Newsletter Banner 600x150_no logo
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent

Πωλούνται μέχρι… κεραίας!

Οι υποδομές κινητής τηλεφωνίας και συγκεκριμένα τα κεραιοσυστήματα, είναι το νέο asset που γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις αγορές, αφού πλέον οι τηλεπικοινωνιακές λεωφόροι αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι, όπως απέδειξε άλλωστε και η πρόσφατη πανδημία.
Η τελευταία συμφωνία που ανακοινώθηκε είναι χαρακτηριστική:
Η Telecom Italia (TIM) ανακοίνωσε την πώληση μεριδίων της στην Inwit, εταιρεία την οποία έχει ιδρύσει σε συνεργασία με την Vodafone Ιταλίας, με «προίκα» περίπου 22.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, η ΤΙΜ σύστησε μία νέα εταιρεία συμμετοχών (ιδιοκτησία της κατά 100%) στην οποία μεταβιβάζει το 30,2% των μετοχών της Inwit. Το 49% της εταιρείας αυτής συμμετοχών, πωλείται στη γαλλική εταιρεία Ardian, και παράλληλα η ΤΙΜ πουλάει το 3% της Inwit στην Canson Capital Partners. Από τις συναλλαγές αυτές η ΤΙΜ θα αποκομίσει 1,6 δισ. ευρώ.
Τα νούμερα αυτά μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά όπως φαίνεται είναι απολύτως ρεαλιστικά για τους επενδυτές, οι οποίοι φροντίζουν να βρεθούν με ισχυρά και κερδοφόρα assets, που παρέχουν σταθερό έσοδο που συνεχώς αναβαθμίζεται.
Τα παραπάνω παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τα στελέχη της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αφού πλέον είναι δεδομένο πως έχει διαμορφωθεί μία τάση που σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για την εξαγορά από τον όμιλο Vodafone του παθητικού εξοπλισμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Wind.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η υποδομή αυτή της Wind, η αντίστοιχη της Vodafone Ελλάδος, όπως και άλλων εταιρειών του Vodafone Group στην Ευρώπη, θα αποτελέσουν περιουσιακό στοιχείο της νέας εταιρείας που έχει ιδρύσει ο Όμιλος Vodafone, με την ονομασία, TowerCo, η οποία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, ή τμήμα της θα πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, εισφέροντας σημαντικά κεφάλαια στην μητρική της εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση που κυριαρχεί μεταξύ των δύο πλευρών, Vodafone - Wind, είναι η συμφωνία να προχωρήσει, αν και δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση η αποτίμηση της αξίας του εξοπλισμού που θα πουληθεί.
cosmote-april-2020-600x80
syzeyxis-ii

«Περπατάει» το Συζευξις 2

Το βηματισμό του αρχίζει και βρίσκει η επανέναρξη του Σύζευξις 2, αφού υπογράφεται τον Ιούλιο, η πρώτη σύμβαση που αφορά το σύστημα κεντρικής ασφάλειας, είναι ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, και το αναλαμβάνει η κοινοπραξία ΟΤΕ, Space Hellas και Unisystems.
Το Σύζευξις 2, που εξοικονομεί σημαντικούς πόρους για το δημόσιο, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2011, προκηρύχθηκε το 2013, ωστόσο «μπήκε στον πάγο» για περίπου 8 χρόνια -διακινδυνεύοντας να χάσει την κοινοτική χρηματοδότηση- και οι πρώτες κινήσεις αναθέρμανσης έγιναν το 2019.
Είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 620 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 170 εκατ. είναι κοινοτικοί πόροι, εκτελείται με 35 διαγωνισμούς - συμβάσεις και θα παρέχονται υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, πρόσβασης στο διαδίκτυο (με ταχύτητες από 10 Mbps έως 1 Gbps συμμετρικές) υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, πακέτων δεδομένων, τηλεδιάσκεψης καθώς επίσης οι υποδομές, τα τηλέφωνα, τα τηλεφωνικά κέντρα, η καλωδίωση κ.λπ. σε 34.000 φορείς του δημοσίου για 3 χρόνια.
Από το σύνολο των 35 συμβάσεων, οι δύο ήταν διεθνείς διαγωνισμοί που ολοκληρώθηκαν και τα έργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι 31 έχουν προκηρυχθεί, και οι τελευταίες 2 θα προκηρυχθούν εντός του Ιουλίου.
Η εκτίμηση είναι ότι η μείωση του κόστους για το Δημόσιο μετά την πλήρη λειτουργία του Σύζευξις 2 θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα υπάρξει συγκέντρωση της άθροισης της ζήτησης και κεντρική διαπραγμάτευση τιμών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου ο κάθε φορέας κάνει τη δική του σύμβαση για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του.
Το ερώτημα παραμένει: «Τι θα τελειώσει γρηγορότερα; Το Ελληνικό, ή το Σύζευξις;»
monitoring-600-2
salonica

Digital City 2.0

Νέος ψηφιακός πυρήνας δημιουργείται στη χώρα, αφού μετά τα «ηρωικά» και πρωτοπόρα Τρίκαλα, ο τίτλος της Digital Champion πόλης, σύντομα θα έχει και νέο διεκδικητή.
Μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο Δήμος της αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Cisco, με σκοπό τη δημιουργία του «Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων» στην πόλη.
Έτσι στο κτήριο των Παλιών Δημοτικών Σφαγείων της πόλης θα στεγαστεί International Digital Transformation & Digital Skills Center, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, των συνεργατών της, της ακαδημαϊκής κοινότητας και startups, θα δημιουργεί ομάδες που θα αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιονδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Παράλληλα, στο Κέντρο θα λειτουργεί τμήμα εκπαίδευσης - Networking Academy (netacad.com) - καθώς και τμήματα STEM και Ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα.
Η δημιουργία του Κέντρου, εντάσσεται στη στρατηγική της Cisco για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη.
Το κέντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, σε τομείς όπως, ποιότητας ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολλούς άλλους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
germanos=600x80_2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Ε..ε..έρχεται! Για την κανονικότητα μιλάμε, αφού το πρώτο Hybrid 3D (physical - Interactive - Digital) συνέδριο της χρονιάς είναι γεγονός! To Mobile & Connected World με τίτλο Smart Connected World: The holy grail of connectivity θα διεξαχθεί στο Caravel την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020. Be there!

Αυτή την εβδομάδα εγκαινιάζουμε μία νέα υπηρεσία: τα εξειδικευμένα webinars επί πληρωμή. Το θέμα «Customer Experience» είναι επίκαιρο και ενδιαφέρον γιατί στο κάτω - κάτω της γραφή όλα ανάγονται στην εμπειρία του πελάτη. Το σεμινάριο θα «τρέξουν» η Ξένια Κούρτογλου και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι γνωστός influencer του marketing και ομιλητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο τέλος του webinar, θα λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης, αλλά και δωρεάν το e-book «9+1 Steps to Successful CX» που έχει γράψει ο ίδιος. Σας προσκαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας σύντομα, καθώς η online «αίθουσα» θα «κλείσει» στα 500 άτομα!

Αυτή την εβδομάδα διεξάγεται ψηφιακά και το τριήμερο InfoCom Security που έχει σαν τίτλο «The Human Tech Factor of Cyber Security». Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, της 2ης ημέρας αλλά και τα workshops της 3ης και δηλώστε συμμετοχή δωρεάν με ένα click για να μάθετε τις τελευταίες εξελίξεις από τους καλύτερους της αγοράς.

Πρόκειται για μία αναδυόμενη αγορά η οποία η οποία αυξήθηκε, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων ψηφιακής ασφάλειας λόγω της τηλεργασίας, κατά 9,7% το 1ο τρίμηνο του 2020, φθάνοντας συνολικά τα 10,4 δισ. δολάρια.

Η Cisco - σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys - είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ασφάλειας κατά το 1ο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 9,1% των πωλήσεων ενώ η Palo Alto Networks ακολουθεί από κοντά με μερίδιο αγοράς 7,8%.
GY-1537-600X80-1
Η Fortinet αύξησε το μερίδιο της στο 5,9%, με την Check Point να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος «παίκτης» με μερίδιο 5,4%, και τη Symantec να συμπληρώνει το top 5 με μερίδιο 4,7%.

Τελικά, η TowerCo είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και ανάλογες κινήσεις γίνονται και στο εξωτερικό και όχι μόνο από συγκεκριμένο πάροχο, αφού ανάλογες κινήσεις γίνονται απ’ όλους τους «μεγάλους».

Στην Ιταλία, η Telecom Italia (γνωστή και στην Ελλάδα για ένα «φεγγάρι» - η TIM δηλαδή), κάνει μία παρόμοια κίνηση, ιδρύοντας από κοινού με τη Vodafone Ιταλίας μία εταιρεία, την Inwit, η οποία θα αποκτήσει περίπου 22.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας της TIM.

Μετά περιπλέκονται λίγο τα πράγματα, με την TIM να ιδρύει μία εταιρεία συμμετοχών, η οποία αποκτά το 30,2% των μετοχών της Inwit. Στη συνέχεια, το 49% αυτής πωλείται στη γαλλική Ardian, ενώ το 3% της ίδιας της Inwit πωλείται στην Canson Capital Partners. Προφανώς, οι ενδιαφερόμενοι έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους…μέχρι κεραίας! Και ας περάσουμε στο «δια ταύτα»…

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι μέσα από όλες αυτές τις συμφωνίες, η TIM βγαίνει κερδισμένη κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Σε ευρύτερο και παγκόσμιο επίπεδο, σημαίνει ότι ένα νέο είδος επιχειρηματικότητας αναδύεται στην αγορά τηλεπικοινωνιών, και η δεύτερη δεκαετία του μιλένιουμ αναμένεται να είναι καθοριστική για τη μελλοντική μορφή της αγοράς.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η ΤΙΜ βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία KKR για την πώληση μεριδίου 40% του ακραίου δικτύου της (χαλκού και ινών). Πωλείται όπως είν’ συνδεδεμένο, με τα routers και τα splitters φορτωμένο! TIM: Τρέχουμε Ίσως Μακριά, (αλλά γεμίζουμε τα ταμεία λεφτά…).
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Περνάει γενικώς στα ψιλά, αλλά μάλλον υπάρχει μία «μάχη» μεταξύ της Cosmote και της Vodafone σε επίπεδο προσφορών. Για παράδειγμα, η Cosmote προσπάθησε να πλησιάσει τις εξαιρετικές προσφορές της Vodafone για mobile data μέσω συνδέσεων MiFi. Η Vodafone έχει πέσει μέχρι και στο 0,25 ευρώ το GB για πακέτα 30 ημερών, ενώ η Cosmote πήγε πλέον στο 0,50 ευρώ ανά GB.

Η Vodafone συνεχίζει με την ίδια ένταση και τις δυνατές προσφορές που ανακοίνωσε για τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι τελευταία η Vodafone παρουσιάζεται πολύ πιο δυναμική και επιθετική. Θα το έχετε δει και στην πολύ όμορφη διαφήμιση στην τηλεόραση με μουσικό χαλί το Come Together των Beatles και το αισιόδοξο μήνυμα «μαζί ξεκινάμε πάλι». Για Giga Smart Business προφανώς! A…και δίνουν και 3 μήνες δώρο.

Και επειδή «ενός καλού μύρια έπονται» η Vodafone έλαβε στο πλαίσιο του Global Effie Index 2020, τρεις σημαντικές διακρίσεις για τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει σε επίπεδο επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, απέσπασε τις διακρίσεις: “Most Effective Brand” για την Ευρώπη, “The Most Effective Telco Brand” διεθνώς και “The 4th Most Effective Brand” διεθνώς!

Στη γενική συνέλευση του ΟΤΕ, που έγινε διαδικτυακά, ο Μιχάλης Τσαμάζ επιβεβαίωσε αυτά που έχει ήδη δηλώσει για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού, λέγοντας παράλληλα ότι το μέλλον του ομίλου στηρίζεται στους πελάτες, στις υποδομές και στις λειτουργίες του.

Αυτοί οι τρεις πυλώνες θα επιτρέψουν στον ΟΤΕ να κάνει έναν ακόμα σημαντικό εκσυγχρονιστικό μετασχηματισμό, με στόχο αυτός να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, υποβοηθούμενος από μία πιθανή εθελούσια έξοδο.

Οι δράσεις επί της ουσίας, περιλαμβάνουν υπηρεσίες για τους πελάτες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, ενώ σε επίπεδο υποδομών συνεχίζει να δίνει μείζονα σημασία στις οπτικές ίνες και στο 5G. Στο Μέγαρο πάντως επιστρέφουν άπαντες και αν καταλάβαμε καλά θα δούμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας…
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Ανακοίνωση για τις υποδομές έγινε και από τη Wind. Πάνω από 280.000 είναι μέχρι σήμερα οι κατασκευασμένες γραμμές FTTx, ενώ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα για επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή, ύψους περίπου €100εκ τον χρόνο.

Κατά τα άλλα θα λέγαμε ότι υπάρχει υπερβολική ηρεμία από την Wind, η οποία ωστόσο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, αναλαμβάνοντας να εξοπλίσει με δωρεάν Wi-Fi όλα τα κτήρια του νοσοκομείου «Σωτηρία». Το καλό να λέγεται!

Ηρεμία υπάρχει και από το μέτωπο της Forthnet. Οι αγώνες play off και play out τελειώνουν, ο πρωταθλητής είναι δεδομένος και οι διαφημίσεις μειώθηκαν, αφού τώρα όλοι θα συντονιστούμε στην Cosmote TV για τον τελικό του κυπέλου Όσον αφορά το deal με την BC Partners, προχωράει χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σημαντική αναβάθμιση σε τεχνολογικό επίπεδο δέχεται η συμπρωτεύουσα, καθώς τα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία θα φιλοξενούν πλέον το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco! Εκεί θα λειτουργεί η Networking Academy της εταιρείας, όπως επίσης τμήματα ρομποτικής και STEM.

Αυτή η πρωτοβουλία στηρίζεται και επίσημα, τόσο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που μάλλον ζήλεψε τη δόξα των Τρικάλων, όσο και από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης. Στόχος δεν είναι μόνο η ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων για φοιτητές και επαγγελματίες, αλλά επίσης η δημιουργία ομάδων που θα αναπτύσσουν λύσεις για την κοινωνία και την οικονομία.

Πρόκειται για τομείς που αποτελούν τις υποδομές του μέλλοντος, όπως οι τεχνολογίες έξυπνης πόλης, η απομακρυσμένη εκπαίδευση, εργασία και ιατρική, η έξυπνη γεωργία, η αυτόνομη οδήγηση, κ.ά. Εκτός αυτών, στο κέντρο θα διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κτλ., με δυνατότητα μάλιστα παρακολούθησης online!
combox
Τα credits πάνε και στον Γρηγόρη Ζαριφόπουλο που ανακοίνωσε την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, αν και στη σχετική on line ανακοίνωση ο κόσμος ήταν λίγος. Δεν έχει σημασία, αρκεί τα οφέλη να είναι πολλά και στην προκειμένη περίπτωση είναι!

Και μιας και μιλάμε για το μέλλον οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα έχουν σημαντικό ρόλο. Ήδη η Alpha Bank έχει 30.000 ενεργοποιήσεις Apple Pay. Όποιος το δει να δουλεύει στην πράξη στα POS, δεν θα έχει αμφιβολίες «GIATI»!

Γενικώς έχουμε άνοδο στη χρήση των καρτών με τις χρεωστικές να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ πάμε πλέον απόλυτα σε ανέπαφες συναλλαγές. Σημαντικό είναι πλέον το γεγονός ότι αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας και για μικρής αξίας συναλλαγές. Πως λέμε Ευρώπη γίναμε;

Κανονικά προχωράει και το Σύζευξις 2, με τον ΟΤΕ, τη Space, τη Unisystems και τη Logicom να αναλαμβάνουν τις υποδομές και την ασφάλεια, τον ΟΤΕ, τη Forthnet, τη Vodafone και τη Wind να αναλαμβάνουν τη σταθερή τηλεφωνία και την πρόσβαση στο Internet, και τις Cosmote, Vodafone και Wind να αναλαμβάνουν την κινητή τηλεφωνία.

Μέσα στον Ιούλιο υπογράφεται η πρώτη σύμβαση ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την ασφάλεια. Στο 3ο τρίμηνο αναμένεται να υπογραφούν και οι υπόλοιπες, ώστε στο 4ο τρίμηνο να υλοποιούνται ήδη. Έτσι, το Δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητες από 10Mbps έως 1Gbps, mobile data, υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, κτλ. Ζω από περιέργεια για να δω το τέλος!

Μία σημαντική διευκόλυνση προσθέτει το gov.gr στη λίστα των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Αφορά τις διαδικασίες που απαιτούν τη μεσολάβηση κινητού, ή το περιλαμβάνουν ως επιλογή, όπως η έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων.
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Οι κάτοχοι λογαριασμού στο TaxisNet, που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, μπορούν να λαμβάνουν κωδικούς επιβεβαίωσης και σε διεθνείς αριθμούς. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, γιατί αυτή η ομάδα πολιτών δεν έχουν απαραίτητα ελληνικό αριθμό κινητής, αφού κάτι τέτοιο προφανώς δεν τους συμφέρει.

Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική.

Σαν αποτέλεσμα, η Rakuten, η εταιρεία που τρέχει το Viber, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του Facebook.

Οι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για την κλοπή στοιχείων πληρωμής των χρηστών ιστοσελίδων ηλεκτρονικών αγορών- ένα είδος επίθεσης γνωστής ως web skimming.

Με την εγγραφή τους σε λογαριασμούς του Google Analytics και την εισαγωγή του κώδικα παρακολούθησης αυτών των λογαριασμών στον πηγαίο κώδικα των ιστότοπων, οι εισβολείς μπορούν να συλλέξουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών.

Με την ευκαιρία αν δεν παρακολουθήσατε live το webinar «Τα 5 μυστικά του e-commerce», έχετε την ευκαιρία να το κάνετε με την άνεσή σας στο you tube. Οι καλύτεροι της αγοράς στις καλύτερες συμβουλές για το e-commerce!
Galaxy-A41_Banner_600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
anycast-m4-plus-600x80
H Motorola είναι εμφανές ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κινείται πολύ επιθετικά σε όλα τα μέτωπα, προτείνοντας λύσεις που στοχεύουν σε όλους τους users.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Motorola μετά την αποκάλυψη δύο μοντέλων που ανήκουν στην οικογένεια των Motorola Edge, έχει στα σκαριά μια πιο… lite και προσιτή έκδοση του.
Το Edge Lite αναμένεται αν πλαισιώσει τα Edge Plus και “core” Edge, αποτελώντας ουσιαστικά την πιο οικονομική εκδοχή του Plus που έκανε την εμφάνιση του τον Απρίλιο που μας πέρασε και σίγουρα ήταν δύο προτάσεις που έκλειναν το μάτι στους… πιο high-end users.
Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση αναφορικά με τα specs του Edge Lite, παρόλα αυτά είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που θα παίξει μπάλα στην πιο οικονομική κατηγορία των mid-rangers.
Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, το Motorola Edge Lite θα στηρίζεται σε ένα Snapdragon 765 SoC και θα φέρει δύο configurations με 4/6GB RAM και 64/128GB αποθηκευτικού χώρου.
Παράλληλα, θα προσφέρει ενσύρματη φόρτιση στα 18W, NFC, dual SIM συνδεσιμότητα και λειτουργικό Android 10. Επιπλέον, εάν τελικά οι φήμες επαληθευτούν ενδέχεται να διαθέτει display στις 6.7 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, όπως επίσης και ένα ενσωματωμένο fingerprint sensor.
Επίσης, ένα dual punch design στην αριστερή και άνω γωνία θα «φιλοξενούν» τις dual selfie cam σύστημα της συσκευής (με 8 και 2MP ανώτερη ανάλυση).
Σε ότι έχει να κάνει το main camera setup, εδώ δεν αποκλείεται να δούμε μια τετραπλή πρόταση.
Αναμφίβολα, το Edge Lite δείχνει αρκετά φιλόδοξο και εάν κυκλοφορήσει και με μια αρκετά προσιτή τιμή, τότε το μόνο σίγουρo είναι ότι αρκετοί θα είναι οι users που θα το «τιμήσουν»!
cl8-sept-2019-600x80
Έγκριτες πηγές από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας αναφέρουν ότι η Apple εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή 4G-only έκδοση του iPhone 12, η οποία θα βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 δολαρίων (549$ για την ακρίβεια).
Σύμφωνα με ένα tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο leakster @omegaleaks, το πιο χαμηλής δυναμικότητας iPhone 12 θα είναι ένα 4G only smartphone και θα αποτελεί το πιο φθηνό στο line-up των νέων συσκευών.
Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε, στο οικονομικό αυτό iPhone 12 θα έχουν γίνει και ορισμένες θυσίες για να συγκρατηθεί χαμηλά το κόστος, καθώς το πιθανότερο είναι να διαθέτει οθόνη με λιγότερες ίντσες σε σύγκριση με το core μοντέλο, αλλά και LCD screen. Παρόλα αυτά, θα διαθέτει στο εσωτερικό του το A14 chipset, οπότε σε επίπεδο performance δεν θα χάνει σχεδόν καθόλου.
Είναι εμφανές ότι ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του iPhone SE, η Apple τολμάει και δοκιμάζει σε πιο προσιτές λύσεις και αυτό δεν μπορεί παρά να λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Qualcomm αρέσκεται στο να κυκλοφορεί λίγο πιο «pumped», ενισχυμένες εκδόσεις των Snapdragon chipsets της, καθώς στον τομέα του performance το overclocking σίγουρα βοηθάει σημαντικά.
Αυτή την λογική ακολούθησε με την περσινή έκδοση του Snapdragon 855 και το ίδιο πρόκειται να κάνει (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του leaker Ice Universe) και με το 865 SoC.
Βάσει λοιπόν χρονοδιαγράμματος το Snapdragon 865 Plus πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο και μάλιστα δεν αποκλείεται το Galaxy Note 20, το οποίο είναι προγραμματισμένο για να ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου θα είναι το πρώτο που θα «φοράει» το εν λόγω chipset (μαζί ενδεχομένως με το νέο Exynos).
Μάλιστα, πληροφορίες από έγκριτες πηγές αναφέρουν ότι το εν overclocked Snapdragon 865 Plus θα υπάρχει και στα Galaxy Z Flip 5G, OnePlus 8T και Asus ROG Phone III.
Αν και σίγουρα οι διαφορές ανάμεσα στην Plus και στην απλή έκδοση δεν θα είναι και τεράστιες, ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση της CPU, με πιο γρήγορα γραφικά και καλύτερο optimization για το gaming.
Για αυτό και ένα έχετε μια συσκευή με το Snapdragon 865 πιο συμφέρον για εσάς θα ήταν να περιμένετε λιγάκι, καθώς σε λίγους μήνες θα εμφανιστούν τα πρώτα smartphones με Snapdragon 875.
Η μεγάλη του διαφορά σε σύγκριση με τον προκάτοχο του είναι ότι θα είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία στα 5nm. Υπομονή λοιπόν μέχρι το 2021!
icsw-2020-banner
facebook instagram twitter youtube linkedin