Newsletter Banner 600x150_no logo
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent

Business as… (un)usual

Μετά την επίσημη λήξη των έκτακτων καταστάσεων που είχε επιβάλει η παγκόσμια έξαρση του COVID-19, η διοίκηση που ΟΤΕ επανακινεί το σχέδιο της για το νέο γύρο μετασχηματισμού του οργανισμού.
Η γενική ιδέα είναι ότι τα τμήματα που βρίσκονται πιο κοντά στους τελικούς καταναλωτές, θα βρεθούν σε χωριστές εταιρείες, πλήρως συνδεδεμένες βέβαια με τον οργανισμό, αλλά με δική τους αυτόνομη οργάνωση και αποτελέσματα.
Έτσι, σε πρώτη φάση, οι κλάδοι Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) της εταιρείας, θα αποκτήσουν δική τους νομική οντότητα και θα κληθούν να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τους, να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία του πελάτη, να αναπτυχθούν, αλλά και να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων, έξω από το «προστατευτικό κέλυφος» του οργανισμού.
Η απόφαση αυτή -που είχε ανακοινωθεί από το τέλος του 2019- είναι το τελικό στάδιο για τη δημιουργία ενός άλλου ΟΤΕ, πολύ μακριά από το μονολιθικό οργανισμό της προηγούμενης δεκαετίας.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή δεν γίνεται σε μία νύχτα, αφού ήδη ο ΟΤΕ έχει μετασχηματιστεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι πελάτες του δεν έχουν δει τις αλλαγές, σε επίπεδο υπηρεσιών, προϊόντων και εξυπηρέτησης.
Απλά, η τελευταία κίνηση αυτονόμησης των κλάδων με τη μορφή θυγατρικών επιχειρήσεων, δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της διοίκησης να βγάλει στην αρένα της αγοράς τα δυνατά της χαρτιά, σε έναν αγώνα επιβίωσης χωρίς αγκυλώσεις και προστατευτισμούς, δημιουργώντας τον ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας.
cosmote-april-2020-600x80
kyriakos-pierrakakis-2

Ξανα-πάμε Ισραήλ;

Έχει περάσει κοντά μία δεκαετία, όταν στη χώρα μας είχε αρχίσει η κουβέντα περί καινοτομίας, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και αλλαγής τρόπου σκέψης. Η κορώνα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» έπαιζε δυνατά, είτε δραματικά είτε ειρωνικά, ενώ ταυτόχρονα οι πρώτες σκέψεις να δούμε τι γίνεται «εκεί έξω», είχαν αρχίσει να ωριμάζουν.
Ένα από τα πρώτα παραδείγματα χωρών που μας είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον ήταν το Ισραήλ, που τότε του είχαμε δώσει τον τίτλο «startup nation», προβάλλοντας μέσα από αυτό το προσωνύμιο, το δικό μας όνειρο για επανατοποθέτηση στην ανταγωνιστική αγορά.
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν κάποιες προσεγγίσεις των ηγεσιών των χωρών με στόχο τη συνεργασία στην καινοτομία, ή την συμπαραγωγή τεχνολογικών προϊόντων, όμως στην πράξη δεν είδαμε κάτι θεαματικό να παίρνει σάρκα και οστά.
Η πρόσφατη όμως προσέγγιση των δύο κρατών, ως αντίβαρο στην Τουρκική πίεση, άνοιξε νέους ορίζοντες, και ίσως αυτή τη φορά να φέρει καρπούς συνεργασίας.
Έτσι, πριν από λίγες μέρες, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε στο διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της προαγωγής των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.
Αυτό επισήμανε και ο υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι από το Ισραήλ μπορούμε να διδαχθούμε πάνω απ’όλα δυο πράγματα: το ένα έχει σχέση με την κυβερνοασφάλεια και με τις δομές κυβερνοασφάλειας, το δεύτερο έχει σχέση με το πως έκαναν το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας έξω από τη Silicon Valley, έξω από τις ΗΠΑ, σε αυτό εδώ το σημείο. Και το έκαναν με συγκεκριμένες πολιτικές, με συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης και με συγκεκριμένη κουλτούρα, που αφορούσε και τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα».
Για να δούμε πόσο γρήγορα θα περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, και αν θα δρέψουμε επιτέλους νεοφυείς καρπούς σε αυτή τη χώρα.
Γιατί όπως φαίνεται, τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει μία παρεξήγηση. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις δεν είναι αυτοφυείς. Αντίθετα είναι υβριδικές καλλιέργειες θερμοκηπίου. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι κρατικοί φορείς, τόσο καλύτερα θα είναι και θα έχουμε πιθανότητες να δρέψουμε τους καρπούς.
monitoring-600-2
ericsson-job-cuts

O COVID-19 οδηγεί το Broadband-25

Τη δυναμική που απέκτησαν οι ψηφιακές τεχνολογίες, με αφορμή το lockdown εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης, κατέδειξε η ετήσια έρευνα Mobility Report της Ericsson.
Οι περιορισμοί του lockdown λοιπόν, προκάλεσαν μετρήσιμες αλλαγές στη χρήση τόσο των σταθερών δικτύων όσο και των δικτύων κινητής.
Το μεγαλύτερο μερίδιο αύξησης της κίνησης καταγράφηκε στα σταθερά αστικά δίκτυα, στα οποία σημειώθηκε μια σταθερή αύξηση της τάξης του 20% ως 100%, χωρίς όμως να παραλείπεται ότι πολλοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως παρατήρησαν επίσης σοβαρή αύξηση ζήτησης και στα δίκτυα κινητής, κυρίως με τη μορφή εντοπισμένων αιχμών κατά τη διάρκεια της μέρας.
Επίσης, σε μία πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε το Ericsson Consumer Lab, το 83% των ερωτηθέντων από 11 χώρες ισχυρίζονται ότι οι ΤΠΕ τους βοήθησαν πάρα πολύ να αντιμετωπίσουν το lockdown.
Τα αποτελέσματα δείχνουν αυξημένη υιοθέτηση και χρήση υπηρεσιών ΤΠΕ, όπως e-learning και εφαρμογές ευεξίας, οι οποίες έχουν βοηθήσει τους καταναλωτές να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες, υποστηριζόμενες από τη συνδεσιμότητα.
Κοιτώντας προς το μέλλον, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι ενώ το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα αποταμιεύσουν χρήματα για οικονομική ασφάλεια, το 1/3 σχεδιάζει να επενδύσει σε 5G και σε βελτιωμένη ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα πιθανό δεύτερο κύμα του COVID-19.
Με βάση τα παραπάνω, και την προβολή των δεδομένων μέσα από μαθηματικά μοντέλα, οι αναλυτές της Ericsson προβλέπουν ότι οι συνδέσεις Ασύρματης Πρόσβασης μπορεί να φτάσουν σχεδόν τα 160 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων δικτύων κινητής. Στο τέλος του 2019, η παγκόσμια κίνηση δεδομένων μέσω Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης εκτιμάται ότι ήταν περίπου 15% του παγκόσμιου συνόλου. Τώρα αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν 8 φορές για να φτάσει τα 53 exabytes το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 25% της παγκόσμιας συνολικής κίνησης δεδομένων δικτύων κινητής.
Η Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση, παρεχόμενη μέσω δικτύων 4G ή 5G αποτελεί μία ολοένα και πιο οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για την προσφορά ευρυζωνικότητας, και είναι αρκετοί οι παράγοντες που δίνουν ώθηση σε αυτό τον τύπο πρόσβασης, όπως η ζήτηση από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για ψηφιακές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με προγράμματα και επιδοτήσεις, χρηματοδοτούμενες από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.
germanos=600x80_2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
tv-box-4k-600x80
Η περασμένη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στο marketing. Ο Γιάννης και η Σόνια συντόνισαν δύο πολύ ενημερωτικά ClickEvents, για Sales & Marketing και Digital Marketing, αντίστοιχα. Όπως πάντα, ολόκληρα τα events διατίθενται on-demand στο YouTube, για να τα δείτε αν δεν τα προλάβατε, ή να τα ξαναδείτε για… επανάληψη. Repetitio mater studiorum est!

Αυτή την εβδομάδα την τιμητική του έχει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Την Τρίτη έχουμε «Τhe 5 Top Secrets of e-commerce», και την Πέμπτη «Λιανεμπόριο: Change or die». Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι σήμερα το e-commerce είναι κάτι προαιρετικό…

Θα θυμάστε βέβαια όταν είχαμε ξαναγράψει για την πρόθεση του ΟΤΕ να «μοιράσει» τα τμήματα του σε διάφορες θυγατρικές. Και είμαστε σίγουροι ότι το θυμάστε, γιατί ήταν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ανακοινώσεις που έχει κάνει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ανακοίνωση ήρθε ο καιρός για την υλοποίηση, κι έτσι στην προ ολίγων ημερών συνεδρίαση του ΔΣ, οι κλάδοι εξυπηρέτησης πελατών, καταστημάτων, και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου, αποφασίστηκε ότι θα αποτελούν σύντομα αυτόνομες εταιρείες. Όπως έχει πει και ο digital strategist S. Kanungo, «οι καλύτερες εταιρείες στον κόσμο δε νοσταλγούν, εξελίσσονται»!

Θα παρατηρήσατε βεβαίως ότι πρόκειται για τα τμήματα που έχουν απευθείας επαφή με τους πελάτες. Κάτι λέει αυτό για το CX και τις προτεραιότητες του οργανισμού. Είναι προφανές ότι τα ΔΣ των εταιρειών που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να αναζητήσουν και νέες πληγές εσόδων προκειμένου να παρουσιάσουν τα καλύτερα δυνατά οικονομικά αποτελέσματα. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους!
GY-1537-600X80-1
Αν δείτε αύριο τον τεχνικό του ΟΤΕ να συνδέει την καφετιέρα με το Smart Home προκειμένου να φτιάχνει αυτόματα καφέ το πρωί μην παραξενευτείτε. Το ίδιο κι αν μπορείτε να δείτε στην οθόνη του κινητού σας ποιος βρίσκεται στην πόρτα σας την ώρα που εσείς απουσιάζετε και αν π.χ. είναι ο κούριερ να κανονίσετε πότε θα σας φέρει το δέμα. Αν πάλι είναι η πεθερά σας, εννοείται ότι της λέτε ότι δεν θα επιστρέψετε στο σπίτι!

Φυσικά όλα αυτά είναι «pending» μέχρι να εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και μέχρι να συζητηθούν με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Με δεδομένο ότι η ομοσπονδία δεν έχει εκφράσει κάτι αρνητικό γι’ αυτή την απόφαση, αισιοδοξούμε ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ άλλωστε αιτιολόγησε απόλυτα αυτή την κίνηση, καθώς όπως είπε, «Η κρίση του κορονοϊού απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη για ευελιξία. Το disruption είναι η νέα κανονικότητα! Τα δεδομένα σε ολόκληρους κλάδους μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια νύχτα».

Είναι λογικό ότι οι χώρες που βρίσκονται κοντά σε εμπόλεμες ζώνες, θα γνωρίζουν πολλά περισσότερα για την ασφάλεια, τόσο τη φυσική όσο και την ψηφιακή. Γι’ αυτό το Ισραήλ αποτελεί αξιόλογο σύμμαχο, όχι μόνο στρατηγικό αλλά και ψηφιακό, κάτι που επιβεβαιώνει η τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου x2 (Μητσοτάκη & Πιερρακάκη) στη συγκεκριμένη χώρα. Υπάρχουν πολλά κοινά στις δύο χώρες. Στο κάτω-κάτω της γραφής, θεωρούμε και οι δύο τους εαυτούς μας περιούσιους λαούς.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του National Cyber Directorate, Yigal Unna, τον Διευθυντή της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, Dr. Ami Applebaum, τον Διευθυντή του Τεχνολογικού Πάρκου Gav Yam Negev, Uzy Zwebner, αλλά και με στελέχη από ισραηλινά startups.
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Εκεί, επιβεβαιώθηκε και ανανεώθηκε η ανάγκη και η διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του cybersecurity. Αρκεί να γίνουν όλα με τον γρήγορο τρόπο του Κυριάκου και να μην μπλέξουμε με επιτροπές και υποεπιτροπές. Είναι γνωστό πως αν ο Μωυσής ήταν επιτροπή οι Ισραηλίτες θα ήταν ακόμα σκλάβοι στην Αίγυπτο!

Κρατήσαμε από τις δηλώσεις του υπουργού το απόσπασμα: «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο στοιχείο από αυτά που καθιέρωσαν το Ισραήλ στην καινοτομία και θα ήθελα να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, θα σας έλεγα ότι είναι ο τρόπος που το κάνανε, περισσότερο ακόμη κι από τις ιδέες που έχουν γεννηθεί εκεί».

Και επειδή οι ιδέες ποτέ δεν έλειψαν σε αυτή τη χώρα, αντίθετα τις παράγουμε όπως οι αγελάδες το γάλα, αυτό που μένει να δούμε είναι ο τρόπος. Και ο κόπος φυσικά, γιατί η επιτυχία είναι μπροστά από την εργασία μόνο στο λεξικό!

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο τέταρτο και τελευταίο «επεισόδιο» του Microsoft Synthesis, και μίλησε για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην εργασία, την αντιστροφή του brain drain, την προσπάθεια εξάλειψης της κακοπιστίας και της έλλειψης αξιοκρατίας, αλλά και την εικόνα που έχουν οι πολίτες και ειδικά οι νέοι για το κράτος. Θετικά όλα όσα είπε και προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και δύσκολος ο δρόμος της υλοποίησης.

Ανοδική πορεία ακολουθεί η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, αφού οι γραμμές σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ. Το 99% των γραμμών έχει σύνδεση άνω των 10 Mbps. Βέβαια γνωρίζουμε πολλούς που ανήκουν σε αυτό το 1%, ίσως ύποπτα πολλούς για να είναι όντως 1%, αλλά επιλέγουμε να δείξουμε λίγη αισιοδοξία. Πάντως το 26,9% έχει σύνδεση 30 Mbps και άνω, ενώ το 6,7% 100 Mbps και άνω.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Το παράδοξο είναι ότι περισσότεροι θέλουν να ανήκουν στις δύο τελευταίες κατηγορίες, αλλά δεν υπάρχουν υποδομές! Ευχάριστα και τα στοιχεία στην κινητή τηλεφωνία, όπου υπάρχει πλέον πανελλαδική κάλυψη 4G κατά 98,8%, με το 85% των συνδρομητών να εκμεταλλεύεται τα mobile data, γεγονός που σημαίνει 9 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές κινητής ευρυζωνικότητας.

Στην κινητή πάντως είχαμε πτώση των συνδέσεων και κάπου υπάρχει μία λογική σε αυτό. Αν πάλι παρατηρήσει κάποιος τις ενεργές συνδέσεις θα δει ότι οι συνδρομητές συμβολαίου είναι αρκετά πάνω από το 40%. Pas mal!

Τη σημασία της ευρυζωνικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο τονίζει και η γνωστή έκθεση Mobility Report της Ericsson, η οποία κοντεύει να κλείσει μία δεκαετία συνεπούς παρουσίας στην αγορά. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι οι χρήστες του 5G θα είναι 190 εκατ. μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ θα ανέλθουν στους 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του 2025.

Εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης σημείωσε η κίνηση στα σταθερά δίκτυα, από 20% μέχρι 100%, ενώ αναμένεται να φτάσει σε όγκο τα 53 exabytes μέχρι το 2025! Όπως επισημαίνει η Ericsson, σε αυτά τα νούμερα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο το lockdown λόγω COVID-19, και θα συνεχίσει να τα επηρεάζει, ώστε να συνεχίσει προς τα πάνω η καμπύλη.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 83% των ερωτηθέντων από 11 χώρες δήλωσε ότι η τεχνολογία βοήθησε στην αντιμετώπιση του lockdown. Ουδέν κακόν αμιγές καλού!
combox
H EETT ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για το 5G. Όπου υπήρχαν αρκετές συμμετοχές. Μέχρι και η Qualcomm (δείγμα του ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν αφήνουν να τους ξεφύγει τίποτα). Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει θα το δούμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού…

Πάντως, υπάρχει γκρίνια για το ζήτημα της πληθυσμιακής κάλυψης της τάξεως του 99% σε 5 χρόνια… Φαίνεται ότι πάμε για άδειες με διάρκεια 15+5 χρόνια. Σημαντικό είναι ότι αρκετοί τάσσονται υπέρ της κοινής χρήσης υποδομών, και αυτό θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί. Τέλος, για τα 26 GHz, το ενδιαφέρον δείχνει για την ώρα μικρό…

Το Πλαίσιο, μας έδειξε τις υποδομές του (γραμμή παραγωγής, αποθήκες, διανομή) και οι διευθυντές παρουσίασαν πόσο καλά τα πήγαν μέσα στον κορονοϊό. Βλέποντάς την teleconference, καταλαβαίνει κάποιος γιατί το η εταιρεία είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

Μέσα στην πανδημία διαχειρίστηκαν περισσότερες από 32.000 κλήσεις την ημέρα, 7,7 εκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα και 330.000 παραγγελίες τις πρώτες ημέρες της καραντίνας που παραδόθηκαν σε 2 με 3 ημέρες.

Η ισραηλινή σειρά που είναι συμπαραγωγός η Cosmote TV, πάει για το Apple TV+. Το ότι μπαίνει η Cosmote στην ιστορία των διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον. Η σειρά ονομάζεται Tehran και παραγωγοί είναι οι ίδιοι με εκείνοι του Fauda που πήγε πολύ καλά στο Netflix.
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Το Netflix ήταν φαβορί για την αγορά, αλλά τελικά η Apple έδωσε περισσότερα. Σημαντικό είναι επίσης, ότι το 90% των εξωτερικών γυρισμάτων έγινε στην Αθήνα. Μεγάλο κομμάτι από τα γυρίσματα έγινε στο Μέγαρο του ΟΤΕ. Και δεν το πήρε πρέφα κανείς! Γιατί όλα έγιναν μέσα σε ένα ΣΚ στο τέλος Ιανουαρίου.

Η OnePlus επανέρχεται Ελλάδα… Αυτή τη φορά μέσω TCCM, και ελπίζει ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη προσπάθεια με τη Smart4all. Θα πρέπει να βοηθήσουν όμως και οι Κινέζοι, γιατί με την πολιτική που είχαν ως τώρα ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πολλά πράγματα. Έτσι η Smart4all στράφηκε στην Realme που είναι πολλά υποσχόμενη.

Καλά νέα για όσους δουλεύουν ακόμα από το σπίτι και όχι μόνο. Το Viber επιτρέπει και στους Έλληνες χρήστες ομαδικές κλήσεις μέχρι 20 άτομα. Το δοκιμάσαμε και μας άρεσε!

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky την περίοδο του μαζικού lockdown οι Έλληνες χρησιμοποίησαν για πρόσβαση στο διαδίκτυο κυρίως το κινητό τους (63,3%) και λιγότερο το laptop (15,1%). Από την άλλη 6 στους 10 δηλώσαν ότι έπεσαν θύματα fake news (που βέβαια αφθονούσαν την εποχή του κορονοϊου) και ένας στους 3 προσεγγίστηκε από άτομα που έκρυβαν την ταυτότητά τους ή ζητούσαν προσωπικά τους στοιχεία.

Αυτό δείχνει ότι οι ανάγκη για ασφάλεια είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Stay Safe και ενημερωμένοι. Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην InfoCom Security Digital Week που θα διεξαχθεί στις 1-2 και 3 Ιουλίου και φέτος έχει τίτλο «The Human – Tech Factor of Cyber Security»
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
anycast-m4-plus-600x80
H HTC πριν από περίπου 5 χρόνια ανήκε στις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Σήμερα ωστόσο, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά σκιά του παλιού καλού εαυτού της, καθώς η αλήθεια είναι ότι στην αγορά των smartphones έμοιαζε να έχει ρίξει προ πολλού λευκή πετσέτα (εν αντιθέσει με την αγορά του VR στην οποία έχει αναπτυχθεί σημαντικά).
Δεν ξέρουμε αν έβαλε το χεράκι του ο δικός μας Αντώνης αλλά εσχάτως η HTC δείχνει να μην καταθέτει τα όπλα, για αυτό και παρουσίασε το U20 και το Desire 20 Pro!
Το U20 αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της ταϊβανέζικης εταιρείας στον κόσμο του 5G, αποτελώντας ένα mid-ranger με αρκετά τίμια χαρακτηριστικά.
Με οθόνη στις 6.8 ίντσες (FHD + LCD) και punch-hole design για την selfie cam των 32MP, είναι εμφανές ότι η HTC επιχειρεί να εντυπωσιάσει τους χρήστες από το πρώτο λεπτό!
Στο εσωτερικό του κρύβεται ένα Snapdragon 765G chipset, το οποίο συνδυάζεται άψογα με τα 8GB διαθέσιμης RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (μέσω microSD slot).
Στον πάντοτε νευραλγικό τομέα της κάμερας, η 5G πρόταση της HTC διαθέτει main camera στα 48MP και 8MP Ultrawide και δύο ακόμη σένσορες για macro φωτογραφίες και απεικόνιση του βάθους. Όσον αφορά την αυτονομία της συσκευής, το πρώτο 5G smartphone της HTC βασίζεται σε μία μπαταρία με χωρητικότητα στα 5.000mAh, υποστηρίζοντας μάλιστα wired charging στα 18W, ενώ παράλληλα θα είναι πανάλαφρο, θα βασίζεται στο Android 10 και θα διαθέτει λειτουργία NFC.
To Desire 20 Pro ανήκει στη low-end κατηγορία και έρχεται με οθόνη στις 6.5 ίντσες (FHD + LCD) μαζί με selfie cam στα 25MP και 19.5:9 aspect ratio.
Στο πίσω μέρος οι users θα συναντήσουν το ίδιο ακριβώς quad-camera setup σε σύγκριση με το U20 5G, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το chipset του, εδώ έχουμε ένα Snapdragon 665 SoC, το οποίο υποβοηθείται από 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτείνεται μέσω microSD).
Η μπαταρία του είναι στα 5000mAh και επίσης έρχεται με Android 10 και NFC, audio jack και dual band Wi-Fi.
Πως σας φαίνεται το comeback της HTC; Θα μπορέσει άραγε να σταθεί και πάλι στον αφρό; Αν τα καταφέρει ο Αντώνης θα γίνει ο super ήρωάς τους!
cl8-sept-2019-600x80
Ως γνωστόν, το mobile gaming είναι μια σοβαρή υπόθεση για τις κατασκευάστριες εταιρείες, για αυτό και όλο και περισσότερες αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα.
Η Asus από ότι φαίνεται λατρεύει να παίζει μπάλα στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών, επενδύοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του «δικού της» ROG brand!
Σύμφωνα με έγκριτες πηγές, η νέα gaming ναυαρχίδα της Asus θα διαθέτει ένα panel στις 6.59 ίντσες (FHD + OLED) με 144Hz ρυθμό ανανέωσης, ενώ στο εσωτερικό της θα κατοικεί ένα Snapdragon 865 chipset (με την CPU χρονισμένη σε μεγαλύτερες συχνότητες), μαζί με 16GB RAM.
Η δε χωρητικότητα της μπαταρίας του θα είναι… «τεράστια» και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα το εκτιμήσουν όλοι οι φανατικοί gamers (οι οποίοι πάντοτε στρέφουν το βλέμμα σε συσκευές που αντέχουν πολύ ώρα), καθώς με 6000mAh και δυνατότητα για fast charging στα 30 W, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευθούν.
Κρίνοντας με βάση το design του Asus ROG Phone III, μπορούμε να διακρίνουμε μια συμμετρία στα bezels, με το πίσω τμήμα να έχει αρκετές ομοιότητες με τον προκάτοχο του, ROG Phone II. Επιπλέον, μπορούμε να διακρίνουμε στο πίσω μέρος το χαρακτηριστικό ROG logo που βρίσκεται στο κέντρο και το camera setup σε οριζόντια διάταξη. Θα επανέλθουμε εννοείται μόλις έχουμε και τις πιο «επίσημες» τελικές ανακοινώσεις για τα tech specs του.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι providers πραγματοποιούν το επιχειρηματικό τους άνοιγμα στον κόσμο του 5G, επεκτείνοντας και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους.
Είναι λογικό λοιπόν να ακολουθούν τόσο οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων (παρουσιάζοντας τα δικά τους 5G μοντέλα), όσο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εσωτερικών hardware parts.
Ωστόσο, ακόμη η τιμή ενός 5G smartphone εξακολουθεί και παραμένει υψηλή για τον μέσο καταναλωτή, για αυτό και ήδη η Qualcomm έχει λάβει τα μέτρα της, παρουσιάζοντας το Snapdragon 690, ένα 5G SoC, το οποίο μπορεί να «κατοικήσει» στις πιο budget-friendly Mid-range συσκευές.
Το Snapdragon 690 υποστηρίζει πλήρως 5G συνδεσιμότητα και στόχος της Qualcomm είναι σταδιακά τα 5G smartphones να αρχίσουν να περνούν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Όπως φαίνεται η Qualcomm σε αυτή την προσπάθεια της αναμένεται να έχει κι αρκετές εταιρείες ως «συμμάχους» της, καθώς οι Motorola, LG, HMD Global, Sharp και TCL αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το Snapdragon 690 στις μελλοντικές 5G συσκευές τους.
Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Snapdragon 690 θα υποστηρίζει 4K HDR, αλλά και φωτογραφίες με ανώτερη ανάλυση στα 192MP, όπως επίσης και display με 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Στο εσωτερικό του θα «φιλοξενείται» ένας Kryo 560 επεξεργαστής, ο οποίος θα προσφέρει παραπάνω από 20% καλύτερες επιδόσεις, σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Επιπλέον, το Snapdragon X51 5G modem θα είναι optimized για να προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες και την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα δίκτυα 5G. Επιπλέον, το Snapdragon 690 διαθέτει Adreno 619L GPU, η οποία προσφέρει 60% πιο γρήγορο rendering στα γραφικ, ενώ παράλληλα θα είναι πλήρως συμβατό με τη τεχνολογία Quick Charge 4+, η οποία παρέχει 4 φορές γρηγορότερη φόρτιση από την συμβατική φόρτιση.
Τα πρώτα smartphones που θα βασίζονται στο εν λόγω chipset αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, οπότε δεν αργούν και πολύ!
600x80 security 17-3-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin