weekly D 21-1-22 sent

Data Centers από τα Εμιράτα και άλλες ICT ιστορίες

Έπεσαν οι υπογραφές για αραβικές επενδύσεις στην αγορά των κέντρων δεδομένων, μετά το ταξίδι Παπαστεργίου στο Άμπου Ντάμπι Για την ακρίβεια, -σε αυτή τη φάση- υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας H θετική πλευρά είναι ότι εξαργυρώνουμε την γεωστρατηγική μας «μετοχή» και θα περιμένουμε «καρπούς» μέσα στα επόμενα χρόνια Αγάλι – αγάλι όπως λέει και η παροιμία Κάπως έτσι δεν έγινε και με τον EMC; Πέρασε από 40 κύματα Ωστόσο, θα ξεκινήσει από την Σαουδική Αραβία θα περάσει από Ιορδανία, Ισραήλ και Κρήτη και στη συνέχεια θα καταλήξει σε Γένοβα και Μασσαλία; Την Κύπρο ξεχάστε τη Η Cyta βγήκε από τη συμφωνία Και υπάρχει και ένας αφανής ήρωας στο project «O Πέτρος που πάει παντού», αφού «τρέχει» τις δουλειές της εταιρείας του στη μισή Υδρόγειο Το Υπουργείο παρουσίασε και τα έργα που έχει θέσει ως προτεραιότητα Έως το 2027, προγραμματίζεται η παροχή οπτικής ίνας σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώστε ότι τα επίπεδα ψηφιακής ωριμότητας της χώρας βελτιώθηκαν κατά 56%, σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο Εννοείται πως ξεκινήσαμε από χαμηλά, αλλά γίνεται δουλειά (και εδώ) Φυσικά, δεν είναι όλα «γυαλιστερά» και βεβαίως ότι λάμπει -για λόγους πολιτικού ή επιχειρηματικού marketing δεν είναι χρυσός Η Vodafone προειδοποιεί για το χάσμα συνδεσιμότητας, οι telcos ζητούν «δίκαιη και αναλογική» συνεισφορά, το Gigabit Infrastructure Act προκαλεί ανησυχίες Κρατήστε, επίσης, πως οι χρήστες πειρατικών προγραμμάτων TV στη χώρα μας υπολογίζονται σε περίπου 900.000 Λίγο πιο κάτω από τους νόμιμους χρήστες! Και ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να καταργήσει τα μακροχρόνια συμβόλαια και στη συνδρομητική TV Μόνο που στην ψαλίδα της θα πέφτουν μόνο οι νόμιμοι εγχώριοι πάροχοι μεγαλώνοντας την ψαλίδα της αθέμιτης ανταγωνιστικότητας με τους «εισαγόμενους» παρόχους Και αν κάποιοι κάνουν εποχιακά συμβόλαια για να δουν π.χ. την ομάδα τους και το καλοκαίρι τα καταργούν μάλλον θα ανέβουν οι τιμές αντί να κατέβουν Γιατί αφήνουν τον Σκρέκα να μπλέκεται στις τηλεπικοινωνίες; Επειδή τα πήγε τόσο καλά με το γάλα και το λάδι; Τέλος, ο ΣΕΒ λέει πως μόλις το 12% των ελληνικών επιχειρήσεων επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη Οι επιχειρηματίες να θυμάστε πως, δεν χρειάζονται μόνο οι άνθρωποι δια βίου μάθηση, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις Δώστε τους νέες δυνατότητες και την ευκαιρία να λειτουργήσουν πάνω σε γραμμές σιδηροδρομικής υπερταχείας Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι «one-off» διαδικασία. Δεν σταματά ποτέ! Καλή εβδομάδα και καλή ανάγνωση!

Η Αμερική καινοτομεί, η Κίνα αναπαράγει, η Ευρώπη ρυθμίζει

Τη διαφορά έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάφερε αυτό που η παγκόσμια κοινότητα έχει ως τώρα αποτύχει, ή -σκοπίμως- αποφύγει.
Και αυτό δεν είναι άλλο από την δημιουργία και ομόφωνη συμφωνία των καρτών-μελών σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Μπορεί η ρήση «Η Αμερική καινοτομεί, η Κίνα αναπαράγει και η Ευρώπη ρυθμίζει», να ακούγεται υποτιμητική για τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η ταχύτητα αντίδρασης και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τόσο ανόμοιων αγορών και εθνικών συμφερόντων, είναι αξιέπαινη και δημιουργεί τις βάσεις για την παγκόσμια θέση κανόνων, μίας εξαιρετικής καινοτομίας με οριζόντια διάχυση σε όλα τα επίπεδα της ζωής και τις κοινωνίας.
Ο νόμος απαγορεύει ορισμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς σε περιπτώσεις χρήσης που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και περιορίζει τα πιο προηγμένα μοντέλα, με υποχρεώσεις διαφάνειας και προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.
Επίσης, η ρύθμιση προστατεύει από την κακόβουλη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ιδιαίτερα στους τομείς των προσωπικών δεδομένων, των πνευματικών δικαιωμάτων και της δημιουργίας fake news.
Ειδικά για το τελευταίο, οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης επιβάλλεται να ενσωματώνουν στους παραγόμενους ήχους, εικόνες και video, σήμανση ότι έχουν παραχθεί μέσω ΤΝ. Στη χώρα μας βέβαια, τίποτα δεν εμποδίζει να παράγονται fake news με τον «παραδοσιακό» τρόπο…
Η ΕΕ λοιπόν πρωτοπορεί και γίνεται η πρώτη περιοχή που καθορίζει κανόνες για την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Την ίδια στιγμή, πολλές χώρες, διεθνείς ενώσεις, ακόμη και ο ΟΗΕ, έχουν επισημάνει την αναγκαιότητα ρύθμισης του τομέα, όμως οι περισσότερες έχουν μείνει σε εθελοντικές κατευθυντήριες γραμμές ή απλά κάποιους κώδικες πρακτικής.
Ίσως τώρα, το ρυθμιστικό πακέτο της ΕΕ, γίνει υπόδειγμα για άλλες ενώσεις κρατών ή κράτη. Η Ευρώπη πάντα παρήγαγε πολιτισμό αλλά σε σχέση με την τεχνολογία -αν δεν γίνουν δραστικές κινήσεις- θα παραμείνει «πτωχή πλην τίμια».

Από τη Μαλαισία στην Κρήτη

Το ταξίδι από τη Σαουδική Αραβία, ως την Κρήτη, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το καλώδιο δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor).
Περνώντας από την Ιορδανία και το Ισραήλ, θα φτάνει στην Κρήτη και στη συνέχεια ένας κλάδος του θα καταλήξει στη Γένοβα και ένας δεύτερος στη Μασσαλία.
H συμφωνία για τη δημιουργία του EMC υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρίγκιπα-Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και στην κοινοπραξία συμμετέχουν η Saudi Telecom (ο σαουδαραβικός φορέας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο Βασίλειο) με 72%, η ΔΕΗ με 25% και η Telecommunication Telephony Satellite Applications – TTSA (τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και γραφεία στην Κύπρο και την Ελβετία) με 3%.
Το κόστος του project είναι 850 εκατομμύρια δολάρια και μέσα στους χρηματοδότες είναι η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς και η Alpha Bank.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το καλωδιακό σύστημα EMC, ακολουθεί μία διαφορετική διαδρομή σε σχέση με τις κλασικές ως τώρα διαδρομές Μέσης Ανατολής – Ευρώπης που περνούσαν από την Αίγυπτο και κατέληγαν στην Μασσαλία.
Η νέα διαδρομή για την σύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη, περνάει πλέον από την Κρήτη, αλλάζοντας τη ροή των δεδομένων δημιουργώντας εναλλακτική δίοδο και μειώνοντας σημαντικά τη χρονοκαθυστέρηση, κάτι που θα αποτελέσει βάση για τη δημιουργία περισσότερων υποδομών data centers στη χώρα.
Και ο δρόμος του EMC, όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επικείμενη επίσημη επίσκεψή του το αμέσως προσεχές διάστημα στο Νέο Δελχί, έχει βάλει στην ατζέντα των συζητήσεων του με τον Ινδό πρωθυπουργό το θέμα της επέκτασης της σύνδεσης σε Ινδία, Σιγκαπούρη και Μαλαισία.
Άλλωστε Έλληνας και αφανής ήρωας –«ο Πέτρος που πάει παντού»- ήταν ένας από την αρχική ομάδα που προώθησε το concept, για το οποίο είχε μιλήσει στον υπογράφοντα εδώ και χρόνια…
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η βελτίωση της ψηφιακής ωριμότητας της χώρας, η προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών εξακολουθούν να είναι ζητούμενο και για την τετραετία 2024-2027, σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ενιαίο κείμενο κυβερνητικής πολιτικής που δημοσιοποιείται επικαιροποιημένο κάθε χρόνο από την κυβέρνηση. Προτεραιότητα, όπως επισημαίνεται, παραμένει η συνεχής επέκταση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του Gov.gr και στο πλαίσιο αυτό προωθείται η ηλεκτρονική διακίνηση όλων των πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ του δημοσίου μέσω της πλήρους υλοποίησης διατομεακής διαλειτουργικότητας.
Στα των τηλεπικοινωνιών, να σας πούμε πως, έως το 2027, προγραμματίζεται η παροχή οπτικής ίνας σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο και η κάλυψη σχεδόν όλου του πληθυσμού με ευρυζωνικές συνδέσεις. Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, γιατί η σημερινή κατάσταση δεν ικανοποιεί ούτε τον κόσμο ούτε το DESI. Πώς γίνεται περιοχές του κέντρου της Αθήνας (500 μέτρα από την Ομόνοια) να μένουν εκτός οπτικής ίνας; Ιδού η απορία.
Fake News: Η Nova Pάδιο - Aρβύλα και οι παλιομοδίτικες προσεγγίσεις!
Υπάρχει ένα αξίωμα: ότι οι γάμοι μετά από 7 χρόνια περίπου περνούν κρίση. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο αξίωμα: ότι τα funds αποεπενδύουν στα 5 περίπου χρόνια. Ωστόσο, ούτε όλοι χωρίζουν στα 7 χρόνια, ούτε όλοι αποεπενδύουν στα 5, ενώ η λέξη «περίπου» έχει και αυτή τη σημασία της.
Το να υποθέτουμε λοιπόν ότι ένα fund θα αποεπενδύσει μετά από 5 χρόνια είναι απλά μία υπόθεση. Οι αποεπενδύσεις, οι ανατιμήσεις των εταιρειών, όπως και οι υποτιμήσεις νομισμάτων δεν προαναγγέλλονται. Γίνονται όταν έρθει η ώρα του «Νυμφίου».
Και ναι καλά το καταλάβατε: Στα δημοσιεύματα για τη Nova αναφερόμαστε. Μόνο που ο “εθνικός επενδυτής” για τον οποίο λέγεται ότι «ήγγικεν η ώρα της αποεπένδυσης», έχει επενδύσει στο μητρικό σχήμα και όχι απευθείας στη Nova.
Οπότε -ακόμα κι αν έρθει το πλήρωμα του χρόνου- θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον. Η Nova λοιπόν, δεν πωλείται, όπως έγραφε το επίμαχο δημοσίευμα και τα λοιπά παπαγαλάκια… Στη «χειρότερη περίπτωση» να αλλάξει η σύνθεση του μητρικού σχήματος.
Το οποίο ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης με τη διάθεση ομολόγων συνολικού ύψους 1,73 δισ. ευρώ.
Έτσι, η United που έχει παρουσία σε 8 χώρες, εξασφάλισε νέο κύκλο χρηματοδότησης με χαμηλότερο κόστος και μακρύτερη περίοδο αποπληρωμής για τα επόμενα χρόνια, επεκτείνοντας την ωρίμανση των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2026 και μειώνοντας το επιτόκιο των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2029. Pas mal που δείχνει ότι το Group προχωρά ακάθεκτο και δεν επηρεάζεται από τα δημοσιεύματα!
Τώρα, αν ο Dragan Solak αποφασίσει -κάποτε- να πουλήσει τη United για να αγοράσει τη Manchester United (6B€) και με τα ρέστα τη μισή Premiere League, αυτό είναι δικό του θέμα, αν και η αίσθηση είναι ότι έχει επενδύσει σε ένα τόσο μεγάλο δίκτυο, όχι μόνο ως επιχειρηματίας, αλλά και ως παράγοντας.
Και επειδή είστε έξυπνοι άνθρωποι δεν καταπίνετε αμάσητο ότι σας σερβίρουν. Ξέρετε να διαβάζετε τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές και τις… σκοπιμότητες και τα market speculations! Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι χθες έλεγαν ότι «δεν πάει καλά η Nova», σήμερα λένε ότι «θα πουληθεί, επειδή ακριβώς πηγαίνει καλά»… Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Data Centers: Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στο Άμπου Ντάμπι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υπουργός Επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και CEO της ADQ, Mohamed Hassan Alsuwaidi.
Αφορά στην προώθηση επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα, με έμφαση στη δημιουργία Data Centers μέγιστης συνολικής δυναμικότητας 500 MW, όπως αναφέρεται, χωρίς ωστόσο να δίδεται άλλο στοιχείο.
Στο Μνημόνιο Συνεργασίας δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών των δύο κρατών, ενώ προβλέπεται και η διευκόλυνση ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
Έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να έρθουν περισσότερα data centers στην Ελλάδα. Και η σημασία του ενισχύεται, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αφορά αραβικά κεφάλαια και από εκεί, έρχονται και τα νέα υποθαλάσσια καλώδια. Να κρατήσουμε ωστόσο, πως αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και πως έχει πολύ δουλειά ακόμη η υπόθεση.
Σημαντική βελτίωση της ψηφιακής ωριμότητας
Ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο: «Η Ελλάδα στην Ψηφιακή Δεκαετία: Που βρισκόμαστε και τι πρέπει ακόμη να γίνει», διοργάνωσε ο ΣΕΒ. Ειδικότερα, όπως τονίστηκε, αξιολογώντας την ψηφιακή πορεία της Ελλάδας μεταξύ 2018-2023, τα επίπεδα ψηφιακής ωριμότητας της χώρας βελτιώθηκαν κατά 56%, σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μ.ο. 30%.
Η βελτίωση αυτή ήταν η υψηλότερη στην ΕΕ, όμως συναρτάται με το χαμηλό επίπεδο ψηφιακής ωριμότητας που καταγραφόταν πριν από μια πενταετία. Παρά τη βελτίωση, υπάρχει ακόμα απόσταση μέχρι τη σύγκλιση με τον μ.ο. της ΕΕ27 στις υποδομές συνδεσιμότητας, τις ψηφιακές δεξιότητες, τις επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση, αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα του κλάδου ΤΠΕ & υψηλής τεχνολογίας.
Ξεκινήσαμε από χαμηλά και... speedάραμε! Το σημαντικό θα είναι να κρατήσουμε αυτούς τους ρυθμούς και να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει με τον μέσο όρο. Αλλά ας μην μεμψιμοιρούμε συνεχώς, είμαστε σε καλό δρόμο. Το θέμα είναι -στο φινάλε- να φτάσουμε στη μέση του DESI, γιατί έχουμε …πέσει!
Ικανοποίηση στη United Group από τα ομόλογα
Ικανοποιημένη δηλώνει η διοίκηση της United Group, μητρική εταιρία της Nova, από την επιτυχή διάθεση νέων ομολόγων συνολικού ύψους 1,73 δισ. ευρώ, που προορίζονται την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της και την ενίσχυση της κεφαλαιακής της δομής.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο συνολικός καθαρός δανεισμός της United Group ήταν 4 δισ., μειωμένος σε σχέση με το τέλος του 2022 που ήταν 5 δισ., καθώς μεσολάβησε η πώληση των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, TowerCo. Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η διοίκηση της UG, η νέα χρηματοδότηση θα διατεθεί για την αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης με λήξη το 2026 και το 2029, των υφιστάμενων PIK ομολόγων εθελουσίας αποπληρωμής με λήξη το 2025 και το 2026 και του εκταμιευμένου υπολοίπου της ανακυκλούμενης πίστωσης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Nova συνεισφέρει το 30% των ενοποιημένων εσόδων της United Group και το 27% των ενοποιημένων προσαρμοσμένων EBITDAal. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρία του ομίλου με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ για την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών και του 5G. Οι οποίες υλοποιούνται -προφανώς- όταν ρέει το χρήμα. Όπως στην προκειμένη περίπτωση που διαψεύδει και τις Κασσάνδρες. Η μάλλον τους Μινχάουζεν, γιατί η Κασσάνδρα είχε στο φινάλε δίκιο!
Η Vodafone προειδοποιεί για το χάσμα συνδεσιμότητας
Το Vodafone Group προειδοποίησε ότι η έλλειψη ιδιωτικών επενδύσεων στο standalone 5G στην Ευρώπη θέτει την περιοχή σε κίνδυνο να μείνει πίσω, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Κίνα, σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομικό αντίκτυπο και χάσμα.
Στην έκθεση με τίτλο «Why Telecoms Matters», η Vodafone διαπίστωσε ότι η ψηφιοποίηση που βασίζεται στις τεχνολογίες 5G αποτελεί μια ευκαιρία τρισεκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της ευρωπαϊκής καινοτομίας, του βιομηχανικού τομέα και των δημόσιων υπηρεσιών.
Ωστόσο, ο πάροχος υποστήριξε ότι η Γηραιά ήπειρος έχει ακόμα δρόμο μέχρι την επίτευξη των ψηφιακών στόχων της. Και δεν έχει άδικο στις επισημάνσεις του.
Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στη ρύθμιση κάποιων θεμάτων, αλλά μένει πίσω σε ψηφιακούς στόχους και επενδύσεις σε τομείς όπως το 5G SA. Και δεν είναι το ζήτημα να είμαστε αιχμή της τεχνολογίας «απλώς» για να είμαστε, αλλά χάνουμε «ευκαιρίες τρισεκατομμυρίων ευρώ». Πότε άραγε θα ξυπνήσουν οι ηγέτες μας και θα καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα τεχνολογικά βήματα. Ότι καλός είναι ο πολιτισμός, αλλά πρέπει να πρωτοπορείς και να δημιουργείς τεχνολογία και όχι απλά να είσαι ο τροχονόμος της;
Νέα σειρά podcast -Grow your Busi9ness- από την COSMOTE
Μια νέα σειρά podcast επεισοδίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά από την COSMOTE, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας COSMOTE GROW YOUR BUSINESS, που βοηθά τους επαγγελματίες να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή και να αναπτυχθούν.
Το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – THE PODCAST θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε όλους όσους θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ξεχωρίσουν στο διαρκώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό και ψηφιακό περιβάλλον.
Πέρα από το ενδιαφέρον περιεχόμενο του συγκεκριμένου podcast, η (ενισχυμένη) είσοδος μιας εταιρείας όπως η Cosmote δείχνει τη σημασία που έχει σήμερα η αγορά των podcast. Και «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε», έχουμε και εμείς τα δικά μας (Infocom Today, SmartTalks). Η πολυφωνία κάνει πάντα καλό!
Επικύρωση των στόχων της United Group για μηδενικές εκπομπές
Η United Group, μητρική εταιρεία της Nova, ανακοίνωσε την επικύρωση των στόχων της για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040, από τη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).
Οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι της United Group επικυρώθηκαν, από το Science Based Targets (SBTi), ενισχύοντας τη δέσμευση του ομίλου για συνεχή βελτίωση των προσπαθειών του για βιωσιμότητα.
Οι στόχοι αυτοί αποσκοπούν στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, αποτρέποντας τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προωθώντας ανθεκτικές και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.
Είναι πολύ σημαντικό οι στόχοι να επικυρώνονται καθώς, όπως έχουμε ξαναπεί, το ESG δεν είναι φιλοσοφικές συζητήσεις τύπου «all you need is love», αλλά πράξεις. Δεν είναι λογική τύπου «είμαστε καλοί άνθρωποι, τραγουδάμε για τον πλανήτη και σας αγαπάμε», αλλά μετρήσιμες εταιρικές στρατηγικές και KPI! To ESG δεν είναι ωραία λόγια. Είναι μετρήσιμα έργα!
Η ΕΕ χρηματοδοτεί το 5G – Έργο και στην Ελλάδα
Στα δέκα φτάνουν τα έργα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του Connecting Europe Facility (CEF Digital), έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας 5G, «ενεργοποιώντας» εφαρμογές αιχμής και καινοτομίες γύρω από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς.
Το έργο που αφορά στην Ελλάδα στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας 5G στους τελικούς πελάτες απομακρυσμένων και αραιοκατοικημένων περιοχών στη χώρα μας, ενεργοποιώντας «αποτελεσματικές, υπερσύγχρονες υπηρεσίες υγείας και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της 5G υποδομής ως μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρώπης».
Ενδεικτικά παραδείγματα use cases περιλαμβάνουν τη χρήση smart glasses για ζωντανό βίντεο, απομακρυσμένη υποστήριξη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών κτλ. Συντονιστής του έργου είναι η Wings.
Επί της ουσίας, πρόκειται για μια προσπάθεια εντοπισμού και ανάπτυξης περιπτώσεων χρήσης που θα φέρουν στο προσκήνιο τα οφέλη των δικτύων νέας γενιάς. Δεν ψάχνουμε απαραίτητα το ιερό δισκοπότηρο το «killer app» που μπορεί και να μην υπάρχει, και σε κάθε περίπτωση δεν το βρήκαμε. Ίσως όμως τελικά το killer app να είναι πολλά useful apps μαζί!
Οι telcos ζητούν «δίκαιη και αναλογική» συνεισφορά
Ο European Telecommunications Network Operators Association (ETNO) προέτρεψε το Big Tech να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους για την ανάπτυξη του 5G και της ευρυζωνικότητας, καθώς δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι η Ευρώπη υστερεί σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ασία στο 5G, στο cloud computing, στις επενδύσεις και στα έσοδα.
Τα σχόλια της ETNO δημοσιεύονται καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει πρόταση για τα ψηφιακά δίκτυα και τις υποδομές, η οποία αναμένεται πως θα παρουσιαστεί στις 21/2. Οι ελπίδες του τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, ώστε να βοηθήσουν στην πληρωμή για την ανάπτυξη του 5G και της ευρυζωνικότητας οι Google, Amazon, Netflix, Meta Platforms και Microsoft, «πάγωσαν» πέρυσι, αφού η Κομισιόν -πυροβόλησε τα πόδια της- όταν αποφάσισε να μην προτείνει σχετική νομοθεσία, αλλά να την μεταθέσει για το 2025. Ο κόσμος προχωράει, η τεχνολογία προχωράει και η Κομισιόν περιμένει το 2025. Έτσι, για να ξέρετε ποιοι θα ζητήσουν την ψήφο μας σε λίγους μήνες…
Οι τηλεπικοινωνιακές ενώσεις επαναφέρουν το ζήτημα του «fair share» και την ανάγκη «συνεργασίας» με το Big Tech. Αναμένουμε πως, μέσα στους επόμενους μήνες, αυτό το ζήτημα θα μας απασχολήσει πολύ και ενδεχομένως να επιφέρει και σημαντικές αλλαγές στην «κανονικότητα».
EMC: East To Med Data Corridor – Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα!
Κοντά στο κλείσιμο των συμφωνιών για την τραπεζική του χρηματοδότηση, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της κατασκευής του υποβρύχιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) σύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη. Όπως εκτιμάται, εκτός απρόοπτου, το πρώτο τμήμα του έργου, η σύνδεση ειδικότερα της Σαουδικής Αραβίας με την Ευρώπη, προϋπολογισμού 600 εκατ. δολ., θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε δύο με τρεις μήνες με προοπτική να ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 χρόνια.
Στη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς και η Alpha Bank. Η κοινοπραξία θα συμβάλει με το 40% του αναγκαίου κεφαλαίου (60% δανεισμός).
Σε δεύτερη φάση το EMC θα επεκταθεί από την Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων, σε Ινδία, Σιγκαπούρη και Μαλαισία. Όπως εκτιμάται, το καλωδιακό σύστημα θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επικείμενη επίσημη επίσκεψή του το αμέσως προσεχές διάστημα στο Νέο Δελχί. Είναι πολλά τα λεφτά - και τα οφέλη!
Το Gigabit Infrastructure Act προκαλεί ανησυχίες
Τέσσερις ενώσεις που εκπροσωπούν τον τηλεπικοινωνιακό τομέα της Ευρώπης έβαλαν στο «στόχαστρο» μια σειρά προτάσεων που έρχονται ως μέρος του Gigabit Infrastructure Act (GIA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποιώντας ότι η νομοθεσία ενδέχεται να βλάψει τους παρόχους και τις τηλεπικοινωνίες και την πρόοδο!
Σε μια κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι βιομηχανικές ενώσεις GSMA, ETNO, ECTA και GIGAEurope αντιτάχθηκαν στη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις γύρω από τον τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις θα έχουν «αθέλητες συνέπειες». Τελικά, αυτοί στην Κομισιόν κάνουν τη μία «πατάτα» πάνω στην άλλη. Καταφέραν να έχουν απέναντί τους το σύνολο της αγοράς και θα έχουν και εμάς, γιατί πολύ απλά είναι άχρηστοι γραφειοκράτες. Αντί να πάμε μπροστά, μας πηγαίνουν πίσω. Σε λίγο δεν η Ευρώπη δεν θα είναι πίσω από την Αμερική, την Ιαπωνία και την Κορέα, αλλά και πίσω από την Αφρική.
Υποστηρίζουν ότι βασικά μέτρα που θα βοηθούσαν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου τίθενται υπό αμφισβήτηση, όπως οι λεγόμενες «σιωπηρές εγκρίσεις», που επιτρέπουν την εγκατάσταση οπτικών ινών όταν οι άδειες δεν χορηγούνται εντός εύλογου χρονικού πλαισίου. Οι φορείς του κλάδου έχουν ζητήσει από την Κομισιόν να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Δημοσιεύθηκε ο οδικός χάρτης «Beyond 5G & 6G»
Η αμερικανική Next G Alliance και ο ευρωπαϊκός 6G Industry Association (6G-IA) ανακοίνωσαν τη δημοσίευση του «EU-US Beyond 5G/6G Roadmap», που αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα «για την επιβεβαίωση της δέσμευσης των δύο περιοχών να συνεργαστούν για την ανάπτυξη δικτύων έκτης γενιάς».
Το έγγραφο προκύπτει μετά από αίτημα προς τους δύο οργανισμούς να παράσχουν έναν ενδιάμεσο, κοινό οδικό χάρτη της βιομηχανίας του 6G, κατά τη διάρκεια της τέταρτης υπουργικής συνάντησης του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTC), που πραγματοποιήθηκε στο Luleå της Σουηδίας, στις 31 Μαΐου 2023.
Η εργασία που προέκυψε θα εξεταστεί για συμπερίληψη σε ένα «κοινό όραμα» για το 6G, που αναπτύσσεται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία των δύο πλευρών του Ατλαντικού για το θέμα των δικτύων νέας γενιάς - και του 6G, που όταν κάποιοι έβαζαν στην ατζέντα των συζητήσεων, κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να το βγάλουν και γελούσαν ειρωνικά, γιατί δεν ήταν έτοιμοι. Να σας περιμένουμε, δεν πειράζει! Από την άλλη καλό είναι να έχουμε ένα κοινό όραμα αρκεί να μην το υλοποιήσουν μόνο οι Αμερικανοί. Γιατί με την «ιμιτασιόν» Κομισιόν που έχουμε, όλα είναι πιθανά…
Συνεργασία GSMA και IBM για την εποχή της AI
Ο GSMA προχωρά σε συνεργασία με την IBM, για να υποστηρίξει την υιοθέτηση λύσεων generative τεχνητής νοημοσύνης στις τηλεπικοινωνίες, μέσω δύο πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί για να γεφυρώσουν το κενό στις δεξιότητες και να οδηγήσουν σε νέα «use cases».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για στελέχη των τηλεπικοινωνιών, εξοπλίζοντας τα μέλη του GSMA με μια σειρά από δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την GenAI μέσω της AI που προσφέρει η IBM και της πλατφόρμας δεδομένων watsonx.
Η generative τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει παντού και, αναμενόμενα, οι τηλεπικοινωνίες «ψάχνονται». Και επειδή όλα είναι εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική για τα στελέχη των telecoms! Ποτέ δεν τα ξέρεις όλα - και ποτέ δεν θα τα μάθεις όλα! Οπότε μάθε να μαθαίνεις!!!
Η Vodafone απορρίπτει την πρόταση της Iliad
Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad δήλωσε ότι η Vodafone απέρριψε μια πρόταση για συγχώνευση των ιταλικών δραστηριοτήτων και ότι θα προσπαθήσει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς ως αυτόνομος πάροχος.
Η Vodafone επιβεβαίωσε το τέλος των συνομιλιών με την Iliad, αλλά είπε ότι συνεχίζει να αναζητά άλλες επιλογές, για μια συμφωνία στην Ιταλία. Η Iliad δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε υποβάλει πρόταση στη Vodafone για τη συγχώνευση των ιταλικών θυγατρικών τους, μια κίνηση που θα συνδύαζε την ταχέως αναπτυσσόμενη καταναλωτική της βάση με τη δύναμη της βρετανικής εταιρείας στις επιχειρήσεις, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.
Η Ιλιάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε… Οδύσσεια, οπότε σωστά την απέρριψαν. Άλλωστε, εκπρόσωπος της Vodafone δήλωσε ότι «δεν είμαστε πλέον σε συνομιλίες με την Iliad, αλλά οι συζητήσεις μας με άλλους συνεχίζονται». Η ενοποίηση στα telecoms είναι κάτι που θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον. Όπως, άλλωστε, μας απασχόλησε και εδώ στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια.
Νέος πρόεδρος στην Samsung Electronics Ελλάς
Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Samsung Electronics Ελλάς. Επικεφαλής της εταιρείας ανέλαβε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Han Soo Kim (Χαν Σου Κιμ), αντικαθιστώντας τον Byung Moo Shin (Μπιενγκ Μου Σιν).
Στην αρχή μάθαμε ότι ο νέος πρόεδρος είναι εξαιρετικός – έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και λειτουργεί -όπως κάθε σωστός ηγέτης- ως πηγή έμπνευσης. Στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε, επιβεβαιώσαμε όλα τα παραπάνω. Απλά θα επισημάνουμε ότι είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, σε μια αγορά που τρέχει με πίεση, με αδυσώπητους και εξαιρετικά απαιτητικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερα αν είσαι πρώτος και νοιώθεις τη μοναξιά της πρωτοπορίας!
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
3 εκατ. βλέπουν συνδρομητική TV στην Ελλάδα
3 εκατ. βλέπουν συνδρομητική τηλεόραση, είτε πληρώνοντας τις πλατφόρμες είτε τους πειρατές. Οι συνδρομητές Cosmote TV και ΝΟVA ξεπερνούν το 1,1 εκατ. στην Ελλάδα, την ώρα που οι χρήστες πειρατικών προγραμμάτων στη χώρα μας υπολογίζονται μέχρι στις 900.000. Η Vodafone TV διαθέτει 180.000 συνδρομητές ενώ οι πλατφόρμες streaming, συσπειρώνουν 800.000 συνδρομητές. Το Netflix, υπολογίζεται ότι διαθέτει περίπου 00.000 συνδρομητές, ενώ το Disney+ 200.000 συνδρομητές. Σημαντική είναι και η παρουσία του Prime Video της Amazon, με 100.000 συνδρομητές, ενώ το Apple Tv έχει 88.000 συνδρομητές.
Καλά είχε ξεκινήσει το κράτος τον αγώνα κατά της πειρατείας. Μοιάζει να είναι βέβαια σαν τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, δύο φυτρώνουν. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ενταθούν γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία. Οι τιμές είναι πολύ λογικές -θα μπορούσαν να είναι καλύτερες χωρίς τη φορολόγηση που επιβάλλεται με αθέμιτο τρόπο- μόνο στους Έλληνες παρόχους. Από την άλλη πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι «η πειρατεία σκοτώνει το περιεχόμενο».
Αλλάζοντας συνδρομητικά κανάλια όπως και παρόχους ενέργειας
Στο τραπέζι των αρμόδιων υπουργών για την ακρίβεια (Σκρέκας & Σία) βρίσκεται η εισήγηση της επέκτασης της κατάργησης των υποχρεωτικών πολύμηνων συμβολαίων στο Ιnternet και στη συνδρομητική TV. Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων και προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και -αν τελικά εφαρμοστεί- θα ακολουθηθεί το μοντέλο της ευέλικτης σχέσης των καταναλωτών με τους παρόχους ενέργειας. Έτσι είναι όταν πετυχαίνεις με το λάδι, τα γαλακτοκομικά και τα απορρυπαντικά σου αναθέτουν να ελέγξεις και τις τηλεπικοινωνίες… Αύξηση θα φέρει η προσέγγιση και όχι μείωση το μέτρο. Γιατί αν π.χ. ο φίλαθλος βλέπει 8 μήνες το χρόνο πρωτάθλημα και κόβει τη συνδρομή τι θα γίνει; Θα λείπουν 4 μήνες από το ταμείο του παρόχου. Και που νομίζετε ότι θα τους βρει;
Όποιος το σκέφτηκε βάζει υποψηφιότητα για το ξυνό λεμόνι. Γιατί προφανώς η προσέγγιση αφορά τους Έλληνες παρόχους και όχι τους… αλλοδαπούς. Δηλαδή για μία ακόμη φορά επιβαρύνουμε τους νομίμως λειτουργούντας, προσθέτοντάς τους ένα βάρος ακόμα. Ας ασχοληθεί ο αρμόδιος υπουργός με το γάλα, τα απορρυπαντικά και το λάδι που έχουν πάει στο θεό και ας μην μπαίνει σε χωράφια που δεν γνωρίζει. Στο φινάλε αν κάθε προϊόν στο supermarket είχε το χρονικό της τιμής του για 1 χρόνο οι καταναλωτές θα τιμωρούσαν αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές αγνοώντας τα προϊόντα τους. Ένα QR code είναι αλλά ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει…
Ο όμιλος Alter Ego Media εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Google News Showcase Στη Vodafone TV εντάσσεται το PanikTV Συνεχίζεται η κερδοφόρα πορεία της Cinobo, που εμφάνισε τζίρο ύψους 1.772.684 ευρώ 4 παρουσιάστριες της ΕΡΤ «είδαν» τα πρόσωπά τους και άκουσαν τις φωνές τους σε βίντεο με περιεχόμενο άσχετο με εκείνες, πιθανά τροποποιημένο με ΑΙ Στο μάλλον απλά….δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας Με το βραβείο Ermis White επιβραβεύθηκε η παρουσία Μητσοτάκη στο TikTok Καλέ γιατί πικράνατε τον Στέφανο; Οι πωλήσεις της Alter Ego Media κατά τη χρήση του 2022, ανήλθαν σε €103.351.573,05, με αύξηση 32,57% Στη θέση 117 ανέβηκε στην πλατφόρμα της Cosmote TV το ATTICA TV Ανανέωσε για δύο χρόνια τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Emirates FA Cup η Cosmote TV, που απέκτησε και το FIBA Basketball Champions League.
GY-1537-600X80-1
Μόλις το 12% των επιχειρήσεων επενδύει επενδύει στην ΤΝ
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, παρουσιάσθηκε η ετήσια έρευνα γνώμης των επιχειρήσεων του ΣΕΒ, «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν».
Στα βασικά ευρήματα εντοπίζεται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μετασχηματίσει την εργασία και την παραγωγή αλλά λίγες επιχειρήσεις επενδύουν ή σκοπεύουν να το κάνουν (το 80% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η ΤΝ θα αναβαθμίσει το ανθρώπινο δυναμικό, το 20% των επιχειρήσεων θα επενδύσει στο άμεσο μέλλον, και μόλις το 12% επενδύει ήδη στην ΤΝ).
Την ίδια στιγμή, περισσότερο από το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων υιοθέτησαν την τεχνητή νοημοσύνη το 2023, καθώς αυξήθηκε η χρήση της generative AI, σύμφωνα με έκθεση που φέρει την υπογραφή της Amazon.
Περίπου 1 στις 10 επιχειρήσεις επενδύει, σήμερα, στην τεχνητή νοημοσύνη. Και για να μην το περιπλέκουμε, εδώ μιλάμε προφανώς για εταιρείες που μπορεί να έχουν αγοράσει κάποια συνδρομή στο ChatGPT. Αγαπητοί επιχειρηματίες, δοκιμάστε τα νέα εργαλεία που σας προσφέρονται, πειραματιστείτε με αυτά, δείτε τα οφέλη τους. Τι έχετε να χάσετε; Είναι μία μικρή συνδρομή και μία μεγάλη πόρτα στο μέλλον.
Έρχονται ανακοινώσεις από την Apple για την AI
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, υποστήριξε ότι η εταιρεία από το Cupertino μπορεί να υιοθετήσει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για τα προϊόντα της, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμη και μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Αν και οι δηλώσεις του Cook δεν περιλαμβάνουν πολλές λεπτομέρειες, δείχνουν ότι η Apple θέλει να ανταγωνιστεί τη Microsoft, την Google, την Amazon, την OpenAI και άλλες τεχνολογικές εταιρείες που εργάζονται πάνω σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας γενιάς, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν κείμενο και εικόνες.
Από πρώτο χέρι, λοιπόν, μαθαίνουμε πως, ναι, η Apple πειραματίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη και πως, ναι, μπορεί να δούμε τα αποτελέσματα ακόμη και μέσα στη νέα χρονιά με τη νέα έκδοση του iOS. Νέο πεδίο ανταγωνισμού!
Η αμερικανική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο που θα απαιτεί από τους developers ισχυρών συστημάτων AI να αναφέρουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας τους στην κυβέρνηση Έρευνα της cnvrg.io αποκάλυψε ότι η υιοθέτηση της AI από τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της generative AI, είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο Παγκόσμιοι ηγέτες και innovators θα συναντηθούν στο AI for Good Global Summit 2024 στη Γενεύη, στις 30-31 Μαΐου Η αρχή προστασίας δεδομένων της Ιταλίας ενημέρωσε την OpenAI ότι to ChatGPT παραβιάζει τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το αμερικανικό Ινστιτούτο Πολιτικής AI σχετικά με τις απόψεις των ψηφοφόρων, διαπίστωσε ότι το 76% προτιμά τους υποψηφίους που υποστηρίζουν τη ρύθμιση της ΑΙ Η Check Point Software Technologies ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Infinity AI Copilot πρώτης γενιάς Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την AI και τις μελλοντικές της επιπτώσεις πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Βελγικής Προεδρίας.
600x80 LTBC digital banner
Η ψηφιοποίηση δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην τεχνολογία
Η Schneider Electric, σε νέα της έρευνα, αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισές (45%) βιομηχανικές εταιρείες πιστεύουν ότι η ψηφιοποίηση θα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της επιχειρησιακής τεχνολογίας (Operational Technology) τα επόμενα τρία χρόνια. Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από την Omdia, διεξήχθη σε 407 βιομηχανικές εταιρείες, από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έως μεγάλες εταιρείες. Η μελέτη υπογράμμισε την κλίμακα της παγκόσμιας κρίσης βιομηχανικών δεξιοτήτων, με την ένταξη νέων ταλέντων στο δυναμικό να αποτελεί βασική πρόκληση για περισσότερες από τις μισές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα (52%).
Οι AI wearables συσκευές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αντιπαραθέσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας Ο EASA και η IATA ολοκλήρωσαν workshop, το οποίο έφερε στο προσκήνιο τις σημαντικές προκλήσεις που θέτει για την αεροπορία η παρεμβολή σε δορυφορικές υπηρεσίες που παρέχουν πληροφορίες θέσης Το 2023, μόνο το 36% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ διάβασαν δηλώσεις πολιτικής απορρήτου πριν παράσχουν προσωπικά δεδομένα Ο Phil Muncaster από την ESET παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα περιστατικά ασφαλείας του 2023 Η υπηρεσία Digital Footprint Intelligence της Kaspersky έχει εντοπίσει σχεδόν 3.000 δημοσιεύσεις στο dark web που συζητούν κυρίως τη χρήση του ChatGPT και άλλων LLMs για παράνομες δραστηριότητες.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Είσοδος στην αγορά των οικιακών μικροσυσκευών
Μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές, από κορυφαία brands της αγοράς και σε προσιτές τιμές, θα βρουν πλέον οι καταναλωτές στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Στα 250 καταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και online μέσα από το germanos.gr, οι καταναλωτές μπορούν να εξοπλίσουν κατάλληλα και «έξυπνα» το σπίτι τους με τη μικροσυσκευή που επιθυμούν. Σε όλα τα καταστήματα, τα οποία ανακαινίζονται συνεχώς με νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, οι επισκέπτες μπορούν πλέον να δουν από κοντά και συσκευές για το σπίτι.
Γερμανός και... είσαι μέσα και στις οικιακές μικροσυσκευές! Διαφοροποίηση ονομάζεται αυτό και παροχή ακόμη περισσότερων λύσεων προς τον καταναλωτή. Οι ανάγκες αλλάζουν, όπως και ο ανταγωνισμός!
Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου η Performance Technologies
Η Performance Technologies γνωστοποίησε τη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της εταιρείας «ενέκρινε την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής».
Μικρή υποχώρηση του κλίματος στην αγορά Πληροφορικής
Μικρή υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού τον Ιανουάριο.
Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση της σειράς Galaxy S24
Η Samsung Electronics Hellas γιόρτασε, μαζί με εκπροσώπους των μέσων και συνεργάτες της, την άφιξη της νέας σειράς Galaxy S24, που είναι πλέον διαθέσιμη από τις 31 Ιανουαρίου, σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το Project Agora και η Taboola παρουσιάζουν νέα τεχνολογία AI
Το Project Agora και η Taboola φέρνουν το Maximize Conversions, μια νέα στρατηγική bidding για native ads, που κάνει αυτόματο optimization των καμπανιών για performance με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Ο τελικός του διαγωνισμού Hack for Heat από την LG
Στις 26 Ιανουαρίου διεξήχθη στα γραφεία της LG στο Courbevoie της Γαλλίας, ο μεγάλος τελικός του πρώτου φοιτητικού Ηackathon “Hack for Heat”, με θέμα τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό (HVAC).
Η Voi & Noi επιλέγει το Soft1 Series 6
Η Voi & Noi, επιχείρηση με 40ετή ιστορία στον κλάδο της υπόδησης, επέλεξε τη λύση ERP της SoftOne για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των καθημερινών της δραστηριοτήτων.
Συνεργασία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τη DOTSOFT
Η DOTSOFT προχωρά στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
Η KPMG συνεργάζεται με την ΜΚΟ “The Tipping Point”
Η KPMG μένει πιστή στον 3ο πυλώνα δράσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας για τη δια βίου μάθηση και παρουσιάζει μια νέα συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point”.
Η LG Business Solutions αναβαθμίζει την εμπειρία διδασκαλίας
Το τμήμα Business Solutions της LG ανακοινώνει μια αποκλειστική προσφορά για το καινοτόμο LG CreateBoard.
Οι Έλληνες στους 5 πιο επικοινωνιακούς επιβάτες της Ευρώπης
H FREENOW αποκαλύπτει, μέσα από την πιο πρόσφατη έρευνά της, ότι οι Έλληνες επιβάτες ταξί είναι από τους πιο ομιλητικούς στην Ευρώπη, μετά από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.
Η CPI αναλαμβάνει τη διανομή των Poly
H CPI ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία με την Poly – μέλος του Ομίλου της HP.
Ο HPE Spaceborne Computer-2 επιστρέφει στον ISS
H Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε την αποστολή μιας τρίτης προσέγγισης του HPE Spaceborne Computer, κατασκευασμένου από εμπορικούς διακομιστές off-the-shelf, στον ISS.
Η Fortinet συνεργάζεται με το Golden Coast Hotel & Bungalows
H Fortinet προχώρησε σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Golden Coast Hotel & Bungalows, μέλος του Xenotel Group, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του για ασφαλές και γρήγορο WiFi και δίκτυο.
Zone01 Athens: Πρώτη ενημέρωση των υποψήφιων προγραμματιστών
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.
Η Samsung παρουσιάζει προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας
Η Samsung παρουσιάζει στο Integrated Systems Europe (ISE) 2024, στη Βαρκελώνη, τον τρόπο με τον οποίο το SmartThings θα ενισχύσει τις οθόνες B2B.
Η ΕΥ Ελλάδος αναγνωρίζεται ως top employer 2024
Η ΕΥ Ελλάδος αναγνωρίστηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως κορυφαίος εργοδότης (Top Employer) στην Ελλάδα για το 2024, από τον παγκόσμιο οργανισμό Top Employers Institute.
Νόμιμη πώληση μεταχειρισμένου λογισμικού
Η Forscope, μεσίτης λογισμικού στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην ελληνική αγορά.
Συνεργασία της Intelli με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
Σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB αποτελεί η δημιουργία της πλατφόρμας KYC by HDB που είναι πλέον ενεργή σχεδόν ένα έτος.
Πάνω από 200 βραβεία για την LG στη CES 2024
Στη φετινή CES, η LG τιμήθηκε με περισσότερα από 200 βραβεία για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων καινοτομίας και τεχνολογίας στις κατηγορίες οικιακών συσκευών, οικιακής ψυχαγωγίας και B2B.
Epsilon Net: Λύσεις λογισμικού για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Ο όμιλος EPSILON NET συνεχίζει να πρωτοστατεί και στη σημαντική εργασιακή αλλαγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και να βρίσκεται δίπλα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις.
Microsoft, Apple, Mozilla και Google ενώνουν δυνάμεις
Μια σειρά εταιρειών ανακοίνωσαν το Interop 2024, μια συνέχεια της κοινής προσπάθειάς τους να κάνουν τους σύγχρονους web browsers καλύτερους και πιο ικανούς να προσφέρουν μια συνεπή εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες.
Σημάδια ανάκαμψης για την παγκόσμια αγορά smartphone
Σύμφωνα με έρευνα της Canalys, η παγκόσμια αγορά smartphone παρουσίασε ανάπτυξη 8% σε ετήσια βάση, στο 4ο τρίμηνο του 2023, φτάνοντας τις 319,5 εκατομμύρια μονάδες, δείχνοντας περαιτέρω σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης.
Η Apple προειδοποιεί για παγκόσμιες επιπτώσεις στα software updates
Η Apple εξέφρασε την ανησυχία της για τις προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία Investigatory Powers Act (IPA) του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε προσφορά για τη μονάδα υποβρυχίων καλωδίων της Telecom Italia, Sparkle Η ιαπωνική κυβέρνηση προσφέρει επιδότηση 307 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα project ημιαγωγών των NTT, Intel & SK Hynix Ένας ασθενής έλαβε το πρώτο εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, που ιδρύθηκε από τον Elon Musk Η προτεινόμενη εξαγορά της iRobot από την Amazon, ακυρώθηκε Σε λειτουργία η εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ, που προσφέρει ενημέρωση για πιθανές τεχνικές βλάβες σε ανελκυστήρες του Μετρό Στην ίδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα, της MGA Entertainment Greece, προχώρησε η MGA Entertainment Η PeopleCert ανακοίνωσε τον 2ο Κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας».
cl8-sept-2019-600x80
Οι χώρες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη ρύθμιση της AI
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομόφωνα σε συμφωνία για τον ευρωπαϊκό νόμο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι αναπληρωτές πρεσβευτές της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως για το τελικό κείμενο, το οποίο αναπτύχθηκε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων του Συμβουλίου, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο νόμος απαγορεύει ορισμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς σε περιπτώσεις χρήσης που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και περιορίζει τα πιο προηγμένα μοντέλα, με υποχρεώσεις διαφάνειας και προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.
Κυβερνοασφάλεια: ΕΕ & ΗΠΑ ενισχύουν τη συνεργασία τους
Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίας κυβερνοανθεκτικότητάς τους και την προώθηση ενός ασφαλούς παγκόσμιου κυβερνοχώρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, εξέδωσε κοινή δήλωση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Αλεχάντρο N. Μαγιόρκας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ομονοούντων εταίρων για την αντιμετώπιση ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου κυβερνοαπειλών. Συζήτησαν για το κοινό σχέδιο δράσης ΕΕ-ΗΠΑ για κυβερνοασφαλή προϊόντα, ένα παραδοτέο της συνόδου κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ του Οκτωβρίου του 2023.
Πρώτο πανευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων και διαδικασιών σε επίπεδο Ένωσης για την πιστοποίηση των προϊόντων πληροφορικής κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, καθιστώντας τα έτσι πιο αξιόπιστα για τους χρήστες. Με την πιστοποίηση θα αναγνωρίζεται επίσημα ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα πληροφορικής είναι αξιόπιστα, με αποτέλεσμα να προστατεύεται τόσο το υλισμικό όσο και το λογισμικό που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες.
Προχωρά το ευρωπαϊκό «right to repair»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανακοίνωση της, χαιρέτισε την προσωρινή πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχετικά με την πρόταση της για κοινούς κανόνες γύρω από την προώθηση της επισκευής καταναλωτικών αγαθών. Μόλις εγκριθούν, οι νέοι κανόνες θα εισαγάγουν ένα νέο «δικαίωμα επισκευής», τόσο εντός όσο και μετά τη λήξη της νόμιμης εγγύησης, καθιστώντας «ευκολότερο και πιο οικονομικό» για τους καταναλωτές να επισκευάζουν προϊόντα αντί να τα αντικαθιστούν. Αυτό, όπως τονίζει η Κομισιόν, θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων, θα τονώσει την κυκλική οικονομία και θα στηρίξει τους στόχους της βιώσιμης κατανάλωσης και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
ΕΕ & ΗΠΑ κάνουν απολογισμό της εμπορικής και τεχνολογικής συνεργασίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την πέμπτη σύνοδο του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.
Horizon 2020: Σημαντική η απόδοση των επενδύσεων σε R&D
Το Horizon 2020, το εμβληματικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «έτρεξε» από το 2014 έως το 2020 με προϋπολογισμό σχεδόν 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας (και οικονομίας) που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία.
Διαγωνισμός για την προμήθεια και συντήρηση αδειών Microsoft
Στην προκήρυξη του έργου «Κεντρική Συμφωνία Προμήθειας και Συντήρησης Αδειών Λογισμικού Microsoft μέσω Enterprise Agreement» προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) ορίζοντας καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την 26η Φεβρουαρίου 2024.
Η ΕΕ και ο Καναδάς ενισχύουν τη στρατηγική ψηφιακή εταιρική σχέση τους για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων Η βελγική Προεδρία του Συμβουλίου υπέγραψε το πρωτόκολλο για τη συμπερίληψη διατάξεων σχετικά με τις διασυνοριακές ροές δεδομένων στη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ - Ιαπωνίας Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών πρότεινε αυστηρούς περιορισμούς στις εταιρείες crypto που βρίσκονται εκτός ΕΕ «Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Γενέθλια SHOPFLIX: 2 χρόνια!
Το SHOPFLIX.gr ήρθε στις οθόνες μας στις αρχές του 2022 και έφερε τα πάνω – κάτω στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δύο χρόνια μετά, έχει καταφέρει να γίνει μέρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων πελατών, δίνοντας λύσεις σε κάθε τους ανάγκη. Εφαρμόζοντας πολλές σύγχρονες τεχνικές έχει καταφέρει αυτό που αρχικά έμοιαζε αδιανόητο. Να σπάσει το (σχεδόν) μονοπώλιο της πλατφόρμας που υπήρχε μέχρι τότε. Με συνέπεια στους συνεργαζόμενους εμπόρους, ταχύτητα και αξιοπιστία απέναντι στον πελάτη. Σε κάποιο βαθμό αποτελεί case study πως δημιουργήθηκε, πως μεγάλωσε και πως άνοιξε τη βεντάλια των παροχών στους καταναλωτές. Με αφορμή τα δεύτερα γενέθλιά του, το SHOPFLIX ξεκινά έναν ολόκληρο μήνα γιορτής και προσφέρει πλούσια δώρα, κουπόνια, αποκλειστικά προνόμια και μεγάλες εκπλήξεις.
Παράταση ως τις 29/2 για την εγκατάσταση POS
Ως τις 29 Φεβρουαρίου παρατείνεται η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλους τους κλάδους της λιανικής και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.
Η BOX NOW προσφέρει μια νέα καινοτόμα υπηρεσία, τη ΒΟΧ NOW Returns Η Visa ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του Visa Provisioning Intelligence (VPI) Μελέτη της Juniper Research εκτιμά ότι, έως το 2028, η αξία των συναλλαγών BNPL θα φτάσει τα $687 δισ. Το Rakuten Viber ανακοίνωσε την έναρξη των επαγγελματικών κλήσεων Το 2022/23, η ευρωπαϊκή αγορά recommerce αποτιμήθηκε σε 94 δισ. ευρώ. Το μερίδιο, σε σύγκριση με τη συνολική ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, φτάνει στο 12,3% Τη νέα τάση στις πληρωμές πουν ονομάζεται ΙRIS προτιμούν οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών Σε rebranding και ανανέωση του λογοτύπου και της συνολικής του εμφάνισης προχωρά το Ιnsurancemarket.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
«Το ΕΒΕΑ άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα»
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, από το συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0», τόνισε ότι με την ίδρυση της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. πριν 10 χρόνια κι αργότερα του επιταχυντή, καθώς και με το πρώτο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, το ΕΒΕΑ άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα και δικαιώθηκε. «Το 30% των ομάδων που έχουμε φιλοξενήσει προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων κατά το πρώτο εξάμηνό παραμονής τους στη θερμοκοιτίδα. Ενώ το 50% δημιούργησαν επιχειρήσεις κατά το πρώτο έτος μετά την έξοδό τους», σημείωσε.
Αυξάνεται το ποσοστό της εκπαίδευσης με ψηφιακά μέσα
Το 2023, το 30% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ, ηλικίας 16 έως 74 ετών, ανέφεραν ότι είχαν κάνει διαδικτυακό μάθημα ή είχαν χρησιμοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό στους τρεις μήνες πριν από την έρευνα. Πρόκειται για αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 2022 (28%). Μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ, η Ολλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό (54%). Στην άλλη άκρη της κλίμακας, η πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων ή η χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού δεν ήταν πολύ συνηθισμένη στη Ρουμανία (10%), στην Κύπρο (16%), στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα (και οι δύο 17%) και στην Πολωνία (18%).
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Deloitte
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Deloitte συμφώνησαν στη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα.
Νέα εταίρος στο τμήμα φορολογικών υπηρεσιών της EY Ελλάδος
Η ΕΥ Ελλάδος ανακοίνωσε την ένταξη της Γεωργίας Σταματέλου ως Εταίρου στο Τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της εταιρείας.
Παγκόσμια διάκριση για την Χριστίνα Αλέξαντερ Αλεξανδροπούλου
Η Χριστίνα Αλέξαντερ Αλεξανδροπούλου, αφού απέσπασε το Βραβείο «Security Leader of the Year – Europe» στην Ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής Ασφαλείας του Λονδίνου, τιμήθηκε ως καλεσμένη της Διοργάνωσης INTERSEC 2024 στο Panel των κεντρικών ομιλητών.
Business & Life Skills Training στη Θεσσαλονίκη
Είναι η ευκαιρία σας να επενδύσετε στον εαυτό σας και να ανοίξετε νέα παράθυρα ευκαιριών. Ο Άκης Αγγελάκης σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε ένα 4ωρο επαγγελματικής και προσωπικής ευημερίας, που θα αναζωογονήσει τη ζωή σας και θα σας οδηγήσει σε μια πορεία αυτογνωσίας και ευτυχίας.
Epson Europe: Στον Boris Manev η θέση του Corporate Sustainability Director
Η Αρχειοθήκη καλωσόρισε τον Νίκο Καβαλιεράτο, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Commercial Manager (Ιδιωτικός Τομέας).
Στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα μας έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και ένα τεχνολογικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η Ευρώπη έχει μια ευκαιρία τρισεκατομμυρίων ευρώ να ψηφιοποιήσει τη βιομηχανία της και να ανταγωνιστεί παγκοσμίως, αλλά αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα υιοθέτησης.
Joakim Reiter, Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων, Όμιλος Vodafone
Για να συνεχίσει η χώρα στη θετική ψηφιακή τροχιά που χάραξε την τελευταία πενταετία, καλείται να πραγματοποιεί μικρότερα ή και μεγαλύτερα άλματα. Ένα τέτοιο άλμα θα πρέπει να αφορά στις ΜμΕ.
Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ΣΕΒ

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin