Newsletter-Banner-600x150_mgn
600x80 hotel 29-1-20 sent

«Έντιμη συμφωνία» η νέα ΣΣΕ στον ΟΤΕ

Έκλεισε το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ΟΤΕ, αφού τελικά επικράτησε ο ορθολογισμός, ξεπερνώντας τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις τμήματος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων.
Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα στο Weekly Telecom, η διοίκηση του ΟΤΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα οπισθοχωρήσει από τα συμφωνηθέντα των διαπραγματεύσεων με το προηγούμενο Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, και δεν επρόκειτο να προβεί σε μεταβολές της ΣΣΕ που θα επηρέαζαν τα οικονομικά του ομίλου.
Επίσης, είχε γίνει ξεκάθαρο ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, περισσότερο σκλήρυναν τις θέσεις της ηγεσίας του οργανισμού, ενώ η επίθεση-παρέμβαση αναρχικών ομάδων στο σπίτι του προέδρου, έκανε ακόμη πιο μακρινή την περίπτωση οπισθοχώρησης της διοίκησης, αφού μία τέτοια κίνηση θα φαινόταν ως ενδοτικότητα σε εκβιασμό και εκφοβισμό.
Μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση όμως, για να είναι βιώσιμη, αποδεκτή, αλλά και να μη βασίζεται στο δίκαιο του ισχυρότερου, πρέπει να έχει στοιχεία win-win.
Και με βάση αυτή τη λογική, η διοίκηση του ΟΤΕ δέχθηκε να υπάρξει στο μέλλον διαβούλευση της διοίκησης με την ομοσπονδία, για την προοπτική εφαρμογής μεταβολών στο εσωτερικό της επιχείρησης.
Σε μία ενωτική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ομίλου ανέφερε ότι: «Με την ΕΣΣΕ αυτή επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά όσων προσλήφθηκαν μετά το 2015, παραμένοντας βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε για μία ακόμη φορά. Λειτουργώντας ως σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και με συνοδοιπόρους τους εργαζομένους μας, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».
Σε ανάλογου ήπιου χαρακτήρα ήταν και η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ:
«Καμία ΣΣΕ δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα που ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι όμως μία έντιμη συμφωνία που θα δώσει το δικαίωμα και σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων να συζητήσουν ουσιαστικά για τα σχέδια μετασχηματισμού της εταιρείας».
Η ΕΣΣΕ που υπεγράφη τερματίζοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο δίμηνο στον ΟΤΕ είναι διάρκειας 19 μηνών, με αναδρομική ισχύ από 1.1.2020 και λήξη στις 31.7.2021.
Η απορία μας βέβαια, είναι γιατί έπρεπε να υπάρξει η παράλογη απεργία των 3 εβδομάδων και να γίνουν όσα έγιναν, για να φτάσουμε σε ένα τόσο λογικό αποτέλεσμα. Η αίσθησή μας, είναι ότι θα αρκούσε -αν κρίνονταν απαραίτητο- και μία 48ωρη προειδοποιητική… Ήταν ανάγκη να πέσουμε απευθείας στα «βαριά»;
600x80_cosmote-jan-2020
vodafone-smart-cities

Vodafone: όλη η Ευρώπη ένα δίκτυο

Χωριστή εταιρεία διαχείρισης υποδομών των κεραιών κινητής σκοπεύει να δημιουργήσει ο βρετανικός όμιλος της Vodafone που στήνει τους πύργους του στη σκακιέρα της αγοράς.
H νέα θυγατρική του ομίλου θα ονομάζεται European TowerCo και θα αναλάβει τη διαχείριση των κεραιών κινητής της Vodafone που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και άλλες χώρες.
Η έδρα της νέας εταιρείας θα βρίσκεται στη Γερμανία (βλέπε Brexit) και θα αναλάβει στην Ελλάδα τις 2.300 περίπου κεραίες του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου.
Μία νέα εξέλιξη που αφορά το κόκκινο δίκτυο, είναι ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν να συμπλεύσουν με την Αμερικανική πολιτική περί περιορισμού της κινεζικής διείσδυσης στις τηλεπικοινωνίες. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι ότι ο όμιλος θα αφαιρέσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα κορμού σε όλη την Ευρώπη, στην επόμενη πενταετία.
Όπως φαίνεται, η διοίκηση της Vodafone δέχθηκε «απρόθυμα» να υποκύψει στις πιέσεις, και αυτό είναι ξεκάθαρο αν διαβάσει κάποιος την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου του Vodafone Group, Nick Read, ο οποίος αναφέρει ότι το κόστος για την απόσυρση του κινεζικού εξοπλισμού θα είναι της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προειδοποιεί ότι στα κράτη-μέλη της ΕΕ που θα επιβληθεί απαγόρευση της Huawei, οι συνέπειες πιθανότατα θα είναι η επιβράδυνση των επενδύσεων στο 5G (2 με 5 χρόνια), η επιδείνωση της εμπειρίας των πελατών στο 4G, και οι υψηλότερες τιμές.
Οι ιθύνοντες της Vodafone λοιπόν, εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμία, και προχώρησαν στην ενιαία Ευρωπαϊκή εταιρεία, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των καιρών, να μειώσουν τα κόστη, να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να ελέγχουν κεντρικά το σύνολο του δικτύου.
Γιατί κάτι μας λέει ότι σύντομα θα δούμε όλους τους μεγάλους να λένε: «εμπρός στο δρόμο που χάραξε ή Vodafone»;
5g-discussion

Αχνά χαμόγελα για το 5G στην Ελλάδα

Προς την κατεύθυνση του ορισμού «ενός λελογισμένου αρχικού τιμήματος» κινείται η πολιτεία, σχετικά με την αδειοδότηση του φάσματος για την εμπορική εφαρμογή του 5G την Ελλάδα, όπως φαίνεται από τις αρχικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη.
Την ίδια λογική ασπάζεται και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο οποίος σημείωσε μιλώντας στο InfoCom ότι: «Η φιλοσοφία που διέπει τις αποφάσεις μας για το 5G είναι αναπτυξιακή. Μας ενδιαφέρει το νέο δίκτυο να αναπτυχθεί γρήγορα και όχι απλώς να εισπράξουμε τώρα.»
Σε αυτό το ευνοϊκό κλίμα δηλώσεων, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την υλοποίηση του 5G, και βάσει του έως τώρα προγραμματισμού η διαγωνιστική διαδικασία για τις συχνότητες του 5G θα γίνει εντός του έτους, το νωρίτερο στο τέταρτο τρίμηνο.
Για τους μυημένους φαίνεται ότι η διαδικασία κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που μπορεί να αντέξει το σύστημα.
Ενημερωτικά, για παράδειγμα -αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα- το φάσμα ενδεχομένως να παραχωρηθεί χωρίς να είναι όλα τα τμήματά του άμεσα διαθέσιμα γιατί ορισμένα χρησιμοποιούνται σήμερα για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών (π.χ. τηλεόραση) και ως το τέλος του έτους το Ψηφιακό μέρισμα 2 δεν θα έχει ολοκληρωθεί.
Μία ακόμα ένδειξη της επίσπευσης της διαδικασίας για το 5G, είναι το γεγονός ότι για ένα από τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας -που δεν είναι άλλο από το τίμημα- η διαβούλευση δεν περιλαμβάνει σχετική αναφορά, αφού η προτεινόμενη τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, αποτελεί αντικείμενο μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΕΤΤ, με τη βοήθεια εξωτερικού συμβούλου και συγκεκριμένα της βρετανικής εταιρείας Coleago.
Το μόνο ουσιαστικό λοιπόν που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι οι πιθανότητες για μία ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά στο τίμημα, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τυχόντες αντιδράσεις από τους γραφικούς φορείς πολιτών που έχουν ήδη σημειώσει μία πρώτη νίκη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Καλή αρχή λοιπόν!
MLS-Weekly-Telecom_600x80-c
800x400 newsletter 30-1-20 sent

Κάντε check in στην Ψηφιακή Εποχή: 4ο Συνέδριο Hotel Tech

Τα amenities δεν είναι πλέον λύση, καθώς δεν επαρκούν για την ικανοποίηση του πελάτη, δεν εξοικονομούν χρήματα και δεν φέρνουν έσοδα!
Η τεχνολογία είναι το κλειδί της επιτυχίας και της διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας στα ξενοδοχεία.
Τάσεις όπως η ψηφιοποιημένη υπηρεσία δωματίου, το smart room, η χρήση του smartphone ως κλειδί, ως control για το φωτισμό κλπ, αλλά και ως μέσο διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσης του πελάτη προκειμένου να του προσφερθούν πρόσθετες υπηρεσίες, τo IoT, η διαχείριση των social media, οι πλατφόρμες και το CPC, ο εικονικός concierge, το VR, το blockchain, η αναγνώριση προσώπου, η τεχνητή νοημοσύνη και τα robot που ξεπροβάλλουν από τη γωνία, θα αλλάξουν ριζικά το περιβάλλον. Και ακόμα είμαστε στην αρχή!
Τι πρέπει όμως να κάνουν οι ξενοδόχοι; Ποιες υπηρεσίες να υιοθετήσουν; Τι μπορούν να κάνουν in house και τι πρέπει να αναθέσουν outsourcing; Πως θα αυξήσουν την ασφάλεια και πως θα μειώσουν τα ενεργειακά κόστη; Ποιοι έχουν τι γνώσεις και είναι οι κατάλληλοι να τα διαχειριστούν όλα αυτά; Πως βρίσκει κανείς τέτοιους εξειδικευμένους συνεργάτες; Πως χρηματοδοτεί αυτές τις δράσεις; Είναι ένα μεγάλο βήμα τεχνολογίας αλλά κυρίως νοοτροπίας, γιατί το total business transformation πρέπει να γίνει τρόπος σκέψης.
Τα εργαλεία της αλλαγής αλλά και τις τεχνικές με τις οποίες πρέπει να τα προσεγγίσει κανείς για να έχει αποτελέσματα, θα δούμε αναλυτικά στο 4ο Συνέδριο Hotel Tech, όπου, με άξονα τις ψηφιακές τεχνολογίες, θα δώσουν ώθηση στην ξενοδοχειακή επιχείρηση, βελτιώνοντας τόσο τη διαχείριση λειτουργίας, όσο και την παραγωγή νέων υπηρεσιών προς τους φιλοξενούμενους, βελτιώνοντας διαρκώς την εμπειρία του πελάτη. Κλείστε δωρεάν θέση σε αυτό το υπέροχο τεχνολογικό ταξίδι για να κάνετε check in στην Ψηφιακή Εποχή.
blackview-oct-2019
vodafone-tv-2018

Vodafone + HBO = αλλαγή του τοπίου της συνδρομητικής TV

Ενισχύει σημαντικά το τηλεοπτικό της περιεχόμενο η Vodafone Ελλάδος με την αποκλειστική της συνεργασία με την Home Box Office (HBO). Σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες ο στόχος είναι να αυξηθεί η πελατειακή της βάση στη συνδρομητική τηλεόραση, από 120 χιλ. σήμερα σε 200 χιλ. σε ένα χρόνο. Στόχος, που μοιάζει εφικτός αν σκεφτούμε το τεράστιο «οπλοστάσιο» της HBO (και της Amazon Prime), τη δυνατότητα να παίζει σε οποιοδήποτε δίκτυο, αλλά και η φοβερή τιμολογιακή πολιτική που ξεκινάει από τα 9,40 ευρώ με το HBO και τον αποκωδικοποιητή μέσα!!!
Η HBO, μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο και η παλαιότερη υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές διεθνώς, όπως Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City, κ.λπ. Μέχρι σήμερα η HBO συνεργάζεται και με τις υπόλοιπες τηλεοπτικές πλατφόρμες στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους μέρος του περιεχομένου της (π.χ. η Nova είχε φιλοξενήσει το Game of Thrones).
Έπειτα από την σύναψη αποκλειστικής συμφωνίας με την Vodafone στην οποία θα παρέχει το σύνολο των προγραμμάτων της η HBO θα πάψει σταδιακά να δίνει περιεχόμενο σε Nova και Cosmote TV. Όταν οι σειρές που σήμερα προβάλλονται στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες ολοκληρώνονται η συμφωνία δεν θα ανανεώνεται για την επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι ως προς τον συγκεκριμένο προμηθευτή η Vodafone αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Ακούστηκε βέβαια ότι πλήρωσε την αποκλειστικότητα αρκετά «ακριβά» αλλά, ο Χάρης -από την εποχή του 3G της Αλβανίας που γύρισε το ματς- έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων όταν πρόκειται να φέρουν τα λεφτά τους!
Κι αν αναρωτιέστε από που θα έρθουν τα λεφτά, σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Άρη Γεωργόπουλο, η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα έχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης καθώς σήμερα η διείσδυσή της εκτιμάται στο 27% (υπολογίζοντας κατά προσέγγιση τα νούμερα του Netflix που δεν ανακοινώνονται) και με βάση τη διεθνή εμπειρία μπορεί άνετα να φθάσει το 40%.
Τέλος, το Vodafone TV προσφέρει το ειδικό μενού Vodafone TV Kids, με περιβάλλον και περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, καθώς και με πρωτοποριακές δυνατότητες γονικού ελέγχου ενώ σύντομα αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμο και μέσω smart TV app, οπότε όλα θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS3
Μπήκε και η «βούλα» στη χρηματοδότηση του έργου Ultra Fast Broadband από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την επίσημη ανακοίνωση της, για την πολυπόθητη έγκριση.

196 εκατομμύρια θα έρθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και άλλα 27 από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτός όμως από την επαρχία, θετικές… ευρωπαϊκές εξελίξεις έχουμε και πιο «πάνω», στο Διάστημα, με αυξημένα κονδύλια για τη συμμετοχή της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό.

Άλλα 33 εκατομμύρια λοιπόν στη διάθεση μας, εκτός από τα 30 «standard», και μάλιστα τα 16 από αυτά προορίζονται αποκλειστικά για ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές.

Παρά τις… ενοχλητικές πολιτικές πιέσεις για τον εξοπλισμό στις τηλεπικοινωνίες, στον τομέα της πληροφορικής η Αμερική «ξηγιέται»… Αμαζόνα!

Η Amazon πήρε την απόφαση να φτιάξει υποδομή CloudFront Edge στην Αθήνα, για την παροχή υπηρεσιών CloudFront, Lambda@Edge, Shield και Web Application Firewall.
GY-1537-600X80-1
Αυτά δηλαδή τα «καλούδια» για τα οποία σας ζητά συνέχεια budget το τμήμα μηχανογράφησης σας, με τη διαφορά ότι τώρα η σύνδεση θα γίνεται σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων!

Έχουμε όμως και δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης από τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα από την eBay, που σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο Σεράφειο, παρουσίασε το πρόγραμμα Export Revival.

Από τις 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δήλωσαν ενδιαφέρον, 70 επιλέχθηκαν για συμμετοχή, με στόχο την ενδυνάμωση τους και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

Η Vodafone TV με σειρές του γνωστού αμερικανικού δικτύου HBO, όπως Game of Thrones, Sex and the City, Sopranos, κ.α. αποτελεί το νέο must!

Μάλιστα πρόκειται για αποκλειστικότητα, αφού το HBO συμφώνησε να προβάλλει το περιεχόμενο του στην Ελλάδα μόνο μέσω της Vodafone, αποσύροντας το σταδιακά από τις Cosmote TV και Nova!

Γιατί στη χώρα μας, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις μεγαλύτερες «κόντρες» στη συνδρομητική τηλεόραση να γίνονται για τα αθλητικά, όμως υπάρχει και ένα τεράστιο κοινό εκεί έξω, από geeks και fans ταινιών και σειρών, που μπορεί να φέρει ισάξια -αν όχι μεγαλύτερα- έσοδα.
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Για άλλη μια φορά κάποιος είδε κάτι που δεν είδαν οι άλλοι… Ότι η ανακοίνωση έγινε την ημέρα των γενεθλίων του Γιάννη ίσως ήταν σύμπτωση, αλλά θα μας βοηθάει να θυμόμαστε τα γενέθλια και της Vodafone TV!

Μετά από μία περίοδο «σιγής» από το μέτωπο της Forthnet, τώρα το τρένο της συμφωνίας μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και Alter Ego μπήκε πάλι στις «ράγες» και αυτή τη φορά αναμένεται να φτάσει στον τερματικό σταθμό του.

Ακούγεται ότι ο λόγος καθυστέρησης ήταν οι διαδικασίες μεταβίβασης και οι προετοιμασίες του Mega (δείτε το χθεσινό ΒΗΜΑ), όπως και ότι οι τράπεζες είχαν δεχτεί προτάσεις από αγγλικά venture capitals, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Δεν ξέρουμε πόσο δελεαστικές ήταν αυτές οι προτάσεις, για τις οποίες υπήρξε η φήμη για… «ρωσικό δάκτυλο», αλλά προφανώς επικράτησε η λογική «παπούτσι από τον τόπο σου» ή έστω «the devil you know». Άσε που η περίπτωση του Βαγγέλη δίνει απόδοση «σιγουράκι», αφού ότι έχει κάνει έχει πετύχει…

Έχοντας μπει πλέον και «με τα δύο πόδια» στο 2020, έχει έρθει η ώρα να προετοιμαστεί το έδαφος της αγοράς για να υποδεχτεί πρακτικά το 5G, και η Deloitte, στην έκθεση της, «TMT Predictions 2020», δίνει ένα θετικό εύρημα.

Πάνω από 100 εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο επενδύουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους, τόσο σε HR όσο και σε εξοπλισμό, με σκοπό να ενσωματώσουν δοκιμαστικά λειτουργίες του 5G στις επιχειρήσεις τους.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Όπως η πάλαι ποτέ σύγκλιση, εξελίχθηκε στο IoT, έτσι και τώρα το 5G θα φέρει υποδομές και συσκευές σε ένα ακόμα πιο seamless παγκόσμιο οικοσύστημα, οπότε όσοι μπορείτε υιοθετήστε το ASAP!

Στην Ελλάδα, η δημόσια διαβούλευση για το 5G έχει ήδη ξεκινήσει, με την ΕΕΤΤ να προτείνει μία μόνο δημοπρασία για «τα πάντα όλα» στις φασματικές περιοχές (700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz).

Στόχος είναι η διαβούλευση να λήξει στις 10 Μαρτίου, με περιθώριο παράτασης όμως αν χρειαστεί, ενώ δεν έχει οριστεί ο βασικότερος ίσως παράγοντας, δηλαδή η προτεινόμενη τιμή εκκίνησης. Πάντως μετά από αρκετό καιρό η ΕΕΤΤ βγάζει προς τα έξω την εικόνα που της αρμόζει.

Με εξαιρετικά επιτυχημένη πολύχρονη πορεία, όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, η Accenture τώρα επεκτείνεται… μέχρι τον Θερμαϊκό, αποκτώντας φυσική παρουσία και στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας για ένα ευρύ φάσμα έμπειρων αλλά και νέων στελεχών, βάζοντας ένα σημαντικό φράγμα στο brain drain της συμπρωτεύουσας, αλλά λειτουργώντας και ως εφαλτήριο για τις γειτονικές χώρες.

Η νέα συλλογική σύμβαση υπεγράφη στον ΟΤΕ προβλέποντας αύξηση 5,5% από 1/1/2020 συν 3,5% από 31/7/2021 για τους προσληφθέντες μετά το 2015. Όσοι προσελήφθησαν πριν από το 2015, θα λάβουν αύξηση 4,5% από 1/1/2020 συν 3,5% από 31/7/2021, ενώ θα απολαύσουν και επαναφορά στις 35 ώρες εργασίας.
combox
Οι σχετικές δηλώσεις, τόσο από ΟΤΕ όσο και από ΟΜΕ-ΟΤΕ, φανέρωσαν εμμέσως πλην σαφώς ότι και οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν με τη φιλοσοφία «win some - lose some», για να επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Δεν θα ασχοληθούμε με όσες υπερβολές ακούστηκαν και θα τις περάσουμε άμεσα στην κατηγορία «περασμένα - ξεχασμένα».

Ελπίζουμε μόνο να τις θυμούνται αυτοί που τις προκάλεσαν. Γιατί πολύ απλά πρέπει ο καθένας να μαθαίνει από τα λάθη του…

Στο θέμα της ασφάλειας πάντως, η Metric Global Network έχει τις πλέον κατάλληλες λύσεις παρακολούθησης συστημάτων IT, πλήρως customizable για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, και scalable, αναγνωρίζοντας ότι η εταιρεία σας πρέπει να προσαρμόζεται καθώς εξελίσσεται.

Ανακοινώθηκε -και ανανεώθηκε- για μία ακόμα χρονιά η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress, μέσω του ΣΕΚΕΕ, με δύο περίπτερα αυτή τη φορά, και τη νέα ονομασία Greece Scales Up! Let’s go Greece!!!

Φυσικά θα τους τιμήσουμε με την επίσκεψη μας, με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, γραπτά και φωτογραφικά, αλλά και με videos, τόσο YouTube όσο και streaming, τα οποία θα σας μεταφέρουμε μέσω του καθιερωμένου newsletter, Telecom Times.

Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό θα είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο MWC στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς Ericsson, LG και ZTE επιβεβαίωσαν την απόσυρση της συμμετοχής τους.
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Η επιδημία του κορονοϊού, που έχει κάποιες επιπτώσεις στην αγορά μας - αν και δεν έχει φτάσει ως την Ισπανία, έχει επισκιάσει τον διεθνή εκθεσιακό χώρο της Βαρκελώνης, με τις (μεγάλες, τουλάχιστον) εταιρείες να σκέφτονται «better safe than sorry». Κάτι το οποίο εννοείται πως θα επηρεάσει αρνητικά και το… MWC in numbers!

Για τους αριθμολάγνους πάντως, θα αναφέρουμε ότι η αύξηση της χρήσης δεδομένων στο δίκτυο κινητής της Vodafone έφθασε στο 9μηνο τα 62.977 ΤΒ, αυξημένη 36% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Το ARPU (μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στην κινητή) διαμορφώθηκε στα 9,9 ευρώ, (20,3 ευρώ στα συμβόλαια και 4,5 ευρώ στα καρτοκινητά). Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018) έχει αυξηθεί (ήταν 9,5 ευρώ).

Η αύξηση της χρήσης στα δεδομένα δεν αντικατοπτρίζεται στα έσοδα γεγονός που σχετίζεται και με την προσφορά περισσοτέρων data στην ίδια τιμή.

Οι συνδρομητές στην κινητή τηλεφωνία της Vodafone Ελλάδος είναι περίπου 4,5 εκατ. εκ των οποίων το 35,6% να είναι πελάτες συμβολαίου, έναντι 32,6% πέρυσι.

Στη σταθερή τηλεφωνία οι συνδρομητές στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 ήταν 943 χιλ., έναντι 937 χιλ. πριν ένα χρόνο.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Μπορεί καλά-καλά να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη το foldable Samsung Galaxy Z Flip, ωστόσο η 11η Φεβρουαρίου είναι κοντά και έτσι όλες οι απορίες για αυτήν την ομολογουμένως ιδιαίτερη συσκευή θα αποκαλυφθούν.
Βέβαια, λίγες μέρες πριν το Unpacked event,η Caviar μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή Special Editions γνωστών smartphones σχεδίασε μια ειδική έκδοση για το Flip, η οποία είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο δίδυμο της DC, Joker και Harley Quinn!
Αν και η Caviar δεν δημοσιοποιεί τίποτα αναφορικά με τα specs του Z Flip, παρόλα αυτά μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια καλή γεύση από τη μορφή του εν λόγω foldable.
Το promo video πιστοποιεί το design του τηλεφώνου που είχαμε δει και σε leaks, καθώς υπάρχουν dual cameras με μια μικρή οθόνη στο εξωτερικό μέρος, τον μηχανισμό hinge, αλλά και την απουσία του headphone jack.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο site της Caviar, οι Ρώσοι μεγιστάνες του πλούτου και οι πρίγκιπες από το Κατάρ που θα θελήσουν να αγοράσουν την συγκεκριμένη έκδοση του Z Flip μπορούν να προτιμήσουν την έκδοση Joker / Harley με το χρυσό περίβλημα (μόλις 5200$), την έκδοση με τιτάνιο (5.690$) ή μια έκδοση σε χρυσό με ειδικά σχέδια…
cl8-sept-2019-600x80
Υπάρχει και η εναλλακτική πλευρά των πραγμάτων. Το Escobar Fold 2 (διάδοχος του Escobar Fold 1 που είδαμε το Δεκέμβριο) είναι το προσιτό foldable της εταιρείας, με την τιμή του να είναι μόλις 399 δολάρια! Μάλιστα στην πολύ επιθετική καμπάνια του, το smartphone τα βάζει με τη Samsung!!!
Διαθέτει εξωτερική οθόνη 4,6 ιντσών, που, όταν επεκτείνεται, φτάνει το μέγεθος ενός tablet και τις 7,3 ίντσες. Μοιάζει αρκετά με την foldable πρόταση της Samsung, ενώ διαθέτει triple-camera setup στο πίσω πάνελ (12MP wide-angle, 12MP telephoto και 16MP ultra-wide), καθώς και dual camera setup στην εμπρόσθια επιφάνεια (8MP και 10MP).
Η συσκευή τροφοδοτείται από τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 855, διαθέτει 8GB RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και διαθέτει μπαταρία 4.380mAh, ενώ τρέχει το Android 10. Έρχεται ακόμη με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι και υποδοχή USB Type-C.
Η συσκευή διαθέτει και πιο high-end version με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο, που απογειώνει το τελικό κόστος στα 549 δολάρια.
Να σημειώσουμε, πως θα κυκλοφορήσει σε 200.000 κομμάτια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το επόμενο μοντέλο. Κάτι μου λέει πως τώρα που άρχισαν να ξεδιπλώνονται τα foldables δεν θα πλήξουμε καθόλου!
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το ξέσπασμα του κορονοϊού στην επαρχία Wuhan της Κίνας έχει αρχίσει και προκαλεί μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις και στον κόσμο της τεχνολογίας και όπως όλα δείχνουν εάν συνεχιστεί η κατάσταση θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα όχι μόνο στην αγορά των προϊόντων τεχνολογίας, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
Η FoxConn ήρθε να προστεθεί στη λίστα των εταιρειών που ανέστειλαν την παραγωγή τους, η Apple δεν τα βλέπει και ιδιαίτερα ανθηρά τα πράγματα, η Google και το Facebook απέσυραν τους εργαζομένους τους από τη Κίνα, ενώ η Samsung θεωρεί ότι θα υπάρξει ζήτημα στην παράδοση των S20.
Η Asus από την μεριά της φαίνεται να επηρεάζεται και εκείνη, καθώς όπως έγινε γνωστό αποφάσισε να αναστείλει την κυκλοφορία του Asus ROG Phone II, το οποίο απευθύνεται στους fans του mobile gaming,
Σε e-mail που απέστειλε στους fans της, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα συσκευών, ωστόσο η διακοπή στην παραγωγική και προμηθευτική διαδικασία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει υψηλή ζήτηση που δεν θα μπορεί η Asus να την καλύψει.
Έτσι το Asus RoG II γίνεται ένα ακόμη «θύμα» του Κοροναϊού από τον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά πραγματικά θα θέλαμε τα μόνα θύματα από τον επικίνδυνο αυτό ιό να ήταν απλά κάποια τεχνολογικά προϊόντα…
600x80 hotel 29-1-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin