Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 15-12-20 sent

Ο Αντώνης ο γνωστός είναι πλέον στο Φαιστός

Πιθανό να θυμάστε ότι πριν από δύο μήνες παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών ο Αντώνης Τζωρτζακάκης.
Τότε, σας είχαμε μεταφέρει τη βεβαιότητα μας ότι πολύ σύντομα θα τον ξαναδούμε στα πέριξ, μιας και η μέχρι τώρα πορεία του, έχει δείξει ότι είναι πολύτιμος όταν οι καταστάσεις απαιτούν γνώση, δράση, αποφασιστικότητα και λεπτομερή σχεδιασμό, ενώ ο ίδιος δεν έχει κρύψει τον ενθουσιασμό του για νέα projects.
Ένα τέτοιο νέο project, αλλά και πνευματικό του παιδί, είναι και το ταμείο «Φαιστός». Η ίδρυση του, ήρθε πακέτο με το νομοσχέδιο για τη δημοπρασία των αδειών 5G.
Θα έχει ως αντικείμενο τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών μέσω δικτύων 5G.
Για αρχή, το Ταμείο «Φαιστός» ξεκινά με κεφάλαιο 90 εκατ. ευρώ που προήλθε από τη δημοπρασία του 5G, και 30 εκατ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια.
Το νέο project δεν θα μπορούσε να έχει άλλον επικεφαλής παρά τον Αντώνη, τον άνθρωπο που δούλεψε σκληρά για κάνει την ιδέα, πράξη.
Μία ιδέα, η οποία, όταν διατυπώθηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, συνάντησε μια ποικιλία αντιδράσεων. Από έκπληξη και ενθουσιασμό, ως δυσπιστία και επιφύλαξη, μία ιδέα που παίρνει πλέον μορφή και μπαίνει στην επόμενη φάση.
Τώρα, ο Αντώνης θα αναλάβει να διαψεύσει τους σκεπτικιστές, τους δύσπιστους και τους αρνητές, και να παρουσιάσει αποτελέσματα, συντονίζοντας τις δράσεις, ανανεώνοντας τα κεφαλαιακά αποθέματα, αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο project 5G, που μόλις ξεκίνησε.
Καλή επιτυχία στον Αντώνη λοιπόν, και θα είμαστε εδώ για να καλύπτουμε τη νέα του πορεία.
cosmote-jan-2021
vodafone-giga-network

Βλέπουν και στο Χαλάνδρι 5G

Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει για το 5G, αλλά η οπτικοποίηση του μέσα από τη νέα καμπάνια της Vodafone, ήταν πραγματικά εμπνευσμένη.
Σκοπός της ήταν να τονίσει τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση (latency) στη μετάδοση δεδομένων, χωρίς να καταφύγει σε φανταστικά σενάρια και μελλοντολογικές προσεγγίσεις.
Ως παράδειγμα, η Vodafone παραθέτει τον ποδηλάτη Χρήστο Σανδαλάκη, ο οποίος με 99% απώλεια όρασης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας με διπλό ποδήλατο.
Σε αυτή την παραλλαγή, ο αθλητής πραγματοποιεί την κούρσα δεχόμενος πληροφορίες για τη διαδρομή και τις συνθήκες από τον συνοδηγό του που βρίσκεται στην πίσω σέλλα και είναι ουσιαστικά τα μάτια του στην κούρσα.
Με τη χρήση του δικτύου 5G, o συνοδός του, Σωτήρης Μπρέτας, δεν βρίσκεται πλέον πάνω στο ποδήλατο, αλλά σταθερός μέσα σε ένα βαν, βλέποντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα ενός κινητού 5G στο κράνος του ποδηλάτη και δίνοντάς του πληροφορίες για την πορεία, τη διαδρομή και την ταχύτητα.
Το σποτ της Vodafone, ήταν πραγματικά ιδιαίτερο, με μία διαφορετική οπτική σε σχέση με την πιο θεωρητική προσέγγιση που ως τώρα είχαμε συνηθίσει για το 5G.
Το διαφημιστικό αυτό ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση από την πλευρά των κόκκινων, οι οποίοι είχαν μείνει λίγο πίσω επικοινωνιακά στο πεδίο 5G.
Με αυτή την κίνηση, έρχονται να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος και να δώσουν μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στη νέα γενιά κινητής.
Έτσι, δόθηκε και για τη Vodafone το kickoff για το 5G! Επόμενο ραντεβού στις 31/3/2022 με πρόβλεψη η κάλυψη για το νέο δίκτυο να φθάσει το 40%, με ισχυρή παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, τα Τρίκαλα, τη Χαλκίδα, την Κατερίνη, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, τη Λαμία, την Καλαμάτα και τη Ρόδο.
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
ote-hq-new

Νυν υπέρ πάντων το bottom line

Ισχυρή δυναμική για τον όμιλο ΟΤΕ, o οποίος με εφαλτήριο τα εύρωστα οικονομικά του αποτελέσματα, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών στο ΧΑΑ.
Οι παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς και οι κάτοχοι ισχυρών χαρτοφυλακίων, «διαβάζουν» μέσα από τις επιχειρηματικές κινήσεις της διοίκησης, μία σταθερή βούληση για ισχυροποίηση της οικονομικής πορείας. Ταυτόχρονα, και η διοίκηση του οργανισμού, εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιημένη, βλέποντας ανταπόκριση από την αγορά τίτλων, ενώ ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι μία χρονιά σταθεροποίησης από τους κραδασμούς που προκαλεί η πανδημία.
Άλλωστε, η αύξηση κεφαλαιοποίησης του οργανισμού κατά 42% την τελευταία πενταετία, αποτελεί ισχυρότατη απόδειξη του προσανατολισμού της εταιρείας, παράλληλη με την θέση του μεγαλύτερου μετόχου, της Deutsche Telecom.
Μία απόδειξη ότι τα οικονομικά αποτελέσματα είναι η πρώτη προτεραιότητα του γερμανικού ομίλου, αλλά και του ελληνικού κλάδου, είναι ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να βγάλουν από το χαρτοφυλάκιο τους την ολλανδική θυγατρική τους, T-Mobile Netherlands.
Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για «ξεπούλημα», αφού ο στόχος των Γερμανών είναι τα 4 με 5 δισ. ευρώ. Είδαμε άλλωστε και το παράδειγμα της πρόσφατης πώλησης της Telecom Romania από τον ΟΤΕ, ο οποίος περίμενε αρκετό καιρό για να πιάσει το τίμημα που ζητούσε.
Απλά, τη σήμερον ημέρα, η έννοια της δημιουργικής ασάφειας του 2000 έχει χάσει την αίγλη της, και τη δύναμη έχει πλέον το bottom line του ισολογισμού.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
DigitalLife_newsletter_600x80-gif
 • Αρχίζουν και ζεσταίνονται οι μηχανές του 2021 όσον αφορά την ειδησεογραφία. Και φαίνεται θα είναι χρονιά με αρκετή κινητικότητα, τόσο σε τηλεπικοινωνίες όσο και πληροφορική.
 • Αλλά και στα συνέδρια, αφού το Drones 3S Project που καλύπτει κάθε εφαρμογή από ασφάλεια, επιτήρηση και άμυνα μέχρι γεωργία ακριβείας, θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου. Το (σχεδόν) πλήρες πρόγραμμα είναι εδώ και η δωρεάν εγγραφή για παρακολούθηση είναι εδώ. Ε, και αυτό είναι μόνο η αρχή: που να δείτε τη συνέχεια!
 • Ξεκίνησε ο «ανασχηματισμός» της Forthnet, με δύο αποχωρήσεις, που μάλλον δεν θα είναι οι μοναδικές. Δύο καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη της αγοράς, ο Γρηγόρης Τσουγκριάνης, Consumer Services & Business Development Executive Director και ο Γρηγόρης Κατσογιάννης, Corporate Affairs & Communication Director, δεν θα ανήκουν πλέον στο δυναμικό της εταιρείας, δεδομένου ότι αλλάζει συνολικά και το οργανόγραμμα. Άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα ευαγγέλια φέραν…
 • Γενικώς, το σχήμα με την κατάργηση των διευθύνσεων και το σπάσιμο σε τομείς με επικεφαλής στελέχη της United group από το εξωτερικό είναι μία πρόκληση, σε σχέση με το πως θα λειτουργήσει. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι γίνονται αλλαγές ενώ υπάρχει αίσθηση ότι αναζητείται διευθύνων σύμβουλος…
 • Στο ίδιο πλαίσιο είχαμε και μία «ζουμερή» φήμη, ότι δηλαδή έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Χρήστου Καλογεράκη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φήμη υφίσταται από τον περασμένο Οκτώβριο κιόλας, όταν αποχώρησε από την αντίστοιχη θέση στα Public.
GY-1537-600X80-1
 • Η αίσθηση είναι ότι σε αυτή τη φάση, απλά επρόκειτο για φήμη. Συμπέρασμα: να μην πιστεύετε τις φήμες γιατί είναι… αφίμωτες. Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πιστέψουν τα πάντα, αρκεί να τους τα ψιθυρίσεις!
 • Συνεχίζεται να ισχυροποιείται και το gov.gr με δύο νέες λειτουργίες. Πρώτον και σημαντικότερο το emvolio.gov.gr που αποτελεί ένα portal με ολοκληρωμένες και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID19.
 • Εκεί, θα βρείτε και το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο αναζήτησης, όπου εισάγοντας το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας, μπορείτε να μάθετε εύκολα και άμεσα αν ανήκετε στις ομάδες προτεραιότητας για να κάνετε το εμβόλιο.
 • Η δεύτερη λειτουργία είναι το easyagroexpo.gov.gr και αφορά την εξαγωγή προϊόντων αλιείας, γεωργίας και κτηνοτροφίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά και εδώ συνδέεστε απλά με τα στοιχεία σας στο TaxisNet. Να δείτε που στο τέλος, θα ανακηρυχθούν προστατευόμενο είδος οι γραφειοκράτες – τελματοφύλακες του Δημοσίου, οι τύποι καρέκλα – καρέκλα…
 • Στον τομέα της πληροφορικής, η Ελλάδα έχει αποκτήσει πρωτοφανή δυναμικότητα τους τελευταίους μήνες. Σειρά έχει η Amazon Web Services, που μας έκανε ποδαρικό το 2021, ανοίγοντας το πρώτο γραφείο της στην Αθήνα! Στόχος αυτής της επένδυσης, είναι η Amazon να υποστηρίξει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών του AWS, μεταξύ των οποίων είναι και το… Weekly Telecom!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Τι σημαίνει η έλευση της Amazon; Πολλά! Όλοι, από το Δημόσιο, μέχρι τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και επιχειρήσεις κάθε είδους και μεγέθους, θα ωφεληθούν από το bandwidth και τις υπηρεσίες cloud της Amazon, ώστε να επιτύχουν και να εξελίξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υποδομών τους, και κατά συνέπεια την ποιότητα των υπηρεσιών που με τη σειρά τους προσφέρουν.
 • Φυσικά, η κίνηση σχετίζεται με την άνοδο που υπάρχει στην ελληνική αγορά του cloud, αν και το άνοιγμα του εδώ γραφείου ήταν προγραμματισμένο πριν τον κορονοϊό, και αρκετά πριν την επένδυση της Microsoft. Δύο κινήσεις που έχουν δώσει και θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην υιοθέτηση του cloud στην Ελλάδα.
 • Και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το cloud computing δεν είναι μόδα. Είναι ανάγκη! Όπως λέει και ο Richard Stallman, «το ενδιαφέρον πράγμα για το cloud computing είναι ότι το επαναπροσδιορίσαμε, ώστε να περιλαμβάνει όλα όσα κάνουμε»! Στην πράξη είναι ένας καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε την επιχείρησή μας. Όχι κι άσχημα, για κάτι που πριν 15 χρόνια καλά – καλά δεν υπήρχε…
 • Και επειδή μιλάμε για Cloud, κρατήστε από τώρα reserve τις ημερομηνίες 25 & 26 Φεβρουαρίου που θα γίνει το συνέδριο Digital Business Cloud: Data Centers & Digital Transformation.
 • Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ο Αντώνης Τζωρτζακάκης παραιτήθηκε ως Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, περισσότερο ανησυχήσαμε για το μέλλον της θέσης, παρά για το μέλλον του ίδιου. Το μέλλον της θέσης ωστόσο, εξασφαλίστηκε άμεσα με μία στιβαρή διαδοχή!
combox
 • Τώρα ήρθε η σειρά του ίδιου να αναλάβει πάλι καθήκοντα, αφού διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου «Φαιστός», και συγκεκριμένα της «Συμμετοχές 5G», αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί. Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση!
 • Βασικά, δεν πρόκειται απλά για διορισμό αλλά για δικαίωση, αφού το όλο εγχείρημα ήταν δικό του project. Ο Αντώνης είναι κάτι σαν τις ειδικές δυνάμεις. Αναλαμβάνει και κατά κανόνα φέρνει σε πέρας με επιτυχία, όλες τις επικίνδυνες αποστολές. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: δεν είναι κάτι εύκολο. Οι δυσκολίες είναι βουνό, αλλά ποιος είπε ότι ο Αντώνης είναι για τα εύκολα;
 • Ε, και δεν θα είναι μόνος του! Έχει πλαισιωθεί από αρκετά γνωστά ονόματα του χώρου όπως τον Άκη Μαρκάτο, το Νικόλα Καραπανάγου και τον Κωνσταντίνο Μεϊμέτη. Και είναι ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο ότι είναι ένα διοικητικό συμβούλιο χωρίς καθηγητές…
 • Και για να μην έχετε αμφιβολίες για το πόσο σημαντικό είναι το project, η παγκόσμια κάλυψη των δικτύων 5G αναμένεται να αυξηθεί κατά 254% έως το 2025, με τη νέα τεχνολογία να φθάνει έως τότε σε περισσότερους από 4,1 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της Γης, το 53%, θα έχει κάλυψη από δίκτυα 5G.
 • Για πρώτη φορά φέτος η Samsung παρουσίασε τόσο νωρίς τη νέα σειρά των κορυφαίων smartphones της. Δικαιολογημένα, αφού ούτε η CES ούτε το MWC έχουν τη συνήθη δυναμική τους, μέχρι να… αποτάξουμε τον κορονοϊό, οπότε η αναμονή δεν θα είχε νόημα. Εμφανίστηκαν λοιπόν επίσημα τα Galaxy S21, S21+ και S21 Ultra, με μία σημαντική διαφορά από όλα τα προηγούμενα S μοντέλα.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Πλέον η οθόνη τους, έχει υποστήριξη για γραφίδα, γεγονός που τους επιτρέπει να παίξουν ξεκάθαρα και στην επαγγελματική κατηγορία. Αυτό εκλαμβάνεται και ως προάγγελος για τις φήμες που θέλουν τις σειρές S και Note να ενοποιούνται, και το Note 21 να είναι το τελευταίο που θα δούμε.
 • Δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού κάθε φορά που συγκεντρώνονται πολλαπλές τεχνολογίες σε μία μόνο συσκευή, μόνο ωφέλιμο αποδεικνύεται.
 • Από την άλλη εβδομάδα θα είναι στα καταστήματα, και οι διαφημίσεις -και οι προσφορές- για προπαραγγελίες στην TV, δίνουν και παίρνουν!
 • Πολύ σημαντική η κίνηση της Cosmote να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει την εμπειρία του με πληροφορίες που θα βρίσκει online, αλλά και να μοιράζεται άμεσα την επίσκεψη του μέσω social media.
 • Μία σημαντική αποχώρηση ήταν αυτή της Τζώρτζιας Σταυροπούλου από την LG. Δεδομένου ότι πρόκειται για στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα διασταυρωθούν πάλι οι δρόμοι μας.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Η Oppo έρχεται Ελλάδα. Το ίδιο και η Vivo. Για τη Vivo λένε μάλιστα ότι έχει φιλόδοξα σχέδια περί «κόμβου». Από την άλλη για την Oppo μάθαμε ότι πήραν ως επικεφαλής του εδώ γραφείου τον Ιούλιο Μώκο. Με έναν Ιούλιο οι πωλήσεις θα είναι πάντα… ηλιόλουστες!
 • Και η Wolt έκανε ανακοίνωση ότι σύντομα θα επεκταθεί στο χώρο των super markets. H αίσθησή μας είναι ότι θα γίνει σφαγή στις online delivery υπηρεσίες.
 • Με δυνατές εκπτώσεις και με πολλή διαφήμιση, γίνεται η «επιστροφή» στα ανοικτά καταστήματα. Προβλέπεται χαμός, καθώς άπαντες θέλουν να πάρουν μερίδιο της πίτας…
 • Από την άλλη πλευρά το online shopping συνεχίζει ακάθεκτο και ανεβάζει ταχύτητα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι εν όψει του νέου πακέτου επιδότησης όλοι θέλουν να φτιάξουν από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
 • Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι «τότε» αρχίζουν τα δύσκολα… Γιατί, αν θέλεις να κάνεις πωλήσεις, αυτό είναι δουλειά επαγγελματιών, που θα σου στήσουν και όλα τα υπόλοιπα (social, promotion, google ads κ.α.).
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Με λίγες μέρες να απομένουν μέχρι ο Joe Biden να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος Πρόεδρος Trump συνεχίζει να... πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση. Νέο «θύμα» του, η Xiaomi, η οποία μπήκε στην περιβόητη «μαύρη λίστα» και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και η Huawei έως σήμερα!
Η Xiaomi, πλέον, είναι μια «κομμoυνιστική, κινέζικη στρατιωτική εταιρεία», σύμφωνα με την κυβέρνηση Trump και έτσι απαγορεύεται σε Αμερικάνικα funds και επενδυτές να επενδύουν σε αυτήν και να κατέχουν μετοχές της. Σύμφωνα με τη νέα εντολή, όσες αμερικάνικες εταιρείες έχουν μετοχές της Xiaomi πρέπει να αποεπενδύσουν μέχρι το Νοέμβριο του 2021.
Να σημειωθεί πως αυτή η blacklist δεν είναι η ίδια που έθεσε εκτός αμερικάνικης αγοράς την Huawei πριν περίπου 1 χρόνο, καθώς αφορά μόνο την επένδυση στην εταιρεία και όχι, για παράδειγμα, την πώληση προϊόντων ή τη συνεργασία της με αμερικάνικες εταιρείες.
Ωστόσο, στη λίστα αυτή βρίσκεται και η Huawei.
Μόνη ελπίδα για την Xiaomi, πλέον, είναι η ανατροπή αυτής της απόφασης από την κυβέρνηση Biden, δεδομένου του οτι ουσιαστικά ο Trump δεν έχει πλέον την ψήφο του λαού και σε μια εβδομάδα θα αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο.
cl8-sept-2019-600x80
H πανδημία του COVID-19 έχει κάνει τις προστατευτικές μάσκες αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, για αυτό και έχουμε δει να κυκλοφορούν πολλά… «μοντελάκια» στην αγορά.
Ωστόσο, η Razer αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας στην CES 2021 μια high-tech προστατευτική μάσκα από τον κορονοϊό, η οποία μοιάζει να έχει έρθει από το μέλλον!
Το Project Hazel όπως ονομάζεται μπορεί σε αυτή τη φάση να βρίσκεται στο στάδιο του concept, ωστόσο είναι βέβαιο ότι είναι μια high-tech λύση που τραβάει το βλέμμα.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια έξυπνη μάσκα κατηγορίας N95, σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση, η οποία διαθέτει ειδικά φίλτρα τα οποία «απαγορεύουν» σε ιούς και βακτήρια να προσβάλλουν τον οργανισμό του χρήστη της μέσω της αναπνευστικής οδού.
Φυσικά, το Project Hazel δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τις stylish gaming καταβολές της, για αυτό έρχεται με RGB φωτισμό, ενώ σύμφωνα με τη Razer η συγκεκριμένη high-tech μάσκα μπορεί να μπλοκάρει τουλάχιστον το 95% των αιρούμενων σωματιδίων, ενώ κάθε μάσκα έρχεται με δυνατότητα wireless charging, αλλά και με ειδικό αποστειρωτή UV, έτσι ώστε η μάσκα να παραμένει πάντοτε καθαρή και free από μικρόβια.
Και οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς το Project Hazel διαθέτει διάφανο μπροστινό τμήμα και παρέχει ενίσχυση φωνής μέσω ενσωματωμένου ηχείου, έτσι ώστε να βλέπουν τις κινήσεις των χειλιών σας και να ακούν καλύτερα την ομιλία σας.
H Razer δεν ανακοίνωσε εάν το συγκεκριμένο προϊόν θα βγει κάποια στιγμή σε εμπορική χρήση, ούτε ποιο θα είναι το κόστος της.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Αίσθηση προκάλεσε ένα δημοσίευμα του Νοτιοκορεατικού website The Elec, το οποίο ανέφερε ότι η LG πολύ σύντομα σκοπεύει να «αποχαιρετήσει» την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.
Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές τόνισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ανακοινωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα υπήρχε και αναφορά για το φιλόδοξο LG Rollable, του οποίου η ανάπτυξη θα σταματούσε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO της LG, Ken Hong, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς το εν λόγω δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές.
Μάλιστα, το στέλεχος της LG τόνισε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν είναι καν άξιο σχολιασμού, για αυτό και η LG δεν πρόκειται να προβεί σε καμία επίσημη τοποθέτηση αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.
Ενδεικτικό είναι ότι ύστερα από τον σχολιασμό του Ken Hong, το δημοσίευμα κατέβηκε άμεσα από το website (προφανώς ασκήθηκαν πιέσεις).
Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η LG θα συνεχίσει να υπάρχει, όμως εδώ και 22 μήνες τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο ανθηρά για την κορεατική εταιρεία στην αγορά των smartphones, για αυτό και πρόσφατα ξεκίνησε ένα πλάνο αναδόμησης της παραγωγής και των τμημάτων της, έτσι ώστε να περικοπούν αισθητά τα περιττά κόστη. Παράλληλα, το Plan της κορεατικής εταιρείας είναι να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις premium συσκευές αντί για τις Mid-range και low-end συσκευές στις οποίες βασίζεται το προϊοντικό portfolio της.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin