Newsletter-Banner-600x150_mgn
600x80 project 25-2-20 sent
600x80 security 26-2-20 sent

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για το 5G

Το 5G είναι μία τεχνολογία που αφορά περισσότερο το περιβάλλον ζωής, παρά τα ίδια τα κινητά. Το Internet of Things, τα big data, το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη, είναι στοιχεία που δεν αφορούν μόνο τα κινητά των χρηστών, αλλά πιο πολύ το περιβάλλον τους.
Για τον λόγο αυτό, η ΕΕΤΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε εξέλιξη των ρυθμιστικών εργαλείων, ώστε να καλύψει τη νέα πραγματικότητα που αρχίζει να δημιουργείται.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μασσέλος, πρόεδρος της ΕΕΤΤ, ανέφερε πρόσφατα ότι «τα δίκτυα πέμπτης γενιάς εισάγουν σημαντικές ρυθμιστικές προκλήσεις και ανάγκες ρυθμιστικής καινοτομίας για την αποδοτική ανάπτυξη τους.
Οι μεγάλες απαιτήσεις σε φάσμα δεν είναι η μόνη πρόκληση. Οι υποδομές, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τα κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα, οι επιδράσεις στο περιβάλλον και η ασφάλεια αποτελούν επίσης σημαντικές προκλήσεις σχετικά με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς.
Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς είναι μια τεχνολογία η οποία σχετίζεται λιγότερο με το κινητό μας τηλέφωνο και περισσότερο με ότι περιβάλλει το κινητό μας τηλέφωνο. Επιφέρουν μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε ασύρματα δίκτυα, και θέτουν ως προτεραιότητα την ποιότητα στη σχεδίαση και την ανάπτυξη υποδομών».
Για τους ίδιους λόγους, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των δεδομένων που θα διακινούνται μέσω 5G, καθώς αρκετές κρίσιμες υποδομές, όπως δίκτυα παροχής και κυβερνητικές υποδομές θα βρίσκονται διασυνδεδεμένες.
Οι προκλήσεις ασφαλείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, μπορούν να διακριθούν σε 4 βασικές κατηγορίες:
Αναφορικά με το δίκτυο, υπάρχουν προκλήσεις στην περιφέρεια (network edge) και στον κορμό (network core), ενώ σε σχέση με τους τελικούς χρήστες, υφίστανται προκλήσεις τόσο για τους ανθρώπους χρήστες όσο και για το IoT και τα «bots» λογισμικού που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Συμπερασματικά, όσον αφορά στους χρήστες, η online επαλήθευση ταυτότητας, η παρεμπόδιση της κλοπής ταυτότητας online, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα, θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέλλον, ενώ για τις συνδεδεμένες συσκευές, οι μεγαλύτερες προκλήσεις συνδέονται με την ιδιωτικότητα και τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν, ώστε να εμποδιστούν συσκευές από την εξαπόλυση κυβερνοεπιθέσεων.
600x80_cosmote-jan-2020
forthnet-proper

Σήριαλ δίχως τέλος η πώληση της Forthnet

Ξεπεράστηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα, ένα ακόμα χρονοδιάγραμμα περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Προφανώς, όλα όσα γράφονται για την επικείμενη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών αναφορικά με την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία είναι πληροφορίες, αφού όλες οι κινήσεις προχωρούν χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση και βεβαίως δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Βάσει, λοιπόν, πληροφοριών η συμφωνία θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έγινε και πλέον βρισκόμαστε στον Μάρτιο.
Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν πρόβλημα αν η αναμενόμενη συμφωνία δεν είχε μετατεθεί ήδη από τον Ιανουάριο στον Φεβρουάριο. Πως λέμε «πάμε από αναβολή σε αναβολή»; Και καθώς πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία, για άλλη μια φορά με αφορμή την καθυστέρηση στην ανακοίνωσή της, κυκλοφορούν διάφορες φήμες, όπως π.χ. ότι υπαναχωρεί η Alter Ego.
Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις πηγές του InfoCom, αλλά η καθυστέρηση από μόνη της σε συνδυασμό με τη σιγή ιχθύος την ενισχύουν.
Οι δικές μας πληροφορίες πάντως λένε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σε αυτό το στάδιο αφορούν το πως θα λειτουργεί η Forthnet κατά το μεσοδιάστημα από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η συμφωνία και μέχρι να αναλάβει τη διοίκησή της ο νέος ιδιοκτήτης. Και αυτό γιατί η εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αυτό σημαίνει ότι ο νέος μέτοχός της τυπικά θα πιάσει δουλειά σε μερικούς μήνες.
Είναι προφανές πως όταν υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση σε διαρκή καθυστέρηση, υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα αυτή να μην έχει αίσιο τέλος.
Στην περίπτωση της Forthnet κάτι τέτοιο θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη για την ίδια την εταιρεία, αφού το τι θα γίνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς ή εναλλακτικές.
Στην πράξη η συμφωνία θα έπρεπε να είναι μονόδρομος αφού όλα έμοιαζαν να οδηγούν στην προσέγγιση ότι ο Μαρινάκης και οι τράπεζες θα υπέγραφαν την πολυαναμενόμενη συμφωνία για την εξαγορά της Forthnet έναντι τιμήματος της τάξης των 41 εκατομμυρίων, όπως αυτό προέκυψε από το κοντό κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει τη στιγμή που οι τράπεζες αναγκάστηκαν να αποδεχθούν την πραγματικότητα και να χάσουν πολύ περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαν να διασώσουν αν έκαναν έγκαιρα μία συμφωνία, πριν η εισηγμένη της Κάντζας μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ απαξίωσης και απώλειας της δυναμικής της, είναι τι μπορεί να έκανε τον Μαρινάκη να υπαναχωρήσει, από μία συμφωνία που όλα έδειχναν ότι έχει σχεδόν κλείσει…
MLS-Weekly-Telecom_600x80-c
brad-smith

Η Microsoft στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, είχε την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.
Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν σχετικά, ότι η επίσκεψη του κ. Smith πραγματοποιήθηκε έναν μόλις μήνα μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Νταβός, από την οποία προέκυψε ισχυρό ενδιαφέρον σε διάφορα πεδία και φυσικά την καταγράφουν στις επιτυχίες της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Smith τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς, με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.
Σημεία ενδιαφέροντος ήταν οι προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.
Έτσι, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft «A.I. for Good».
Συζητήθηκε επίσης η προοπτική της από κοινού δημιουργίας προγραμμάτων επανεκπαίδευσης αποφοίτων τριτοβάθμιων σχολών θετικών επιστημών, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ψηφιακές τεχνολογίες, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις γνώσεις τους και θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με την υψηλή τεχνολογία στη χώρα μας.
blackview-oct-2019
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στο Νταβός πριν από λίγο καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το θέμα βέβαια δεν ήταν ο χρόνος αναβάθμισης των Windows 10 στο PC του πρωθυπουργού, αλλά οι υποδομές πληροφορικής με τις οποίες η αμερικάνικη εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Ένα βασικό θέμα ήταν η τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένου ότι έχουμε ξεπεράσει την εποχή που ο φυσικός Arno Penzias (βραβείο Νομπέλ) είχε πει το περίφημο: Τα κομπιούτερ περιέχουν τόση νοημοσύνη, όσο τα στερεοφωνικά συγκροτήματα περιέχουν μουσικά όργανα…

Και μία πρώτη συνεργασία - δραστηριότητα είναι το A.I. for Good, μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού, για την Αρχαία Ολυμπία.

Η ιστορία του κορονοϊού είναι ικανή να προκαλέσει πολλές ζημιές τελικά… Κατ’ αρχάς είναι τα ανθρώπινα θύματα, που ξεπέρασαν τις 3.000 και μακάρι το κακό να σταματήσει εκεί. Το γεγονός ότι χάθηκαν σε μία «πανδημία», δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στο σύγχρονο άνθρωπο…

Στη συνέχεια έχουμε τις «παράπλευρες απώλειες», αφού μετά το MWC ακυρώνονται τα πάντα από πλευράς εκδηλώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
GY-1537-600X80-1
Ανακοινώθηκε η «μετάθεση» του Delphi Economic Forum, ενώ αναβλήθηκε μία πανευρωπαϊκή press conference της Sony που ήταν να γίνει στην Ελλάδα, αλλά και η παρουσίαση του Galaxy S20 στο μουσείο της Ακρόπολης… Γενικά ο Μάρτιος θα είναι ένας «online» μήνας, χωρίς πολλές επαφές, όπως έλεγε συνάδελφος.

Εδώ, ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Ζεεχόφερ, δεν έδωσε το χέρι του στη Μέρκελ! Κανονικά, δεν θα έπρεπε να της δίνουμε το χέρι ούτε εμείς, αφού τα έχει βρει με τον Σουλτάνο και δεν παίρνει θέση για όλα όσα γίνονται… Chercher largent που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Άλλωστε, τα συμφέροντα έχουν τον πρώτο ρόλο στις διακρατικές σχέσεις…

Βλέπετε, όταν «μιλάει το χρήμα», κανείς δεν προσέχει την γραμματική ή το συντακτικό!

Πάντως, μιας και ο λόγος περί χρήματος, ο κορονοϊός -εκτός από τα ανθρώπινα θύματα- εκτιμάται ότι θα κοστίσει και στην παγκόσμια οικονομία πάνω από ένα τρισ. και αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις.

Πίσω στις τηλεπικοινωνίες, να επισημάνουμε ότι παρ’όλο που το Vectoring έχει βγει λίγο εκτός χρονοδιαγράμματος, η πορεία του είναι γενικά θετική.

Από τις συνολικά 4,5 εκ.συνδέσεις, τα 2,1 εκ. από αυτές έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα παροχής bandwidth 100 Mbps.
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Στην πράξη έχουν ενεργοποιηθεί 15.500 καμπίνες από τις 22.000 που έχουν ανατεθεί. Όταν ολοκληρωθούν όλες -με καταληκτική ημερομηνία το πρώτο τρίμηνο του 2021- θα έχουμε 3.100.000 συνδέσεις. Pas mal!

Από την πλευρά της ΕΕΤΤ, υπάρχει η επαναλαμβανόμενη διαδικασία ετήσιων αναθέσεων, σύμφωνα με την οποία τον Μάιο κάθε έτους οι πάροχοι υποβάλουν αιτήματα για υλοποίηση δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς σε καμπίνες, οι οποίες μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε αστικά κέντρα που έχουν ανατεθεί σε κάποιον άλλο πάροχο.

Η τεχνολογία έρχεται καλπάζοντας, αφού όλοι θέλουν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Συχνά, δεν είναι το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό αλλά το γρήγορο το αργό…

Οι νέες τεχνολογίες ΤΠΕ, και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνουν τη σύγχρονη αγορά, απαιτούν την απαραίτητη προσαρμογή και εκ μέρους των αρμοδίων αρχών. Και μη νομίζετε ότι αυτό είναι εύκολο.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ανέφερε ότι χρειαζόμαστε νέα ρυθμιστικά εργαλεία, μιλώντας για το 5G, τις νέες τεχνολογίες και την κυβερνοασφάλεια.

Αυτό που μας άρεσε πιο πολύ, και είναι καιρός να το κατανοήσουν όλοι, είναι ότι το 5G είναι μία τεχνολογία που αφορά περισσότερο το περιβάλλον ζωής, παρά τα ίδια τα κινητά. Όταν ξεκινήσει, τα data θα τρέχουν με τέτοια ταχύτητα που θα είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Θυμηθείτε τι έχει πει ο Arthur Clarke: «Τα όρια ανάμεσα σε οποιαδήποτε εξελιγμένη τεχνολογία και τη μαγεία είναι δυσδιάκριτα»…

Σημαντικό είναι επίσης να επισημαίνουμε ότι η ΕΕΤΤ μοιάζει να ξεπερνάει τα προβλήματα που αντιμετώπισε και πλέον προβάλλουν και οι επιτυχίες της.

Όπως η διαπίστευση που έλαβε ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας, από το GSMA, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων!!!

Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕΤΤ θα φιλοξενήσει μία σειρά δράσεων και σεμιναρίων για νέες τεχνολογίες, όπως το 5G, το IoΤ, οι ψηφιακές ταυτότητες, κ.ά.

Είναι ότι ακριβώς χρειάζεται, σε μία εποχή που έχουμε την αίσθηση ότι ο χρόνος επιταχύνεται. Νέες ιδέες και τεχνολογίες έχουν προωθήσει την τεχνολογία σε μία διαφορετική, σχεδόν αγνώριστη πραγματικότητα, που δεν έχει σχέση με ότι σπουδάσαμε.

Και οι πρωτοπόροι, μας ειδοποιούν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή… Πως να τα αντιμετωπίσεις όλα αυτά χωρίς κατάλληλη «δια βίου εκπαίδευση»;
combox
Οι καιροί αλλάζουν. Μαζί τους και οι τιμές! Η Vodafone έκανε μία σημαντική κίνηση υπέρ των συνδρομητών της, ιδιωτών αλλά και εταιρικών πελατών. Χωρίς επιπλέον χρέωση, αυξάνεται ο δωρεάν όγκος των mobile data για τα προγράμματα Red, Family και Business Pass.

Μάλιστα πρόκειται για αυξήσεις από 100% έως 400%, που μεταφράζονται από 1 GB έως 30 GB !!!

Να τολμήσουμε μία υπόθεση, ότι οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από τους υπόλοιπους παρόχους δεν θα αργήσουν, σύμφωνα με το «ιστορικό» της αγοράς.

Το concept είναι κάτι που ικανοποιεί τις προσδοκίες της κυβέρνησης αλλά κρατάει τις ισορροπίες, αφού ρίχνει σημαντικά το κόστος ανά GB, αλλά όχι το ARPU. Σολομώντεια λύση!

Για το θέμα της Forthnet, κυκλοφορούν κάποιες επίμονες φήμες που θέλουν τον Βαγγέλη να υπαναχωρεί. Αν αληθεύουν, το θέμα είναι τι μπορεί να είδε για να φεύγει τρέχοντας. Διότι, δεν μιλάμε για κάποιον πρωτάρη… Έχει δει και έχει αντιμετωπίσει πράγματα και φουρτούνες…

Από την άλλη, υπάρχουν κάποια «γκρινιάρικα» δημοσιεύματα στο Έθνος -που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Σαββίδη- για καλύτερες προτάσεις κλπ., καθώς και η προοπτική κάποιες ομάδες (ΠΑΟ, ΑΕΚ), να δημιουργήσουν δική τους πλατφόρμα για να προβάλλουν τους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτό δεν θα συνέβαινε, προφανώς, αν ο Βαγγέλης είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι.
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Με άλλα λόγια, η κατάσταση είναι σαν τις προβλέψεις για τον καιρό: ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει…

Πήγε πολύ δυνατά η προσφορά της Huawei με τα νέα 14’’ (στα 749€) ή 15’’ (στα 699€) MatebookD laptops και δώρο ένα πεντακάμερο κινητό 5T.

Αποχώρησε από την MLS ο Δημήτρης Κατραβάς μέχρι τώρα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Στο μεταξύ συνεχίζεται -και διαφημίζεται- η προσφορά του MLS Space S στα 149€.

Η Entersoft μετακινείται στην κύρια αγορά του Χ.Α. Σημαντικό, τόσο για την εταιρεία όσο και για τον κλάδο. Μακάρι να δούμε κι άλλες εταιρείες από την αγορά να ακολουθούν το δρόμο της. Πως λέμε εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Entersoft;

To 2018 ήταν Company of the Year στα InfoCom Awards, ακολούθησε το Best Eastern European and CIS Wholesale Carrier στο Λονδίνο το 2018 & το 2019. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι αποτελεί ένα από τα κρυφά χαρτιά του ομίλου ΟΤΕ. Ίσως μάλιστα να είναι το πιο σημαντικό, αν δει κανείς προσεκτικά και τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της OTEGlobe. Πάντα τέτοια!

Επειδή πολλές φορές μας ζητάτε πληροφορίες για προηγούμενες εκδόσεις του Weekly Telecom, αλλά και για υπάρχει ένα αρχείο με τα newsletters στο B2B site μας, infocom.gr, και συγκεκριμένα κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της χρονιάς. Σύντομα θα περάσουμε και τις εκδόσεις του 2019 ώστε να υπάρχει πάντα ένα αρχείο - χρονικό της αγοράς.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Πολλές φορές οι κατασκευάστριες εταιρείες παρουσιάζουν ορισμένα σχεδιαστικά concepts, τα οποία αν και δεν φτάνουν σε τελικό στάδιο παραγωγής, παρόλα αυτά κερδίζουν τα βλέμματα.
Ενδεχομένως μια τέτοια περίπτωση να είναι το Apex 2020 της Vivo, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί στο πρόσφατο MWC 2020, το οποίο ως γνωστόν ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για τον CoVID-19.
Παρόλα αυτά, οι Κινέζοι της Vivo, η οποία κατέχει ένα αρκετά σημαντικό μερίδιο στην κινεζική αγορά δεν πτοούνται και εάν κρίνουμε από τη περίπτωση του Apex 2020, τότε έχουν στα συρτάρια τους πολλά ενδιαφέροντα και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον!
Πρώτον, το φιλόδοξο Apex 2020 έρχεται με ένα εντυπωσιακό fullview edgeless display 6.45 ιντσών, το οποίο έρχεται με κυρτές άκρες στις 120 μοίρες, αποτελώντας το επόμενο σχεδιαστικό βήμα μετά το περσινό nex 3. Χωρίς την παραμικρή ύπαρξη notch, με την Vivo ουσιαστικά να «χωράει» μια selfie camera κάτω από το display, η Vivo ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αυξήσει την αντίληψη του φωτός, χρησιμοποιώντας μια σειρά από βελτιώσεις αλγοριθμικού τύπου.
Αν και η Vivo δεν φημίζεται τόσο για τις δυνατότητες των συσκευών της στην camera, ωστόσο το Apex 2020 θα είναι… άλλη φάση!
Και αυτό γιατί το σχεδιαστικό team δημιούργησε ένα εναλλακτικό camera setup με Gimbal!
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η Vivo επιτυγχάνει τέλειο Image Stabilization, με την Vivo να κάνει λόγο ότι το Apex 2020 προσφέρει ακόμα και 200% περισσότερη σταθεροποίηση, πράγμα που σημαίνει καλύτερα και πιο smooth videos. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Vivo αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι χαμαιλέοντες περιστρέφουν την όραση τους για να εντοπίζουν τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Εκτός από το προαναφερθέν εντυπωσιακό feature, η Vivo ισχυρίζεται ότι το concept phone της θα διαθέτει το καλύτερο optical zoom, με βάση τη λειτουργία continuous optical zoom.
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Apex 2020 έρχεται με δυνατότητα wireless charging 60W, κάτι που μεταφράζεται σε φόρτιση της τάξεως των 2000mAh μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Επιπλέον, στην καρδιά του θα βρίσκεται ένα Snapdragon 855 chipset συνοδευόμενο από 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο, με display σε ανάλυση στα 1080p και Android 10.
Τέλος, θα ζυγίζει κοντά στα 169 γραμμάρια και εφόσον προχωρήσει σε commercial status θα βγει σε δύο χρώματα και δεν σας κρύβουμε ότι έχουμε εντυπωσιαστεί. Αναμφίβολα, η Vivo ξέρει το πως να εντυπωσιάζει!
cl8-sept-2019-600x80
Η LG ανακοινώνει για το 2020 τη σειρά κινητών K - K61, K51S και K41S – που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης με αναβαθμισμένες κάμερες, λειτουργίες πολυμέσων και βελτιωμένες επιδόσεις. Ενσωματώνοντας προηγμένες λειτουργίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα premium smartphones της LG, τα τρία νέα μοντέλα προσφέρουν συναρπαστικές επιλογές στους χρήστες, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.
Κάθε μοντέλο της σειράς διαθέτει τετραπλές κάμερες στο πίσω μέρος της συσκευής που αποτελούνται από μια κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης, έναν ευρυγώνιο φακό, έναν αισθητήρα βάθους και έναν κοντινό φακό, τον πρώτο της σειράς Κ.
Η 48MP κάμερα του K61 παρουσιάζει την υψηλότερη ανάλυση που έχει υπάρξει ποτέ σε smartphone της LG, ενώ η 32MP κάμερα του K51S ξεπερνά επίσης τον αριθμό των pixels από οποιοδήποτε προηγούμενο κινητό τηλέφωνο της LG. Διαθέτοντας την ιδανική κάμερα για κάθε περίσταση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αιχμαλωτίσουν τη μαγεία της στιγμής όπως ποτέ άλλοτε.
Το K61 διαθέτει μια εξαιρετικά ευκρινή οθόνη FHD + FullVision 19,5:9 6,5 ιντσών, ενώ το LG K51S διαθέτει μια ελάχιστα πιο λεπτή οθόνη 20:9 HD + FullVision 6,5 ιντσών. Και οι δύο οθόνες διαθέτουν punch hole cutout κάμερα, ενώ το LG K41S διαθέτει μια HD + FullVision 20:9 οθόνη 6,5 ιντσών.
Οι οθόνες και των τριών μοντέλων της σειράς Κ του 2020 έχουν σχεδιαστεί με κινηματογραφικές αναλογίες, πιο λεπτά bezels από τα προηγούμενα, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία θέασης.
Επιπλέον, χάρη στην ισχυρή μπαταρία 4.000mAh, την τεχνολογία DTS:X 3D Surround ήχου σε κανάλια 7.1 για μια ρεαλιστική εμπειρία με ακουστικά, και το πρότυπο MIL-STD-810G για ανθεκτικότητα, η νέα σειρά K της LG γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για τους καταναλωτές, που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης, παραμένοντας εντός προϋπολογισμού.
Η σειρά K της LG για το 2020 θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο στην Αμερική, και έπειτα στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Huawei ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το P40 Lite, το πρώτο μέλος της επερχόμενης σειράς P40 της εταιρείας, που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι.
Η συσκευή διαθέτει το Huawei App Gallery και, παρόλο που δε διαθέτει υπηρεσίες Google ή Google Play, έρχεται με ενσωματωμένο το Android 10 με το EMUI 10. Διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών Full HD+ LCD, τροφοδοτείται από Kirin 810 chipset και διαθέτει 6GB RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο μέσω microSD, καθώς και μπαταρία 4.200mAh που μπορεί να φορτίσει ταχύτατα στα 40W. Η συσκευή διαθέτει επιπλέον audio jack 3,5 χιλιοστών, καθώς και side-mounted fingerprint scanner που λειτουργεί και ως power button.
Στον τομέα των καμερών, το Huawei P40 Lite διαθέτει κεντρικό αισθητήρα 48MP που συνδυάζεται με 8MP ultra wide sensor καθώς και macro & depth shooter. Ενσωματώνεται ακόμη selfie camera 16MP. Το κόστος της συσκευής, στην Ισπανία όπου θα κυκλοφορήσει αρχικά, φτάνει τα 299 ευρώ.
600x80 project 25-2-20 sent
600x80 security 26-2-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin