weekly D 21-1-22 sent

Την Πέμπτη 14/12/2023 όλοι στο Divani Caravel για το 25o InfoCom World

Αυτή την Πέμπτη σας περιμένουμε στο ετήσιο ραντεβού της αγοράς @@@ Το συνέδριο InfoCom World στο Divani Caravel @@@ Θα είναι όλοι εκεί @@@ Οι CEOs τών μεγαλύτερων εταιρειών @@@ Οι υπουργοί και οι θεσμικοί παράγοντες @@@ Και θα γιορτάσουμε τα 25 χρόνια του Συνεδρίου και τα 30 χρόνια της Κινητής @@@ Θα δείτε όλους όσους “έχτισαν” αυτή τη αγορά αλλά και όσους λειτουργούν με επιτυχία @@@ Και σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις @@@ Δείτε το πρόγραμμα @@@ Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί @@@ CU there! @@@ Σήμερα ανακοινώνεται επίσημα το AIgov.gr @@@ Τι θα κάνει; @@@ Απλά θα λες π.χ. θέλω να βγάλω άδεια οδήγησης και θα σε κατευθύνει που να πας και τι να κάνεις @@@ Ένα chatbox αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα @@@ Το ανακοίνωσε την Παρασκευή στο e-business world ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου @@@ Βέβαια, κάτι μας λέει ότι στη σημερινή επίσημη πρεμιέρα θα είναι παρών και ο Πρωθυπουργός @@@ Κατά τα άλλα τα δίκτυα ανέπτυξαν τις οπτικές τους @@@ Και τώρα ήρθε η ώρα να μπει μία τάξη στην αγορά Fiber to Hire @@@ Καιρός ήταν! @@@ Και θα βοηθήσει και τα νούμερα @@@ Το άλλο δυνατό νέο της εβδομάδας είναι τα τηλεπικοινωνιακά πλάνα της ΔΕΗ @@@ Και η αίσθησή μας είναι ότι «πλανάσθε πλάνην τηλεπικοινωνιακήν», αν πιστεύετε ότι δεν θα μπει στη λιανική @@@ Η δύναμη του cross selling είναι απίστευτη @@@ Και ο πειρασμός του επίσης! @@@ Και στις μέρες μας ΔΕΗ έφτασε να σημαίνει Δεν Έχουμε Ησυχία @@@ Πειρασμός τείνουν να γίνουν και πάλι τα κρυπτονομίσματα @@@ Μέσα σε ένα χρόνο η αξία του bitcoin εκτιναχθηκε κατά 175% @@@ Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που πριν από ένα χρόνο έχασαν τα χρήματά τους @@@ Τα κρυπτονομίσματα θέλουν γερό στομάχι @@@ Κάτι (καλό) θα είδε στην Warply η Mastercard, για να θελήσει να συνεργαστεί μαζί της @@@ Βλέπετε η Warply, είναι η επιτομή του customer experience και του customer loyalty @@@ Για περισσότερα την επόμενη Πέμπτη στην ομιλία του Γιάννη Δοξαρά στο συνέδριο InfoCom World @@@ Ο τζάμπας δεν πέθανε, απλώς… τιμωρείται @@@ Ακόμη και τετραψήφια ποσά θα πληρώνουν οι παραβάτες που βλέπουν πειρατικό περιεχόμενο συνδρομητικής TV @@@ Η νέα νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται ante portas, ψηφίζεται τον Φεβρουάριο και θα μπλοκάρει με συνοπτική και ευέλικτη διαδικασία τις ιστοσελίδες που κάνουν παράνομη μετάδοση. @@@ Τα πρόστιμα θα εισπράττονται μέσω ΑΑΔΕ @@@

Fiber to hire

Ανοίγει η κουβέντα για τις τιμολογήσεις των συνδέσεων FTTH, με πρωταγωνιστή τον ΟΤΕ, ο οποίος προσκαλεί τη Vodafone και τη Nova σε συζήτηση για την παροχή εκπτώσεων στις συνδέσεις χονδρικής.
Οι εκπτώσεις αυτές θα βασίζονται στον όγκο των δεδομένων που διατρέχουν τις γραμμές FTTH, που νοικιάζει ο ένας πάροχος στον άλλο.
Το σχέδιο αυτό αφορά και τους τρεις παρόχους, αλλά όπως είναι λογικό ευνοεί τη Vodafone και τη Nova, που αγοράζουν σε μεγαλύτερο βαθμό χονδρική από τον ΟΤΕ γραμμές FTTH.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η κίνηση αυτή είναι μια πολύ καλή αφετηρία για την επιτάχυνση της διάδοσης του FTTH, αφού Vodafone και Nova θα κινηθούν με περισσότερο ζήλο προς την απόκτηση πελατών με απευθείας σύνδεση οπτικής ίνας, ενώ επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ελκυστικές εμπορικές πολιτικές.
Πίσω από την πρωτοβουλία του ΟΤΕ, εκτός από την τόνωση της ζήτησης, φαίνεται ότι επιχειρείται να στηθεί και μία πρώτη γραμμή άμυνας στην επερχόμενη πλήρη δραστηριοποίηση της ΔΕΗ, ως πάροχος οπτικής ίνας, κάτι το οποίο αναμένεται να εισάγει επιπλέον ανταγωνισμό στη διάθεση χονδρικής.
Στον ΟΤΕ πιστεύουν ότι μέχρι το επόμενο εξάμηνο, όπου η ΔΕΗ θα μπορεί με αξιώσεις να διαθέσει σεβαστό αριθμό συνδέσεων FTTH μέσω του εναέριου δικτύου που κατασκευάζει, θα έχουν αποκτήσει ένα προβάδισμα, καθώς και ισχυρές συμφωνίες με Vodafone και Nova.
Για να επανέλθουμε λίγο στο θέμα της προσφοράς και της ζήτησης για γραμμές οπτικής ίνας στο σπίτι, τα νούμερα δείχνουν ότι στο σύνολο των 4,4 εκατομμυρίων γραμμών, μόνο 330 χιλιάδες είναι FTTH, ενώ η διαθεσιμότητα είναι πάνω από 1,5 εκατομμύρια.
Άρα η συζήτηση είναι στο που οφείλεται η χαμηλή διείσδυση στο καταναλωτικό κοινό. Η μία άποψη υποστηρίζει ότι είναι καθαρά θέμα τιμής, θεωρώντας ότι οι σημερινές χρεώσεις είναι υψηλές.
Η άλλη άποψη εκτιμά ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζονται ταχύτητες 200 ή 300 Mbps που παρέχουν οι συνδέσεις FTTH, και ότι κάνουν μία χαρά τη δουλειά τους με VDSL 50 ή και 100 Mbps.
Ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, και αυτή δεν είναι παρά ο χρυσός κανόνας Value for Money, οποίος υπαγορεύει ξεκάθαρα ότι όλοι θα αναζητούσαν σύνδεση FTTH, αν την πλήρωναν σε τιμή VDSL.

Στήνει κολώνες η ΔΕΗ

Μιλώντας για τη ΔΕΗ, όλα δείχνουν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο FTTH της θυγατρικής Fibergrid, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας και της Ηλιούπολης, και θα είναι εμπορικά διαθέσιμο προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα επιθυμούν να περάσουν από αυτό τις υπηρεσίες τους.
Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η κάλυψη περίπου 440 χιλιάδων συνδέσεων σε άλλους 11 δήμους της Αττικής.
Πρόκειται για την Κηφισιά, τη Βάρη, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, την Γλυφάδα, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, το Περιστέρι, την Φιλοθέη, το Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή, τη Νέα Σμύρνη, του Παπάγου και του Χολαργού.
Αφορά την εγκατάσταση περίπου 2.278 χιλιομέτρων δικτύου οπτικών ινών, το 63% του οποίου θα είναι εναέριο (στις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ), 884 χιλιομέτρων καλωδίων διασύνδεσης με κτίρια (last mile), με το 69% αυτών να είναι εναέριο και το 31% υπόγειο.
Οι επόμενοι στόχοι που προβλέπει ο σχεδιασμός, είναι μέσα στο επόμενο έτος να μπορεί να διαθέσει στην αγορά 1 εκατομμύριο συνδέσεις FTTH, με τον τελικό στόχο να τίθεται στα 3 εκατομμύρια.
Με ενδιαφέρον αναμένεται πως θα διαμορφωθεί η εμπορική πολιτική της εταιρείας στη χονδρική διάθεση, όπως επίσης αν και κατά πόσο θα επεκταθεί προς τη λιανική.
Βέβαια, η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί ως πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά στην πώληση σύνδεσης με οπτική ίνα στη χονδρική, με την υπηρεσία να παρέχεται στον τελικό χρήστη μέσω τρίτων παρόχων.
Από την άλλη όμως, η δική μας διαίσθηση υπαγορεύει ότι σε μία περίπτωση σαν αυτή της ΔΕΗ, οι τεράστιες δυνατότητες του cross selling, εύκολα θα έβαζαν σε πειρασμό και τον πιο συντηρητικό εμπορικό διευθυντή, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να ωριμάσουν τυχόν -ακόμη “άγουρες”- σκέψεις.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Δίκτυα: Προς συμφωνία για εκπτώσεις όγκου στο FTTH
  Κοντά σε συμφωνία για εκπτώσεις όγκου μεταξύ τους (στη χονδρική – όταν χρησιμοποιούν ο ένας το δίκτυο του άλλου) στην υπηρεσία οπτικής ίνας στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις (FTTH) βρίσκονται οι ΟΤΕ, Vodafone και Nova.
  Η συμφωνία αυτή τέθηκε σε διαβούλευση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μέχρι την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Ουσιαστικά ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές για το διαδίκτυο και ειδικότερα για το FTTH.
  Ζητούμενο, κυρίως για τις Vodafone και Nova, που αγοράζουν σε μεγαλύτερο βαθμό χονδρική από τον ΟΤΕ γραμμές FTTH για να τις διαθέσουν στους πελάτες τους, η αύξηση του περιθωρίου κέρδους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαμορφώσουν φθηνότερα τιμολόγια λιανικής. Η διαβούλευση της ΕΕΤΤ αφορά ειδικότερα στην πρόταση του ΟΤΕ για παροχή εκπτώσεων σε υπηρεσίες FTTH με δεσμεύσεις όγκου, ως κίνητρο για την αύξηση των συνδέσεων οπτικής ίνας.
  Καιρός ήταν! Θα βοηθήσει σίγουρα στην εξομάλυνση της αγοράς και μαζί με όλες τις άλλες προσπάθειες ίσως μας ξεκολλήσει από τους ουραγούς του DESI
 • Πώς εξελίσσεται το δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ
  Χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του δικτύου οπτικών ινών της ΔΕΗ (FTTH) τον Ιούνιο του 2024 έχει ο κατασκευαστικός βραχίονας της ADAPTIT που έχει αναλάβει τις περιοχές της Νέας Ιωνίας και της Ηλιούπολης.
  Όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει την επέκτασή της στις Τηλεπικοινωνίες με τη δημιουργία υπέργειου δικτύου οπτικών ινών.
  Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η κάλυψη περίπου 440 χιλιάδων συνδέσεων (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) σε 13 δήμους της Αττικής.
  Βάσει πληροφοριών η ΔΕΗ σχεδιάζει το 2024 να έχει εγκαταστήσει 1 εκατ. συνδέσεις FTTH.
  Η θυγατρική της ΔΕΗ για τις τηλεπικοινωνίες (ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες Μονοπρόσωπη ΑΕ) ιδρύθηκε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ και εμπορική ονομασία – διακριτικό τίτλο Fibergrid. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ενεργειακής εταιρείας στόχος είναι η κατασκευή 3 εκατ. συνδέσεων FTTH χωρίς να είναι γνωστό πότε θα λανσάρει υπηρεσία και αν θα ασχοληθεί με τη λιανική.
  Τώρα βέβαια να έχεις ένα “όχημα” σαν αυτό της Κωτσόβολος και να μην ασχοληθείς με τη λιανική, μοιάζει με το να έχεις ρόδες και πολλά κυβικά και να μην τσουλάς, αλλά να έχεις το όχημα σε τάκους! Φως, Internet, τηλέφωνο θα είναι σίγουρα βασικά προϊόντα. Για να μη σας θυμίσουμε το προηγούμενο του ΟΤΕ, με ασφάλειες, delivery, fintech και ότι άλλο ήθελε προκύψει. Μy brand is my power!
 • Nova: Έργο για την καταγραφή και παρακολούθηση CO2
  Η Nova υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο “Υλοποίηση Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος Καταγραφής και Παρακολούθησης Δεδομένων που αφορούν τις Εκπομπές Άνθρακα σε Εθνικό, Δημοτικό και Τομεακό Επίπεδο”.
  Το έργο αφορά στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας – βάσης δεδομένων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), με στόχο να αποτελέσει ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης δεδομένων των εκπομπών άνθρακα. Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης εξαγωγής αναφορών σχετικά με δεδομένα που υποβοηθούν τη σύνταξη των ετήσιων εκθέσεων προόδου για παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, που υποστηρίζεται από το εξειδικευμένο λογισμικό βιωσιμότητας “ESGenius! – The Sustainability OS”, το οποίο θα λειτουργήσει ως βάση για την καταγραφή και παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα.
  Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές - και θα συζητηθεί πολύ στο InfoCom της Πέμπτης- το θέμα “Telecoms Transform to Techos”. Εδώ έχουμε συγκεκριμένο παράδειγμα και επιπλέον την τεχνογνωσία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα.
 • Απονομή υποτροφιών Cosmote αξίας άνω των €500.000
  Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες Cosmote συνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της Cosmote, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους.
  Εγώ θα σταθώ σε κάτι που είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ: Το μέλλον αυτών των παιδιών είναι το μέλλον της χώρας… Πως να μη συμφωνήσει κανείς; Η επένδυση στην εκπαίδευση αποδίδει πάντα το καλύτερο επιτόκια!
 • Vοdafone: Δωρεάν απεριόριστα data
  Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο Internet από το Smartphone, το Tablet ή το Laptop τους και να μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα όλες τις γιορτινές στιγμές που ξεχωρίζουν.
  Συγκεκριμένα, από τις 8/12 έως και τις 3/1 όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, καθώς και οι συνδρομητές καρτοκινητής Vodafone και καρτοπρογράμματος μπορούν να ενεργοποιήσουν και να κάνουν δωρεάν χρήση απεριόριστου Mobile Internet για 10 ημέρες, για να έρθουν πιο κοντά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απολαύσουν τις γιορτές με απεριόριστη επικοινωνία και ψυχαγωγία.
  Η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από το Vodafone App, Taza App ή από τη σελίδα της Vodafone.
  Φωτο του Γιωργάκη με τον Άγιο Βασίλη; Video με το άναμμα του δέντρου; Φωτο με φιλί κάτω από το γκι; Το πάρτυ της Μαρίας; Το ρεβεγιόν των Πετροπουλαίων; H γιορτή της Βάσιας; Αποθανατίστε τα όλα και ανεβαστε τα δωρεάν χάρη στη Vodafone!
 • Η ΔΕΗ γνωστοποίησε την εξαγορά της Κωτσόβολος
  Η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 4 Δεκεμβρίου, την εξαγορά της Dixons South – East Europe (Κωτσόβολος).
  Υπενθυμίζεται πως, πριν από μερικές ημέρες, οι μέτοχοι του βρετανικού ομίλου Currys έδωσαν την έγκριση τους για την πώληση της Κωτσόβολος, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Όπως ανέφερε τότε η εταιρεία, η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2024.
  Στο ενδιάμεσο για να μη χάνεται χρόνος θα δουλέψουν με τα business plan και κάπου εκεί γύρω πριν το Πάσχα θα έχουμε μία πρώτη γεύση από τη νέα ΔΕΗ - ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
  Όσο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού μην ανησυχείτε. Μάλλον τυπική είναι η εμπλοκή της. Εδώ έδωσε σε άλλες εποχές, με μεγαλύτερο ανταγωνισμό, το ΟΚ για την εξαγορά της Cosmote από τον ΟΤΕ. Τώρα θα τα στυλώσει;
 • ΕΕΤΤ: Στο ταμείο του κράτους 27,2 εκατομμύρια ευρώ
  Συνολικό ποσό ύψους 27,2 εκατ. ευρώ θα αποδώσει στον κρατικό προϋπολογισμό η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έπειτα από σχετική απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Πρόκειται ειδικότερα για ποσό 1,240 εκατ. το οποίο αντιστοιχεί στο αδιάθετο αποθεματικό της οικονομικής διαχείρισης της ΕΕΤΤ έτους 2020, 499,6 χιλ. αδιάθετο αποθεματικό της χρήσης του 2021 και 25,4 εκατ. το οποίο αντιστοιχεί στο 80% του θετικού οικονομικού αποτελέσματος της ΕΕΤΤ έτους 2022.
  Σημειώνεται ότι τα έσοδα της ΕΕΤΤ προέρχονται από την είσπραξη διοικητικών τελών και τελών χρήσης, καθώς και προστίμων. Τα διοικητικά τέλη καλύπτουν το σύνολο των διοικητικών δαπανών της ΕΕΤΤ.
  Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen six, result happiness. Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pound ought and six, result misery - Charles Dickens
 • Έτοιμος να αναπτύξει το 6G ο 3GPP
  Καθώς γιορτάζεται η 25η επέτειος από την υπογραφή του 3GPP Project Agreement -που αποτελείται από τους οργανισμούς τυποποίησης τηλεπικοινωνιών- οι εταίροι του 3GPP εξέδωσαν ανακοίνωση για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς γύρω από τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά πρότυπα, με τον 3GPP να δηλώνει «έτοιμος» να δημιουργήσει το μέλλον του 6G. Οι οργανωτικοί εταίροι του 3GPP (ARIB, ATIS, CCSA, ETSI, TSDSI, TTA και TTC) ανακοίνωσαν ότι ο 3GPP θα αναπτύξει την επόμενη γενιά, καθώς, «με βάση την επιτυχία του σε πολλές γενιές -από το 3G έως το 5G- ο 3GPP τοποθετείται μοναδικά για να αναπτύξει το πρότυπο της έκτης γενιάς κινητών συστημάτων – ή 6G», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
  Οι οργανωτικοί εταίροι του 3GPP είναι οι επτά περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί ανάπτυξης προτύπων, που καθορίζουν τη γενική πολιτική και στρατηγική του και εκτελούν τα απαραίτητα καθήκοντα για να παραμείνει το project σε τροχιά ανάπτυξης.
  Το 6G είναι ante portas. Θυμηθείτε. Σε λίγο θα αρχίσουν να μιλούν και οι marketeers γι’ αυτό!
 • Σε νέο ευρωπαϊκό έργο η Deutsche Telekom
  Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής υποδομής cloud και edge-cloud. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για το στρατηγικό έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του IPCEI-CIS.
  Αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα προς ένα ευημερούν ευρωπαϊκό ψηφιακό μέλλον. Το πρόγραμμα IPCEI-CIS στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού «Cloud-Edge Continuum» - μιας κοινής υποδομής cloud-edge για την Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν για την ενίσχυση της μελλοντικής συνδεσιμότητας. Η πρωτοβουλία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κοινό σύνολο τεχνικών προτύπων, ένα κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο και απαιτήσεις βιωσιμότητας για την ευρωπαϊκή τεχνολογία edge-cloud.
  Εξαιρετική ιδέα, αρκεί να έχει και ανάλογα… εξαιρετική συνέχεια. Και αναφερόμαστε κυρίως στο χρόνο και στη γραφειοκρατία. Γιατί η Ευρώπη μας έχει συνηθίσει στο να «καίει» όλα τα σημαντικά projects
 • Έρχεται η ολογραφική τεχνολογία 5G
  Η Telefonica και η Nokia συνεργάζονται με ένα πανεπιστήμιο στην Ισπανία για να δημιουργήσουν το πρώτο εργαστήριο ολογραφικής τεχνολογίας 5G στη χώρα. Το εργαστήριο, που βρίσκεται στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και δοκιμή διάφορων περιπτώσεων χρήσης για την τεχνολογία 5G. Η Telefonica και η Nokia θα εγκαταστήσουν αυτόνομα και μη αυτόνομα δίκτυα 5G στη ζώνη 26GHz στο εργαστήριο, το οποίο θα λειτουργήσει ως πεδίο δοκιμών για ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες. Η Telefonica θα παρέχει υποστήριξη δικτύου και θα αναπτύξει 3D ολογράμματα πραγματικού χρόνου, ενώ η Nokia τον απαραίτητο εξοπλισμό 5G.
  Κάποια στιγμή θα βγαίνει ο συνομιλητής μας από το κινητό, σαν ολόγραμμα. Σας φαίνεται προχωρημένο; Έτσι φαινόταν κάποτε και η βιντεο-κλήση!
 • Τρεις για το Champions League, οι εξής δύο, η Cosmote TV!
  Μόνο τρία ελληνικά κανάλια εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων Champions League, Europa League και Conference League της περιόδου 2024-2027.
  Στην πλειοδοτική διαδικασία της περασμένης Τρίτης 5/12 για την εκχώρηση των δικαιωμάτων υπέβαλαν κλειστές προσφορές η Cosmote TV, το Mega και ο Antenna.
  Σήμερα τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤΕ, μαζί με την Alter Ego (Mega). Η τελευταία έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Τετάρτη που διεξάγεται στο Champions League.
  Η TEAM που διαχειρίζεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA, θα αποφασίσει μέσα στο επόμενο 15ήμερο πού θα τα εκχωρήσει.
  Αν οι προσφορές δεν κριθούν ικανοποιητικές, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος διαγωνισμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΤΕΑΜ έχει βάλει τον πήχη κοντά στα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο - δηλαδή στα 90 εκατ. για τριετή σύμβαση, 10 εκατ. ευρώ κάτω από την αρχική της πρόθεση (100 εκατ. ευρώ).
  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ (Cosmote TV) έχει καταθέσει προσφορά για ολόκληρο το πακέτο των τριών διοργανώσεων, επιδιώκοντας να ενισχύσει το αθλητικό του περιεχόμενο και να προσελκύσει νέους συνδρομητές.
  Το Mega και ο Antenna διεκδικούν μέρος του πακέτου, που περιλαμβάνει κυρίως αγώνες Europa League. Εκτός μάχης έμεινε και η ΕΡΤ, λόγω υψηλού κόστους.
  Η Nova δεν μπήκε στον διαγωνισμό, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι όσον αφορά τις αθλητικές μεταδόσεις, προτεραιότητά της είναι οι αγώνες μπάσκετ της Euroleague και η αγγλική Premier League. Το πρόγραμμά της είναι «κλειστό» τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.
 • Η Nova πάτησε Γκάζι
  Τον πέτυχε τον σκοπό του το teaser στον τοίχο στο Γκάζι όπου ξεκίνησε να προβάλλεται το μήνυμα «Σε 3 ημέρες όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΟΝ», δημιουργώντας προσμονή για το τι…ετοιμάζει η Nova μέσα από την πλατφόρμα της EON προς όλους εν όψει των Χριστουγέννων. Σήμερα το ίδιο μήνυμα μας λέει ότι μένει μόνο 1 ημέρα. Πολίτες της Αθήνας που περνούν από το κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας αναρωτιούνται τι να…σχεδιάζει η Nova, μέσα από την EON.
  Το μάρκετινγκ δεν αφορά πλέον τα πράγματα που φτιάχνεις, αλλά τις ιστορίες που λες. – Σεθ Γκόντιν
 • Antenna
  Τι περιμένουνε στην αγορά συναθροισμένοι Alter Ego και ΑΝΤΕΝΝΑ group;
  Εσωτερικές εξελίξεις στη United Media, λένε οι κύκλοι της Alter Ego Media ότι αναμένουν για να διαπραγματευτούν εκ νέου την επαναφορά του Mega στην πλατφόρμα της Nova. Να θυμίσουμε ότι το περσινό καλοκαίρι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στην αμοιβή που το ελεύθερο κανάλι ζήτησε ως δικαιώματα για την παραμονή του στην πλατφόρμα. Με την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη συμπλέει και ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ του Θοδωρή Κυριακού που και αυτός επιμένει να έχει εκτός της πλατφόρμας τον ΑΝΤ1 και το MΑΚ TV.
  Βεβαίως τα εν λόγω κανάλια, Mega, ANT1 και MAK TV συνεχίζουν με ανανεωμένη σύμβαση με την Cosmote TV, με όρους αμοιβής λίγο πιο κοντά στα ζητούμενά τους. Η μέση λύση δηλαδή. Πως λέμε ρώτησαν την καμήλα αν θέλει ανηφόρα ή κατηφόρα και εκείνη απάντησε: - Γιατί χάθηκε το ίσιωμα;
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
GY-1537-600X80-1
 • Αισθητή βελτίωση στην εγχώρια αγορά πληροφορικής
  Αισθητή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού τον Νοέμβριο. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 108,7 μονάδες τον Νοέμβριο, από 98,5 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα, σε αντίστοιχο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι, όταν κινούνταν στις 108,2 μονάδες.
  Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων ενισχύθηκαν ελαφρά στις +18 μονάδες, ενώ έντονα ανοδικά κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, διαμορφούμενες στις +29 μονάδες τον Νοέμβριο (από +5 μονάδες τον Οκτώβριο του 2023).
  Σύμφωνα με την Έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης ενισχύθηκαν οριακά και διαμορφώθηκαν στις +47 μονάδες (από +43 μονάδες τον Οκτώβριο). Στο μεταξύ, οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση υποχώρησαν ελαφρά (+29 από +38 μονάδες), ενώ οι πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές εξασθένισαν ήπια και διαμορφώθηκαν στις +29 μονάδες.
 • 1,2 δισ. smartphones θα πωληθούν παγκοσμίως το 2023
  Περί το 1,2 δισ. smartphones αναμένεται να διατεθούν, παγκοσμίως, το 2023, με τις παγκόσμιες αποστολές να σημειώνουν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - αύξηση 7,3% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC), η βελτιωμένη πρόβλεψη για το εορταστικό τρίμηνο ακολουθεί τη μέτρια βελτίωση του 3ου τριμήνου του 2023.
  Κατά τους αναλυτές της εταιρείας, χωρίς την περαιτέρω συσσώρευση αποθεμάτων, ορισμένα κανάλια διανομείς και αρκετοί σημαντικοί κατασκευαστές αναμένεται να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για τους επόμενους μήνες. Η ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί το 2024 με αναμενόμενη ανάπτυξη 3,8%, ακολουθούμενη από χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη μέχρι το 2027, οδηγώντας σε πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.
  Παρά τις βελτιωμένες προσδοκίες για το 4ο τρίμηνο του 2023, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones προβλέπεται να μειωθούν κατά 3,5% σε ετήσια βάση το 2023 σε 1,16 δισ. μονάδες. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη είναι βελτιωμένη σε σχέση με την πτώση του 4,7% που είχε προβλεφθεί νωρίτερα μέσα στο έτος.
 • Ένα βήμα προ της ανάκαμψης η αγορά υπολογιστών
  Ένα βήμα προ της ανάκαμψης βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία μετά από 7 συνεχή τρίμηνα πτώσης αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά ανόδου το 2024. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys, η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα επιστρέψει στο πεδίο με τα θετικά πρόσημα ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2023, πετυχαίνοντας ρυθμό 5%. Οι εκτιμήσεις για το 2024 είναι ακόμη πιο αισιόδοξες, με τις πωλήσεις για το σύνολο του επόμενου έτους να εκτιμώνται στα 267 εκατ. μονάδες, 8% υψηλότερες σε σχέση με το 2023, υποβοηθούμενες από τον κύκλο ανανέωσης των Windows και το λανσάρισμα συσκευών με δυνατότητα AI. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η παγκόσμια αγορά υπολογιστών βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και πρόκειται να επιστρέψει στα επίπεδα αποστολών του 2019 έως το επόμενο έτος. Η ανάκαμψη θα προέλθει από τις κυκλοφορίες νέων προϊόντων, ειδικά από μοντέλα με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης.
600x80 LTBC digital banner
 • Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκτήσει νέο υπερυπολογιστή
  Σε διαγωνισμό για την προμήθεια του υπερυπολογιστή παγκόσμιας κλάσης «Δαίδαλος» (Daedalus) αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το κόστος του προϋπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των εργασιών για την προετοιμασία του χώρου που θα εγκατασταθεί, εκτιμάται στα 50 εκατ. ευρώ. O Δαίδαλος θα είναι ένας υπερυπολογιστής μεσαίας εμβέλειας, με υπολογιστική ισχύ άνω των 30 Petaflops, εκτελώντας τριάντα εκατομμύρια δισεκατομμύρια (δηλαδή τριάντα τετράκις εκατομμύρια – 30.000.000.000.000.000) πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο. Θα είναι υβριδικός, διαθέτοντας τόσο κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPUs) υψηλής πυκνότητας, όσο και μονάδες επιταχυντών με κάρτες γραφικών (GPUs).
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Ε-Βusiness & Digital Marketing World
  Ήταν πραγματικά η ετήσια συνάντηση της αγοράς του e-commerce και του digital marketing. Την Παρασκευή 8/12 στο ξενοδοχείο Windham όλη η αγορά συζήτησε για τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες, και τα νέα επιχειρηματικό μοντέλα. Μέσα απο σειριακές ομιλίες, round tables & παρουσίαση case studies οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις πτυχές της πιο καθηλωτικής, προσωποποιημένης και διαδραστικής επικοινωνίας που απαιτούν και οι δυο αγορές για “High Performance 360” που ήταν και το κύριο σύνθημα του συνεδρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ανέβει και τα δύο συνέδρια και θα σας δώσουμε το link. Υπομονή μία εβδομάδα ακόμα γιατί η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης!
 • Ε-Bizz Awards
  Στο πλαίσιο του 12ου Ε-Business & Digital Marketing World απονεμήθηκαν τα E-Bizz Awards στις εταιρείες και τα στελέχη που πρωταγωνίστησαν. Οι βραβεύσεις ήταν οι εξής: ACS: Logistics Solution of the Year, About Net: Β2Β Business Excellence, Klarna: Β2Β Solution of the Year, GAP: Βραβείο Στρατηγικής Ανάπτυξης, Koolfly: Best Customer Experience of the Year, Public: Digital Transformation of the Year, Φώτης Αντωνόπουλος: Digital Personality of the Year, Κώστας Γεράρδος: Leader of the Year, Shopflix: e-tailer of the Year, Εμμανουήλ Λουγιάκης: e-Commerce Manager of the Year, Παναγιώτης Κουμουτσάκος: Digital Manager of the Year, CTO of the Year: Άκης Χαμαμτζόγλου, Θανάσης Καμέας: Manager of the Year.
 • @@@ Τρεις στους τέσσερις Πορτογάλους καταναλωτές δεν έχουν αγοράσει ποτέ προϊόντα από ηλεκτρονικές εφαρμογές super market @@@, Η μελέτη της ένωσης καταναλωτών Deco Proteste αναφέρει ότι το 55% των καταναλωτών πηγαίνει στο super market μια ή δύο φορές την εβδομάδα @@@ Το 67% πληρώνει με χρεωστική κάρτα και το 53% επισκέπτεται το ίδιο super market κάθε εβδομάδα @@@ Μερικές συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα @@@ Ιδίως αν δεν έχεις e-food! @@@ Τώρα που πέρασε η φούρια των “καληνότσες” και του “Κωτσόβ-OLE”, ήρθε η ώρα να κάνουμε ταμείο @@@ Ανεβασμένος ο τζίρος, τόσο στην Black Friday όσο και την Cyber Monday @@@ Πάμε τώρα για τη μάχη της Χριστουγεννιάτικης αγοράς @@@ Που αν κρίνω από την κίνηση στους δρόμους, στα θέατρα και στη νυχτερινή ζωή μάλλον θα γράψει νέο ρεκόρ @@@
600x80 avm 7-7-20 sent
cl8-sept-2019-600x80
 • @@@ Ο Musk ξεσπάθωσε πάλι @@@ Ζήτησε την απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Disney @@@ Αιτία το γεγονός ότι μποϋκοτάρει - μαζι με την IBM και την Apple τις διαφημίσεις στο Χ @@@ Καλά τη μία τους λέει να πάνε να &#((#($* και την άλλη ζητά την απόλυσή τους @@@ Γι αυτό τον λένε Musk @@@ Γιατι αλλάζει διαρκώς…. μάσκες @@@ Το 36% των εργαζομένων στην πληροφορική ανησυχεί ότι κινδυνεύει η δουλειά του από το ΑΙ @@@ Η γνώμη μας είναι ότι κανένας εργαζόμενος που ξέρει να χρησιμοποιεί ΑΙ δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του @@@ Αρα τι χρειάζεται; @@@ Να μάθουν ΑΙ! @@@ Η Spotify ανακοίνωσε την περικοπή 1500 θέσεων εργασίας @@@ Αντιστοιχεί στο 17% του προσωπικού και οφείλεται “σε επιβράδυνση της οικονομίας” @@@
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
 • Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μοιράζονται αξίες με μία εταιρεία, θα παραμείνουν πιστοί στην επωνυμία.
  Howard Schultz
 • Δημιουργικότητα είναι η ευφυΐα να διασκεδάζεις.
  Albert Einstein
 • Οι άνθρωποι μοιράζονται, διαβάζουν, και γενικά αλληλεπιδρούν περισσότερο με οποιοδήποτε είδος περιεχομένου, όταν εμφανίζεται μέσω φίλων και ατόμων που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.
  Malorie Lucich
 • Το περιεχόμενο είναι φωτιά, τα social media είναι βενζίνη.
  Jay Baer
 • Μην βρίσκετε πελάτες για τα προϊόντα σας, βρείτε προϊόντα για τους πελάτες σας.
  Seth Godin
 • Η συχνή ερώτηση που τίθεται στις επιχειρήσεις είναι «γιατί». Αυτή είναι μια καλή ερώτηση αλλά μια εξίσου έγκυρη ερώτηση είναι «γιατί όχι».
  Jeff Bezos
 • Το περιεχόμενο χτίζει σχέσεις. Οι σχέσεις χτίζονται στην εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη οδηγεί τα έσοδα.
  Andrew Davis

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin