Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 15-12-20 sent

CU = happy new omni-network!

Μπορεί η κατάσταση με τα τέλη τερματισμού να έχει διαφοροποιηθεί και η έννοια των κλήσεων εντός του ίδιου δικτύου να μην έχει πια ιδιαίτερη σημασία, αλλά στην καρτοκινητή που δεν υπάρχει συμβόλαιο, οι πάροχοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν το customer loyalty, διατηρώντας προνόμια για τους πελάτες τους που πραγματοποιούν κλήσεις προς άλλους, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.
Με αυτό τον τρόπο, δίνοντας προνόμια φθηνότερων on-net κλήσεων, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις δικές τους κλειστές κοινότητες καρτοκινητής και να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη δυνατότητα σαν εργαλείο marketing.
Στη Vodafone όμως αποφάσισαν ότι ο κύκλος αυτός πλέον έχει κλείσει και με μία λιτή ανακοίνωση: «Οι συνδρομητές καρτοκινητής της Vodafone παύουν να σκέφτονται σε ποιον πάροχο ανήκει αυτός που καλούν», έλυσαν τον γόρδιο δεσμό των on net κλήσεων.
Έτσι, σε όλα τα εμπορικά διαθέσιμα πακέτα φωνής, τα λεπτά ομιλίας εντός δικτύου γίνονται πλέον «λεπτά ομιλίας προς όλους, χωρίς καμία προϋπόθεση και με τις ίδιες τιμές».
Φαίνεται ότι στο Χαλάνδρι έχουν αποφασίσει να μπουν δυνατά σε όλα τα επίπεδα, σπάζοντας τα στεγανά που ως τώρα είχαν παγιωθεί στην αγορά της καρτοκινητής.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των άλλων δύο παρόχων, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην πολιτική «στεγανοποίησης» της κοινότητας της καρτοκινητής τους, ή αν θα εξομοιώσουν τις χρεώσεις κλήσεων προς όλους.
Η απόφαση θα είναι δύσκολη, κυρίως για την Cosmote, η οποία έχει δημιουργήσει μία ισχυρή κοινότητα στο WhatsUp! και δύσκολα θα αποποιηθεί το στρατηγικό της πλεονέκτημα.
Σύντομα, θα δούμε αν η κίνηση των Κόκκινων θα αλλάξει καταστάσεις που έχουν παγιωθεί για χρόνια στην αγορά και αυτό θα φανεί τόσο από τη δυναμική της κίνησης και τα αποτελέσματά της, όσο και από την αντίδραση των άλλων δικτύων.
cosmote-dec2020-600x80-insurance
gov-gr-beta

e-Gov «τσέπης»

Καλπάζει το e-government και τώρα κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην ευχρηστία και στη φιλικότητα χρήσης.
Το gov.gr είναι πλέον και εφαρμογή για τα κινητά, και δίνει πρόσβαση σε 820 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που έχουν να κάνουν με το Ελληνικό Δημόσιο.
Μόλις 2-3 χρόνια πριν, όλα αυτά ήταν επιστημονική φαντασία και όποιος τολμούσε να σκεφτεί μία τέτοια εξέλιξη, θα εισέπραττε, στην καλύτερη, ένα συγκαταβατικό κούνημα του κεφαλιού.
Μπορεί η web και mobile εφαρμογή του gov.gr να κάνει μεγάλο «γκελ» στο κοινό, αλλά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ξεκίνησε μία ακόμα πιο σημαντική υπηρεσία, που είναι βέβαιο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη.
Το data.gov.gr είναι μία πλατφόρμα για την παροχή των ανοιχτών δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου.
Η νέα πλατφόρμα διαθέτει δεδομένα του Δημοσίου από όλο το φάσμα της δημόσιας σφαίρας – από τις μετακινήσεις και τις βροχοπτώσεις μέχρι το δημογραφικό και την εγκληματικότητα – ανοιχτά και δωρεάν, συγκεντρωμένα σε 38 σειρές δεδομένων ενταγμένες σε 9 θεματικές κατηγορίες, στα πρότυπα του gov.gr.
Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται για πρώτη φορά ένα σημείο συγκέντρωσης (data lake) των δεδομένων του Δημοσίου που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, εναρμονίζοντας διαφορετικές κατηγορίες δεδομένων σε μία ενιαία αρχιτεκτονική.
Με δεδομένα από το data.gov.gr προγραμματιστές, επιχειρήσεις και ερευνητές, μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, οι οποίες θα λαμβάνουν στοιχεία από τη νέα πλατφόρμα και θα δημιουργηθούν νέα χρηστικά εργαλεία για το κοινό, αλλά και για τους οργανισμούς.
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
eett-speed

Με αργούς ρυθμούς αυξάνονται οι ταχύτητες

Αν και η ευρυζωνικότητα στα σταθερά δίκτυα ανεβαίνει, ο ρυθμός αύξησης των συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων στα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει σχετικά χαμηλός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο τέλος Ιουνίου 2020 το ποσοστό των γραμμών από 30 Mbps έως 100 Mbps ήταν το 29,7% των ευρυζωνικών γραμμών της χώρας, έναντι 25,7% στα τέλη του 2019, ενώ οι γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων (από 100 Mbps και άνω) στο 3,5%, από 1,8% στα τέλη του 2019.
Τη μερίδα του λέοντος στις ταχύτητες internet έχουν δυστυχώς οι μεσαίες ταχύτητες της τάξεως των 10-30 Mbps, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι τεχνολογίας ADSL με πραγματικές ταχύτητες πολύ χαμηλότερες από τις ανάγκες των συνδρομητών.
Μάλιστα, για τις ταχύτητες ADSL έως 24 Mbps, υπάρχει το γνωστό θέμα με τη διαφορά μεταξύ των ονομαστικών και των πραγματικών ταχυτήτων, κάτι που έχει βάλει σκοπό να διορθώσει η ΕΕΤΤ, υποχρεώνοντας πλέον τους παρόχους να ενημερώνουν τους καταναλωτές για την πραγματική ταχύτητα που θα έχουν, αν προχωρήσουν σε σύνδεση.
Με άλλα λόγια, στο πακέτο ADSL 24 Mbps / 1 Mbps που έχουν οι περισσότεροι χρήστες, είναι γνωστό ότι η πραγματική ταχύτητα κινείται στην περιοχή των 9 Mbps, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά, γεγονός που γίνεται φανερό στην περίοδο του lockdown, με τις απαιτήσεις σε ταχύτητα να έχουν εκτοξευθεί.
Όπως φαίνεται λοιπόν, το 2020 θα είναι η χρονιά που θα αναδείξει τις ανάγκες, και το 2021 η χρονιά που θα υλοποιηθεί ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επενδύσεων, για να φέρει τα πολυπόθητα πραγματικά Mbps στους routers μας.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
DigitalLife_newsletter_600x80-gif
 • Πάει ο κακός ο χρόνος! To 2020 φεύγει (αγκαλιά με τον κορονοϊό ελπίζουμε) και η ευχή όλων είναι ας πάει και ας μην ξανάρθει. Είναι ίσως η πρώτη φορά που χαιρόμαστε πιο πολύ για τον χρόνο που φεύγει, παρά για τον χρόνο που έρχεται!
 • Πάντως το 2020 δεν φεύγει χωρίς να μας αφήσει ένα καλό δώρο στη γιορτινή κάλτσα, και αυτό δεν είναι άλλο από το «ελληνικό» 5G. Ο διαγωνισμός του φάσματος ολοκληρώθηκε, κλείνοντας στα 372.261.153 ευρώ, από τα οποία το Δημόσιο έχει ήδη εισπράξει τα 289,2 μύρια. Οι πάροχοι είναι όχι μόνο πρόθυμοι, αλλά πραγματικά ενθουσιώδεις στις δηλώσεις τους περί επενδύσεων στις υποδομές, και στην παροχή εμπορικών υπηρεσιών 5G.
 • Την Τετάρτη υπογράφονται στην ΕΕΤΤ οι συμβάσεις και η όλη τελετή θα μεταδοθεί διαδικτυακά, για να ανοίξει επίσημα το κεφάλαιο του 5G στη χώρα μας. Που μάλλον έχει ήδη αρχίσει…
 • Η Cosmote π.χ. αιφνιδίασε ευχάριστα τους καταναλωτές και… δυσάρεστα τον ανταγωνισμό, ανακοινώνοντας πλήρη δραστηριοποίηση του δικτύου, η Wind ανακοίνωσε μερική έναρξη της δραστηριότητας και η Vodafone παρουσίασε τα αγαθά του 5G και στις εφαρμογές του.
 • Όλες οι πληροφορίες πάντως λένε ότι στη Vodafone και την Wind δουλεύουν νυχθημερόν με στόχο να καλύψουν το gap που υπάρχει στο 5G δίκτυο σε σχέση με την Cosmote. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι τα Φώτα η κατάσταση θα έχει αλλάξει άρδην, αν και η Cosmote βεβαίως δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Όταν αποκτάς ένα πλεονέκτημα, φροντίζεις να το διατηρήσεις…
 • Ακούστηκαν βέβαια κάποιες διαμαρτυρίες στην λογική του ερωτήματος αν «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», αλλά στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται.
GY-1537-600X80-1
 • Για να βάλουμε όμως κάποια πράγματα στη θέση τους, μάλλον θα αργήσουμε να δούμε ικανοποιητική πληθυσμιακή και ακόμα περισσότερο γεωγραφική κάλυψη 5G.
 • Ο λόγος είναι ότι το mmWave λειτουργεί πολύ διαφορετικά από το UMTS (3G-4G) και έτσι ακόμα και όταν υπάρξουν αρκετοί πομποδέκτες, η σύνδεση μεταξύ κεραίας και τερματικού (smartphone, tablet) θα έχει πιο αυστηρές απαιτήσεις, όχι μόνο για να «πιάσουμε» 5G αλλά και για να πετύχουμε τις υποσχόμενες ταχύτητες.
 • Αυτά να τα έχουμε υπ’ όψη και να μη νομίσουμε ότι επειδή το κινητό μας έχει 5G θα βλέπουμε μόνιμα το σηματάκι του, και κυρίως να μην τρέξουμε να αγοράσουμε νέο κινητό, αποκλειστικά λόγω 5G, αν και πλέον όλες οι νέες συσκευές είναι κατά κανόνα 5G. Από την πλευρά των παρόχων χρειάζεται δουλειά, και από τη δική μας κατανόηση και υπομονή.
 • Με μία ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση αποχαιρετά το 2020 και η Vodafone, βάζοντας ένα μεγάλο δώρο κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Πλέον για τους συνδρομητές καρτοκινητής της εταιρείας γίνεται κανόνας το «προς όλα τα δίκτυα», καθώς τα λεπτά ομιλίας κάθε πακέτου ισχύουν για κλήσεις προς κάθε ελληνικό πάροχο. Δηλαδή, δεν υπάρχει πια ξεχωριστή πολιτική για κλήσεις προς αριθμούς Vodafone και αριθμούς Wind & Cosmote. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!
 • Σίγουρα οι ανταγωνιστές της δεν χαίρονται γι’αυτό, επειδή αναγκαστικά θα πρέπει να «απαντήσουν» με κάποιο τρόπο, αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά της καρτοκινητής.
 • Κάπως έτσι όμως φτάσαμε να μη δίνουμε πλέον ολόκληρο το μισθό μας για ένα λογαριασμό τηλεφώνου. Πάντα κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, σπάζοντας αυγά για να φάνε οι καταναλωτές μεγαλύτερο κομμάτι από την ομελέτα της κινητής.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Μία ακόμα έκπληξη μας επιφύλαξε το 2020 πριν το αποχωριστούμε οριστικά, καλή και κακή ταυτόχρονα. Το κακό είναι ότι η εμπορική επιχειρηματικότητα δέχτηκε σοβαρό πλήγμα λόγω του lockdown, το οποίο συμπεριέλαβε όλα τα φυσικά καταστήματα. Το καλό είναι ότι ένας νέος όρος μπήκε στο λεξιλόγιο του ηλεκτρονικού επιχειρείν: το clickaway.
 • Στα «χνάρια» λοιπόν του takeaway, παραγγέλνετε οποιοδήποτε προϊόν, ορίζετε ένα «ραντεβού» και περνάτε από το κατάστημα για πληρώσετε και να το παραλάβετε. Ακούγεται ωραίο ως θεωρία, αλλά στην πράξη δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν προκύψει προβλήματα, ούτε βεβαίως ότι κάλυψε τις απώλειες από το κλείσιμο των καταστημάτων.
 • Πρώτον, τα μικρά καταστήματα, aka «της γειτονιάς», που δεν έχουν δει ποτέ τον ψηφιακό κόσμο, καλούνται να βουτήξουν κατευθείαν στα βαθιά και να στήσουν μία πληροφορική πλατφόρμα. It’s now or never όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση.
 • Δεύτερον, κάποια καταστήματα, ακόμα και μεγάλα, διαθέτουν την επιλογή clickaway, αλλά στο checkout τη δείχνουν ως μη διαθέσιμη. Έτσι, επιστρέφουμε στην κατ’οίκον παράδοση, που πλέον έχει εκτιμώμενους χρόνους μέχρι και στα μέσα Ιανουαρίου!
 • Για το πρώτο πρόβλημα υπάρχουν λύσεις από καλές ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, που ευτυχώς ασχολούνται εδώ και χρόνια, έχοντας βελτιώσει τις σχετικές υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν, τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά.
 • Για το δεύτερο πρόβλημα, απαιτείται να πέσει ένα από τα τελευταία οχυρά της παλιάς σχολής, δηλαδή να εξελιχθεί η βιομηχανία των courier σε έναν επιχειρηματικό θεσμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο του lockdown όσο και του 21ου αιώνα γενικότερα.
combox
 • Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο e-commerce είναι το γεγονός ότι από σήμερα η ΕΛΤΑ courier ΔΕΝ παραλαμβάνει δέματα, προκειμένου να παραδώσει πρώτα αυτά που δεν έχει παραδώσει ένα μήνα τώρα… Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ λέω να παραγγείλω τις πασχαλινές λαμπάδες από τώρα!
 • Σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου της ΕΕΤΤ, η σταθερή ευρυζωνικότητα στη χώρα μας δεν βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο που θα θέλαμε. Ο μέσος όρος ταχυτήτων κυμαίνεται μεταξύ 10 και 30 Mbps, ενώ οι ταχύτητες άνω των 100 Mbps βρίσκονται σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.
 • Θετική είναι η διείσδυση και των mobile data, που έχουν πείσει το 85% του πληθυσμού, δείχνοντας ότι τόσο η κάλυψη (προς τα πάνω), όσο και η τιμολόγηση (προς τα κάτω), έχουν κάνει σημαντική πρόοδο.
 • Εξελίσσεται συνεχώς και η υπερ-πλατφόρμα gov.gr, που πριν ακόμα κλείσει χρόνο, απέκτησε επιτέλους την πολυπόθητη mobile εφαρμογή της. Την επίσημη δηλαδή, γιατί αντίστοιχες εφαρμογές τρίτων είχαν κατακλύσει τα app stores.
 • Μάλιστα σας επιτρέπει να συνδεθείτε όχι μόνο με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή με τα στοιχεία σας στο TaxisNet, αλλά επίσης με τα στοιχεία σας στο online banking των τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank), αν βέβαια διαθέτετε κάτι τέτοιο.
 • Όταν κάνετε login, μέσα από ένα εύχρηστο και ευδιάκριτο μενού μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις υπηρεσίες του gov.gr, χωρίς να δεσμεύεστε μπροστά από κάποιον υπολογιστή, desktop ή laptop.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Ενδιαφέρον έχει ότι μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να καλέσετε άμεσα και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Κατεβάστε τη δωρεάν για iOS και Android από το App Store και το Play Store, αντίστοιχα.
 • Το πιο εντυπωσιακό νέο όμως αφορά το data.gov.gr που δεν είναι άλλο από μία ανοιχτή πλατφόρμα διάθεσης δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως μετακινήσεις, μετεωρολογία, εγκληματικότητα, δημογραφικό, κ.ά.
 • Τακτοποιημένα σε κατηγορίες, είναι live και διαθέσιμα σε όλους ενώ παράλληλα επιτρέπεται σε επιχειρηματικούς και ερευνητικούς φορείς να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές, αντλώντας δεδομένα από αυτή την τεράστια data lake!
 • Απλά, για αυτή τη χρήση πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία για να πάρουν κλειδί για το API. Τα οφέλη από ένα τέτοιο σημαντικό resource είναι κάτι που αναμένουμε εναγωνίως να δούμε και να σχολιάσουμε εντός του 2021.
 • Ένα ενδιαφέρον στοιχείο πάντως που αντλήσαμε από το data.gov.gr είναι η κίνηση του διαδικτύου στην Ελλάδα. Έτσι, διαπιστώσαμε ότι στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε ρεκόρ διακίνησης δεδομένων με 379 Gbps σε μία ημέρα. Το νούμερο είναι εξαπλάσιο σε σχέση με πέρσι και διπλάσιο σε σχέση με την πρώτη καραντίνα.
 • Άλλο ένα ψηφιακό πορτοφόλι έκανε την εμφάνιση του. Αυτή τη φορά από την Edenred. Δεν είναι Google Pay αλλά «κλασικό» ψηφιακό πορτοφόλι. Και το 2021 αναμένεται να δούμε πολλές εξελίξεις στον τομέα των πληρωμών με τη χρήση smartphones.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Εξακολουθεί να γίνεται πολύς λόγος για την εμπλοκή της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες. Είναι μάλλον από τα σίριαλ που θα λατρέψουμε τα επόμενα χρόνια. Και θα είναι αρκετά, γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι «δεν ξέρουν τι θέλουν και δεν θα ησυχάσουν αν δεν το αποκτήσουν».
 • Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το ταξίδι της ΔΕΗ στις Τηλεπικοινωνίες να καταλήξει όπως το ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική. Όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πήγαινε, όταν έφτασε δεν ήξερε που βρισκόταν και όλα αυτά με έξοδα του κράτους…
 • Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε έναν χάρτη, ένα business plan, για να καταλάβουμε τι έχουν τελικά στο μυαλό τους και από που θα βγουν τα λεφτά. Πως λέμε, show me the money?
 • Η Ειρήνη Αναστασιάδου που ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Τουρισμού πήγε στη V+O ως Business Unit director. Καλορίζικη!
 • Και επειδή είμαστε πλέον ένα… click away από το 2021, η στήλη σας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η χρονιά που φεύγει ώθησε πολλούς από εμάς επαγγελματικά, συναισθηματικά και προσωπικά στα όριά μας.
 • Ωστόσο, ότι δε σε «σκοτώνει» σε κάνει πιο δυνατό. Μας βοήθησε να βρούμε λύσεις, να κάνουμε νέα πλάνα και να αντιμετωπίζουμε με συγκρατημένη έστω αισιοδοξία -και πάντα με «υγειονομική» προσοχή- το 2021. Καλή Χρονιά και… stay tuned. Τα καλύτερα έρχονται!
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Είμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν από την επίσημη αποκάλυψη του Galaxy S21 και ήδη οι leakers έχουν στήσει το δικό τους πάρτι, παρουσιάζοντας μια σειρά από tech specs που αφορούν τη νέα συσκευή και τις εκδόσεις της, αλλά και μπόλικα renders που μας αποκαλύπτουν το σχήμα και την τελική μορφή της συσκευής.
Πριν από λίγες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας μια σειρά από επίσημα renders, τα οποία απεικονίζουν την «entry-level» συσκευή της οικογένειας S21, σε όλους τους χρωματισμούς της και σε διαφορετικές γωνίες.
Όπως θα διαπιστώσετε, το core Galaxy S21 διαθέτει ένα τριπλό camera setup σε κατακόρυφη διάταξη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός από άποψη σχεδιασμού ότι η κορεατική εταιρεία έχει προσθέσει και ένα τόνο διαφορετικού χρώματος.
Αν και φυσικά ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά της Samsung, το «απλό» S21 θα κυκλοφορήσει με 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ για το chipset, η Samsung έχει καταλήξει είτε στη χρήση του δικού της «homemade» Exynos 2100 ή του Snapdragon 888.
Σε ότι έχει να κάνει με το display εδώ περιμένουμε οθόνη στις 6.3 ίντσες, ενώ το triple camera setup του το πιθανότερο είναι να αποτελείται από δύο wide και Ultra-Wide σένσορες στα 12MP και ένα main camera module στα 64MP. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το S21 θα στοιχίζει στην Ευρώπη περίπου 849 ευρώ.
cl8-sept-2019-600x80
Η OnePlus πλέον έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια μια θέση στις καρδιές των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας, καθώς συνδυάζει δυνατά χαρακτηριστικά σε άκρως ανταγωνιστική τιμή.
Το μέλλον λοιπόν για την OnePlus διαγράφεται ιδιαιτέρως λαμπρό, για αυτό και το 2021 αναμένουμε να είναι μια πολύ καλή χρονιά για την κινεζική εταιρεία. Μετά το πετυχημένο launch του OnePlus 8T, τώρα τη σκυτάλη θα παραλάβει η σειρά OnePlus 9, η οποία θα κυκλοφορήσει σε 3 διαφορετικά μοντέλα.
Σύμφωνα με καλή πληροφορημένες πηγές, η OnePlus 9 series θα περιλαμβάνει τα OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, και OnePlus 9 Lite!
Τα δύο μεγάλα μοντέλα θα στηρίζονται στον πανίσχυρο Snapdragon 888, που όλοι γνωρίζουμε ότι θα βρίσκεται στο εσωτερικό των περισσότερων ναυαρχίδων του 2021, ενώ το πιο «οικονομικό» Lite θα έχει στην καρδιά του ένα Snapdragon 865 chipset.
Αν και αυτή τη στιγμή έχουμε λιγοστές επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τη νέα σειρά σε ότι έχει να κάνει με τα tech specs, ωστόσο σε ότι αφορά την τιμή των νέων μοντέλων της OnePlus, το core μοντέλο δεν αποκλείεται να παίξει περίπου στα 780 με 800 ευρώ, ενώ το Pro μοντέλο ενδεχομένως να αγγίζει τα 1000 ευρώ. Το Lite βέβαια θα είναι πιο «budget-friendly», καθώς το hardware του θα είναι πιο κοντά στο 8T και έτσι θα το δούμε το πιθανότερο να κινείται στο τιμολογιακό φάσμα των 600 με 700 ευρώ. H νέα σειρά πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε…
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα μέσα στο 2020, πάντοτε κάτι περίεργο συμβαίνει και ανατρέπει τα δεδομένα.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ανέκδοτο, τρολιά ή πρώιμο πρωταπριλιάτικο αστείο, ωστόσο δεν κάνουμε πλάκα, καθώς τα KFC πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη δική τους gaming κονσόλα!
Όταν βέβαια αναφερόμαστε στα KFC είμαστε βέβαιοι ότι το μόνο πράγμα που δεν σας έρχεται στο μυαλό είναι το gaming, καθώς η γνωστή αλυσίδα fast food είναι συνδεδεμένη με λαχταριστά nuggets, twister, τηγανιτές πατάτες και γευστικά chicken burgers (τα οποία όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή… παχαίνουν).
Ε, λοιπόν οι υπεύθυνοι των KFC ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Cooler Master και φιλοδοξούν να φέρουν στον κόσμο την πιο νόστιμη κονσόλα όλων των εποχών.
H KFConsole αποτελεί ένα mini-PC που ουσιαστικά φιλοδοξεί να ρίξει τους τίτλους τέλους στο νέο πόλεμο των κονσολών ανάμεσα στο PS5 και στο Xbox Series X/S.
Το μικρό αυτό έπος που θυμίζει έναν γιγαντιαίο κουβά για φτερούγες κοτόπουλου (!) διαθέτει ένα ειδικό τμήμα, στο οποίο μπορείτε όντως να θερμάνετε το φαγητό σας (οτιδήποτε τηγανητό κατά προτίμηση).
Σύμφωνα με την webpage που έχει ανέβει, η KFConsole θα είναι VR Ready και μάλιστα θα υποστηρίζει 240Hz σε 4Κ displays (πράγμα που σημαίνει ότι θα διαθέτει θύρα HDMI 2.1).
Και επειδή είναι της μόδας τελευταία… θα υποστηρίζει και ray tracing, μπαίνοντας έτσι στο μάτι του ανταγωνισμού (Sony και Microsoft).
Παράλληλα, θα διαθέτει GPU από την Nvidia, με μία RTX 2070 / 2080 ή SUPER να αποτελεί την top υποψήφια.
Τέλος, η KFConsole θα διαθέτει επίσης 2TB NVME SSD για σούπερ γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και μεταφοράς δεδομένων…
Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο, τα KFC το τερμάτισαν!
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin