Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 28-1-21 sent

Volton: high power MVNO

Άλλος για MVNO; Φαίνεται ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι τηλεπικοινωνίες καλά κρατούν. Τόσο καλά μάλιστα, που η κινητή προσελκύει και νέους παίκτες. Μετά τη Forthnet, που έχει κάνει hold για την ώρα στην είσοδό της ως τέταρτος παίκτης, ο όμιλος Volton ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισέλθει και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.
Μάλιστα, η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δεν έμεινε στις ανακοινώσεις, αφού ήδη ενημέρωσε την ΕΕΤΤ, ενώ απέστειλε επίσημο αίτημα για λειτουργία ως MVNO προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο τη σύναψη συμφωνίας για πρόσβαση σε δίκτυο, σε τιμές χονδρικής.
Το σίγουρο είναι ότι η διαπραγμάτευση με τους φυσικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών θα χρειαστεί χρόνο, καθώς το εγχείρημα δεν είναι καθόλου απλό, ενώ η συμπίεση περιθωρίων κέρδους, θα δείξει και στην ίδια τη Volton, αν τα νούμερα βγαίνουν σε βάθος χρόνου.
Με δεδομένο ότι η ενασχόληση με την κινητή -και γενικότερα με τις τηλεπικοινωνίες- είναι ένα άθλημα για βαθιές τσέπες, η Volton με μία πρώτη ματιά φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις, αφού παρουσιάζει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2019 διαμορφώθηκε σε 52,865 εκατ. ευρώ έναντι 21,051 εκατ. το 2018 και 2,519 εκατ. το 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών του 2020 είναι σημαντικά αυξημένος και τα στελέχη της εταιρείας, που ήδη εξυπηρετεί πολλά νοικοκυριά και εταιρείες, αναζητούν τρόπους να διευρύνουν την προϊόντική της γκάμα. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων το 2019 ήταν 1,798 εκατ. έναντι 1,048 εκατ. ευρώ το 2018.
Το Νοέμβριο του 2019, η Volton εξαγόρασε την ΚΕΝ και με αυτή της την κίνηση, εξασφάλισε ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο, πρόσβαση στη λιανική αγορά φυσικού αερίου και άδεια παραγωγής για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 660 MW.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι είναι ιδανική υποψήφια για την είσοδό της στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, όταν μάλιστα γενικός διευθυντής στην Volton είναι ο Διονύσης Τσίτος, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού χώρου, που πλαισιώνεται από ένα πολύ δυναμικό team.
cosmote-jan-2021
costas-masselos

Ρυθμιστική συνεργασία

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ρυθμιστικών Τηλεπικοινωνιακών Αρχών προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μασσέλος, με την ευκαιρία της συμμετοχής του σε διεθνή σύσκεψη των ρυθμιστικών αρχών που συνδιοργάνωσαν η Διεθνής Τηλεπικοινωνιακή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα για τη δημιουργία ενός πιο ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου, κάτι που θα ενισχύσει τις επενδύσεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και την υιοθέτηση των ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών από φορείς, οργανισμούς, εταιρείες, πολίτες και κυβερνήσεις.
Θα επιταχύνει την αμφίδρομη τροφοδοσία ενός υγιούς κύκλου προσφοράς και ζήτησης ψηφιακών τεχνολογιών, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες αγορές, νέες μορφές απασχόλησης, και θα συμβάλλει στη δημιουργία καινοτομίας με εφαρμογές που θα μπορούν να ενταχθούν σε όσο γίνεται ένα μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς.
Ο κ. Μασσέλος, επισήμανε ότι σήμερα, η παγκοσμιοποιημένη οικονομία χαρακτηρίζεται από ατελή κανονιστικό συντονισμό, γεγονός που αποτελεί διασυνοριακό εμπόδιο στη λειτουργία των εταιρειών που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ξένες αγορές.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ρυθμιστικές αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων εθνικών δικαιοδοσιών αυξάνουν το κόστος λειτουργίας όλων των παραγόντων της αγοράς, δημιουργούν καθυστερήσεις, και προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Φαίνεται μάλιστα ότι η πανδημία έφερε στο προσκήνια μία μορφή θετικής συνεργασίας, αφού η ευρεία χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο, διαδραματίζει καταλυτικό και άμεσο ρόλο στην προσπάθεια για συνέχιση ορισμένων βασικών κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών, καθώς και στην ανάδειξη τρόπων για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στην καθημερινότητα των πολιτών.
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
Accenture-Global-Insurance-Consumer-Study

Τα δύο πρόσωπα του Ιανού

Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες στη νέα γενιά τεχνολογίας γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης και αναδεικνύονται όλο και περισσότερα οξύμωρα σχήματα με τους πολίτες να βρίσκονται όλο και πιο συχνά μπροστά σε διλήμματα.
Τελευταίο παράδειγμα είναι η έρευνα της Accenture που καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο τομέα της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών και δεν είναι άλλος από τη διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων.
Η έρευνα δείχνει ότι, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταναλωτών που επιθυμούν να μοιραστούν δεδομένα για την υγεία και τον τρόπο ζωής τους με την ασφαλιστική τους εταιρεία, με στόχο τη μείωση των ασφαλίστρων.
Την ίδια στιγμή το ίδιο ποσοστό των καταναλωτών δηλώνουν ότι, η εμπιστοσύνη τους προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για την προστασία των δεδομένων τους μειώνεται.
Ουσιαστικά, αυτό που φαίνεται είναι, ότι περίπου 7 στους 10 πελάτες των ασφαλιστικών, αποδέχονται τον κίνδυνο ασφάλειας των δεδομένων τους, μπροστά στις ωφέλειες που είναι δυνατόν να λάβουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Παρόμοια διλήμματα έχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις παραβιάσεις που προκύπτουν από κυβερνοεπιθέσεις σε δίκτυα κρίσιμης σημασίας, όπως εκκολαπτόμενα δίκτυα Τεχνητής Νοημοσύνης και τα αυτόνομα οχήματα.
Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Οργανισμός της Ε.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν να ακολουθείται μία προσέγγιση ασφάλειας, με κεντρικό άξονα την κυβερνοασφάλεια, ήδη από τον σχεδιασμό, συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης στα αυτόνομα οχήματα.
Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει ισχυρό πλαίσιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών, ενσωματώνοντας πλέον και την ασφάλεια των δικτύων 5G, τα οποία θα είναι στο μέλλον η βασική οδός διακίνησης κρίσιμων δεδομένων.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
DigitalLife_newsletter_600x80-gif
 • Κατ’ αρχάς να ευλογήσουμε τα γένια μας: Μόλις που προλαβαίνετε να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο συνέδριο Digital Business: Cloud - Data Centers & Digital Transformation, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα 25 & 26 Φεβρουαρίου Δείτε τις βασικές ενότητες του προγράμματος και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή με ένα κλικ!
 • Ας περάσουμε τώρα στην αγορά. Σε όλο και περισσότερα κτίρια επεκτείνονται τα καλώδια των οπτικών ινών, καθώς ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα έχει εγκαταστήσει 350.000 γραμμές FTTH σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας έναν φιλόδοξο στόχο, να φτάσει τις 500.000 μέχρι το τέλος του έτους!
 • Η επέκταση γίνεται όχι μόνο σε περισσότερα κτίρια αλλά και σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Οπότε εσείς δεν έχετε παρά να τσεκάρετε πιο συχνά το sfbb.gr για διαθεσιμότητα στην περιοχή σας, ώστε να εκμεταλλευτείτε τη δράση Superfast Broadband!
 • E, δεν θα γίνουμε εν μία νυκτί Αγγλία, όπου 9 στα 10 νοικοκυριά έχουν δυνητικά πρόσβαση σε superfast broadband, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο!
 • Αν μάλιστα δείτε το σχετικό video στο Vimeo, θα διαπιστώσετε ότι στην Αγγλία κάνουν πολλή δουλειά και μικρές ανεξάρτητες εταιρείες (που ενδεχομένως κάποια στιγμή θα πουληθούν στις μεγάλες).
