weekly D 21-1-22 sent

Τεχνολογικά κονέ και το πολυτιμότερο brand στα Telecoms

Τι έκανε ο πρωθυπουργός στο Davos; Όπου κυριάρχησαν τα 4C:Conflicts, Cold War, Climate, Chaos και ο νέος -πιθανός- POTUS Πολλά και διάφορα! Δεν ήταν μόνο η συνάντηση με τους CEO της Microsoft της Intel & της Google που μονοπώλησαν -και όχι άδικα - τα φώτα της δημοσιότητας Ήταν και πολλοί άλλοι “καφέδες” και ανεπίσημες συναντήσεις, που θα σκάσουν μύτη οσονούπω Γιατί στο Davos “ψήνονται” οι δουλειές και «σερβίρονται» στη συνέχεια Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι στις βαλίτσες της επιστροφής υπάρχουν αρκετές συμφωνίες για επενδύσεις Γιατί απλά ο πρωθυπουργός είναι doer Δεν χάνει τον χρόνο του Και μετά πάει Ν. Υόρκη για το συνέδριο της JP Morgan Όπου θα δει και τον CEO Όλα αυτά είναι καλά για την οικονομία Ιδιαίτερα για την ψηφιακή αγορά Ζούμε σε “ενδιαφέροντες καιρούς” που θα έλεγαν και οι Κινέζοι Ενδιαφέρουσα και η αγορά στην Ελλάδα Αυτό πάντως που κυκλοφόρησε περί ΔΕΗ και Vodafone βάλτε το στην κατηγορία “ράδιο αρβύλα” Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες Στη Vodafone πάντως κάνουν επιλεκτικές κινήσεις στην αγορά με ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα Business as usual ή μάλλον “more than usual”, αφού είναι εμφανής η υπερπροσπάθεια Αν κάποια στιγμή σας βγάλει ο δρόμος προς το Μαρούσι, σας καλούμε να γυρίσετε το βλέμμα προς το Μέγαρο του ΟΤΕ, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί το «Τ» Γιατί; Μα γιατί θα δείτε το πολυτιμότερο ευρωπαϊκό brand, αυτό της Deutsche Telekom! Θυμηθείτε ότι είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προγραμματισμού πολλών ετών Δεν γίνονται θαύματα σε μία ημέρα Αντίθετα με την ΑΙ τα θαύματα γίνονται πιο γρήγορα Παρακολουθείστε τις ομιλίες του Υπουργού Ψηφιακής, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αναφέρεται στα επόμενα βήματα του gov, στην ενσωμάτωση της AI και στον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στο κράτος Και καλά κάνει. Και δεν είναι μόνο λόγια, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Μέχρι και chatbot για τους πολίτες έφτιαξε, ώστε να γίνουν πιο απλές οι διαδικασίες Είμαστε σε (πολύ) καλό δρόμο Κατά τα λοιπά πάντως, οι παγκόσμιες φωνές που προειδοποιούν για τον αντίκτυπο που θα υπάρξει από την AI είναι αρκετές Εμείς λέμε πως δεν χρειάζεται φόβος και πως δεν χρειάζεται να γίνουμε Λουδίτες. Χρειάζεται στρατηγική, σωστή πολιτική και upskilling για κάθε εργαζόμενο! Κλείνοντας, να σας πούμε πως το μεγάλο deal, αυτό της εξαγοράς της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, αναμένεται πως θα κλείσει μέχρι τον Απρίλιο Είναι βέβαιο πως, όχι μόνο ανοίγει ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο για τον γνωστό retailer, αλλά και ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον για την ΔΕΗ Η οποία έχει βαλθεί να μας φέρνει συνέχεια στο μυαλό εκείνο το διαφημιστικό σλόγκαν, το «είδες η ΔΕΗ;» «Είδα και ξαναείδα», θα λέμε Καλή εβδομάδα!

Από το Νταβός στα φανάρια της Αττικής

Πιστός στις διακηρύξεις του για προσέλκυση επενδύσεων με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, παραμένει ο πρωθυπουργός.
Την προηγούμενη Πέμπτη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, και στη συνέχεια με την πρόεδρο και επικεφαλής επενδυτικών και οικονομικών υποθέσεων της Alphabet, μητρικής της Google, Ruth Porat, και τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin.
Την Παρασκευή, σειρά είχε πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, με τον οποίο συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σε αυτό το πεδίο. Φυσικά δεν έλειψαν οι αναφορές στην επένδυση της Microsoft σε data centers στην Ελλάδα, καθώς και το γενικό επενδυτικό άνοιγμα της χώρας σε τεχνολογικές επενδύσεις, και επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών.
Σε παρόμοιο άξονα κινήθηκαν οι συζητήσεις με την Intel, και μάλιστα όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αφού η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιδιώκει την ενεργή εμπλοκή της στο project της ΕΕ, για προσέλκυση παραγωγικών μονάδων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στο έδαφός της, και έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στην Intel.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Google, o πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει τη θέση της χώρας μας ως σταθερό γεωπολιτικό σημείο στο χάρτη των ψηφιακών επενδύσεων, ενώ έριξε στο τραπέζι τη δυνατότητα συνεργασίας στη χρήση υψηλής τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, οι οποίες φαίνεται ότι θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα στην περιοχή μας.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός έβαλε την απόλυτη άσκηση Τεχνητής Νοημοσύνης στη Google. Τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στην Περιφέρεια Αττικής. Ιδού ο Κηφισός, ιδού και το πήδημα!

Η κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνη προβληματίζει τον ΟΗΕ

Επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό και τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ανεξέλεγκτης επιρροής της στον παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό ιστό, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, δηλώνοντας μάλιστα ευθαρσώς ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την άκριτη και καταιγιστική είσοδό της σε όλους τους τομείς.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν δίστασε να υποδείξει τους πολυεθνικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, οι οποίοι επιδιώκουν «απερίσκεπτα κέρδη» από την τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς να υπολογίζουν ότι κάθε επίτευγμα στη generative τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την απειλή για απρόβλεπτες συνέπειες, από τη στιγμή που δεν ενσωματώνει ελέγχους και περιορισμούς.
Πριν βιαστούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως αφοριστικό και τεχνοφοβικό, ο Guterres ξεκαθάρισε ότι αυτή η τεχνολογία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα επικαλέστηκε την πρόσφατη προειδοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία τονίζεται ότι είναι πολύ πιθανό η γενική εισαγωγή της ΤΝ στην οικονομία να επιδεινώσει την ανισότητα.
Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το 40% του συνόλου των θέσεων εργασίας, με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, να υποστηρίζει ότι «στα περισσότερα σενάρια η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα». Επίσης γίνεται σαφές ότι ως παιδί της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι εξαιρετικά πιθανό να εμβαθύνει, αντί να εξομαλύνει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των κρατών ή των κοινωνικών ομάδων.
Τέλος, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτρέπει τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τις τεχνολογικές εταιρείες, θέτοντας πλαίσια διαχείρισης κινδύνων για την τρέχουσα ανάπτυξη της ΤΝ, και για την παρακολούθηση και τον μετριασμό των μελλοντικών βλαβών. Το συμβουλευτικό όργανο του ΟΗΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, έχει ήδη διατυπώσει προκαταρκτικές συστάσεις για τη διακυβέρνηση της, που αξιοποιούν τα οφέλη αυτής της απίστευτης νέας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα μετριάζουν τους κινδύνους της.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Δημήτρης Παπαστεργίου: Πως θα εξελιχθεί το mAIgov
Σε νέα «χωράφια» σχεδιάζεται να εισέλθει το mAIgov, ο πρώτος ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, στόχος είναι κάποια στιγμή «ο ψηφιακός βοηθός να αρχίσει να ενεργεί για μας, να κάνει πράγματα για μας. Είναι ένα επόμενο στάδιο που θέλει και άλλη αντιμετώπιση σε θέματα προσωπικών δεδομένων». Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων γραφείων του EIT Digital και του ICCS, δήλωσε πως φτάσαμε σε ένα πολύ κομβικό σημείο στο να διαλειτουργήσουν οι βάσεις δεδομένων της χώρας, με αποτέλεσμα να «τρέξουν» όλα τα πράγματα πολύ γρήγορα». «Θεωρώ το 2024 μία χρονιά στην οποία θα κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης». Τέλος, στο πλαίσιο του EmTech Europe 2024, προανήγγειλε ότι από τον Μάρτιο οι πολίτες θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ενεργειακό πάροχο με ένα μήνυμα στο κινητό τους. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε ένα μήνα, ελπίζουμε να προλάβουμε τις αλλαγές τον Μάρτιο» επεσήμανε. «Θα ακολουθήσουν τηλεπικοινωνίες και ασφάλειες».
Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με αξιωματούχους τεχνολογικών κολοσσών
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και στον τομέα της ΤΝ. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, και στη συνέχεια με την Πρόεδρο και επικεφαλής επενδυτικών και οικονομικών υποθέσεων (President, Chief Investment Officer, Chief Financial Officer) της Alphabet, μητρικής της Google, Ruth Porat, και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Matt Brittin.
Η Deutsche Telekom είναι το πολυτιμότερο ευρωπαϊκό brand
Η Deutsche Telekom, της οποίας η αξία του brand παρουσίασε αύξηση κατά 17%, φτάνοντας στα 73,3, δισεκατομμύρια δολάρια, κατέκτησε τον τίτλο του πιο πολύτιμου brand στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ξεπερνώντας τη Verizon (αξία brand αυξημένη κατά 6%, στα 71,8 δισ. δολάρια).
Κατατάσσεται στην 9η θέση παγκοσμίως, αποτελώντας, επίσης, το πιο πολύτιμο ευρωπαϊκό brand. Όπως αναφέρει μελέτη της Brand Finance, «η δυναμική της Deutsche Telekom, η οποία οφείλεται στην ισχύ του δικτύου, έχει ενισχύσει τα έσοδα από υπηρεσίες του ομίλου, ενώ η επιτυχής ανάπτυξη οπτικών ινών στην Ευρώπη, παράλληλα με την ηγετική θέση στο 5G στις ΗΠΑ, έχουν ενισχύσει την αντίληψη για τη συνδεσιμότητα».
Και μην ξεχνάτε πως αυτό το brand κάνει, ολοένα και περισσότερο, την εμφάνιση του και στην χώρα μας - αφού έχει ήδη αναρτηθεί στο κτίριο του ΟΤΕ. Δεν είναι και λίγο πράγμα, για τη δύναμη και τη δυναμική μιας εταιρείας, να έχεις, εντός συνόρων, ένα τόσο σημαντικό και πολύτιμο βεβαίως – βεβαίως brand! Εν έτει 2024, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να επενδύει και να υποστηρίζει το brand της. Πως λέμε, logo με… λόγο;
Currys για Κωτσόβολο: Μέχρι τον Απρίλιο η ολοκλήρωση της πώλησης
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Currys, η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ αναμένεται να ολοκληρωθεί «πριν από τη λήξη του οικονομικού έτους», το οποίο κλείνει τον ερχόμενο Απρίλιο.
Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση του deal, η Currys «αναμένει να λάβει καθαρά έσοδα σε μετρητά ύψους περίπου 156 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Βραχυπρόθεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη μείωση του καθαρού χρέους. «Περαιτέρω αποφάσεις κατανομής κεφαλαίου, όπως η πρόσθετη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, θα ληφθούν σύμφωνα με τη δηλωμένη πολιτική κατανομής κεφαλαίου του Ομίλου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ξεκινά σίγουρα μια νέα εποχή για την ΔΕΗ. Για την ακρίβεια, συνεχίζεται η νέα εποχή για την εταιρεία, καθώς ο Γιώργος Στάσσης δείχνει έτοιμος να τα... αλλάξει όλα - προς το καλύτερο! Σε κάποιο site που διαβάσαμε τον χαρακτήρισαν «αλχημιστή», γιατί μετέτρεψε τα σκουπίδια που παρέλαβε σε χρυσάφι!
Αλέξανδρος Πατεράκης: Η τεχνολογία διευκολύνει την αειφορία!
Για το πώς η τεχνολογία διευκολύνει την αειφορία στον ενεργειακό κλάδο μίλησε ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του 1ου ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 και 18 Ιανουαρίου.
Ο Α. Πατεράκης μοιράστηκε την εμπειρία του από το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΔΕΗ. Δήλωσε αισιόδοξος για τις τεράστιες προοπτικές που διαμορφώνονται χάρη στην ενεργειακή μετάβαση. Η αλήθεια είναι ότι δεν μίλησε ιδιαίτερα για το φλέγον θέμα της ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών στη ΔΕΗ, αλλά στην αγορά -για να καταλάβετε την προσμονή- κυκλοφορεί ήδη η… εξής «ΔΕΗση του καταναλωτή»:
Πατερ(άκη) ημών ο εν τη ΔΕΗ, γεννηθήτω το δίκτυόν σου, ελθέτω εν τη πελατεία σου.
Την ίναν ημών την επιούσιαν δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τον ακριβόν λογαριασμόν, ως και ημείς αφίεμεν τους ανταγωνιστάς υμών,
Και να εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, ίνα αλλάξουμε πάροχο δια του λογισμού!
Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο
Μετά την επιτυχημένη πρώτη ερευνητική αποστολή στη Σύρο, σειρά είχε ο βυθός της Πάρου και της Αντιπάρου που «βγήκε στην επιφάνεια» μέσα από την υψηλής ανάλυσης και ακρίβειας χαρτογράφηση των υποθαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας, έναν από τους σημαντικότερους Πνεύμονες της Μεσογείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone.
Στο πλαίσιο της αποστολής στην Πάρο και την Αντίπαρο, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, βάθους έως 50 μέτρων περίπου, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών, περιμετρικά των νησιών. Επόμενοι σταθμοί των ερευνητικών αποστολών χαρτογράφησης του Vodafone Posidonia είναι τα νησιά Μύκονος και Δήλος.
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που έφερε στο προσκήνιο και κάτι που ο πολύς κόσμος μάλλον δεν γνώριζε: τα λιβάδια Ποσειδωνίας. Μία ακόμη πρωτιά για τη Vodafone. Γιατί, οι μεγάλες εταιρείες είναι μεγάλες παντού!
Data Centers: Τον Φεβρουάριο η ανάδειξη αναδόχου από την Microsoft
Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η επένδυση-μαμούθ της Microsoft, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την εγκατάσταση τριών data centers στην Αθήνα. Τρία χρονιά μετά την επίσημη ανακοίνωση της, αίρονται πλέον όλα τα εμπόδια με την έκδοση του πολυαναμενόμενου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της επένδυσης στα Σπάτα και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Όπως εκτίμησε η general manager της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου, στο περιθώριο του 1ου MIT EmTech Europe, εντός του Φεβρουαρίου θα πρέπει να αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου.
H πληροφορία είναι το πετρέλαιο του 21ου αιώνα και η ανάλυση είναι η μηχανή εσωτερικής καύσης - Peter Sondergaard, Senior Vice President και Global Head of Research στη Gartner.
Το βραβείο ήθους Nova στην οικογένεια Πετρούνια και Μιλλούση
Η Nova ήταν και φέτος Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας στην ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στηρίζοντας σταθερά το έργο της Επιτροπής, το Ολυμπιακό ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθαι.
Στο πλαίσιο της λαμπρής εκδήλωσης, στην οποία βραβεύτηκαν συνολικά 72 αθλητές και αθλήτριες, η Nova απένειμε το βραβείο Ήθους, το οποίο θεσμοθετήθηκε με στόχο την αναγνώριση ενός αθλητή ή μίας αθλήτριας που προάγει τον ελληνικό αθλητισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα. Το βραβείο Ήθους Nova για το 2023, απονεμήθηκε από την Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, στην οικογένεια του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση για το ήθος τους και τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό.
Σε μια αγορά που έχει... πήξει από βραβεία κάθε είδους και προς κάθε πλευρά, μόνο για το «ζήτω», έχει τη δική του σημασία να υπάρχουν βραβεία ήθους και να βραβεύσεις τέτοιους ανθρώπους. Εύγε!
Η Vodafone υπογράφει συμφωνία 1,5 δισ. με τη Microsoft
Η Vodafone και η Microsoft συμφώνησαν σε μια 10ετή στρατηγική συνεργασία, η οποία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «θα αξιοποιήσει τα αντίστοιχα πλεονεκτήματά τους στην παροχή ψηφιακών πλατφορμών σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις, οργανισμούς του δημόσιου τομέα και καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αφρική».
Η Vodafone θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον πελάτη, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τη Microsoft. Επιπλέον, η Microsoft θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες σταθερής και κινητής συνδεσιμότητας της Vodafone.
Δύο εταιρείες - κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, με επίκεντρο -τι άλλο- τις τηλεπικοινωνίες, το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούσε να πει κανείς «η ισχύς εν τη ενώσει». Στο σημερινό επιχειρείν, οι συνέργειες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Όπου υπάρχει καπνός ΑΙ δεδομένων υπάρχει και επιχειρηματική φωτιά!
Η ΕΕ μπαίνει στην κβαντική εποχή με το... Νοστράδαμο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της κοινοπραξίας Nostradamus, με επικεφαλής την Deutsche Telekom, ώστε να κατασκευαστεί η υποδομή στην οποία θα πραγματοποιηθούν δοκιμές γύρω από την κβαντική διανομή κλειδιών (quantum key distribution – QKD).
Αυτό, όπως αναφέρεται, θα επιτρέψει την αξιολόγηση των συσκευών QKD των ευρωπαίων κατασκευαστών. Εταίροι στην κοινοπραξία είναι η Thales, το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας AIT, καθώς και experts από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τονίζεται πως το συγκεκριμένο project ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του EuroQCI – ενός εξαιρετικά ασφαλούς πανευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών που θα βασίζεται στην κβαντική τεχνολογία.
Ας ελπίσουμε πως το EuroQCI θα είναι πιο επιτυχημένο και ακριβές στις «προβλέψεις» του γύρω από τις κυβερνοεπιθέσεις, τους κυβερνοκινδύνους και τον τρόπο αντιμετώπισης τους, από τα γραπτά του Νοστράδαμου!
Έσοδα 400 δισ. δολαρίων φέρνουν οι υπηρεσίες μέσω δικτύων 5G
Νέα έρευνα της Juniper Research προβλέπει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα δημιουργήσουν έσοδα ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων από υπηρεσίες που παρέχονται μέσω δικτύων 5G, το 2024 – μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 32%.
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει ότι, καθώς τα ποσοστά διείσδυσης του 5G θα παρουσιάσουν «κορεσμό» στην καταναλωτική αγορά, θα είναι επιτακτική ανάγκη για τους παρόχους να δρομολογήσουν υπηρεσίες μέσω δικτύων 5G που θα παρέχουν αξία στην αγορά του enterprise IoT.
Για την επίτευξη αυτού, η έρευνα εντόπισε δύο βασικές αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα του 5G, που θα επηρεάσουν την ικανότητα των φορέων εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων να προσελκύσουν χρήστες IoT με υψηλές δαπάνες: το 5G Advanced και το 5G RedCap (Reduced Capacity).
Κρατήστε τη σημασία της enterprise αγοράς για το μέλλον του 5G - και του επερχόμενου 6G. Όπως όλα δείχνουν, τα killer apps και οι μεγάλες ευκαιρίες για monetization, μάλλον προέρχονται από εκεί και όχι από τον απλό user, που το μόνο που κάνει είναι να παίρνει τηλέφωνα και να κατεβάζει σε χρόνο dt βιντεάκια από το YouTube. Να το κλειδί: υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για επιχειρήσεις. Η αγορά διψάει για ιδέες!
Η κυβέρνηση της Ιταλίας εγκρίνει το deal για την Telecom Italia
Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia στο αμερικανικό fund KKR, σε ένα deal που θα φτάσει σε αξία ακόμη και τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η TIM δήλωσε ότι η έγκριση ήρθε αφότου οι εταιρείες ανέλαβαν δεσμεύσεις τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έκρινε ότι «είναι απολύτως επαρκείς για την προστασία των στρατηγικών συμφερόντων που συνδέονται με τα περιουσιακά στοιχεία που εμπλέκονται στη συναλλαγή». Σε ξεχωριστή δήλωση, η κυβέρνηση της χώρας τόνισε ότι οι προτεινόμενες δεσμεύσεις διασφαλίζουν ότι η ιταλική κυβέρνηση θα έχει την εξουσία να επιβλέπει τη νεοσύστατη εταιρεία σε τομείς που αφορούν στην εθνική ασφάλεια και την άμυνα.
Η Ιταλία επιθυμεί να προστατέψει τον στρατηγικό ρόλο των τηλεπικοινωνιών - και πολύ καλά κάνει. Μπορεί στη χώρα μας (ευτυχώς) να μην έχουμε τέτοια (κακά) παραδείγματα μέχρι σήμερα, αλλά δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες όπου, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στο στόχαστρο ή βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Οι (τηλ)επικοινωνίες είναι σαν την υγεία. Όταν τις χάνεις, τότε καταλαβαίνεις τι έχασες!
Θα ξεπεράσουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια οι δαπάνες για FWA
Το Dell Oro Group προβλέπει ότι οι δαπάνες για εξοπλισμό σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) θα ξεπεράσουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία, εν μέρει λόγω της μακροπρόθεσμης αύξησης των συνδρομητών στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα από το FWA, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού RAN, των οικιακών CPE και των enterprise router και gateway, είναι σε καλό δρόμο για να παρουσιάσουν αύξηση κατά 27% σε ετήσια βάση το 2023, με την εταιρεία να μην αποκαλύπτει το πραγματικό ποσό.
Και εάν αναρωτιέστε, το fixed wireless access, ή FWA, είναι ένας τύπος ασύρματης τεχνολογίας 5G ή 4G LTE που επιτρέπει τη σταθερή ευρυζωνική πρόσβαση χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες αντί για καλώδια. Το FWA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασύρματη σύνδεση σπιτιών και επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Ίσως κάποτε καταφέρουμε να καταργήσουμε πλήρως τα καλώδια…
20 χρόνια Huawei στην Ελλάδα!
Τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιόρτασε η Huawei Greece, διοργανώνοντας ένα άκρως ξεχωριστό και λαμπερό event σε γνωστό club στο Γκάζι, στο οποίο παρευρέθηκε σύσσωμη η αγορά! Με καλό φαγητό, άφθονο ποτό, την Σάγια να κάνει κέφι με αγαπημένα disco tunes και πολλούς on-site διαγωνισμούς, οι 1.500 και πλέον προσκεκλημένοι που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, βιώσαν ένα μοναδικό πάρτι που θα το θυμούνται για καιρό!
Οι άνθρωποι της Huawei απέδειξαν ότι εκτός από ξεχωριστά προϊόντα ξέρουν να κάνουν και …ξεχωριστά event. Ευχόμαστε και στα… 100!
ERTflix με τη συνδρομή σας;
Μεγάλο βάρος στη συνδρομητική πλατφόρμα του ERTFlix ρίχνει η ΕΡΤ, δημιουργώντας τα θεματικά Music και Kids TV, εμπλουτίζοντας τη βιβλιοθήκη του και δίνοντας κωδικούς σε ομογενείς εκτός Ελλάδας (πλην των οπτικοακουστικών έργων που εμπίπτουν σε διεθνή δικαιώματα, δηλαδή σε ξένες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ).
Μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μπει μια μικρή συνδρομή στην Ελλάδα, προκειμένου αφενός να κεφαλαιοποιηθεί η ήδη κεκτημένη επιτυχία και αφετέρου να καταστεί η πλατφόρμα περαιτέρω ανταγωνιστική.
Το ζήτημα είναι πώς θα πάρει η αγορά μια τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι ήδη η ΕΡΤ χρηματοδοτείται μέσω του ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλουν οι Έλληνες δια των λογαριασμών ρεύματος, ανεξαρτήτως αν είναι πελάτες της ΔΕΗ ή όχι. Επίσης, η ΕΡΤ χρηματοδοτείται μέσω των εταιρειών παραγωγής με τις οποίες συνεργάζεται και από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και φυσικά υποδέχεται και διαφήμιση. Πάντως προσωπικά ένα μικρό τέλος για ένα καλύτερο ERTFlix δεν θα με χάλαγε. Αρκεί να αντικατόπτριζε την ανάλογη ποιότητα…
Στο στρατόπεδο της «καθεστηκυίας» TV των ιδιωτικών πλατφορμών η διαρροή ότι θα εγκαταλείψουν ως επιχειρηματική έδρα την Ελλάδα μεταφράστηκε διττώς. Οι μεν θεώρησαν ότι δεν συνιστά παρά μια απειλή προς την κυβέρνηση Είναι δηλαδή το τελευταίο χαρτί για την απόσυρση της διάταξης που επιβάλλει φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10% στους λογαριασμούς, την ίδια ώρα που οι διεθνείς πλατφόρμες δεν πληρώνουν παρά ΦΠΑ Το είχαμε γράψει πριν από ένα χρόνο Επί Πιερρακάκη αν ενθυμείστε Τώρα που κάποιοι άρχισαν να το υλοποιούν μήπως ήρθε η ώρα να γίνει κάτι με το θέμα Διότι αν μιλάμε για αριστεία πρέπει να εξασφαλίζουμε ίσους όρους Όχι κάποιοι να παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα Το θέμα της μετάβασης των τηλεοπτικών καναλιών στο HD απασχολεί την κυβέρνηση και τους φορείς Με το θέμα ασχολείται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, έχοντας μπροστά του το νέο χρονικό ορόσημο της παράτασης εκπομ πής σε SD έως τις 30 Ιουνίου 2024 Το ANT1+ αποφάσισε να προσθέσει στη βιντεοθήκη του το World Wrestling Entertainment (WWE) Έρχονται στην Cosmote TV οι «17 Κλωστές», παρουσιάζοντας μια σκληρή, πλην αληθινή ιστορία Η τελευταία διαφημιστική πρωτοβουλία για τα νέα πακέτα CU Combo της Vodafone είναι στον «αέρα» Και κάνει αίσθηση και «νούμερα» Ευφυές! H ΤΕΑΜ καθυστερεί να δώσει απάντηση για το Champions League Ελπίζει να βάλει κανένα γκολ - “εκατομμυριάκι” η Cosmote TV στις καθυστερήσεις Αλλά αν έχεις το πρωτάθλημα στο τσεπάκι και δεν έχει «αντίπαλο δέος», γιατί να ιδρώσεις παραπάνω;
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
Τα τέσσερα σενάρια της generative AI στην Ελλάδα του 2030
Τέσσερα σενάρια για τις πιθανές εναλλακτικές εικόνες του μέλλοντος της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΠΤΝ) στην Ελλάδα του 2030 παρουσιάζει, μεταξύ πολλών άλλων, μελέτη που εκπονήθηκε το φθινόπωρο του 2023 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Η μελέτη υπό τον τίτλο «Generative AI Greece 2030: Τα ενδεχόμενα μέλλοντα της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα» παρουσιάστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Αποτελεί την πρώτη εμπειρική ερευνητική προσέγγιση στρατηγικής προόρασης (strategic foresight) για τη χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence) στην Ελλάδα.
Το πρώτο φέρει την ονομασία «τεχνοκοινωνική επιτάχυνση», όπου ο κόσμος περιγράφεται ως ευπροσάρμοστος και απελευθερωμένος από τεχνοφοβικές αγκυλώσεις, ενώ η αειφορία και η αξία του οικοσυστήματος της ΠΤΝ βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το σενάριο μας αρέσει!
Το ΔΝΤ λέει πως η AI θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας
Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το 40% του συνόλου των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, υποστήριξε ότι «στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα».
Το έχουμε ξαναπεί. Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία του reskilling και του upskilling. Η οικονομία και η αγορά δεν μένουν στάσιμες. Αν μείνεις εσύ στάσιμος, τότε οι εξελίξεις και οι ανάγκες θα σε ξεπεράσουν.
Η διεθνής κοινότητα δεν έχει στρατηγική για την αντιμετώπιση των κινδύνων, τόνισε ο António Guterres κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός. Η OpenAI ανακοίνωσε την πρώτη της συνεργασία με ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (ASU). Την ίδια στιγμή, συνεργάζεται με το αμερικανικό Πεντάγωνο, σε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν η επιστημονική πρόοδος συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, υπάρχει πιθανότητα 10% η AI να υπερτερεί των ανθρώπων σε όλες τις εργασίες έως το 2027 και πιθανότητα 50% έως το 2047. Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε ότι η εμφάνιση της Artificial General Intelligence (AGI) είναι προ των πυλών, αλλά οι επιπτώσεις της στον κόσμο και την αγορά εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από ό,τι αναμένεται Μια πρόσφατη έρευνα της PwC αποκαλύπτει ότι το 77% των διευθυντών είναι ανήσυχοι για τους κινδύνους ασφάλειας που σχετίζονται με τη generative AI. Παρά τα πιθανά οφέλη της AI, η πλειονότητα των διευθυντών αναγνωρίζει επίσης τις προκλήσεις. Εμπλουτίζοντας την ετήσια έκθεσή του «State of AI in the Enterprise», το Deloitte AI Institute παρουσίασε στην ετήσια συνάντησή του στο World Economic Forum, το πρώτο μέρος μίας τριμηνιαίας έρευνας, η οποία εξετάζει πώς οι ενέργειες που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν την υιοθέτηση του Gen AI και το κατά πόσο θα αξιοποιηθούν τα οφέλη του.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 7% στην Ελλάδα το 2023
Επίμονη κλιμάκωση των απειλών στον κυβερνοχώρο σημειώθηκε παγκοσμίως το 2023, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση. Στη χώρα μας, οι κυβερνοπιθέσεις αυξήθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τις 855 ανά οργανισμό σε εβδομαδιαία βάση. Παγκοσμίως, 1 στους 10 οργανισμούς χτυπήθηκε από απόπειρα επίθεσης Ransomware το 2023, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν 1 στους 13 οργανισμούς δέχθηκε επιθέσεις ransomware.
Περιστατικά κυβερνοασφάλειας ο κορυφαίος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις
Σύμφωνα με την έκθεση Allianz Risk Barometer, τα περιστατικά κυβερνοασφάλειας, όπως οι επιθέσεις με ransomware, οι παραβιάσεις δεδομένων και οι διαταραχές στον τομέα της πληροφορικής, αποτελούν τον μεγαλύτερο προβληματισμό για τις εταιρίες παγκοσμίως το 2024. Ο στενά συνδεδεμένος κίνδυνος της Διακοπής εργασιών βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Οι Φυσικές καταστροφές (ανεβαίνοντας από τη θέση #6 στη #3 σε σχέση με πέρσι), οι Πυρκαγιές, Εκρήξεις (ανεβαίνοντας από τη θέση #9 στη #6), και η Πολιτική αστάθεια και η βία (ανεβαίνοντας από τη θέση #10 στη #8) σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους επιχειρηματικούς κινδύνους, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εκτιμήσεις περισσότερων από 3.000 επαγγελματιών διαχείρισης κινδύνων.
Για αυτό και οι επιχειρήσεις επενδύουν, ολοένα και περισσότερο, σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβερνοασφάλεια δεν είναι μόνο περίπλοκοι όροι, συστήματα και τεχνικές, αλλά και απλές πρακτικές, που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας στην καθημερινότητα του. Με άλλα λόγια, μην χρησιμοποιείτε την ημερομηνία γέννησης ως password!
Αυξάνονται οι κυβερνοεπιθέσεις στην υγεία
Ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει μια ανησυχητική αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Τα δεδομένα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους αποκάλυψαν ότι ο τομέας της υγείας βίωσε τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις (241), ξεπερνώντας την κυβέρνηση (147) και τους τομείς της πληροφορικής (91).
Η έκθεση Data Protection Trends της Veeam Software αποκαλύπτει ότι το 92% των οργανισμών σχεδιάζει να αυξήσει τον προϋπολογισμό για την προστασία δεδομένων έως το 2024. Η JPMorgan Chase βρίσκεται συνεχώς υπό επίθεση από κυβερνοεγκληματίες, με 45 δισεκατομμύρια προσπάθειες να διεισδύσουν στα συστήματά της καθημερινά, ένας αριθμός που έχει διπλασιαστεί τον περασμένο χρόνο Σύμφωνα με το NBS 2023 Digital Construction Report για το 2023, το 36% των εργολάβων χρησιμοποιούν ήδη στις κατασκευές «εμβυθιστική τεχνολογία» όπως Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), Εικονική Πραγματικότητα (VR) και Mixed Reality (MR). Τα εργαλεία αποκρυπτογράφησης της Kaspersky, προσβάσιμα μέσω της πρωτοβουλίας No More Ransom και της ειδικής πλατφόρμας No Ransom, έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 360.000 λήψεις. Ο ψηφιακός κόσμος εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο μάχης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με το 2023 να σηματοδοτεί ακόμα μια χρονιά αμείλικτων επιθέσεων σε αυτόν παγκοσμίως Η Blue Monday θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του έτους. Πέφτει την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διαφόρων παραγόντων, όπως ο καιρός, τα οικονομικά προβλήματα και το χαμηλό κίνητρο για δουλειά. Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν συγκεντρώσει αρκετές απλές συμβουλές ώστε να ενθαρρύνουν τους χρήστες για σωστή διαχείριση κωδικών πρόσβασης.
GY-1537-600X80-1
Στα 5 τρισ. δολάρια θα φτάσουν οι παγκόσμιες δαπάνες IT
Τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται πως θα φτάσουν οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής το 2024, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,8% σε σχέση με το 2023, όπως δείχνουν οι νεότερες προβλέψεις της Gartner. Το συγκεκριμένο ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με την πρόβλεψη του προηγούμενου τριμήνου για αύξηση 8%. Ενώ η generative AI βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σημαντικού hype το 2023, η Gartner δεν αναμένει πως θα μεταβάλει σημαντικά την αύξηση των δαπανών στο εγγύς μέλλον.
Οι CEO ανησυχούν για τις επιχειρήσεις τους
Τα υψηλόβαθμα στελέχη ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, όπως έδειξε έρευνα της PricewaterhouseCoopers που δημοσιεύθηκε πριν από το Νταβός, με τις πιέσεις να αυξάνονται από τη generative τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική διαταραχή. Περίπου το 45% 4.700 CEO που συμμετείχαν στην έρευνα δεν πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα επιβιώσουν, εκτός αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, όπως έδειξε η έρευνα της PwC.
Η Apple κατακτά την πρώτη θέση στην αγορά των smartphones
Η τελευταία φορά που μια εταιρεία, πέρα από την κορεατική Samsung, βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς των smartphone, ήταν το 2010. Για το 2023, αυτή η εταιρεία είναι η Apple. Αυτή η μετατόπιση στην κορυφή της κατάταξης, όπως αναφέρει η IDC, οφείλεται στο υψηλό μερίδιο αγοράς που κατάφερε να κατακτήσει η εταιρεία από το Cupertino. Συνολικά, η παγκόσμια αγορά της κινητής συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, αλλά, σύμφωνα πάντα με τη σχετική μελέτη, η δυναμική κινείται προς την ανάκαμψη.
ΚτΠ: Διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Το έργο για την αναβάθμιση των Συστημάτων Πληροφορικής και της Ασφάλειας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μέσω προμήθειας συμπληρωματικού κεντρικού εξοπλισμού (αποθήκευσης δεδομένων, δικτυακού εξοπλισμού και εξοπλισμού ασφαλείας) και Συστημικού Λογισμικού καθώς και προμήθεια ή και ανάπτυξη νέων Πληροφοριακών Συστημάτων προκήρυξε η Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ). Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 14,734 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η Synopsys εξαγοράζει την Ansys - «Αντίκτυπος» και στην Ελλάδα
Η Synopsys ανακοίνωσε την εξαγορά της Ansys, έναντι 35 δισ. δολαρίων. Αυτή η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στον τεχνολογικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να έχει «αντίκτυπο» και στην Ελλάδα, καθώς η Ansys διατηρεί εδώ και 6 χρόνια κέντρο έρευνας και ανάπτυξης με περισσότερους από 120 εργαζομένους. Η συνεργασία προέκυψε όταν η Ansys, απέκτησε το 2019 την ελληνική startup Helic έναντι 80-90 εκατ. δολαρίων.
Τεράστια επένδυση από την AWS στην Ιαπωνία
Η Amazon Web Services ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια γεν (15,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ιαπωνία, σε διάστημα πέντε ετών, μεταξύ 2023 και 2027. Η AWS θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αυξήσει τα κέντρα δεδομένων και να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Νέο κέντρο δεδομένων από την Google
Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων στο Waltham Cross του Hertfordshire. Το κέντρο δεδομένων θα βρίσκεται σε μια έκταση 33 στρεμμάτων που αγόρασε η Google τον Οκτώβριο του 2020 και, μόλις ολοκληρωθεί, θα συμβάλει στην εξασφάλιση αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών για τους πελάτες του Google Cloud και τους χρήστες της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Nokia ετοιμάζει νέα επένδυση στη Γερμανία
Η Nokia σχεδιάζει να επενδύσει 360 εκατομμύρια ευρώ σε λογισμικό, υλικό και σχεδιασμό τσιπ στη Γερμανία, για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σε τεχνολογίες όπως το 6G και την AI. Την ίδια στιγμή, η Nokia δημιούργησε μια νέα μονάδα, τη Nokia Federal Solutions (NFS), που επικεντρώνει αποκλειστικά στην παροχή τεχνολογίας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Επένδυση 471 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα chipset
Η Samsung και η SK Hynix σχεδιάζουν να επενδύσουν 622 τρισεκατομμύρια KRW ($471.1 δισεκατομμύρια) για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας τσιπ στην επαρχία Gyeonggi της Νότιας Κορέας, με στόχο την κατασκευή 16 νέων εγκαταστάσεων κατασκευής έως το 2047.
Αυξάνονται οι επενδύσεις στη διαστημική τεχνολογία
Οι επενδύσεις στη διαστημική τεχνολογία θα αρχίσουν να αυξάνονται το 2024 μετά την κατακόρυφη πτώση τους πέρυσι, αλλά πιθανότατα θα παραμείνουν πολύ μακριά από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την Space Capital, το 2023 επενδύθηκαν στην παγκόσμια διαστημική οικονομία περίπου 17,9 δισ. δολάρια, 25% λιγότερα από ό,τι το 2022.
Νέα εταιρεία -και ταινία- από τον Αντετοκούνμπο
Ο σούπερ σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ξεκίνησε μια νέα εταιρεία παραγωγής και συμβουλευτικής εταιρείας για brands, την Improbable Media. Το πρώτο έργο της Improbable Media, ένα ντοκιμαντέρ με τον Αντετοκούνμπο με τίτλο «Giannis: The Marvelous Journey», θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video στις 19 Φεβρουαρίου.
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Τα χειρότερα πέρασαν, ορατή η ανάκαμψη
Με πτώση των πωλήσεων κατά 13,9% αποχαιρέτησε το 2023 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία έχει βάσιμους λόγους να προσβλέπει σε θετικό πρόσημο το 2024. Οι πωλήσεις PCs διολίσθησαν στα 259,5 εκατ. τεμάχια το περασμένο έτος έναντι 301,5 εκατ. συσκευών, που διατέθηκαν παγκοσμίως το 2022.
Softweb: Συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας και το 2023
Η Softweb ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 2023, ενισχύοντας τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τη συνεχή ανάπτυξη. Το 2023 αποτέλεσε έτος προόδου για την εταιρεία, γεγονός που αντανακλάται σε 30% αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη και σε μία σειρά από επιμέρους επιτυχίες.
Τα TP-Link Archer BE800 και Deco BE85 έλαβαν την πιστοποίηση Wi-Fi CERTIFIED 7
Τα TP-Link Archer BE800 και TP-Link Deco BE85 πιστοποιήθηκαν επίσημα ως Wi-Fi CERTIFIED 7, από την Wi-Fi Alliance και είναι από τους πρώτους οικιακούς δρομολογητές (routers) στον κόσμο που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.
Απόκτηση του λογισμικού φαρμακείων LAVINET από την Epsilon CSA
O Όμιλος EPSILON NET ανακοίνωσε ότι η εταιρία του Ομίλου και θυγατρική 100% της EPSILON NET AE, εταιρία Epsilon CSA απέκτησε από την εταιρία LAVISOFT AE, το λογισμικό διαχείρισης φαρμακείων LAVINET έναντι τιμήματος 184.000 Ευρώ.
Εργαλείο ενσωμάτωσης και αξιολόγησης της βιώσιμης ανάπτυξης
Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης ανακοίνωσε τη φιλοξενία του CR INDEX σε ανανεωμένη πλατφόρμα, με βασικά χαρακτηριστικά της το εμπλουτισμένο περιεχόμενο, την πιο γρήγορη περιήγηση, την καλύτερη, πιο user friendly πλοήγηση για τους χρήστες, αλλά και την ανανεωμένη σχεδίαση.
CDXi solutions: Η νέα startup της θερμοκοιτίδας του ESA στην Ελλάδα
Τι κοινό έχουν η ποιότητα του νερού σε μία λίμνη που χρησιμοποιείται από μία εταιρία ύδρευσης για την υδροληψία εκατομμυρίων ανθρώπων, μία βιομηχανική διαδικασία που διαχωρίζει αλουμίνιο από τέφρα, και μία πλημμύρα σε μια κατοικημένη περιοχή; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να βοηθήσει η CDXi solutions.
Ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου
Στον κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας του 21ου αιώνα εισέρχεται το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Διαχείριση του πολιτισμικού αποθέματος του», το οποίο υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Οι επιχειρήσεις αναμένουν πρωτοφανή ρυθμό αλλαγών το 2024
Οι επιχειρηματικοί ηγέτες αντιμετώπισαν ένα πρωτοφανές κύμα αλλαγών το 2023, ενώ αναμένουν ότι το φαινόμενο αυτό θα επιταχυνθεί περαιτέρω το 2024, σύμφωνα με το Δείκτη «Pulse of Change» 2024 της Accenture.
Προετοιμάζοντας σήμερα τους επαγγελματίες του αύριο
Τη νέα εποχή ενός από τα μακροβιότερα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, του Μπροστά για την Παιδεία, παρουσίασε η Eurobank κατά την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των 384 αριστούχων αποφοίτων Λυκείων των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.
H LG λειτουργεί το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG επεκτείνει την υποδομή της για λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου παραγωγής φορτιστών στις ΗΠΑ.
Worldline: Συνεργασία με τη Google
Η Worldline και η Google, ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής που παρέχει το Google Cloud, με στόχο τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της Worldline.
Samsung & Hyundai: Το lifestyle του μέλλοντος
Η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον όμιλο Hyundai Motor Group με στόχο τη διεύρυνση της πλατφόρμας SmartThings για την υποστήριξη συνδεδεμένων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).
H VIVOTEK συγκαταλέγεται στους 40 κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως
H LEXIS Πληροφορική, επίσημος αντιπρόσωπος της VIVOTEK σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοινώνει την αναγνώριση της κατασκευάστριας εταιρείας ως ένα από τα 40 κορυφαία brands της Ταϊβάν παγκοσμίως.
Η Teleperformance λαμβάνει πιστοποίηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
Η Teleperformance ανακοίνωσε την εταιρική πιστοποίηση Social Responsibility Standard (SRS) που έλαβε από την Verego για 10η συνεχή χρονιά.
Οι Tech Academies της ManpowerGroup συνεργάτης στελέχωσης της ServiceNow
Οι Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας αποτελούν εφεξής τον Επίσημο RiseUp Συνεργάτη Στελέχωσης της ServiceNow.
Η DIVITEC ξεκινάει την εισαγωγή της ιταλικής Celly στην ελληνική αγορά
Η DIVITEC, εξουσιoδοτημένος εισαγωγέας προϊόντων τεχνολογίας, εικόνας, ήχου, e-mobility και οικιακών συσκευών, ανακοινώνει την διεύρυνση των συνεργαζόμενων εταιρειών, με την εισαγωγή και διάθεση στην ελληνική αγορά της ιταλικής εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, Celly.
ΔΕΗ blue: Ξεπέρασε τα 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά
Μεγαλώνει συνεχώς το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ΔΕΗ blue πανελλαδικά κάνοντας τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων οδηγών. Στο τέλος του 2023, τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ξεπέρασαν τα 2.000 πανελλαδικά, διευκολύνοντας τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Η Fortinet συνεργάζεται με τον ξενοδοχειακό όμιλο AegeanStar
H Fortinet δύναται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση για τον χώρο του Hospitality. Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου AegeanStar, στην διαδικασία ανακαίνισης.
Η Globalsat επεκτείνει τη συνεργασία της με την TCL
Ο Όμιλος Globalsat και η TCL επεκτείνουν την συνεργασία τους στη διανομή τεχνολογικών προϊόντων στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους, τα τελευταία 2 χρόνια, στις κατηγορίες λευκών συσκευών και τηλεοράσεων, οι δύο εταιρείες διευρύνουν πλέον τη συνεργασία τους στις κατηγορίες προϊόντων smartphones, tablets και accessories, τα οποία η Globalsat θα διανείμει αποκλειστικά στις δύο χώρες.
Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά από την Interamerican
Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξαν να ενισχύσουν με σημαντική δωρεά οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Interamerican που ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Financial Advisors της LIMRA.
Μπείτε στην εποχή Mobile AI με τη σειρά Samsung Galaxy S24
Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ και Galaxy S24, που θα προσφέρουν νέες εμπειρίες στις Samsung κινητές συσκευές με λειτουργίες AI.
Αποτελέσματα Rakuten Viber για το 2023
Το Rakuten Viber ολοκλήρωσε το 2023 με ένα ρεκόρ στον αριθμό προσθήκης νέων χαρακτηριστικών, ενισχύοντας τη δέσμευσή του να εξυπηρετεί τους χρήστες, να βοηθά τις εταιρείες στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων, και να ενισχύει το οικοσύστημα υπερεφαρμογής «επόμενης γενιάς».
Η ViewSonic θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό οικοσύστημά της
Η ViewSonic θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες αιχμής και τις νέες λύσεις της στο British Educational Training and Technology (BETT) Show 2024 στο Λονδίνο (booth #NK10) από τις 24 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.
NN Hellas: Τοp Employer 2024
Τη διάκριση του Κορυφαίου Εργοδότη 2024 απέσπασε η NN Hellas για ακόμη μία χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος.
H LG διοργανώνει τους Service Olympics
Η LG δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση, από την κυκλοφορία ενός προϊόντος μέχρι και μετά την πώληση του. Από το 2002, η LG διοργανώνει τους «Service Olympics», για την ενίσχυση των υπηρεσιών σε μια αγορά όπου οι τάσεις των οικιακών συσκευών συνεχώς αλλάζουν.
H Schneider Electric στο World Economic Forum
Η Schneider Electric ενθαρρύνει την ευρεία χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω έξαρση της κλιματικής αλλαγής.
Νέα εποχή για τις τοπικές επιχειρήσεις με το Padu App
Η πλατφόρμα padu προχωρά ένα βήμα μπροστά, φέρνοντας επαναστατικές τεχνολογικές δυνατότητες και στις τοπικές επιχειρήσεις. Πλέον, κάθε τοπική επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προβληθεί και να επιβραβεύσει τους πελάτες της μέσω του padu app.
Samsung και Google Cloud φέρνουν το Generative AI στη σειρά Galaxy S24
Η Samsung και το Google Cloud ανακοίνωσαν μια νέα πολυετή συνεργασία για να φέρουν την τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης του Google Cloud στους χρήστες smartphone Samsung, σε όλον τον κόσμο.
600x80 LTBC digital banner
Έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας των συστημάτων του Δημόσιου Τομέα
Την ένταξη του έργου «Δράσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών και των συστημάτων του Δημόσιου Τομέα», με προϋπολογισμό 52,070 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ειδικότερα η ειδική υπηρεσία συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εντάσσεται στον άξονα Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους και εκτελεί η Κοινωνία της Πληροφορίας. Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών και των συστημάτων του Δημόσιου Τομέα, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση και αναπτύσσοντας ένα κατάλληλο και πρακτικό σχέδιο ανάκαμψης. Σε αυτό το πλαίσιο, θα εφαρμοστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας.
Ηλεκτρονική πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος
Τη δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking, έχουν, από 15/1/2024, οι πολίτες και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων
Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η σύσταση και λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων και η σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Δύο νέες Δράσεις για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε τη δημοσίευση δύο νέων Δράσεων επιχειρηματικότητας μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 που στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Νέοι κανόνες για «ξέπλυμα χρήματος»
Την Πέμπτη συμφωνήθηκαν μεταξύ των διαπραγματευτών Κοινοβουλίου και Συμβουλίου νέα μέτρα για την ενίσχυση της εργαλειοθήκης της ΕΕ. Οι διαπραγματευτές των συννομοθετών της ΕΕ κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με την έκτη οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Anti-Money Laundering, AML) και τον κανονισμό της ΕΕ για το «ενιαίο εγχειρίδιο κανόνων».
staellinika.com: Τώρα για γαλλόφωνους και γερμανόφωνους της διασποράς
Η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε νέες και νέους Ομογενείς και σε ξενόγλωσσους χρήστες είναι πλέον διαθέσιμη και στα γαλλικά και γερμανικά. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα λειτουργεί πλέον σε πέντε συνολικά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά.
Οι streaming πλατφόρμες «πρέπει να πληρώνουν περισσότερο τους καλλιτέχνες»
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να θεσπιστούν ευρωπαϊκοί κανόνες για να διασφαλιστεί ότι ο τομέας της streaming μουσικής είναι δίκαιος και βιώσιμος, αλλά και για να προωθηθεί η πολιτιστική πολυμορφία. Άλλωστε, οι ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες και οι υπηρεσίες κοινής χρήσης μουσικής παρέχουν επί του παρόντος πρόσβαση σε έως και 100 εκατομμύρια κομμάτια, είτε δωρεάν είτε έναντι συγκριτικά χαμηλού μηνιαίου τέλους συνδρομής. Το «streaming» αντιπροσωπεύει το 67% των παγκόσμιων εσόδων του τομέα της μουσικής, με ετήσιο τζίρο 22,6 δισ. δολαρίων.
Πλατφόρμα για τις στρατηγικές τεχνολογίες αποκτά η Ευρώπη
Πλατφόρμα για τις στρατηγικές τεχνολογίες για την Ευρώπη (STEP) αποκτά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλατφόρμα θα στηρίζει επενδύσεις σε κρίσιμες τεχνολογίες στους τομείς της ψηφιακής και υπερπροηγμένης τεχνολογίας, της καθαρής τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας στην Ε.Ε. Θα μειώσει δε τις στρατηγικές εξαρτήσεις της Ε.Ε. και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της.
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων, καθώς και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί.
«Καμπανάκι» για την εμπλοκή της Κίνας σε υποδομές ζωτικής σημασίας
Υποδομές ζωτικής σημασίας (π.χ. λιμάνια και δίκτυα μεταφορών) είναι «τρωτά» στην επιρροή της Κίνας και χρειάζονται έλεγχοι για να αποκλειστούν οι ύποπτες επενδύσεις, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας BestPrice.gr και Eurobank
Το BestPrice.gr ανακοινώνει την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με την Eurobank, με στόχο την υποστήριξη και «ενδυνάμωση» των συνεργαζόμενων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία επεκτείνεται σε 4 πυλώνες μέσω του προγράμματος BestPrice ΣΥΝergies, εξασφαλίζοντας επιπλέον προνόμια για περισσότερα από 3.800 συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τζίρου.
Πώς να αποφύγετε διαδικτυακές απάτες κατά τις χειμερινές εκπτώσεις
Η Klarna διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Nepa, σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έρευνα και σε σχετική ερώτηση, το 18% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσε ότι έχει υποστεί απάτη σε ηλεκτρονικές αγορές σε εορταστικές περιόδους στο παρελθόν, με το ηλικιακό group με το υψηλότερο ποσοστό να είναι το 18-26 (26%).
Ξεχωρίζει η Κίνα
Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά παγκοσμίως για 11 συνεχόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου (MOC). Ο όγκος συναλλαγών του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασε στα 43,83 τρισεκατομμύρια γιουάν (5,57 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, έναντι 31,63 τρισεκατομμυρίων γιουάν (4,02 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2018, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του MOC Σου Ζουετίνγκ.
Flip.gr: Χειμερινές εκπτώσεις με ασύγκριτες τιμές
Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και το flip.gr προσφέρει δυνατές προσφορές και ακόμα χαμηλότερες τιμές για να αποκτήσετε όλα όσα δεν προλάβατε τη χρονιά που πέρασε.
600x80 avm 7-7-20 sent
«Η κυβέρνησή στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις»
«Η κυβέρνησή μας επενδύει σημαντικά στην έρευνα και στην καινοτομία και στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις». Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
cl8-sept-2019-600x80
Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι «χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις» για τους ψηφιακούς νομάδες
Η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads είναι η Αθήνα, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε η Brother UK. Η χώρα μας κατέκτησε άλλες δύο θέσεις ανάμεσα στις χειρότερες πόλεις για απομακρυσμένη εργασία, αφού η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στη δεύτερη θέση και η Πάτρα στην 4η. Στην 5η θέση βρέθηκε η Λεμεσός, στην Κύπρο. Η Αθήνα κατατάσσεται ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Η πρωτεύουσα συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 ευρωπαϊκών πόλεων με τη χαμηλότερη βαθμολογία στον δείκτη ασφάλειας, συγκεντρώνοντας μόλις 53 βαθμούς.
«Ψηφιακός ουραγός» η Ελλάδα
Σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο EPICENTER, το ΚΕΦΙΜ δημοσίευσε το policy brief σχετικά με το έλλειμμα της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη μελέτη επισημαίνεται πως στον Δείκτη DESI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 25η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, και χαρακτηρίζεται ως χώρα «ψηφιακός ουραγός». Την ίδια στιγμή, η ψηφιακή εκπαιδευτική πολιτική βασίζεται κυρίως σε δράσεις που απορρέουν από την υλοποίηση προγραμμάτων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση τα οποία δεν αποκρυσταλλώνονται σε μόνιμες θεσμικές ρυθμίσεις ενταγμένες στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.
Ο Γιώργος Δρυμιώτης αποχωρεί από τη θέση του Managing Director της Cardlink
Η Cardlink, μέλος της Worldline, ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Δρυμιώτης, Managing Director της εταιρείας, αποχωρεί από τον οργανισμό, έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία 13 ετών. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δρυμιώτη, καθήκοντα Managing Director αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κιτιξής.
O Κώστας Σανδαλής αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της G4S Cash Solutions
Με μια σημαντική στελεχιακή προσθήκη ενισχύεται η G4S με τον Κώστα Σανδαλή πρόσφατα να αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της G4S Cash Solutions.
Πρόεδρος για τη περιοχή EMEA της SAP ο Μάνος Ραπτόπουλος
Η SAP διόρισε τον Μάνο Ραπτόπουλο ως Πρόεδρο για τη νεοσυσταθείσα περιοχή EMEA, η οποία περιλαμβάνει Ελλάδα, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Στον Μυτιληναίο ο Γιάννης Παπάζογλου
Head of Corporate Affairs στον Μυτιληναίο ανέλαβε ο Γιάννης Παπάζογλου, μετά τη «θητεία» του, για έναν χρόνο, ως Corporate Affairs Executive Director, στην Nova.
Η Αναστασία Καραμπουρνιώτη στη Logitech
Η Logitech ανακοίνωσε ότι η Αναστασία Καραμπουρνιώτη ανέλαβε επικεφαλής Marketing για το Business Unit του Personal Workspace για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Πρόκειται για στέλεχος με σημαντική εμπειρία στο Marketing.
Προαγωγή στην Morgan Stanley για τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο
Ο τραπεζίτης Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, στέλεχος της Morgan Stanley, ανακοίνωσε την προαγωγή του, στη θέση του Managing Director της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley στο παράρτημά της στο Λονδίνο.
Pylones Hellas: Αλλαγές στην διάρθρωση της ομάδας του τεχνικού τμήματος
H Pylones Hellas προχώρησε σε αναδιοργάνωση του τεχνικού της τμήματος, στοχεύοντας στη βέλτιστη διαχείριση των έργων και των Managed Services που αναλαμβάνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη των στελεχών της.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Οι εταιρείες μας ευδοκιμούν στην ελευθερία, στην ελευθερία να καινοτομούν, να επενδύουν και να ανταγωνίζονται.
Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Κομισιόν
Το 2024 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους Ευρωπαίους. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πιο ορατοί, να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες, ότι και αν συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Emmanuel Macron, Πρόεδρος της Γαλλίας
Είμαι εξοργισμένος που τόσες πολλές χώρες και εταιρείες επιδιώκουν τα δικά τους στενά συμφέροντα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το κοινό μας μέλλον ή το κοινό καλό.
Antonio Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin