Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 28-1-21 sent

ICT boom

Πόλο έλξης για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αποτελούν τα έργα πληροφορικής που ετοιμάζεται να προκηρύξει η Κοινωνία της Πληροφορίας.
Με βασική δεξαμενή χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης, συνεπικουρούμενο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, και μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένονται να διατεθούν πόροι για ψηφιακά έργα της τάξεως των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου, η κατανομή των πόρων χρηματοδότησης δίνει το 20% στον ψηφιακό μετασχηματισμό, και ταυτόχρονα ανοίγει ένα σημαντικό παράθυρο επενδύσεων για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.
Ήδη η ΚτΠ ξεκίνησε τις διαδικασίες με την προκήρυξη του έργου «Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για την οριζόντια εποπτεία και το συντονισμό έργων και προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και την προετοιμασία του μηχανισμού διαχείρισης», ώστε να καθοριστεί η σειρά και το πλαίσιο υλοποίησης των έργων.
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει προετοιμασία του εσωτερικού μηχανισμού διοίκησης και διακυβέρνησης έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, οργάνωση, θέση σε λειτουργία και υποστήριξη Project Portfolio Management Office (PPMO) για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF), εποπτική παρακολούθηση και υποστήριξη της διοίκησης σε στρατηγικό επίπεδο (portfolio level) αναφορικά με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, τυποποίηση ενεργειών ωρίμανσης για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, και προσδιορισμό εναλλακτικών προσεγγίσεων δημοπράτησης για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως δείχνουν όλα, είναι έτοιμοι να μπουν στη διεκδίκηση των ψηφιακών έργων που θα προκύψουν.
Η Cosmote, εδώ και καιρό δίνει το «παρών», στα περισσότερα έργα ICT που προκηρύσσονται, οπότε θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπει δυνατά σε όλα τα μέτωπα.
Από την πλευρά της, η Vodafone αναμένεται να επικεντρωθεί στο δυνατό της χαρτί, που δεν είναι άλλο από το e-health και το ΙοΤ, αν και σίγουρα θα συμμετέχει και σε άλλους διαγωνισμούς, είτε αυτόνομα είτε μέσω κοινοπραξιών.
Τέλος, η Wind έχει εντοπίσει την ευκαιρία που ανοίγεται, και ετοιμάζεται να μπει δυνατά στο παιχνίδι, ετοιμάζοντας μονάδα υλοποίησης έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Αυτά τα νέα μόνο καλά μπορεί να είναι, τόσο για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, όσο και για την Πολιτεία, δηλαδή για όλους μας!
cosmote-jan-2021
wifi4gr

Αναβιώνει το WiFi 4 All

Πέρασαν κάτι παραπάνω από 7 χρόνια, από τις 3 Νοεμβρίου 2013, όταν ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε προαναγγείλει το «δωρεάν ασύρματο δίκτυο» σε δημόσιους χώρους. Έγινε η αρχή και στη συνέχεια η επόμενη κυβέρνηση το ακύρωσε στη λογική «ράβε – ξήλωνε».
Σήμερα, 2662 ημέρες μετά, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημοσίευσε τη διακήρυξη του έργου «WiFi4GR - ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», συνολικού προϋπολογισμού με την προαίρεση, 18.425 εκατ. ευρώ.
Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου 2.500 περιοχές, σε σημεία συνάθροισης κοινού, αναμονής, μετακίνησης, εκδηλώσεων, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός είναι η δυνατότητα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi hotspots, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος της επικράτειας.
Τα σημεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της αναθέτουσας αρχής.
Η διαχείριση, παρακολούθηση και έλεγχος του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, θα γίνεται από κεντρικό σύστημα, το οποίο θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει ο ανάδοχος σε χώρο που θα υποδειχθεί από την αναθέτουσα αρχή. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την παρακολούθηση και διαχείριση όλου του δικτύου για τουλάχιστον τρία χρόνια.
O λόγος που η σύμβαση θα εκτελεστεί συνολικά, χωρίς να υποδιαιρείται σε τμήματα, είναι επειδή βασικός στόχος θεωρείται η δημιουργία κοινού δικτύου για όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό περιοχών.
Αν η σύμβαση διαχωριζόταν σε τμήματα (π.χ. ανά περιφέρειες), θα προέκυπτε ένας πολυδαίδαλος κατακερματισμός, αφού θα έπρεπε για κάθε ένα τμήμα να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση στο κέντρο διαχείρισης δικτύου, διαφορετικών κεντρικών συστημάτων (π.χ. wireless access point controllers).
Αυτό θα είχε ως συνέπεια την αύξηση του κόστους υλοποίησης του έργου, αφού θα έπρεπε να αγοραστούν τόσα διαφορετικά κεντρικά συστήματα όσα και οι διαφορετικοί προμηθευτές, που θα αναλάμβαναν να υλοποιήσουν τα τμήματα του έργου, αλλά και την αύξηση του συνολικού διαχειριστικού κόστους του δικτύου.
Αναμένουμε λοιπόν αν αυτή τη φορά ευοδωθεί η προσπάθεια και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ταχεία υλοποίηση.
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
nl-3-3

Digital Business:
Cloud, Data Centers & Digital Transformation

Φέτος, πιο επίκαιρο από ποτέ θα είναι το συνέδριο «Digital Business: Cloud, Data Centers & Digital Transformation» που γίνεται ψηφιακά την Πέμπτη (25/2) και την Παρασκευή (26/2).
Κάτω από τη σκιά της πανδημίας, η οποία συμπληρώνει… (απ)αισίως ένα χρόνο στη χώρα μας, αναδείχθηκε με δραματικό τρόπο η ανάγκη των ψηφιακών επικοινωνιών.
Ακόμα και όσοι έβλεπαν με αδιαφορία ή σκεπτικισμό την ανάπτυξη αυτού του τομέα, βρέθηκαν την τελευταία στιγμή να αναζητούν υπηρεσίες cloud, hosting, eshop, conference, WFH, ενώ, επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη άρχισε να γίνεται λόγος για ΑΙ, Big Data κλπ.
Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η επερχόμενη αποδρομή του COVID-19 από τον κόσμο, κάθε άλλο παρά θα αναστρέψει την μετάβαση στο cloud, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις της IDC, η οποία διακηρύσσει ευθαρσώς ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για δημόσιες υπηρεσίες cloud (Public Cloud) και υποδομές (Data Centers), προβλέπεται να διπλασιαστούν και από 229 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σε σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.
Στο συνέδριο Digital Business: Cloud – Data Centers & Digital Transformation, θα διερευνήσουμε τις τεχνολογίες μετασχηματισμού που διαμορφώνουν τα σύγχρονα Data Centers και το Cloud Computing στη χώρα μας, τα νέα υβριδικά μοντέλα Data Centers και Cloud, θα δοθεί έμφαση στις προκλήσεις που αφορούν τη διαχείριση του μεγάλου όγκου δεδομένων, την ασφάλεια, την ταχύτητα, τις αλλαγές στη νοοτροπία και τις διαδικασίες, αλλά και το κόστος.
Θα φέρουμε στο προσκήνιο τον τρόπο που οι λύσεις αιχμής όπως edge computing, Big Data, AI, Analytics και Deep learning θα ανοίξουν τις πόρτες σε μια νέας διάστασης δέσμη λύσεων, για την αποθήκευση και την βέλτιστη εκμετάλλευση των δεδομένων.
Φυσικά, θα δούμε από κοντά τις εξελίξεις που έρχονται ειδικά για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι επενδύσεις που γίνονται, τόσο σε υποδομές Cloud, όσο και σε υφιστάμενα αλλά και σε νέα μεγάλα Data Centers, είναι τέτοιες που θα φέρουν τη χώρα στο διεθνές προσκήνιο όσον αφορά τον τομέα της αποθήκευσης και αξιοποίησης δεδομένων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν νέες πηγές εσόδων.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους εκλεκτούς ομιλητές που μπορούν να γίνουν οι ξεναγοί σας στο ψηφιακό μέλλον, ενημερωθείτε για τα workshops και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ, γιατί η αλλαγή δεν είναι επιλογή. Είναι ανάγκη!
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
samsung-feb-2021
 • Αυτή την εβδομάδα έχει την τιμητική της η πληροφορική, στο συνέδριο «Digital Business: Cloud, Data Centers & Digital Transformation». Τα data centers, το cloud, και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, θα αποτελέσουν τις κύριες θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας. Η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη σε μία σειρά από εξειδικευμένα 45λεπτα workshops, από έμπειρα στελέχη της αγοράς ΤΠΕ.
 • Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου, και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή. Την Πέμπτη 25/2 και την Παρασκευή 26/2, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τις εργασίες του συνεδρίου live, μέσω Zoom, YouTube και Facebook.
 • Νέα εταιρική ταυτότητα για τη Lamda Hellix, η οποία είναι από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» στο χώρο των Data Centers και θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της. Είναι γεγονός, ότι η Lamda κινείται τον τελευταίο καιρό αρκετά δυναμικά και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού διεκδικεί pole position!
 • Στην πληροφορική έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την ψηφιακή πλατφόρμα του ευρωπαϊκού έργου NI4OS-Europe, που με τη σειρά του αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του Ευρωπαϊκού νέφους για την Ανοικτή Επιστήμη.
 • Σε αυτή την πλατφόρμα συμμετέχουν 22 οργανισμοί από 15 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με την πρόσφατη προσθήκη 19 υπηρεσιών, αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα προσφέρει συνολικά 41 υπηρεσίες για την αγορά ΤΠΕ.
 • Νέος «καπετάνιος» βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της Intracom Telecom. Ο Kartlos Edilashvili, που βρίσκεται στο δυναμικό του ομίλου από το 2013, έχοντας διατελέσει Internal Audit Director, αλλά και μέλος του ΔΣ, αποτελεί τον νέο CEO της εταιρείας.
GY-1537-600X80-1
 • Ο χιονιάς δεν επηρέασε ιδιαίτερα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και η αγορά λειτούργησε ομαλά. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα το κινητό ήταν το μοναδικό μέσο επικοινωνίας, αφού το router θέλει και ρεύμα για να δουλέψει… Γενικά, οι πάροχοι έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα το προσκοπικό ρητό: «Έσo έτοιμος»!
 • Στην Κύπρο ετοιμάζεται να μεταφερθεί η «μάχη» των αλυσίδων λιανικής. Ο Κωτσόβολος ετοιμάζεται να ανοίξει δύο καταστήματα στη Μεγαλόνησο, ενώ πλάνο για επέκταση -αρχικά με ένα κατάστημα- έχει και η Media Markt.
 • Υπενθυμίζεται ότι το Public έχει ισχυρή παρουσία, που δεν αποκλείεται να την ενισχύσει περαιτέρω δεδομένου ότι πάει πολύ καλά.
 • Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κύπρος έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες, όπως π.χ. αρκετούς τοπικούς «παίκτες – αλυσίδες», που έχουν κερδίσει, χρόνια τώρα, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
 • Πολύ καλά τα νούμερα με τα οποία ξεκίνησε το Galaxy S21. Ειδικά το Ultra μοντέλο, το οποίο ήταν και αυτό που προτιμούν κυρίως οι fans της Samsung. Γενικώς, υπάρχει μία τάση που θέλει τους καταναλωτές να προτιμούν τα πολύ ακριβά smartphones, τις «ναυαρχίδες» δηλαδή, αν έχουν φυσικά την οικονομική δυνατότητα.
 • Η Samsung όπως όλα δείχνουν, θα δώσει έμφαση στις 5G συσκευές. Το Α32 παίζει στα 279 ευρώ και αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι γενικώς το 5G έχει πέσει πολύ σε επίπεδο τιμών και αυτό είναι καλό.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα δούμε πολύ μεγάλη έμφαση στις 5G συσκευές και θα υπάρχουν πολλά καλά και ιδιαίτερα προσιτά μοντέλα. Μάλιστα, δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν δούμε 5G smartphone σε τιμή κάτω από 200 ευρώ. Pas mal!
 • Βέβαια η πραγματική πρόκληση για τη Samsung είναι να προωθήσει με επιτυχία τις foldable συσκευές στους καταναλωτές, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κινητών, πράγμα δύσκολο «λόγω… τιμής»!
 • Νέα, στρατηγικής σημασίας συνεργασία, υπέγραψε η Lancom με την Cloudrock, για τη δημιουργία νέου προστατευόμενου σημείου παρουσίας της πρώτης, στο Intelligent Data Center της τελευταίας, στον Άγιο Στέφανο.
 • Έτσι οι πελάτες θα απολαμβάνουν περισσότερο bandwidth για σύνδεση στο εξωτερικό με πολλαπλούς παρόχους, μικρότερη καθυστέρηση και βελτιωμένη ασφάλεια, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων.
 • Και η Cosmos Business Systems προχώρησε σε σημαντική στρατηγική κίνηση, καθώς αναβάθμισε τη συνεργασία της με την IBM σε platinum partner, που είναι το ανώτατο επίπεδο. Αυτό το πέτυχε έχοντας εξασφαλίσει τις εξειδικεύσεις Storage Expert & Power Specialist. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, γιατί οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 1990.
 • Ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα έρευνας από την Accenture, σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτήν, οι εταιρείες που θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και εξέλιξης στη νέα κατάσταση, είναι αυτές των οποίων οι ηγέτες αναγνωρίζουν το νέο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην νέα πραγματικότητα.
combox
 • Σημαντικό είναι και το εύρημα ότι οι μεγάλες εταιρείες επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, από 10 χρόνια σε 2 ή ακόμα και σε 1! Πως λέμε «Disrupt or be disrupted»!
 • Το MWC 2021 με κεντρικό τίτλο «Discover the power of 5G», όπως όλα δείχνουν πρόκειται να γίνει κανονικά τον Ιούνιο (28/6 – 1/7). Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του GSMA, που δηλώνουν έτοιμοι να το κάνουν σε φυσικό χώρο, αφού λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
 • Μοιάζει πολύ δύσκολο εγχείρημα, ιδίως από τη στιγμή που η διαδικασία εμβολιασμού πάει πολύ πιο αργά στην Ευρώπη, απ’ ότι περίμεναν όλοι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…
 • Πάντως, ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις για την πρόθεση του GSMA να προχωρήσει με τον υπάρχοντα σχεδιασμό για φυσική παρουσία. Θα δούμε τελικά τι θα προκύψει GSMA θέλοντος (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) και εμβολιασμού επιτρέποντος….
 • Μεγάλη επιτυχία έδειξε και ο απολογισμός του 2020 για το ηλεκτρονικό δημόσιο. Μέσω των νέων ψηφιακών υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 90 εκατ. online συναλλαγές με το δημόσιο. Πρόκειται για 3 φορές περισσότερες online συναλλαγές από το 2019 και 10 φορές από το 2018.
 • Από την πλευρά του κράτους, 265 φορείς του δημοσίου εκμεταλλεύτηκαν το Κέντρο Διαλειτουργικότητας για σύνδεση σε υπηρεσίες με τα στοιχεία του TaxisNet, συγκριτικά με 78 φορείς το 2019, σημειώνοντας αύξηση 240%.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Κάθε άλλο παρά αδρανής παραμένει η Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς προκήρυξε τρεις νέους διαγωνισμούς, για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτές αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου, και την αναβάθμιση της Διαύγειας. Οι προϋπολογισμοί για το κάθε έργο, κυμαίνονται στο 1 εκατ. ευρώ περίπου, και συγκεκριμένα 947.360, 1.022.528 και 1.295.800.
 • Ζωντανεύει και το έργο WiFi4GR, που προβλέπει δωρεάν πρόσβαση στο Internet για τους πολίτες σε 2.500 περιοχές της Ελλάδας, μέσω 5.600 WiFi hotspots σε δημόσια σημεία. Ο προϋπολογισμός του, ανέρχεται στα 18.425 ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξέλιξη του έργου που είχε ανακοινωθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά στη συνέχεια άλλαξε η κυβέρνηση και «πάγωσε».
 • Το λέμε συνεχώς, αλλά τα συνεχώς εμφανιζόμενα νέα στατιστικά, κάνουν τις σχετικές διαπιστώσεις, άξιες αναφοράς. Σύμφωνα με την Convert Group, μέσα στο 2020 οι online αγορές από supermarkets σημείωσαν αύξηση 262% και απέδωσαν 163 εκατ. ευρώ.
 • Συγκεκριμένα οι αγορές πραγματοποιήθηκαν μέσω των πλατφορμών box.gr, delivery.gr και efood.gr, που συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket για κατ’οίκον παράδοση αγαθών. Μεγαλύτερη κινητικότητα σημείωσε φυσικά η κατηγορία των τροφίμων, κατά 486% στο πρώτο lockdown και 658% στο δεύτερο!
 • Είναι προφανές ότι ζούμε τη μεγαλύτερη εμπορική επανάσταση από τότε που τα Malls και τα Super Markets κατέλαβαν τα προάστεια των πόλεων. Την επανάσταση των e-shops και του e-commerce!
 • To ηλεκτρονικό εμπόριο αποκτά νέους πελάτες και η αλλαγή -σύμφωνα με έρευνα της NielsenIQ- δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Σύμφωνα με την έρευνα 7 στους 10 αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα ή θέματα υγείας εξ’ αιτίας της πανδημίας. Το 21% από αυτούς άρχισε να πραγματοποιεί αγορές μέσα στον τελευταίο χρόνο.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Ωστόσο, ακόμα και ο χιονιάς δεν στάθηκε ικανός να σταματήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, η κάμψη στις παραγγελίες στο τριήμερο κυμάνθηκε από -5 μέχρι -7%
 • Το πρόβλημα με το last mile συνεχίζει να υφίσταται και είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αττική, οπότε έχουν σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα όσα καταστήματα έχουν δικά τους μέσα παράδοσης.
 • Το πρόβλημα στις εταιρείες κούριερ είναι τόσο έντονο που έφτασαν να βάζουν πλαφόν στο πόσα δέματα μπορούν να παραλάβουν την ημέρα από κάθε κατάστημα…
 • Να δείτε ότι στο τέλος κάτι καλό θα προκύψει, γιατί κάποιος θα αποφασίσει να επενδύσει στο last mile προκειμένου να γίνει ο αδιαμφισβήτητος leader του χώρου!
 • Last but not least, σημειώστε στην ατζέντα σας το συνέδριο Women in Digital, δείτε το overview και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή. Θα είναι κάτι μοναδικό που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας! Πότε θα γίνει; Μα, στις 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!!!
 • Η ατάκα της εβδομάδας:
  Η τεχνολογία είναι επαναστατική, όταν ανατρέπει τις συμβατικές σχέσεις ανάμεσα στη συνήθεια και τη συμπεριφορά (Λ. Μάμφορντ / Ο μύθος της μηχανής).
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Μετά τη λήξη της συνεργασίας BlackBerry και TCL, αρκετοί πίστεψαν πως το ιστορικό brand θα περάσει στη λήθη της ιστορίας. Ωστόσο, η BlackBerry... ζει και θα δούμε νέα 5G μοντέλα της μέσα στο 2021!
Φυσικά, η εταιρεία δεν είναι αυτή που ήταν στις δόξες της. Πλέον υφίσταται ως brand και πίσω της βρίσκεται μια άλλη εταιρεία, η OnwardMobility.
Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τη Foxconn για την κατασκευή των νέων συσκευών, οι οποίες θα έχουν QWERTY πληκτρολόγιο, όπως πάντα.
Θα είναι τεχνολογικά προηγμένες με υποστήριξη 5G και μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, ώστε να προσελκύσουν το παραδοσιακό τους κοινό, δηλαδή τα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες με ευαίσθητα δεδομένα στο κινητό τους, αλλά και ανάγκη χρήσης φυσικού πληκτρολογίου.
Το ερώτημα είναι ένα: Κατά πόσο υπάρχει ακόμα κοινό για QWERTY smartphones; Ο χρόνος θα δείξει...
cl8-sept-2019-600x80
Μπορεί η κατηγορία των smartphones της Huawei να έχει δεχθεί πλήγμα από την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά αυτό δε σταματά την εταιρεία από το να ετοιμάζεται για το λανσάρισμα των νέων της ναυαρχίδων.
Πρόκειται, φυσικά, για τα νέα Huawei P50 series που θα παρουσιαστούν στα τέλη Μαρτίου.
Σύμφωνα με μια διαρροή, η ακριβής ημερομηνία θα είναι μεταξύ 26 και 28 Μαρτίου και πρέπει να περιμένουμε τρεις συσκευές με δύο διαφορετικά chipsets.
Το «απλό» P50 θα έχει το Kirin 9000E chipset ενώ τα P50 Pro και P50 Pro+ θα έχουν το ελαφρώς ανώτερο Kirin 9000 για κορυφαίες επιδόσεις. Ο σχεδιασμός των συσκευών έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα να παραχθούν μαζικά.
Με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής θα έχουν νέο camera setup, βελτιωμένες οθόνες OLED και προηγμένες δυνατότητες gaming.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Πρόσφατα μάθαμε ορισμένα πράγματα για το επερχόμενο Android 12, με πρώτη και καλύτερη την κωδική του ονομασία... Snow Cone!
Το Android 12, λοιπόν, θα έχει νέο one-handed mode, κάτι που επιβάλλεται πλέον λόγω του τεράστιου aspect ratio των σύγχρονων οθονών.
Το XDA Developers μας προσφέρει κι άλλες πληροφορίες, όπως για το νέο Auto rotate, το ενσωματωμένο Gaming Mode και το quick toggle για μείωση φωτεινότητας.
Όσον αφορά το πρώτο χαρακτηριστικό, θα χρησιμοποιεί τη selfie κάμερα για να αντιληφθεί πότε θέλετε τη συσκευή σε portrait και πότε σε landscape. Προφανώς, αυτό γινόταν μέσω του γυροσκοπίου μέχρι σήμερα.
Αυτό, βέβαια, ίσως σημαίνει ότι η κάμερα θα σας «βλέπει» διαρκώς, κάτι που εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας για τους χρήστες.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το GameManager. Θα είναι το νέο Gaming Mode API της Google που θα δίνει στα apps έλεγχο πάνω στις εισερχόμενες ειδοποιήσεις, τη φωτεινότητα της οθόνης, τους ήχους κ.λπ.
Θα εκκινεί αυτόματα όταν τρέχετε ένα παιχνίδια και θα μπορεί, επίσης, να ενεργοποιεί αυτόματα το DND mode.
Όσο για το quick toggle της φωτεινότητας, θα επιτρέπει τη γρήγορη αλλαγή σε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο, χωρίς να κατεβάζετε όλο το μενού από το πάνω μέρος της οθόνης.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin