Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80-electro
ics-600x80-banner

Καθολικές ταχύτητες

Τη θυμάστε υποθέτουμε την καθολική υπηρεσία, για την οποία η συζήτηση είχε φουντώσει το 2015. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που την αναλαμβάνει, υποχρεούται να εξυπηρετεί αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό, από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Παραδοσιακά η παροχή αυτή απέρρεε από τον κύριο πάροχο, δηλαδή τον ΟΤΕ.
Το 2015 όμως ο ΟΤΕ δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να κρατήσει την καθολική υπηρεσία, διότι από τους υπόλοιπους παρόχους είχε αμφισβητηθεί το τίμημα που έπρεπε να του αποδοθεί, για την ως τότε παρεχόμενη υπηρεσία.
Η ΕΕΤΤ κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία και έτσι ξεκίνησε μία διαδικασία αποτίμησης του πραγματικού κόστους της υπηρεσίας που παρείχε ο ΟΤΕ, ώστε να προκύψει και ο επιμερισμός του στους παρόχους.
Μία διαδικασία που ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στο μεταξύ από το 2016, η Forthnet μέσω δορυφορικής σύνδεσης, είναι ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας φωνής, σε μία κίνηση που είχε κάνει τότε, με σκοπό να ισχυροποιήσει με κάποιο τρόπο τα ερείσματα της στην αγορά.
Από τότε μέχρι σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, η έννοια της καθολικής ευρυζωνικής υπηρεσίας έχει πλέον ωριμάσει, και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ετοιμάζει το σχετικό κείμενο που θα προβλέπει -όπως λένε οι πληροφορίες- καθολική ευρυζωνικότητα τουλάχιστον στα 10 Mbps.
Η ΕΕΤΤ για να καταλήξει, θα λάβει υπόψη της, μέσω της διαβούλευσης, τις απόψεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων αλλά και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχει τη συνολική εικόνα των έργων που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, όπως π.χ. το SFBB.
Τυπικά, η Forthnet έχει τις προδιαγραφές να διατηρήσει τον τίτλο του παρόχου καθολικής υπηρεσίας και στην ευρυζωνικότητα, μιας και το δορυφορικό internet μπορεί χωρίς πρόβλημα να παρέχει 10 Mbps.
Το μόνο πρόβλημα είναι το latency, το οποίο στις δορυφορικές συνδέσεις είναι κοντά στο 600ms, χρόνος πολύ υψηλός για real time εφαρμογές. Σε αναμονή λοιπόν της «καθολικής» ευρυζωνικότητας με… «ορθόδοξη» εφαρμογή της, προκειμένου να μην υπάρχουν «διαμαρτυρόμενοι» χρήστες, σύντομα.
cosmote-jan-2021

Ταμείο Μεταρρυθμίσεων

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι προ των πυλών και προβλέπει σειρά μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Ecofin ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μερίδιο των επιδοτήσεων.
Στα μεγάλα ψηφιακά έργα περιλαμβάνονται οι υποδομές 5G στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, η προεγκατάσταση δομημένων καλωδιώσεων σε κτήρια, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγκατάσταση οπτικών ινών σε κάθε σπίτι (FTTH), και η ψηφιακή διασύνδεση των ελληνικών νησιών.
Περιλαμβάνεται επίσης ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα (Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη κλπ.), συμπεριλαμβανομένης της υποδομής και της υπηρεσίας κεντρικού υπολογιστικού νέφους, η ψηφιακή διαλειτουργικότητα εντός της Γενικής Κυβέρνησης, και η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συναλλασσόμενων (CRM) με τη Γενική Κυβέρνηση, η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών αρχών, οι νέες έξυπνες μέθοδοι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής (έλεγχοι με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, η online παρακολούθηση της μεταφοράς αγαθών, κλπ.), η εισαγωγή διασυνδεδεμένων ταμειακών μηχανών και POS, και η ηλεκτρονική τιμολόγηση για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, έργα ψηφιοποίησης, προβλέπονται και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως είναι αυτές για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας στη χώρα.
Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θεωρείται μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι εξαιρετικά σφικτά, και η πρώτη πρόκληση είναι να ξεπεραστούν προβλήματα όπως αγκυλώσεις, καθυστερήσεις, και άλλα λασπόνερα, στα οποία συνήθως τσαλαβουτούν τα μεγάλα έργα…
engineered-for-complete-protection_600x80
wind-etba

Πάμε για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Μιλώντας για μεγάλα έργα και επιχειρήσεις, μοιραία το μυαλό μας, πάει στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών 12 Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ) της χώρας από τη Wind.
Συγκεκριμένα η ΕΤΒΑ σύναψε αποκλειστική στρατηγική συνεργασία με την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, ώστε σύντομα οι Ελληνικές Βιομηχανίες να καταφέρουν να βγουν από την προϊστορική εποχή και να περάσουν σε Δίκτυα Νέας Γενιάς.
Οι ΒΙΠΕ, είναι γενικά απομονωμένες από τον αστικό ιστό και αντιμετωπίζουν για δεκαετίες χαμηλή διαθεσιμότητα τηλεπικοινωνιακών πόρων, αφού δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να επωμιστούν τα βαριά κόστη για νέες εγκαταστάσεις οπτικής ίνας, ενώ ακόμη και για κάποιους, το κόστος του last mile θεωρείται ιδιαίτερα βαρύ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Wind θα κατασκευάσει με δικό της κόστος, νέα δίκτυα οπτικών ινών εντός των ΒΙΠΕ και τη σύνδεση τους με το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς της εταιρείας.
Χάρη στην αρχιτεκτονική σύνδεσης FTTH (Fiber to the Home), τα δίκτυα νέας γενιάς θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ αξιοπιστία σύνδεσης και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, που αναμένονται να αγγίζουν τα 200 Mbps.
Έτσι, οι βιομηχανίες των ΒΙΠΕ που εντάσσονται στη συμφωνία, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους διεθνώς, ώστε να μπορέσουν να μπουν με αξιώσεις στις απαιτήσεις της επερχόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έχει συνολικά 59 ΒΙΠΕ, με αρκετές από αυτές να είναι εν δυνάμει εξαγωγικές πύλες αγαθών που παράγονται επί τόπου, ενώ είναι επίσης διαμετακομιστικοί κόμβοι προϊόντων και πρώτων υλών.
Άρα μεταφορές, logistics, και παραγωγή, θα είναι συνδεδεμένες με γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις. Άντε και στους υπόλοιπους λοιπόν!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Με την αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχειρηματικότητας να βγάζει όλο και ισχυρότερες ρίζες, με κάθε ανακοίνωση μέτρων για το lockdown, είναι ξεκάθαρο ότι το online επιχειρείν είναι αυτή τη στιγμή η μόνη «πηγή ζωής» της αγοράς.
 • Γι’ αυτό η Vodafone παρέχει μέσω της υπηρεσίες Business Online τη δυνατότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένου eshop, με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω της πρωτοβουλίας e-λιανικό. Εκτός από την ανάπτυξη και δημοσίευση, η Vodafone προσφέρει βελτιστοποίηση του SEO, λειτουργίες διευκόλυνσης για ΑμεΑ, αλλά και mobile site.
 • Παράλληλα και τα τρία δίκτυα προχωρούν δυναμικά στο 5G, με την Cosmote να διατηρεί την πρωτοπορία, αφού ξεκίνησε με «πλεονέκτημα». Το ενδιαφέρον είναι ότι έβγαλε και μία νέα διαφήμιση για το 5G που είναι αρκετά… καταναλωτική και δίνει μία γεύση από τι έρχεται.
 • Παράλληλα άρχισε να παίζει στην τηλεόραση το teaser από τη σειρά των mini ντοκιμαντέρ που θα ανέβουν στο You Tube για να δείξουν όχι τον κόσμο του 5G, αλλά τον κόσμο με το 5G! Αν κρίνουμε από τις «θέσεις» στη σχετική σελίδα πρόκειται για 5 videos, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να προστεθούν κι άλλα, γιατί είναι μία πολύ καλή ιδέα. Μπράβο!
 • Στον όμιλο ΟΤΕ προωθούν γενικώς την ιστορία του μετασχηματισμού τους. Και ήταν χαρακτηριστικά, όλα όσα ειπώθηκαν στο ετήσιο management conference, που έγινε πριν από μερικές ημέρες.
 • Με τα στελέχη του ομίλου αλλά και τους προσκεκλημένους τους να κινούνται έντονα προς την κατεύθυνση του τι φέρνει το digital και τις αλλαγές που θα έχει, αν και κάποιοι που είδαν ένα μέρος από το «round table», το χαρακτήρισαν «μάλλον βαρετό».
 • Πρακτικά, ο όμιλος φορτσάρει μεν στο digital, αλλά παράλληλα προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τον pure τηλεπικοινωνιακό ρόλο του, διευρύνοντας τις δράσεις του σε διάφορους τομείς.
GY-1537-600X80-1
 • Με τις νέες εταιρείες να γράφουν σιγά σιγά τη δική τους ιστορία, και με τάση απογαλακτισμού από τη μητρική... Έτσι σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ότι το “C” στο CTS σημαίνει Cosmote Technical Services και δεν αποκλείεται να τη δούμε να πουλάει υπηρεσίες ακόμα και στον ανταγωνισμό.
 • Μικρή είδηση, αλλά με το δικό της ενδιαφέρον: το Zack Snyder's Justice League (γνωστό και ως Snyder Cut) που φιλοξενείται στο HBO Max, το δείχνει -υπό τη μορφή ενοικίασης βέβαια- και η Cosmote TV. Όμως, το HBO έχει συνεργασία με τη Vodafone TV, η οποία επίσης το διαθέτει on demand. Πολυεθνικοί λαβύρινθοι…
 • Γιατί το αναφέρουμε; Γιατί δεν είναι ότι κι ότι, αφού λίγο - πολύ το ψάχνουν όλοι, και είναι χαρακτηριστικό πως όταν έπαιξε στην Ασία έπεσε το δίκτυο για 2 ώρες!
 • Ενδιαφέρον μοιάζει να είναι και το γεγονός ότι η Cosmote TV φέρεται να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα της Super League. Βέβαια, ο Μεγαράρχης είχε δηλώσει -με το δίκιο του- στο παρελθόν ότι δεν ενδιαφέρονται αλλά οι καιροί αλλάζουν.
 • Τότε, η Cosmote TV είχε όλα σχεδόν τα ξένα πρωταθλήματα, αρκετά για να τροφοδοτήσουν τα 8 αθλητικά κανάλια της, ιδιαίτερα το ΣΚ. Σήμερα, η Nova έχει ήδη βγει στην επίθεση, έχοντας πάρει τα πρωταθλήματα Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας.
 • Αν διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τα δικαιώματα της Super League θα δούμε μία ενδιαφέρουσα μάχη, δεδομένου ότι σήμερα και οι δύο παίκτες είναι πολύ δυνατοί. Και βέβαια δεν είναι ο μοναδικός λόγος σύγκρουσης αφού έπονται τα δικαιώματα της Premier League δηλαδή του αγγλικού πρωταθλήματος.
 • Δεν αποκλείεται βέβαια το ενδεχόμενο όλο αυτό το σκηνικό να είναι και μία ενδιαφέρουσα παρτίδα σκάκι… Ζω από περιέργεια να δω το τέλος!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Σκάκι υψηλού επιπέδου παίζει και η BC Partners με τους Κινέζους μεγαλομετόχους της Inter. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο λόγος που θέλει ο Νίκος Σταθόπουλος την Ιταλική ομάδα είναι για να την μετατρέψει σε κερδοφόρα και μάλλον δεν συνδέεται με δικαιώματα κλπ. που αναφέραμε πιο πάνω.
 • Τώρα είμαστε στη φάση που οι Κινέζοι ζητάνε 600 ‘μύρια συν δάνεια, ενώ η BC Partners προσφέρει 500 ‘μύρια συν δάνεια. Για την ώρα ισχύει η ιταλική παροιμία: Chi va piano, va sano e lontano!
 • Η Wind από την πλευρά της, βοηθά την επέκταση της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας στις Βιομηχανικές Περιοχές, όπου η παρουσία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών είναι περιορισμένη.
 • Συγκεκριμένα συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΤΒΑ για την κατασκευή δικτύων με οπτικές ίνες σε 12 βιομηχανικά πάρκα. Αυτό το έργο, που περιλαμβάνει σύνδεση με το ιδιόκτητο δίκτυο της Wind, βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ηράκλειο, Λάρισα, Τρίπολη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και Λαμία.
 • Αν από τα παραπάνω καταλάβατε ότι η Wind κάνει μία κίνηση ματ, βάζοντας το σημαιάκι της σε όλες τις περιοχές που λειτουργεί η καρδιά της οικονομίας με στόχο την 4η βιομηχανική επανάσταση, σωστά καταλάβατε! Πως είπατε ότι το λένε αυτό; Pole position;
 • Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά, με τις μετακινήσεις στελεχών να δίνουν και να παίρνουν.
 • Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καραντώνης ανέλαβε καθήκοντα Business Development Director στην Comsys. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αγορά, καθώς έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος σε πολλές εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών όπως Olivetti Hellas, European Dynamics, Alcatel Telecom, ANKO, Όμιλος Πουλιάδη, Nexus κ.α.
combox
 • H Βαρβάρα Σκούρτη στέλεχος της αγοράς με μεγάλη εμπειρία (Lenovo, Samsung, Sony, DDB, Spot JWT), αναλαμβάνει καθήκοντα Head of Marketing στα Public
 • Για κάποιους από εμάς, το μέλλον που περιγράφεται στην επιστημονική φαντασία, δεν μπορεί να έρθει αρκετά γρήγορα. Για άλλους όμως, που εστιάζουν περισσότερο στη δυστοπική πλευρά του, είναι πιο διστακτικοί. Αυτό δείχνει η έρευνα της Kaspersky, σχετικά με τις τεχνολογικές επαυξήσεις στο ανθρώπινο σώμα (human augmentation).
 • Παρ’όλο που το 46,5% των Ευρωπαίων πιστεύουν στην εν λόγω διαδικασία, το 39% πιστεύει ότι τα «επαυξημένα» άτομα θα δημιουργήσουν μία νέα κοινωνική τάξη, και κατά συνέπεια μία νέα αφορμή για κοινωνική ανισότητα. Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι είναι μικρά τα ποσοστά αυτών που βλέπουν το augmentation ως άδικο πλεονέκτημα στον εργασιακό χώρο.
 • Το Ταμείο Ανάκαμψης πρόκειται να βοηθήσει στην επίτευξη μεταρρυθμίσεων σε 13 τομείς, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο επενδύσεων που ανακοίνωσε στο Ecofin o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Προτεραιότητα, έχουν η δομημένη καλωδίωση στα κτίρια για διευκόλυνση επέκτασης των οπτικών ινών, η ψηφιακή διασύνδεση των ελληνικών νησιών, και ακόμα οι υποδομές 5G στους αυτοκινητοδρόμους, προφανώς για την εδραίωση της αυτόνομης οδήγησης.
 • Ενδιαφέρον έχει η νέα κίνηση της United, που ανακοίνωσε επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των διακτυακών υποδομών της στα 10 Gbps με τεχνολογία XGS-PON, αλλά και για την επέκταση των οπτικών ινών σε νέες περιοχές. Ακόμα, ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ότι ως προμηθευτή για αυτά τα έργα, επέλεξε τη Nokia η οποία μοιάζει να έχει επανακάμψει δυναμικά!
 • Όσοι έχετε χάσει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας την ταυτότητα σας, γνωρίζετε πολύ καλά τη μεγάλη ταλαιπωρία που ακολουθεί για την επανέκδοση νέας, αλλά και την ανησυχία για την κακόβουλη χρήση της απολεσθείσας. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε πανηγυρικά τη νέα λειτουργία του gov.gr που διευκολύνει τη δήλωση απώλειας, ενημερώνοντας όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά ταυτόχρονα και όλες τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες.
 • Έχουμε όμως και μία ακόμα σημαντική νέα υπηρεσία στο gov.gr που αφορά την ταυτοποίηση και τις ειδοποιήσεις. Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το notify.gov.gr και να ενημερώσετε τα στοιχεία σας, όπως τη διεύθυνση, το σταθερό και κινητό τηλέφωνο, και το email σας. Μετά από κάποιες επαληθεύσεις, οι φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να σας στέλνουν ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για θέματα που σας αφορούν.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Αυτό αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ταυτοποίησης, χωρίς να πρέπει να εισάγετε και να επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας κάθε φορά, ούτε να κάνετε login με τα στοιχεία από την τράπεζα σας. Επίσης, το κινητό που δηλώσετε θα χρησιμοποιείται και ως μέθοδος επαλήθευσης δύο παραγόντων.
 • Όσοι χρειάζεστε desktop υπολογιστή, laptop ή tablet, και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθετε στην αγορά τους, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δράση Ψηφιακή Μέριμνα.
 • Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. παρέχει κουπόνι συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ για οικογένειες με εισόδημα έως 6.000 ευρώ, που θα λάβουν επιδότηση 200 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας 4-24 χρόνων. Εκτιμάται ότι 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά θα επωφεληθούν από το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω πλατφόρμας της ΚτΠ.
 • Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθούν τα έσοδα τόσο των κατασκευαστών (Samsung, Lenovo, Huawei κλπ.) όσο και των αλυσίδων, που ήδη ετοιμάζονται για τη δράση. Τώρα, αν αυτό θα γίνει με e-commerce, click away ή click in, αυτό εξαρτάται από το πως και πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα.
 • Ερώτημα που βεβαίως απασχολεί όλη την αγορά και όχι μόνο για το θέμα των tablets και του κουπονιού… Όλοι μοιάζουν ετοιμοπόλεμοι και το μόνο που περιμένουν είναι το παράγγελμα της επιτροπής και του Χαρδαλιά.
 • Μιλώντας για την λιανική, οι συσκευές τηλεόρασης είναι φυσικά από τα προϊόντα που κέρδισαν στην πανδημία αν και σε τεμάχια η πτώση το 2020 άγγιξε το 11%.
 • Ωστόσο, μία σημαντική διαφορά είναι ότι οι Έλληνες καταναλωτές προτίμησαν να αγοράσουν μεγαλύτερες, έξυπνες και καλύτερης ποιότητας τηλεοράσεις. Οι 65άρες είναι η νέα νόρμα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τις προάλλες στελέχη της Samsung.
anycast-m4-plus-600x80
 • Ας σημειωθεί πως εξαιτίας της προτίμησης σε ακριβότερα μοντέλα στο δίμηνο Δεκέμβριος - Ιανουάριος, και με τα καταστήματα ανοικτά για μικρό χρονικό διάστημα, είχαμε άνοδο 25% στις πωλήσεις τηλεοράσεων με βάση την αξία τους, αλλά πτώση σε επίπεδο τεμαχίων της τάξεως του 5%.
 • Αλλά και από νέα μοντέλα smartphones πάμε καλά. Η Samsung δείχνει να είναι δραστήρια με τα νέα A-series που έχουν πολύ καλές τιμές για τη μεσαία κατηγορία η οποία έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
 • Και η Xiaomi βεβαίως προσπαθεί -και τα καταφέρνει αρκετά καλά- στην ίδια κατηγορία. Μιλώντας για Xiaomi, προκάλεσε εντύπωση ότι το νέο Mi11 κοστίζει 100 ευρώ παραπάνω στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Ωστόσο, έρχεται μαζί με (δώρο) ένα πολύ καλό smartwatch.
 • Μαζί με τον εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών ΤΠΕ στην Ελλάδα, η ΕΕΤΤ θέλει να βελτιώσει και την καθολική υπηρεσία, σκοπεύοντας να συμπεριλάβει σε αυτή και την ευρυζωνικότητα. Η επικρατούσα εκτίμηση είναι ότι η καθολική ευρυζωνικότητα θα οριστεί στα 10 Mbps, λαμβάνοντας υπ’όψη τον μέσο όρο στις υπάρχουσες υποδομές, αλλά και τα έργα ευρυζωνικότητας, όπως το Superfast Broadband.
 • Αν θέλετε όμως UFBB, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το φθινόπωρο. Η αγορά έχει καταθέσει τις απόψεις της και μάλλον θα χρειαστεί ένας μήνας και βάλε για να βγουν τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν 60 ημέρες περίπου για να καταθέσουν δεσμευτικές προτάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να επεξεργαστούν για να γίνουν οι κατοχυρώσεις. Αν σκεφτείτε ότι θα έχουμε φτάσει κατακαλόκαιρο τότε το φθινόπωρο μοιάζει να είναι μία λογική προθεσμία…
 • Κινητικότητα και στις υπηρεσίες πληρωμών. Η Εθνική Τράπεζα έδωσε-σιωπηλά- θα έλεγα τη δυνατότητα στους πελάτες της να χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες τους για να πληρώνουν μέσω κινητού. Είναι μια καλή αρχή…
 • Από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις της εβδομάδας ήταν η έναρξη λειτουργίας του ESA BIC Greece. Τι σημαίνει αυτό; Θερμοκοιτίδα για ελληνικά startups που ασχολούνται με το χώρο του διαστήματος. Πριν από μερικά χρόνια, θα ακουγόταν μάλλον ως ανέκδοτο. Ε… σήμερα είναι πραγματικότητα!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε διαρκώς για φήμες που θέλουν τη Samsung να προχωράει στον τερματισμό της παραγωγής του Galaxy Note.
Οι παραπάνω ισχυρισμοί σίγουρα είχαν μια λογική βάση από τη στιγμή που η κορεατική εταιρεία στο launch του Galaxy S21 Ultra πρόβαλλε έντονα τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στη νέα της ναυαρχίδα και στο πενάκι S-Pen (το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρει το Note).
Οι fans λογικά ανησύχησαν λοιπόν ότι είχε έρθει το τέλος της ζωής του Note…
Ωστόσο, ο DJ Koh (CEO της Samsung IT και Mobile), προχώρησε σε μια τοποθέτηση που αν μη τι άλλο ξεδιαλύνει το τοπίο.
Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα ανέφερε στο πρόσφατο meeting των επενδυτών της κορεατικής εταιρείας, η σειρά Note με τη 10ετή παρουσία της είναι πολύ σημαντική για τη Samsung.
Παρόλα αυτά λόγω μιας σειράς εξωγενών παραγόντων (όπως η εκτεταμένη έλλειψη σε chipsets και τα προβλήματα σε παραγωγή νέων hardware parts), η κορεατική εταιρεία είναι αναγκασμένη να αναστείλει την κυκλοφορία ενός νέου Note για το 2021.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο DJ Koh, η Samsung εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξη του επαγγελματικού premium smartphone της, ωστόσο εφόσον δεν αλλάξει κάτι στα σχέδια της Samsung, το νέο Note πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2022.
cl8-sept-2019-600x80
Πολλοί από εσάς θα ήθελαν ένα iPhone 12 Pro ή ένα Galaxy S21 Ultra, ορισμένοι τα έχετε ήδη. Σίγουρα, όμως, δεν τα έχετε στη μορφή του Goldphone...
Το Goldphone είναι ουσιαστικά ένα από τα παραπάνω μοντέλα, αλλά μέσα σε ένα καβούκι από χρυσό 24 καρατίων, βάρους 1 κιλού!
Κατασκευάζεται από την Caviar και θα διατεθεί σε μόλις 7 τεμάχια, για τους λίγους τυχερούς που θα ξοδέψουν $159.000 ή $169.000 αντίστοιχα (το χρυσό S21 Ultra είναι κατά... $10.000 ακριβότερο) για να το αποκτήσουν.
Βέβαια, ένα smartphone με βάρος 1.200+ γραμμαρίων μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και βολικό. Από την άλλη, αν έχετε τόσα λεφτά για... πέταμα, μάλλον δε σας νοιάζει ιδιαίτερα.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα αποστέλλει τα κινητά μέσα σε μια θήκη-χρηματοκιβώτιο πολυτελούς κατασκευής, ενώ ένα high-end courier θα σας παραδώσει το προϊόν.
Αν δεν πτοείστε από την υψηλή τιμή του Goldphone, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Πριν από μερικούς μήνες, η Xiaomi είχε στοχοποιηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση, ως μια εταιρεία τεχνολογίας που συνεργάζεται και έχει σχέσεις με τον κομμουνιστικό στρατό της Κίνας και κατά συνέπεια οι δραστηριότητες της αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των Η.Π.Α.
Αυτός ο χαρακτηρισμός είχε αποδοθεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου αμερικανικού δικαστηρίου, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της κινεζικής εταιρείας: H Xiaomi υποδέχεται με μεγάλη χαρά την απόφαση του δικαστηρίου που ελήφθη στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία ο χαρακτηρισμός της Xiaomi ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αίρεται.
Σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο αποσύρει, πλήρως και με άμεση ισχύ, τις κυρώσεις του Εκτελεστικού Διατάγματος υπ’ αριθμόν 13959, το οποίο απαγόρευε σε υπηκόους των ΗΠΑ να αγοράσουν μετοχές Xiaomi και τους υποχρέωνε σε αποεπένδυση των μετοχών που ήδη κατείχαν.
Η Xiaomi επαναλαμβάνει ότι είναι μια ευρέως διαδεδομένη, δημόσια εμπορική, ανεξάρτητη εταιρεία που προσφέρει καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα αποκλειστικά για εμπορική χρήση.
H Xiaomi πιστεύει πως οι αποφάσεις χαρακτηρισμού της εταιρείας ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού είναι αυθαίρετες και στρεβλές - άποψη με την οποία συμφωνεί και το δικαστήριο.
Η Xiaomi σχεδιάζει να επιμείνει στην αίτησή της από το δικαστήριο να κηρύξει τον χαρακτηρισμό παράνομο και να τον αφαιρέσει οριστικά.
Η Xiaomi είναι μια νέα και δραστήρια εταιρεία τεχνολογίας. Από την ίδρυσή της έχει προσφέρει καταπληκτικά, ευρείας κατανάλωσης, ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως smartphone και έξυπνες τηλεοράσεις, σε εξαιρετικές τιμές σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας παγκοσμίως ώστε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες.
Η δικαστική απόφαση είναι διαθέσιμη μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://ecf.dcd.uscourts.gov/cgi-bin/show_public_doc?2021cv0280-21
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin