weekly D 21-1-22 sent

Εγκρίνεται αύριο η πώληση της Κωτσόβολος

 • Αυτή την περίοδο Every day is a Fridate!
 • Συνεχίζεται και κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα στις 24/11 η Black Friday
 • Φέτος αναμένεται να είναι καλύτερη από το 2022
 • Τόσο από πλευράς ευκαιριών όσο και από πλευράς τζίρου
 • Και φτηνέϊρο και τουμπανέϊρο δηλαδή Κωτσοβ…ΟΛΕ!
 • Και Hasta… φράγκα
 • Στο ίδιο οι καληνότσες του Πλαισίου αλλά κα τα φευγάτα deals των Public
 • Επίσης συμμετέχουν πολύ περισσότερα καταστήματα, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές δεν ίσχυε
 • Δείτε τις διαφημίσεις στην TV και θα καταλάβετε
 • Μέχρι και η Citroen έχει Black Friday
 • Στην πράξη όλοι κερδίζουν
 • Κάτι σαν τις δωροκάρτες του Shopflix
 • Το οποίο γεφύρωσε την Black Friday με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές
 • Αγοράζεις τώρα με τις προσφορές και παίρνεις δωροκάρτες για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές!
 • Μας άρεσαν βέβαια και οι 6 μήνες δώρο Vodafone TV με κάθε αγορά τηλεόρασης από τα Public
 • Γενικά η Black Friday είναι ο θρίαμβος του marketing
 • Με τη νέα χρονιά ξεκινάει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας μετάβασης ακινήτων
 • Τέρμα τα πέρα δώθε σε συμβολαιογράφους, εφορίες και λοιπούς γραφειοκράτες
 • Άλλωστε, η γραφειοκρατία είναι κάτι σαν ψάρεμα εκεί που δεν υπάρχει ψάρι!
 • Σταθερότητα στα αποτελέσματα της Vodafone
 • Σημειώστε την αύξηση των πελατών συμβολαιου
 • Οι business συνδέσεις είναι το ιερό δισκοπότηρο της εταιρείας
 • Το ότι η κίνηση των data αυξήθηκε 48% ήταν αναμενόμενο
 • Το 11% των ερευνητών που αποτελούν την αφρόκρεμα του ΑΙ στην Ευρώπη είναι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων
 • Έτσι, για να μη νομίζετε ότι έχουμε μείνει πίσω
 • Μιλώντας για ΑΙ σύμφωνα με μελέτη της Salesforce το 17% των καταναλωτών χρησιμοποίησε το AI για έρευνα αγοράς
 • Και το 10% για την κατάρτιση της λίστας αγορών
 • Καλή εβδομάδα!

Ζητείται γάλλιο

Όλα δείχνουν ότι οι προσπάθειες εμπορικής απομόνωσης της Κίνας από τη Δύση, έχουν ήδη φέρει αντίδραση από την Ανατολή.
Έτσι η Κίνα, εδώ και κάποιο καιρό, έχει επιβάλλει περιορισμούς εξαγωγών γαλλίου και γερμανίου, ορυκτά που είναι απαραίτητα στην παραγωγή ηλεκτρονικών, και συγκεκριμένα ημιαγωγών.
Η Κίνα παράγει το 60% του παγκόσμιου γερμανίου και το 80% του γαλλίου, και προς το παρόν η κινεζική κυβέρνηση απαιτεί από τους εξαγωγείς να αποκτήσουν πρώτα άδεια, χωρίς να απαγορεύει αυτόματα τις εξαγωγές σε συγκεκριμένες χώρες ή εταιρείες.
Οι Ευρωπαίοι βέβαια βλέπουν την κίνηση του Πεκίνου, ως προειδοποίηση, και ετοιμάζουν τις άμυνές τους, αναζητώντας λύσεις από εναλλακτικούς προμηθευτές.
Μεταξύ αυτών ήταν ο ελληνικός όμιλος Μυτιληναίος, που κατέχει το «Αλουμίνιον της Ελλάδος», και σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να συμμετέχει σε συνάντηση με αξιωματούχους της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέθεσε πρόσφατα τον βωξίτη, την αλουμίνα και το αλουμίνιο, στη λίστα Κρίσιμων Πρώτων Υλών (CRMA) μαζί με το γάλλιο, ένα σπάνιο μέταλλο, υποπροϊόν της επεξεργασίας βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ήδη είναι σε εξέλιξη ένα πιλοτικό έργο για να αξιολογήσει τον πιο οικονομικό τρόπο εξαγωγής γαλλίου, που θα μπορούσε να παράγει μέσα σε 18 μήνες. Οι μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσαν να παραχθούν 40-45 μετρικοί τόνοι ετησίως, περίπου ίσο το σύνολο της τρέχουσας ζήτησης της ΕΕ.
Όπως φαίνεται, οι ισορροπίες των αγορών είναι ευμετάβλητες, και σε συνδυασμό με τη ρευστή γεωπολιτική κατάσταση, κάνουν απρόβλεπτη την κάθε μέρα, αλλά ανοίγουν και νέες ευκαιρίες.

Σταθερά στο Χαλάνδρι, κινητικότητα στο Λονδίνο

Σταθερότητα στο Χαλάνδρι και στα οικονομικά στοιχεία, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που ανακοινώνει ο Όμιλος.
Τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 445 εκατ. έναντι 443 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έχοντας σημειώσει οριακή αύξηση 0,5%. Συνολικά στο ταμείο μπήκαν 478 εκατ. έναντι 487 εκατ. πέρυσι.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι κάτοχοι κάρτας SIM της Vodafone στην Ελλάδα ήταν 4,275 εκατ., με τους συνδρομητές συμβολαίου να έχουν αυξηθεί κάπως, σε σχέση με την περσινή περίοδο. Σήμερα αποτελούν το 44,2% της πελατειακής βάσης, με το υπόλοιπο 55,8% να είναι κάτοχοι καρτοκινητού.
Στην κινητή, το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) στο σύνολο της πελατειακής βάσης παρέμεινε σχεδόν σταθερό, μένοντας στα 10 ευρώ.
Το ARPU στις συνδέσεις συμβολαίου ήταν 16,2 ευρώ έναντι 18,1 ευρώ πριν ένα χρόνο, και στην καρτοκινητή 5,2 ευρώ, ίδιο με πέρυσι.
Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, η πελατειακή βάση ήταν 940 χιλ., μειωμένοι κατά 5 χιλ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 12 χιλ. σε ετήσια βάση.
Ο Βρετανικός Όμιλος Vodafone στο 6μηνο της οικονομικής του χρήσης είχε μείωση στα συνολικά του έσοδα 4,3% (21,9 δισ. έναντι 22,9 δισ.) η οποία αποδίδεται, με βάση την σχετική ανακοίνωση, στις δυσμενείς μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών, και στις πωλήσεις των Vantage Towers, Vodafone Ουγγαρίας και Vodafone Γκάνας, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο οικονομικό έτος. και άρα δεν έχουν επαναληψιμότητα.
Είναι δεδομένο ότι από τη φετινή άνοιξη, και λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθύνουσας συμβούλου από την Margherita Della Valle, ο Όμιλος Vodafone έχει μπει σε πορεία αναδιάρθρωσης.
Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να επενδύει περισσότερο στην εμπειρία των πελατών, και έχει δρομολογήσει περισσότερους πόρους προς το τμήμα Business, ενώ παράλληλα το σχέδιο προβλέπει και εξορθολογισμό των θέσεων εργασίας.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Cool o Μιχάλης Τσαμάζ για τον… καυτό ανταγωνισμό!
  Τον όρο καυτός ανταγωνισμός -heated competition- χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Τσαμάζ στην Τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αναλυτές οταν δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις αναφορικά με τις πιέσεις που δέχεται από την επιθετική πολιτική του ανταγωνισμού.
  Ο πολύπειρος CEO, απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις εμπορικές κινήσεις του ανταγωνισμού, αλλά ωστόσο τις παρακολουθεί στενά, καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στην αγορά.
  Συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «παρατηρούμε τις κινήσεις των ανταγωνιστών μας, τις εξετάζουμε, όμως έχουμε το δικό μας πλάνο και τη δική μας πρόταση και αυτό το πλάνο λειτουργεί, αφού ο όμιλος αύξησε το μερίδιο αγοράς του ακόμη και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας».
  Άλλωστε αν το δει κανεις με την ψυχρή λογική των αριθμών δεν έχασε η Βενετιά βελόνι και ο ΟΤΕ ποσοστό -αν και η Νova αναπτύσσεται. Αντίθετα, οι πελάτες συμβολαίου αυξήθηκαν στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2023.
 • Αύξηση 0,5% των εσόδων στην Vodafone
  Οριακή αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες και μείωση στα συνολικά και στα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) σημείωσε η Vodafone Ελλάδος το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης, Απρίλιος 2023 – Μάρτιος 2024.
  Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώνει ο Όμιλος τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 445 εκατ. έναντι 443 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (αύξηση 0,5%), τα συνολικά έσοδα ήταν 478 εκατ. έναντι 487 εκατ. ευρώ (μείωση 1,8%), το προσαρμοσμένο EBITDA 99 εκατ. από 125 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις 73 εκατ. έναντι 71 εκατ. ευρώ.
  Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Ελλάδος ήταν 4,275 εκατ., έναντι 4,186 εκατ. και από αυτούς το 44,2% ήταν συνδρομητές με συμβόλαιο (έναντι 41,1% ένα χρόνο πριν).
  Στη σταθερή τηλεφωνία οι συνδρομητές – 940 χιλ. – μειώθηκαν κατά 5 χιλ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 12 χιλ. σε ετήσια βάση. Σημαντική αύξηση (48%) σημείωσε η χρήση δεδομένων μέσω κινητής που διαμορφώθηκε σε 125.593 ΤΒ έναντι 84.430 TB το εξάμηνο Απριλίου – Σεπτεμβρίου πέρυσι.
  Η αύξηση των data κατά 48% και των συνδρομητών συμβολαίου είναι δύο στοιχεία που δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητα. Και οι δύο τάσεις συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους.
 • Εγκρίνεται αύριο η πώληση της Κωτσόβολος!
  Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Currys που θα υλοποιήσει το επόμενο -τυπικό- βήμα για την πώληση της Κωτσόβολος. Η έγκριση αφορά την πώληση της εταιρείας συμμετοχών Dixons South East Europe που ελέγχει τις δραστηριότητες της Κωτσόβολος σε Ελλάδα και Κύπρο. Η πώληση αναμένεται να γίνει δεκτή με…ενθουσιασμό δεδομένου ότι η Currys έχει ήδη δανεισμό 100 εκατ. που πρέπει να μειωθεί, ενώ παράλληλα υπάρχει έλλειμμα και στο συνταξιοδοτικό ταμείο του προσωπικού της.
  Με την έγκριση θα ξεκινήσει και η τελική φάση της διαδικασίας η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2024.
  Κοντός ψαλμός αλληλούια, αν και είναι δεδομένο ότι από όλες τις πλευρές υπάρχει μια ανυπομονησία που ίσως …”κοντύνει” το χρονικό διάστημα!
 • Η Vodafone λανσάρει το Fiber 1Gbps
  Περί τις 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Vodafone Ελλάδας.
  Οι γραμμές FTTC σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH. Επιπλέον, η Vodafone ολοκλήρωσε την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που ήδη προσφέρει νέες δυνατότητες σε σχεδόν 1.000.000 κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 10 ελληνικών νησιών.
  Τα παραπάνω, όπως επισημαίνει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, υλοποιούνται στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου ύψους 600 εκατ. ευρώ με στόχο να συνδέσει απευθείας με οπτική ίνα (FTTH) 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2026.
  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Vodafone αναβαθμίζει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας με το Vodafone Fiber 1Gbps προσφέροντας σταθερή και εγγυημένη ταχύτητα, μέσω οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι και την επιχείρηση (FTTH), που πλέον είναι διαθέσιμη σε 3.600.000 εκατ. ιδιώτες και επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.
  Όταν πριν από κάποια χρόνια ο Χάρης Μπρουμίδης μιλούσε για κοινωνία του Gbits, όλα αυτά έμοιαζαν πολύ μακρινά. Κάτι σαν επιστημονική φαντασία. Σήμερα, είναι απτή πραγματικότητα!
 • Black Friday προσφορές σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ
  Ξεκίνησαν οι Black Friday προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ.
  Έως και τις 26 Νοεμβρίου, στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και online στο www.cosmote.gr και στο www.germanos.gr οι καταναλωτές θα βρουν smartphones, tablets, laptops, smartwatches, τηλεοράσεις, gaming προϊόντα, gadgets και αξεσουάρ ακόμα φθηνότερα και με έως 48 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας, για να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη γκάμα.
 • Tο Black Friday με “καληνότσες” στο Πλαίσιο
  Το Πλαίσιο, βρήκε τον αρχαίο ψαλμό της Black Friday, ο οποίος υπόσχεται πολλά. Διαβάζοντάς τον, ξύπνησαν αμέτρητες προσφορές και οι πιο δελεαστικές αγοραστικές προτάσεις που θα σε κάνουν να πεις… #ΚΑΛΗΝΟΤΣΕΣ. Μαύρη Παρά-σκευη, Τιμή Κατέβα! και οι προσφορές έχουν ήδη ξεκινήσει στα καταστήματα Πλαίσιο, το plaisio.gr & το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.
 • Δυνατές Black Friday προσφορές από τη Nova
  Δυνατές Black Friday προσφορές προτείνει και φέτος η Nova. Μοναδικές ευκαιρίες σε αγαπημένα smartphones τελευταίας τεχνολογίας με κάθε νέα σύνδεση σε προγράμματα κινητής, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές, κάνουν τα καταστήματα Nova και το nova.gr τον απόλυτο “Black Friday’’ προορισμό.
  Τέλος, για όλες τις αγορές smartphones, tablets και αξεσουάρ υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με έως και 48 άτοκες δόσεις, μέσω πιστωτικών καρτών. Περισσότερες πληροφορίες για τις προσφορές, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στα καταστήματα της Nova και στο nova.gr.
 • Συνεργασία EXA Infrastructure και Lancom
  Η EXA Infrastructure και η Lancom, ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των υπηρεσιών υποδομής, καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κρίσιμο hub στην Ευρώπη. Επεκτείνοντας την παρουσία της, η EXA βρίσκεται πλέον στο κέντρο δεδομένων Balkan Gate της Lancom.
  Η στρατηγική τοποθεσία συνορεύει με τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, με συνδέσεις με την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και πέρα από αυτήν.
  Η Ελλάδα γίνεται γρήγορα ένα hot spot για συνδεσιμότητα με τη στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο και τη διασταύρωση του δικτύου της με πολλαπλά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα.
  Η ανάπτυξη της Lancom θα μπορούσε να είναι case study για πολλούς λόγους. Ένας μόνο από τους πυλώνες της στρατηγικής είναι ότι είδαν νωρίς, αυτό που δεκαετίες τώρα αρνείται να δει Πολιτεία. Ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα των Βαλκανίων…
 • ΟΤΕ, Τέρνα και Globitel σε συμφωνίες-πλαίσιο για τις έξυπνες γέφυρες
  Δεκτές έκανε το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) και τις τρεις προσφορές που κατατέθηκαν για την ανάπτυξη έξυπνων υποδομών σε γέφυρες των 13 Περιφερειών της χώρας, έργο προϋπολογισμού 180,3 εκατ. (με ΦΠΑ και δικαιώματα προαίρεσης).
  ΟΤΕ, Τέρνα και Globitel, αφού γίνει ο αναγκαίος έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα κληθούν να υπογράψουν συμφ
  ωνίες πλαίσιο για την υλοποίηση του έργου, εκτός απρόοπτου, εντός του 2024.
  Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό σημαίνει πως το αρχικό φυσικό αντικείμενο, πλην τυχόν δικαιώματος προαίρεσης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2025. Το έργο αφορά στην ανάπτυξη έξυπνων υποδομών γεφυρών για τη παρακολούθηση της δομικής απόκρισης επιλεγμένων γεφυρών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε πραγματικό χρόνο μέσω σύγχρονων συστημάτων και μεθοδολογιών ενόργανης παρακολούθησης της δομικής υγείας (Real Time Structural Health Monitoring – RTSHM).
  Κάθε περιφέρεια θα κληθεί να προτείνει και να προτεραιοποιήσει ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητάς τους τις γέφυρες αρμοδιότητάς της (περί τις 260 συνολικά) οι οποίες χρήζουν παρακολούθησης αναφορικά με την στατική τους επάρκεια, μέσα από την προμήθεια και εγκατάσταση αισθητήρων ΙοΤ (διαδίκτυο των πραγμάτων) εξειδικευμένου λογισμικού και πραγματοποίησης ελέγχων.
  Όλοι είδαμε στις πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία πόσο σημαντική είναι η συντήρηση των γεφυρών. Και όλοι ξέρουμε ότι η τεχνολογια και η πρόληψη μπορούν να κάνουν τη διαφορά…
 • Απώλειες 3 δισεκατομμυρίων από τους OTT στα SMS!
  Μια νέα μελέτη από την Juniper Research αποκαλύπτει ότι η κίνηση δεδομένων από το OTT business messaging θα φτάσει τα 375 δισεκατομμύρια μηνύματα μέχρι το 2028, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση από τα 100 δισεκατομμύρια μηνύματα το 2023.
  Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, σύμφωνα πάντα με την ίδια την εταιρεία, «είναι η φθίνουσα ποιότητα των δικτύων SMS, κάτι που ωθεί τις επιχειρήσεις να εξερευνήσουν εναλλακτικά κανάλια» επικοινωνίας.
  Η μελέτη υποστηρίζει ότι η μείωση της ποιότητας των SMS δικτύων «αποδίδεται στην αυξανόμενη επικράτηση της απάτης, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές που εφαρμόζουν οι φορείς εκμετάλλευσης για τα SMS, για τη διατήρηση των εσόδων ενόψει της επιβράδυνσης της ζήτησης από το business messaging».
  Ως αποτέλεσμα, η έκθεση προβλέπει ότι οι παγκόσμιοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα δουν μια σημαντική απώλεια στα έσοδα από SMS business messaging προς τα κανάλια των OTT, που θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η έκθεση συνιστά στους παρόχους εφαρμογών OTT να υιοθετήσουν στρατηγικές τιμολόγησης που «δελεάζουν» τις επιχειρήσεις από τις οποίες πραγματοποιούνται υψηλές δαπάνες, μακριά από τα παραδοσιακά κανάλια SMS.
  Στις τηλεπικοινωνίες είσαι συνέχεια σε ανταγωνισμό με όλους! Αυτό βέβαια είναι και ένα καλό μόνιμο κίνητρο για βελτίωση. Αν θέλουν πάντως οι πάροχοι μπορούν να αλλάξουν αρκετά την κατάσταση. Προσφέροντας καλύτερη εμπειρία και τιμές στους χρήστες.
 • Vodafone Group και Accenture προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία
  Το Vodafone Group ανακοίνωσε πως προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Accenture, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη και την επίτευξη αποτελεσματικότητας», καθώς και για να προσφέρει «νέες ευκαιρίες καριέρας στους ανθρώπους της».
  Η στρατηγική συνεργασία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αφορά στην Vodafone Intelligent Solutions, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός «πιο αποτελεσματικού οργανισμού, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και βελτιωμένη ταχύτητα στην αγορά για το χαρτοφυλάκιο του». Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, η Vodafone θα διατηρήσει το πλειοψηφικό μερίδιο, τον έλεγχο της διοίκησης και τις αποφάσεις.
  Η νέα μονάδα θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της Accenture, όπως τις ψηφιακές λύσεις και πλατφόρμες της, καθώς και την τεχνογνωσία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Θα αξιοποιήσει, επίσης, τις δυνατότητες που προσφέρει η Accenture στη δημιουργία νέων ευκαιριών καριέρας. Η Accenture θα επενδύσει περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ για μειοψηφικό μερίδιο (που δεν γίνεται γνωστό) στη συνεργασία.
  Collaboration is multiplication - John C. Maxwell
 • Νέες συνεργασίες για την ανάδειξη του 5G
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA, John Hoffman, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Μπανγκόκ, αναφέρθηκε στα σημαντικά οικονομικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την ανάπτυξη του 5G, προειδοποιώντας, όμως, τη βιομηχανία ότι πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας για την παροχή συναρπαστικών και βιώσιμων υπηρεσιών και λειτουργικών μοντέλων.
  «Ως βιομηχανία, βρισκόμαστε στη μέση μιας εξέλιξης που μετατρέπει τους παρόχους από telcos σε μελλοντικές εταιρείες tech communications», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ικανοποίηση των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων του πελάτη απαιτεί όλο και πιο περίπλοκα προϊόντα και υπηρεσίες.
  Καθώς το 5G ωριμάζει, ο Hoffman είπε ότι η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, να εισαγάγει εμπορικά βιώσιμες υπηρεσίες που ωφελούν τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων, τους κλάδους και τους καταναλωτές, αλλά και να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
  Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα. Τα οφέλη από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς μπορεί να είναι πολλά, αλλά αυτά ακόμη δεν έχουν υπάρξει, για την ευρύτερη κοινωνία. Ένας τρόπος, για να ενισχυθούν τα οφέλη, είναι οι συνεργασίες. Το αν θα υπάρξουν και ποιες θα είναι, είναι μία άλλη συζήτηση.
 • Η Apple φέρνει υποστήριξη RCS
  Η Apple γνωστοποίησε πως θα προσφέρει υποστήριξη για το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στα iPhone, μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού που θα διατεθεί στις αρχές του επόμενου έτους.
  Το RCS (Rich Communication Services), ένα πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από την GSM Association και υιοθετήθηκε από μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος Android, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την επικοινωνία στην ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω κινητών συσκευών.
  Παρόλο που η Apple συνεργάζεται με την GSMA, μέχρι αυτή τη στιγμή αρνούνταν να προσθέσει υποστήριξη RCS στα iPhone. Τώρα, ωστόσο, αλλάζει στρατηγική.
  Η Apple αναγνωρίζει τώρα ότι το RCS είναι μια βελτίωση σε σχέση με τα MMS και τα SMS, αλλά κάνει σαφές ότι δεν θα αντικαταστήσει το iMessage και το πλήθος λειτουργιών του, όπως τα memojies, τα αυτοκόλλητα και τη δυνατότητα επεξεργασίας και ακύρωσης μηνυμάτων. Αντίθετα, η τυπική υποστήριξη RCS θα διατεθεί μέσω μια ενημέρωσης λογισμικού και, στη συνέχεια, θα εναπόκειται στις παρόχους κινητής να την προσθέσουν.
  Επί της ουσίας, η εταιρεία κάνει ένα βήμα πίσω, όσον αφορά στην “αντίσταση” που έδειχνε απέναντι στα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί το Android. Και όλα αυτά, με απλά λόγια, ξεκινούν από τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες.
 • «Δεν είναι σαφές» ότι χρειάζεται fair share λένε οι Βέλγοι!
  Δεν υπάρχει σαφής ανάγκη βάσει της οποίας θα αναγκαστούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους για την ανάπτυξη του 5G και του broadband, όπως ανακοίνωσε η βελγική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών IBPT-BIPT.
  Οι ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσπάθησαν να πιέσουν τις μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft, ώστε να βοηθήσουν στο κόστος της κάλυψης των δικτύων 5G, αλλά αυτό πιθανότατα θα απαιτήσει αναμονή μέχρι την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2024. Και ο καιρός περνάει…
  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ζητήσει αυτό που χαρακτηρίζουν ως «fair share» – και που οι εταιρείες του Big Tech, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν ότι θα ισοδυναμεί με «φόρο Διαδικτύου». Η βελγική ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα μόνιμο, ξεχωριστό ταμείο για τη χρηματοδότηση προσωρινών αναγκών στις επενδύσεις μπορεί να μην είναι κατάλληλο, καθώς υπάρχουν ήδη σχέδια για εξάπλωση των οπτικών ινών και επειδή ορισμένες αγροτικές περιοχές θα επωφεληθούν από κρατική ενίσχυση.
  Αυτό που χαρακτηρίζεται ως δίκαιο μερίδιο, ξεκίνησε με αρκετή υποστήριξη και πολλές σύμφωνες γνώμες. Τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε μία αλλαγή , που προφανώς οφείλεται στις πιέσεις made in the USA. Στο μεταξύ τα δίκτυα μειώνουν το Capex τους, γιατί δεν είναι δυνατόν να επενδύουν για να “ταΐζουν” τους Big Tech. Τις συνέπειες τις πληρώνουμε όλοι!
 • Οι ζημιές στα υποθαλάσσια καλώδια, μάλλον οφείλονται σε μία άγκυρα!
  Η Φινλανδία και η Εσθονία υπέβαλαν επίσημη νομική ειδοποίηση προς την Κίνα, ζητώντας τη συνεργασία της, ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας που πραγματοποιούν για ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας στη Βαλτική Θάλασσα.
  Οι αρχές της Φινλανδίας και της Εσθονίας διερευνούν τη ζημιά του αγωγού αερίου Balticconnector και ενός τηλεπικοινωνιακού καλωδίου που συνδέει τις δύο χώρες. Και τα δύο υπέστησαν ζημιές γύρω στις 7 με 8 Οκτωβρίου. Ένα τηλεπικοινωνιακό καλώδιο που συνδέει την Εσθονία με τη Σουηδία υπέστη επίσης ζημιά την ίδια νύχτα, μαζί με ένα από τα καλώδιο της Ρωσίας, που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι όλα αυτά τα περιστατικά συνδέονται.
  Μετά από προκαταρκτική έρευνα, οι αρχές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε ένα κινεζικό σκάφος, το NewNew Polar Bear, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή που προκλήθηκε η ζημιά. Οι φινλανδικές αρχές ανέφεραν ότι το πλοίο μπορεί να έριξε άγκυρα στον βυθό της θάλασσας, προκαλώντας ζημιά στον αγωγό και τα τηλεπικοινωνιακά καλώδια.
  Ένα κινεζικό πλοίο που έριξε άγκυρα, φαίνεται πως προκάλεσε ζημιά στα καλώδια και τώρα μάλλον κάνουν τον…Κινέζο!
 • Η Vodafone διερευνά «ευκαιρίες ενοποίησης»
  Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Vodafone Group, Margherita Della Valle, δήλωσε ότι ο όμιλος συνεχίζει να διερευνά μια σειρά επιλογών για τις δραστηριότητες του στην Ιταλία, που είναι η τελευταία από τις τρεις ευρωπαϊκές αγορές της εταιρείας που παρουσιάζουν προκλήσεις. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο, η Della Valle επανέλαβε ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι τρεις αγορές στην Ευρώπη όπου «η δομή του κλάδου δεν μας επιτρέπει να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη».
  Επισήμανε ότι η Vodafone έχει ήδη λάβει μέτρα, τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ισπανία, ανακοινώνοντας μια προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Vodafone UK και της Three UK και στη συνέχεια συμφωνώντας να πουλήσει τη Vodafone Ισπανίας στη Zegona. Στην Ιταλία, «θα συνεχίσουμε να διερευνούμε ευκαιρίες ενοποίησης», είπε η Della Valle, αν και τόνισε ότι η κατάσταση της Vodafone στην Ιταλία είναι «πολύ διαφορετική από τη θέση της στην Ισπανία», η οποία είναι μια αγορά που παρουσιάζει προκλήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
  Management is not a science, it is an art.- Michael Eisner
 • Σε λειτουργία οι δορυφόροι του Kuiper
  Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα δύο πρωτότυπα δορυφόρων για το δίκτυο Kuiper λειτουργούν με επιτυχία σε τροχιά. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την εμπορική αξιοποίηση των δορυφόρων το 2024 για να ανταγωνιστεί το Starlink του Elon Musk στην παροχή παγκόσμιας ευρυζωνικής υπηρεσίας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ απαιτεί από την Amazon να αναπτύξει το ήμισυ του σχεδιαζόμενου δορυφορικού δικτύου μέχρι το 2026.
  Και δεν είναι μόνο η FCC που πιέζει. Είναι και η αγορά: Η πραγματοποίηση αλλαγών για καλύτερη απήχηση στον πελάτη είναι Καινοτομία λέει ο Peter Drucker…
 • Κατά 7% θα μειωθεί το capex των τηλεπικοινωνιακών παρόχων
  Τάση επιβράδυνσης καταγράφουν οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων διεθνώς, με την Ελλάδα να κινείται, πάντως, σε αντίθετη τροχιά από τη διεθνή αγορά.
  Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Dell'Oro Group, το παγκόσμιο capex στις τηλεπικοινωνίες αναμένεται να μειωθεί σωρευτικά κατά 7% έως το 2025 (με χρονιά αναφοράς το 2022), αντικατοπτρίζοντας τόσο τις αβέβαιες μακροοικονομικές συνθήκες, όσο και τις δομικές τάσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
  Μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε βήματα πίσω για να πάρουμε φόρα. Ένα δάκρυ σήμερα είναι μια επένδυση στο γέλιο αύριο.
 • Streaming… δια του αρραβώνος!
  Όσο οδεύουμε προς τον Χειμώνα αυξάνονται οι αναγκαίες για οικιακή κατανάλωση συνδρομητικές streaming υπηρεσίες αλλά και το ύψος των συνδρομών. Και καλά, για τις εγχώριες (Cosmote, Nova) να το καταλάβουμε, καθώς πληρώνουν προσωπικό και ασφαλιστικές εισφορές, παράγουν περιεχόμενο και επιβαρύνονται με δυσανάλογα υψηλότερες φορολογίες (φόρος συνδρομητικής) αλλά και με το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ από το οποίο απαλλάσσονται τα κανάλια εθνικής εμβέλειας (όχι όμως και οι εκδότες εφημερίδων, οι ιδιοκτήτες Ρ/Σ και οι ψηφιακοί παίκτες που διαμαρτύρονται εντόνως σε επιστολή τους στον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο).
  Αλλά το τιμαριθμικό «άλμα» της Apple TV από 6,99 ευρώ στα 9,99 ευρώ τον μήνα αρχής γενομένης από τις 3 Δεκεμβρίου, το «κατακόρυφο» της συνδρομής της Disney+ από τα 8,99 ευρώ στα 10,99 ευρώ τον μήνα και για υφιστάμενους πελάτες, η εκτόξευση της σύνδεσης του Netflix στο φάσμα από 7,99 ευρώ έως 13,99 ευρώ και του Amazon Prime Video στα 8,99 ευρώ δεν χωνεύονται εύκολα. Λιγότερο «δύσπεπτη» είναι η αύξηση της τιμής του σινεφίλ CINOBO από τα 7,99 ευρώ στα 8,99 ευρώ, ενώ αρκετά τίμια είναι η τιμολογιακή πολιτική του ΑΝΤ1+ που ξεκινάει από τα 4,99 ευρώ και φτάνει τα 9,99 ευρώ. Οι πλατφόρμες δεν πνίγουν τον χρήστη, δεν του ζητάνε ντε και καλά «γάμο» με ετήσια συνδρομή, τους αρκεί ένας αρραβώνας και αν θέλει να φύγει, του τραγουδάνε «μην φεύγεις μη» βομβαρδίζοντάς τον με προσφορές.
  Αλήθεια, γιατί ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ζητά την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, αποφεύγει να θέσει το ζήτημα της φορολόγησης των ψηφιακών πλατφορμών και των υπηρεσιών streaming στην Ελλάδα;
 • Πως η ΑΙ και τα deep fakenews κατάφεραν να χακάρουν τον Alpha
  Την περασμένη Πέμπτη διακινήθηκε στα So Me κατασκευασμένο από αγνώστους, βίντεο που χρησιμοποιούσε παράνομα το λογότυπο του Alpha καθώς και την εικόνα της δημοσιογράφου του σταθμού Βίκυς Χαντζή, με τρόπο ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για απόσπασμα εκπομπής.
  Στο παράνομο βίντεο, είχε ενσωματωθεί υλικό εντελώς άσχετο με το σταθμό και είχε τύχει επεξεργασίας, με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (deep fakenews), η φωνή της Βίκυς Χαντζή, ώστε να φέρεται να ενημερώνει και παρακινεί τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό καζίνο που δήθεν ανήκει σε γνωστό blogger του εξωτερικού.
  Ω καιροί ω διαφημιστικά ήθη…
 • Πόσο πουλήθηκε το iefimerida;
  Αντί 7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η New Media Network Synapsis που διαχειρίζεται το iefimerida του Χρ. Ράπτη, στην τριανδρία των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη.
  Το επιχειρηματικό τρίδυμο αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά ένα 360ο «χαρτοφυλάκιο» media, αρχίζοντας από το περιφερειακό Action 24, αποκτώντας τα δικαιώματα μέρους του προγράμματος του επίσης περιφερειακού Attica TV και φυσικά αγοράζοντας και ανασταίνοντας το site Flash.gr.
  Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα “στήνουν” το mediaκό κομμάτι. Που να δείτε τη συνέχεια…
 • Ήγγικεν η ώρα για τα δικαιώματα Champions, Europa και Conference League
  Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να κλείσει το θέμα των δικαιωμάτων για τους αγώνες Champions League, Europa League και Conference League για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2024 – Αυγούστου 2027.
  Το συμβόλαιο της Cosmote βέβαια λήγει το καλοκαίρι του 2024, αλλά η συμφωνία με την ΤΕΑΜ Marketing για την επόμενη περίοδο, πρέπει να κλείσει από τώρα.
  Οι μονομάχοι βεβαίως είναι η Cosmote TV των 650.000 συνδρομητών και η Nova των 430.000 αντίστοιχα.Οι κινήσεις κάτω από το τραπέζι είναι πολλές αφού κάθε πλευρά ακονίζει και γυαλίζει τα όπλα της. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, αλλά από την άλλη μοιάζει να υπάρχει ένα είδος “moratorium” ανάμεσα στους δύο παρόχους, αν και ο ανταγωνισμός είναι πάντα ανταγωνισμός!
  Η αίσθηση είναι ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι και ότι τα γυαλισμένα όπλα μάλλον σε “παρέλαση” θα χρησιμοποιηθούν παρά σε…επέλαση!
 • Το Star Κεντρικής Ελλάδας διαθέσιμο στην ΕΟΝ
  Με ένα ακόμη κανάλι εμπλουτίζεται η ΕΟΝ, η πλατφόρμα της Nova! Aπό τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν στην EON (θέση 730 και με δυνατότητα 7 days catch-up) τo Star Κεντρικής Ελλάδας.
  Γνωρίζοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Star Κεντρικής Ελλάδος, είναι σίγουρα ένα καλό νέο!
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
GY-1537-600X80-1
 • Εξαγοράστηκε η Gameplanner.AI
  Η Airbnb προχώρησε στην εξαγορά της Gameplanner.AI, έναντι ενός ποσού κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η Gameplanner.AI θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των έργων της Airbnb στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
 • 8 δισεκατομμύρια δολάρια πλήρωσε η Google
  Η δίκη της Google εναντίον της Epic αποκάλυψε ότι η Google πλήρωσε τη Samsung 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών, για να τοποθετήσει τις υπηρεσίες της ως προεπιλεγμένες στα κινητά της Samsung.
 • Απόσχιση κλάδου της SingularLogic
  SingularLogic και Epsilon SingularLogic αποφάσισαν να εκκινήσουν διαδικασία απόσχισης του κλάδου παροχής υπηρεσιών και πωλήσεων ολοκληρωμένων συστημάτων σε επιχειρήσεις λιανικής και καυσίμων της SINGULARLOGIC («Κλάδος R&F») και την εισφορά του στην EPSILON SINGULARLOGIC.
600x80 LTBC digital banner
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Κι αν η Black Friday κρύβει παγίδες;
  Φοβάσαι τις “παγίδες” της Black Friday; Μην κάνεις σενάρια! Μπες στο BestPrice.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα και ανακάλυψε πραγματικές προσφορές! Είσαι επιφυλακτικός όταν βλέπεις μια προσφορά αν όντως είναι προσφορά; Αναρωτιέσαι που μπορείς να βρεις τις καλύτερες Black Friday προσφορές συγκεντρωμένες; Σκέφτεσαι κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο πριν κάνεις μια ηλεκτρονική αγορά; Μην κάνεις σενάρια! Στο BestPrice.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών από 3.700+ καταστήματα, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτεροι retailers στην Ελλάδα, μπορείς να ανακαλύψεις πραγματικές προσφορές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.
 • Στο SHOPFLIX όλοι κερδίζουν! Εσύ θα το χάσεις;
  Τώρα κάνεις την παραγγελία σου και κερδίζεις 5€ δωροκάρτα SHOPFLIX! Μια αγορά -όσο και αν κοστίζει- αρκεί για να βγεις τόσο απλά κερδισμένος και στην επόμενη παραγγελία σου! Και όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω Black Friday, την καλύτερη περίοδο για shopping. Με αυτό τον τρόπο οι Black Friday αγορές σου γίνονται ακόμα πιο συμφέρουσες. Τι σε συμφέρει ακόμα περισσότερο; Όσες φορές και να αγοράσεις… τόσες δωροκάρτες 5€ θα κερδίσεις!
600x80 avm 7-7-20 sent
cl8-sept-2019-600x80
 • Nova
  HΑγγελική Ελευθερίου έμπειρο στέλεχος στο χώρο της Επικοινωνίας, αποχώρησε από την Nova, όπου κατείχε τη θέση Corporate Affairs και ESG Senior Manager.
 • Amazon: Επιστροφή στο γραφείο και προαγωγές
  Η Amazon έχει υιοθετήσει μια πολιτική που απαιτεί από τους εργαζόμενους να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, με την τήρηση αυτής της πολιτικής να επηρεάζει πλέον τις αποφάσεις για προαγωγές.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
 • Από την ώρα που η οπτική ίνα περνάει μπροστά από τα σπίτια, το Smart Readiness πάει σε 120.000 σπίτια ώστε να δώσει το voucher για να περάσει η οπτική ίνα και να ανέβει στα διαμερίσματα. Το δεύτερο κομμάτι είναι το Gigabit Voucher, μέσα στο 2024, για να «χρηματοδοτήσει» τους πολίτες και τους επιχειρηματίες ώστε να βάλουν την οπτική ίνα στο σπίτι και στο γραφείο τους. Παράλληλα θα χρηματοδοτήσει τη συνδρομή ώστε να δουν την ταχύτητα του internet να φτάνει στο 1Gbps. Πρόκειται, αναμφίβολα για έργα πολύ σημαντικά για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας μέσα στο 2024 στην Ελλάδα!
  Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακης Διακυβέρνησης

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

facebook twitter youtube instagram linkedin