weekly D 21-1-22 sent

Ο 4ever προσωπικός αριθμός, το fast food των social, και η σφραγίδα του θηρίου

Έρχεται ο προσωπικός αριθμός! Σε λίγο καιρό, θα ξεχάσετε τι σημαίνει ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ταυτότητα κτλ Θα περάσουμε σε έναν αριθμό, που θα μας ακολουθεί για πάντα Εξαιρετική εξέλιξη, πραγματικό χτύπημα στην γραφειοκρατία - ακόμη και εντός του ίδιου του δημοσίου Ας ελπίζουμε πως δεν θα δούμε γραφικότητες του παρελθόντος, από κάποιους που θα τον συνδέουν με τον... βελζεβούλη Διότι, είναι γνωστό ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και στα άρρωστα μυαλά Είναι οι ίδιοι βεβαίως που θα φρίξουν εάν μάθουν πως θα δώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ για έργα τεχνητής νοημοσύνης στο δημόσιο Σε αυτά θα μπορούν να συμπεριληφθούν και project που βοηθούν στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους Ίσως αν είχαμε ΑΙ πριν από 20 και 30 χρόνια, δεν θα περνούσε και όλη η οικονομική κρίση από πάνω μας – έγραψε κάποιος νεότερος συνεργάτης της στήλης Θα περνούσε, διότι «μαζί τα φάγαμε», είναι η άποψη του… γέροντα Βέβαια, όση τεχνολογία και αν έχεις, στο τέλος μπορεί να σου κάνει και κακό Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί δύο στους τρεις Έλληνες ξοδεύουν χρόνο άσκοπα στα social media Την ίδια ώρα, η αποχή, στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, άγγιξε το 60% στην επικράτεια Εκεί, δηλαδή, που μπορούσαμε να μιλήσουμε και να περάσουμε θεσμικά την άποψη μας δεν το κάναμε και «ξεκατινιαζόμαστε» στα social για τα λύτρα του Λύτρα Να θυμάστε πως το fast food δεν κάνει καλό, ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή Κρατήστε και κάτι άλλο: σε παγκόσμιο επίπεδο, 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν offline. Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 8,12 δισ. Την ώρα, δηλαδή, που εμείς σερφάρουμε άσκοπα, το 32,10% του πληθυσμού δεν μπορεί να ανοίξει ούτε το Google Δεν σας το λέμε για να σας δημιουργήσουμε ενοχές ή τύψεις, αλλά για να μην μεγαλοποιούμε τον μικρόκοσμο μας Για αυτόν τον μικρόκοσμο, πάντως, ο Σταθόπουλος λέει πως η Ελλάδα έχει γίνει «case study» και ο Χαρδαλιάς πως η Αττική μπορεί να γίνει φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Να σας πούμε επίσης ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Και εκεί που θα κάθεστε στην αμμουδιά λόγω του τριημέρου, αν βρείτε χρόνο, δείτε (και ακούστε) το νέο επεισόδιο των SmartTalks, στο οποίο φιλοξενήσαμε τον Δημήτρη Γιάντση, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Ο εξαιρετικός κ. Γιάντσης μας μίλησε για τα ψηφιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους Τέλος, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα του 14oυ Mobile & IoT Connected World, που έρχεται αυτήν την Τετάρτη 26/6 Σας περιμένουμε στο Wyndham Grand Athens (δίπλα στο μετρό του Μεταξουργείου)! Μέχρι τότε, καλή ανάγνωση και καλή εβδομάδα!

Ανοίγει ο δρόμος για εκπτώσεις στο FTTH

Την περασμένη άνοιξη, ο ΟΤΕ είχε καταθέσει την πρόταση προς Nova και Vodafone, να τους διαθέσει σε προνομιακή τιμή, τμήμα του δικτύου οπτικών ινών που έχει αναπτύξει, ή πρόκειται να αναπτύξει, ώστε να μην παρατηρείται η στρέβλωση να υπάρχει μεγάλος αριθμός αδιάθετων γραμμών FTTH, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι πάροχοι να αφιερώνουν τεράστιους πόρους για να σκάψουν τα δικά τους δίκτυα, εκεί που ήδη υπάρχουν γραμμές σε αναμονή.
Η προσφορά του ΟΤΕ προς τους παρόχους ήταν η απόδοση εκπτώσεων όγκου πωλήσεων σε μια περιοχή. Με βάση το μοντέλο αυτό, ένας πάροχος υπηρεσιών που θα έφερνε στον ΟΤΕ πάνω από έναν ορισμένο αριθμό πελατών FTTH θα λάμβανε έκπτωση έως και 28% επί της χονδρικής τιμής.
Έτσι, Nova και Vodafone, θα είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να δώσουν κίνητρα στους πελάτες τους για να μεταφερθούν από τον χαλκό στις οπτικές ίνες και ταυτόχρονα ν’ αυξηθεί η διείσδυση οπτικών ινών στη χώρα.
Όλα καλά, όλα ανθηρά, ωστόσο ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μία από αυτές ήταν το όριο του 17% των πελατών που έθετε σε μια περιοχή. Έτσι, αν σε μια συγκεκριμένη περιοχή ένας πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είχε 1.000 πελάτες με συνδέσεις χαλκού και μετέφερε τους 170 σε FTTH, τότε θα μπορούσε να λάβει τις εκπτώσεις όγκου 28% της χονδρικής τιμής.
Όμως, αν ένας άλλος πάροχος στην ίδια περιοχή, διαθέτει 100 πελάτες σε δίκτυο χαλκού, θα αρκούσε να μεταφέρει 17 πελάτες του σε FTTH για να λάβει τις ίδιες εκπτώσεις.
Τότε η ΕΕΤΤ, είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις της και ο ΟΤΕ επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση με κλιμακωτό εκπτωτικό σχήμα, αλλά άφησε ένα αγκάθι το οποίο ήταν οι ποινές (penalty) για τον πάροχο που δεν θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους, καθώς και για όποιον ήθελε να αποχωρήσει πριν τη λήξη της ελάχιστης διάρκεια της συμφωνίας, η οποία είχε οριστεί στα 5 έτη. Αυτή η τελευταία παράμετρος, ήταν αυτή που προκάλεσε την απόρριψη από την ΕΕ.
Τα αποτέλεσμα ήταν μία τελευταία version, στην οποία ο ΟΤΕ παρέχει έκπτωση σε 4 κλίμακες και κάθε πάροχος που εντάσσεται στο σχήμα και αγοράζει σε επίπεδο χονδρικής όγκους που ξεπερνούν το όριο κάθε βαθμίδας, πληρώνει μοναδιαίες τιμές για τις υπηρεσίες χονδρικής οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις τιμές που έχουν οριστεί βάσει του ισχύοντος κοστολογικού μοντέλου NGA bottom-up της ΕΕΤΤ.
Επίσης, οι συμβάσεις είναι ετήσιες, με option ανανέωσης, κάτι που, όπως φαίνεται, θα γίνει δεκτό και από την ΕΕ, ενώ ήδη από τις 12 Ιουνίου έχει ολοκληρωθεί και η Δημόσια Διαβούλευση, χωρίς βασικές ενστάσεις.
Οπότε σύντομα θα δούμε νέες τιμές FTTH από όλους τους παρόχους, μια και θα αρχίσει να εφαρμόζεται το εκπτωτικό σχήμα και -ίσως και με τη βοήθεια του εκπτωτικού voucher- να δούμε σοβαρή άνοδο στο μερίδιο των υπερυψηλών ταχυτήτων στους τελικούς καταναλωτές. Μακάρι!

Απολογισμός και προϋπολογισμοί

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την καταγραφή της για το 2023 των τιμών των τηλεπικοινωνιών και, όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμα και σε μία χρονιά έξαρσης του πληθωρισμού, οι τιμές έπεσαν κατά 3,2%.
Κάτι το «φρένο» που έβαλε η Πολιτεία στο αίτημα των παρόχων για μία -ας την πούμε- Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (μάλλον κάποιοι ήξεραν τι θα γίνει με τον τιμάριθμο), κάτι ο «πόλεμος τιμών» που άνοιξε η νεοεισερχόμενη Nova, οι τρεις πάροχοι μπήκαν -θέλοντας και μη- σε μία πορεία μείωσης τιμών.
Την ίδια στιγμή, μεταβάλλεται το «καταναλωτικό μοντέλο», αφού η ευελιξία και τα πολλά GBytes είναι βασικές προτεραιότητες, ενώ αυξάνονται οι πελάτες που στρέφονται προς τα «απεριόριστα» συμβόλαια.
Τα συνολικά έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων πλησίασαν το 2023 τα 6 δισ. ευρώ, με τη ζυγαριά από την μία πλευρά να δείχνει πτώση του Μέσου Εσόδου ανά Χρήστη και από την άλλη να σημειώνει μία μεγάλη αύξηση στα mobile data.
Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι τρεις, στο βαθμό που τους αναλογεί, έχουν βασίζονται στα έργα Πληροφορικής, ώστε να πετύχουν ένα νέο και πιο σταθερό revenue generator.
Οι πάροχοι έχουν «κατέβει» σε διαγωνισμούς και έχουν δεσμευθεί για έργα πληροφορικής αξίας πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν λείπουν συνεργατικά σχήματα σε πολλά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία έχουν ασφυκτικές προθεσμίες και κανείς δεν θέλει να τα χάσει, είτε μέσω αιματηρών μειοδοσιών, είτε μέσα από χρονοβόρες ενστάσεις. Τώρα, αν αυτό θα λειτουργήσει «on a long term basis θα σας γελάσω». Κάποιοι, ισχυρίζονται ότι πάντα θα υπάρχουν ανάλογες ανάγκες και χρήματα. Κάποιοι άλλοι ανησυχούν. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση…
Παρόμοια είναι η πορεία που βλέπουμε πάντως για όλο το 2024, αφού τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν παρόμοιες τάσεις, με μόνη «αναταραχή» να είναι το πωλητήριο του 51% της United που έβαλε η BC Partners.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του Προσωπικού Αριθμού
Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες ο Προσωπικός Αριθμός. Πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της μείωσης της γραφειοκρατίας.
Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) θα αποκτήσουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων. Θα μας συνοδεύει για όλη μας τη ζωή και θα αντικαταστήσει οποιονδήποτε άλλο για τις συναλλαγές μας με το δημόσιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας κ.λ.π.). Θα αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία εκ των οποίων τα 9 θα είναι το ΑΦΜ μας.
Ο Προσωπικός Αριθμός καθιερώθηκε με τον νόμο 4727/2020 και δυστυχώς χρειάστηκαν 4 χρόνια για να προχωρήσει η εφαρμογή του. Βάσει του προαναφερόμενου νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «ο Προσωπικός Αριθμός αποτελεί στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα και χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) όπως προβλέπεται στην εθνική νομοθεσία.»
Επιτέλους! Μια σημαντική εξέλιξη που μειώνει πραγματικά την γραφειοκρατία. Και όχι μόνο για τον πολίτη, αλλά και για το ίδιο το κράτος. Φανταστείτε πόσες διαδικασίες σχετίζονται με την ταυτοποίηση τόσων διαφορετικών προσωπικών αριθμών, για τη σχέση μας με το δημόσιο. Ένας αριθμός αρκεί! Και φυσικά, μακριά από γραφικότητες του τύπου... «number of the beast». Το μόνο «beast» που υπάρχει, είναι αυτό της γραφειοκρατίας!
Οι εκπτώσεις όγκου για το FTTH προς έγκριση στην ΕΕ
Σε κοινοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το BEREC και τις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (Ε.Ρ.Α.) άλλων Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Σχεδίου Έγκρισης υπό όρους της από 25-4-2024 βελτιωμένης πρότασης ΟΤΕ για την παροχή εκπτώσεων σε υπηρεσίες FTTH λόγω όγκου συνδέσεων, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Η απόφαση της ΕΕ αναμένεται σε περίπου ένα μήνα και αυτό θα ανοίξει το δρόμο στην ΕΕΤΤ να δώσει το πράσινο φως στην αγορά να λειτουργήσει με τις εκπτώσεις όγκου στο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις παρέχοντας καλύτερες τιμές λιανικής.
Η βελτιωμένη πρόταση του ΟΤΕ αφορά εκπτώσεις όγκου χωρίς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και περιλαμβάνει ξεχωριστό εκπτωτικό σχήμα ανά έτος. Ειδικότερα, για κάθε έτος υπάρχουν 4 βαθμίδες όγκου και κάθε πάροχος που εντάσσεται στο σχήμα και αγοράζει σε επίπεδο χονδρικής όγκους που ξεπερνούν το όριο κάθε βαθμίδας, πληρώνει μοναδιαίες τιμές για τις υπηρεσίες χονδρικής οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις τιμές που έχουν οριστεί βάσει του ισχύοντος κοστολογικού μοντέλου NGA bottom-up της ΕΕΤΤ.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η κάλυψη (συνδρομητές) με FTTH σε περιοχές συνδρομητών ΟΤΕ θα είναι η ακόλουθη: 2024: 1,33 εκατ., 2025: 1,68 εκατ., 2026: 2 εκατ., 2027: 2,22 εκατ. και 2028: 2,47 εκατ. Ο ΟΤΕ προβλέπει αύξηση, αλλά μάλλον θα πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα - ως κοινωνία, ως επιχειρήσεις, ως πολίτες. Τα οφέλη του FTTH δεν περιορίζονται στο «θα βλέπω καλύτερα Netflix». Η ψηφιακή οικονομία χρειάζεται οπτικές ίνες για να προχωρήσει.
Πρόσκληση του Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο δημόσιο για έργα ΑΙ
Τη χρηματοδότηση ανάπτυξης δράσεων με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με πρόσκληση υποβολής προτάσεων στους φορείς του δημοσίου.
Το συνολικό κονδύλι που διατίθεται είναι 20 εκατ. ευρώ και το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του υπουργείου και ειδικότερα στον άξονα προτεραιότητας 1.6 «Δημόσια διοίκηση και ψηφιοποίηση (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις, ηλεκτρονική ένταξη, ηλεκτρονική μάθηση, κλπ)».
Στους βασικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, για τους οποίους μπορεί να ζητηθεί η υλοποίηση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, περιλαμβάνονται οι εξής: Έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση, παροχή υπηρεσιών υγείας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση – συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο, διαχείριση των οικονομικών του κράτους, κοινωνική πολιτική, μεταφορές και επικοινωνίες, πολιτική προστασία και εσωτερική ασφάλεια. Οι προτάσεις δύναται να υποβληθούν έως την 17/09/2024.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην παραπάνω πρόσκληση, σημειώνοντας «οτιδήποτε χρειαστεί ο τομέας της υγείας, της δικαιοσύνης, το ΑΣΕΠ, ή όποιος άλλος φορέας του δημοσίου, υπάρχει πλέον μία συμφωνία πλαίσιο με την οποία θα μπορούμε να υλοποιούμε μικρές ή μεγαλύτερες εφαρμογές με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης». Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στη ζωή μας και έρχεται η ώρα να δούμε τα πραγματικά της οφέλη… Για να μην νομίζετε πως η ΤΝ είναι μόνο για να μας φτιάχνει περίεργες εικόνες ή να γράφει ποιηματάκια...
Η Nova παρέδωσε το μείζον έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο
H Nova, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για έργα αποκατάστασης και ανάπλασης μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της και μετά τη Δαδιά, παρέδωσε στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το μείζον έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο, το οποίο υλοποιήθηκε με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσων της Γενικής Γραμματείας Δασών. Πρόκειται για κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων που περιλαμβάνουν 86 χλμ κορμοπλέγματα και 35 κορμοφράγματα, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η φυσική αναγέννηση των δασικών εκτάσεων στη Ρόδο, με τα αποτελέσματα να αρχίζουν ήδη να γίνονται ορατά. Η παράδοση – παραλαβή του έργου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στις 11 Ιουνίου.
Σε μια χώρα που, κάθε καλοκαίρι, για τον έναν ή τον άλλο λόγο και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προσπαθούμε να κάψουμε, ότι μας χαρίζει απλόχερα η φύση, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες - και δείχνουν, μια «αντίσταση» απέναντι σε όλη αυτή τη διάθεση για καταστροφή.
ΟΤΕ: Για 7η συνεχή χρονιά στη λίστα The 50 Most Sustainable Companies!
Από την έναρξη του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης “The ESG Index in Greece” και για 7η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα “The 50 Most Sustainable Companies in Greece”, που δημοσίευσε πρόσφατα το Quality Net Foundation.
Η διαμόρφωση της λίστας βασίζεται στη μεθοδολογία του Sustainability Performance Directory, που αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε ESG κριτήρια (περιβάλλον – κοινωνία – διακυβέρνηση), καθώς και τη συνολική προσέγγισή τους σε ζητήματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και υπεύθυνης λειτουργίας.
Οι 50 ηγέτιδες εταιρείες αποτελούν πρότυπα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, προέρχονται από 11 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας και διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα του Ομίλου ΟΤΕ και ενσωματώνεται στην επιχειρηματική στρατηγική και λειτουργία του. Η συνεπής δέσμευση του Ομίλου ΟΤΕ στη δημοσιοποίηση στοιχείων βάσει ESG, τον κατατάσσει σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης.
Κρατήστε πως προτεραιότητες Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Όμιλο ΟΤΕ αποτελούν: η κλιματική ουδετερότητα, η κυκλική οικονομία, η συμπερίληψη, οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, καθώς και η ψηφιακή κοινωνία για όλους. Και επειδή όλα αυτά δεν είναι λόγια ή φιλοσοφίες, αλλά γίνονται πράξη... forza ΟΤΕ!
Uni Systems: Ανεκτέλεστο 530 εκατ. και ρυθμός ανάπτυξης 22%
Από τις καλύτερες χρονιές με ρυθμό ανάπτυξης 22% (έσοδα 215 εκατ. ευρώ) και ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 530 εκατ. ευρώ ήταν το 2023 για τη Uni Systems του Ομίλου Quest, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πληροφορική.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Λουμάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, τα αυξημένα έσοδα προέρχονται και από τις τέσσερις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρία, οι διεθνείς αγορές, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός, καθώς και από την επένδυση στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Fintech, IT Consulting, Managed Services και Customer Experience.
Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2021-2023, τα έσοδα των ψηφιακών πυλώνων αυξήθηκαν κατά 96%, (από 28 εκατ. το 2021 σε 55 εκατ. ευρώ το 2023). Υπογράμμισε δε ότι μόνο το 14% των εσόδων της Uni Systems προέρχεται από το ελληνικό δημόσιο.
Ο Γ. Λουμάκης είπε ότι από τις βασικές προκλήσεις του κλάδου για το άμεσο μέλλον είναι η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της τεχνολογίας. Το 2023 η Uni Systems έκανε πάνω από 200 νέες προσλήψεις ξεπερνώντας τους 1400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, είναι και εκείνες που θα προχωρήσουν στο μέλλον, μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι το σημαντικό περιουσιακό στοιχεία κάθε οργανισμού!
Vodafone Flex: δωροεπιταγή 20% της αξίας!
Η Vodafone προσφέρει σε όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν το αγαπημένο τους Smartphone με την υπηρεσία Vodafone Flex, επιστροφή 20% της αξίας της συσκευής που θα επιλέξουν σε δωροεπιταγή για την επόμενη αγορά τους. Συγκεκριμένα από την Τρίτη 18 Ιουλίου και έως την Κυριακή 7 Ιουλίου, με την αγορά επιλεγμένων Smartphone μέσω της υπηρεσίας Vodafone Flex, είτε με έως 24 άτοκες δόσεις στο λογαριασμό Vodafone, είτε μέσω δανείου, όλοι θα λαμβάνουν δωροεπιταγή αξίας 20% της αξίας της συσκευής τους.
Στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δωροεπιταγή τους σε οποίο φυσικό κατάστημα της Vodafone επιθυμούν, για οποιαδήποτε αγορά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
To Vodafone Flex προσφέρει τη δυνατότητα για άτοκες δόσεις μέσω του Vodafone μηνιαίου λογαριασμού ή τραπεζικής χρηματοδότησης ή και πιστωτικής κάρτας και αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο πλάνο χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης με ευέλικτους τρόπους πληρωμής.
Χαρδαλιάς: Στόχος μας να γίνει η Αττική φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας
Με την επίσκεψή του στο Ινστιτούτο MaRS, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής, ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο Τορόντο.
“Ολοκληρώνουμε την παρουσία μας στο Τορόντο με την επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας και καινοτομίας στον κόσμο” τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: “Η Αττική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με διεθνή απήχηση, που θα αναδείξει τις ικανότητες των Ελλήνων start-uppers. Έχουμε τη βούληση και γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, μέσα από ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας”.
Όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, η Ελλάδα παραμένει στα 50 κορυφαία startup οικοσυστήματα. Και αυτό παρά το ότι παρουσίασε μια μικρή πτώση στην κατάταξη της, τόσο περιφερειακά, όσο και σε παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η Αθήνα μάλιστα βρίσκεται επικεφαλής του ελληνικού οικοσυστήματος. Είναι θετική η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και μακάρι να δούμε και τα επόμενα βήματά της.
Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Η Ελλάδα έχει γίνει case study
«Δυστυχώς η ήπειρός μας βιώνει μια κρίση ηγεσίας», επισήμανε ο Πρόεδρος της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος από το βήμα του «Mergers & Acquisitions Summit», ωστόσο αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
Στο πλαίσιο συζήτησης, ο Ν. Σταθόπουλος τόνισε ότι «η σταθερότητα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους ξένους επενδυτές», ενώ ερωτηθείς αν το επενδυτικό κλίμα στη χώρα παραμένει θετικό, απάντησε καταφατικά, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει σταθερότητα και ανθεκτικότητα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Τέλος, η θετική αυτή αποτίμηση των προοπτικών της χώρας μας συνδέεται και με το «οπλοστάσιο ανθρώπινου δυναμικού της», το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των αγορών. «Αν υπάρξει σταθερότητα και συνέπεια θα δούμε πολλά περισσότερα ξένα κεφάλαια να έρχονται στην Ελλάδα», προέβλεψε, ενώ υπενθύμισε ότι η BC Partners έχει επενδύσει 6 δισ. ευρώ σε 5 διαφορετικούς κλάδους στη χώρα μας τα τελευταία 18 χρόνια.
Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον κ. Σταθόπουλο και συμφωνώντας πως η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, μήπως θα πρέπει να θέσουμε εντονότερα και το θέμα της έλλειψης των ανθρώπων που χρειαζόμαστε, ποσοτικά; Μήπως θα πρέπει, κάποια στιγμή, να εντοπίσουμε τις παθογένειες που οδηγούν σε αυτά τα ζητήματα και να ενισχύσουμε κλάδους που έχουν ζήτηση και προσφέρουν ευκαιρίες; Μήπως να σταματήσουμε να βγάζουμε ειδικότητες δημοσίων υπαλλήλων και να οδηγήσουμε τη νεολαία προς την πραγματική οικονομία;
Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού
Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Νικόδημου Δαμιανού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση ενός πλάνου δράσης που θα βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών τους. Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειρίας, καθώς και η παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη εφαρμογών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η συνεργασία εγκαινιάζεται με το ενδιαφέρον από Κυπριακής πλευράς για την εφαρμογή Gov.gr Wallet που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην Κύπρο θα υλοποιηθεί ως Gov.cy Digital Citizen.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απώτερος σκοπός του Μνημονίου (λέξη κι αυτή…) Συνεργασίας, είναι η αμοιβαία αναγνώριση των ψηφιακών εγγράφων των εφαρμογών, η διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών των δύο Κρατών από το ένα Κράτος στο άλλο με τη χρήση των εφαρμογών για την ταυτοποίηση των πολιτών, και η απλούστευση της συναλλαγής των πολιτών με το Κράτος μέσω της χρήσης ψηφιακών εγγράφων που έχουν εκδοθεί από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ενός Κράτους από το άλλο. Με άλλα λόγια η συμβατότητα των δύο συστημάτων.
Δύο στους τρεις Έλληνες ξοδεύουν χρόνο άσκοπα στα social media
Σύμφωνα με τη νέα έκδοση της Focus on Tech Life της Focus Bari που διεξάγεται Πανελλαδικά συνεχώς από το 1995, όλοι οι Έλληνες (96%) είναι χρήστες internet, ενώ το 79% στην ηλικία 65-74 χρόνων σερφάρει καθημερινά, και μάλιστα από το κινητό, καθώς η κατοχή smartphone έχει φτάσει το 95% στην Ελλάδα.
Η χρήση των social networks αποτελεί τον πρώτο λόγο σύνδεσης στο internet, ενώ. Δύο στους τρεις Έλληνες παραδέχονται ότι χαζεύουν άσκοπα μέσα στα σόσιαλ. Επτά στους δέκα Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια αγορά online μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, και η τάση για ηλεκτρονικές αγορές σημειώνεται ανοδική.
Τέλος, πάνω από ένας στους δύο Έλληνες θεωρούν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί εξέλιξη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Οι επτά στους δέκα ανησυχούν σχετικά με την πιθανότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ξεφύγει από τον έλεγχο».
Αν 2 στους 3 Έλληνες χαζεύουν άσκοπα στα social, ίσως για αυτό δεν πάνε και να ψηφίσουν... Ίσως αρκούνται στο ότι σχολιάζουν εκεί και μένουν σε αυτό. Και ότι η όποια αντίδραση βγάζουν στα social διαμορφώνει τις εξελίξεις. Να θυμάστε, φίλοι και φίλες, ότι οι εξελίξεις διαμορφώνονται με τη συμμετοχή σε διαδικασίες που διαμορφώνουν πραγματικά την κοινωνία μας. Όχι μέσω των «like». Κυβέρνηση βγάζει η κάλπη και όχι τα social. Εκεί απλά βγάζουμε τα …απωθημένα μας!
Η Global Telco AI Alliance ετοιμάζει πολυγλωσσικό LLM για τις τηλεπικοινωνίες
Οι SK Telecom, Deutsche Telekom, e&, Singtel και SoftBank, τα ιδρυτικά μέλη της Global Telco AI Alliance (GTAA), προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας κατά τη διάρκεια του DTW24-Ignite, σε συνέχεια της ανακοίνωσης στο MWC Barcelona 2024 για τη δημιουργία της κοινοπραξίας και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση τους να αναπτύξουν και να λανσάρουν πολυγλωσσικά Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (Telco LLM), που θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, η κοινοπραξία θα λάβει ίσες επενδύσεις από τα ιδρυτικά μέρη, για να στηρίξει τις αρχικές κεφαλαιακές απαιτήσεις της, με στόχο να αναπτύξει το Telco LLM που θα βοηθήσει τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να βελτιώσουν τις αλληλεπιδράσεις τους με τους πελάτες τους μέσω ψηφιακών βοηθών και άλλων καινοτόμων λύσεων AI.
Η κοινοπραξία θα αναπτύξει καινοτόμες AI εφαρμογές που θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ιδρυτικών μερών, για τις αντίστοιχες αγορές τους, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν μια παγκόσμια πελατειακή βάση περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ατόμων σε 50 χώρες, καθώς το Telco LLM θα είναι πολυγλωσσικό. Η ισχύς εν τη ενώσει!
GSMA: 49 πάροχοι στο Open Gateway – Στην κορυφή Ευρώπη και Κίνα
Ο GSMA παρείχε ενημέρωση για την πρόοδο της πρωτοβουλίας Open Gateway, η οποία παρουσιάστηκε το 2023.
Το Open Gateway αξιοποιεί την παγκόσμια εμβέλεια των δικτύων κινητής, προσφέροντας πρόσβαση στις δυνατότητες τους μέσω κοινών διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (APIs). Έναν χρόνο μετά, η πρωτοβουλία έχει προσελκύσει σχεδόν 50 παρόχους – που αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα της παγκόσμιας mobile αγοράς.
Η επιτυχία της πρωτοβουλίας εξαρτάται από την ανάπτυξη των API της. Προς το παρόν, χρησιμοποιούνται 17 API, ενώ άλλα 11 έχουν καθοριστεί και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Project Camara του Linux Foundation, καλύπτοντας κρίσιμους τομείς, όπως τα μέτρα κατά της απάτης, το quality on-demand και το edge compute.
Οι πάροχοι και η κοινότητα των προγραμματιστών ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες. Ο GSMA προτρέπει περισσότερους παρόχους να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν, για να διασφαλίσουν τη συνεχιζόμενη πρόοδο. Και ενώ προσφέρει μια δυνατότητα περαιτέρω εμπορικής εκμετάλλευσης των δικτύων, κάτι που θέλουν οι πάροχοι, δεν μπορείς να πεις πως 17 API είναι πολλά. Καλά πάμε, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα...
Η Vodafone πούλησε το 18% των μετοχών της στην Indus Towers για 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους του χρέους της Vodafone, συμπεριλαμβανομένων 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικά δάνεια που σχετίζονται με τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ινδία Το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) πραγματοποίησε στις 6 και 7 Ιουνίου, την 59η Συνεδρίαση της Ολομέλειάς του, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Σώματος για το 2024, καθώς και του Αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά.
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
Διπλασίασε τα κέρδη της η Digea παρά τις προκλήσεις
Μονοψήφια αύξηση -αλλά πάντως αύξηση- κατά 5,25% αποτυπώνει ο κύκλος εργασιών της Digea το 2023, γεγονός που σημαίνει ότι αγγίζει τα 17,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανήλθαν σε 12,57 εκατ. ευρώ και από τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας σε 4,50 εκατ. ευρώ έναντι 4,14 εκατ. το 2022. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 14,44 εκατ. ευρώ έναντι 14,85 εκατ. ευρώ το 2022. Τα κέρδη προ φόρων της Digea αυξήθηκαν σε 1.796.630 ευρώ το 2023 από 802.984 ευρώ το 2022. Τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, φόρων και αποσβέσεών της ανήλθαν σε 8,01 εκατ. ευρώ έναντι 6,32 εκατ. ευρώ το 2022.
Πρόκειται για μια καλή επίδοση αν σκεφτεί κανείς τις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση του ψηφιακού σήματος της ελεύθερης TV. Ωστόσο η Digea έχει και αρκετά βαρίδια, π.χ. την οφειλή ύψους 172.861 ευρώ της πρώην Τηλέτυπος ΑΕ του παλιού Mega. Να θυμίσουμε ότι το Open δεν συμμετέχει και συνεπώς δεν συνεισφέρει στο ταμείο.
Ο αλγόριθμος της Meta έριξε τα ελληνικά ενημερωτικά sites
Η πτώση είναι ραγδαία και εξόφθαλμη, σύμφωνα με συγκριτική παρατήρηση δεδομένων του 2022 και του 2024 του Ινστιτούτου Ρόιτερς της Οξφόρδης στο κομμάτι της παγκόσμιας έρευνας που αφορά στην Ελλάδα.
Παρατηρείται πτώση στο ενδιαφέρον για όλα τα είδη ειδήσεων. Στην πολιτική ειδησεογραφία το ενδιαφέρον διαμορφώθηκε φέτος στο 43% από 58% το 2022. Για τα νέα από τον κόσμο το ενδιαφέρον έπεσε στο 50% φέτος από 66% που ήταν πριν από δυο χρόνια. Ως και στις ειδήσεις lifestyle η αποστροφή διαμορφώθηκε στο 79% το 2024 από 68% που ήταν το 2022. Ακόμα και για την ειδησεογραφία για την κλιματική αλλαγή η αδιαφορία διαμορφώθηκε στο 53% όταν δύο χρόνια πίσω ήταν στο 40%.
Μία πιθανή εξήγηση θα ήταν η πτώση της εμπιστοσύνης στις ειδήσεις, όπως καταγράφεται σε αρκετές χώρες του δείγματος της έκθεσης αν δεν ήταν γνωστή η τακτική του Meta να πειράζει τους αλγόριθμους για να σε υποχρεώνει να επενδύεις σε διαφήμιση. Μία άλλη εξήγηση, σύμφωνα με τους ερευνητές του ακαδημαϊκού ερευνητικού οργανισμού, έχει να κάνει με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και γενικότερα με την αρχιτεκτονική των ψηφιακών μέσων.
GY-1537-600X80-1
Work Trend Index 2024: οι εργαζόμενοι ζητούν AI εργαλεία
Την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο εργασίας αναδεικνύει η νέα έρευνα της Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα «Work Trend Index», το 2024 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χρήση των εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Παράλληλα, το 75% των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας.
Amazon Web Services: πρόγραμμα $230 εκατ. για τη στήριξη των Generative AI startups
Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος ύψους $230 εκατ. για τη στήριξη νεοφυών εταιρειών από όλο τον κόσμο με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εφαρμογών Generative AI.
Διπλασιάστηκε το πρώτο 6μηνο του 2024 η χρήση εργαλείων ΑΙ
Το 2024 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, με τη χρήση εργαλείων ΑΙ να έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Ήδη, τους πρώτους έξι μήνες του έτους η χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn.
600x80 LTBC digital banner
Παραμένουν offline 2,6 δισ. άνθρωποι – Τα οφέλη της πρόσβασης κατανέμονται άνισα
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι έτοιμη να βοηθήσει, ώστε να φτάσει το διαδίκτυο στους 2,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους που παραμένουν χωρίς πρόσβαση, σύμφωνα με το State of Broadband 2024 που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Broadband Commission for Sustainable Development των ITU και UNESCO.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο που λαμβάνονται αποφάσεις και παρέχονται υπηρεσίες. Η έκθεση υπογραμμίζει πώς το AI αναδιαμορφώνει την παροχή παραδοσιακών υπηρεσιών για την ευημερία των ανθρώπων σε τομείς όπως η κυβέρνηση, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και τα χρηματοοικονομικά. Η ανάλυση εντοπίζει, επίσης, προκλήσεις που σχετίζονται με το AI και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες.
Κυβερνοασφάλεια: Η πιστοποίηση της ΕΕ «να μην κάνει διακρίσεις» κατά του Big Tech
Το προτεινόμενο σύστημα πιστοποίησης κυβερνοασφάλειας για υπηρεσίες cloud (EUCS) δεν θα πρέπει να κάνει διακρίσεις σε βάρος της Amazon, της Google και της Microsoft, όπως προειδοποίησαν 26 βιομηχανικοί όμιλοι από ολόκληρη την Ευρώπη.
Πώς οι hackers μπορούν να σπάσουν τον κωδικό σου σε ένα λεπτό
Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να μαντέψουν σχεδόν τους μισούς κωδικούς πρόσβασης που υπάρχουν σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Πώς να μοιράζεστε ευαίσθητα αρχεία με ασφάλεια στο διαδίκτυο
Η κοινή χρήση ευαίσθητων αρχείων με ασφάλεια στο διαδίκτυο έχει γίνει πιο απαραίτητη από ποτέ, αφού η ζωή μας μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο στον ψηφιακό χώρο.
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τα deepfakes
Ειδικοί από την Kaspersky και την ευρύτερη κοινότητα κυβερνοασφάλειας συγκεντρώθηκαν στην ετήσια εκδήλωση Kaspersky NEXT στην Αθήνα και προέβλεψαν μια διττή προσέγγιση για την αντιμετώπιση των απειλών από τα deepfakes.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Κυβερνοασφάλειας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον κυβερνοχώρο CYBER EUROPE 2024 που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου 2024 από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ENISA, European Union Agency for Cybersecurity) σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.
Check Point Cloud Security Report: πλοήγηση στα στενά της κυβερνοασφάλειας
Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (AI και ML) αναγνωρίζονται ως σημαντικά στοιχεία του μέλλοντος της κυβερνοασφάλειας και της ασφάλειας cloud.
$10,5 τρισ. το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος έως το 2025
Το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος αναμένεται να φτάσει τα $10,5 τρισ. έως το 2025. Συγκοινωνούντα δοχεία αποτελούν, πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
Η Intracom Telecom αναλαμβάνει έργο φυσικής ασφάλειας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Η Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, αναλαμβάνει το έργο για τη φυσική ασφάλεια του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΔΑ).
Υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της ΕΕ 2024 η European Leadership Academy της Huawei
Η European Leadership Academy (ELA), μια πρωτοβουλία της Huawei για την ανάπτυξη νέων γυναικείων ταλέντων στην Ευρώπη, είναι υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Cosmote Insurance: το δημοφιλέστερο πακέτο για κάλυψη κατοικίας από φυσικές καταστροφές
Η ασφάλεια «Κτιρίου και Περιεχομένου» αποτελεί το δημοφιλέστερο πακέτο στην ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν περισσότερο πλήρη πακέτα ασφάλισης, ενώ η κάλυψη σεισμού είναι η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη, όπως προκύπτει από έρευνα του Cosmote Insurance.
Το Samsung Galaxy S24 Ultra στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024
Η Samsung, Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, ανακοίνωσε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και την Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (Olympic Broadcasting Services – OBS) μία μοναδική εμπειρία αναμετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 για τους θεατές και τους φιλάθλους.
Sparkle: Best WAN Solution provider στα Carrier Community Global Awards 2024
Η Sparkle έλαβε το βραβείο «Best WAN Solution provider» (Καλύτερος Πάροχος Λύσεων WAN) στην τελετή των Carrier Community Global Awards, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού GCCM 2024, για να γιορτάσει τα επιτεύγματα των εταιρειών τηλεπικοινωνίας κατά το προηγούμενο έτος.
Η Trasys Greece γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχίας και καινοτομίας
Η Trasys Greece, εταιρεία παροχής εξειδικευμένων ICT λύσεων και μέλος του Ομίλου NRB Group, συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της και γιορτάζει δυο δεκαετίες αδιάκοπης καινοτομίας και παροχής κορυφαίων λύσεων πληροφορικής.
Η Freedom Holding ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων
Η Freedom Holding, μητρική εταιρεία της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2024, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024.
Η Dialectica επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη
Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Dialectica, η οποία πρόκειται να επεκταθεί με νέα γραφεία και στη Θεσσαλονίκη εντός του Ιουλίου.
Η nvisionist παρουσίασε τη νέα της καινοτομία
Η nvisionist έδωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το δυναμικό «παρών» σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την παγκόσμια αιολική ενέργεια, το Τechonology Workshop 2024 της Wind Europe, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, στις 10 και 11 Ιουνίου.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς τους πελάτες
Ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών και βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και εξυπηρέτησης είναι τα σημαντικά οφέλη για τους πελάτες από την ψηφιοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης που ολοκλήρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό καλύτερη εποπτεία του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
5 προηγμένα χαρακτηριστικά του Rakuten Viber για ασφαλή επικοινωνία
Καθώς οδεύουμε προς ένα ακόμη μακρύ καλοκαίρι στην Ελλάδα, η Rakuten Viber θα ήθελε να υπενθυμίσει στους χρήστες πώς να παραμένουν προστατευμένοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους επικοινωνίας.
Η LG Business Solutions Τech Partner της 32ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ
Η LG Business Solutions συμμετείχε και φέτος ως Technology Partner στη 32η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η DOTSOFT ανέλαβε τη δημιουργία εφαρμογής για ΑΜΕΑ για τη ΣΤΑΣΥ
Νέα σύμβαση υπέγραψε η DOTSOFT με τη Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) για τη «Δημιουργία Εφαρμογής για ΑΜΕΑ». Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ψηφιακού συστήματος που θα ενημερώνει το επιβατικό κοινό για δυσλειτουργίες οι οποίες ενδέχεται να επηρεάζουν την κινητικότητα κατά μήκος του δικτύου.
380+ συμμετέχοντες έδωσαν το παρών στο 22o CFO Forum της KPMG
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 22ο CFO Forum της KPMG στην Ελλάδα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, με κεντρικό μήνυμα “Modern CFO – Strategy, Innovation, Leadership”.
Οι πέντε πυλώνες για την επιτάχυνση της δημιουργίας αξίας στην Ελλάδα
Σημαντικές ευκαιρίες δημιουργίας αξίας, τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και τον Δημόσιο τομέα, με θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει μελέτη των ομάδων της EY–Parthenon στην Ελλάδα.
Πτώση 2% στις παγκόσμιες άμεσες ξένες επενδύσεις – Στα 5,43 δισ. στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της UNCTAD, το 2023, οι παγκόσμιες άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) μειώθηκαν κατά 2%, φτάνοντας στα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Amazon σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει τις υπηρεσίες cloud και τις λειτουργίες logistics στη Γερμανία Παρά τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το κόστος ζωής, οι Ευρωπαίοι συνδρομητές δαπανούν, σήμερα, κατά μέσο όρο €696, σε συνδρομητικές εφαρμογές και υπηρεσίες σε ετήσια βάση.
Καθολική εφαρμογή της ταυτοποίησης μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου και σύμβαση για το VAR
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.
Η συζήτηση αφορούσε σε δύο θέματα: την καθολική εφαρμογή της εισόδου στα γήπεδα από τις 17 Αυγούστου με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet, καθώς και την υπάρχουσα σύμβαση για το VAR, η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες των ΠΑΕ, ώστε με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου όλοι οι φίλαθλοι να ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και να εισέρχονται ψηφιακά στο γήπεδο, στους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος.
Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων
Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από Δευτέρα 17 Ιουνίου, είναι ξανά διαθέσιμη η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr μέσω του gov.gr. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και τη σχολή / τμήμα εισαγωγής τους.
ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις Ταμειακές
Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τη διασύνδεση των τερματικών ηλεκτρονικής μεταφοράς κεφαλαίων στο σημείο πώλησης (Electronic Funds Transfer at the point of sale, EFT/POS) των υπόχρεων οντοτήτων με τα ταμειακά τους συστήματα και τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ παρέχονται με την εγκύκλιο E.2044/2024 του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε Βιομηχανία και Λιανεμπόριο
Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Βιομηχανίας και του Λιανεμπορίου εντάχθηκαν στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024 ενώ από την 1η Ιουλίου του 2024 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για τους συγκεκριμένους κλάδους.
Χατζηδάκης: «Μοντέλο-ΔΕΗ» σε 8 φορείς του Υπερταμείου
«Μοντέλο-ΔΕΗ» με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, εισάγεται στις 8 θυγατρικές εταιρίες της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).
Με σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω αλλαγές: υιοθετείται «μοντέλο ΔΕΗ» στις θυγατρικές του Υπερταμείου με στόχο περισσότερη ευελιξία σε θέματα στελέχωσης, προσλήψεων και προμηθειών. Οι θυγατρικές εταιρίες είναι οι εξής: Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ), Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier), ΔΕΘ-Helexpo, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικές Αλυκές, Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).
Αυξημένες επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις – καινοτομία
Σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, φορολογικά κίνητρα και αυξημένες επιχορηγήσεις από το ΕΣΠΑ και την Αναπτυξιακή Τράπεζα για συγχωνεύσεις και επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του σήμερα στο συνέδριο για τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις (Mergers & Acquisitions Summit) που διοργανώνει το Money Review.
Αυξημένες επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις – καινοτομία
Σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, φορολογικά κίνητρα και αυξημένες επιχορηγήσεις από το ΕΣΠΑ και την Αναπτυξιακή Τράπεζα για συγχωνεύσεις και επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του σήμερα στο συνέδριο για τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις (Mergers & Acquisitions Summit) που διοργανώνει το Money Review.
Ο ΟΗΕ στους εικονικούς κόσμους
Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) παρουσίασε την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τους Εικονικούς Κόσμους». Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και στη βελτίωση της ζωής στις πόλεις μέσω εικονικών κόσμων, εστιάζοντας στον αστικό σχεδιασμό, την εκπαίδευση και τις δημοτικές υπηρεσίες. Θα καθορίσει πρότυπα, θα μοιραστεί βέλτιστες πρακτικές και θα αναπτύξει ένα περιβάλλον προσομοίωσης για τις πόλεις.
Νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τα δεδομένα “υψηλής αξίας”
Νέους κανόνες, που καθιστούν δυνατή την επανάχρηση δημόσιων συνόλων δεδομένων, έθεσε σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νέοι κανόνες μπορούν να αποφέρουν σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τροφοδοτώντας νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.
Πιο αποτελεσματική θέλει να κάνει την επιβολή του GDPR η Ευρώπη
Πιο αποτελεσματική θέλει να καταστήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (ΓΚΠΔ), γνωστού ως GDPR. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με κοινή θέση των κρατών-μελών όσον αφορά νέα νομοθεσία, η οποία θα βελτιώσει τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών προστασίας δεδομένων κατά την επιβολή του GDPR.
Έντονο ψηφιακό προσανατολισμό έχει ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ
Έντονο ψηφιακό προσανατολισμό έχει ο νέος ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΕ, ύψους €199,7 δισ. για το 2025, τον οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο προϋπολογισμός θα συμπληρωθεί με εκταμιεύσεις κατ’ εκτίμηση ποσού ύψους €72 δισ. στο πλαίσιο του NextGenerationEU. Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025 κατευθύνει τα κεφάλαια εκεί όπου μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά, σε συνεργασία και σύμφωνα με τις ανάγκες των κρατών-μελών της ΕΕ και των εταίρων "σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να καταστεί η Ευρώπη πιο ανθεκτική και να προετοιμαστεί καλύτερα για το μέλλον προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της ΕΕ", αναφέρει η Επιτροπή.
Η ΕΕ ανοίγει ευρύ διάλογο για τη χρήση ΑΙ στον χρηματοοικονομικό τομέα
Ευρύ διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανοίγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
cl8-sept-2019-600x80
Μεγάλη επιτυχία για το Ecommerce Networking Day του GRECA στο Gazarte
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση-θεσμό που αφορά στη δικτύωση των στελεχών του κλάδου του eCommerce ήτοι το θερινό Ecommerce Networking Day. Διακρίναμε πολύ κέφι, πολλά νέα πρόσωπα και πολλή…δικτύωση!
Η Revolut προσθέτει τα ομόλογα στην γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στην Ελλάδα
Η Revolut, η εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, πρόσθεσε τα ομόλογα στην γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στην Ελλάδα. Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB (Revolut).
Η ContactPigeon λανσάρει Customer Data Platform ειδικά για retailers
Η ContactPigeon, ηγέτης στον τομέα των Big Data και του Omnichannel Customer Engagement, λανσάρει την πιο πρόσφατη καινοτομία της, σχεδιασμένη ειδικά για τον κλάδο του retail.
Τα Public εφαρμόζουν το SOFTONE myErgani LIVE για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Τα Public, ένας από τους μεγαλύτερους οmnichannel retailers της αγοράς με 59 φυσικά καταστήματα, 3 κανάλια e-Commerce και περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους, χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή λύση myErgani LIVE της SOFTONE στο πλαίσιο εναρμόνισής τους με την υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
Η Apple αποφάσισε να κλείσει την υπηρεσία Apple Pay Later, που επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν αγορές και να πληρώνουν με δόσεις Τουλάχιστον το 95,8% των Ευρωπαίων καταναλωτών πραγματοποίησαν αγορές μέσω Διαδικτύου το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους Η Κίνα εξέδωσε σχέδιο κανόνων για την προώθηση της κατασκευής υπερπόντιων αποθηκών και την επέκταση των επιχειρήσεων διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου.
Οι εργαζόμενοι επιζητούν την 4ήμερη εργασία για εξισορρόπηση επαγγελματικής-προσωπικής ζωής
Το kariera.gr πραγματοποίησε σχετική έρευνα με θέμα την τετραήμερη εργασία με το 48% των ερωτηθέντων να απαντά ότι προτιμούν τις λιγότερες ημέρες εργασίας σε αντίθεση με ένα 28% που θεωρεί προτιμότερο το καθεστώς πενθήμερης εργασίας ως είθισται στην ελληνική αγορά. Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος για την εξαήμερη εργασία υπό προϋποθέσεις. Σε ερώτηση που έγινε στην έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλαδή το 91%, τόνισε ότι η εξαήμερη εργασία είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Το νέο ΔΣ
Με βασικό μήνυμα: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» #SEV 4 GROWTH πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, σήμερα (Τρίτη 18 Ιουνίου 2024), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. Στη φετινή Γενική Συνέλευση τα Μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν Πρόεδρο του ΔΣ τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με ποσοστό 76%. Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που εξελέγησαν είναι οι: Αντιπρόεδροι: Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης, Ανδρέας Σιάμισιης, Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου, Ταμίας: Μάρκος Βερέμης.
Η Γιώτα Παπαρίδου στο ΔΣ του DIGITALEUROPE για τη διετία 2024-2026
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας–DIGITALEUROPE, για τη διετία 2024-2026, εξελέγη η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).
Η Fortinet ανακοινώνει την ένταξη του Μιχάλη Ναιντέτσκι στο εργατικό δυναμικό της
Η Fortinet ανακοίνωσε την ένταξη του κυρίου Μιχάλη Ναιντέτσκι στο εργατικό δυναμικό της Fortinet Ελλάδος, στη θέση του Regional Account Manager, Βορείου Ελλάδος.
ΕΥ Ελλάδος: Ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με 19 νέες και νέους Εταίρους
Η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με 19 νέες και νέους Εταίρους. Με σημαντική εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες, οι νέοι Εταίροι εκπροσωπούν τα διάφορα Τμήματα Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας.
Η υβριδική εργασία μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης
Νέα έρευνα της International Workplace Group, παρόχου ευέλικτων χώρων εργασίας, φανερώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που έχουν μεταβεί στο υβριδικό μοντέλο εργασίας έχουν μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) στην καθημερινότητά τους.
200 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση του νέου Ταμείου Συμμετοχών EquiFund II
Ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανακήρυξη των Ενδιάμεσων Φορέων Χρηματοδότησης του νέου Ταμείου Συμμετοχών EquiFund II, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).
Το σημαντικό ρόλο των μικροπιστώσεων στην ανάπτυξη της χώρας καταδεικνύει η AFI Microfinance
Τη δυναμική των μικροπιστώσεων ως καταλύτη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω η AFI Microfinance, με την αύξηση του ορίου μικροπιστώσεων που προσφέρει στη χώρα μας σε 25.000 ευρώ.
To NATO επενδύει στην καινοτομία
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ένα ταμείο καινοτομίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και της διαστημικής τεχνολογίας. Το ταμείο υποστηρίζεται από 24 από τα 32 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Οι αρχικές επενδύσεις έγιναν σε τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας: Fractile, ARX Robotics, iCOMAT και Space Forge. Αυτές οι επενδύσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της άμυνας, της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Τα τελευταία χρόνια μέσω του Gov.gr Wallet έχουμε δώσει στους Έλληνες πολίτες ένα πολύτιμο εργαλείο που βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητά τους και μειώνει τη γραφειοκρατία και το ενισχύουμε τακτικά με νέα έγγραφα και δυνατότητες. Αυτή η πορεία μας έχει προσφέρει πολύτιμη γνώση και εμπειρία την οποία επιθυμούμε να μοιραστούμε.
Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η Αττική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με διεθνή απήχηση, που θα αναδείξει τις ικανότητες των Ελλήνων start-uppers.
Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής
Αν υπάρξει σταθερότητα και συνέπεια θα δούμε πολλά περισσότερα ξένα κεφάλαια να έρχονται στην Ελλάδα.
Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin