Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 15-12-20 sent

Μίας αδείας… μύριες έπονται

Με μία σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς.
Επειδή όμως τα δίκτυα μπορεί να ξεκινούν με υπογραφές, αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερες για να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους, επόμενη πρόκληση είναι η γρήγορη αδειοδότηση των κεραιών 5G.
Αυτό επεσήμαναν από την πλευρά των παρόχων, ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο Χάρης Μπρουμίδης και ο Νάσος Ζαρκαλής, επικεφαλής των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, κάνοντας επίσης αναφορά στη σημαντική επένδυση των παρόχων, και τη δέσμευσή τους να υλοποιήσουν ‘ένα αποδοτικό δίκτυο 5G.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την πλευρά του, υποσχέθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, της Πολιτείας, και των ανεξάρτητων αρχών, όπως ακριβώς έγινε και με τον σχεδιασμό του διαγωνισμού διαχείρισης και αναδιανομής φάσματος.
Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, επισήμανε ότι, ο κύκλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση φάσματος ήταν το πρώτο βήμα. Όμως -όπως πολύ σωστά τόνισε- η ανάπτυξη των δικτύων 5G δεν είναι ανεξάρτητη από την ανάπτυξη των υπόλοιπων δικτυακών υποδομών στη χώρα, και ιδιαίτερα από τις υποδομές των δικτύων οπτικών ινών.
Όπως έχει αποδειχθεί, ο σωστός σχεδιασμός αυτών των δύο δικτύων, η κοινή προσέγγιση, και η σύγκλιση των δικτύων 5G με τα δίκτυα οπτικών ινών, είναι ο αμέσως επόμενός στόχος της ΕΕΤΤ.
Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα ανήκει στο επίλεκτο club χωρών που βρίσκονται πλέον στην εποχή της υλοποίησης του 5G, περνώντας ένα ακόμη milestone στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών.
cosmote-dec2020-600x80-insurance
stratos-theocharopoulos

Ένας όμιλος, τρεις πυλώνες, δύο διευθυντές

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία των θυγατρικών της Cosmote, που αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες, το customer care και τα καταστήματα, επελέγησαν και οι επικεφαλής των νέων εταιρειών.
Τη διοίκηση της Cosmote Technical Services (CTS), αναλαμβάνει ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου ΟΤΕ από το 2002. Τον Απρίλιο του 2013, ανέλαβε τη νεοσυσταθείσα θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE Ρουμανίας από τον Ιανουάριο του 2008 και της Romtelecom από τον Ιούλιο του 2011. Έχει διατελέσει επίσης, Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της OTEGlobe, Εκτελεστικός Διευθυντής Τεχνολογίας της OTE Investment Services, καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ.
Διαθέτει το ανάλογο τεχνικό background για τη θέση ως κάτοχος πτυχίου BEng in Electronic Engineer από το Πανεπιστήμιο του Sussex και μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. in Mobile & Satellite Communications από το Πανεπιστήμιο του Westminster.
Ο επικεφαλής της Cosmote e-Value και της Γερμανός, Θανάσης Στράτος, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του στους δύο αυτούς πυλώνες της νέας δομής του Ομίλου, μια και το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» έχει αποδείξει την αξία του διαχρονικά.
Τόσο ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, όσο και ο Θανάσης Στράτος, συνεχίζουν να διατηρούν τις θέσεις τους στο management board ως Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ και Chief Customer Operations Officer Ομίλου OTE, αντίστοιχα.
Εδώ και μία δεκαετία, ο OTE βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία μετασχηματισμού, με πολύ σημαντικά milestones σε αυτή την πορεία.
Ένα από αυτά είναι και ο διοικητικός διαχωρισμός που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, στον οποίο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τζαμάζ, δίνει μεγάλη βαρύτητα, κάνοντας λόγο για μία «νέα εποχή» στον ΟΤΕ και για «μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της εταιρείας», η οποία «σηματοδοτεί την αρχή της λειτουργίας μας με μία νέα φιλοσοφία, ως ένας δυνατός και ευέλικτος όμιλος εταιρειών.
Ένας όμιλος, όπου οι εταιρείες ειδικού σκοπού λειτουργούν αυτόνομα με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη και παράλληλα συνεργάζονται προσθέτοντας αξία η μία στην άλλη. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τους τρεις αυτούς κλάδους (εξυπηρέτηση πελατών, τεχνικές υπηρεσίες πεδίου και καταστήματα) που είναι το πρόσωπο της εταιρείας μας στον πελάτη».
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
Ernst-Young

Τα «θέλω» και τα «πρέπει» για τις τηλεπικοινωνίες το 2021

Το δίπτυχο ταχύτητα και ποιότητα των τηλεπικοινωνιών, παραμένει πρώτο θέμα στην ατζέντα των καταναλωτών, όταν αυτοί ερωτώνται σχετικά με τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τους παρόχους τους.
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μελέτη της Ernst & Young (ΕΥ) «top 10 risks in telecommunications 2020», η οποία αξιολογεί τους κορυφαίους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σήμερα.
Ανησυχούν επίσης για την επιβράδυνση του ρυθμού υλοποίησης των πλάνων ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ θεωρούν ότι το γνωστικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στους τομείς ανάλυσης δεδομένων, και χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ψηλά στη λίστα της κατάταξης των θεμάτων που απασχολούν τους καταναλωτές, βρίσκονται οι κίνδυνοι που συνδέονται με την προστασία της ιδιωτικότητας, την ασφάλεια δεδομένων και την εμπιστοσύνη.
Μάλιστα, λιγότεροι από τους μισούς καταναλωτές (47%) στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι έχουν πλήρη έλεγχο των διαδικτυακών τους δεδομένων, ενώ οι αυξανόμενες αναφορές για ζητήματα απορρήτου που σχετίζονται με εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και πλατφόρμες βιντεοκλήσεων, αύξησαν τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικότητας, εν μέσω της πανδημία του COVID-19.
Από την πλευρά τους, τα στελέχη των παρόχων προβληματίζονται από το γεγονός ότι ο εμπορικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα δημιουργήσει φραγμούς και καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικτύων και λύσεων 5G, την προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού, αλλά και ασφυκτικό έλεγχο μέσω του κρατικού παρεμβατισμού.
Επίσης θεωρούν ότι η χαμηλή απόδοση των κεφαλαιουχικών δαπανών και των κερδών δικτύου, η διαχείριση προσδοκιών των επενδυτών και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων μερών, η αδυναμία προσαρμογής σε ένα μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό τοπίο, και η αποτυχία των εταιρειών να επωφεληθούν των αλλαγών που συντελούνται στις δομές της αγοράς, συμπληρώνουν τη λίστα με τα θέματα που απασχολούν έντονα τα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.
Ο κρίσιμος ρόλος των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενίσχυσε την εικόνα τους μεταξύ των καταναλωτών, αλλά και τις σχέσεις τους με τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη.
Το επόμενο βήμα, είναι το πέρασμα στην μετά COVID εποχή και στην ανάκαμψη.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
DigitalLife_newsletter_600x80-gif
 • Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα για όλους! To 2021 δεν θέλουμε να φέρει τίποτα. Να πάρει μόνο πίσω όσα κακά μας φόρτωσε το annus horribilis 2020 θέλουμε…
 • Γι’ αυτό άλλωστε δεν τραγουδήσαμε ιδιαίτερα το «πάει ο παλιός ο χρόνος», αλλά το «είμαστε ακόμα ζωντανοί»! Και έτσι να μείνουμε!!! Ας είναι η νέα χρονιά το annus mirabilis, που τόσο έχουμε ανάγκη…
 • Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου, τα πράγματα είναι λίγο χαλαρά. Αυτή την εβδομάδα όμως θα ανεβάσουμε ταχύτητα ένεκα η CES η οποία έστω και σε ψηφιακή μορφή αναμένεται να έχει πολλές ανακοινώσεις.
 • Η πιο σημαντική θα είναι ίσως το γεγονός ότι η Samsung παρουσιάζει το Galaxy S21, τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά. Και βεβαίως θα κυκλοφορήσει πιο νωρίς… Επίσης, φαίνεται ότι οι Κορεάτες σκοπεύουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι των foldables. Τέλος, είναι βέβαιο ότι θα δούμε συσκευές με foldable οθόνη που θα κινούνται σε επίπεδα ακόμη και της τάξεως των 500 ευρώ!
 • Σε κάθε περίπτωση η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά του 5G. Καθώς βεβαίως και η χρονιά για τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης. Και τα δύο θα φέρουν μεγάλη κινητικότητα στην αγορά…
GY-1537-600X80-1
 • Ας ξεκινήσουμε από τον ΟΤΕ όπου υλοποιήθηκε το μεγαλεπίβολο σχέδιο για τη σύσταση τριών θυγατρικών, οι οποίες θα αναλάβουν ξεχωριστά τους τομείς των τεχνικών υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης πελατών, και των καταστημάτων.
 • Δύο κορυφαία στελέχη αναλαμβάνουν επικεφαλής: ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος στην Cosmote Technical Services, ενώ ο Θανάσης Στράτος στις Cosmote e-value και Γερμανός.
 • Με ταχύτητες… gigabit μπήκε η Vodafone στο 2021, καθώς το Giga Network 5G, όπως η ίδια ονομάζει χαρακτηριστικά το 5G δίκτυο της, λειτουργεί ήδη σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη κατά 40% μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2022. Εκτός αυτού, βελτιώνει και την υποδομή 4G της, με βελτίωση ταχύτητας μέχρι και 50%.
 • Τείνουμε να παρομοιάζουμε το 5G με υπερταχεία, αλλά έχει ταυτιστεί ήδη και με ποδήλατο, όπως μας έδειξε η Vodafone με την εξαιρετική διαφήμιση της. Ο ποδηλάτης Χρήστος Σανδαλάκης, με 99% απώλεια όρασης, παγκόσμιος πρωταθλητής tandem, κάνει ποδήλατο σε εξοχική περιοχή, λαμβάνοντας οδηγίες σύμφωνα με αυτά που έβλεπε ο καθοδηγητής του μέσω κάμερας στο κράνος του.
 • Σκοπός της διαφήμισης ήταν να επιδείξει το χαμηλό latency που προσφέρει το 5G, κάνοντας πράξη πολλές κοινωφελείς εφαρμογές που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατές.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Άλλωστε, στο 5G όλη η ιστορία είναι οι νέες εφαρμογές και οι υπηρεσίες που θα πρέπει να βγουν, συντελούντος ενδεχομένως και του «Φαιστός». Και αυτό είναι τελικά η μεγάλη πρόκληση, η επόμενη πίστα της αγοράς, όπου μένει να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι εταιρείες του κλάδου.
 • Ο ακρογωνιαίος λίθος για το δίκτυο 5G είναι βέβαια οι κεραίες. Τοποθετήθηκε άλλωστε σχετικά και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, όσον αφορά τις άδειες του 5G, όταν επισήμανε ότι το κλειδί για την υλοποίηση του 5G είναι η έγκαιρη αδειοδότηση των κεραιών.
 • Στην εκδήλωση για τις υπογραφές των συμβάσεων από τη δημοπρασία, παρόμοιες απόψεις, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού 5G, εξέφρασαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και οι επικεφαλής των ελληνικών παρόχων, Μιχάλης Τσαμάζ, Χάρης Μπρουμίδης και Νάσος Ζαρκαλής.
 • Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα ήταν λίγο ηλεκτρισμένη, γιατί οι δύο εκ των τριών έφεραν βαρέως το γεγονός ότι ο τρίτος διεκδίκησε μόνος του τις δάφνες της πρωτιάς, αλλά είπαμε, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται!
 • Τι άλλο θα μας φέρει το 2021; Ενδεχομένως μείωση τιμών, κυρίως όσον αφορά τα πακέτα με μεγάλο όγκο δεδομένων. Στη σταθερή περιμένουμε μεγαλύτερη στροφή προς 100-200 Mbps και ίσως δούμε και τις πρώτες προσφορές για συνδέσεις 1 Gbps, με δεδομένο και το lockdown.
combox
 • Επίσης, οι πάροχοι θα κάνουν focus στα έργα πληροφορικής, όπου θα γίνει μεγάλος χαμός. Αυτό θα τους βοηθήσει να κρατήσουν τις θέσεις τους, σε μία φάση που τα έσοδα από την κινητή πέφτουν, αφού όλοι όντας στο σπίτι χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.
 • Στην Κάντζα έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να προσδιορίσουν τις ανάγκες τις επόμενης ημέρας και να δουν όπως και με ποια στελέχη θα τις καλύψουν. Μία από αυτές είναι η επίσημη είσοδος στην κινητή.
 • Αν περιμένατε να γίνετε σοφότεροι στο θέμα, από τη συνέντευξη του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners στην ελληνική έκδοση του Forbes που εκδίδει το Capital.gr μάλλον θα απογοητευτήκατε.
 • Ήταν καλογραμμένη, μάλλον με γραπτές απαντήσεις και ενδεχομένως δημιουργήθηκε από κάποιο έμπειρο μυαλό ενός μεγάλου PR agency, αλλά ήταν σαν τη μίνι φούστα. Έδειξε κάποια πράγματα, αλλά έκρυψε τα πιο ενδιαφέροντα!
 • Μιλώντας για ενδιαφέροντα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Πλαίσιο για το Plaisiobots και την ελληνική ομάδα που κέρδισε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της έρευνας από την Ernst & Young, που αξιολογεί τις 10 μεγαλύτερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Στο προσκήνιο βρίσκεται βέβαια ο κορονοϊός, που λόγω του lockdown προκάλεσε αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών δεδομένων κατά 70%. Ο COVID έβγαλε εκτός προγράμματος και το 78% των επιχειρήσεων, όσον αφορά τα σχέδια τους για ψηφιακό μετασχηματισμό.
 • Επιπλέον, το 46% των εταιρειών συμμορφώνεται με τους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας επειδή πρέπει, και όχι επειδή πιστεύουν ότι αποτελεί αποτελεσματική προληπτική δράση.
 • Είχαμε μία σημαντική αποχώρηση. Αυτή της Στέλλας Μπενιουδάκη από τη διεύθυνση επικοινωνίας του ομίλου ΟΤΕ, που αποφάσισε να κάνει χρήση της εθελουσίας. Θα μας λείψουν το χαμόγελο και η αμεσότητά της…
 • Η στήλη εύχεται καλή επιτυχία στη Χριστίνα Κιτσάτη, στα νέα της καθήκοντα! Και αυτή θα μας λείψει…
 • Περιμένουμε να δούμε και αν θα υπάρξει αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στη Huawei. Αν και με ότι γίνεται στις ΗΠΑ, δύσκολο να ασχοληθεί με τους Κινέζους σε πρώτη φάση ο νέος πρόεδρος.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Με κινήσεις εξαγορών στην πληροφορική έκλεισε το 2020 και με αυτές άνοιξε το 2021. Και τα καλύτερα έρχονται!
 • Η Entersoft εξαγόρασε έναντι 5,1 εκατ. ευρώ την Optimum που είναι από τις καλύτερες εταιρείες στο χώρο των εφαρμογών για logistics και αποθήκες.
 • Και βεβαίως η SingularLogic οδεύει οριστικά προς το σχήμα Space Hellas – Epsilon Net. Σήμερα μάλιστα, πέφτουν οι σχετικές υπογραφές για αυτό το deal.
 • Αναμένουμε με περιέργεια τις επόμενες κινήσεις και γενικά πως θα προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση της εταιρείας. Μοιάζει να είναι ένας γάμος στον Παράδεισο, αλλά θέλουμε να δούμε και τους απογόνους…
 • Ανάλογες κινήσεις να περιμένετε και στη νέα χρονιά. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία συγκέντρωση δυνάμεων, προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι «παίκτες» να ανταπεξέλθουν στις υψηλότερες απαιτήσεις των έργων, που φέρνει η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και το Ταμείο Ανάκαμψης.
 • Είναι πολλά τα λεφτά και γι’ αυτό ενδιαφέρονται βεβαίως και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι οποίοι βλέπουν πολλές ευκαιρίες. Stay tuned!
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Αν έχετε μείνει «πιστοί» στο αγαπημένο σας Note 10, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής!
Μετά τα Galaxy Note 20 Series που έλαβαν πρόσφατα το One UI 3.0 με το Android 11 update, ήρθε η σειρά των προκατόχων τους, των Note 10 της Samsung. Τα Note 10 και Note 10+ στην Ευρώπη, λοιπόν, άρχισαν να δέχονται μέσω OTA update τη νέα έκδοση του Android OS αλλά και του νέου UI της Samsung.
Το update είναι το N97xFXXU6ETLL και έρχεται μαζί με το security patch του Δεκεμβρίου 2020. Βελτιώσεις του One UI 3.0 περιλαμβάνουν νέα chat bubbles, one-time permissions και βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο της Samsung. Αξίζει να αναφερθεί πως το update αναμενόταν περίπου 1 μήνα αργότερα, οπότε δείτε το σαν ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο από την εταιρεία!
Και ίσως δεν είναι το μοναδικό δώρο από τους κορεάτες αφού σήμερα 11/1 έχουν press conference για να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα στο πλαίσιο της CES.
cl8-sept-2019-600x80
Με τον πόλεμο των megapixels να δίνεται πλέον στο παρασκήνιο, αυτό που αναζητούμε από τις κάμερες των κινητών μας είναι πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες σε περισσότερες καθημερινές συνθήκες.
Μία από αυτές είναι η χρήση της κάμερας τη νύχτα. Μέχρι τώρα, η συνήθης πρακτική βελτίωσης του φωτισμού ήταν η ένωση πολλαπλών εικόνων που τραβάει αυτόματα η κάμερα όταν ενεργοποιούμε το night mode.
Η Xiaomi έχει μία καλύτερη πρόταση με το επερχόμενο M11, που αναμένουμε στις αρχές Ιανουαρίου, με την ισχύ του επεξεργαστή τελευταίας γενιάς Snapdragon 888 και το λογισμικό της εταιρείας Blink AI.
Ένας αλγόριθμος χρησιμοποιεί νευρωνικό δίκτυο για να προσομοιώσει την προσαρμογή του ανθρώπινου ματιού στο σκοτάδι, και έτσι χρειάζεται μόνο ένα καρέ και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για την επεξεργασία.
Το αποτέλεσμα είναι καλοφωτισμένες λήψεις που φέρνουν τα κινητά ένα βήμα πιο κοντά στον επαγγελματικό οπτικό εξοπλισμό.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Σήμερα, ανακοινώνεται επίσης το νέο smartphone της Vivo, το Iqoo 7 που είναι εξοπλισμένο με τις κορυφαίες τεχνολογίες της αγοράς.
Θα ενσωματώνει τον Qualcomm Snapdragon 888, θα υποστηρίζει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης στα 120 watts, τριπλή κάμερα και οθόνη OLED.
Η οθόνη είναι και το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει, καθώς όχι μόνο θα λειτουργεί σε ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, αλλά θα διαθέτει και πολλαπλά επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση.
Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Monster Touch και θα λειτουργεί ξεχωριστά στο αριστερό και δεξί μισό της οθόνης σε οριζόντια διάταξη, σαν δύο touchpads. Επιπλέον θα έχει σύστημα ανάδρασης ειδικά σχεδιασμένο για gaming. Everybody can play the game, but Vivo knows the score!
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin