Newsletter Banner 600x150_Nokia

Ericsson… gone with the Wind

Μετά την Cosmote και τη Vodafone, η Wind αποφάσισε κι εκείνη να επιλέξει την Ericsson για το δίκτυο 5G της.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ericsson θα υλοποιήσει έναν εκ βάθρων μετασχηματισμό του υπάρχοντος δικτύου κορμού 2G/3G/4G της Wind, καθώς και της υποδομής σηματοδοσίας της, καθιστώντας δυνατή την ανάπτυξη του πρώτου της δικτύου 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής.
Σύμφωνα με την πενταετή συμφωνία, η Ericsson θα υλοποιήσει λογισμικό κορμού 5G διπλής λειτουργίας επάνω σε μία νέα, συστημικά επαληθευμένη υποδομή υπολογιστικού νέφους της, με υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης, εικονικό IMS για σταθερή φωνή και φωνή μέσω LTE (VoLTE), αλλά και μία λύση επόμενης γενιάς BSS Χρέωσης 5G.
Το συνοδευτικό πρόγραμμα εξέλιξης και ολοκλήρωσης συστημάτων συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από άκρο σε άκρο, ενώ παράλληλα εισάγει αυτοματοποίηση λειτουργιών δικτύου του παρόχου υπηρεσιών.
Η συνεργασία της Wind με την Ericsson, δεν περιορίζεται μόνο στην κατασκευή του δικτύου, αλλά και στην ανάπτυξη πελατοκεντρικών επιχειρησιακών λειτουργιών με τις λύσεις του χαρτοφυλακίου Ericsson Digital BSS, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πάροχο να βελτιώσει την εμπειρία πελάτη και να δημιουργήσει έσοδα από νέες υπηρεσίες 5G.
Στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών βρίσκονται το Cloud και το IoT, ενώ δεκάδες άλλοι τομείς αναμένουν λύσεις και προτάσεις που θα τους οδηγήσουν σε νέα επίπεδα.
Άλλωστε, έχει ειπωθεί από καιρό τώρα, σε όλους τους τόνους, από όλους τους παρόχους, ότι οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα πρέπει πλέον να περάσουν από το επίπεδο του απλού δικτύου, σε πάροχο υπηρεσιών, τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις, και σε αυτή τη φιλοσοφία συνεχίζει η Wind.
cosmote-dec2020-600x80-insurance
united-group

Επίθεση περιεχομένου ετοιμάζει η United

Λύνει τη σιωπή του o όμιλος United, σχετικά με τις προθέσεις του για τη νεοαποκτηθείσα Forthnet.
H σιδηρά κυρία Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, έβαλε στο επίκεντρο τη Nova, χαρακτηρίζοντας την ως brand καλά εδραιωμένο στη Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι ότι η United στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Forthnet. Εκεί, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν εξελίξεις στο μέλλον.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε για «περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στην ψυχαγωγία και τα αθλήματα», αφήνοντας για την ώρα τις τηλεπικοινωνίες στα συνδυαστικά πακέτα.
Όπως φαίνεται, η αιχμή του δόρατος στην επόμενη μέρα της Forthnet θα είναι η Nova, με κύριο άξονα τις συμφωνίες περιεχομένου σε ταινίες και αθλητικά. Από την πλευρά του Μεγάρου, βλέπουν ότι οι εποχές που έπαιζαν σχεδόν χωρίς αντίπαλο τελειώνουν και είναι σίγουρο ότι προετοιμάζουν τις άμυνές τους, αν και η τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» είναι κοινή πρακτική στον Όμιλο. Οπότε αναμένουμε σύντομα από το Μαρούσι να ανοίξουν τον βηματισμό τους.
Άλλωστε, η αναβάθμιση του περιεχομένου της Nova θα περάσει σε Vodafone και Wind, δημιουργώντας νέα μέτωπα για την Cosmote TV, αλλά και περισσότερες επιλογές για τους συνδρομητές.
Όσον αφορά στα μετοχικά και διοικητικά της Forthnet, εκεί δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Κατέχοντας πλέον, πάνω από το 84% των μετοχών της Forthnet, η United Group αναμένεται να προχωρήσει οσονούπω σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές, κάτι που λογικά θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, οπότε και θα κατέβει από ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών η πινακίδα ΦΟΡΤΘ.
Και εις άλλα με υγεία…
avidex 13-11-20 sent
eito-2020

Τι λένε τα στοιχεία του 2020 για τις ΤΠΕ

Πτώση στην ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) η οποία θα χάσει το 4,4% της αξίας της, βλέπει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Τεχνολογία.
Σε πρώτη ανάγνωση θα έλεγε κάποιος ότι πρόκειται για άσχημα -αν και αναμενόμενα- νέα.
Με δεδομένο όμως ότι, η συνολική ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει -και ίσως θα ξεπεράσει- το 11%, μία πιο ψύχραιμη εκτίμηση θα ήταν ότι οι ΤΠΕ κράτησαν γερά το έτος της πανδημίας.
Σοβαρός παράγοντας ανόδου είναι ότι εν μέσω των lockdowns, σχεδόν κάθε νοικοκυριό έκανε τις ψηφιακές και τηλεπικοινωνιακές του επενδύσεις, ώστε να μπορέσει να ανέβει στο τρένο της τηλε-εργασίας και τηλε-επαίδευσης.
Σε συνδυασμό επίσης με το τηλεοπτικό συνδρομητικό περιεχόμενο, ανέκυψε η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας και της ταχύτητας.
Από την άλλη βέβαια, η μεγάλη απώλεια εσόδων από την κινητή, με κύρια αιτία την έλλειψη των εσόδων από περιαγωγή, συμπίεσε τα αποτελέσματα και των τριών παρόχων.
Επίσης, η ίδια η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε, αφού -όπως επισημαίνεται από τον ΣΕΠΕ- η πανδημία πλήττει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα που προκαλεί η υγειονομική κρίση, συμπιέζει τις αγορές των φυσικών προσώπων και τις επενδύσεις των εταιρειών.
Το αποτέλεσμα είναι ότι φέτος ανακόπτεται η ανοδική τάση που είχε καταγράψει με αύξηση 2,7% το 2018, στα 5,661 δισ. και 2,5% το 2019 στα 5,804 δισ. ευρώ.
Τα στατιστικά του ΕΙΤΟ δείχνουν ακόμη ότι η πτώση στα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερα στον Ευρωπαϊκό Νότο παρά στο Βορρά, ενώ η Ελλάδα κατάφερε να έχει τη μικρότερη ποσοστιαία πτώση από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Όπως και να έχει, η ανάπτυξη θα επανέλθει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν και η ανθρωπότητα θα αρχίζει σταδιακά να απαλλάσσεται από την υγειονομική πίεση.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Ποιος είπε ότι στην ελληνική αγορά δεν γίνονται exciting… εξαγορές; Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, συμμετείχαν στη στρατηγική κίνηση της χρονιάς, στον τομέα της πληροφορικής.
 • Η Singular Logic ανήκει πλέον εξ ίσου στις Space Hellas και Epsilon Net, με την κάθε μία να καταβάλλει περίπου 1,805 εκατ. ευρώ προκαταβολή για το συνολικό ποσό των 18,05 εκατ. ευρώ. Πως λέμε γάμος στον (επιχειρηματικό) Παράδεισο;
 • Αν αυτές οι τρεις εταιρείες έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστούν μόνες τους στην αγορά, φαντάζεστε τι έχουμε να δούμε όταν θα λειτουργήσουν με… πλήρη ισχύ «εν τη ενώσει»;
 • Το βραβείο Society Medal του British Computer society, απονέμεται σε άτομα που βελτιώνουν την κοινωνία με τη χρήση της τεχνολογίας. Υποψήφιος γι’αυτό το βραβείο φέτος είναι και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης. Αν θέλετε να μάθετε γιατί, δεν χρειάζεται να διαβάζετε τη στήλη, ούτε καν να ασχολείστε με την αγορά ΤΠΕ.
 • Απλά κοιτάξτε ως πολίτες γύρω σας, τις υποδομές και υπηρεσίες του Δημοσίου, και συγκρίνετε τις με τις αντίστοιχες ενός χρόνου πριν. Το γεγονός πως όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το βραβείο, είναι Βρετανοί, κάνει το επίτευγμα του ακόμα πιο εντυπωσιακό!
GY-1537-600X80-1
 • Ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρόκειται για ένα από τα εθνικά highlights της χρονιάς.
 • Αποτελέσματα σαφώς επηρεασμένα από τον COVID και στη Wind, αφού τα έσοδα της εταιρείας το 9μηνο του 2020 μειώθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με την περσινή ίδια περίοδο. Στον αντίποδα, αυξήθηκε το EBITDA κατά 0,7%. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση των mobile data αυξήθηκε κατά 45%, με το 88% των δεδομένων να διακινούνται μέσω 4G. Αύξηση σημείωσαν και οι πελάτες δικτύων νέας γενιάς (NGA) κατά 67%.
 • Τον ετήσιο απολογισμό της έκανε και η ΕΕΤΤ, για το 2019 βέβαια, αφού το 2020 ακόμα δεν έχει κλείσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μασσέλο, οι σημαντικότερες δράσεις της επιτροπής αφορούσαν το 5G, την προστασία καταναλωτών, τις τηλεπικοινωνίες, το φάσμα συχνοτήτων, τα ταχυδρομεία, αλλά και ρυθμιστικές υποθέσεις σε διεθνές επίπεδο.
 • Δυνατά προχωράει στο κομμάτι του 5G η ZTE, όπως φάνηκε από τα στοιχεία που παρουσίασε στο δικό της Global 5G Summit & User Congress. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Xu Ziyang, σημειώθηκε αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην έρευνα & ανάπτυξη.
 • Η ZTE έχει συνάψει 55 εμπορικά συμβόλαια 5G και συνεργάζεται με 90 παρόχους παγκοσμίως, ενώ έχει επιτύχει περισσότερες από 500 συνεργασίες σε 15 κάθετους τομείς.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Μία τεχνολογία που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν απλά κάτι θεωρητικό, τώρα βρίσκεται ακόμα και στην ατζέντα των επιχειρηματικών θεσμών. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, σε σχετική αναφορά του, τονίζει ότι είναι πλέον απαραίτητη η σύσταση Εθνικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης.
 • Η A.I. αποτελεί σημαντικό ατού της επεξεργαστικής διαδικασία που χρειάζονται τα πολύπλοκα και μεγάλα δεδομένα της σημερινής εποχής, και τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Σε «καθημερινούς» όρους, η A.I. μπορεί να ωφελήσει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αλλά και την οικονομία της χώρας.
 • Απογοητευτική η αναφορά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Τεχνολογία, για την πορεία της αγοράς ΤΠΕ το 2020, καθώς αναμένεται να κλείσει με αρνητικά πρόσημο. Συγκεκριμένα η αγορά πληροφορικής θα σημειώσει πτώση -7% και η αγορά τηλεπικοινωνιών κατά -3%. Οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για σταθεροποίηση αυτών των αγορών το 2021. Πλήγμα φαίνεται πως δέχτηκαν και οι επενδύσεις σε λογισμικό, λόγω κορονοϊού, όπου η μείωση θα είναι στο -5,4%.
 • Στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η δημόσια διαβούλευση για τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που έχει συντάξει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2020-2025. Αυτό είναι ένα εγχειρίδιο που περιγράφει τη στρατηγική της χώρας για τη μετάβαση στην Ψηφιακή Ελλάδα, μέσω 400 έργων πληροφορικής στα οποία έχει ανατεθεί προϋπολογισμός 7 δισ. ευρώ.
 • Αυτά αφορούν τη συνδεσιμότητα, τις ψηφιακές ικανότητες και δεξιότητες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων, τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, την ψηφιακή καινοτομία, και την αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών.
combox
 • Πρακτικά, περιλαμβάνουν …τα πάντα όλα: την επέκταση των οπτικών ινών μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων και δομημένης καλωδίωσης στα κτίρια, τις έξυπνες αστικές υποδομές, τη διασύνδεση νησιών μέσω μικροδορυφόρων, την καθιέρωση του Internet of Things, και φυσικά το έργο Ultrafast Broadband.
 • Ένας από τους στόχους είναι να φτάσουμε στην Κοινωνία των Gigabit μέσω του σχετικού οδικού χάρτη, αλλά και την εκτεταμένη εκμετάλλευση διαστημικών τεχνολογιών, στις οποίες η Ελλάδα επενδύει τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
 • Όπως είναι φυσικό αυτές τις μέρες έχει πέσει πολύ διάβασμα στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 αποτελείται από 340 σελίδες γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι θα …. ξενυχτήσουν.
 • Αν και πολλοί είχαν ήδη το προσχέδιο και είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία έγκαιρα ως μέρος της προεργασίας για να πάρουν τα έργα. Τα λεφτά είναι πολλά άλλωστε, καθώς μιλάμε για 6 – 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης!
 • Να μην παραξενευτείτε αν δείτε να γίνεται σφαγή μεταξύ των μεγάλων «παικτών».
 • Από την άλλη πλευρά είναι τόσα πολλά τα έργα ώστε να υπάρχουν ελπίδες ότι ο καθένας θα πάρει το μερίδιό του -ανάλογα με την εξειδίκευσή του- και δεν θα προκύψουν άγονες διαδικασίες με ενστάσεις κλπ., κάτι που με δεδομένο το σύντομο χρόνο υλοποίησης μάλλον δεν συμφέρει κανέναν.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Και επειδή οι αριθμοί είναι το καλύτερο σημείο αναφοράς μιλάμε για 449 έργα εκ των οποίων τα 105 είναι σε εξέλιξη…
 • Με το θέμα έχουν αρχίσει και ασχολούνται και εταιρείες που μέχρι τώρα «απέφευγαν» το Δημόσιο. Επίσης, η παρουσία εταιρειών όπως η Deloitte, η EY και η Accenture, είναι κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα.
 • Αν δεν αντέχει κανείς να διαβάσει το κείμενο, υπάρχει και το σχετικό site που είναι πολύ καλό, χάρη στη δουλειά που έκαναν ο υφυπουργός Γ. Ζαφιρόπουλος και η ομάδα του. Δείτε τις παρεμβάσεις και ίσως βρείτε κάτι ενδιαφέρον και για σας, δεδομένου ότι ακόμα η Βίβλος είναι σε δημόσια διαβούλευση.
 • Κάτι μας λέει ότι το 2021 θα είναι χρονιά που η Βίβλος θα μας απασχολήσει πολύ, αφού τείνει να γίνει… Καινή Διαθήκη.
 • Πριν φύγουμε από το Υπουργείο, καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, ξεκινά η εφαρμογή του κίνητρου φορολογικής ελάφρυνσης (tax relief) ύψους 30%. Στόχος, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Στις 16 Δεκεμβρίου όπως δείχνουν όλα θα γίνει η δημοπρασία για τις 5G συχνότητες. Πρακτικά, είναι 5 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε δοθεί αρχικά. Το 2021 θα είναι βεβαίως η χρονιά του 5G!
 • App για το gov.gr ετοιμάζεται να λανσάρει άμεσα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αιτία είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα από το κινητό τους.
 • Στον ΟΤΕ προχωρά οριστικά η απόσχιση των τριών κλάδων. Το θέμα πέρασε από την έκτακτη ΓΣ της Παρασκευής και γενικώς από τις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει η απόσχιση. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί το σχήμα και τι άλλες εκπλήξεις ετοιμάζει ο Μεγαράρχης και η ομάδα του.
 • Πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφή η αποχώρηση του Δημήτρη Γαλάνη από τον Κωτσόβολο (ήταν ο εμπορικός διευθυντής και ουσιαστικά το #2 πίσω από τον Βασιλάκο). Η νέα του θέση είναι διευθύνων σύμβουλος στο Praktiker. Η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία!
 • Σε χαμηλά επίπεδα ήταν το 2019 οι φορητότητες αριθμών. Ενδεχομένως, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως όλοι οι πάροχοι είναι περίπου τα ίδια. Μάλλον είναι καιρός για διαφοροποίηση…
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Το Note αποτελεί μία από τις πιο premium και εξελιγμένες προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, έχοντας μάλιστα αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.
Τα smartphones που πάντοτε είναι άμεσα συνυφασμένα με τη χρήση του S-Pen βρίσκονται στο προσκήνιο για σχεδόν 10 χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς αλλά και από το Reuters, η Samsung εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τερματίσει την παραγωγή μελλοντικών Galaxy Note.
Μάλιστα, όπως ακούγεται το Note που θα παρουσιάσει εντός του 2021 θα είναι το τελευταίο της δημοφιλούς σειράς.
Αιτία για αυτή την κίνηση της κορεατικής εταιρείας αποτελεί η πρόθεση της να κατευθύνει περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη της νέας σειράς των foldable phones που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στο μέλλον.
Επιπλέον, ακούγεται έντονα ότι η Samsung ενδέχεται να προχωρήσει στην ενσωμάτωση της γραφίδας S-Pen, σε αυτές τις κατηγορίες των foldable high-tech προϊόντων.
Παράλληλα, η σειρά S βρίσκεται «παραδοσιακά» πάρα πολύ κοντά στη σειρά Note, καθώς οι διαφορές ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα μοντέλα είναι συνήθως μικρές. Φυσικά, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τη Samsung, παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλές αλλαγές στο προϊοντικό της portfolio από τη στιγμή που τα foldables αποτελούν το next-big thing της βιομηχανίας.
Όποια κι εάν είναι η απόφαση της Samsung για το μέλλον των Note, σίγουρα θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
cl8-sept-2019-600x80
Η ZTE ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο το Axon 20 5G, το πρώτο smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη. Τώρα, κυκλοφορεί μία ενημερωμένη έκδοση της ίδιας συσκευής, το ZTE Axon 20 5G Extreme Edition, με 12GB RAM και πορτοκαλί faux δερμάτινη πλάτη.
Πέρα απ’ αυτές τις δύο αλλαγές, το υπόλοιπο hardware παραμένει ίδιο με το κανονικό Axon 20 5G.
Έτσι, η συσκευή διαθέτει οθόνη OLED 6,92 ιντσών με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz, κάμερα κάτω από την οθόνη και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων επίσης ενσωματωμένο στην οθόνη.
Επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 765G, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 256GB και το camera setup περιλαμβάνει κεντρικό αισθητήρα 64MP, ultra wide 8MP και δύο modules 2MP (macro & depth).
Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.220 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 30W, ενώ λογισμικό της συσκευής είναι το Android 10 με το Mifavour 10.5 της ZTE.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Στο Διαδίκτυο υπάρχουν οι πρώτες διαρροές για το επερχόμενο TCL 20 5G, τη νέα ναυαρχίδα του δημοφιλούς κατασκευαστή.
Προέρχονται από το γνωστό leaker Evan Blass, ο οποίος, μάλιστα, σημειώνει ότι η συσκευή δεν είναι διάδοχος του TCL 10 5G, αλλά του TCL Plex.
Έτσι, αποκαλύπτεται ότι θα διαθέτει οθόνη 6,77 ιντσών που διαθέτει ανάλυση Full HD+ και αναμένεται να τροφοδοτείται από το τελευταίο 5G chip της Qualcomm, Snapdragon 690, ενώ θα διαθέτει 6GB RAM και 128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, είναι πιθανόν να διαθέτει μπαταρία 4500mAh.
Ο Evan Blass παρέχει κάποιες πληροφορίες και σχετικά με τις αναλύσεις των αισθητήρων της κάμερας, καθώς το TCL 20 5G διαθέτει κεντρικό αισθητήρα 48MP, ultra-wide αισθητήρα 8MP και macro sensor 2MP. Στο μπροστινό μέρος, θα υπάρχει και selfie κάμερα 8MP.
Το κουμπί έντασης και το κουμπί λειτουργίας (που ενσωματώνει και το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων) βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου, ενώ ένα ειδικό button Google Assistant και το SIM tray βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
Στο κάτω μέρος βρίσκονται ένα ηχείο και η υποδοχή USB Type-C, ενώ η υποδοχή ακουστικών στην κορυφή της συσκευής.
Όσον αφορά τώρα το πότε θα κυκλοφορήσει το TCL 20 5G, σύμφωνα πάντα με τον Evan Blass, αναμένεται να φτάσει στην αγορά στις αρχές του 2021. Stay tuned!
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin