Newsletter-Banner-600x150_mgn
600x80 hotel 29-1-20 sent

2 ήπειροι - 3 πάροχοι - 1 δίλημμα

Ήρθε η ώρα που η ΕΕ και συγκεκριμένα κάθε κράτος χωριστά, θα διεξάγει μία πολύ σημαντική και στρατηγικής σημασίας συζήτηση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, σχετικά με την επιλογή προμηθευτή για τα δίκτυα 5G. Το ερώτημα είναι ένα: Αν η υιοθέτηση προμηθευτών κινεζικής προέλευσης, μπορεί να συνιστά απειλή ασφαλείας ή όχι.
Η συζήτηση αυτή έχει νόημα, από τη στιγμή που τα δίκτυα 5G θεωρούνται εθνικές υποδομές ζωτικής σημασίας, τόσο για την κάθε χώρα, όσο και για την ΕΕ συνολικά.
Μάλιστα, μόλις τον Οκτώβριο δημοσιεύτηκε το πρώτο αποτέλεσμα της κατεπείγουσας διαδικασίας του 5G risk assessment από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και ετέθη επισήμως το ερώτημα, αν οι κυβερνήσεις θα έχουν λόγο, όσον αφορά στην επιλογή προμηθευτών δικτύων 5G από τους παρόχους της χώρας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Είναι άλλωστε κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη η διατύπωση της ΕΕ, η οποία φωτογραφίζει τις κινεζικές εταιρείες, προτρέποντας τα κράτη-μέλη να αξιολογήσουν όλους τους κινδύνους «συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που σχετίζονται με μη τεχνικούς παράγοντες, όπως ο κίνδυνος παρεμβολής από κρατικούς παράγοντες εκτός ΕΕ ή παράγοντες που υποστηρίζονται από κράτη εκτός ΕΕ μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού 5G».
Οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες και για την Ελλάδα, η οποία θα χρειαστεί να λάβει πολύ σοβαρές αποφάσεις με προεκτάσεις γενικότερα στην λειτουργία της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, καθώς ο βαθμός έκθεσης των παρόχων σε κινέζους προμηθευτές διαφέρει.
Η Vodafone και η Wind έχουν αναπτύξει τον μέχρι σήμερα ραδιοεξοπλισμό τους (κεραίες, σταθμούς βάσης) με κύριο προμηθευτή τη Huawei.
Αντίστοιχα η Cosmote έχει ως προμηθευτή σε αυτό το τμήμα του δικτύου της, τις Ericsson και Nokia, και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει στο 5G με την πρώτη.
Έτσι, μοιραία η συζήτηση θα αφορά βεβαίως τόσο το κόστος όσο και τις καθυστερήσεις ή τις άλλες παράπλευρες απώλειες που θα προκληθούν από ενδεχόμενες αλλαγές προμηθευτή εξοπλισμού για τη Victus, η οποία είναι και ο φορέας δικτύου των Vodafone και Wind. Αν και εφόσον υπάρξουν βέβαια…
600x80_cosmote-jan-2020
ome-ote-0

ΟΜΕ - ΟΤΕ - ΣΣΕ

Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση του ΟΤΕ όσον αφορά στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) του Οργανισμού, μετά την υπαναχώρηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο σχέδιο που είχαν μονογράψει οι εκπρόσωποί τους στα μέσα Ιανουαρίου.
Η Ομοσπονδία, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, Δημήτρη Φούκα, και τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Κατσαρό, σε μία προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί την ΣΣΕ, συναντήθηκε στις 26 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Μιχάλη Τσαμάζ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, από την ίδια την Ομοσπονδία, τα αιτήματα προς την διοίκηση ήταν η ΕΣΣΕ να γίνει 2ετής (από 19μηνη, βάσει του κειμένου που είχε μονογραφηθεί), να προβλέπει διασφάλιση των θέσεων εργασίας, περισσότερες παροχές στους εργαζόμενους με κουπόνια, καθώς και να γίνει διάλογος πριν τις αλλαγές που σχεδιάζει η διοίκηση στη δομή της επιχείρησης, κυρίως όσον αφορά στη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγιναν δεκτά τα παραπάνω αιτήματα, με τη διοίκηση να επιμένει στο αρχικά συμφωνηθέν κείμενο της ΕΣΣΕ.
Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι αν η Ομοσπονδία έθεσε τα παραπάνω ως συμφωνία-πακέτο ή τα έθεσε χωριστά. Θεωρούμε ότι μάλλον συνέβη το πρώτο, κάτι που εξηγεί την άρνηση της διοίκησης να υποχωρήσει.
Είναι δεδομένο ότι στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΟΤΕ σε έναν πλήρως ανταγωνιστικό Οργανισμό (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή της διοίκησης προς τους εργαζομένους) οι λογικές της μονιμότητας δημοσιοϋπαλληλικού τύπου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Αντίθετα, η επιστολή του προέδρου του ΟΤΕ επισημαίνει ότι, «η εταιρεία αντιμετωπίζει τα θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ήθος. Λειτουργούμε πάντα με μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της εταιρείας.Πρόθεση της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος με αναπτυξιακές προοπτικές για τους εργαζομένους, και αμοιβές σύμφωνα με τη θέση, το ρόλο και την απόδοση, όπως αξίζει σε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία».
MLS-Weekly-Telecom_600x80-c
cybertech-2020

Ελλάδα-Ισραήλ: τρίποντο σε ασφάλεια, startups και καινοτομία

O κρατικός κυβερνοπόλεμος είναι υπαρκτός και σε πλήρη εξέλιξη, όπως έχουν αποδείξει τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων σε κυβερνητικές ιστοσελίδες εκατέρωθεν του Αιγαίου και αυτό ήταν από μόνο του ένας σημαντικός λόγος για το ταξίδι του Υπουργού στο Ισραήλ. Διότι, δε χρειάζεται προφανώς να αναφέρουμε πόσο κρίσιμος είναι ο τομέας της κυβερνοασφάλειας για κάθε κράτος. Η προστασία των κρίσιμων υποδομών είναι ένας τομέας θερμής αντιπαράθεσης, και στην ουσία είναι τόσο σημαντικός όσο η προστασία των συνόρων.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη χώρα είναι η κοιτίδα των νεοφυών επιχειρήσεων. Ένα startup nation!
Τι καλύτερο λοιπόν από ένα «διδακτικό» ταξίδι για να «αντιγράψουμε» καλές πρακτικές, προκειμένου οι startups που αναφύονται στη χώρα μας και αγωνίζονται να βγάλουν ρίζες και να βλαστήσουν, με τη φιλοδοξία να αντικρύσουν κάποια στιγμή τον ουρανό. Τέλος, όλα αυτά είναι συνυφασμένα με την καινοτομία γιατί αυτή είναι που κάνει πάντα τη διαφορά!
Με τους τρεις αυτούς στόχους, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ξεκίνησε σειρά επαφών για την κυβερνοασφάλεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Cyber Tech Forum Tel Aviv 2020.
Επισκεπτόμενος το κατ’εξοχήν startup nation της περιοχής, αλλά και το πιο παθιασμένο με την ασφάλεια κράτος, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Υπουργός συζήτησε σχετικά με την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων τεχνολογίας των δυο χωρών, με τον διευθυντή του Ελληνοϊσραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Cobi Bitton, και τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας Ισραήλ, Ami Apellbaum.
Επίσης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ELRON, Zohar Rosenberg, και τον επιχειρηματία και επενδυτή, βετεράνο του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος, Yossi Vardi, συζήτησαν την ανάπτυξη καλών πρακτικών για την προώθηση των startups στην Ελλάδα.
Last but not least, ο κ. Πιερρακάκης έδωσε έμφαση στον τομέα της ψηφιακής ασφαλείας, φροντίζοντας να ενημερωθεί διεξοδικά για τη δομή, τις διαδικασίες και την τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η πολύ ικανή Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ στη χώρα μας.
blackview-oct-2019
800x400 newsletter 30-1-20 sent

Check in at the Digital Era: 4ο Συνέδριο Hotel Tech

Καθώς οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται και η αγορά συνεχώς αλλάζει, ακολουθώντας τις νέες ψηφιακές καινοτομίες, κάθε βιομηχανία αντιμετωπίζει την ανάγκη για δομικό μετασχηματισμό.
Ο ξενοδοχειακός τομέας φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι είναι ένας τομέας με παγκοσμιοποιημένα χαρακτηριστικά.
Οι σύγχρονοι επισκέπτες προσδοκούν να έχουν μια πελατοκεντρική προσωποποιημένη εμπειρία, ξεκινώντας από την επιλογή του προορισμού και γνωριμίας με τον χώρο διαμονής τους, πριν καν ακόμη ξεκινήσουν το ταξίδι τους, μέχρι βέβαια και τις ολοκληρωμένες εμπειρίες που θα ζήσουν στη διάρκειά του. .
Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες μονάδες αποτελείται από πολλές χιλιάδες μικρομεσαίες μονάδες που αναζητούν τη διαφορετικότητα μέσα από τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους.
Τι πρέπει όμως να κάνουν; Ποιες υπηρεσίες να υιοθετήσουν; Τι μπορούν να κάνουν in house και τι πρέπει να αναθέσουν outsourcing; Πως θα αυξήσουν την ασφάλεια και πως θα μειώσουν τα ενεργειακά κόστη; Ποιοι έχουν τι γνώσεις και είναι οι κατάλληλοι να τα διαχειριστούν όλα αυτά; Πως βρίσκει κανείς τέτοιους συνεργάτες;
Είναι ένα μεγάλο βήμα τεχνολογίας αλλά κυρίως νοοτροπίας, γιατί το total business transformation πρέπει να γίνει τρόπος σκέψης.
Τα εργαλεία της αλλαγής αλλά και τις τεχνικές με τις οποίες πρέπει να τα προσεγγίσει κανείς για να έχει αποτελέσματα, θα δούμε αναλυτικά στο 4ο Συνέδριο Hotel Tech, όπου, με άξονα τις ψηφιακές τεχνολογίες, θα δώσουν ώθηση στην ξενοδοχειακή επιχείρηση, βελτιώνοντας τόσο τη διαχείριση λειτουργίας, όσο και την παραγωγή νέων υπηρεσιών προς τους φιλοξενούμενους. Δείτε τις ενότητες του προγράμματος και κλείστε δωρεάν θέση για να κάνετε check in στην Ψηφιακή Εποχή.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS3
Πόντιος Πιλάτος η ΕΕ! Αποφάσισε για το 5G με την ίδια αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις στο προσφυγικό, την εξωτερική πολιτική και όλα τα άλλα σημαντικά θέματα. Να λειτουργήσει δηλαδή η κάθε χώρα κατά το δοκούν. Πως λέμε νίπτω τας χείρας μου;

Το βάρος λοιπόν πέφτει στην κυβέρνηση κάθε χώρας, χωρίς απαγορεύσεις, αν και η ΕΕ επισημαίνει, για την τιμή των όπλων, κάποιους «επίφοβους» προμηθευτές.

Σίγουρα σε αυτή την υπόθεση, η ΕΕ αντλεί έμπνευση πολιτικής από… την Ελβετία. Έχουμε την εντύπωση ότι αν δεν προσπαθούσε να τους ευχαριστήσει όλους (λέγε με, ΗΠΑ) δεν θα έκανε αυτή την επισήμανση, όπως άλλωστε δεν την είχε κάνει τόσα χρόνια.

Και επειδή όταν στο βάλτο της διεθνούς οικονομίας τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια, μαντέψτε σε ποια κατηγορία συγκαταλέγεται η χώρα μας…

Κάτι μου λέει ότι ή τις κινεζικές αντένες θα κατεβάσουμε ή τα αυτιά για να μην μας τα τραβήξουν. Και την ουρά στα σκέλια βέβαια!

Σίγουρο είναι ότι θα δεχτούμε αφόρητες πιέσεις από τους Αμερικανούς. Και έχουμε και τον Σουλτάνο από δίπλα να πιέζει… Της υφαλοκρηπίδας το κιγκλίδωμα δηλαδή!
GY-1537-600X80-1
Βέβαια, το να υποχρεώσεις δύο δίκτυα να μείνουν πίσω χρονικά και να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να γίνει το χατίρι του πλανητάρχη δεν ακούγεται τόσο σαν ελεύθερη οικονομία.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε μία κυβέρνηση που θέλει να στηρίζει την ανάπτυξη μέχρι κεραίας, να κάνει ενέργειες που θα μπορούσαν να χωρίσουν τα δίκτυα σε villarriba και villabajo

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι Vodafone και Wind έχουν επιλέξει τη Huawei για το 5G δίκτυο τους, οπότε έχουν… «their work cut out for them», για να δώσουμε και έναν αμερικάνικο τόνο. Η Cosmote τοποθετείται προς Σκανδιναβία μεριά, με την Ericsson που έχει επανακάμψει δυναμικά, οπότε δεν έχει καμία ανησυχία.

Και για να κλείσει το θέμα, υπάρχει μία μέση λύση που ακούγεται όλο και πιο πολύ τον τελευταίο καιρό, δηλαδή να παίξει άλλος κατασκευαστής για τον πυρήνα του δικτύου και άλλος για τις κεραίες… Δεν ξέρουμε αν είναι Σολομώντειος λύση, αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε να κρατήσει και την πίτα των δικτύων σωστή και το σκύλο του πλανητάρχη χορτάτο.

Αλήθεια, γιατί φοβόμαστε τους Κινέζους και δεν φοβόμαστε τους ΟΤΤ Αμερικανούς που ξέρουν τα πάντα για μάς, αφού τους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα μέσα από τις διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου;

Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ασφάλειας -αλλά και της ιδιωτικότητας- είναι σοβαρό και υποσχόμαστε να το εξετάσουμε προς κάθε πλευρά. Και προς τους Κινέζους και προς τους Αμερικανούς, γιατί στο φινάλε δεν μπορεί να μας δουλεύουν αυτοί που μας περνάνε για «αμερικανάκια» και εμείς να κάνουμε τον «κινέζο»…
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Υπομονή πάντως μέχρι το MWC, όπου εκτός απροόπτου θα υπάρξουν εξελίξεις… Btw, φυσικά και θα καλύψουμε και φέτος το MWC, ως Smart Press, με ένα μεγάλο team όπως πάντα και με καθημερινό newsletter, συνεντεύξεις, αποκλειστικές φωτογραφίες, θεματικά αφιερώματα, το ελληνικό περίπτερο και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα! Συντονιστείτε στο www.myphone.gr, www.infocom.gr και www.digitallife.gr και θα φέρουμε live το MWC στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Μιλώντας για το ελληνικό περίπτερο κρατήστε χρόνο τη Δευτέρα 1 με 2 για τα εγκαίνια, με την παρουσία αρκετών επισήμων. Επίσης, σημειώστε την Τετάρτη στις 4 το πάρτι – θεσμός «taste the Greek spirit» με πολύ πνεύμα networking αλλά και αρκετό… οινόπνευμα (τσίπουρο με ονομασία προέλευσης)!

Λίγο πριν το MWC, η MLS παρουσίασε τις δικές της προτάσεις για τη νέα γενιά έξυπνων φορητών συσκευών, και συγκεκριμένα ένα smartband και ένα smartwatch, που απ’ότι είδαμε μπορούν να «χτυπήσουν» άνετα τον ανταγωνισμό, τόσο εξ Αμερικής όσο και Ασίας.

Δεν σας το λέγαμε ότι η Λιάνα θα αλλάξει τις διαφημίσεις του ΓΕΡΜΑΝΟΥ; Αφού μας πέθαναν στο κιτς, είδαμε επιτέλους και κάτι φινετσάτο!. Μπράβο.

Από την άλλη η Vodafone δείχνει να ετοιμάζει αντεπίθεση στην τηλεόραση. Περισσότερα στη σημερινή συνέντευξη τύπου γιατί αυτά που λέμε στον Ν-ίκο δεν τα λέμε στον Δήμο!

Τελικά «κληρώθηκαν» οι τυχεροί που θα λάβουν μέρος στην υλοποίηση του έργου Ultra Fast Broadband. ΟΤΕ και Vodafone περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, ενώ η Wind «κόπηκε» για διαδικαστικούς λόγους.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συμμετέχει τελικά… Τρόποι υπάρχουν! Το θέμα είναι να βρεις ένα grid συνεργασίας…

Από την πλευρά των υπόλοιπων φορέων, ΔΕΗ, ΑΒΑΞ, Μυτιληναίος – Μέτκα EGN, Intrakat, Τέρνα Ενεργειακή και Grid Telecom, συνεχίζουν κανονικά στη διαδικασία.

Το θέμα της συλλογικής σύμβασης στον ΟΤΕ βρίσκεται ακόμα επί τάπητος, ο οποίος τάπητας βέβαια μάλλον θα χρειαστεί συνεργείο καθαρισμού για να υποδεχτεί τη νέα εποχή επιχειρηματικότητας.

Το καλό είναι ότι η προσέλευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποτελεί όχι μόνο αποδοχή αλλά αίτημα και των δύο πλευρών, πλέον, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε μία συμφωνία συντομότερα απ’όσο πιστεύεται.

Είναι πολύ πιθανό να γίνει σήμερα (Δευτέρα) συνάντηση της διοίκησης με τους συνδικαλιστές

Οι οποίοι λίγο – πολύ κατάλαβαν ότι το γινάτι (για τις καρέκλες) βγάζει μάτι και άρχισαν τις «κυβιστήσεις»!
combox
Στην πράξη αναζητείται φόρμουλα συμβιβασμού η οποία να τηρεί τα προσχήματα, προκειμένου να υπογραφεί η ΣΣΕ και να κλείσει το όλο θέμα ευπρεπώς. Κάθε άλλη προσέγγιση θα αποτελούσε έκπληξη!

Η νέα δράση ψηφιακού μετασχηματισμού του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης αφορά τις τρυφερές ηλικίες. Πως λέμε εξ απαλών ονύχων; .

Η δήλωση της γέννησης λοιπόν δεν θα απαιτεί «ποδαρόδρομο» σε διάφορες υπηρεσίες. Αντίθετα, θα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εντός του μαιευτηρίου, ψηφιακά, ξεκινώντας από τα τέλη του μήνα. Αυτοί κι αν είναι digital natives!

Και επειδή η κυβέρνηση πρέπει τώρα να είναι περισσότερο ενημερωμένη για την ψηφιακή ασφάλεια, ο υπουργός παραβρέθηκε στο Cyber Tech Forum, στο Τελ Αβίβ.

Ως γνωστόν, το Ισραήλ είναι μία από τις χώρες που παίρνουν πιο σοβαρά από τον καθένα την ψηφιακή ασφάλεια, έτσι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με την επιτελική συνοδεία του συναντήθηκαν με πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, για συναντήσεις και συνεργασίες επί του θέματος.

Με την ευκαιρία σημειώστε το συνέδριο InfoCom Security, το μεγαλύτερο συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα που θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο ΔΑΪΣ 29 & 30 Απριλίου. Αν θέλετε μπορείτε να δηλώσετε από τώρα δωρεάν συμμετοχή με ένα κλικ!
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Μιλώντας για κυβερνοασφάλεια ακόμα και αν δεν το ξέρατε, σίγουρα το υποψιαζόσασταν, αλλά η Upstream επιβεβαιώνει, ότι το τεράστιο ποσοστό του 93% των συναλλαγών από mobile συσκευές το 2019 ήταν κακόβουλες.

Λόγω της αρχιτεκτονικής ανοικτού κώδικα, το Android είναι το πιο επιρρεπές λειτουργικό σύστημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Εμπνευστείτε από την Eleanor Roosevelt, που είχε πει ότι «κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεση σου», και εφαρμόστε το «κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα ψηφιακά δεδομένα σου, χωρίς να πατάς ναι σε όλα»!

H προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου πέρασε και νέα από την Κάντζα δεν είχαμε. Υπάρχουν βέβαια τρεχάματα με το ποδόσφαιρο και με το Mega και ψίθυροι για παράταση, αλλά εκεί που φτάσαμε όλα μπορούν να συμβούν.

Πρωτιά της Apple στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως στο δ’ τρίμηνο. Δείγμα ότι το τελευταίο iPhone είναι μία επιτυχημένη επιλογή! .

Η Huawei έπεσε μεν αλλά όχι τρελά, που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις πωλήσεις. Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα διότι “πως να play χωρίς Google Play”; Εκτός, αν οι Κινέζοι έχουν λύση και σ’ αυτό!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Κομψά επανασχεδιασμένο για ενισχυμένη θερμική απόδοση, το HP Spectre x360 15 είναι το πιο ισχυρό Spectre της HP μέχρι στιγμής, το οποίο υποστηρίζει τη 10η γενιά επεξεργαστών i7 της Intel Core με NVIDIA GeForce graphics και έως 17 ώρες διάρκεια μπαταρίας.
Με αναλογία οθόνης-πλαισίου 90%, οθόνη 4K OLED 15,6 ιντσών με DCI-P3 και μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων κατά 30%, μπορείτε να απολαμβάνετε πραγματικές εικόνες και ζωντανά χρώματα όπως ποτέ πριν.
Βιώστε σχεδόν τρεις φορές αυξημένη ταχύτητα μεταφοράς αρχείων με το Intel Wi-Fi 6 (gig +) σε σχέση με το Wi-Fi 5 και προσαρμόστε τις προτεραιότητες δικτύου και τις ρυθμίσεις μέσω του Network Booster στο HP Command Center.
Με έξι στους δέκα καταναλωτές να καλύπτουν την κάμερα του φορητού υπολογιστή τους για να αισθάνονται πιο ασφαλείς, η συσκευή διαθέτει τη μικρότερη κάμερα IR της HP στα 2,2 mm.
Ο διακόπτης HP Webcam Kill Switch, το ειδικό κουμπί για τη σίγαση του μικροφώνου, ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πλάι του πληκτρολογίου, το Express VPN και το LastPass αποτελούν ενισχυμένα στοιχεία ασφαλείας έτσι ώστε να δημιουργείτε και καταναλώνετε περιεχόμενο όποτε και όπου θέλετε με ασφάλεια.
cl8-sept-2019-600x80
Από την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμο το HONOR Magic Watch 2 στην Ελληνική αγορά σε τιμή κάτω από τα 200 Ευρώ!
Το HONOR Magic Watch 2 κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα από την παρουσίαση του στις αγορές του εξωτερικού να ξεχωρίσει όχι μόνο για την ιδιαίτερα προσιτή τιμή του, αλλά για το μοναδικό νεανικό design που προσαρμόζεται πάνω στις ανάγκες του κάθε χρήστη (λουράκι / watch face, κτλ).
Εκτός από μοντέρνο και όμορφο fashion gadget, το HONOR Magic Watch 2 ξεχωρίζει για την μεγάλη φωτεινή AMOLED οθόνη του (1.39 ίντσες), αλλά και για τα 15 διαφορετικά είδη άσκησης που υποστηρίζει που το καθιστά τον ιδανικό «βοηθό προπόνησης». Είναι προ-φορτωμένο με 13 running courses τα οποία προσαρμόζονται πάνω στις διαφορετικές απαιτήσεις του κάθε χρήστη.
Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος (4GB) του HONOR Magic Watch 2 επιτρέπει την μεταφορά και ακρόαση – χωρίς την χρήση smartphone - μουσικής (έως 500 περίπου τραγούδια) είτε από το ηχείο του smart watch είτε με Bluetooth ακουστικά.
Επιπρόσθετα εκείνο που το καθιστά το απόλυτο value for quality gadget είναι η δυνατότητα απάντησης κλήσης και ομιλίας απευθείας από το Magic Watch 2 (χωρίς ακουστικά) ακόμα και αν το κινητό βρίσκεται σε απόσταση έως 150 μέτρων μακριά από το ρολόι. Το smart watch έχει αντοχή στο νερό μέχρι και 50 μέτρα βάθος ενώ υποστηρίζει όλες τις έξυπνες λειτουργίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των χρηστών ( Μέτρηση Οξυγόνου στο αίμα / 24-7 μέτρηση καρδιακών παλμών / Παρακολούθηση Ύπνου & Στρες).
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Θετικά έκλεισε τη χρονιά η Apple χάρη στο 4ο τρίμηνο του 2019 και τις χαμηλότερες τιμές των iPhone 11, οι οποίες προκάλεσαν αυξημένη ζήτηση σε Β.Αμερική και Ασία, σύμφωνα με τη Strategy Analytics.
Η Apple κατάφερε να διαθέσει 70,7 εκ. συσκευές μέσα στο Q4, αυξημένες κατά 4,8 εκ. σε σχέση με το Q4 2018, αφήνοντας στη 2η θέση τη Samsung με 68,8 εκ. Στην 3η θέση βρέθηκε η Huawei με -7% στα 56 εκ. εξαιτίας της επιβράδυνσης της αγοράς της Κίνας και αυξημένου ανταγωνισμού σε άλλες αγορές, όπως στην Ευρώπη. Την 4η θέση κατέλαβε η Xiaomi με 33 εκ. πωλήσεις, έναντι 26 εκ. το Q4 2018, χάρη στην επιτυχία της στην Ευρώπη και την Ινδία, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε η Oppo με 30,5 εκ., έναντι 31,5 εκ. το Q4 2018.
Συνολικά διατέθηκαν 374,5 εκ. smartphones παγκοσμίως μέσα στο 4ο τρίμηνο, έναντι 376 εκ. το Q4 2018, ενώ σε σύνολο έτους διατέθηκαν 1,41 δις συσκευές, έναντι 1,43 δις το 2018. Η αγορά της Κίνας σημείωσε σημαντική πτώση αλλά την ισορροπία διατήρησε η αυξημένη ζήτηση σε Αφρική και Ινδία.
Η Samsung διατήρησε την πρωτιά για όλο το έτος με 295,1 εκ. συσκευές, ακολουθούμενη από τη Huawei (240,5 εκ.), την Apple (197,4 εκ.) την Xiaomi (124,8 εκ.) και την Oppo (115,1 εκ.). Apple και Oppo ήταν οι μόνες εταιρείες του Top-5 που σημειώσαν πτώση πωλήσεων σε ετήσια βάση σε σχέση με το 2018.
600x80 hotel 29-1-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin