητικότητας στα 4000mAh. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, η 2021 version του Redmi Note 8 θα υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και θα «φοράει» το Android 11 (μαζί με το MIUI12).
Τέλος, αναφορικά με την τιμή η νέα αυτή version του πετυχημένου smartphone θα κοστίζει κοντά στα 180$, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε για μια ακόμη σούπερ value-for-money πρόταση με την ποιοτική σφραγίδα της Xiaomi.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Εάν λατρεύετε το gaming και ανήκατε στους φανατικούς φίλους του Cyberpunk 2077 (του ARPG της CD Projekt Red που πέρασε και ακόμη περνάει τα… μύρια όσα), τότε σίγουρα το μάτι σας δε γίνεται να μην πέσει πάνω στην ειδική Cyberpunk 2077 έκδοση που ετοίμασε η OnePlus για το OnePlus Watch!
Από σήμερα λοιπόν οι Κινέζοι fans της OnePlus και του Cyberpunk 2077 θα μπορούν να αποκτήσουν αυτή τη συλλεκτική έκδοση του ήδη πετυχημένου smartwatch!
Η εν λόγω Cyberpunk-themed έκδοση του OnePlus Watch έρχεται με ένα ειδικό strap, το οποίο είναι «βαμμένο» στα χαρακτηριστικά χρώματα του παιχνιδιού, ενώ μάλιστα θα διαθέτει ένα unique watch που θα κάνουν τους gamers να νιώθουν σαν τον Johnny Silverhand…
Εκτός βέβαια τις οπτικές αυτές προσθήκες, το εν λόγω smartwatch δεν θα διαφέρει από την συμβατική του έκδοση, καθώς έρχεται με OLED display 1.4 ιντσών, 1GB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου, warp-charged battery, αδιαβροχοποίηση στις 5ATM και πιστοποίηση IP68 για προστασία από τη σκόνη.
Αυτή είναι η δεύτερη συσκευή της OnePlus που ντύνεται στα χρώματα του Cyberpunk 2077, ύστερα από την ειδική “cyberpunk” έκδοση του OnePlus 8T που είδαμε τον Νοέμβριο που μας πέρασε.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin