weekly D 21-1-22 sent

Πάμε για ρεκόρ επισκεπτών!

b2c
 • Κοσμοσυρροή που θυμίζει τις προ-COVID εποχές! Με την κανονικότητα να έχει επιστρέψει για τα καλά πλέον και το MWC δείχνει να ανακτά την χαμένη του αίγλη. Κάτι μας λέει ότι το συνολικό attendance θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σπάζοντας εύκολα το φράγμα των 100.000 επισκεπτών!
 • Ειδικότερα, το Hall 3, στο οποίο βρίσκονται όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές για μια ακόμη χρονιά θύμιζε περισσότερο διαδήλωση από την πολυκοσμία, αλλά με ένα πιο… happy mood!
 • Ο κόσμος επιστρέφει, το θέμα είναι εάν θα επιστρέψουν και τα μεγάλα λανσαρίσματα, με τις Honor και Xiaomi να συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.
 • Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με το λανσάρισμα του Xiaomi 14, νομίζουμε ότι εντός της έκθεσης αυτό επισκιάστηκε από ένα μάλλον… διαφορετικό προϊόν, καθώς το πρώτο EV της Xiaomi, το SU7 ήταν αυτό που κυριολεκτικά μαγνήτισε τα βλέμματα, με τους επισκέπτες στο booth της Xiaomi να κάνουν ουρές για μια φωτογραφία ή για ένα σύντομο video.
 • Σε άλλα νέα, η Samsung μάλλον έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας το Samsung Ring. Τώρα θα αισθανόμαστε όπως ένας high-tech Φρόντο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Οι λάτρεις της wearable τεχνολογίας σίγουρα θα το «τιμήσουν», ενώ, ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα χρησιμεύσει ως μονόπετρο σε… γαμήλια πρόταση.
 • Η Lenovo από την μεριά της είναι γνωστό ότι λατρεύει τα τολμηρά και high-tech concepts, για αυτό είναι η «συνήθεια που έγινε λατρεία» στο να μας παρουσιάζει και κάποιο prototype, το οποίο μοιάζει να βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από την εποχή του.
 • Κι ενώ πέρσι είδαμε laptop με rollable display, το φετινό μενού είχε laptop με… διάφανο display! Ένα concept που έπαιξε πολύ στις τηλεοράσεις στη πρόσφατη CES, η Lenovo αποφάσισε να το ενσωματώσει σε laptop της! To τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά… out of this world!
 • H Deutsche Telecom είναι γνωστό ότι παίζει «μεγάλη μπάλα» σε όλους τους τομείς (μόνο τυχαίο λοιπόν δεν είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο του Magenta Keynote speech, η Γερμανική εταιρεία προσκάλεσε τον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας Ποδοσφαίρου για να ανέβει στη σκηνή).
 • Σε ότι έχει να κάνει όμως με τις συσκευές, η DT κάνει focus σε ένα A.I. based smartphone, το οποίο δουλεύει με φωνητικές εντολές, κάνοντας τη ζωή όλων μας ευκολότερη. Αυτό πάντως που μας έκλεψε την καρδιά ήταν ο A.I. Buddy ένας ρομποτικός βοηθός που σε ακολουθεί παντού και μάλιστα λειτουργεί και ως… video projector!
 • Πολύ δυναμικό ήταν και το booth της Honor, όπου φαίνεται ότι η κινεζική εταιρεία λατρεύει την ευρωπαϊκή αγορά! Άντε και στα δικά μας που λένε, καθώς περιμένουμε πως και πως να τη δούμε να πατάει ξανά επί ελληνικού εδάφους. Κάτι που δεν θα αργήσει όπως λένε οι πληροφορίες μας!
 • Η TCL φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα ακόμη MWC. Οι experts των value for money συσκευών έχουν βάλει ως στόχο να εκδημοκρατίσουν τόσο το 5G όσο και την A.I., προσφέροντας στους καταναλωτές χαμηλές τιμές και αρκετές δυνατότητες που καλύπτουν την digital καθημερινότητά μας. Η υψηλή τεχνολογία στην πιο προσιτή της μορφή!

TCL showcase @MWC 2024: Εκδημοκρατίζοντας την
Τεχνητή Νοημοσύνη! (Video Interview)

b2b
 • Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από την πρώτη μέρα του MWC, όσον αφορά στο B2B κομμάτι, τότε αυτό είναι οι συνέργειες, οι συμμαχίες και η συνασπισμοί - όλα, φαινομενικά, προς το καλό της κινητής και του οικοσυστήματος των εταιρειών και των οργανισμών που εμπλέκονται σε όλη αυτή τη διαδικασία.
 • Αλλά, δεν θα ξεκινήσουμε από εκεί. Θα ξεκινήσουμε από τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε, στην κάμερα του Infocom.gr, πως η έκθεση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, που το βοηθά «να δείξει τι αξίζει». Και το τι αξίζει φαίνεται, άλλωστε, και από τις 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, που έχουν ταξιδέψει μέχρι την Βαρκελώνη!
 • Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, ότι το οικοσύστημα της τεχνολογίας δεν προλαβαίνει όλα αυτά τα έργα τα οποία τρέχουν και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μπορέσουμε, στους χρόνους που απαιτούνται, να δώσουμε πίσω έργα αποτελεσματικά, έργα τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα τα οποία έχουμε. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πιο ασφαλή τη ζωή στην χώρα, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα». Γλυκός πονοκέφαλος, που πρέπει να λυθεί!
 • Και επιστρέφουμε στις συνέργειες και τις συνεργασίες που σας λέγαμε στην αρχή. Για παράδειγμα, είδαμε την ανακοίνωση «συνασπισμού» κινητής και satellite για την επιτάχυνση της καινοτομίας, την παρουσίαση βιομηχανικής συμμαχίας για την χρήση AI στα δίκτυα 5G και 6G, την περαιτέρω ενίσχυση, με ακόμη περισσότερους παρόχους, του GSMA Open Gateway, τις επενδυτικές δεσμεύσεις 9 δισεκατομμύριων για «καθολική και ουσιαστική συνδεσιμότητα» και την παρουσίαση κοινοπραξίας από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την ανάπτυξη LLM. Η ισχύς εν τη ενώσειι!
 • Είδαμε, επίσης, την Deutsche Telekom να παρουσιάζει το όραμα της για τα telecoms του μέλλοντος, με την εταιρεία να βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της.
 • Φυσικά, τα φώτα «έκλεψε», μάλλον, το concept AI smartphone χωρίς εφαρμογές. «Μπορώ να σας πω ότι σε 5-10 χρόνια από τώρα, κανείς από εμάς δεν θα χρησιμοποιεί πλέον εφαρμογές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Hoettges, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο MWC23. Επί της ουσίας, ο Hoettges προβλέπει το τέλος του app economy και την μετεξέλιξη του σε κάτι διαφορετικό. Το μέλλον θα δείξει!
 • Επίσης, παρακολουθήσαμε σήμερα με ενδιαφέρον, την τοποθέτηση του επιτρόπου της ΕΕ για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην παρουσίαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή αγορά, έναντι του ανταγωνισμού από Ασία και Αμερική.
 • Επισήμανε ότι ο κατακερματισμός της αγοράς με 27 χώρες με -κατά μέσο όρο- 3 παρόχους η κάθε μία, δεν ευνοεί να πετύχει η Ευρώπη οικονομίες κλίμακας και ευελιξία για να προσαρμοστεί στην τεχνολογική επανάσταση.
 • Θα σας έχουμε ακόμη περισσότερα τις επόμενες μέρες, καθώς ήδη ετοιμάζουμε το αποκλειστικό υλικό και τις συνεντεύξεις από όλους τους συμμετέχοντες!

Συνασπισμός κινητής και satellite για την επιτάχυνση της καινοτομίας

facebook twitter youtube instagram linkedin