 • Βέβαια, για να υπάρχει αντικείμενο πρέπει να υπάρχουν και πελάτες. Αυτή τη στιγμή όλα τα δίκτυα μαζί έχουν πάνω από 500.000 συνδέσεις, αλλά οι συνδέσεις FTTH είναι μόνο 27.000. Είχαμε μεγάλη αύξηση στην αρχή της πανδημίας, αλλά έκτοτε πάμε σαν… τον κάβουρα. Γι’ αυτό και η ανάγκη για διαφήμιση…
GY-1537-600X80-1
 • «Ξέρεις από… Ταμείο Ανάκαμψης»; Αυτή την ερώτηση έκανε -ουσιαστικά- η εταιρεία μελετών Kantar, εκ μέρους της Vodafone, σε 15.000 πολίτες 15 ευρωπαϊκών χωρών. Οι Έλληνες συμμετέχοντες είχαν την καλύτερη γνώση επί του θέματος, συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ερωτηθέντες. Ε… κάτι (σωστό) κάνει και το καθ’ ημάς υπουργείο!
 • Το 80% των Ελλήνων το θεωρεί αποτελεσματικό, ενώ το 92%-93% πιστεύει ότι η δράση του πρέπει να εστιάσει στην Υγεία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις νέες θέσεις εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, επειδή έχουμε συνηθίσει να κρατάμε μικρό καλάθι, το 50% έχει αμφιβολίες για το αν τα χρήματα του Ταμείου θα φτάσουν τελικά στους κατάλληλους προορισμούς! Είναι βλέπετε και το «φαύλο παρελθόν» που ρίχνει τη σκιά του…
 • Στο υπουργείο πάντως δουλεύουν ακατάπαυστα, επειδή έβαλαν και άλλο καρπούζι στη μασχάλη. Αυτό της ηλεκτρονικής υποστήριξης του εμβολιασμού, που προέκυψε με ένα σωρό δυναμικές παραμέτρους. Και μπορεί κάποια έργα να μένουν λίγο πίσω, αλλά η όποια καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη. Όπως λέγαμε παλιά, «ο δρόμος για την αλλαγή είναι στρωμένος με μαρμελάδα, γι’ αυτό κολλάμε».
 • Υπομονή λοιπόν οι καθολικώς διαμαρτυρόμενοι. Στο φινάλε κάποιοι από εσάς επικαλούμενοι την… «ορθοδοξία των διαγωνισμών», ζητούσατε πριν από λίγο καιρό «περισσότερο χρόνο». Ε, τώρα τον έχετε!
 • Με την «επανεκκίνηση» που έκανε η Nova Mobile, άνοιξε το δρόμο -και την όρεξη- για μεγαλύτερο παιχνίδι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Έτσι τώρα και η Volton, γνωστή για την χρόνια επιτυχημένη παρουσία της στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, φιλοδοξεί να μπει με το δεξί στην αγορά τηλεπικοινωνιών (σταθερή & κινητή), με σκοπό να προσφέρει High NRG Telecoms!
 • Φυσικά, αφού οι θέσεις των βασικών παικτών είναι όλες κατειλημμένες, η Volton μπορεί μόνο να λειτουργήσει ως MVNO. Μάλιστα απέστειλε αίτημα συνεργασίας και στους τρεις κραταιούς παρόχους, για τη σύναψη πιθανών συνεργασιών. Προφανώς και όλο το εγχείρημα είναι price sensitive. Όχι μόνο στις αρχικές τιμές, αλλά και στις προσαρμογές που απαιτεί μία δυναμική αγορά όπως οι τηλεπικοινωνίες…
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Προς τα παρόν σκέφτηκαν ότι ισχύει η αντιμεταθετική ιδιότητα και το τηλεπικοινωνίες & ρεύμα ισούται με ρεύμα & τηλεπικοινωνίες. Οπότε, είπαν να… τσιτώσουν τα γκάζια!
 • Για εσάς που ψάχνετε τις λεπτομέρειες: Στον όμιλο της Volton, υπάρχει μία εταιρεία ονόματι HRS Mobile, η οποία είναι από τα μεγαλύτερα call centers που χρησιμοποιεί η Vodafone. Η HRS Mobile προσφέρει συνδυαστικά πακέτα κινητής Vodafone και ενέργειας. Επίσης, είναι ο πάροχος ενέργειας της Forthnet για το Nova Energy.
 • Λεπτομέρεια 2: Η ανακοίνωση της Volton έγινε την ίδια ημέρα που υπήρξε δημοσίευμα -που δεν διαψεύστηκε- ότι η Forthnet αναβάλει το εγχείρημα της κινητής. Η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι επανεξετάζεται όλη η στρατηγική και θα έχουμε περισσότερα την άνοιξη…
 • Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που λέει γιατί να ανοίξεις μπακάλικο, όταν ετοιμάζεσαι να αγοράσεις αλυσίδα supermarket
 • Καλό το καταναλωτικό 5G, αλλά σε αυτή τη φάση προσφέρει μόνο γρήγορο Internet. Φυσικά, είναι σημαντικό να κατεβάζεις μία ταινία σε χρόνο dt ή να στέλνεις στο «πατ κιουτ» το βίντεο μου μόλις τράβηξες, αλλά τα πιο πολλά οφέλη για το κοινό θα προκύψουν έμμεσα από άλλες, πιο σοβαρές εφαρμογές.
 • Αυτό ακριβώς είδαν στην Wind και την περασμένη εβδομάδα μας αιφνιδίασαν με δύο δράσεις που δείχνουν ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Η πρώτη αφορά τη συμφωνία με την Myrmex, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τη νέα γενιά δικτύων 5GSA (5G stand-alone = αυτόνομο 5G) για εφαρμογές ρομποτικής.
combox
 • Συγκεκριμένα, συνεργατικής ρομποτικής, cobots (collaborative robots) όπως είναι ο σωστός όρος. Αν δεν κάνατε μόνοι σας τη συσχέτιση, να σας βοηθήσουμε: Myrmex = μύρμηξ (μυρμήγκι), αρθρώσεις, ρομπότ, συντονισμός εργασιών όπως τα έντομα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δίκτυο της Wind είναι το πρώτο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 5GSA.
 • Και αν αυτό αφορά το 5G και το κοντινό μας μέλλον, το παρόν είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Περισσότεροι από 4000 γιατροί απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε το Metropolitan και μεταδόθηκε με live stream από το δίκτυο νέας γενιάς της Wind. Τεχνολογία με αιχμή τον άνθρωπο… Μπράβο!
 • Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει την ανθρώπινη κακία και ηλιθιότητα. Οποιαδήποτε διασυνδεδεμένη συσκευή είναι εν δυνάμει… «χακέψιμη», κάτι που φυσικά ισχύει και για τα αυτόνομα οχήματα.
 • Έτσι, το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο ENISA συνέταξαν μία έκθεση που αναφέρει και αναλύει τους κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη στα αυτόνομα οχήματα, όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια.
 • Συνιστούν να λαμβάνονται σχετικά μέτρα από το στάδιο σχεδίασης των οχημάτων, και όχι εκ των υστέρων. Προτείνουν επίσης να γίνεται συστηματική αξιολόγηση της τεχνητής νοημοσύνης στα οχήματα, να εφαρμοστούν πολιτικές ασφαλείας, αλλά και να θεσπιστεί μία σχετική νοοτροπία ασφαλείας για όσους συμμετέχουν στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.
 • Σε λίγο, εκτός από τους ίππους και «σε πόσα δευτερόλεπτα πιάνει τα 100 χιλιόμετρα» το αυτοκίνητο που θέλουμε να αγοράσουμε, θα ψάχνουμε και τι firewall έχει! Πεδίο δόξης λαμπρό και εξαιρετική ευκαιρία για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον τομέα.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στα Βαλκάνια η United, καθώς προχωράει στην εξ ολοκλήρου εξαγορά των παρόχων Net1 και ComΝet Sofia, στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα οι δύο αυτές εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες Internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, με την ComΝet να έχει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών.
 • Αν σκεφτεί κάποιος ότι η United εισήλθε στην αγορά της Βουλγαρίας μόλις το 2020, αγοράζοντας τη Vivacom, που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος, και μέχρι σήμερα έχει κάνει τέσσερεις εξαγορές ακόμα, καταλαβαίνει ότι η δραστηριοποίησή της μόνο περιστασιακή δεν είναι… Οπότε λογικά προκύπτει και το ερώτημα: Τι θα ακολουθήσει την αγορά της Forthnet στη χώρα μας;
 • Και για να ξέρουμε τι έχουμε, η BC Partners έχει επενδύσει σε 117 εταιρείες παγκοσμίως με αξία πάνω από 150 δισ., ενώ η United έχει 10.000.000 συνδρομητές σε 9 χώρες στην περιοχή μας, με 11.000 προσωπικό και 1,7 δισ. ευρώ έσοδα!
 • CEO στην Κάντζα δεν έχουν βρει, προφανώς γιατί δεν ψάχνουν CEO αλλά διαχειριστή. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Οπότε, είναι προφανής και ο λόγος της απροθυμίας αναγνωρισμένων στελεχών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα… Η απορία είναι τι θέλουν τον CEO αφού έχουν ήδη έναν εξαιρετικό διαχειριστή;
 • Το επόμενο βήμα του αναζητά και ο Πάνος, και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, σύντομα θα κληθείτε να λύσετε το quiz: content is the king, but who is the CEO of the content?
 • Μιλώντας για μετακινήσεις στελεχών, η Χριστίνα Μηλιαράκη, που ήταν στην Samsung, μετακινήθηκε σε εταιρεία πετρελαιοειδών.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία τρέχει πολύ πιο γρήγορα από τη νομική επιστήμη. Το ερώτημα είναι πως θα ενημερωθεί ο νομικός κόσμος για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα θέματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή τους; Well, έχουμε τρία καλά νέα!
 • Το πρώτο είναι ότι ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδείξει τη μεγάλη σημασία του ανταγωνισμού και της ρυθμιστικής πολιτικής στις τηλεπικοινωνίες. Πρόσφατα το έκανε στο πλαίσιο ομιλίας του σε online ημερίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τελικά, Δεν δείχνει μόνο η αρχή τον άνδρα, αλλά και ο άνδρας την αρχή!
 • Το δεύτερο είναι ότι στις 15 Απριλίου θα γίνει το συνέδριο Tech Law and Regulation Summit, ακριβώς για να καλύψει αυτή την ανάγκη «συγχρονισμού» τεχνολογίας και νομικής επιστήμης, επικεντρώνοντας από απλά ερωτήματα καθημερινής δράσης, μέχρι θέματα ρύθμισης αγοράς, αλλά ζητήματα από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως π.χ. το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη.
 • Και επειδή μιλήσαμε για τεχνητή νοημοσύνη, ο Λεωνίδας Κανέλλος, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του BEREC, συγγραφέας του «The GDPR Handbook» επιστρέφει με ένα καινούργιο βιβλίο «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στο δίκαιο και τη δικαστική πρακτική».
 • Tο βιβλίο ασχολείται με την εφαρμογή της τεχνολογίας ΑΙ και της τεχνολογίας blockchain στη διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στην ηλεκτρονική αστυνόμευση, στη διαδικτυακή αναζήτηση, στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.
 • Πραγματεύεται ακόμα ζητήματα διαφανούς και δίκαιης λειτουργίας των αλγορίθμων στις προσλήψεις, στα κοινωνικά δίκτυα, στις συναλλαγές, θίγοντας ζητήματα νομικής ευθύνης και ηθικής από τη λειτουργία αλγοριθμικών συστημάτων στις εταιρίες, στις χρηματιστηριακές αγορές, στην καλλιτεχνική δημιουργία και στο νευρωνικό marketing.
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Ο ιδρυτής και CEO της Huawei, Ren Zhengfei, έκανε δημοσίως δηλώσεις μετά από σχεδόν 1 χρόνο ώστε να διαλύσει κάθε φήμη περί πώλησης του κλάδου των smartphones της εταιρείας.
Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία του να μιλήσει προσωπικά με το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
«Η δυνατότητα των αμερικάνικων εταιρειών να προμηθεύουν τις κινέζικες είναι σημαντική για τις οικονομικές τους επιδόσεις.
Μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγής από τη Huawei σημαίνουν περισσότερες πωλήσεις για τις αμερικάνικες εταιρείες. Και οι δύο πλευρές κερδίζουν», δήλωσε ο Zhengfei.
«Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάβει υπόψιν τα συμφέροντά της κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής της. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να αγοράσουμε αρκετά αμερικάνικα εξαρτήματα και εξοπλισμό ώστε οι αμερικάνικες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται παράλληλα με την κινέζικη οικονομία».
Ο CEO της Huawei συνέχισε λέγοντας πως η εταιρεία του «δεν διαθέτει την απαιτούμενη ενέργεια για να εμπλακεί σε αυτό τον πολιτικό κυκλώνα» και θεωρεί πως ο 5G εξοπλισμός της είναι πολύ σημαντικός για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές smartphones.
Τέλος, ο Zhengfei αναφέρθηκε και στο iPhone 12! Δήλωσε πως είναι το καλύτερο smartphone του κόσμου και έπλεξε το εγκώμιο της Apple για την επιτυχία της στην αγορά smartphones.
Τόνισε, μάλιστα, ότι τα 5G iPhones λειτουργούν σε πολλές χώρες της Ευρώπης μέσω 5G δικτύων της Huawei, για να δείξει τη σημασία της συνεργασίας των δύο εταιρειών.
cl8-sept-2019-600x80
Οι κατασκευαστές mobiles ακόμα... πειραματίζονται με την κατηγορία των foldables αφού δεν έχει επικρατήσει ακόμα κάποιο ιδανικό concept.
Έτσι, η Vivo κατοχύρωσε μια πατέντα για ένα smartphone με αναδιπλούμενη προς τα έξω οθόνη. Η καταχώρηση εμφανίστηκε στο CNIPA (Chinese National Intellectual Property Administration) και δείχνει αρκετά αναλυτικά το εξωτερικό της συσκευής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα camera module με 5 φακούς σε διάταξη X. O ένας φακός, μάλιστα, είναι τηλεφακός periscope.
Μια τέτοια συσκευή θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και η διαρκώς εκτεθειμένη οθόνη σίγουρα θα ήταν ευάλωτη σε φθορές και χτυπήματα.
Ούτως ή άλλως, βέβαια, η ύπαρξη μιας πατέντας δεν ισούται με την εμπορική παραγωγή της συσκευής.
Έτσι, δε γνωρίζουμε αν θα δούμε ποτέ αυτό το κινητό σε δράση. Τουλάχιστον, όμως, υπάρχει «κινητικότητα» από τους κατασκευαστές προς την εύρεση του «next big thing» στην κατηγορία των mobiles.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Οι κυρτές οθόνες στα κινητά είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Σε κάποιους αρέσει αυτό το μοντέρνο design, άλλοι ενοχλούνται από τα ανεπιθύμητα πατήματα στην οθόνη.
Η Xiaomi πάντως δείχνει ξεκάθαρα την υποστήριξη της για τις καμπύλες, με το νέο concept smartphone που παρουσίασε. Αυτό το smartphone λοιπόν, έχει μία οθόνη η οποία επεκτείνεται και στις 4 πλευρές του, και μάλιστα καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια τους.
Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν και φυσικά πλήκτρα, καθώς τα πάντα ελέγχονται μέσω αυτής της οθόνης αφής, που η Xiaomi ονομάζει Waterfall Display.
Ενδιαφέρον έχει ότι οι πλευρές της οθόνης είναι αρκετά ευρείες ώστε να φιλοξενούν τις ενδείξεις της status bar που στα «κοινά» smartphones βρίσκεται στο πάνω μέρος.
Παρ’ όλο που στο βίντεο απεικονίζεται απλά ένα render, πηγές της Xiaomi δήλωσαν στο Verge ότι υπάρχει όντως ένα πραγματικό πρωτότυπο της εν λόγω συσκευής.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin