weekly D 21-1-22 sent

Ο Τσαμάζ προειδοποιεί
Ο Παπαστεργίου ζητά συνέργειες

Λίγο πριν το κλείσιμο ενός σημαντικού κύκλου στον ΟΤΕ και την αποχώρηση του από τον όμιλο, ο Τσαμάζ μας αφήνει με μια προειδοποίηση United we stand, divided we fall! Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί θα πρέπει να προετοιμάζονται για δύσκολες στιγμές «Χρειάζεται οι ευρωπαίοι πολιτικοί να δουν τι έρχεται στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», τόνισε, σημειώνοντας πως «αν παραμείνει η Ευρώπη με τις μικρές εταιρείες, κατακερματισμένη, με τις υπερβολικές ρυθμίσεις, με τους νόμους, κλπ το μέλλον της σε μια δεκαετία θα είναι προβληματικό» Ναι, δεν λέει κάτι καινούργιο, κάτι που δεν βλέπουμε ή δεν υποψιαζόμαστε, αλλά όταν το λέει εκείνος έχει άλλη βαρύτητα Ο Παπαστεργίου, από την άλλη, μάλλον σε παρόμοιο μήκος κύματος, ζητά συνέργειες Σύμφωνα με τον Υπουργό «είναι απαραίτητη και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς είναι κρίσιμη για την κατανόηση των αναγκών της αγοράς και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής των κανονισμών προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων» Η λύση - κλειδί και ο τίτλος που θα μπορούσαμε να βάλουμε, είναι «υπάρχει ανάγκη για συνέργειες» Και αν συνυπολογίσουμε και τις δηλώσεις Τσαμάζ, τότε φαίνεται πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερη συνεργασία, περισσότερη ενοποίηση. Μια πιο ενιαία αγορά, μια πιο ενιαία Ευρώπη Τι θα φέρουν όλα αυτά; Μια πιο ισχυρή ευρωπαϊκή αγορά και μια πιο ισχυρή Ευρώπη, στο σύνολο της Άλλωστε, ακόμη και το τελευταίο τακτικό Ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να δουν την ΕΕ ισχυρότερη και πιο ανεξάρτητη, ιδίως ενόψει των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων Και γιατί τα χρειαζόμαστε όλα αυτά; Μα είναι απλό. Για να μην γίνει η ΕΕ... μουσειακό είδος - ας αρκεστούμε σε αυτό που φτιάχνει ο ΟΤΕ, μια χαρά μας ακούγεται! Αν και, βρε παιδιά εκεί στον ΟΤΕ, δεν μπορούμε να... επιταχύνουμε λίγο τις διαδικασίες και τα 3-4 χρόνια που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί το μουσείο; Που βέβαια είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατεβαίνει στο κέντρο, άρα θα είναι πιο προσβάσιμο από την Κηφισιά Πάντως ο Μιχάλης Τσαμάζ, εκτός από την επιχειρηματική ιστορία, βάζει milestones και στην ιστορία του πολιτισμού Γουρλίδικος ο ΑΚΤΩΡ, αφού η ΠΑΟ – ΑΚΤΩΡ κέρδισε το κύπελλο Ευρώπης Συγχαρητήρια και ας ελπίζουμε ότι το shopflix στη φανέλα του Ολυμπιακού την Τετάρτη θα είναι εξίσου γουρλίδικο! Η μήπως για σιγουριά να στείλουμε τον Τσαπρούνη την Τετάρτη στην Αγία Σοφία; Γιατί, δεν μπορεί, στο Βερολίνο θα τον ξεχωρίσατε! Τέλος, φτάσαμε και στο 76ο επεισόδιο του Infocom Today (το οποίο μπορείτε να ακούσετε από εδώ) αλλά και στο 36ο των SmartTalks , στο οποίο φιλοξενούμε τον Αντώνη Χονδρό, CEO της VICTUS Networks και τον Amerigo Garofano, Vice President Telecoms, EMEA της Sitetracker Εσείς, μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στα επερχόμενα 2+1 συνέδρια της SmartPress που δεν πρέπει να χάσετε πριν το καλοκαίρι! Καλή ανάγνωση και καλή εβδομάδα!

Σε συμπληγάδες η ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά

Πυκνώνουν τα σύννεφα γύρω από τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης, εκτιμά ο απερχόμενος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος, λίγες εβδομάδες πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του Κώστα Νεμπή, σπεύδει να προειδοποιήσει για τις επερχόμενες πιέσεις.
Με αφορμή το καμπανάκι από τον κ. Τσαμάζ, εμείς δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε και τη δική μας αποτίμηση, μια και βρισκόμαστε και εμείς σε αυτή την αγορά για αρκετές δεκαετίες…).
Η αλήθεια είναι ότι αρκετά χρόνια τώρα, η ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά (και όχι μόνο), παραμένει κατακερματισμένη σε πολλές μικρές εταιρίες, με τοπικές ιδιαιτερότητες, ελάχιστες οικονομίες κλίμακος, ρυθμιστικές και προστατευτικές στρεβλώσεις, με δαιδαλώδεις και δυσκίνητο νομοθετικό και εφαρμοστικό πλαίσιο. Οι κρατικές οντότητες δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα σύνορα συνεννόησης, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι αρκετά αδύναμοι για να τα υπερβούν, ενώ το πολιτικό προσωπικό παραμένει μυωπικό και οχυρωμένο στα εκάστοτε εθνικά τείχη.
Την ίδια στιγμή, ο ανταγωνισμός κυρίως από την Άπω Ανατολή, καλπάζει και φαντάζει ασταμάτητος. Εξάγει τεχνολογία σε τιμές παραγωγής, ανεβάζει συνεχώς το φράγμα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων από τη Γηραιά Ήπειρο και φτάνοντας από το Shenzhen στην Λάρισα καβάλα στο Temu, ισοπεδώνει ακόμα και τη λιανική.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αγορά είναι de facto ενοποιημένη, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της τοπικής παραγωγής, σε βαθμό τέτοιο που οι αμερικανικές επιχειρήσεις να γίνονται επενδυτικός προορισμός για... ευρωπαϊκά κεφάλαια!
Αν τώρα, μαζί με τα προηγούμενα, προσθέσουμε και το γεγονός ότι για δεκαετίες ολόκληρες η Ευρώπη βρέθηκε σχεδόν με μηδενική παραγωγή πρώτων υλών, λαμβάνοντας φθηνό αέριο από τη Ρωσία, γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία και ηλεκτρονικά από την Κίνα και επενδύοντας στις ΗΠΑ, φτάνουμε στο λογικό συμπέρασμα, ότι είμαστε πολύ μακριά από την όποια αισιοδοξία για την Ευρώπη.
Ίσως η μόνη χαραμάδα είναι η αναβίωση της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς, η οποία ,όπως καταγράφει και η πρόσφατη έκθεση «Much More Than A Market», ως κλειδί έχει την ισχυρή σύνδεση των κλάδων των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Πίσω από τη θεωρία, στην πράξη αυτό σημαίνει την εφαρμογή από τα κράτη-μέλη ενός νέου καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων, που θα απαιτούσε από τις εθνικές κυβερνήσεις να διαθέσουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό τους για πανευρωπαϊκές επενδύσεις.
Ότι δηλαδή κάνουν Κίνα και ΗΠΑ για να στηρίξουν τη δική τους παραγωγή και ανταγωνιστικότητα. Θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το μήνυμα των καιρών ή θα συνεχίσουν να «δεινοσαυρίζουν»; Γιατί όλοι ξέρουμε πως κατέληξαν οι δεινόσαυροι… Το κακό είναι ότι πάμε στις εκλογές για να ψηφίσουμε το Α το Β ή το Γ κόμμα ανάλογα με την απόχρωση των κομματικών μας γυαλιών -μπλε / ροζ ή πράσινο- και όχι ανάλογα με τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης.

Φουλ επίθεση για την ΚτΠ

Και μιλώντας για έργα και αναθέρμανση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η Κοινωνία της Πληροφορίας σχεδιάζει να προκηρύξει περίπου 60 νέα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και το ΕΣΠΑ.
Η προσπάθεια που γίνεται στην ΚτΠ είναι άνευ προηγουμένου για να καταφέρει να προχωρήσει και να φέρει εις πέρας όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη, τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Τ.Α. που έχει αναλάβει η ΚτΠ, είναι περίπου 80, συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ.
Το εγχείρημα είναι δύσκολο αφού, τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ασφυκτικά και οι «δομικές αδυναμίες» δυσκολεύουν την ομαλή ροή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ ξανά στη χώρα ταυτόχρονα τόσα πολλά έργα προς υλοποίηση.
Έτσι, η Κοινωνία της Πληροφορίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην επαναξιολόγηση του πίνακα των ψηφιακών έργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Στόχος είναι, να δοθεί προτεραιότητα στα έργα που έχουν σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης, ενώ κάποια που έχουν δημοπρατηθεί και δεν έχουν την απαιτούμενη ωρίμανση θα βγουν από τη shortlist.
Όπως όλα δείχνουν για την πορεία των έργων, το ποσοστό που θα καταφέρουν να οδηγηθούν στην ολοκλήρωση θα είναι της τάξης του 80-85%, αφού έχει παρθεί η απόφαση να μη δημοπρατηθούν έργα στα τέλη του 2024, τα οποία θα έχουν χρόνο υλοποίησης πέρα από το 2025…
Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΠ, της έρευνας ικανοποίησης των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται και η οποία δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της λειτουργίας της.
Η ΚτΠ βαθμολογήθηκε με 3,79 με άριστα το 5, για τη τήρηση των προθεσμιών στη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων της, με 3,97 για το χρόνο ανταπόκρισης των στελεχών της στην επίλυση τυχόν προβλημάτων ή σε αιτήματα και με 3,95 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Παρά τα όποια προβλήματα όμως, η συνεργασία με τα στελέχη της ΚτΠ αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 89,7%.
Όποια και αν είναι τα «νούμερα» οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, αλλά τα έργα όχι. Γι’ αυτό άλλωστε αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε τον πήχη. Η ΚτΠ έχει την απόλυτη ευθύνη της υλοποίησης των έργων και στην ουσία η επιτυχία ή αποτυχία θα κριθεί από το τελικό σκορ.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την τηλεπικοινωνιακή αγορά από τον Μ. Τσαμάζ
Έρχονται δύσκολες στιγμές για τους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Μουσείου του Ομίλου και στην προ τελευταία δημόσια εμφάνισή του λίγο πριν παραδώσει τη θέση του στον Κώστα Νεμπή.
Όπως είπε «χρειάζεται οι ευρωπαίοι πολιτικοί να δουν τι έρχεται στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τι θα δημιουργηθεί από πλευράς ανταγωνισμού σε διάφορους κλάδους, τι ανταγωνισμός θα μας έρθει π.χ. από την Ανατολική Ασία η οποία πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις και αναπτύσσεται γρήγορα και αυτό τι επίπτωση θα έχει στην Ευρώπη και τι επίδραση στη νεολαία.
Αν παραμείνει η Ευρώπη με τις μικρές εταιρείες, κατακερματισμένη, με τις υπερβολικές ρυθμίσεις, με τους νόμους, κλπ το μέλλον της σε μια δεκαετία θα είναι προβληματικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσαμάζ δεν αποκάλυψε το που θα εργαστεί στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχει επιλέξει ανάμεσα στις προτάσεις που έχει. Η τελευταία του επίσημη δημόσια εμφάνιση από τη θέση του επικεφαλής του ΟΤΕ θα είναι στην ετήσια γενική συνέλευση στις 28 Ιουνίου.
Ο Τσαμάζ λέει μάλλον πράγματα αυτονόητα - που όμως χρειάζεται να επαναλαμβάνονται, για να μην τα ξεχνάμε. Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, όπως λέει και το ρητό. Και φυσικά, άλλη βαρύτητα έχει η επισήμανση από τον «τιμονιέρη» ενός τόσο μεγάλου τηλεπικοινωνιακού «καραβιού». Ο Τσαμάζ βλέπει μια Ευρώπη κατακερματισμένη και αναφέρεται σε «μικρές εταιρείες», με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον αριθμό των παρόχων που θα (έπρεπε να) έχουμε, για μια πιο ανταγωνιστική αγορά.
Nova: Αύξηση 3% στα έσοδα και 8,5% στα EBITDAal το 2023
Αύξηση 3%, (στα 830 εκατ. ευρώ) σημείωσαν τα συνολικά έσοδα της Nova το 2023, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDAal αυξήθηκε 8,5% (268 εκατ. ευρώ).
Η αύξηση της λειτουργική κερδοφορίας αποδίδεται από τη διοίκηση στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας καθώς και στις οικονομίες κλίμακας που επιτεύχθηκαν με την ενοποίηση συστημάτων και εργασιών.
Το 2023, σηματοδότησε την ολική αναδιάρθρωση των εργασιών της Nova, με ενοποίηση των συστημάτων, βελτίωση της καθαρής θέσης των ιδίων κεφαλαίων, ενίσχυση των επενδύσεων σε 5G και FTTH και επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με τους πελάτες, με το λανσάρισμα μιας νέας εμπορικής προσέγγισης.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρήσης η πελατειακή βάση σε συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 9% φθάνοντας τα 2,9 εκατομμύρια RGUs (μονάδες παραγωγής εσόδων).
Οι συνδρομητές Nova στο Pay TV ήταν περίπου 435.000 στο πρώτο τρίμηνο του 2024, αυξημένοι 6,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ιδιαίτερη αύξηση έχει σημειωθεί στα συμβόλαια κινητής καθ΄ όλη την διάρκεια του 2023, η οποία συνεχίζεται και το 2024. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Nova διαμορφώνεται στο 21%.
Αναπτυξιακή πορεία για τη Nova, σε μια εποχή σημαντικού ανταγωνισμού, όπου κάθε τηλεπικοινωνιακός πάροχος θέλει να παραμένει ανταγωνιστικός στην αρένα της αγοράς. Η λογική business as usual αποδίδει για την εταιρεία της Λ. Αθηνών! Και βέβαια η καλή εικόνα ενισχύει και την επίτευξη ενός καλού deal!
Data Center και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης από τη ΔΕΗ
Τη δημιουργία data center δυναμικότητας 25 MW, αλλά και την παροχή υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.
Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης της κατασκευής του υποβρύχιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) που θα συνδέσει την Ασία με την Ευρώπη, θέμα που έχει αναδείξει το infocom, λέγοντας ότι το έργο (πρώτη φάση) εισέρχεται σε φάση κατασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι στον φορέα υλοποίησης του EMC συμμετέχουν η Saudi Telecom (STC – ο σαουδαραβικός φορέας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και μεταξύ των βασικών παρόχων στη Μέση Ανατολή) με 72%, η ΔΕΗ με 25% και η Telecommunication Telephony Satellite Applications – TTSA (τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και γραφεία στην Κύπρο και την Ελβετία) με 3%.
Η πρώτη φάση του EMC αποτελεί επένδυση ύψους περίπου 550 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία χρηματοδότησης (κοινοπρακτικό δάνειο τύπου Project Financing) υπεγράφη την μεγάλη εβδομάδα μεταξύ των ενδιαφερόμενων και είναι συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών FTTH, η διοίκηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι το πλάνο υλοποίησης του προχωράει έχοντας φτάσει σε 185.000 σπίτια στην Αττική στο τέλος Μαρτίου 2024 και στόχος είναι να φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του 2024 και σε 1,7 εκατ. το 2025. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ εξελίσσεται σε έναν πολύ δυνατό παίκτη, βάζοντας στη «συνταγή» της ακόμη και data centers και τεχνητή νοημοσύνη. Η ΔΕΗ είχε πάντα ρεύμα, αλλά τώρα πια έχει και Α.Ι., αλλά και... επιχειρηματική νοημοσύνη!
Δ. Παπαστεργίου: Η ενσωμάτωση των τεχνολογιών στις κοινωνίες, απαιτεί συνέργειες
Στο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες συμμετείχε την Τρίτη, 21 Μαΐου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
«Η νέα ψηφιακή νομοθεσία και οι κανονισμοί απαιτούν μια σφαιρική προσέγγιση για να εφαρμοστούν αποτελεσματικά και να επιτύχουν τους στόχους τους» υπογράμμισε κατά την τοποθέτηση του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών αρχών, όπως επίσης και με τον ιδιωτικό τομέα για την ενδεδειγμένη ενσωμάτωση των τεχνολογικών λύσεων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. «O συντονισμός μεταξύ των Κρατών Μελών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κοινής χρήσης βέλτιστων πρακτικών και της ανταλλαγής εμπειριών, φυσικά, με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επιδίωξη όλων είναι να διασφαλιστεί η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και στον ψηφιακό τομέα» δήλωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι απαραίτητη και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα καθώς είναι κρίσιμη για την κατανόηση των αναγκών της αγοράς και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής των κανονισμών προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων»..
Ο Δ. Παπαστεργίου δεν λέει λόγια του αέρα. Ξέρει πολύ καλά τι λέει (και τι κάνει). Να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Επίσης, να σας πούμε πως, σε μια πρόσφατη εκδήλωση, εκείνη της Sparkle (για την οποία θα διαβάσετε παρακάτω) ο Υπουργός εντυπωσίασε τα στελέχη της εταιρείας, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για εξαιρετικά τεχνικά ζητήματα με συγκεκριμένες ερωτήσεις. Τι θα έκαναν άλλοι Υπουργοί πριν χρόνια; Ξύλινες ομιλίες, κορδέλες, και πάμε παρακάτω.
Κοινωνία της Πληροφορίας: Προκηρύσσει νέα έργα αξίας 300 εκατ.
Τους επόμενους μήνες η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει να προκηρύξει περίπου 50 νέα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε σε παρουσίαση της δραστηριότητας της ΚτΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της, Σταύρος Ασθενίδης, ο φορέας από το 2019 έως και σήμερα έχει προκηρύξει περίπου 280 διαγωνισμούς που ξεπερνούν τα 2 δις και έχει υπογράψει 320 συμβάσεις, αξίας 3 δις. ευρώ.
Διαχειρίζεται περίπου 380 έργα (αξίας 2,5 δις) σε διάφορες φάσεις ωριμότητας, έχει πληρώσει περίπου 2,5 δις σε αναδόχους και δικαιούχους και έχει συνεργαστεί με 65 διαφορετικούς αναδόχους (αν προστεθούν οι υπεργολάβοι 120).
Μόνον τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαδικασία έχει αναλάβει η ΚτΠ, είναι περίπου 80, αξίας 2 δις ευρώ. Η ΚτΠ και όλοι οι φορείς του δημοσίου που εκτελούν έργα ΤΠΕ όπως και ο ιδιωτικός τομέας, έχει να αντιμετωπίσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης (ΤΑ) και μια σειρά αδυναμιών με δεδομένο ότι δεν υπήρξαν ποτέ ξανά στη χώρα τόσα πολλά έργα προς υλοποίηση.
Από την εκδήλωση δεν έλειψε και η αυτοκριτική από την πλευρά της ΚτΠ, μέσω της παρουσίασης έρευνας ικανοποίησης των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται και η οποία δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της λειτουργίας της. Μεταξύ άλλων, με άριστα το 5 η ΚτΠ βαθμολογήθηκε με 3,79 για τη τήρηση των προθεσμιών στη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων της, με 3,97 για το χρόνο ανταπόκρισης των στελεχών της στην επίλυση τυχόν προβλημάτων ή σε αιτήματα και με 3,95 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πολύ καλή κίνηση αυτή, γιατί, αν δεν υπάρχει αξιολόγηση, δεν μπορείς να εντοπίσεις «τα σημεία πόνου» και να προχωρήσεις σε βελτιώσεις. Αρκεί, βέβαια, τα συμπεράσματα να οδηγούν σε ανάλογες ενέργειες.
Προσαιγιάλωση του BlueMed στα Χανιά από την Sparkle
Στην προσαιγιάλωση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος BlueMed στα Χανιά προχώρησε η Sparkle.
Το Blue Med είναι το νέο καλώδιο της Sparkle, που συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο.
Το καλώδιο εντάσσεται στο ευρύτερο σύστημα Blue & Raman Submarine Cable Systems, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Google και άλλους παρόχους, που δραστηριοποιούνται από τη Μέση Ανατολή έως τη Βομβάη της Ινδίας.
Με τέσσερα ζεύγη οπτικών ινών και δυνατότητα μετάδοσης άνω των 25 Tbps (Terabits/sec) ανά ζεύγος, το BlueMed θα προσφέρει συνδέσεις Internet με υψηλές ταχύτητες και λύσεις συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης, σε Internet Service Providers, παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παρόχους περιεχομένου, επιχειρήσεις και ιδρύματα, υποστηρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας και ενισχύοντας την ψηφιακή εξέλιξη των διασυνδεδεμένων χωρών.
Η πόντιση ξεκίνησε το 2023 στην Τυρρηνική Θάλασσα, από τη Γένοβα έως το Παλέρμο, με διακλαδώσεις στη Μασσαλία και τη Μπαστιά (Κορσική), το Golfo Aranci (Σαρδηνία) και την Πομέτζια (Ρώμη).
Το έργο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi, κτίριο του 1870, που είναι έργο του Τσίλλερ. Τώρα, το υποβρύχιο καλώδιο που παρουσιάστηκε, «will sparkle» στο τηλεπικοινωνιακό στερέωμα!
Απεριόριστα Data για 15 ημέρες με 6.90€ από την Vodafone
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 15 ημέρες με 6.90€, ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις αγαπημένες τους στιγμές χωρίς περιορισμούς.
Αναλυτικότερα, όλοι οι οικιακοί και εταιρικοί πελάτες συμβολαίου και καρτοπρογράμματος μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστα data για 15 μέρες με 6.90€ έως και τις 28/6 ενεργοποιώντας την προσφορά είτε μέσω του My Vodafone App.
Επιπλέον, με την ενεργοποίηση της προσφοράς έως και τις 28/6 όλοι/ες διασφαλίζουν αυτόματα συμμετοχή σε διαγωνισμό για μία από τις 10 δωροεπιταγές αξίας 300€ από τη SKY Express, για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι που πάντα επιθυμούσαν. Απεριόριστη Vodafone!
Νέο σύγχρονο μουσείο Τηλεπικοινωνιών από τον ΟΤΕ στην Πατησίων
Μια νέα πρωτοβουλία στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΤΕ, λίγο πριν την αποχώρηση από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου Τηλεπικοινωνιών, διεθνών προδιαγραφών που θα συνδυάζει την ιστορία και την εξέλιξη του κλάδου με τις τεχνολογίες αιχμής για την προσέγγισή του.
Το νέο Μουσείο έκτασης άνω των 5.000 τ.μ. θα στεγαστεί σε τμήμα του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος ΥΜΑ – ΝΥΜΑ του ΟΤΕ (Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών – Νέο Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών) και ειδικότερα στο ΥΜΑ, στην οδό Πατησίων 85. Κατά την παρουσίαση του νέου Μουσείου ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως «η ιστορία της τεχνολογικής εξέλιξης της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με τον ΟΤΕ. Οι επόμενες γενιές δεν ξέρω αν θα μας θυμούνται για τα δίκτυα. Θεωρώ ότι το Cosmote History θα είναι σημαντικό σημείο αναφοράς για όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετήσαμε και το Μουσείο μια κληρονομιά που θα αφήσουμε για τις επόμενες γενιές.»
Το Μουσείο ουσιαστικά επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε η ιστορία του ΟΤΕ σε ένα από τα πρώτα του κτίρια το οποίο ανακατασκευάζεται στο εσωτερικό του (η πρόσοψη θα διατηρηθεί ως έχει) αλλά και σε ένα καίριο σημείο της πόλης πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο των Αθηνών. Όσο για τον ίδιο τον Τσαμάζ, μπορεί να έχει γίνει case study στο Harvard, αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ιδρυτής, τόσο του Cosmote History, όσο και του Νέου Μουσείου Τηλεπικοινωνιών.
GSMA: Αρνητικός ο αντίκτυπος της δέσμευσης φάσματος για τα ιδιωτικά δίκτυα
Οι αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που σχετίζονται με τη δέσμευση φάσματος για τα ιδιωτικά δίκτυα δεν έχουν μετρήσιμο αντίκτυπο στην υιοθέτηση αυτών των δικτύων από τις επιχειρήσεις, αλλά μπορεί να βλάψουν τις ταχύτητες των καταναλωτικών δικτύων κατά σχεδόν 25%, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του GSMA.
Η έρευνα του GSMA Intelligence «The Impact of Spectrum SetAsides on Private and Public Mobile Networks» εξετάζει τον αντίκτυπο που έχει η διασφάλιση αποκλειστικών ζωνών φάσματος για χρήση από ιδιωτικά δίκτυα, στην υιοθέτηση αυτών των δικτύων και στον ρόλο τους στο τομέα της συνδεσιμότητας.
Όπως αναφέρεται, «η διασφάλιση αποκλειστικού φάσματος για τις επιχειρήσεις έχει θεωρηθεί ως ένας τρόπος παροχής κινήτρων για την υιοθέτηση και την ψηφιοποίηση των ιδιωτικών δικτύων.
Ωστόσο, τέτοια προγράμματα μειώνουν, επίσης, την ποσότητα του διαθέσιμου φάσματος για τα δημόσια δίκτυα, περιορίζοντας τις ταχύτητες και αυξάνοντας το κόστος υποδομής και λειτουργίας. Αυτοί οι περιορισμοί στο φάσμα μπορούν να οδηγήσουν χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, υψηλότερο κόστος ή και τα δύο, για τους καταναλωτές».
Το σαφές συμπέρασμα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη στρατηγική επιταχύνει την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων – είτε μέσω της υιοθέτησης των ιδιωτικών δικτύων, είτε μέσω της παροχής κάποιου οφέλους στη συνδεσιμότητα του Internet of Things.
ETNO & GSMA καλούν τους Ευρωπαίους Υπουργούς να υποστηρίξουν τη συνδεσιμότητα
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φιλοξένησε δύο σημαντικές συνεδριάσεις, στις οποίες συμμετέχουν Ευρωπαίοι υπουργοί.
Το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών συζήτησε την ψηφιακή νομοθεσία και τις μελλοντικές πολιτικές. Την περασμένη Παρασκευή, το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας συζήτησε την έκθεση υψηλού επιπέδου για την ενιαία αγορά του Enrico Letta καθώς και το μέλλον της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ. «Η ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στις δύο συζητήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ρόλο της συνδεσιμότητας στην ενδυνάμωση των πολιτών, την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, GSMA και ETNO.
Οι οργανισμοί καλούν «τους Υπουργούς να λάβουν περαιτέρω συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2024 θα μετατραπούν σε ταχεία και συγκεκριμένη πολιτική δράση.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ζητούν ρητά «να υποστηρίξουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της κοινωνίας, που απαιτεί μια πραγματική ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και δεδομένων, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές όπως το 5G και το 6G».
Το Panic Button επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα
Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας – Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Η επέκταση της εφαρμογής του «Panic Button» αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες.
Το «Panic Button» είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα. Εύγε!
Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της συνδρομητικής πειρατείας
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα κατά της συνδρομητικής πειρατείας και μάλιστα το μεγαλύτερο για το 2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από την επιχείρηση ήταν η Αθήνα, η Βοιωτία, η Σαλαμίνα και η Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια. Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε υποδειγματικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την καταπολέμηση της συνδρομητικής πειρατείας, η οποία αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και συνιστά εγκληματική δραστηριότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφαλείας της Πάτρας, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης, έχουν κατασχεθεί σημαντικά χρηματικά ποσά, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές.
Τα κέρδη των πειρατών υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000€ και στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα οι οικονομικές συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και η ανάλυση των χιλιάδων επικοινωνιών. Την ίδια στιγμή, σε εκατομμύρια υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ. Όλοι χάνουν από την πειρατεία!
Πληθωρισμός τέλος στα Public: Το πρόγραμμα «Τα πάντα Άτοκα»
Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς, η παγκόσμια αγορά αντιμετωπίζει προκλήσεις που επηρεάζουν άμεσα τους καταναλωτές. Οι αυξανόμενες τιμές, η οικονομική αβεβαιότητα και η συνεχής ανάγκη για τεχνολογικές αναβαθμίσεις, δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου οι καταναλωτές δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αγορές τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα Public δίνουν λύση, παρουσιάζοντας την υπηρεσία «Τα πάντα Άτοκα», προσφέροντας στήριξη εν μέσω πληθωρισμού!
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγγραφής των ηλεκτρονικών Mέσων της χώρας στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΗΤ) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τα πιστοποιημένα μέλη τα οποία έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κριτήρια (ν. 5005/2022 (Α’ 236)), λαμβάνουν σταδιακά τον μοναδικό αριθμό Μητρώου τον οποίο αναρτούν στις ιστοσελίδες τους.
Έτσι, για να «ξεχωρίζει η ήρα, από το σιτάρι…»
Οι παραμεθόριοι Ρ/Σ στην εποχή του Digital Radio
Υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν από παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.
Με την εφαρμογή του νέου νόμου, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παραμεθόριων περιοχών, θα έχουν τη δυνατότητα δήλωσης δευτερευουσών θέσεων και συχνοτήτων εκπομπής, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στους σταθμούς αυτούς.
Μήπως το Ψηφιακό ραδιόφωνο θα ήταν μια κάποια λύση, πιο γενική, πιο καθολική και πιο προχωρημένη;
To 10% των Ελλήνων έχει συνδρομή σε Cosmote TV ή / (και) Nova
Σταθερά ανοδική η πορεία της Cosmote TV. Στο α’ τρίμηνο του 2024 σημείωσε άνοδο στις συνδρομές κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους (648.531), φτάνοντας περίπου τους 687.691 συνδρομητές, κερδίζοντας 39.160 νέους πελάτες. Εν τω μεταξύ ξεπέρασε τους 435.000 συνδρομητές η Nova και συνεχίζει να κερδίζει κοινό όλο το τελευταίο διάστημα.
Για να καταλάβετε τις δυνατότητες της αγοράς αν δεν υπήρχαν οι πειρατές τα πιο πάνω νούμερα θα ήταν περίπου διπλάσια…
Πατρίκιοι και Πληβείοι!
Οι χρήστες της streaming υπηρεσίας της Cosmote TV θα έχουν και την επόμενη τριετία τη δυνατότητα να παρακολουθούν επιλεγμένους αγώνες των διοργανώσεων της UEFA και σε 4K ανάλυση, μέσα από το κανάλι Cosmote Sport 4K.
Την ίδια στιγμή η υπόλοιπη χώρα είναι καθηλωμένη στη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος σε τυπική ευκρίνεια (SD).
Το Streaming φέρνει αλλαγές στο μοντέλο της μέτρησης
Δεν είναι βέβαιο αν πρέπει να αλλάξει ο φορέας (Nielsen Measurement) που μετρά την τηλεθέαση στην Ελλάδα, πιο σωστό είναι να πούμε ότι θα αλλάξει και αλλάζει ήδη (άρδην και συθέμελα) το μοντέλο μέτρησης σε ένα omnichannel οικοσύστημα που οι ελεύθεροι παίκτες μετρώνται με κοινό νόμισμα (λογικό) και οι συνδρομητικοί έκαστος με το δικό του (καθότι χειρίζονται προσωπικά δεδομένα). Συνεπώς οι μεγάλοι της paid TV πασχίζουν να πιστοποιήσουν αυτά τα δεδομένα, τον τρόπο με τον οποίο τα συλλέγουν, φυσικά την εγκυρότητά τους και βεβαίως την ασφάλεια των συμπερασμάτων που προκύπτουν.
Στην ουσία άπαξ και πιστοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι δεν θα χρειάζεται φορέας γιατί τα data θα είναι πιστοποιημένα και διαθέσιμα σε όλους…
GY-1537-600X80-1
Τελικό πράσινο φως για τους πρώτους κανόνες για την ΤΝ παγκοσμίως
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τη λεγόμενη πράξη για την τεχνητή νοημοσύνη, ένα πρωτοποριακό νομοθέτημα με στόχο την εναρμόνιση των κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη. Η εμβληματική νομοθεσία ακολουθεί μια προσέγγιση «βάσει κινδύνου», η οποία σημαίνει ότι όσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στην κοινωνία, τόσο αυστηρότεροι είναι οι κανόνες. Είναι η πρώτη αυτού του είδους στον κόσμο και μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.
AI: Παγκόσμια συμφωνία για το πρώτο διεθνές δίκτυο ινστιτούτων ασφάλειας
Μια νέα συμφωνία μεταξύ δέκα χωρών, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της AI στη Σεούλ, δεσμεύει τις χώρες να συνεργαστούν για να ξεκινήσουν ένα διεθνές δίκτυο, με στόχο την επιτάχυνση της προόδου της επιστήμης της ασφάλειας γύρω από την AI.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεσμεύονται για την ασφάλεια του AI
Δεκαέξι εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν την τεχνολογία με ασφάλεια, σε μια εποχή που οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να συμβαδίσουν με την ταχεία καινοτομία και τους αναδυόμενους κινδύνους.
Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την χρηματοοικονομική πληροφόρηση
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ήδη υιοθετείται σε ευρεία κλίμακα στις διαδικασίες χρηματοοικονομικής πληροφόρησης των εταιρειών, με σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των επιχειρήσεων να την εφαρμόζουν πιλοτικά ή να την χρησιμοποιούν ήδη, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν καθολικά επίπεδα (99%) την επόμενη τριετία, σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα της KPMG.
Έρευνα της Salesforce αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των ΜμΕ στη Gen AI
Η Salesforce δημοσίευσε πρόσφατα νέα δεδομένα από την έρευνά της AI/IT Disconnect Research, εστιάζοντας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ). Τα ευρήματα αποκαλύπτουν πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δείχνουν συνεχώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και την υιοθέτησή τους, ξεπερνώντας μάλιστα τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην αξιοποίησή της.
600x80 LTBC digital banner
Το 38% των ιστοσελίδων που υπήρχαν το 2013 δεν είναι πλέον προσβάσιμες
Έρευνα του Pew Research Center δείχνει πως το ένα τέταρτο όλων των ιστοσελίδων που υπήρχαν κάποια στιγμή μεταξύ 2013 και 2023 δεν είναι πλέον προσβάσιμες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια μεμονωμένη σελίδα διαγράφηκε ή αφαιρέθηκε σε έναν κατά τα άλλα λειτουργικό ιστότοπο, με τη συγκεκριμένη τάση να είναι ακόμη πιο έντονη για το παλαιότερο περιεχόμενο. Περίπου το 38% των ιστοσελίδων που υπήρχαν το 2013 δεν είναι διαθέσιμες σήμερα, σε σύγκριση με το 8% των σελίδων που υπήρχαν το 2023.
Η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας
Σύμφωνα με μια έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η έλλειψη κυβερνοδεξιοτήτων αυξάνεται, υπάρχει ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια και πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτά τα πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές, φαινόμενο που αποτελεί μείζονα απειλή για τη λειτουργία των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και για την ενιαία αγορά στο σύνολό της.
Check Point: ξεσκεπάζοντας το Void Manticore
Η Check Point Research παρακολουθεί ενεργά τις δραστηριότητες του Void Manticore, ενός ιρανικού φορέα απειλών που συνδέεται με το Υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας (MOIS).
Το 73% των CRO τραπεζών θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως τον κορυφαίο κίνδυνο
Τα αποτελέσματα της 13ης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της EY και του Institute of International Finance (IIF), Global Bank Risk Management Survey, αναδεικνύουν το ευρύ φάσμα κινδύνων για τους οποίους θα πρέπει να προετοιμαστούν οι Chief Risk Officers (CROs) των τραπεζικών ιδρυμάτων.
Εργαζόμενοι στον χρηματοικονομικό κλάδο στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών
Η Kaspersky ανακάλυψε ένα σύστημα phishing πολλαπλών βημάτων που στόχευε σε εργαζόμενους που επεξεργάζονται οικονομικά έγγραφα. Η απάτη ξεκινά όταν τα θύματα λαμβάνουν ένα email από τη νόμιμη διεύθυνση μιας ελεγκτικής εταιρείας.
Ο χρόνος απόκρισης σε περιστατικά υψηλού κινδύνου μειώθηκε κατά 17%
Κάθε χρόνο, η Kaspersky παρουσιάζει μια έκθεση με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης των περιστατικών MDR που εντοπίστηκαν από την ομάδα Kaspersky SOC.
Visa: νέο εργαλείο με Gen AI για καταπολέμηση επιθέσεων σε λογαριασμούς
Οι απατεώνες αξιοποιούν εξειδικευμένες τεχνολογίες, όπως αυτοματοποιημένα σενάρια και botnets, για να ενισχύσουν τις δοκιμές επιθέσεων σε κάρτες ανιχνεύοντας τρωτά σημεία γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα.
«Έξυπνα» κτίρια: Μια αγορά $14 δισ. έως το 2026
Κρίσιμη μάζα αποκτά σταδιακά η αγορά της συνδεσιμότητας σε κτίρια για βιομηχανική χρήση. Νέα μελέτη από την Juniper Research προβλέπει ότι η αξία της αγορά έξυπνων βιομηχανικών κτιρίων θα διευρυνθεί κατά 95% την προσεχή διετία, φθάνοντας τα $14 δισ. παγκοσμίως με ορίζοντα το 2026.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
Όμιλος Quest: Οικονομικά Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2024
Ο Όμιλος Quest κατά το Α’ τρίμηνο του 2024 κατέγραψε ενοποιημένες πωλήσεις €303 εκ., κέρδη EBITDA €18,6 εκ., κέρδη προ φόρων €11,7 εκ. και κέρδη μετά από φόρους €8,6 εκ.
Δυναμική συνεργασία Westnet – LG για Digital Signage λύσεις
Στη διάρκεια της BEYOND 2024, οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο της Westnet για τις σύγχρονες λύσεις που διαθέτει στην κατηγορία Information Display σε συνεργασία με την LG.
Microsoft Build 2024: οι τελευταίες εξελίξεις της Gen AI
Νέα δεδομένα στον χώρο της τεχνολογίας έφερε το Microsoft Build 2024, το μεγαλύτερο συνέδριο της Microsoft που απευθύνεται σε developers, επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας καθώς και τους λάτρεις της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Huawei παρουσίασε το ICT Roadshow 2024
Η Huawei, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρουσίασε στην Ευρώπη το ICT Roadshow 2024, με τίτλο «Accelerate Intelligent ICT, Drive Business Success».
Ισχυρά αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2024 για τη ΔΕΗ
Η ΔΕΗ ξεκίνησε δυναμικά το 2024, καταγράφοντας θετικές επιδόσεις για ένα ακόμη τρίμηνο.
Η AUSTRIACARD HOLDINGS εξαγοράζει την βρετανική LSTech
Η AUSTRIACARD HOLDINGS ανακοινώνει την απόκτηση του 100% των μετοχών της LSTech, μιας εταιρείας research and data analytics με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτίμηση της επιχείρησης σε Ευρώ 1.600.000.
Η tbi bank παρουσιάζει ανάπτυξη 40%
Τα ενοποιημένα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα της tbi bank για το α’ τρίμηνο του 2024 παρουσιάζουν καθαρά κέρδη ύψους 11,3 εκατ. ευρώ- σχεδόν 40% υψηλότερα από τα κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ που επιτεύχθηκαν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
FREENOW: οδηγώντας ταξί στην Ελλάδα 2024
Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Κ. Κεπαπτσόγλου, σχετικά με τον κλάδο των ταξί στην Ελλάδα, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που αφορούν τις επαγγελματικές δραστηριότητες των οδηγών ταξί.
Λύσεις cloud ERP ειδικά για τη ναυτιλία από τη Fleetwork
Η Fleetwork θα παρουσιάσει στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα τις καινοτόμες λύσεις της για τη διαχείριση στόλου, στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024 στις 3-7 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.
Επιτυχημένη χρονιά το 2023 για την BEWISE
Η εταιρεία BEWISE ανακοινώνει τα αποτελέσματα του έτους 2023 και τους φιλόδοξους στόχους της για το 2024.
Ο CEO της LG βρέθηκε στις Η.Π.Α. για την ενίσχυση δράσεων AI
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LG, William Cho, πραγματοποίησε στρατηγικής σημασίας επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Performance Technologies επίσημος μεταπωλητής της Synopsys Software Integrity Group
Η Performance Technologies προχώρησε στη συνεργασία με την Synopsys Software Integrity Group για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη λύσεων προστασίας κώδικα και εφαρμογών από κυβερνοαπειλές της δεύτερης, στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Συνεργασία DOTSOFT – GLOBISMART για έργο έξυπνης πόλης
Η DOTSOFT σε συνεργασία με την GLOBISMART ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων “έξυπνης” πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας» στο πλαίσιο της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αμυνταίου».
Lenovo: οικονομικά αποτελέσματα 4ου τριμήνου & έτους 2023 / 2024
Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και χρονιάς για το οικονομικό έτος 2023/24.
IWG: οικονομικά αποτελέσματα Α τριμήνου
Η IWG ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο 2024 που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2024.
Εμβληματική συνεργασία μεταξύ του EKT και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΤ.
Ευκολότερη διαδικασία ίδρυσης και μείωση της γραφειοκρατίας έφερε το ΓΕΜΗ
Τη συμβολή του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ) στη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, αναδεικνύει μεταξύ άλλων, η μεγάλη έρευνα αξιολόγησής του, που πραγματοποίησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Ψηφιακή πολιτική: ​​Η Ευρώπη προσδιορίζει τις κύριες προτεραιότητες
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τα συμπεράσματα για το μέλλον της ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ.
Κατά τον προσδιορισμό των κύριων προτεραιοτήτων για τον επερχόμενο νομοθετικό κύκλο, τα συμπεράσματα του Συμβουλίου στοχεύουν στην αντιμετώπιση τόσο των προκλήσεων όσο και των ευκαιριών της ψηφιακής αγοράς. Στα συμπεράσματά του, το Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η αποτελεσματική, συνεκτική και αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων που εγκρίθηκαν πρόσφατα, με τον ελάχιστο διοικητικό φόρτο για τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αποτελεί την κύρια προτεραιότητα για την επόμενη εντολή. Μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση στις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες έχει καίρια σημασία για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και για τη διασφάλιση της προστασίας της οικονομικής ασφάλειας της ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα το οικονομικό άνοιγμα και δυναμισμό. Τα κράτη μέλη αναγνωρίζουν τη σημασία της διασφάλισης ενός ασφαλέστερου, υπεύθυνου και αξιόπιστου διαδικτυακού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη Διακήρυξη Louvain-la-Neuve που εγκρίθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών τηλεπικοινωνιών στις 12 Απριλίου 2024.
Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Oracle
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της Ψηφιακής Δεκαετίας για την κατάρτιση 20 εκατ. ειδικών ΤΠΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle Ελλάς για τη δωρεάν κατάρτιση 2.500 πολιτών σε τεχνολογίες αιχμής. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων (pool of talent) σε αναδυόμενες τεχνολογίες.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταλήγει σε συμπεράσματα για την κυβερνοασφάλεια
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της κυβερνοασφάλειας, με στόχο την παροχή καθοδήγησης και τον καθορισμό των αρχών για την οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς και ανθεκτικού κυβερνοχώρου στην ΕΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η σημασία της κυβερνοασφάλειας δύσκολα μπορεί να υποτιμηθεί. Τα τελευταία χρόνια, οι απειλές για την κυβενροασφάλεια έχουν αυξηθεί σημαντικά σε επίπεδο, πολυπλοκότητα και κλίμακα. Αυτό συνέβη μαζί με μια σημαντική αύξηση των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων».
Στο gov.gr 5 νέες υπηρεσίες για την αγροτική επιχειρηματικότητα
Τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν μια σειρά από διαδικασίες άμεσα και εύκολα έχουν από σήμερα o αγροτικός κόσμος και φορείς του Δημοσίου με την προσθήκη πέντε νέων υπηρεσιών στο gov.gr. Οι υπηρεσίες τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.
Υπό ψηφιακό μετασχηματισμό τα τελωνεία με έργο €109 εκατ.
Ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου φιλοδοξεί να κάνει η Ελλάδα, μέσα από ένα μεγάλο ψηφιακό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα επιτρέψει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των φορτηγών και των κοντέινερ, που εισέρχονται στη χώρα, διακινώντας εμπορεύματα. Το νέο έργο - ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης - με προϋπολογισμό της τάξης των €109 εκατ., προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας.
cl8-sept-2019-600x80
Η Revolut ζητά προστασία των πελατών από απάτες στα social media
Η Revolut καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση για την καταπολέμηση του φαινομένου των διαδικτυακών περιστατικών απάτης, οι οποίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η νέα συνδρομητική υπηρεσία Wolt+ τώρα διαθέσιμη και στη χώρα μας
Η Wolt παρουσιάζει το Wolt+, τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία για την ώρα θα είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις οποίες εξυπηρετεί η πλατφόρμα.
Το 27,2% των προϊόντων... δεν παραδόθηκαν
Το 2022, σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, έγιναν 3.004 αναφορές για καταναλωτικά αγαθά (το 22,5% του συνόλου), εκ των οποίων το 27,2% σχετιζόταν με τη μη παράδοση των αγαθών. Το 18,04% των αναφορών σχετιζόταν με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι αναφορές αφορούσαν, σύμφωνα με τον ΣτΚ, κυρίως ιστοσελίδες που προβάλλουν επώνυμα προϊόντα σε ασυνήθιστα χαμηλές τιμές.
Χατζηδάκης: πότε θα συνδεθούν με το IRIS οι επιχειρήσεις
Τους στόχους του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με την επέκταση των άμεσων πληρωμών, οι οποίες προσφέρονται μέσω τους συστήματος IRIS, επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο Payments360. Έως τις 31/3/25 θα συνδεθούν με το IRIS όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις, ενώ έως τις 30 Ιουνίου 2024 λήγει η προθεσμία για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Social media και smartphone οδηγούν την αγορά των €100 δισ. στη ΝΑ Ευρώπη
H αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα το 2022 η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προσέγγισε τα 94 δισ. ευρώ, με ετήσια αύξηση 14% στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, ενώ το 2023 ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.
«Ερευνώ – Καινοτομώ»: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων
Τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 09:30 παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel το «Ερευνώ – Καινοτομώ», μια Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 – 2027). Η σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία αποτελεί βασικό στόχο της Δράσης. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η παραγωγικότητα και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, η μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και η αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ξεκινάει την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 12:00.
Δυναμική στήριξη από τον ΣΕΠΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA), διοργανώνει, με την υποστήριξη της EY Ελλάδος, το εθνικό τουρνουά για την επιλογή των επικρατέστερων εταιρειών scaleups, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA.
Επανάσταση στη βιώσιμη χρήση γης από τη NEURALIO A.I.
Η Neuralio A.I., μια πρωτοπόρος εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται σε λύσεις για το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ένταξή της στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα επώασης ESA BIC Greece.
Envolve Entrepreneurship: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού
Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη.
Ο Δημήτρης Ριζούλης νέος επικεφαλής της Deutsche Telekom Global Carrier
Η Deutsche Telekom προχώρησε σε μια σημαντική αναδιοργάνωση στην Deutsche Telekom Global Carrier (DTGC), το διεθνές τμήμα χονδρικής της DT, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Rolf Nafziger, να μεταβαίνει σε έναν νέο ρόλο – και τον Δημήτρη Ριζούλη να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Δημήτρης Ριζούλης, επί του παρόντος υπεύθυνος για τη στρατηγική, τον μετασχηματισμό και το μάρκετινγκ B2B για τη γερμανική NatCo Telekom Deutschland της DT, θα αναλάβει ηνία της DTGC από την 1η Ιουνίου.
Οργανωτικές αλλαγές στον ΟΤΕ από 1η Ιουλίου 2024
Από την 1η Ιουλίου 2024, ο κ. Γιώργος Τσώνης και ο κ. Γιάννης Βιτζηλαίος αναλαμβάνουν τις θέσεις Chief Technology Officer Ομίλου ΟΤΕ και Chief Information Technology Officer Ομίλου OTE, αντίστοιχα, με άμεση αναφορά στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος και ο Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ κ. Γιώργος Αθανασόπουλος θα αποχωρήσουν από την εταιρεία στο τέλος Ιουνίου 2024.
Ο Young Hyun Jun νέος επικεφαλής Device Solutions Division στη Samsung
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τον νέο επικεφαλής του τμήματος Device Solutions (DS). Ο Young Hyun Jun ανέλαβε καθήκοντα με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του τμήματος ημιαγωγών σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις.
ΒΑΤ Hellas: Νέα διευθύνουσα σύμβουλος
Η κα Aigul Bissenova αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Διευθύνουσας Συμβούλου της BAT Hellas. Η κα Bissenova διαδέχεται τον κο Vitalii Kochenko, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση συμβάλλοντας στη δυναμική ανάπτυξη του οργανισμού, και πλέον αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή για την αγορά της Γαλλίας.
ICAP: Το 2023 αποτέλεσε ακόμα μία θετική χρονιά για την αγορά εργασίας
Μελέτη για την Απασχόληση και την Ανεργία στην Ελλάδα, πραγματοποίησε και φέτος η ICAP CRIF. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική της έκδοση, Leading Employers in Greece“ (2024).
O συντονισμός μεταξύ των Κρατών Μελών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κοινής χρήσης βέλτιστων πρακτικών και της ανταλλαγής εμπειριών, φυσικά, με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επιδίωξη όλων είναι να διασφαλιστεί η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και στον ψηφιακό τομέα.
Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αν παραμείνει η Ευρώπη με τις μικρές εταιρείες, κατακερματισμένη, με τις υπερβολικές ρυθμίσεις, με τους νόμους, κλπ το μέλλον της σε μια δεκαετία θα είναι προβληματικό
Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin