weekly-telecom-new
600x80 banner 8-10-20 sent

FTT...I από τη Vodafone

Fiber To The… Island, από την Vodafone, που σε πείσμα των καιρών, ρίχνει στο επενδυτικό τραπέζι ένα έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Σκοπός είναι να συνδέσει την Αττική με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, την Κρήτη και την Κέρκυρα, με την ηπειρωτική χώρα, ώστε οι υψηλές ταχύτητες των οπτικών ινών να φτάσουν σε νησιά που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών και ισχυρής οικονομικής δραστηριότητας.
Ακριβέστερα, το έργο αφορά 11 νησιά, πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις, σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους, αλλά και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών.
Η ανακοίνωση της καλωδιακής σύνδεσης οπτικών ινών έγινε από τον Πρόεδρο της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή δεν παρέλειψε να τονίσει την αδιάλειπτη πορεία των επενδύσεων, ακόμα και εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ σε υποδομές και υπηρεσίες νέας γενιάς, ενώ υπήρξε η πρώτη εταιρεία που προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), στην Ελλάδα.
Άλλωστε και ο ίδιος προσωπικά ήταν ο πρώτος CEO που έκανε αναφορά στην κοινωνία του Gbit!
Ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητα της Vodafone να προχωρήσει στη διάθεση υπηρεσιών 5G, μόλις αποκτήσει φάσμα εν όψει του επικείμενου διαγωνισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία έως το 2023 θα έχει καλύψει με 5G το 60% της Ελλάδας.
Στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που μπορεί να παίξει η επιτάχυνση της κατασκευής και η γεωγραφική επέκταση του 5G σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αφού μέσα από πιλοτικά έργα ανοικτών δικτύων ασύρματης πρόσβασης (Open RAN) θα αναδειχθούν οι τεράστιες δυνατότητες, όπως «έξυπνες πόλεις» και νοσοκομεία, ψηφιακές τεχνολογίες σε σχολεία και πανεπιστήμια, «έξυπνη» γεωργία, κτλ., αλλά και ευκαιρίες ανάδειξης σε ελληνικές επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα.
cosmote-oct-2020-600x80
satellite-tv

Από TV άρξασθε

Ως κίνηση καλής θέλησης, συμβολική αλλά όχι απαρατήρητη, μπορεί να χαρακτηριστεί η αναστολή για ένα χρόνο του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης που μείωσε η Πολιτεία για τους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Το τέλος αυτό επιβλήθηκε την 1η Ιουνίου 2016 εν μέσω της φοροκαταιγίδας που έπληξε τη χώρα επί μία δεκαετία οικονομικής κρίσης και ύφεσης.
Αν και η υγειονομική κρίση πάγωσε την ανάπτυξη που μόλις είχαμε δει να καταγράφεται το τελευταίο 3μηνο του 2019 και το πρώτο του 2020, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει ένα μικρό «αντίδωρο» στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, παγώνοντας για ένα χρόνο την επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης. Έτσι βοηθάει αρκετά και στη λογική του «μένουμε σπίτι - μένουμε ασφαλείς»!
Σιγά τα ωά, θα πείτε, αφού τα 26 εκατ. ευρώ που δεν θα μπουν στα δημόσια ταμεία, δεν είναι παρά ένα ελάχιστο ποσοστό των τελών σταθερής και κινητής που αγγίζουν τα 300 ‘μύρια, και θα συνεχίσουν κανονικά να πληρώνονται από τους πελάτες προς το Δημόσιο. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα θετικό βήμα και όλοι οι πάροχοι ανακοίνωσαν ήδη τις σχετικές μειώσεις.
Ο κ. Πιερρακάκης εισηγήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών την αναστολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, κυρίως στην προσπάθειά του να στείλει ένα μήνυμα προς τους παρόχους ότι δεν ξέχασε τον κλάδο, ενώ παράλληλα όλοι ελπίζουν ότι η μείωση των τιμών της συνδρομητικής τηλεόρασης κατά 10% θα κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό, αυξάνοντας τους συνδρομητές.
Είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα χειριστούν επικοινωνιακά οι πάροχοι τη μείωση της τελικής τιμής των πακέτων τους. Ως προσφορά στους 1 εκατομμύριο πελάτες τους; Και αν ναι, θα είναι έκπτωση μόνο για ένα έτος;
Παρομοίως και η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει απλά μία μικρή παραχώρηση, η ξεκίνησε ένα μικρό ελεγχόμενο πείραμα μικρής εμβέλειας για να διαπιστώσει πιλοτικά αν η μείωση των τιμών θα αυξήσει την κατανάλωση, όπως χρόνια τώρα διακηρύσσουν οι πάροχοι, ζητώντας μείωση της φορολογίας σε σταθερή και κινητή; Ίδωμεν!
samsung-note20-banner
microsoft-data-center-greece

Microsoft: το παρασκήνιο της συμφωνίας

Στον απόηχο της μεγάλης επένδυσης που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και αφορά τη δημιουργία data center από τη Microsoft στην Ελλάδα, ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του προέδρου της αμερικάνικης εταιρείας, Brad Smith, στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της απόφασης για την επιλογή της Ελλάδας.
Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη του, ότι ο κολοσσός της Πληροφορικής δεν είχε εντάξει τη χώρα μας στα σχέδια του για τη δημιουργία data centers. Καταλύτης για την αλλαγή πορείας ήταν η συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.
Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Smith, ο Έλληνας πρωθυπουργός, του ζήτησε η Microsoft να δει πιο σοβαρά την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένα την κατασκευή Data Centers.
Όπως σημειώνει ο κ. Smith, ο κ. Μητσοτάκης ήταν πειστικός, κάτι που οδήγησε στην επίσκεψη του επικεφαλής της Microsoft στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου αποφασίστηκε η αλλαγή των αρχικών σχεδίων, και η ένταξη της Ελλάδας στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, με τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου data center στην Αττική, εκτοπίζοντας από τη λίστα των επιλογών τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Τα credits γι’ αυτή την επιτυχία ανήκουν, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, στον προϊστάμενο του οικονομικού του γραφείου, Αλέξη Πατέλη, που ήταν παρών σε κάθε συνάντηση, καθώς επίσης και στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, που είχε αναλάβει τις εμπιστευτικές επαφές. Επίσης σημαντική ήταν η συνεισφορά από τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, ώστε να πείσουν για την τεχνολογική και επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας, αλλά και την προσήλωση στις ψηφιακές επενδύσεις.
Από πλευράς Microsoft, ο συνδετικός κρίκος ήταν ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο οποίος περιχαρής δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας, «στην 2η και 3η βιομηχανική επανάσταση, η χώρα μας βρέθηκε ουραγός, στην 4η θέλουμε να βρεθούμε με τους πρωτοπόρους». Αμήν!
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Ημέρες πληροφορικής δόξας ζούμε αυτό τον καιρό, αφού η επένδυση της Microsoft σε data center στην Αττική είναι τόσο σημαντικό νέο, ώστε τράβηξε την προσοχή όλων των ΜΜΕ. Για την ιστορία, η Ελλάδα γίνεται η 8η ευρωπαϊκή χώρα που αποκτά data center της Microsoft, μετά από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, και η 27η παγκοσμίως.
 • Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα προτιμήθηκε αντί της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Θυμίζουμε επίσης ότι αυτή η στρατηγική κίνηση δεν περιλαμβάνει ένα, αλλά συνολικά τρία data centers σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες γεωγραφικές πληροφορίες, γίνεται λόγος για τα Μεσόγεια.
 • Φυσικά η απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας δεν ήταν τυχαία, ούτε «χαριστική», αφού θα έχει χειροπιαστό όφελος. Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, ΟΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς, έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες cloud της Microsoft, μέσω των… «made in Greece» data centers, όταν αυτά στηθούν.
 • Αντίστοιχα, η Microsoft, μέσω της πρωτοβουλίας GR for Growth, σκοπεύει να βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, όπως και φοιτητών, με τη βοήθεια των πλατφορμών Linkedin Learning, Microsoft Learn, και του γνωστού GitHub. Στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να δοθεί περεταίρω ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
 • Βέβαια και ο θεός δεν έκανε τον κόσμο σε μια μέρα οπότε θα πρέπει να περιμένουμε 2-3 χρόνια για τα επίσημα εγκαίνια του data center, που ακούγεται ότι θα γίνει κάπου στη Σταμάτα. Όπου και να γίνει πάντως θα αλλάξει το τοπίο στην περιοχή και θα δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο.
 • Παραμένοντας στον χώρο των data centers, εγκαινιάστηκε ένας νέος ψηφιακός κόμβος στο data center της Lamda Helix στην Αθήνα. Το SEECIX που βασίζεται στο DECIX, αποτελεί καταλύτη για τη σύνδεση με άλλες μεγάλες υπηρεσίες, όπως το Microsoft Azure, το Amazon Web Services, το Google Cloud, κ.ά.
GY-1537-600X80-1
 • Το SEECIX λειτουργεί επεκτατικά για την ήδη υπάρχουσα υποδομή του DECIX σε Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία, Παλέρμο και Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Εκτός αυτού, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και για τα νέα data centers της Microsoft.
 • Μου φαίνεται πως βρισκόμαστε θεατές σε μία κούρσα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, από την οποία κανείς δεν μπορεί να βγει χαμένος. Τόσο, που δεν αποκλείεται να γίνουμε cloud nation! Άλλωστε, το cloud είναι το μόνο σύννεφο που όταν εμφανίζεται κάνει υπέροχο καιρό. Στην οικονομία τουλάχιστον!
 • Επιπλέον, ο Απόστολος Κάκκος ανακοίνωσε ότι σύντομα -τις επόμενες εβδομάδες- θα έχουν και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις. Υπάρχει μία υποψία ότι κάποια από αυτές θα έχει σχέση με την Amazon Web Services που ετοιμάζεται για δυναμικό μπάσιμο στην ελληνική αγορά.
 • Πάντως στο Δημόσιο, το cloud τείνει να γίνει πρώτη προτεραιότητα. Και το έργο για τις cloud υποδομές είναι λίγο πάνω από τα 24 εκατ. ευρώ. Κάποιοι λένε ότι ήδη έχει ένα προβάδισμα η Microsoft, αλλά και η AWS δεν πάει πίσω…
 • Γενικά στο Υπουργείο υπάρχει ένας «οργασμός» και η αίσθηση ότι έρχονται μεγάλα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Άλλωστε, κοντά στα 8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορούν επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες και υποδομές! Είναι πολλά τα λεφτά και αρκετά θα οδεύσουν και προς το retail…
 • Είναι αλήθεια ότι η συνδρομητική τηλεόραση αποτελεί μία αγορά που δεν χαρακτηρίζεται από τόσο μεγάλη κινητικότητα όσο οι ΤΠΕ. Παρ’όλα αυτά, ακόμα και τα μικρά πράγματα βοηθάνε, όπως π.χ. η αναστολή του τέλους για ένα χρόνο.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Αυτό μεταφράζεται σε 10% μικρότερη χρέωση στον μηνιαίο λογαριασμό κάθε συνδρομητή. Αν και δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη διαφορά, οι πάροχοι συνδρομητικής TV έχουν φροντίσει να το εκμεταλλευτούν, όχι τόσο οικονομικά, όσο επικοινωνιακά.
 • Από αυτή τη μείωση, η «ζημία» του κράτους υπολογίζεται στα 26 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό που αυτόνομο μπορεί να μοιάζει μεγάλο, όμως είναι μάλλον μικρό συγκριτικά με τα 300 εκατ. που κερδίζει από τα αντίστοιχα τέλη κινητής και σταθερής. Τα οποία επανειλημμένως οι πάροχοι έχουν αιτηθεί να καταργηθούν. Baby steps, όμως…
 • Από την άλλη δεν αποκλείεται να προκύψουν εκπλήξεις, να ανέβουν σημαντικά οι συνδρομητές και τα παράπλευρα οφέλη να είναι ξεπεράσουν την όποια πρόσκαιρη ζημία. Ίσως έτσι να πεισθεί η Πολιτεία για πιο τολμηρά βήματα!
 • Οι τάσεις πάντως συνηγορούν υπέρ της συνδρομητικής. Μόλις το 2015, οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των κινηματογράφων ήταν τριπλάσιες σε σύγκριση με τα έσοδα των πλατφορμών. Τα έσοδα για τις πλατφόρμες θα ξεπεράσουν τις εισπράξεις των κινηματογράφων το 2020 και προβλέπεται να εκτιναχθούν κατά την επόμενη πενταετία, φτάνοντας έως και το διπλάσιο των εισπράξεων από εισιτήρια το 2024!
 • Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλατφόρμες OTT (over-the-top) είδαν τα έσοδα τους να διογκώνονται κατά 26% το 2020. Pas mal!
 • Ξεκινάει η διαδικασία για την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων της Vodafone, που θα συνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα με το Αιγαίο και το Ιόνιο, μέσω οπτικών ινών. Συγκεκριμένα έχουν αρχίσει οι γεωτεχνικές έρευνες, όπως δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης στο 3ο Invest GR Forum.
combox
 • Επιπλέον τόνισε «Για εμάς, τέσσερις θα πρέπει να είναι οι πυλώνες εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου ψηφιοποίησης: Ψηφιακές δεξιότητες, 5G, ψηφιοποίηση επιχειρήσεων, ψηφιακό κράτος». Διαφωνεί κανείς;
 • Στο ίδιο συνέδριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone αναφέρθηκε στα 2 δισ. ευρώ επενδύσεων στη διάρκεια της κρίσης, όπως και στον στόχο διάθεσης υπηρεσιών 5G νωρίς το 2021.
 • Μιας και ο λόγος περί 5G, η συγκεκριμένη τεχνολογία, το Digital Transformation και η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα εστιάσει το 22ο ICW - InfoCom World που θα γίνει με phygital μορφή (physical, digital, interactive) στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου στο Divani Caravel. Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στον ολομέλεια, η 2η στα Workshops και η 3η στην επιστημονική κοινότητα.
 • Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Αναπτύσσοντας τις υποδομές». Ακολουθεί ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Το επόμενο βήμα της Οικονομίας» και στη συνέχεια η 3η ενότητα «Δημιουργώντας το ψηφιακό οικοσύστημα!». Τέλος, το συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του προέδρου της ΕΕΤΤ κ. Κωνσταντίνου Μασσέλου και το «Leaders’ Summit - Η επόμενη μέρα στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών» στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός κ. Πιερρακάκης και οι CEOs των τριών μεγάλων παρόχων της χώρας.
 • Οι ομιλητές θα είναι στο Divani Caravel, αλλά εσείς μπορείτε να τους παρακολουθήσετε ψηφιακά δωρεάν, με το ίδιο link και για τις 3 ημέρες κάνοντας απλά εγγραφή με ένα κλικ!
 • Το 5G όμως προχωράει και στην Κύπρο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το επόμενο βήμα της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από τις δυο ολιγοήμερες παρατάσεις που δόθηκαν από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Νέες παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ για ενίσχυση των επενδύσεων στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο InfoCom ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Βαρουτάς δηλώνοντας σχετικά:
 • «Η ΕΕΤΤ ολοκληρώνει μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά ως ρυθμιστική αρχή και αρχή ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες. Στην κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις σε θέματα κανονισμού γενικών και ειδικών αδειών, αριθμοδότησης, πρόσβασης σε καλώδια, οδεύσεις και συναφείς ευκολίες ενισχύοντας τις επενδύσεις στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.»
 • Η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΟΤΕ… βαίνει επίσης καλώς, αφού εισέρχεται στην τελική φάση η διαδικασία αυτονόμησης των τμημάτων Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου, τα οποία θα υφίστανται σύντομα ως θυγατρικές του ομίλου.
 • Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τα καταστήματα, τα αναγνωρίσιμα brands Cosmote και Γερμανός θα παραμείνουν σε ισχύ. Εκτός αυτού, έπεται ανακοίνωση νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζομένους.
 • Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, ιδιαίτερη σημασία, έχει η απόφαση του Skroutz να συνεργαστεί με την υπηρεσία delivery φαγητού BOX της Cosmote. Έτσι, από 2/11 η πλατφόρμα Skroutz Food, που μάλλον δεν ευδοκίμησε, θα παραπέμπει στο BOX.
 • Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στη βάση του BOX θα μπορούν να ενταχθούν όσα από τα υπάρχοντα καταστήματα του Skroutz Food το επιθυμούν. Μάλιστα, ακολουθώντας το trend που καθιερώθηκε με το lockdown, υπάρχουν σχέδια ώστε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και στην παράδοση προϊόντων από super market.
anycast-m4-plus-600x80
 • Το Box άλλωστε πάει καλά και ένας λόγος είναι ότι η Cosmote αξιοποίησε στο έπακρο τις συνέργιες με την πελατειακή βάση της. Η προσφορά π.χ. 1 GB για μερικές ημέρες μαζί με κάθε παραγγελία ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει το Box στο προσεχές μέλλον να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του e-food. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός και τα hamburger!
 • Όσο προχωρούν τα πράγματα στη Fothnet, τόσο ακούγονται και ονόματα για το τιμόνι της εταιρείας στη νέα εποχή. Για την ώρα βέβαια είναι σενάρια, αφού δύο-τρία ονόματα που ερωτήθηκαν, τηρούν σιγή ιχθύος. Ξέρετε όμως πως είναι αυτά τα πράγματα. Σαν τα οικονομικά μέτρα της (εκάστοτε) κυβέρνησης. Ανακοινώνονται κάποια Παρασκευή, όταν όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν παραδώσει τα κομμάτια τους…
 • BTW, μας κάνει εντύπωση ότι σε όλες τις ανακοινώσεις και τα non paper από τη συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχει πάντοτε μία παράγραφος που να εξυμνεί τη διοίκηση. Μάλλον για λόγους υστεροφημίας…
 • Λέγεται ότι σύντομα ένας από τους μεγάλους κατασκευαστές -ο μεγαλύτερος δηλαδή- θα έρθει πιο κοντά στον μεγαλύτερο πελάτη του. Όχι «μεταφορικά» αλλά κυριολεκτικά!
 • Στη Vodafone Ελλάδος νέα διευθύντρια επικοινωνίας αναλαμβάνει η Κατερίνα Σιπητάνου από τη V+O. Πολύ καλή επιλογή, αφού γνωρίζει εξαιρετικά τον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
 • Εβδομάδα παρουσίασης του iPhone… Το ερώτημα είναι πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα γιατί τα χαρακτηριστικά έχουν σχεδόν διαρρεύσει όλα! Μία καθυστέρηση πάντως όλα δείχνουν ότι θα την έχουμε…
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Μία νέα πρόταση από τη Samsung ανακοινώθηκε στην Ινδία. Πρόκειται για μία συσκευή με μπαταρία 6.000 mAh, που εντυπωσιάζει, φυσικά, με την αυτονομία της: μπορεί να προσφέρει έως και 26 ώρες αναπαραγωγής βίντεο πολλές… μέρες τηλεφωνικών κλήσεων και ατέλειωτη περιήγηση στον ιστό.
Το Samsung Galaxy F41 διαθέτει οθόνη Super AMOLED 6,4 ιντσών με ανάλυση 1080p+, επεξεργαστή Exynos 9611 και τρέχει το Android 10 με το One UI Core 2.1.
Έχει ακόμη 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 64 ή 128GB. Η υποδοχή τριπλής κάρτας μπορεί να χωρέσει την microSD και δύο SIM.
Στον τομέα της κάμερας, διαθέτει κεντρικό αισθητήρα 64MP, ultrawide 8MP sensor, αισθητήρα βάθους 5MP, καθώς και selfie camera 32MP με αρκετές λειτουργίες καθώς και χρήσιμα αλλά και διασκεδαστικά φίλτρα.
cl8-sept-2019-600x80
Συνεχίζοντας να πρωτοστατεί στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, η HMD Global, που διαθέτει τις συσκευές Nokia, παρουσιάζει μια σειρά από ημερομηνίες-ορόσημα, ενισχύοντας περαιτέρω τη διαρκή δέσμευσή της να παρέχει πάντα “pure”, ασφαλές και ενημερωμένο Android που μπορούν οι fans να εμπιστευτούν.
Τα smartphones της Nokia παραμένουν πρωταγωνιστές τόσο σε επίπεδο ενημερώσεων ασφαλείας όσο και αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος Android, όπως πιστοποιεί έρευνα της Counterpoint.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της, το 94% της γκάμας των smartphones της Nokia ενημερώθηκε στην τελευταία έκδοση Android εντός ενός έτους από την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης Android.
Αυτό καθιστά τη Nokia το «ταχύτερο» brand που φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την εβδομάδα, η κυκλοφορία του Android 10 ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των Nokia 3.1 και Nokia 5.1.
Σε ένα χρονικό διάστημα μόλις κάτι περισσότερο από 3 χρόνια, τα smartphones της Nokia ενημερώθηκαν συλλογικά 1.000 φορές - ένα σημαντικό σημείο-σταθμός που αποδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας να διασφαλίσει ότι οι fans της έχουν πάντα πρόσβαση στα πιο ενημερωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, στο πιο ασφαλές περιβάλλον.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Fossil ανανεώνει την γκάμα των smartwatches της με μια νέα σειρά, η οποία παρέχει στους χρήστες της περισσότερες επιλογές που να ταιριάζουν στο προσωπικό τους στιλ.
Η νέα σειρά Fossil Gen 5E υπόσχεται να προσφέρει όλες τις κλασικές δυνατότητες της παλαιότερης Gen 5, μαζί με τα πλέον πρόσφατα updates και περισσότερες επιλογές σε μεγέθη.
Έτσι, είναι πλέον διαθέσιμα τρία ανδρικά μοντέλα (44mm) και τέσσερα γυναικεία (42mm).
Όσο για τα χαρακτηριστικά τους, διαθέτουν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Wear 3100, αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 4GB, 1GB RAM, μπαταρία 300 mAh και ακόμη LED flashlight, GPS, σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi, ηχείο, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο.
Όλα τα smartwatch Gen 5E είναι αδιάβροχα έως και τις 3ATM.
Διαθέτουν αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, υποστήριξη πληρωμών μέσω NFC, γρήγορη φόρτιση (σε 50 λεπτά φορτίζουν έως το έως 80%), ενώ θα βρείτε δυνατότητα για ειδοποιήσεις ημερολογίου, social watch faces, customizable κλήσεις, καθώς και ηχητικές ειδοποιήσεις. Έρχονται επιπλέον με προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως τα Spotify, Noonlight και Cardiogram.
Τέλος, οι χρήστες Gen 5E θα έχουν στη διάθεσή τους ό,τι περιλαμβάνεται στις τελευταίες ενημερώσεις των Gen 5 μοντέλων, όπως βελτιστοποιημένη παρακολούθηση δραστηριοτήτων, παρακολούθηση ύπνου, παρακολούθηση καρδιακών παλμών, νέα εμφάνιση για τις λειτουργίες της μπαταρίας, καθώς και ενημερώσεις για εφαρμογές του smartphone σας.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin