Newsletter Banner 600x150_ericcson
600x80 hotel 7-1-20 sent

Ναυάγιο στο λιμάνι για τη ΣΣΕ

Φτου κι απ’ την αρχή οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ. Για την ακρίβεια όλο αυτό που προέκυψε είναι περισσότερο «φτου» και λιγότερο «αρχή».
Ο λόγος; Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ διοίκησης και Ομοσπονδίας εργαζομένων, ήρθε η ανατροπή και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών ανακάλεσαν τη μονογραφή τους. Έτσι απλά και υπεύθυνα, στη λογική «λέμε - ξελέμε»!
Συγκεκριμένα, όταν το κείμενο της συμφωνίας έφθασε την προηγούμενη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και «ακραία φαινόμενα».
Στη συζήτηση που ακολούθησε, και εν μέσω αντιπαραθέσεων ο πρόεδρος της ΟΜΕ, Δημήτρης Φούκας, και ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Βάκος, απέσυραν την μονογραφή τους, και μάλιστα ο δεύτερος παραιτήθηκε από τη θέση του για να αντικατασταθεί από το Βασίλη Κατσαρό.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά ψηφίστηκε το κείμενο της ΕΣΣΕ που είχαν μονογράψει με τη διοίκηση του ΟΤΕ την Δευτέρα ο πρόεδρος Δημήτρης Φούκας (προέρχεται από την παράταξη του ΚΙΝΑΛ) και ο πρώην γενικός γραμματέας Βασίλης Βάκος (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ). Ωστόσο, ο κ. Βάκος αντικαταστάθηκε από το Βασίλη Κατσαρό ο οποίος ανήκει στην παράταξη (ΔΑΚΕ) που καταψήφισε το κείμενο της ΕΣΣΕ και ως εκ τούτου δεν θα την υπέγραφε. Να σημειωθεί ότι την Ομοσπονδία εκπροσωπούν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας και άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες οι δύο αυτοί συνδικαλιστές υπογράφουν τις ΕΣΣΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ.
Τη διάλυση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ ακολούθησαν έντονες και πολύωρες διεργασίες σε φορτισμένο κλίμα, όπου οι μεν εγκαλούσαν του δε, ώσπου αποφασίστηκε να επανασυσταθεί το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια συγκροτήθηκε μια νέα πλειοψηφία 19 μελών του Δ.Σ. η οποία δεν αναγνωρίζει την προχθεσινή απόφαση και η οποία ζήτησε από τον κ. Φούκα να συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του οργάνου με θέμα να ζητηθούν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΟΤΕ για την ΕΣΣΕ. Κατά την άποψή τους η Σύμβαση που συμφωνήθηκε δεν είναι ικανοποιητική και ζητούν να συμπληρωθεί με όρο διασφάλισης των θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2020 και με μεγαλύτερες παροχές για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά την 1/3/2015.
Όπως φαίνεται, οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τους παλαιούς εργαζομένους που επιθυμούν εργασιακή ασφάλεια και δεν δέχονται το αντάλλαγμα που προσφέρει η διοίκηση για αύξηση 4% στους μισθούς τους που είχαν υποστεί μείωση 9,5% από την προηγούμενη ΣΣΕ, αλλά και από το γεγονός ότι η κάθε παράταξη - ιδιαίτερα μετά τις κατηγορίες που ακούστηκαν- προσπαθεί να δείξει υπερβολικό ζήλο.
Ενδεικτικό πάντως του κλίματος της ασυμφωνίας που υπάρχει είναι το γεγονός ότι από τις 16/1 που ανέβηκε η ανακοίνωση για τη συνάντηση με τη διοίκηση δεν έχει ανέβει καμία ανακοίνωση στο site της OME- OTE.
Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αντέδρασε, αποστέλλοντας επιστολή προς τους εργαζομένους, επισήμανε τα θετικά της συμφωνίας, η οποία εξασφάλιζε αυξήσεις της τάξεως του 5,5% για τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μετά το 2015, αντισταθμιστικά οφέλη για τους εργαζόμενους προ του 2015, και σύγχρονα κριτήρια αμοιβών και εξέλιξης των εργαζομένων αφού στην ουσία υπόσχεται «αμοιβές σύμφωνα με τη θέση, το ρόλο και την απόδοση, όπως αξίζει σε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία».
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι όπως δείχνουν όλα η «παλιά φρουρά» θα οδηγήσει τα πράγματα σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, οι οποίες φαίνεται ότι θα διεξαχθούν σε ακόμη πιο τεταμένο κλίμα με μειωμένες πιθανότητες για win-win λύση.
600x80_cosmote-jan-2020
forthnet-proper

Λήγει η προθεσμία για τη Fortnet: Θα πέσουν οι υπογραφές;

Λήγει στις 31/1 η σχετική προθεσμία αποκλειστικότητας και όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας για την εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Alter Ego θα αγοράσει το τραπεζικό χρέος της Forthnet, συν το μεγαλύτερο τμήμα των μετοχών της που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εταιρεία του Β. Μαρινάκη θα περάσει έως 32% από το συνολικά 36,2%, έπειτα από την έως σήμερα μετατροπή του ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές δανείου της, ύψους 70,1 εκατ. ευρώ, που σύνηψε τον Οκτώβριο του 2016.
Το τραπεζικό χρέος της Forthnet είναι σήμερα περίπου 255 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο έκδοσης 2007 και 2011, ύψους 78,4 εκατ. ευρώ και ομολογιακό 176,5 εκατ. ευρώ έκδοσης 2008 και 2011), καθώς και περίπου 51 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει από το προαναφερόμενο ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.
Ο λογαριασμός για την εξαγορά του χρέους και των μετοχών είναι (μόλις) 41 εκατομμύρια ευρώ.
Σε 3 με 4 μήνες που θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, όπως π.χ. η μετατροπή και του υπολοίπου μετατρέψιμου ομολογιακού σε μετοχές, το ποσοστό της Alter Ego στη Forthnet θα φθάσει στο 68%.
Εκεί θα κλείσει το κεφάλαιο της εξαγοράς και θα ανοίξει το κεφάλαιο τον επενδύσεων. Η εκτίμηση είναι ότι η «αιμοδοσία» κεφαλαίων που θα χρειαστεί η εταιρεία της Κάντζας, θα είναι κοντά στα 50 ‘μύρια, και το πιθανότερο είναι ότι ο Βαγγέλης θα συνεργαστεί με κάποιο fund για να εξασφαλίσει την επιβίωση και την ανάπτυξή της.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της όλης διαδικασίας είναι ότι μετά την εξαγορά του χρέους από τις τράπεζες, δικαιούχος των δανείων είναι πλέον η Alter Ego και θεωρητικά η Forthnet θα χρωστάει στον νέο της μέτοχο 255 εκατομμύρια!!!
Λέτε να έρθει η στιγμή που ο Βαγγέλης να ζητήσει από τους υπόλοιπους μετόχους να καταβάλλουν το μερίδιό τους;
Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας επαΐοντες περί τα λογιστικά και το εταιρικό δίκαιο, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το παράδοξο και το μόνο βέβαιο είναι ότι αν γίνουν όλα τα παραπάνω η συνέχεια επί της Κάντζας δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε…
MLS-Weekly-Telecom_600x80-c
sparkle-data-center

Νέο Data Center στην Ελλάδα από τη Sparkle

Την κατασκευή του τέταρτου Κέντρου Δεδομένων (Data Center) στην Ελλάδα με τον Πρόεδρο της ΤΙΜ Salvatore Rossi, τον Πρόεδρο της Sparkle Alessandro Pansa και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μario Di Mauro να θέτουν συμβολικά τον θεμέλιο λίθο, παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras, ξεκίνησε η Sparkle, υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των κορυφαίων δέκα παγκοσμίως.
Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η «Μεταμόρφωση ΙΙ» θα ολοκληρωθεί αρχές του 2021 και θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα «πράσινα» Data Centers στην Ευρώπη.
Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, το νέο κτήριο θα καταλαμβάνει έκταση 6.000 τ.μ. και θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και ψύξης, από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 28.000 τόνων ετησίως. Το έργο έχει λάβει πιστοποίηση TIER III Uptime Institute, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης κατά LEED είναι σε εξέλιξη.
Η Sparkle, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2001, προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες της μέσω τριών ιδιόκτητων Κέντρων Δεδομένων συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ. και ισχύος 6 ΜW: Δυο βρίσκονται στην περιοχή της Αθήνας (Μεταμόρφωση και Κορωπί), όπου έχει επίσης εγκατασταθεί ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών καλύπτοντας όλα τα σημαντικά εμπορικά σημεία της Αθήνας διασυνδέοντας απευθείας εταιρικούς πελάτες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τρίτο Data Center βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης.
Τα Κέντρα Δεδομένων της Sparkle είναι πλήρως ενσωματωμένα στο Nibble, το νέο Παμμεσογειακό δίκτυο τηλεπικοινωνιών και στο Seabone, τη ραχοκοκαλιά του κορυφαίου ΙP/MPLS της Sparkle, προσφέροντας μια πλήρη γκάμα ICT λύσεων, από υπηρεσίες συστέγασης (colocation) μέχρι cloud λύσεις και υπηρεσίες παγκόσμιας συνδεσιμότητας επιπέδου παρόχων (carrier-grade global connectivity services).
Η Sparkle Greece είναι ηγέτιδα στον τομέα του ελληνικού Cloud και των Data Centers με ένα μερίδιο αγοράς 40% και με πάνω από εκατό πελάτες, συμπεριλαμβανομένων παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οργανισμούς, καθώς και εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες με συνεχή τάση ανάπτυξης.
Από το 2019, τα Κέντρα Δεδομένων της Sparkle στην Ελλάδα έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα «Σύζευξις» για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ICT στο δημόσιο τομέα. Επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει λάβει πιστοποίηση ISO 14001:2015 για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί στον πρώτο πάροχο Κέντρων Δεδομένων στη χώρα που έχει πιστοποιηθεί για το περιβαλλοντικό σύστημα διαχείρισής του και έχει τιμηθεί ως Cloud Service της χρονιάς στο συνέδριο InfoCom World 2019.
«Δημιουργούμε ένα υποδειγματικό πράσινο Κέντρο Δεδομένων για να προσφέρουμε μια προηγμένη εμπειρία στους πελάτες μας και για να οικοδομήσουμε μια διαρκή σχέση ως ειλικρινείς συνεργάτες, με μια ξεκάθαρη έμφαση στην περιβαλλοντική αειφορία», δηλώνει ο Mario Di Mauro, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle. «Το εγχείρημα δίνει ώθηση στους τομείς του Cloud και των Data Centers και στην ελληνική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούμαστε επί είκοσι χρόνια με συνεχώς αυξανόμενη παρουσία. Μόνο στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, έχουμε επενδύσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και θα επενδύσουμε κι άλλα 20 εκατομμύρια με την κατασκευή του νέου Κέντρου Δεδομένων Μεταμόρφωση ΙΙ επαναβεβαιώνοντας και ενδυναμώνοντας τα δέσμευσή μας».
Η Sparkle ανήκει στη διεθνή εταιρεία του ομίλου TIM, του πρώτου διεθνούς παρόχου υπηρεσιών στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα πρώτων παγκοσμίως, έχοντας στην ιδιοκτησία της περίπου 530.000 χλμ. δικτύων οπτικών ινών από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική, την Αμερική και την Ασία.
blackview-oct-2019
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS3
Ήξεις αφήξεις ουκ εν συνδικαλισμώ θνήξεις!

Βλέπετε, όπως λέει και η παροιμία, τη μονογραφή σου και την… απεργία σου πρέπει να προσέχεις που τις βάζεις!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΟΜΕ ΟΤΕ, δεν τίμησαν την υπογραφή τους και την απέσυραν, όταν το κείμενο έφτασε προς συζήτηση στο ΔΣ της ομοσπονδίας.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Το κλου ήταν οι ατέρμονες διαβουλεύσεις, τα όσα έσυρε ο ένας στον άλλον και οι «μουσικές συνδικαλιστικές καρέκλες», προκειμένου να επανασυσταθεί το ΔΣ.
GY-1537-600X80-1
Πίνανε και καπνίζανε και οι καρέκλες τρίζανε - όπως λέει και το άσμα…

Τελικά το ΔΣ της ΟΜΕ θα αποφανθεί τη Δευτέρα για το επόμενο βήμα και προφανώς για τις νέες διαπραγματεύσεις.

Αυτή τη φορά, με την ελπίδα να είναι όντως συζητήσεις, και όχι με τη μία πλευρά να μιλάει όπως η «επαναστάτρια» Ρόζα του Αρκά!

Πάντως ο Μιχάλης κάνει ουσιαστικές κινήσεις προς επίλυση του θέματος.
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Μάλιστα εστιάζει στους νέους και χαμηλόμισθους υπαλλήλους, δηλώνοντας ότι θα λαμβάνονται υπ’όψη ο ρόλος και οι επιδόσεις τους, με στόχο να ωφεληθούν το εισόδημα και οι αποδοχές τους.

Σημειώστε από τώρα το συνέδριο Hotel Tech που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο Divani Caravel. Η ξενοδοχειακή αγορά της τεχνολογίας θα δώσει το «παρών» σε τομείς όπως το Business IT, οι Τηλεπικοινωνίες, το Digital Marketing, οι on line κρατήσεις, η Ενέργεια, η Ασφάλεια, το Smart Room. Η φόρμα της δωρεάν συμμετοχής έχει ήδη ανοίξει και μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχής σας με ένα κλικ!

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το μέλλον της Forthnet. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπογράφονται άμεσα οι σχετικές συμβάσεις και συμφωνίες αλλά με τη Forthnet και όλα όσα έχουν δει τα μάτια μας ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Πάντως, η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη της εβδομάδας που πέρασε να ήταν οι ανακοινώσεις της Audiovisual, η οποία μετονομάζεται πλέον σε ΑVE. Πρακτικά, η Kristelkom, ήτοι οι Globalsat και Teleunicom, μετατρέπονται σε κεντρικό πυλώνα του ομίλου όπως διαμορφώνεται.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Και στα πλάνα είναι η εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του service. Επίσης, θέλουν να παίξουν και στο κομμάτι του Β2Β περισσότερο. Επιπλέον, η IGE, η οποία είναι από τις κορυφαίες εταιρείες στη διανομή video games, εισέρχεται και στο hardware, έχοντας πάρει τη διανομή για τους υπολογιστές VAIO. (Λεπτομέρεια: η Sony πούλησε το brand VAIO σε μία ιαπωνική εταιρεία, η οποία κάνει διάθεση στην αμερικανική αγορά, αλλά ήρθε Ευρώπη πριν από ένα χρόνο). Το project το δούλευε με ιδιαίτερη επιμέλεια ο Βασίλης πολύ καιρό….

Η AVE ξεκίνησε να διαθέτει τα VAIO, τα οποία είναι ακριβά αλλά κορυφαία για gaming. Πρώτη αλυσίδα που έβαλε 1 μοντέλο (σε 3 χρώματα) είναι το Πλαίσιο. Επίσης σημαντικό είναι ότι η AVE ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διανομή για τις όμορες χώρες.

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα επισκέφτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Και μάλιστα ήταν ο Pyatt που το πόσταρε στο Twitter. Ένα ακόμη δείγμα της αμερικανικής προσπάθειας για το γνωστό θέμα με τα 5G δίκτυα.

Αλλά το event της εβδομάδας που τείνει να γίνει ετήσιος θεσμός ήταν η εκδήλωση της Huawei την Πέμπτη στο BOTANIKOS. Ήταν πολύ ωραία στημένο, είχε πολύ και καλό κόσμο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Μπράβο Ζωή για την υπερπαραγωγή! Ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά!
combox
Η Smart4all φέρνει στην Ελλάδα τα smartphones της Realme, ένα κινέζικο brand που θεωρείται ανερχόμενο μεν, αλλά είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα ενώ οι τιμές που προσφέρονται στα διαθέσιμα μοντέλα είναι αρκετά υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που μπορείς να τα βρεις στο Διαδίκτυο. Η διάθεση ξεκινά -κατά πάσα πιθανότητα- στις 3/2.

Μετακομίζει, αλλά δεν χωρίζει από τα καλά οικονομικά αποτελέσματα η Wind, οπότε το ενδιαφέρον από το City παραμένει ισχυρό. BC Partners, Providence και Warburg Pincus φιλοδοξούν να την κατακτήσουν αλλά για την ώρα όλα είναι στην αναμονή.

Προς το παρόν η Wind προχωρά σε πιο πρακτικές αλλαγές, και μετά από 27 χρόνια αποχωρεί από το τηλεπικοινωνιακό χωριό του Αμαρουσίου. Νέος προορισμός είναι η Παιανία, και συγκεκριμένα στην Αττική Οδό στον κόμβο της Κάντζας (σημαδιακό) στα πρώην κτίρια του Alpha.

Η σκέψη της μετακόμισης είχε ωριμάσει πριν από 2-3 χρόνια, όταν ο τότε ιδιοκτήτης των κτιρίων της Κηφισίας είχε εγείρει ζήτημα αύξησης του ενοικίου. Τώρα όμως που ο νέος ιδιοκτήτης ζήτησε αύξηση 65%, η διοίκηση της Wind ενεργοποίησε το σχέδιο της μετακόμισης και… άντε γεια!
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Στα μέσα Νοεμβρίου μάθαμε για πρώτη φορά για την πρόθεση της Motorola να αναβιώσει και να επανασχεδιάσει τον «μύθο» που ακούει στο όνομα: RAZR και να το φέρει στη πιο σύγχρονη foldable εκδοχή του…
Το αρχικό πλάνο έκανε λόγο ότι το RAZR θα έκανε την εμφάνιση του περίπου στη περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο η Motorola αποφάσισε να μεταβάλλει το release του συγκεκριμένου foldable smartphone, καθώς χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να προβεί σε μια σειρά από απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Οι περισσότεροι χρήστες λογικά θα σκέφτηκαν ότι αυτό θα ήταν κάτι που θα έπαιρνε πολύ καιρό, ακολουθώντας ενδεχομένως μια παρόμοια λογική με την Samsung και την Huawei, οι οποίες καθυστέρησαν τις κυκλοφορίες των Fold και Mate X αντίστοιχα. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η συσκευή είναι έτοιμη και η διάθεση της θα αρχίσει από την Verizon στις 6 Φεβρουαρίου (οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 26 Ιανουαρίου).
Η εξελιγμένη αυτή έκδοση του RAZR αποτελεί το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη σε στυλ clamshell με χορταστική flexible OLED 21:9 CinemaVision screen 6,2 ιντσών ανάλυσης 2142x876 pixels με μηχανισμό άρθρωσης που της επιτρέπει να διπλώνει και να κλείνει άψογα. Πέραν της κεντρικής οθόνης, βέβαια, διαθέσιμη είναι και εξωτερική QuickView display 2,7 ιντσών (600x800 pixels), αλλά και οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 710, 6GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και τρέχει τη stock έκδοση του Android 9.0 Pie.
Το RAZR κοστίζει περίπου 1500$ και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πότε θα έρθει στη χώρα μας, ωστόσο δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας και να ταξιδέψουμε ξανά στο χρυσό παρελθόν της mobile τεχνολογίας.
cl8-sept-2019-600x80
Απέχουμε σχεδόν ένα μήνα από το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της mobile τεχνολογίας στη Βαρκελώνη και όπως γίνεται συνήθως αρχίζουν και σκάνε τα πρώτα νέα που αφορούν στις νέες συσκευές! Ήδη γνωρίζουμε ότι η Sony θα έχει δυναμική παρουσία στο φετινό Mobile World Congress και μάλιστα εάν τελικά οι φήμες έχουν βάση, τότε δεν αποκλείεται να παρουσιάσει το πρώτο 5G τηλέφωνο της!
Πηγές αναφέρουν ότι το Sony Xperia 1.1 (εάν είναι αυτή η τελική ονομασία του) θα έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το Xperia 1 που έκανε την εμφάνιση του στο περσινό MWC. Εφόσον λοιπόν επαληθευτούν οι φήμες τότε το πιθανότερο είναι να δούμε στο εσωτερικό του πρώτου 5G Sony Xperia, έναν Snapdragon 865 μαζί με το X55 5G modem, ενώ ενδέχεται να έχουμε ένα updated quad camera setup (με sensors στα 48 ή 64MP) και 4K HDR OLED οθόνη κοντά στις 6.6 ίντσες. Σε ότι έχει να κάνει με την τιμή δεν θα πρέπει να το περιμένουμε εύκολα κάτω από τα 1000$ και το πιθανότεορ είναι ότι δεν θα το δούμε εύκολα να κυκλοφορεί στη χώρα μας.
Φυσικά, το Digital Life και το MyPhone θα βρίσκονται στο μεγάλο ραντεβού της Βαρκελώνης με διευρυμένο team και θα σας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις όχι μόνο για το πρώτο 5G smartphone της Sony, αλλά και για όλα τα νέα προϊόντα που θα κάνουν το ντεμπούτο τους.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η επόμενη σημαντική κυκλοφορία της Huawei στην αγορά δεν είναι άλλη από το νέο κορυφαίο smartphone της σειράς P.
Το Huawei P40 Pro αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του το Μάρτιο, αποτελώντας μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες προτάσεις της σεζόν.
Αυτές τις μέρες, οι διαρροές που αφορούν τη συσκευή είναι αρκετές, έτσι είδαμε και τις πρώτες πραγματικές της φωτογραφίες στο Weibo.
Δείχνουν το νέο smartphone στα χέρια χρήστη μέσα σε κάποιο μετρό σε δύο διαφορετικές φωτογραφίες, μία από τις οποίες απεικονίζει το εμπρόσθιο και μία το οπίσθιο μέρος της συσκευής (όπου έχουν, ωστόσο, κρυφτεί οι κάμερές της).
Πιο ξεκάθαρα είναι τα renders που διέρρευσαν από τον συνήθη ύποπτο Evan Blass και εμφανίζουν το Huawei P40 Pro σε όλο του το μεγαλείο σε ανοικτό πράσινο χρώμα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σύστημα των καμερών της συσκευής, θα κάνει τη διαφορά στην αγορά.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα δούμε τη σειρά P40 σε τρεις εκδόσεις: P40, P40 Pro και P40 Premium, με τη διαφοροποίηση μεταξύ των δύο τελευταίων να αφορά φυσικά τις κάμερες: 5 στο Premium και 4 στο Pro.
Η κύρια κάμερα της συσκευής αναμένεται να διαθέτει αισθητήρα 52MP 1/1.3 και 16-in-1 Quad Quad Bayer filter. Υπάρχει ακόμη 40MP cine camera (με αισθητήρα 1/1.5), 8MP periscope module με 10x optical zoom, αλλά και 3D ToF sensor ή dedicated macro cam. Σίγουρα, ένα smartphone που θέλουμε να δούμε από κοντά!
600x80 hotel 7-1-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin