Newsletter Banner 600x150_Nokia
cosmote-july-2021

5G from above

Κάποτε λέγαμε ότι τα data centers θα είναι οι επενδύσεις του μέλλοντος, ενώ ευελπιστούσαμε ότι η Ελλάδα ίσως μπορεί να βρεθεί κάποτε στο επίκεντρο τέτοιων επενδύσεων.
Η αλήθεια είναι ότι για αρκετούς από εμάς αυτό αποτελούσε ένα όνειρο, με μακρινές προοπτικές, που πλέον παίρνει σάρκα και οστά!
Όμως, με μεγάλη μας ικανοποίηση διαψευστήκαμε και η χώρα μας βρέθηκε εντός του σχεδιασμού και των υλοποιήσεων μεγάλων παρόχων παγκόσμιας εμβέλειας. Τείνουμε να γίνουμε cloud & data center nation!
Πρόσφατα μάλιστα «άνοιξαν και οι ουρανοί», αφού από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είδαν την ευκαιρία των μικροδορυφόρων να είναι εξαιρετικά υποσχόμενη.
Τώρα, ήρθε η σειρά της HellasSat που έρχεται να κάνει τη σύνθεση δορυφορικής κάλυψης και Data Center μέσω 5G, την ίδια στιγμή που βρίσκεται στον δρόμο για την εκτόξευση του Hellas Sat 5, του 5ου της δορυφόρου.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χριστόδουλο Πρωτοπαπά η εταιρεία -η οποία παρέχει ήδη υπηρεσίες Data Center στην Κύπρο στοχεύει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας περαιτέρω τις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, με επενδύσεις της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ.
Επίσης, στα άμεσα σχέδια της Hellas Sat είναι να ετοιμάσει τον επόμενο πυλώνα για την καθολική κάλυψη του 5G και αυτός δεν είναι άλλος από τη δυνατότητα διασύνδεσης των σταθμών βάσης του 5G με το δίκτυο κορμού (core network) μέσω δορυφόρου, σε περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσει ή είναι ασύμφορη η επίγεια σύνδεση. Αυτή άλλωστε είναι και η παγκόσμια τάση που διαμορφώνεται.
Ακόμη η Hellas Sat, εκτός από την καθολική κάλυψη, ετοιμάζει και την αδιάλειπτη σύνδεση, με ένα hybrid router που λειτουργεί με 5G, αλλά αν για κάποιο λόγο διακοπεί η σύνδεση γυρίζει σε δορυφορική λήψη, διατηρώντας την επικοινωνία σε κρίσιμες υποδομές (κρατικές εγκαταστάσεις, private networks, εργοτάξια κλπ).
Τέλος, το ενδιαφέρον του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το project των μικροδορυφόρων είναι δεδομένο και η Hellas Sat σκοπεύει να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά.
Εν κατακλείδι είναι θετικό ότι η Hellas Sat επενδύει στην Ελλάδα, επεκτείνει το portfolio της και φυσικά είναι πανταχού παρούσα στις δορυφορικές εξελίξεις οι οποίες είναι καταιγιστικές στη χώρα μας, όπως π.χ. περιέγραψε πρόσφατα στο 5G Mobile Connected World η Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλος του Υπουργείου και στέλεχος της ESA.
FortinetAP-Promo-banner-600x80px
rural-internet

Home is where the Ιnternet is

Όχι δεν πρόκειται για αναπαραγωγή παραπλήσιου διαφημιστικού μηνύματος αλλά για μία απτή πραγματικότητα.
Το είδαμε και το βλέπουμε εφόσον η πανδημία καλά κρατεί, ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες και η ύπαρξη σύνδεσης Ιnternet, ανέβηκαν πολλά σκαλιά στις προτεραιότητες των Ελλήνων.
Αυτό δείχνει η έρευνα που διενεργήθηκε από την Kantar για λογαριασμό του Ινστιτούτου Vodafone.
Η έρευνα έδειξε ότι το 75% των κατοίκων αστικών περιοχών θεωρεί απαραίτητη την καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, και στην Ελλάδα μάλιστα καταγράφεται η τρίτη υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη.
Για να πάρουμε μία ιδέα για το πόσο ψηλά στις προτεραιότητες βρίσκεται η καλή σύνδεση Internet για τους Έλληνες, μπορούμε να αναφέρουμε ότι, στη χώρα μας κοντινά ποσοστά καταλαμβάνουν, τόσο η ανάγκη για καλή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (72%), όσο και οι και ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας (63%).
Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι, οι μισοί Έλληνες δηλώνουν ότι η ζωή στην ύπαιθρο είναι ελκυστική, αλλά η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακόμιση τους είναι η συνδεσιμότητα, η οποία -ακόμα- εξακολουθεί να θεωρείται ανεπαρκής.
Η Vodafone βλέπει ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη, διαθέτοντας πλέον τον μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουν μία μοναδική ευκαιρία να ψηφιοποιήσουν την οικονομία τους.
Επιπλέον, η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της ψηφιοποίησης θα βοηθήσει στην μετεξέλιξη της περιφέρειας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων οικοσυστημάτων και προσελκύοντας ανθρώπινο δυναμικό που θα απολαύσει τα οφέλη της ζωής μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Together we can, θα λέγαμε και εμείς με τη σειρά μας!
protocol_banner
cosmote-evalue

Valuable e-Value

Το 2020 ήταν μια χρονιά με καταλυτική επίδραση στον τρόπο που οι εταιρείες μετασχημάτισαν τους τρόπους επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πελατών τους, αφού καταγράφηκε μέση αύξηση κατά 40% στα κανάλια επικοινωνίας των πελατών, ποσοστό που μεταφέρθηκε από τα κανάλια φυσικής εξυπηρέτησης.
Για τις ανάγκες αυτές, πολλές εταιρείες στράφηκαν σε μεγάλες υποδομές που ήταν έτοιμες να υποδεχθούν την αυξημένη κίνηση, άμεσα και αποτελεσματικά.
Μια από αυτές είναι η e-Value, το μεγαλύτερο contact center, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση εταιρειών στην Ελλάδα, το οποίο ανταπεξήλθε με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες των πελατών του, εξυπηρετώντας μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και διαφορετικούς κρατικούς φορείς.
Στις υπηρεσίες της Cosmote e-Value και τους 7.000 ανθρώπους της, βασίστηκαν 80 εταιρείες από τους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των ασφαλειών, των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, της ναυτιλίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ταχυμεταφορών, των σούπερ μάρκετ, των τροφίμων, κ.λπ., αλλά και τους πελάτες του Ομίλου ΟΤΕ.
Από τις αρχές του 2020 και την έξαρση του COVID19 το πελατολόγιο της Cosmote e-Value, αυξήθηκε κατά 30% και το αξιοσημείωτο είναι ότι, η ποιότητα των υπηρεσιών, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά βελτιώθηκε περαιτέρω.
Κλειδί είναι η τεχνογνωσία και η ευελιξία, κάτι που αποδείχθηκε πανηγυρικά μιας και μόλις σε 1-2 μήνες το κύριο κανάλι επικοινωνίας και εξυπηρέτησης έγιναν τα call centers, με αρκετά από αυτά να εμφανίζουν αρρυθμίες και δυσλειτουργίες, που έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την θέση των εταιρειών εν μέσω lockdown.
Η επιτυχία της e-Value της δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των εταιρειών που αναζητούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίας call center, ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας.
samsung-a52
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
engineered-for-complete-protection_600x80_gr
 • Πάνω από 56 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση θα λάβει το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας στην Κρήτη, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με αυτό το οικονομικό βοήθημα, το ΙΤΕ θα καταφέρει να επεκτείνει τις ερευνητικές εγκαταστάσεις και λειτουργίες του, από το Ηράκλειο σε όλη την Κρήτη, όπως στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως στον Σκίνακα, στην Πάτρα και στα Ιωάννινα.
 • Χαιρόμαστε να ακούμε για τέτοιες ενέργειες γεμάτες…ενέργεια. Ενίοτε, «σκορπώντας» τα χρήματα από το παράθυρο σε τέτοιες ενέργειες, τα λεφτά έρχονται από την πόρτα…
 • Καλοκαιράκι έφτασε, και σιγά-σιγά αρχίζουμε να αλλάζουμε mood σε κάτι πιο χαλαρό. Έτσι και το 4ο επεισόδιο της δικτυακής σειράς «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», από την Cosmote, επικεντρώνεται στις εφαρμογές smart home και home entertainment. Δείτε το από τώρα, για να είστε έτοιμοι το Σεπτέμβριο, που θα γυρίσετε από τις διακοπές, για το home, home, sweet (5G) home!
 • Ως πρακτικά παραδείγματα στο επεισόδιο, αναφέρονται το εκθετικά αυξημένο interactivity στην παρακολούθηση αθλητικών, όπως π.χ. να επιλέγουμε τη θέση στις εξέδρες, και την κάμερα που θέλουμε σε έναν αγώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Cosmote στον τελικό του Κυπέλου έχει ήδη χρησιμοποιήσει ρομποτικές κάμερες 5G, οπότε μάλλον δεν είναι μακριά η μέρα που θα πουλάνε …διαρκείας με συγκεκριμένη θέση για την TV...
 • Επίσης, το πολυπόθητο cloud gaming, που μέχρι τώρα υφίσταται κυρίως πειραματικά. Δηλαδή η δυνατότητα να παίζουμε απαιτητικά videogames χωρίς να έχουμε gaming PC χιλιάδων ευρώ, με τα παιχνίδια να τρέχουν σε εξοπλισμό σχετικών παρόχων, και εμείς απλά να τα stream-άρουμε. Πως λέμε 5G: The name of the game;
 • Σημαντικό ψηφιακό μετασχηματισμό πραγματοποίησε ο Κωτσόβολος, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία της Vodafone. Το τμήμα Vodafone Business εγκατέστησε ένα δίκτυο SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) σε 109 καταστήματα, γραφεία και αποθήκες του Κωτσόβολου. Αυτό περιλαμβάνει ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω οπτικών ινών και 4G, και υλοποιήθηκε με την επιπλέον συνεργασία της Cosmos Business Systems και της Hewlett Packard Enterprise.
GY-1537-600X80-1
 • Και φυσικά είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας. Ας μην ξεχνάμε ότι από τα 13 εκατομμύρια επενδύσεις φέτος, περισσότερα από τα μισά αφορούν τεχνολογικές λύσεις. Ο Κωτσόβολος δίνει πρώτος το παράδειγμα του σωστού ψηφιακού μετασχηματισμού. Ας μην ξεχνάμε πως όποιος αλλάζει τα πράγματα γράφει ιστορία!
 • Ιστορία γράφει και η Vodafone η οποία δείχνει ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο έργο, είναι και πολλά ακόμη στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει παίξει δυναμικά και στο δημόσιο, όπου σύντομα τα έργα θα αρχίσουν να βγαίνουν σωρηδόν. Δείτε τι είπε ο Κώστας Νταγκουνάκης πρόσφατα στο συνέδριο 5G – Mobile Connected World, για να καταλάβετε γιατί η Vodafone όταν πρόκειται για ψηφιακό μετασχηματισμό, είναι και του «λιμανιού» και του «σαλονιού»!
 • Να ξέρετε πως αν τύχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του 5G στην Ελλάδα… μόνο η ΕΕΤΤ δεν θα φταίει. Σύμφωνα με διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπάρχει δυνατότητα να ζητηθούν υπερωρίες από το προσωπικό της επιτροπής που ασχολείται με τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των αιτημάτων αδειοδότησης κεραιών 5G. Βλέπετε αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται…
 • Τόσο οι αποφάσεις περί συγκεκριμένων υπερωριών, όσο και το μοντέλο της χρηματικής αποζημίωσης προς το επιλεγμένο προσωπικό, υπόκεινται αποκλειστικά στην ΕΕΤΤ. Η επιτροπή είναι επίσης εκείνη που θα επιβαρυνθεί το κόστος των υπερωριών. Γενικά, η ΕΕΤΤ μοιάζει να έχει αναλάβει να βγάλει το φίδι της γραφειοκρατίας από την τρύπα. Αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά;
 • Μεγάλη παραγγελία έβαλε τελικά η Nova στην Intracom Telecom. Η είδηση δεν είναι τόσο το έργο που γίνεται, που έτσι κι αλλιώς είναι σημαντικό, αλλά ότι η Intracom Telecom πήρε έργο στην Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα οι επιτυχίες της ήταν κυρίως στο εξωτερικό. Τώρα που έσπασε το ρόδι (είχε προηγηθεί και η WIND), ελπίζουμε να φιλοξενούμε συχνά ανάλογες ειδήσεις…
 • Με νέες υπηρεσίες εμπλουτίζεται το gov.gr για… ακίνητα και αυτοκίνητα. Ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κτηματολογίου. Τα δε MyAuto και AuditCar θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε στοιχεία όπως άδειες κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ. Μέχρι τώρα αυτοκίνητα και ακίνητα τα φορολογούσαμε. Πάλι καλά που ήρθε η ώρα να κάνουνε κάτι χρήσιμο γι’ αυτά…
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Επιπλέον κάνει «πρεμιέρα» και η εφαρμογή MyPhoto, που θα επιτρέπει το ανέβασμα και την αποθήκευση φωτογραφιών και υπογραφών στο G-cloud, για τις περιπτώσεις που απαιτούνται τέτοια δικαιολογητικά. Σε λίγο η γραφειοκρατία θα υπάρχει μόνο σε θεματικά ρετρό γκρουπάκια των social media, που βασικά θα απαρτίζονται από «αρνητές»!
 • Η αποκέντρωση είναι κάτι που συζητείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, και με το WFH να κερδίζει διαρκώς πόντους, πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ενώ η τοποθεσία, το κλίμα, η απόσταση από καταστήματα καθημερινής ανάγκης, είναι σημαντικά κριτήρια, οι Έλληνες αποφάνθηκαν ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία, αν δεν μπορείς να ζεις παράλληλα και στον ψηφιακό κόσμο.
 • Και επειδή τα πάντα οδεύουν προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ακόμα και οι αγροτικές δουλειές, το 75% των κατοίκων στις πόλεις δηλώνουν ότι θα έκαναν αποκέντρωση μόνο αν στην επαρχιακή περιοχή τους, υπάρχει καλή συνδεσιμότητα στο Internet. Αν αυτό σας εξέπληξε, περιμένετε να μάθετε ότι αυτό το ποσοστό βρίσκεται στην τρίτη θέση της έρευνας «Digitising Europe Pulse» της Kantar για λογαριασμό της Vodafone. Home is, where the wifi is!
 • Δηλαδή, οι Έλληνες είναι ο τρίτος στην κατάταξη ευρωπαϊκός λαός, που θεωρεί το Ιnternet connectivity σημαντικότερο από τις ευκαιρίες καριέρας (63%), ακόμα και από την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες (72%)! Τελικά, ο Steven Spielberg έπεσε τρομακτικά κοντά στη μελλοντολογία του, με το Ready Player One
 • Αν για οποιοδήποτε λόγο μέχρι σήμερα δεν σας ενδιέφερε η πορεία της HellasSat, που έκλεισε τα 20 χρόνια της, τώρα πια δεν θα έχετε επιλογή, παρά να τη θεωρείτε κύριο παράγοντα της αγοράς ΤΠΕ. Αυτό γιατί η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα μία σημαντική επέκταση στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της. Είναι γνωστό ότι ήδη προσφέρει υπηρεσίες data center στην Κύπρο, κάτι που σύντομα θα κάνει και για την Ελλάδα, με τη βελτίωση των εγκαταστάσεων της στο Κορωπί, μέσω επένδυσης 10 εκατ. ευρώ.
 • Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι υπηρεσίες της θα προσφέρονται μέσω υβριδικών routers. Δηλαδή η βασική συνδεσιμότητα θα γίνεται μέσω 5G, όμως αν διακοπεί η σύνδεση με το δίκτυο για οποιονδήποτε λόγο, θα ενεργοποιείται αμέσως μία εφεδρική μέσω δορυφόρου.
combox
 • Επιπλέον, η HellasSat θα «γεφυρώσει» σταθμούς βάσης 5G με το δίκτυο κορμού μέσω δορυφόρου, σε περιοχές όπου η καλωδίωση δεν είναι εφικτή. Ήδη έδειξαν μία λύση με ThalesAlenia & Vodafone για backhauling σε 5G. Τελικά, ο Χριστόδουλος κατάφερε να μας φέρει τα data ως «μάννα εξ ουρανού»!
 • Last but not least, ετοιμάζονται δυναμικά για τον Hellas Sat 5. Προδιαγραφές του χρόνου, οπότε θα βγει και το ύψος της επένδυσης και εκτόξευση εκτός απροόπτου το 2025.
 • Στην περεταίρω ψηφιοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών αποσκοπεί η νέα mobile εφαρμογή MyHealth που πρόκειται να αναπτύξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτή, θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν ένα «κέντρο ελέγχου» για την άυλη συνταγογράφηση τους, από όπου θα μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται τις συνταγές και τα παραπεμπτικά τους.
 • Πρόκειται σίγουρα για ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα από τα σημερινά αυτόνομα και ασύνδετα SMS και emails, που θα μας δώσει τη δυνατότητα επίσης να παρακολουθούμε το στάδιο εκτέλεσης μίας συνταγής ή εξέτασης, την ημερομηνία λήξης της, καθώς και αν έχει εκτελεστεί μερικώς ή πλήρως.
 • Όσον αφορά τους γιατρούς, θα μπορούν να εκδίδουν μέσω της εφαρμογής ιατρικές βεβαιώσεις. Τα χαρακτηριστικά του MyHealth όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς θα επιτρέπουν στις αρχές, και σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους (π.χ. εστίασης θεαμάτων, κ.ο.κ,), να ελέγχουν την εγκυρότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού, self-test, κτλ. για τον COVID19. Μάλιστα θα υποστηρίζεται ενιαία πρόσβαση, τόσο σε αυτά που εκδίδονται στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.
 • Η Cosmote παίζει πολύ μπάλα με το 5G και ήδη έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες. Κάποια στιγμή το νούμερο θα φαίνεται αστείο, γιατί θα μιλάμε για εκατομμύρια, αλλά όπως και να το κάνουμε οι πρώτες 100 χιλιάδες είναι ένα milestone!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Με τις Cosmote και Vodafone να το έχουν κάνει ήδη, τώρα ήρθε και η σειρά της Wind. Έτσι πλέον όλα τα ελληνικά δίκτυα κινητής απαγκιστρώνονται από την 3η γενιά του mobile Internet. Ναι, μιλάμε για το 3G και την σταδιακή κατάργηση του εκ μέρους της Wind, από το καλοκαίρι μέχρι το τέλος του 2022. Winds of change!
 • Η αντικατάσταση της παλιάς σας κάρτας SIM με κάρτα τεχνολογίας USIM, πραγματοποιείται δωρεάν στα καταστήματα της Wind. Τώρα αν έχετε ακόμα συσκευή που δεν υποστηρίζει τίποτα παραπάνω από 3G… ε, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα βρείτε σε 4G ή 5G που να σας κάνει, στη μεγάλη γκάμα κινητών που διαθέτει η εταιρεία!
 • Btw ξεκίνησε δυναμικά την καμπάνια της και με ενδιαφέρουσες προσφορές η Nova. Η 3Play διαφήμιση δίνει έμφαση στα αθλητικά -εκεί που θα γίνει χαμός στην κόντρα με Cosmote και προσφέρει 6 μήνες δωρεάν full pack, για 24μηνο συμβόλαιο, με 25,65€ το μήνα. Stay tuned: Τα καλύτερα έρχονται!
 • Και μιλώντας για χαμό στη Super League υπάρχει μεγάλο θέμα με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Και φυσικά ζητάνε -κλασικά- υπερβολικά χρήματα, για τριετές συμβόλαιο, ενώ ψάχνονται να φτιάξουν και τη δική τους πλατφόρμα. Στο συγκεκριμένο πεδίο, η Nova «δυσκολεύεται» και η Cosmote καραδοκεί, δεδομένου ότι η Nova κυνηγά και την Premier League. Τελικά, παίζεται πολύ καλό παιχνίδι πόκερ, με τους παίκτες και τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς!
 • A, με την ευκαιρία: Τι θα γίνει με το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης που έχει ανασταλεί μέχρι τις 30/9; Μήπως οι πάροχοι θα πρέπει να αρχίσουν να πιέζουν από τώρα για παράταση της αναστολής; Είναι ώρα για επιβαρύνσεις; Άλλωστε, η πανδημία συνεχίζεται…οπότε θα πρέπει να συνεχιστεί και η πολιτική του panem et circenses. Για να ακριβολογούμε, χρειαζόμαστε άρτον με δόσεις και θεάματα με overdose!
 • Έντονη διαφήμιση στην τηλεόραση με μία πολύ δυνατή καμπάνια είδαμε για το Smartwatch 3 Pro της Huawei. Επειδή είμασταν από τους τυχερούς που το δοκίμασαν, δεν θα μιλήσω τόσο για τη συσκευή που είναι state of the art, όσο για το λειτουργικό που μας εντυπωσίασε η σταθερότητα και η ακρίβειά του. Πλήρης «αρμονία» με τα «θέλω» του πελάτη!
anycast-m4-plus-600x80
 • Αυτή την εβδομάδα βέβαια τα πρωτεία στην τηλεόραση τα είχε η TCL. Ήταν βασικός χορηγός και με πολύ καλό branding στο Copa America, αλλά τίμησε δεόντως και το Euro, γιατί αν θέλεις να διακριθείς σε μία κατηγορία τα καλύπτεις όλα. Μπράβο, πολύ καλή δουλειά!
 • Είτε από την πλευρά του επαγγελματία, είτε από την πλευρά του ιδιώτη, όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι ένα καλό contact center μπορεί να αποτελέσει όσο τίποτα άλλο τη βιτρίνα μίας εταιρείας, αφού έρχεται σε επαφή με τον πελάτη, και να κριθεί από αυτό η γνώμη της αγοράς για κάποιο brand.
 • Πάντως όσοι έχουν επιλέξει την Cosmote e-Value, δηλαδή τη θυγατρική του OTE που προσφέρει contact center υπηρεσίες όχι μόνο στον όμιλο, αλλά και σε τρίτες εταιρείες, έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία αφού το moto τους είναι η ρήση του D.West: «Οι πελάτες είναι άνθρωποι. Τους αρέσει να τους φέρονται έτσι ώστε να νιώθουν ότι είναι ξεχωριστοί και ενθουσιάζονται όταν οι υπηρεσίες που τους προσφέρονται ξεπερνούν τις προσδοκίες τους».
 • Στη διάρκεια των lockdowns, το πελατολόγιο της e-Value αυξήθηκε κατά 30%, ενώ η κίνηση στα κανάλια επικοινωνίας που προσφέρει στους πελάτες της, αυξήθηκε κατά 40%. Να σημειώσουμε ότι η e-Value διαθέτει τις υπηρεσίες της ακόμα και σε κρατικούς φορείς, όπως επίσης σε εταιρείες του εξωτερικού, και απασχολεί 7.000 υπαλλήλους με εξειδίκευση σε υπηρεσίες contact center.
 • Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του ΣΕΚΕΕ στο MWC. Το περίπτερο ήταν σε καλό σημείο, πέρασε κόσμος, έγιναν αρκετές επαφές και γενικά τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος συμμετείχαν μόνο 20-30 χιλιάδες επισκέπτες.
 • Αλλά μπήκαν οι βάσεις για τον επόμενο Φεβρουάριο, όπου αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή αφού όλοι θα είναι «σαν έτοιμοι από καιρό, σαν εμβολιασμένοι», και θα υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας.
heath-tracker-600X80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Το Jelly Bean ή Android 4.1 εμφανίστηκε πίσω στο μακρινό 2012 και θεωρήθηκε ως μία από τις πιο λαοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού της Google.
Αυτό συνέβη γιατί προσέφερε αρκετές βελτιώσεις όπως ήταν για παράδειγμα το πιο smooth UI, το Google Now, το Android Beam (το οποίο δεν χρησιμοποιείται και ιδιαίτερα), τη δυνατότητα για mute στα notifications και μια σειρά από βελτιώσεις στον τομέα του audio (AAC υποστήριξη, multi-channel audio κ.ά).
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος στον κόσμο της τεχνολογίας, για αυτό και 9 χρόνια μοιάζουν… αιώνες.
Κι όμως η Google εξακολουθούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υποστήριζε την σχεδόν απαρχαιωμένη έκδοση του OS της.
Ωστόσο, πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και όπως έγινε γνωστό στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο update (21.30.99). Σύμφωνα με την Google, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόλις στο 1% από active Android συσκευές, οι οποίες «φοράνε» τις εκδόσεις 4.1, 4.2, 4.3 του λειτουργικού Android.
Το τέλος του support θα βοηθήσει τις ομάδες του development της Google να επικεντρωθούν περισσότερο στις νεότερες εκδόσεις (οι παλαιότερες versions του Android OS απαιτούν αρκετή μεγαλύτερη προσπάθεια στην ασφάλεια και στον προγραμματισμό).
cl8-sept-2019-600x80
Αναμφίβολα, τα foldable phones αποτελούν το τελευταίο τεχνολογικό trend και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλο και πιο mainstream.
Και σίγουρα θα πρέπει να γίνουν ακόμη πιο πολλά βήματα στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία, όμως όπως και να το κάνουμε ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της mobile τεχνολογίας. Το ζήτημα βέβαια με όλα τα foldables είναι ότι είναι πραγματικά… πανάκριβα!
Ωστόσο, εάν πιστέψουμε τον leakster @FrontTron, το πολλά υποσχόμενο Galaxy Z Flip 3 5G, δεν θα είναι τόσο ακριβό όσο θα περιμέναμε.
Συγκεκριμένα, η τιμή του Flip 3 5G όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος leakster, η τιμή του θα ανέρχεται στα 1.249 δολάρια για την έκδοση των 8GB RAM και 256GB storage.
Αν και εντάξει σίγουρα το παραπάνω ποσό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μικρό, ωστόσο πολλές φορές έχουμε δει foldables να ξεφεύγουν από τα 1.500 δολάρια.
Φυσικά, όλα θα αποκαλυφθούν στις αρχές Αυγούστου, όταν και η κορεατική εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην αποκάλυψη των νέων μοντέλων της. Οπότε υπομονή λίγες εβδομάδες ακόμη…
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, τόσο περισσότερα θα "διαρρέουν" για τα νέα, επερχόμενα iPhone 13 της Apple... η τελευταία πληροφορία που αλιεύσαμε αφορά την φόρτισή τους.
Η σειρά iPhone 13 λέγεται πως θα προσφέρει μεγαλύτερο πηνίο φόρτισης σε σύγκριση με την οικογένεια συσκευών iPhone 12 και υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή:
Το πιο προφανές είναι ότι ένα μεγαλύτερο πηνίο θα βελτιώσει τη διαχείριση της θερμότητας και μπορεί να επιτρέψει υψηλότερη ισχύ ή με άλλα λόγια - να πετύχει μια ταχύτερη φόρτιση.
Εναλλακτικά, το μεγαλύτερο πηνίο θα μπορούσε να χρειαστεί για να επιτρέψει την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση - κάτι που οι χρήστες Android συσκευών το απολαμβάνουν εδώ και καιρό.
Οι ισχυρότεροι μαγνήτες για το MagSafe είναι μια άλλη φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και φαίνεται να συμβαδίζει με την πληροφορία αυτή…
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin