Newsletter Banner 600x150_no logo
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent

Διαπραγματεύσεις για εξαγορά εξοπλισμού της Wind από τη Vodafone

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση για την εξαγορά από τον όμιλο Vodafone του παθητικού εξοπλισμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Wind. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η υποδομή αυτή της Wind, η αντίστοιχη της Vodafone Ελλάδος, όπως και άλλων εταιρειών του Vodafone Group στην Ευρώπη, θα αποτελέσουν περιουσιακό στοιχείο της νέας εταιρείας που έχει ιδρύσει ο όμιλος, με την ονομασία, TowerCo, η οποία θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο, ή τμήμα της θα πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, εισφέροντας σημαντικά κεφάλαια στη μητρική της εταιρεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάθεση που κυριαρχεί μεταξύ των δύο πλευρών, Vodafone - Wind, είναι η συμφωνία να προχωρήσει και πιθανότατα θα υπάρξει λευκός καπνός μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού (να έχουν καταλήξει δηλαδή για το αν θα γίνει ή όχι). Προφανώς το δύσκολο στη διαπραγμάτευση είναι η αποτίμηση του εξοπλισμού που θα πουληθεί, ενώ και η σύμβαση που θα καταρτιστεί θεωρείται ιδιαίτερα πολύπλοκη.
Στην αποτίμηση κόλλησε άλλωστε και η πώληση της Wind ως εταιρεία στις αρχές του χρόνου. Οι μέτοχοι της, Golden Tree Asset Management (59,3%) και Cyrus Capital Partners (35,6%), έχουν καταστήσει σαφές ότι επιθυμούν να πουλήσουν την εταιρεία, ωστόσο όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος, δεν βιάζονται να το πράξουν, επιδιώκοντας να πετύχουν το τίμημα που θεωρούν δίκαιο.
Κατά την τελευταία διαδικασία που πραγματοποίησαν με σύμβουλο τη JP Morgan, προσφορά για τη Wind είχε καταθέσει και η PC Partners, η οποία τώρα, έπειτα από την ανακοίνωση για την εξαγορά της Forthnet, δηλώνει δια των στελεχών της ότι δεν είναι στα σχέδια της να επανέλθει άμεσα.
Η εξαγορά του παθητικού εξοπλισμού της Wind από τον όμιλο της Vodafone (ή ακόμα και από άλλο παίχτη, καθώς υπάρχει ευρύτερο ενδιαφέρον πλέον για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές), δύναται να βοηθήσει σε μία πιθανή έξοδο των μετόχων της Wind, αλλά μπορεί να δράσει και αντίστροφα.
Να πάρουν πίσω ορισμένα κεφάλαια οι μέτοχοι της (όπως πρόσφατα έλαβαν 225 εκατ. ευρώ από το δάνειο που σύνηψε η ελληνική εταιρεία) και να επιμείνουν περισσότερο στο τίμημα που επιδιώκουν για την πώληση της, αφού η λογική τους, όπως μεταδίδεται και από την ίδια τη Wind, είναι ότι «δεν έχουν πάρει απόφαση να φύγουν με όποιο τίμημα τους προσφερθεί», δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν.
cosmote-april-2020-600x80
united-group

Forthnet… United

Μετά την απόκτηση της Forthnet και την ολοκλήρωση του σήριαλ εξαγοράς που κράτησε πολλές σαιζόν, η United Group βάζει πλώρη προς την πλήρη αναθέρμανση των δραστηριοτήτων της εισηγμένης, και τη δυναμική της επανείσοδο στην αρένα του ανταγωνισμού.
Ο νέος ιδιοκτήτης του τέταρτου τηλεπικοινωνιακού παίκτη της χώρας έχει σημαντική εμπλοκή στα τηλεπικοινωνιακά των Βαλκανίων, αφού έχει αποκτήσει από πέρυσι την Tele2 στην Κροατία και τη Vivacom στη Βουλγαρία, καθώς και συμμετοχή σε άλλες οκτώ χώρες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
H βαλκανική παρουσία της United Group δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ιδρυτής της είναι ο Σέρβος δισεκατομμυριούχος, Dragan Solak, ο οποίος κατάφερε την τελευταία 15-ετία να στήσει και να κάνει την SBB τον μεγαλύτερο εναλλακτικό πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης στη Σερβία, με υπηρεσίες συνδρομητικής TV, ευρυζωνικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο, αλλά και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ σύντομα επεκτάθηκε σε Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Η εδραίωση του στην αγορά των χωρών που απέκτησε παρουσία, οδήγησε τον Σέρβο επιχειρηματία να δημιουργήσει το 2012 τη United Group, και σύντομα να γίνει επενδυτικός πόλος έλξης για τους Αμερικανούς επενδυτές της ΚΚR. Ενδεικτικό της δυναμικής ανάπτυξης είναι ότι η KKR πούλησε τη συμμετοχή της έχοντας διπλασιάσει την αξία της εταιρείας, και οι αγοραστές και σημερινοί ιδιοκτήτες είναι Βρετανοί, και συνεχίζουν στο ίδιο πετυχημένο μοτίβο.
Έτσι, όπως φαίνεται, σύντομα θα μπουν τα πρώτα καύσιμα ρευστότητας στα άδεια ρεζερβουάρ στην Κάντζα, και θα ξεκινήσει η πορεία της Forthnet, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Για την ώρα βλέπουμε κάποιες δειλές προσπάθειες προβολής - με την ευκαιρία έναρξης των play off, αλλά αυτό είναι μάλλον μόνο η αρχή.
Σίγουρα ένας ισχυρός τέταρτος παίκτης αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά, η οποία αν και έχει ωριμάσει, έχει ακόμη περιθώρια ανάπτυξης. Αρκεί… να γίνει με ωριμότητα…
monitoring-600-1
kyriakos-pierrakakis

Εσθονία γίναμε

Ποιος θα το περίμενε, η χώρα που είχε μείνει ουραγός στην ψηφιοποίηση του κράτους, να βγαίνει πλέον μπροστά και να δίνει μαθήματα στην Ευρώπη για τον μετασχηματισμό της κυβέρνησης.
Κάπως έτσι έγινε στο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης, όταν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέλυσε στους εταίρους μας την οργάνωση και την υλοποίηση της στρατηγικής ψηφιοποίησης του κράτους.
Έδειξε πως μέσα σε χρόνο-ρεκόρ καταργήθηκαν σχεδόν οι επισκέψεις πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, μπήκαν οι βάσεις για την ψηφιακή υπογραφή, λειτούργησε η πρόσβαση σε δεκάδες online υπηρεσίες, και γενικότερα άλλαξε η φιλοσοφία της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρήση της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των πολιτών.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για αλλαγή του πλαισίου προμηθειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην ανάγκη εκπόνησης Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης.
Επιπλέον, σημείωσε ότι θα πρέπει η ΕΕ να διενεργήσει μεγάλες ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με τη δυναμική του 5G και τα οφέλη του, με βάση επιστημονικά στοιχεία και σκοπό την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των fake news.
Ακόμη, ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του σε σχέση με τη δομή της δημοπρασίας φάσματος 5G. Απευθυνόμενος στους ομολόγους του, τους προέτρεψε προς την σύνδεση του τιμήματος αδειοδότησης, με τη δημιουργία ενός σχετικού οικοσυστήματος 5G. Ουσιαστικά επανέλαβε τη σκέψη της κυβέρνησης, η δημοπρασία να μην έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και εξοντωτικά νούμερα, κάτι σαν έκτακτη εισφορά στα έσοδα του προϋπολογισμού. Αντίθετα, ένα πιο βιώσιμο σενάριο θα ήταν η εισφορά επί των υπηρεσιών 5G και της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας.
Είμαστε ομολογουμένως περίεργοι να δούμε αν τελικά θα γίνουν πραγματικότητα στην επερχόμενη δημοπρασία φάσματος οι θέσεις της κυβέρνησης, και αν θα αποτελέσουμε για μία ακόμη φορά υπόδειγμα καινοτόμου σκέψης.
germanos=600x80_2
Vodafone logo

Αρχίζει πόλεμος τιμών;

Ένας πόλεμος προσφορών στην αγορά φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει, με αφορμή την εμπορική διάθεση των νέων προγραμμάτων Vodafone Giga Unlimited. Η τοποθέτηση του Χάρη Μπρουμίδη, Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού κλάδου του βρετανικού κολοσσού, ήταν σαφής.
«Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες, με απεριόριστα data, υπηρεσίες φωνής και μηνύματα, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αγοράς, και με τις νέες δυνατότητες που δίνουμε, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας μία νέα, καινοτόμο και ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας που ήρθε για να μείνει, και συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας».
Ουσιαστικά η Vodafone παίρνει την πρωτοβουλία απέναντι σε διάφορες έρευνες και τοποθετήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, και ξεκινά έναν κύκλο προσφορών, αντιλαμβανόμενη τις νέες ανάγκες της αγοράς.
Τα έξι νέα πακέτα με απεριόριστα data για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με πάγια από 55 ως 78 ευρώ, αλλά και απεριόριστα λεπτά ομιλίας, αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά, αλλά και απαντούν εμμέσως πλην σαφώς στην έκκληση της κυβέρνησης για φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Δίνουν επίσης τη δυνατότητα στον κ. Πιερρακάκη να συνεχίσει να στηρίζει τους παρόχους, αφού πρόσφατα υποστήριξε πως αν αφαιρεθεί η υψηλή φορολογία, το κόστος των data στην Ελλάδα είναι κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Η δήλωση του δεν ακούστηκε ευχάριστα στα αυτιά του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος είχε υιοθετήσει τα συμπεράσματα της έρευνας της Rewheel, αμφισβητώντας ουσιαστικά τον ρυθμιστικό ρόλο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά «πριν αλέκτωρ φωνήσαι», η απάντηση ήρθε από τους παρόχους. Και όλα δείχνουν ότι είναι μόνο η αρχή!
telcoserv1

PANTHORA: η λύση για απομακρυσμένο έλεγχο και διαχείριση συσκευών


Μία καινοτομία στο telemonitoring – telemanagement για ασφαλή, αδιάλειπτη και αξιόπιστη λειτουργία των υποδομών.

Η ΤELCOSERV (www.telcoserv.gr), εταιρία του ομίλου ADAPTIT (www.adaptit.gr), καινοτομεί με το PANTHORA αλλάζοντας έτσι τον τρόπο που λειτουργούν οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις. Η TELCOSERV Α.Ε. ιδρύθηκε το 2010 έχοντας ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και την οικονομία. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας επικεντρωμένη στη συλλογή των πληροφοριών και στην απομακρυσμένη διαχείριση συσκευών σε πραγματικό χρόνο.

Η πανδημία του Κορωναίου έχει επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων και του τρόπου εργασίας των εργαζομένων. Η TELCOSERV με το PANTHORA προσφέρει τις λύσεις που βοηθούν τις εταιρίες στην καθημερινή τους εργασία, εξομαλύνουν και διασφαλίζουν τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία τους και εγγυώνται την ακεραιότητα των πληροφοριών και ψηφιακών δεδομένων.

Το PANTHORA παρέχει συλλογή και διαχείριση πληροφοριών από απομακρυσμένη τοποθεσία, (telemonitoring–telemanagement) διατηρώντας τη λειτουργία των υποδομών ασφαλή, αδιάλειπτη και αξιόπιστη. Μπορεί να συνδεθεί με οποιουδήποτε τύπου απομακρυσμένη συσκευή ανεξάρτητα του κατασκευαστή, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές πρόσβασης. Αλλάζει και συνδράμει στον τρόπο που λειτουργούν και καλούνται λόγω των περιστάσεων να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, παρέχοντας την δυνατότητα στους συνεργάτες της να λειτουργούν σαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (ελέγχου – διαχείρισης) εξοικονομώντας χρόνο, δαπάνες μετακίνησης και δρώντας προληπτικά.

Παρούσα χρήση γίνεται με επιτυχία από τηλεπικοινωνιακούς και ψηφιακούς παρόχους.
teloserv2
Το PANTHORA χρησιμοποιείται ως blockchain enabled IoT Gateway για την ασφαλή, κρυπτογραφημένη και πιστοποιημένη επικοινωνία έξυπνων αισθητήρων με υλοποιήσεις σε κρίσιμες υποδομές φορέων όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η IBM Ιρλανδίας και η Trenitalia, συμμετέχοντας ως τεχνολογικός πάροχος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα H2020 CHARIOT -Industrial IoT Security (www.chariotproject.eu).

Επιπλέον πεδία εφαρμογών:
  • Στη Βιομηχανία
  • Στο τομέα της Ενέργειας και υποδομών
  • Στους Δήμους, υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας
  • Στις μεταφορές
  • Στο τομέα Τηλεπικοινωνιών και δικτύων
Προσφέρει σημαντικά οφέλη και συγκεκριμένα διασφαλίζει:
  • Την ομαλή εκτέλεση όλων των κρίσιμων λειτουργιών του οργανισμού χωρίς διακοπή.
  • Την ανίχνευση κάθε δυσλειτουργίας των εποπτευομένων υποδομών ώστε να προληφθούν προβλήματα στη λειτουργία.
  • Την μείωση λειτουργικών εξόδων με την αποφυγή άσκοπων επισκέψεων στις υπό επίβλεψη υποδομές.
  • Τον έλεγχο και την βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων με αποτέλεσμα την βελτίωση στη λειτουργία της επιχείρησης.
  • Την ενιαία και κεντρική διαχείριση
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
tv-box-4k-600x80
Πως σας φάνηκε το Click Event της περασμένης εβδομάδας; Καιρός ήταν να διοργανώσουμε και κάτι με θέμα το security, δε νομίζετε; Το θέμα αυτού: «Ιδιωτικότητα VS Ασφάλεια στην εποχή του COVID-19». Επίκαιρο και χρήσιμο, σχετικά με την εφαρμογή της ασφάλειας και την τήρηση του GDPR στην εποχή της τηλε-εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης εκδήλωσης που συντόνισε με μεγάλη επιτυχία ο Δημοσιογράφος και DPO της ΕΡΤ, Βασίλης Βασιλόπουλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Λεωνίδα Κανέλλο (Δικηγόρο ΔΝ, Πρόεδρο του DPO Network) να αναδεικνύει όλα τα νέα διλλήματα που έχουν προκύψει το συγκεκριμένο διάστημα. Επίσης ο κ. Κανέλλος παρουσίασε τις προκλήσεις εφαρμογής του GDPR στη νέα εποχή και μάλιστα αρκετές πτυχές του θέματος που έχουν καταγραφεί μεταξύ άλλων και στο νέο βιβλίο που έχει συγγράψει ο ίδιος με τίτλο «The GDPR Handbook - Για DPOs, Επιχειρήσεις & Οργανισμούς».

Το event υποστήριξαν με την χορηγία τους οι εταιρείες LENOVO και CROMAR. Αν δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε live το event, μπορείτε να το κάνετε όποτε θελήσετε με ένα click στη διεύθυνση www.youtube.com/watch?v=OzblGuqIWeA

Έχουμε ήδη σχεδιάσει το πρόγραμμα των Click Events για τους επόμενους δύο μήνες και θα ανέβει αυτή την εβδομάδα, με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, για κάθε κλάδο της αγοράς. Διατηρήστε λοιπόν την εφαρμογή του Zoom ενημερωμένη, και βάλτε τη στο desktop και στη home screen, γιατί αυτό το καλοκαιράκι σας έχουμε μπόλικο περιεχόμενο από webinars, αλλά και αρκετά hybrid (phygital) events!

Άλλο να το λέμε εμείς και άλλο να το δηλώνουν οι εμπλεκόμενοι. Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον το έγραψαν και τα διεθνή μέσα! Έτσι, επιβεβαιώθηκε «τύποις και ουσία» η επικύρωση του deal για την εξαγορά της Forthnet από τη United Group, ενώ παράλληλα διευκρινίστηκαν οι προθέσεις της εταιρείας για το μέλλον.
GY-1537-600X80-1
Το οποίο μέλλον την εταιρείας μοιάζει εξασφαλισμένο, αφού η United έχει τεράστια τεχνογνωσία. Και επειδή όπως έχει πει και η Margaret Thatcher, «κανείς δεν θα θυμόταν τον καλό Σαμαρείτη αν είχε μόνο καλές προθέσεις, είχε όμως και τα χρήματα». Λεφτά υπάρχουν όπως είχε πει κάποτε και ο ΓΑΠ, και όπως δήλωσαν και οι νέοι επενδυτές. Μιλάμε για τα εκατομμύρια του Σέρβου επιχειρηματία, Dragan Solak, ο οποίος μέσω της United έχει κάνει κι άλλες επιτυχημένες εξαγορές στα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα την Tele2 στην Κροατία και τη Vivacom στη Βουλγαρία.

Σε πιο πρακτικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι ξαναμπαίνει στο παιχνίδι ένας τέταρτος τηλεπικοινωνιακός παίκτης, γεγονός που «κλείνει πολλά στόματα» που «αυθαδίασαν» πρόσφατα και δίνει ενδιαφέρον στην αγορά. Ο παίκτης βέβαια τυπικά δεν είχε βγει ποτέ από το γήπεδο. Απλά λόγω «τραυματισμού» δεν είχε στην κατοχή του τη μπάλα όσο θα έπρεπε. Τώρα, απλά θα πρέπει να τρέξει και να βάλει γκολ γιατί τα γκολ μετράνε!

Όπως είπε η CEO της United, με την εξαγορά θα επανέλθει η Forthnet τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στη συνδρομητική TV. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη νέα πορεία της εταιρείας, καθότι υπήρξαμε κάποτε -πριν από αρκετά χρόνια- (ικανοποιημένοι) συνδρομητές της!

Με ταχύτητα φωτός (κυριολεκτικά) προχωράει και ο ΟΤΕ, αφού οι συνδέσεις Fiber To The Home ανέρχονται πλέον σε 180.000, μετά τις 30.000 που προστέθηκαν από την αρχή του έτους, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 20% από το 2019, ενώ η υποδομή του ομίλου αποτελεί το 75% των γραμμών όλης της Ελλάδας.

Οι νέες περιοχές που έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες Cosmote Fiber είναι η Ραφήνα και η Νέα Φιλαδέλφια στην Αττική, η Σίνδος και ο Άγιος Γεώργιος στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Αγρίνιο. Μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα θα προστεθούν τα Μελίσσια, η Παλλήνη και η Ανάβυσσος στην Αττική, και τα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη. Fiber to the people !!!
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Πλούσια η προηγούμενη εβδομάδα από άκρως ενδιαφέροντα τηλεπικοινωνιακά νέα. Κάτι μοιάζει να κινείται στην αγορά της κινητής. Ιδίως στο κομμάτι των mobile data και όχι μόνο! Η Vodafone είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη διευκόλυνση πρόσβασης στο Internet μέσω mobile data, ανακοινώνοντας προγράμματα όπου η λέξη που κυριαρχεί είναι «απεριόριστα»! Αυτό που διαφοροποιείται είναι το όριο ταχύτητας. Η λογική είναι αντίστοιχη με αυτή του σταθερού Internet. H ιδέα έρχεται από το εξωτερικό και εν προκειμένω από την Βρετανία.

Συγκεκριμένα τα τρία νέα προγράμματα Giga Unlimited προσφέρουν απεριόριστη ομιλία, SMS και data, εντός της Ελλάδας. Μάλιστα τα Surf και Play πρώτα προσφέρουν και 35GB για χρήση εντός ΕΕ, ενώ το Ultra επίσης απεριόριστα και σε αυτή την περίπτωση! Εδώ, αντίθετα με ότι ίσχυε μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική ορθής χρήσης. Αντίθετα, στα Surf και Play υπάρχει πλαφόν ταχύτητας, στα 2 Mbps και 10 Mbps αντίστοιχα, ενώ το Ultra είναι εντελώς ελεύθερο.

Οι τιμές τους, στα 68,75€, 83,42€ και 89,13€ αντίστοιχα. Για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ανακοινώθηκαν τα σχετικά προγράμματα Giga Business Unlimited, με την υπηρεσία Secure Net για την προστασία της συσκευής σας, αλλά και επιπλέον ομιλία προς διεθνείς προορισμούς. Οι τιμές δεν είναι πολύ υψηλότερα, και διαμορφώνονται στα 74,44€, 87,27€ και 92,50€ το μήνα.

Φυσικά, όσο ενθουσιαστήκαμε με την κίνηση της Vodafone, άλλο τόσο αγωνιούμε να δούμε τι θα ανακοινώσουν ως απαντήσεις η Wind και η Cosmote! Γιατί εκτός από το ιστορικό της αγοράς, που θέλει τους άλλους δύο παρόχους κινητής να σχεδιάζουν ανταγωνιστικά προϊόντα σε ότι βγάζει ο άλλος, αυτή η περίπτωση έχει και κάποιες πολιτικές προεκτάσεις.

Συγκεκριμένα το «αίτημα» του Κυριάκου Πιερρακάκη προς τους παρόχους για φτηνότερα mobile data, οπότε τα ανάλογα πακέτα από τους υπόλοιπους είναι «σιγουράκι». Θα θέλαμε να δούμε ένα «σιγουράκι» ακόμα, δηλαδή τη μείωση του φόρου. Δυστυχώς, εδώ δεν αποφασίζει μόνο ο Πιερρακάκης…
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Για να είμαστε ειλικρινείς, υπήρξε μία πρώτη απάντηση από τη Wind, που έχει πάντα γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά σίγουρα θα δούμε περισσότερα στο μέλλον. Για την ώρα η προσφορά είναι στα 39 ευρώ και δίνει unlimited data, 3.000 λεπτά ομιλίας και 3.000 SMS.

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ημέρες, η μεν Vodafone έχει online προσφορά που κάνει λόγο για -45% σε όλα τα προγράμματα κινητής, η δε Cosmote επίσης μιλά για -45% στα προγράμματα κινητής μέχρι τις 8/6. Για να δούμε μετά τι θα γίνει… Ενδιαφέρον έχουν και τα πακέτα MiFi, όπου η μεν Vodafone δίνει 10 GB με 5 ευρώ και 40 GB με 10 ευρώ, ενώ η Cosmote προσφέρει 10 ευρώ για 6 GB και 25 ευρώ για 30 GB, αν και η αίσθηση μας είναι ότι οι τιμές θα αλλάξουν σύντομα.

BTW, ο υπουργός συμμετείχε και στο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, μέσω teleconference βεβαίως, γιατί οι πολιτικοί πρώτοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Εκεί, κατά κάποιο τρόπο, «επισημοποιήθηκε» η περίπτωση της Ελλάδας ως -θετικό- case study στη μέθοδο αντιμετώπισης του COVID-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, σημείωσε ότι το αμφιλεγόμενο θέμα των mobile εφαρμογών καταγραφής κρουσμάτων θα εξεταστεί πιο προσεκτικά, αποκτώντας νέες πιο συγκεκριμένες οδηγίες. Ήδη στην Ιταλία υπάρχουν αρκετές εντάσεις από τις περιφέρειες… Το θέμα είναι ότι η δημόσια υγεία δεν είναι και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ιταλία…

Ο υπουργός είπε στη σύσκεψη ότι καίριο ρόλο έπαιξε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η οποία φυσικά είχε ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές, πολύ πριν μπει η λέξη «κορονοϊός» στο καθημερινό λεξιλόγιο μας. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών στις υπηρεσίες του Δημοσίου, η κατάργηση της γραφειοκρατίας σε μεγάλο βαθμό, και κατά συνέπεια η εξάλειψη της ανάγκης για φυσική παρουσία των πολιτών, ήταν καθοριστική.
combox
Αναφέρθηκε φυσικά και στο θέμα του 5G, τονίζοντας την ανάγκη για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και ανάδειξη των οφελών που μπορεί να αποφέρει αυτή η τεχνολογία. Υποστήριξε επίσης τη στρατηγική για χαμηλότερες τιμές στη δημοπρασία του φάσματος, ώστε το 5G να υλοποιηθεί πιο εύκολα και γρήγορα, και να αρχίσει να αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα.

Στα δικά μας τώρα, η Κοινωνία της Πληροφορίας προκήρυξε διαγωνισμό για ένα πρωτότυπο έργο, που αν υλοποιηθεί σωστά, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση ενός από τα σοβαρότερα θέματα που μας απασχολεί σήμερα. Ονομάζεται «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Μετανάστευσης», και στόχος του είναι η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεταναστών και της κυβέρνησης, όπως επίσης η τήρηση των μεταναστευτικών νόμων. Έτσι, αναμένεται να μειωθεί το κόστος και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα για την Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Megahard (rock) ο διαγωνισμός για τη Microsoft που τελικά τον κέρδισε ο ΟΤΕ. Έγιναν βέβαια οι σχετικές ενστάσεις δια τους τύπους, αλλά η ουσία δεν αλλάζει αφού αποφασίστηκε πως θα γίνει η αδειοδότηση λογισμικού του Δημοσίου, με σκοπό τη «νομιμοποίηση» των προγραμμάτων της Microsoft που χρησιμοποιούνται, και την καταπολέμηση της πειρατείας. Το έργο «Προμήθεια Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης» με προϋπολογισμό 48,3 εκατομμύρια ευρώ, ανατέθηκε στον ΟΤΕ, που έκανε πιο συμφέρουσα προσφορά από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην MLS ανέλαβε ο Νάρκισσος Γεωργιάδης (Νάσος για τους φίλους) στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία. Προέρχεται από την Folli - Follie και την ΕΥΑΘ και σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει εμπειρία στα turnarounds.

Εκεί που μπερδευτήκαμε λίγο είναι με το business plan, που δεν καταλάβαμε αν είναι τελικά έτοιμο η όχι, γιατί οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Βαγγέλης Μανδραβέλης και Euro2day) αλλά και αυτές που μάθαμε από το ρεπορτάζ ήταν αντιφατικές. Η ατάκα πάντως στην «Καθημερινή» για έμφαση στο λογισμικό και μείωση της δράσης στο κομμάτι των συσκευών, έφερε κάποια αναταραχή στην αγορά, οπότε… «handle with care».
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Το Πλαίσιο είχε παρουσίαση στους θεσμικούς επενδυτές. Ο Γιώργος και ο Κώστας είπαν ότι η μείωση των πωλήσεων ήταν μόλις 20% την περίοδο του κορονοϊού, καθώς πήγε πολύ καλά το online κανάλι. Ανέφεραν επίσης ότι πήραν εργαζόμενους από καταστήματα που ήταν κλειστά και τους πήγαν στις αποθήκες και στο call center. Και αυτό βοήθησε την εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, αλλά και τους ίδιους να καταλάβουν καλύτερα την εταιρεία και πως δουλεύει !!!

Κατά τα άλλα, είπαν ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει ευκαιρίες και θα προσπαθήσουν να τις αξιοποιήσουν, ενώ δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα λευκά και πως πήγαν μέχρι τώρα. Ωστόσο παγώνουν τις ανακαινίσεις των καταστημάτων μέχρι να αποσαφηνισθούν οι εξελίξεις στον υγειονομικό και οικονομικό τομέα.

Στη Μαγούλα πάντως εκτός από το ότι βλέπουν πολύ μπροστά, έχουν φοβερή αίσθηση του timing. Οι επενδύσεις που έκαναν πέρυσι με το νέο κέντρο διανομής και το νέο site ήταν τα βασικά κλειδιά για να πάνε καλά μέσα στην καραντίνα! Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο !!!

Άρχισε η Super League με τα play off και τα play out. Ζωντάνεψε λίγο η Nova, αλλά ενισχύθηκαν και οι Vodafone και Wind που διαθέτουν το αντίστοιχο αθλητικό περιεχόμενο. Παιχνίδι να γίνεται, γκολ να μπαίνουν… Βοηθάει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θεατές. Από τηλεθεατές όμως άλλο τίποτα. Γουρλίδικη η συμφωνία με την B2C Partners. Τους χάλασε βέβαια το 0-1 στην Τούμπα γιατί μοιάζει να είναι σίγουρος ο πρωταθλητής, αλλά είχαμε τόσο καιρό να δούμε μπάλα που οι δέκτες πήραν φωτιά!

Last but not least -στην εποχή του remote working- η νέα λύση της ADAPTIT που ονομάζεται PANTHORA και είναι η ιδανική λύση για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση συσκευών. Προσφέρει συλλογή και διαχείριση πληροφοριών από απομακρυσμένη τοποθεσία, (telemonitoring-telemanagement) διατηρώντας τη λειτουργία των υποδομών ασφαλή, αδιάλειπτη και αξιόπιστη σε κάθε κρίσιμη υποδομή. Το μέλλον είναι εδώ!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
anycast-m4-plus-600x80
Η Vodafone Ελλάδας καινοτομεί, απελευθερώνοντας τη χρήση των mobile δεδομένων, με τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Unlimited και απεριόριστα data για όλους, απαντώντας σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και επιταχύνοντας τη μετάβαση προς το ψηφιακό αύριο της χώρας.
Μέσα από τη νέα σειρά προγραμμάτων Vodafone Giga Unlimited και Vodafone Giga Business Unlimited για ιδιώτες και επιχειρήσεις αντίστοιχα, πλέον μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρουν τα απεριόριστα data, σε συνδυασμό με απεριόριστη ομιλία και SMS και να επιλέξουν μεταξύ τριών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και το προφίλ χρήσης data που ταιριάζει στις συνήθειες τους.
Για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, η Vodafone φέρνει τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Business Unlimited ώστε να απολαμβάνουν απεριόριστη επικοινωνία, με σταθερό κόστος κάθε μήνα, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς όρια στη χρήση όλων των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών από το κινητό που είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητά τους.
Με αφορμή την εμπορική διάθεση των νέων προγραμμάτων Vodafone Giga Unlimited, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Με τα νέα αυτά εμπορικά προγράμματα καινοτομούμε στα συμβόλαια κινητής και φέρνουμε μία νέα εποχή στον τρόπο με τον οποίο πολίτες και επιχειρήσεις θα επικοινωνούμε εφεξής. Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες, με απεριόριστα data, υπηρεσίες φωνής και μηνύματα, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αγοράς, και με τις νέες δυνατότητες που δίνουμε, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας μία νέα, καινοτόμο και ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας που ήρθε για να μείνει και συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας».
cl8-sept-2019-600x80
Το νέο Xperia 1 II είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει ταχύτητα με δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης συνδεσιμότητας 5G και με κάμερα τριπλού φακού, που ενσωματώνει τις κορυφαίες τεχνολογίες των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha της Sony.
Η εφαρμογή του Xperia 1 II Cinematography Pro «powered by CineAlta» υποστηρίζει πλέον 2K 120fps HDR κινηματογραφικής λήψης υψηλής ταχύτητας καρέ και Cinematic 21:9 4K HDR εγγραφή σε 24/25/30/6 fps, βελτιώνοντας την εμπειρία κατά την διάρκεια των κινηματογραφικών σας λήψεων.
Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το Touch AF και χειροκίνητες ρυθμίσεις, όπως την έκθεση, το Level meter και την ισορροπία λευκού, για περισσότερο επαγγελματική αίσθηση, ενώ η μοναδική τεχνολογία Intelligent wind filter της Sony μειώνει την παρεμβολή του θορύβου και του ανέμου για καθαρή εγγραφή ήχου.
Για εύκολη μεταφορά φωτογραφιών, η λειτουργία Imaging Edge για κινητά συνδέει το Xperia 1 II με τις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha της Sony, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε τις φωτογραφίες για να επεξεργαστείτε τα χρώματα και τις αποχρώσεις με επαγγελματική ακρίβεια.
Το Xperia 1 II λειτουργεί και ως δεύτερο χειριστήριο της φωτογραφικής σας μηχανής της σειράς Alpha, μέσω του Imaging Edge, για να ελέγχετε την σύνθεση της εικόνας, την εστίαση και το ISO, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων.
Είτε είστε αρχάριοι και βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός νέου χόμπι ή εποχικοί επαγγελματίες και θέλετε ένα smartphone να «συνεργάζεται» με την Alpha μηχανή σας, το Xperia 1 II είναι η τέλεια επιλογή για να βελτιώσετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
H HONOR, το νεανικό brand τεχνολογίας έφερε στην Ελληνική Αγορά το HONOR 9X Lite 128 GB, με διπλή κάμερα 48MP και με 6.5 ιντσών HONOR FullView Display από 219 ευρώ στα 199 ευρώ! Ταυτόχρονα η εταιρεία λανσάρει και το HONOR 8S 2020 με 64GB αποθηκευτικό χώρο από 139 ευρώ στα 119 ευρώ μέχρι και τέλος Ιουνίου.
To ΗΟΝΟR 9X Lite, ξεχωρίζει για το νεανικό σχεδιασμό και τα υπέροχα χρώματα του (Emerald Green και Midnight Black) ενώ το design σχεδόν χωρίς περιθώρια στην οθόνη και η βελτιωμένη οπτική ποιότητα προσφέρουν μία καλύτερη και ξεκούραστη εμπειρία θέασης τόσο σε φωτογραφίες και video όσο και σε παιχνίδια με την επιπλέον υποστήριξη της τεχνολογίας GPU Turbo.
Eπιπρόσθετα το HONOR 9X Lite με μπαταρία 3750mAh και αποθηκευτικό χώρο 128GB είναι το απόλυτο «value for money» κινητό στην κατηγορία του. Η κύρια κάμερα 48MP επιτρέπει την καταγραφή κάθε λεπτομέρειας στις φωτογραφίες. Απαθανατίζει και τα πιο εκφραστικά πορτρέτα με όμορφη bokeh αισθητική, χάρη στη 2MP κάμερα βάθους και «αιχμαλωτίζει» λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Τέλος, η HONOR φέρνει και το ανανεωμένο HONOR 8S 2020 με αποθηκευτικό χώρο 64GB στην καλύτερη τιμή της αγοράς - αναλογικά με τα χαρακτηριστικά της συσκευής - στα 119 Ευρώ, το οποίο διαθέτει RAM 3GB και HONOR FullView οθόνη 5.71 ιντσών για μέγιστη εμπειρία θέασης.
600x80 security 17-3-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin