Newsletter Banner 600x150_ericcson
600x80 banner 10-1-20 sent
600x80 hotel 7-1-20 sent

ΟΤΕ: a Chance to Change

Δέκα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΟΤΕ από κρατικό μονοπώλιο σε μία σύγχρονη ανταγωνιστική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, έφτασε η ώρα για μία την επόμενη σειρά αλλαγών.
Το νέο κύμα σαρωτικών αλλαγών, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, σε μία επιστολή προς όλους τους εργαζομένους. Η επιστολή αυτή, ξεκινάει διακηρύσσοντας ότι σε αυτό το τοπίο συνεχών αλλαγών, καινοτομίας και παγκοσμιοποίησης, ένας οργανισμός στο επίπεδο του ΟΤΕ, δέχεται από παντού προκλήσεις και «επιθέσεις» τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα.
Το πλεονέκτημα του ΟΤΕ, δεν είναι άλλο από το μέγεθος του, κάτι όμως που, πολύ εύκολα, μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα.
Ο οργανισμός καλείται να ελιχθεί μέσα στα στενά φιόρδ και τα απρόβλεπτα ρεύματα της αγοράς Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media, κάτι που το μέγεθος του δεν του επιτρέπει να κάνει. Το σχέδιο του προέδρου είναι, το τάνκερ να μετασχηματιστεί σε ένα στόλο ευέλικτων σκαφών που θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και αναπτύσσοντας τις δικές τους υπηρεσίες και τακτικές.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, το σχέδιο της διοίκησης είναι να δημιουργηθούν τρείς νέες εταιρείες, οι οποίες θα ξεδιπλώσουν σύντομα τη δυναμική τους στην αγορά.
Η πρώτη είναι οι τεχνικοί πεδίου, η ομάδα με την καλύτερη εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη χώρα, που θα διεκδικήσουν και μερίδιο από τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς, π.χ. για υπηρεσίες smart home. Στόχος είναι η ομάδα να μεγαλώσει και να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης μέσα από την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον πελάτη.
Η δεύτερη είναι τα call centers, που αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένα σε διαφορετικές εταιρείες του ομίλου. Θα συγκεντρωθούν όλα κάτω από την Cosmote e-value, που είναι θυγατρική του ομίλου και η μεγαλύτερη εταιρεία call center στη χώρα.
Και την τρίτη εταιρεία, θα αποτελέσουν τα καταστήματα Γερμανός και Cosmote, τα οποία θα λειτουργούν με ακόμη πιο πελατοκεντρικά κριτήρια και θα μπορούν να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στις προκλήσεις της λιανικής, εξελίσσοντας την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών τεχνολογίας.
Και όπως πάντα ισχύει το «Change is difficult but not changing is fatal» ή αν προτιμάτε τον Alvin Toffler «η αλλαγή δεν είναι απλά απαραίτητη στη ζωή. Είναι η ζωή»!
600x80_cosmote-jan-2020
ome-ote-0

ΟΤΕ: δύσκολη αλλά όχι αδύνατη μία συμφωνία

Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη μοιάζει μία συμφωνία για ΣΣΕ στον ΟΤΕ. Το χάσμα μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού μοιάζει βαθύ και αγεφύρωτο, αφού και οι δύο πλευρές φαίνεται σε αυτή τη διερευνητική φάση δεν έδειξαν ότι σκοπεύουν να προβούν σε θεαματικές υποχωρήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση.
Ο δρόμος προς μία κοινά αποδεκτή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος, αν και στις σχετικές ανακοινώσεις υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία. Στο κάτω κάτω της γραφής «κρίση είναι μία αλλαγή που προσπαθεί να συμβεί».
Η αίσθηση είναι ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το αίσθημα ευθύνης, ωστόσο το κλίμα είναι σχετικά ψυχρό -δεδομένων και ίσων προηγήθηκαν- και τα δύο μέρη κοιτούν ακόμα προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Τη ίδια ώρα που η διοίκηση σχεδιάζει νέα ευέλικτα σχήματα, οι συνδικαλιστές αναπολούν το παλιό καλό «νησί του θησαυρού», στο οποίο ζούσαν την εποχή των παχιών αγελάδων.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς, κυρίως όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και μία δεκαετία έχουμε κατανοήσει ότι το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα αλλάζει συνεχώς, ενώ το τεχνολογικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο όμιλος ΟΤΕ έχει υποστεί τεκτονικές αλλαγές, και στην πράξη τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο. Κολοσσοί έχουν καταρρεύσει και εταιρείες που δεν υπήρχαν πριν από 15 π.χ. χρόνια κυριαρχούν π.χ. στην αγορά της οικονομίας διαμοιρασμού (Uber, Air BnB) ή της τηλεθέασης (Netflix).
Στην πραγματικότητα και εμείς είμαστε ένθερμοι νοσταλγοί του παρελθόντος, όσο και οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, απλά η ίδια η πραγματικότητα, μας ξυπνάει καθημερινά από αυτή την ονείρωξη.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι -τώρα που έπεσαν κάπως οι τόνοι και άρχισε να πρυτανεύει η λογική- σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με βασικό αντικείμενο την υπογραφή ΣΣΕ.
MLS-Weekly-Telecom_600x80-c
space-center

We have a lift-off: «ανασχηματισμός» του ΕΛΔΟ σε ΕΛΚΕΔ

Αν και ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος δεν κατάφερε ποτέ να απογειωθεί πραγματικά, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων στους λίγους μήνες ζωής του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τώρα επανέρχεται με νέα διεύθυνση και όνομα.
Το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, με στόχο την εξειδίκευση και υλοποίηση της πολιτικής της Ελλάδας στο Διάστημα, και τη διαχείριση εθνικών έργων που αφορούν σε διαστημικές τεχνολογίες, έχει πλέον διοικητικό συμβούλιο.
Ο ΕΛΔΟ λειτούργησε τον Μάρτιο του 2018 και μόλις ένα μήνα μετά δημιουργήθηκε θέμα με την παραίτηση του προέδρου του, Σταμάτη Κριμιζή, αφού στην ανοικτή επιστολή του, ο διακεκριμένος επιστήμονας της ΝΑSA, έκανε λόγο για «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις», καταγγέλλοντας «διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία». Στη συνέχεια ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς έκανε πολλά «μαγικά» χάρη στην εμπειρία και τις γνωριμίες του, καταδεικνύοντας την πραγματική ανάγκη και τα οφέλη από την ύπαρξη ενός διαστημικού οργανισμού. Έτσι η δημιουργία του ΕΛΚΕΔ από τη νέα κυβέρνηση ήταν θέμα χρόνου, αφού πλέον είχε αναδειχθεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης.
H σύσταση του ΕΛΚΕΔ προβλέπει ότι θα διατηρηθεί το προσωπικό που εργαζόταν στον ΕΛΔΟ, με «όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις υφιστάμενες, κατά το χρόνο της δημοσίευσης του παρόντος, συμβάσεις, ετήσιες αποδοχές και σχέσεις εργασίας».
Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Ιωάννη Δαγκλή στη θέση του Πρόεδρου. Είναι Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ακαδημίας. Τον Γεώργιο Νούνεση, στα καθήκοντα του αναπληρωτή Προέδρου, ο οποίος είναι Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Την Αντιγόνη Γιαννακάκη, δικηγόρο με εκτεταμένη δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε όλους τους κλάδους Δικαίου με εξειδίκευση στο Δίκαιο Πληροφορικής και στις νέες τεχνολογίες (GDPR, Cyber Security κλπ.). Τον Κωνσταντίνο Καράντζαλο, αναπληρωτή Καθηγητή στο ΕΜΠ με διδακτορικό στην Τηλεπισκόπηση και μεταδιδακτορικό σε μεθόδους Παρατήρησης Γης και Μηχανικής Μάθησης. Τον Κωνσταντίνο Συνολάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Και τον Παύλο – Πέτρο Σωτηριάδη, καθηγητής και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, κάτοχο Master από το Πανεπιστήμιο Stanford και Διδακτορικό από το MIT, ενώ διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
blackview-oct-2019
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS3
Επί της Αττικής Οδού στην Παιανία, στο κτήριο που στεγαζόταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, μετακομίζει τις κεντρικές υπηρεσίες της η Wind ξενοικιάζοντας τα γραφεία στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Στα νέα γραφεία που μίσθωσε στην Αττική Οδό θα μεταφερθεί το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων της Wind που στεγάζονταν στην οδό Κηφισίας και ένα άλλο θα στεγαστεί στην Λεωφόρο Αθηνών σε ιδιόκτητο κτήριο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας το οποίο ανακαινίστηκε για τον σκοπό αυτό.

Ο λόγος είναι ότι με τη λήξη του συμβολαίου τον Φεβρουάριο, της ζητήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη του κτηρίου, την Dromeus Capital περίπου διπλασιασμός του ενοικίου για τα 4.200 τ.μ. που χρησιμοποιούσε…

Θα πρέπει να αποδειχθεί πολύ Dromeus ο νέος ιδιοκτήτης, για να πάρει το ενοίκιο που ζητάει…

Είπαμε πάνε καλά οι δουλειές, αλλά όχι και αυξήσεις με ταχύτητα 5G!

Στο μέτωπο της Wind επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι της, εξετάζουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερο τίμημα από αυτό που έχει προσφερθεί.
GY-1537-600X80-1
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων κοντά στη διαδικασία που εξελίχθηκε στο Λονδίνο, η διαφορά μεταξύ του τιμήματος που προσφέρθηκε και αυτού που επιθυμούν οι σημερινοί μέτοχοι της εταιρείας είναι σημαντική και δεν θα είναι εύκολο να γεφυρωθεί, αλλά η αγορά μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις!

Το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και αδιαμφισβήτητο, αν και τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά. Τα ξένα funds που φέρονται ως ενδιαφερόμενοι είναι τα BC Partners, Providence και Warburg Pincus.

Κυκλοφορούν βεβαίως πάντα οι φήμες ότι τελευταία στιγμή μπορεί να κάνει ρελάνς ο Βαγγέλης. Οι φήμες ξέρετε είναι αφίμωτες….

Και μίας και είμαστε στον Βαγγέλη, μοιάζει οι τράπεζες να πιέζουν τώρα να κλείσει το θέμα της εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego, εντός των προσεχών εβδομάδων

Αν είστε αριθμολάγνοι η Alter Ego θα αγοράσει το τραπεζικό χρέος της Forthnet, συν το μεγαλύτερο τμήμα των μετοχών της που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες (το πολύ έως 32% από το συνολικά 36,2%) έπειτα από την έως σήμερα μετατροπή του ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές δανείου της, ύψους 70,1 εκατ. ευρώ, που σύνηψε τον Οκτώβριο του 2016.

Το τραπεζικό χρέος της Forthnet είναι σήμερα περίπου 255 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο έκδοση 2007 και 2011, ύψους 78,4 εκατ. ευρώ και ομολογιακό 176,5 εκατ. ευρώ έκδοση 2008 και 2011), καθώς και περίπου 51 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει από το προαναφερόμενο ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα καταβάλει η αγοράστρια εταιρεία στις δανείστριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής) για την εξαγορά του χρέους και των μετοχών είναι της τάξεως των 41 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό «κούρεμα» στα δάνεια της Forthnet, από τα οποία δεν θα «γλυτώσει» η ίδια η εταιρεία, αφού θα τα χρωστά στο νέο μέτοχό της, την Alter Ego. Δωρεάν τυρί υπάρχει μόνο στις ποντικοπαγίδες!

Η συμφωνία πριν τεθεί σε ισχύ πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο αφορά τις επιπτώσεις της στην αγορά τηλεοπτικού περιεχομένου και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αντίστοιχα για τις τηλεπικοινωνίες. Αυτό στην πράξη σημαίνει 3 με 4 μήνες.

Θα ακολουθήσει, όπως εκτιμάται, η απόκτηση του ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το νέο ιδιοκτήτη της με την μετατροπή και του υπολοίπου μετατρέψιμου ομολογιακού σε μετοχές που σημαίνει ότι το ποσοστό της AlterEgo στη Forthnet θα φθάσει στο 68%, δημιουργώντας τη υποχρέωση της δημόσιας πρότασης.

Το κρίσιμο βεβαίως είναι να μπουν κεφάλαια και στην ίδια την εταιρεία για την χρηματοδότηση της λειτουργίας της. Υπολογίζεται ότι έχει ανάγκη τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. Πιθανό θεωρείται η Alter Ego συνεργαστεί για τη Forthnet με κάποιο fund.

Από την «εποχή του Παναγή», ο ΟΤΕ προσπαθεί να ξεφύγει από το… «κατεστημένο» του Δημοσίου, και σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει τόσο καλά, που μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι δεν υπήρξε πάντα ιδιωτική επιχείρηση.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Υπάρχει βέβαια ο συνδικαλισμός… ο παλιός, ο «ορθόδοξος», ο πανταχού παρών, για να μας θυμίζει από που ξεκίνησε…

Σε κάθε περίπτωση, στις ανακοινώσεις τόσο του ΟΤΕ όσο και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, υπήρχαν θετικά στοιχεία, και αυτά προφανώς θα αποτελέσουν τον πυρήνα μίας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Τα ηλεκτρόνια -με το αρνητικό φορτίο- μπορούν να περιφέρονται πάντα γύρω από τον πυρήνα. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η (αρνητική) ενέργεια ενός φλοιού, τόσο πιο μακριά βρίσκονται τα ηλεκτρόνια του από τον πυρήνα…

Στην ουσία το μόνο στο οποίο συμφώνησαν τελικά και οι δύο πλευρές, είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Τουλάχιστον μέχρι να καταλάβουν όλοι, ότι το όφελος των εργαζομένων και το όφελος του οργανισμού, είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ένα νόμισμα το οποίο έχει τεράστια συναλλακτική αξία, και με την κατάλληλη στρατηγική αλλά και νοοτροπία, μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη.

Πάντως, ο Μιχάλης Τσαμάζ έχει σχέδια για το μέλλον του ΟΤΕ, στο βεληνεκές που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από αυτόν. Η κεντρική ιδέα είναι πως ο όμιλος θα πρέπει να «σπάσει» σε αρκετές, μικρότερες εταιρείες, ώστε να μπορεί να ελιχθεί αποτελεσματικά στο σημερινό απαιτητικό τοπίο της αγοράς.
combox
Στην πράξη, από τότε που έκοψε τις «μαϊμού» συνδέσεις στα πρώτα του βήματα στην αγορά μας, μέχρι σήμερα σχεδίασε και υλοποίησε με ακρίβεια laser πολλές τομές και διαχειρίστηκε πολλές αλλαγές. Πάντα με επιτυχία!

Μία από τις εταιρείες θα αποτελείται από ένα από τα καλύτερα assets του οργανισμού, δηλαδή τους τεχνικούς πεδίου, οι οποίοι μάλιστα δεν θα δουλεύουν μόνο, αλλά θα εκπαιδεύονται συνεχώς στις νέες τεχνολογίες, κάτι το οποίο βέβαια θα βοηθήσει τον καθένα και στη μελλοντική σταδιοδρομία του.

Άλλωστε, με το Smart Home και τις νέες τεχνολογίες, διευρύνονται διαρκώς οι ανάγκες των καταναλωτών και απαιτείται όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Η δεύτερη θα απασχολεί το προσωπικό των call centers, συγκεντρώνοντας τους υπαλλήλους από όλες τις υπάρχουσες εταιρείες του ομίλου σε μία μόνο, πιο αποτελεσματική θυγατρική.

Στην τρίτη θα υπάγονται όλα τα καταστήματα του ΟΤΕ, δηλαδή τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός, επιτρέποντας τους να επιτύχουν την ευελιξία που επιθυμεί για όλες τις θυγατρικές ο πρόεδρος του ομίλου.

Επισήμως ανέλαβε τα καθήκοντα του στην ΕΕΤΤ ο νέος Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Βαρουτάς, με τις «ευλογίες» των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, τον ΣΥΡΙΖΑ να τίθεται κατά, ενώ τα ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση να δηλώνουν απλά «παρών».
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Ο ίδιος πάντως έκανε καλή αρχή, με μία ουσιαστική ομιλία για το 5G και το επίμαχο θέμα καταπολέμησης της τεχνοφοβίας, η οποία αποτέλεσε αιτία για τα τραγελαφικά γεγονότα στην Καλαμάτα. Καλή επιτυχία!

Αρχίζει και γίνεται συγκεκριμένος ο τρόπος ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. Υπεγράφη η σύμβαση για το σύστημα μισθοδοσίας στο Δημόσιο, και την ανάθεση του εν λόγω έργου.

Όπως όλα τα νέα έργα πληροφορικής, το σχέδιο είναι να απλοποιήσει και να ενοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες μεταξύ όλων των κρατικών φορέων, κάτι που αισιοδοξούμε ότι θα γίνει, γιατί το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται, και εδώ η αρχή είναι οργανωμένη και λεπτομερής.

Εξελίξεις έχουμε όμως όχι μόνο στην «ταπεινή» Γη, αλλά και στο… τελικό σύνορο! Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, που μας άφησε χρόνους, τελικά «μεταλλάχθηκε» στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.

Το ΕΛΚΕΔ απέκτησε διοίκηση και ΔΣ, και είναι πλέον έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά. Τα στελέχη του είναι αναγνωρίσιμα ονόματα της επιστημονικής κοινότητας, οπότε ευελπιστούμε ότι… δεν θα χαθεί στο άπειρο.

Η ζωή μας μπορεί να έχει γίνει πατίνι, αλλά τα πατίνια και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αυξάνονται εκθετικά. Αν σας ενδιαφέρουν τα νέα αυτής της αγοράς θα τα βρείτε το νέο μας site, getelectric.gr
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Στην επίσημη CES 2020 συνέντευξη τύπου της TCL, η TCL Communication παρουσίασε τα ολοκαίνουργια smartphones της σειράς TCL 10, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου 5G τηλεφώνου της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αργότερα μέσα στη χρονιά.
Το TCL 10 5G είναι το πρώτο 5G smartphone της εταιρείας, το οποίο ακολουθεί το επιτυχημένο λανσάρισμα της 5G CPE συσκευής το 2019, και θα υποστηρίζεται από την προσφάτως ανακοινωθείσα Snapdragon 7-Series 5G SoC της Qualcomm.
Παράλληλα με το TCL 10 5G, η εταιρεία παρουσίασε το TCL 10 Pro και το TCL 10L, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν τον πυρήνα του χαρτοφυλακίου smartphones της TCL το 2020 και θα είναι διαθέσιμα στις αγορές παγκοσμίως αργότερα μέσα στον χρόνο.
Θα είναι διαθέσιμα στην Αμερική και τον Καναδά από το 2ο τρίμηνο του 2020, ξεκινώντας κάτω από 500 δολάρια.
Κάθε ένα από αυτά τα καινούργια smartphones της TCL διαθέτει το νέο σχεδιασμό της εταιρείας για το 2020, ο οποίος περιλαμβάνει τετραπλές πίσω κάμερες καθώς και οθόνες σχεδιασμένες από την TCL που προσφέρουν μια πιο ζωντανή και καθαρή εμπειρία προβολής.
Θα διαθέτουν επίσης την οπτική τεχνολογία NXTVISION της TCL, μια ιδιόκτητη, προηγμένη, βελτιστοποίηση της οθόνης και τεχνολογία κάμερας, ώστε να μπορείτε να δείτε την οθόνη σας να ζωντανεύει με εμπλουτισμένο χρώμα, σαφήνεια και ενίσχυση αντίθεσης σε πραγματικό χρόνο δίνοντας σας μια αυξημένη εμπειρία κάμερας.
Η TCL θα λανσάρει επίσημα τα TCL 10L, 10 Pro και 10 5G σε συνέντευξη τύπου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στις 22 Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο του Mobile World Congress, μαζί με πρόσθετα προϊόντα που θα ανακοινωθούν.
cl8-sept-2019-600x80
Η Samsung αποκάλυψε το νέο Galaxy XCover Pro, ένα smartphone που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για χρήση από επαγγελματίες. Τ
ο Galaxy XCover Pro επαναπροσδιορίζει εξ ολοκλήρου τις λύσεις smartphone για επιχειρήσεις, καθώς πρόκειται για μια ανθεκτική αλλά κομψή συσκευή, που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά τόσο σε ακραίες συνθήκες εργασίας, όσο και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Το Galaxy XCover Pro διαθέτει τα κορυφαία χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Galaxy smartphones της Samsung, μεταξύ των οποίων μια εντυπωσιακή οθόνη, μπαταρία μεγάλης διάρκειας και προστασία από την πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox.
Επιπλέον, η συσκευή έχει ενισχυθεί από τις μοναδικές λύσεις κινητών συσκευών, που έχουν αναπτυχθεί από συνεργάτες της Samsung, καθιστώντας εφικτή τη χρήση σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών περιστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενσωμάτωσης της νέας λειτουργίας ασύρματου στο Microsoft Teams.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η iSquare, o επίσημος διανομέας προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε ότι στo πλαίσιo της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου και μέσω του επίσημου δικτύου συνεργαζόμενων καταστημάτων λιανικής, προσφέρει έκπτωση έως 200€ σε όλους τους φορητούς υπολογιστές Mac και iPad με έκπτωση έως 80€, ξεκινώντας από 379€. Η προσφορά ισχύει από 16 έως 26 Ιανουαρίου.
Η επιλογή κάθε φορητού υπολογιστή Mac αποτελεί επένδυση, καθώς ο χρήστης απολαμβάνει την εμπειρία μίας εξαιρετικά ισχυρής και αξιόπιστης συσκευής, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν.
Οι υπολογιστές Mac εκτελούν ακόμα και την πιο απαιτητική εργασία με μοναδική ευκολία, ασυναγώνιστη ταχύτητα και απόδοση, ενώ η εκπληκτική αυτονομία τους και το αγαπημένο design, τους καθιστούν σημείο αναφοράς για τον επαγγελματία, αλλά και τον απλό χρήστη. Οι φορητοί υπολογιστές Mac ξεκινούν από 949€, με το μοντέλο MacBook Air 13.
Το δημοφιλές iPad έχει δημιουργήσει μία εντελώς δική του κατηγορία και τα μοντέλα τελευταίας γενιάς αποδεικνύουν πως εξακολουθεί να πρωτοπορεί.
Τα iPad διαθέτουν προηγμένους επεξεργαστές που αξιοποιούν τη μηχανική εκμάθηση, είναι εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά, είναι έτοιμα για κάθε εργασία, ενώ σε συνδυασμό με τα μοναδικά Apple Pencil και Smart Keyboard της Apple, προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία δημιουργίας, μάθησης, εργασίας και ψυχαγωγίας. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύρια apps ειδικά σχεδιασμένα για το iPad.
Η εκπτωτική ενέργεια αφορά στα μοντέλα iPad 7th Gen, iPad Air και όλα τα iPad Pro.
600x80 banner 10-1-20 sent
600x80 hotel 7-1-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin