Newsletter Banner 600x150_Nokia

Έτοιμη για επανεκκίνηση η Forthnet

Οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Forthnet συνεχίζονται, με τις διαδοχικές κινήσεις της United να είναι η εξαγορά του 9,63% που ως τώρα κατείχε η μαλτέζικη Go Plc, ενώ λίγες ημέρες μετά προχώρησε στην απόκτηση του ποσοστού που κατείχε στην εταιρεία η Wind.
Με την ευκαιρία άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης που είχε για τη μετατροπή των υπολοίπων ομολογιών που κατείχαν οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής), προσθέτοντας ένα ακόμη 22,6% στο καλάθι της.
Έτσι, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις, και ο νέος μεγαλομέτοχος που πλέον κατέχει το 84,6%, δεν έχει παρά να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά και των υπολοίπων συμμετοχών, που είναι αυτή της Massar Invest με 9,63% και της Vodafone με 2,77% καθώς και των μετοχών που είναι σε χέρια ιδιωτών.
Η συγκέντρωση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι η Forthnet θα βγει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού δεν θα υπάρχουν ελεύθερες μετοχές προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό.
Με την απόκτηση της πλήρους κυριότητας των μετοχών της (οσονούπω πρώην) εισηγμένης, η United έχει αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς περισπασμούς, στην πλήρη επανεκκίνηση της «Ωραίας Κοιμωμένης» της Κάντζας, ενώ ετοιμάζεται να βάλει στο ταμείο της 100 εκατομμύρια… για τα πρώτα έξοδα.
Η πλήρης δραστηριοποίηση σε όλους τους τομείς, ο επανασχεδιασμός προτεραιοτήτων, της εμπορικής πολιτικής για σταθερή, κινητή και τηλεόραση, καθώς και το σύνολο των επιχειρηματικών αποφάσεων, συνεπάγεται και έλεγχο της διοίκησης, κάτι που επίσης φαίνεται να έχει δρομολογηθεί για τις 11 Δεκεμβρίου, στην επερχόμενη γενική συνέλευση, όπου αναμένεται να αλλάξει τόσο ο νυν CEO όσο και 7 μέλη του ΔΣ.
Τέλος, συμβολική -και ενδεικτική της πρόθεσης της νέας ιδιοκτησίας, να κόψει τους δεσμούς με το παρελθόν- είναι και η επιλογή η γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των γραφείων της εταιρείας στην Κάντζα, και όχι στο Ηράκλειο της Κρήτης που είναι τυπικά η έδρα της Forthnet.
600Χ80 (1) cosmote
vodafone-smart-cities

Vodafone: οικονομικά αποτελέσματα… «υπό πίεση»

Συμπτώματα προσβολής από τον κορωνοϊό, παρουσίασαν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone, τα οποία παρουσίασαν κάμψη, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με αυτή των άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ομίλου, τα συνολικά έσοδα της Vodafone Ελλάδος στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 452 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,3% σε σχέση με πέρυσι.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, διαμορφώθηκαν σε 138 εκατ. ευρώ, μειωμένα και αυτά κατά 10,9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3% στα 66 εκατ. ευρώ.
Ο γενικός κανόνας επιβεβαιώθηκε και πάλι, αφού αν και η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 23% (ελέω τηλεργασίας), δεν σημειώθηκε φυσικά αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα της σταθερής.
Αντίθετα, στην κινητή η αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του μέσου εσόδου ανά συνδρομητή (ARPU) κατά 15% στα 10,7 ευρώ, με ένα εντυπωσιακό 28% στην καρτοκινητή.
Πλήγμα δέχθηκαν οι ταμειακές ροές που κατέληξαν με αρνητικό πρόσημο στα μείον 37 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που οφείλεται στην καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμών εκ μέρους απλών συνδρομητών αλλά και επιχειρήσεων.
Φυσικά η πρωταρχική αιτία μείωσης των εσόδων ήταν η καταβαράθρωση της περιαγωγής, λόγω της ελάχιστης προσέλευσης τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο.
Παρά τα απανωτά κτυπήματα της πανδημίας, η Vodafone συνέχισε τις επενδύσεις, βγάζοντας από το ταμείο και μετατρέποντας σε υποδομές 54 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 3%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό εξάμηνο.
avidex 13-11-20 sent
syzeyxis-ii

Πέφτουν οι υπογραφές αναθέσεων έργων του Σύζευξις 2

Πάνε για υπογραφή οι 35 συμβάσεις του Σύζευξις 2, και τα αποτελέσματα των αναθέσεων σε ευρώ έχουν ως εξής:
Για τη σταθερή, ο ΟΤΕ ανέλαβε έργα συνολικής αξίας 172,2 εκατ. ευρώ, η Vodafone 63,5 εκατομμύρια, η Wind 46 εκατ. και η Forthnet 42 εκατ. ευρώ.
Στην κινητή τηλεφωνία οι 4 συμβάσεις οι οποίες αφορούν 33 χιλ. συνδέσεις, εκ των οποίων οι τρεις πήγαν στην Cosmote που κατέθεσε προσφορά συνολικής αξίας 17 εκατ. ενώ μία ανέλαβε η Wind, αφού εγκρίθηκε η προσφορά της ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το έργο «ασφάλεια τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψη και καλωδίωση» με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ και συνολικά 7 συμβάσεις κατανεμήθηκε ως εξής:
Μία σύμβαση αξίας 23,5 εκατ. ευρώ κατέληξε στη Logicom, ενώ τις υπόλοιπες έξι, συνολικής αξίας 104 εκατομμύριων, ανέλαβε η κοινοπραξία των OTE-Space-Unisystems.
Τέλος, το έργο «κεντρική υποδομή διασύνδεσης και υποδομές κέντρου δεδομένων», με προϋπολογισμό 7,5 εκατομμύρια, ανέλαβε η Telecom Italia Sparkle και το «κεντρικές υπηρεσίες ISP & SLA», με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, έχει αναλάβει η κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems, Intrasoft.
Έτσι, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και οι αντίστοιχες συμβάσεις του εμβληματικού Σύζευξις 2, το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2011, προκηρύχθηκε το 2013, μπήκε στον «πάγο» για κάποια χρόνια, αλλά αναγεννήθηκε, φτάνοντας πλέον σε απόσταση αναπνοής από την τελική του υλοποίηση.
680x80_Weekly Telecom
lancom-balkan-gate-i

Lancom: το 3ο data center Balkan Gate I στη Θεσσαλονίκη

Την κατασκευή του 3ου Κέντρου Δεδομένων της (Data Center) στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Lancom, πρωτοπόρος εταιρεία παροχής Cloud και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χώρα.
Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, η οποία θα προσφέρει στη Βόρεια Ελλάδα το μεγαλύτερο carrier neutral Data Center της και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Energy Efficient Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η νέα ιδιόκτητη κτηριακή υποδομή, ανεγείρεται στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης καταλαμβάνοντας αρχική έκταση 2.500 τ.μ. με σχεδιασμό επέκτασης στα 10.000 τ.μ.
Το Balkan Gate I, κατασκευάζεται εξ αρχής με τις προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute ενσωματώνοντας σε κάθε στάδιό του, τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης υποδομών, ενέργειας και ψύξης.
Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Lancom έχει θέσει ως στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση λειτουργίας του Data Center, με προβλεπόμενη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 19.000 τόνων ετησίως.
Το Balkan Gate I θα διασυνδεθεί άμεσα με όλους τους κύριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, των Βαλκανίων αλλά και του εξωτερικού και θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως carrier neutral data center. Από την αρχική ανάπτυξή του, θα προσφέρει πλήρη γκάμα λύσεων Cloud και Data Center, όπως υπηρεσίες συστέγασης (Colocation) που θα κλιμακώνονται από μεμονωμένα Rack Units, έως Rack Cages και Suites, υπηρεσίες Disaster Recovery και Business Continuity.
Ταυτόχρονα θα προσφέρει φιλοξενία εξειδικευμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Internet Exchange σε Βαλκανικό επίπεδο, καθώς και υπηρεσιών παγκόσμιας συνδεσιμότητας επιπέδου παρόχων (carrier-grade global connectivity services).
Στο νέο κτήριο θα μεταστεγαστεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Lancom σε τεχνολογίες Cloud, Big Data, AI και IoT, όπως και ένα πρότυπο HUB φιλοξενίας startups που εξειδικεύονται στις τεχνολογίες αυτές.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Σε δρόμο «ταχείας κυκλοφορίας» κινείται πλέον το… όχημα της Forthnet, με τις εξελίξεις να προχωρούν ταχύτατα και σχεδόν στον αυτόματο. Η BC Partners αποκτά και το ποσοστό 14,06% της Wind, σε τιμή που εκτιμάται ότι θα είναι περί τα 0,13 ευρώ ανά μετοχή.
 • Έτσι, αυτή τη στιγμή η NewCo United κατέχει συνολικά το 84,60% των μετοχών της Forthnet και βέβαια είναι το απόλυτο «αφεντικό». Μέσω δημόσιας πρότασης, θα γίνει και η εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, αν και φήμες θέλουν ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με τη Massar και την Vodafone και δεν αποκλείεται να υπάρξουν οσονούπω ανακοινώσεις.
 • Μετά τη δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη πολυπόθητη χρηματοδότηση, ώστε να αρχίσει να ορθοποδεί ξανά η εταιρεία. Όλα δείχνουν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να τα αλλάξουν όλα!
 • Θα μου πείτε ότι όλα αυτά ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Σύμφωνοι αλλά το «hot» νέο της περασμένης εβδομάδας είναι ότι στις 11 Δεκεμβρίου (ή στις 17 αν δεν υπάρξει απαρτία), θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση. Εκεί, αναμένεται να γίνει η εκλογή νέου ΔΣ όπως και νέου CEO, με τις εκτιμήσεις να κάνουν -εύλογα- λόγο για πλήρη αντικατάσταση της παρούσας διοίκησης.
 • Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο μέχρι τώρα CEO Πάνος Παπαδόπουλος απέρχεται μετά από 10 περίπου χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας. Βέβαια, μάλλον δεν θα φύγει με… «άδεια χέρια», δεδομένου ότι αν αποχωρήσει πριν τη λήξη της θητείας του θα πρέπει να του δοθούν αμοιβές 1,5 έτους.
 • Για τη θέση του CEO «παίζουν» δυνατά δύο ονόματα. Είναι και οι δύο Έλληνες και έχουν αρκετή εμπειρία από την αγορά, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στο εξωτερικό.
 • Συμβολική και βέβαια πρακτική, είναι επιπλέον η απόφαση να γίνει η συνέλευση στα γραφεία της στην Κάντζα, και όχι στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, όπου τυπικά ήταν και είναι ακόμα η επίσημη έδρα της Forthnet.
 • Stay tuned λοιπόν, γιατί κλείνει μεν ένα κεφάλαιο στην ιστορία του 4ου δικτύου της χώρας αλλά ανοίγει ένα άλλο, που μάλλον προβλέπεται συναρπαστικό.
GY-1537-600X80-1
 • Θα ήταν περίεργο μία τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να παρουσιάσει ανοδική πορεία εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Έτσι, δικαιολογούνται απόλυτα και τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone που σημείωσαν αρνητικό πρόσημο. Τα έσοδα υπηρεσιών του 2ου τριμήνου μειώθηκαν κατά 6,3% ενώ του 1ου εξαμήνου κατά 7,4%, αλλά αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη.
 • Υπάρχουν όμως και άλλες θετικές αναφορές, με την κίνηση των mobile data να αυξάνεται κατά 23% και 26,8% σε βάσεις τριμήνου και εξαμήνου, αντίστοιχα.
 • Και φυσικά οι επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, και συγκεκριμένα αυξημένες κατά 3% στο εξάμηνο, στα 66 εκατ. ευρώ. Άντε με το καλό να περάσει η μπόρα για να δούμε και αποτελέσματα υπό ΚΣ και όχι «υπό πίεση».
 • Μιλώντας για Vodafone και Wind, συνδυαστικά αυτή τη φορά, η Vantage Towers παρουσίασε στους αναλυτές το στρατηγικό πλάνο της. Το σχέδιο λοιπόν είναι να διαθέσει 1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις και εξαγορές, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί μετά από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο.
 • Ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση εξαγοράς υποδομών και από άλλους ελληνικούς παρόχους, που είναι μάλλον αναμενόμενη. Σε κάθε περίπτωση -σε αυτή τη φάση- όλοι εκτιμούν ότι η Vantage θα δώσει… a-vantage στη Vodafone, που έκανε πρώτη τη σχετική κίνηση.
 • Τελικά, ο διαγωνισμός για το 5G θα γίνει -κορωνοϊού επιτρέποντος- στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε να αναμένετε στις αρχές της νέας χρονιάς την ένδειξη 5G στις οθόνες των -νέων σας- κινητών.
 • Ενδιαφέρον έχει και η μελέτη της Analysys Mason -για λογαριασμό των Ericsson και Qualcomm, η οποία προβλέπει καθαρά οφέλη για την Ελλάδα από το 5G, 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, μέχρι το 2025!
 • Σύμφωνα με τον Γιώργο Παππά (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ericsson Ελλάδος) «τα αποτελέσματα της μελέτης της Analysys Mason αποτελούν άλλη μια επιβεβαίωση της τεράστιας αξίας που μπορεί να φέρει το 5G στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Αν θέλετε να δείτε την παρουσίαση του Γιώργου Παππά με τίτλο «5G - Made for Innovation», στο πρόσφατο InfoCom World κάντε κλικ εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε το video της παρουσίασής του κάντε κλικ εδώ.
 • Η μελέτη ομαδοποιεί την αγορά σε τέσσερις τομείς κλειδιά: Έξυπνη Παραγωγή και Logistics, Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές, Έξυπνες Αστικές Περιοχές και Έξυπνες Δημόσιες Υπηρεσίες. Όλη τη μελέτη με τα διαγράμματα κλπ, μπορείτε να τη βρείτε σε pdf εδώ!
 • Μιλώντας για 5G η ΖΤΕ στις 24 και 25 Νοεμβρίου διεξάγει διαδικτυακά το ΖΤΕ 5G Summit & User Congress 2020. H πρώτη ημέρα ανοίγει με την ομιλία του CEO της εταιρείας Xu Ziyang και περιλαμβάνει τις ενότητες: Βιομηχανία, Ανάπτυξη, Εφαρμογές & Τεχνολογία, ενώ η δεύτερη ημέρα δίνει έμφαση στην εμπειρία και την καινοτομία και περιλαμβάνει εικονική επίσκεψη στο περίπτερο της ΖΤΕ.
 • Σκοπός είναι να καταδείξει την πρωτοπορία της ΖΤΕ στην τεχνολογία 5G, αλλά και τη συνεισφορά της στο οικοσύστημα και στις εμπειρίες που αυτό προσφέρει.
 • Το συνέδριο είναι κλειστό, αλλά αν γνωρίζετε κάποιον από τη ZTE Ελλάδας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορεί να σας εξασφαλίσει πρόσβαση - όπως άλλωστε εξασφάλισε για εμάς. Διαφορετικά, stay tuned και θα μάθετε όλα τα νέα από εμάς!
 • Ούτε λίγο ούτε πολύ 35 συμβάσεις συνολικά έχει ολοκληρώσει η Κοινωνία της Πληροφορίας για το Σύζευξις 2, οι οποίες οδεύουν προς έγκριση και υπογραφή από το ελεγκτικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στις συμβάσεις.
 • Το συνολικό έργο, που προκηρύχθηκε αρχικά πριν από 7 χρόνια, αλλά πέρασε από πολλά χρονοντούλαπα, έχει προϋπολογισμό 620 εκατ. ευρώ, των οποίων τα 170 καλύπτονται από κοινοτικούς πόρους.
 • Θετική είναι και η πορεία του Ultrafast Broadband, με την προκήρυξη να υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2021.
combox
 • Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 870 εκατ. ευρώ, ενώ εννέα φορείς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον σε πρώτη φάση.
 • Προς το παρόν, ετοιμάζουν τις ενδεχόμενες παρατηρήσεις τους για τη σύμβαση, ενώ αναμένουν την τιμολογιακή πολιτική, η οποία -προφανώς- θα επηρεάσει τις προσεγγίσεις τους.
 • Ψηφιακό ραντεβού με τον εμβολιασμό: «Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση -και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν κάνει ήδη μέσω του gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» δήλωσε ο Υπουργός. Των φρονίμων τα παιδιά πριν καταφθάσουν τα εμβόλια ετοιμάζουν τις διαδικασίες…
 • Ε…τώρα το ότι κυκλοφορεί ένα βίντεο που συνδέει τον εμβολιασμό για τον COVID19 με το 5G ισχυριζόμενο ότι μετατρέπει το σώμα μας σε κεραίες 5G με ξεπερνάει. Το ότι μου το έστειλαν ήδη 3 άτομα από τα social media με ανησυχεί…
 • Αντίθετα σας συνιστώ να διαβάσετε το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του Γιάννη Γορανίτη στο Κυριακάτικο Βήμα. Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα. Δουλεύουν μόνο όταν είναι ανοιχτά!
 • Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Γιάννη Σύρρο, αλλά και εμάς. Εδώ και λίγες μέρες είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA). Μάλιστα, είναι ο πρώτος πρόεδρος του WITSA που εκλέγεται από την Ευρώπη! Στην ίδια συνέλευση, εκλέχθηκε και το νέο ΔΣ του οργανισμού.
 • Δεν θα πούμε ότι είναι το επιστέγασμα μίας εξαιρετικής πορείας, γιατί αυτό το ξέρουν όλοι. Απλά, χαιρόμαστε που μας κάνει περήφανούς, οπότε θα ευχηθούμε καλή επιτυχία και …. σ’ ανώτερα!
 • Ζούμε σε ρυθμό Black Friday, η οποία σε όλο τον κόσμο διαρκεί μία ημέρα, αλλά στην Ελλάδα τρέχει μία εβδομάδα και βλέπουμε! Όπως σχολίασε συνάδελφος «η Μαύρη Παρασκευή στην Ελλάδα είναι σαν το μαύρο μας το χάλι. Δεν έχει τελειωμό»!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Το ερώτημα είναι αν θα καταρρεύσουν οι μεταφορείς, όπως συνέβη στο lockdown#1. Κάποιοι λένε ότι έχει γίνει …«μεγάλη προ-παρασκευή» για τη «Μαύρη Παρασκευή». Απομένει να αποδειχθεί…
 • Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ περίπου 2.000.000 καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν αγορές αυτές τις ημέρες, με μέση δαπάνη 140 ευρώ. Στη πράξη αυτό σημαίνει τζίρο 280.000.000 ευρώ. Pas mal!
 • Βέβαια, κάθε αλυσίδα, αλλά και κάθε brand, έχει το κοινό του. Στην Black Friday το κοινό πηγαίνει με θρησκευτική ευλάβεια στο κατάστημα ή στο brand που θεωρεί ότι θα τον κάνει ευτυχισμένο! Θεωρείτε τυχαίο που όλοι -παράλληλα με τα άλλα προϊόντα- απευθύνονται αυτή την εποχή στο (πιστό) κοινό των iphones;
 • Οι εκπτώσεις ξεκινάνε από 20-30%, αλλά φτάνουν και ξεπερνούν το 50% (π.χ. 50άρα Samsung στα 499€), αν ψάξει καλά κανείς, οπότε δεν τις λες και αμελητέες, αφού η σφαγή που γίνεται μεταξύ των αλυσίδων είναι τρομερή. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι Buy (έγκαιρα) or cry!
 • Και βέβαια σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το μέτωπο του e-commerce τα αποτελέσματα στο τέλος της ημέρας κάθε άλλο παρά «μαύρα κι άραχνα» θα είναι. Η «Μαύρη Παρασκευή», θα δώσει χρώμα στις εισπράξεις!!!
 • Και μιλώντας για λιανική ανακοινώθηκε ο Γερμανός νέος CEO των PMM (Public - Media Markt). Έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό αλλά ίσως όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία στη λιανική (φυσικά καταστήματα). Και βέβαια ήταν μία έκπληξη, γιατί πρέπει να μάθει γρήγορα τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς.
 • Αλλαγή κορυφής έχουμε και στη Huawei Ελλάδας με την έλευση νέου CEO. Έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρκετή εμπειρία και ικανότητες και φυσικά πλαισιώνεται από ένα πολύ καλό team.
 • Στην προ ολίγων ημερών διεθνή σύσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, σε πάνελ με θέμα «Αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εξελίξεων για επίτευξη καλύτερης ρύθμισης».
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Εκεί τόνισε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών και της κυβέρνησης, αλλά και μεταξύ φορέων σε διεθνές επίπεδο, ώστε να δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών από τις αρχές.
 • Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις της Intralot με τους ομολογιούχους, για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο πρωτίστως την αναδιάρθρωση των ομολογιακών δανείων.
 • Πολύ σημαντική ιστορία η πώληση της Honor. Ειδικά αν «απελευθερωθεί» από τα δεσμά των αμερικανικών περιορισμών.
 • Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι έχει πολύ καλό brand name, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» παγκοσμίως.
 • Το βέβαιο είναι ότι η Honor θα ρίξει περισσότερα λεφτά στη νέα χρονιά, στην προσπάθειά της να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
 • Έφθασε και το Google Pay στην Ελλάδα. Χωρίς προς το παρόν κάποια από τις συστημικές τράπεζες να το υποστηρίζει αν και η Alpha Bank αναμένεται να είναι η πρώτη που θα το κάνει.
 • Από εκεί και πέρα, Viva Wallet είναι η πρώτη ελληνική που το υποστηρίζει… Επίσης, το προσφέρουν N26, Revolut και Monese. Γενικότερα, αναμένεται οσονούπω να δούμε αρκετή κινητικότητα στο κομμάτι του digital banking.
 • Την δημιουργία εθνικού πλαισίου στρατηγικής για την προώθηση και ανάπτυξη έξυπνων πόλεων (Smart Cities) ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, μετά από πρόταση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΦΕΚΨΠ).
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Εάν σας απασχολεί ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο «κολλημένοι» στην οθόνη του smartphone σας, έρχεται μια έρευνα για να επιβεβαιώσει ότι οι περισσότεροι μάλλον το… παρακάνουμε!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία ερευνών: WhistleOut, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 9 χρόνια από τη ζωή τους, κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού τους!
H συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1000 ατόμων και συμμετείχαν τρία ηλικιακά groups: Οι Baby Boomers (γεννημένοι μέχρι το 1964), οι Generation X (1965 - 1980) και οι millennials (1981 - 1996).
Οι ερευνητές υπολόγισαν το μέσο χρόνο που αφιερώνει ένα άτομο κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού του σε ημερήσια βάση (3.07 ώρες) και συνδυάζοντας την ηλικία του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει 8.74 χρόνια από τη ζωή του κοιτάζοντας την οθόνη μιας mobile συσκευής.
Φυσικά, οι millennials αναδείχθηκαν πρωταθλητές με ένα μέσο χρόνο 3.7 ώρες την ημέρα, ενώ τους ακολούθησαν οι της Generation X με 3 ώρες, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκαν οι Baby Boomers με συνολικά 2.5 ώρες.
Αν και το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί σε κάποιος να φανεί ενδεχομένως στενάχωρο, ωστόσο το να ξοδεύεις υπερβολικά μεγάλο χρόνο μπροστά από την οθόνη μιας mobile συσκευής, αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό, καθώς η χρήση της είναι καθαρά υποκειμενική.
Φυσικά, πάντοτε αραιά και που είναι καλό να κάνουμε και μερικά διαλλείματα από την τεχνολογία, καθώς τα πάσης φύσεως κολλήματα δεν ωφέλησαν ποτέ!
cl8-sept-2019-600x80
Ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες ότι το νέο foldable που ετοιμάζει η Samsung, το Galaxy Z Fold 3, θα είναι το πρώτο της smartphone το οποίο θα διαθέτει μία νέα, ιδιαίτερα πρωτοπόρα και επαναστατική, τεχνολογία, που θα επιτρέπει την ύπαρξη under-display selfie camera!
Η εταιρεία φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη μίας οθόνης με υποστήριξη UDC, κάτι που απαιτεί εξελιγμένη τεχνολογία σε πολλά επίπεδα, με τη συνεργασία της Samsung LSI στο camera module.
Πρόκειται για μία υλοποίηση που θα εξαλείψει την ανάγκη ύπαρξης notch στη συσκευή και θα προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία χρήσης και θέασης, ωστόσο θέλει αρκετή δουλειά έως ότου τη δούμε σε ένα εμπορικό προϊόν.
Σε άλλες διαρροές, φαίνεται πως το Galaxy Z Fold 3 θα διαθέτει και υποστήριξη για S Pen, κάτι που έχει λογική, ιδιαίτερα μετά τις φήμες ότι η Samsung σκοπεύει να φέρει το πενάκι, που έως τώρα γνωρίσαμε μόνο στη σειρά Note, σε περισσότερα μοντέλα της.
Υπάρχουν μάλιστα και κάποια δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι δε θα δούμε επόμενο Note από την εταιρεία, καθώς θα επικεντρωθεί σε άλλες σειρές στο μέλλον.
Όσον αφορά τώρα πάντα το Samsung Galaxy Z Fold 3, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό της εταιρείας, θα το γνωρίσουμε το τρίμηνο του 2021, με τη Samsung να θέλει να ενισχύσει τη δυναμική των foldables και τη θέση τους στην αγορά.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η ZTE συμμετείχε στο China Mobile Global Partner Conference, όπου παρουσίασε μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες της.
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που είδαμε εκεί είναι ένα νέο δυνατό smartphone, το ZTE Blade 20 Pro 5G, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου και φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε από το όνομά του, θα εκμεταλλεύεται τις ταχύτητες των επερχόμενων δικτύων 5ης γενιάς.
Μπορεί να μην έχουν διαρρεύσει έως τώρα τα πλήρη specs της συσκευής, ωστόσο διαθέτει το Snapdragon 765G chipset, καθώς και οθόνη OLED με καμπύλες πλευρές.
Η selfie κάμερα της, που είναι κρυμμένη πίσω από το waterdrop notch διαθέτει αισθητήρα 20MP, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε τετραπλό setup που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κύρια κάμερα 64MP και ultrawide unit.
Η ZTE θα λανσάρει το Blade 20 Pro 5G σε δύο παραλλαγές, με 6GB και 8GB RAM.
Σημειώνει μάλιστα πως η συσκευή θα υποστηρίζει dual-network acceleration για να κάνει απροβλημάτιστα switch μεταξύ 5G και Wi-Fi.
Όσο για τις πληροφορίες για την τιμολόγησή του, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λέγεται ότι θα κοστίζει περίπου 230 ευρώ.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin