weekly D 21-1-22 sent

Για να γυρίσει ο Δείκτης θέλει δουλειά πολλή

Αν και υπάρχει σημαντική πρόοδος στην ψηφιακή εξέλιξη της χώρας, χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά, κυρίως στο κομμάτι των σταθερών δικτύων υψηλών ταχυτήτων.
Αυτό δείχνει η πρώτη έκθεση για την κατάσταση της ψηφιακής δεκαετίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όσον αφορά στην Ελλάδα σημειώνει ότι έχει περιθώρια να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην ψηφιακή μετάβαση, και να συμβάλει στις συλλογικές προσπάθειες για να επιτύχει τους στόχους της Ψηφιακής Δεκαετίας.
Επισημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα είναι πως η χώρα μας, εξακολουθεί να στερείται συνολικής στρατηγικής για τον συντονισμό των επενδύσεων και των πρωτοβουλιών, όσον αφορά τον στόχο της Ψηφιακής Δεκαετίας 2030, που θέλει συνδεσιμότητα Gigabit για όλους. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε πολύ πίσω στην κάλυψη δικτύων σταθερής πολύ υψηλής χωρητικότητας, με μόλις 28% έναντι 73% του μέσου όρου της ΕΕ.
Αντίθετα, στην κινητή είμαστε μπροστά από το μέσο Ευρωπαϊκό όρο, έχοντας πετύχει συνολική κάλυψη 5G 86% το 2022.
Σαν χώρα, ίσως το πρόβλημα μας, ανάγεται στο προαιώνιο ερώτημα του αυγού και της κότας, αφού η ζήτηση ψηφιακών εργαλείων και ταχυτήτων, εκ μέρους μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι στο απογοητευτικό 41%, απέχοντας πολύ από τον μέσο όρο 69% της ΕΕ.
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η χαμηλή ζήτηση είναι αποτέλεσμα της χαμηλής προσφοράς ή το αντίθετο. Εντύπωση, για παράδειγμα, μας κάνει ότι μόνο το 15% των ελληνικών ΜμΕ χρησιμοποιούσε το 2022 υπηρεσίες cloud, και αναρωτιόμαστε αν έχουν μικρά τοπικά δίκτυα in-house, ή ένας μόνο υπολογιστής είναι η ψυχή της επιχείρησης. Τώρα, αν είναι να μιλήσουμε για επάρκεια προσωπικού, ειδικευμένου στις ΤΠΕ, την υιοθέτηση Big Data, ή ΑΙ… αφήστε καλύτερα.
Αν και δυνατό χαρτί της χώρας μας είναι ήδη η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη, ο στόχος της ΕΕ προβλέπει το 100% των υπηρεσιών να είναι προσβάσιμες από τον πολίτη μέχρι το 2030, οπότε ο κ. Παπαστεργίου έχει σηκώσει τα μανίκια και τρέχει!

Και εις κατώτερα

Ευθυγραμμίζονται χρόνο με τον χρόνο οι πάροχοι με τις προσδοκίες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να βλέπουμε συνεχή μείωση των ποσοστών που καταλαμβάνουν οι καταγγελίες για τις τηλεπικοινωνίες, επί που συνόλου των εισερχομένων καταγγελιών, στον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Με ανώτατο υψηλό που καταγράφηκε το 2018, και έφτανε το δυσθεώρητο νούμερο του 40,3%, άρχισε σιγά σιγά να μειώνεται στο 26,3% το 2020, στο 20,3% το 2021, και στο 13,1% το 2022.
Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι τα νούμερα αυτά είναι άμεσα εξαρτώμενα από το σύνολο των καταγγελιών που φτάνουν στο ΣτΚ, και άρα επηρεάζονται από την εκρηκτική άνοδο των καταγγελιών που αφορούν τον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών.
Όμως, ακόμη και μετά την αναγωγή σε απόλυτα νούμερα, τα παράπονα για τις τηλεπικοινωνίες βαίνουν μειούμενα, κάτι που δείχνει ότι οι πάροχοι δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην ενημέρωση των καταναλωτών, και έχουν φροντίσει να μειώσουν τα «ψιλά γράμματα» στις συμβάσεις τους.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα παράπονα που κατατάσσονται στην κατηγορία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυμεταφορών, είναι και αυτά που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Έτσι το 2021, τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, οι απάτες, και κατ’ επέκταση τα παράπονα, με ηλεκτρονικά καταστήματα, λόγω επιτηδείων οι οποίοι βρήκαν «πεδίον δόξης λαμπρόν» κατά τη διάρκεια των lockdowns, καθώς και ο υπέρμετρος όγκος εργασιών που είχαν να διεκπεραιώσουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών, ακριβώς λόγω της εκρηκτικής ανόδου των ηλεκτρονικών αγορών, οδήγησαν σε αύξηση των αναφορών / καταγγελιών στον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Σε κάθε περίπτωση, γίνονται σημαντικά βήματα ώστε να επιτευχθεί ευθυγράμμιση των προσδοκώμενων με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ φυσικά ο παράγοντας που θα οδηγήσει κοντά στο μηδέν τα παράπονα για τις τηλεπικοινωνίες, θα είναι η εγκατάσταση γραμμών με εγγυημένη ταχύτητα και υψηλή αξιοπιστία.
Και εις… κατώτερα, λοιπόν, ευχόμαστε εμείς!

New York… “Grimes”?

Αυτό ήταν το λογοπαίγνιο συναδέλφου το πρωί που έσκασε η είδηση για τον Γεωργιάδη. Προσωπικά, διαφώνησα με τη λέξη grimes (μουτζούρα, βρωμιά, λίγδα). Διότι, μάλλον γελάσαμε από την πρώτη στιγμή, παρά τους πήραμε σοβαρά…
Λοιπόν, λέει η είδηση: ο Άδωνις έλαβε δώρο κινητό και υπολογιστές για να κλείσει δουλειά για λογαριασμό της Huawei.
Μα καλά; Για ποιους μας περάσατε στην Ελλάδα αγαπητοί New York Times; Για κάποιους που θα μπορούσατε να “λαδώσετε” με τρεις συσκευές συνολικής αξίας 3000€, για να κλείσετε δουλειές εκατομμυρίων;
Ποιος σοβαρός άνθρωπος θέλετε να σας πιστέψει;
Αφήνω, που ο Άδωνις ως υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ από την άλλη έχει κλείσει δουλειές πολλών δισ με αμερικανικές εταιρείες.
Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας συκοφαντείτε όπως κάνατε στην κρίση, που μας χαρακτηρίζατε εσείς και οι όμοιοι σας “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”;
Προσωπικά έχω υπολογιστή Lenovo, κινητό Samsung και smartwatch Huawei. Για τι από αυτά πρέπει να φοβάμαι; Θα χτυπήσει μια μέρα το κουδούνι και δεν θα είναι ο γαλατάς;
Που μπορεί να φτάσει άραγε αυτή η παράνοια με τη Huawei; Που πήγε η σοβαρότητα που είχε κάποτε η εφημερίδα σας; Νά’ είστε πάντως καλά, γιατί γελάσαμε λιγάκι και το χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο, με τόσα που περνάμε ως χώρα.
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χαμογελάω, αλλά δεν κοιμάμαι καλά λόγω ανασφάλειας. Περιμένω την ώρα που θα καταταγεί ο Κασσελάκης και θα πάει στα σύνορα, για να αισθάνομαι ασφάλεια.
Κατά τα άλλα καλά περνάμε με το reality show και το σόι του. Ωστόσο, αν στην TV δεν σου αρέσει το reality αλλάζεις κανάλι. Εδώ τι θα αλλάξουμε; Χώρα;
Προσωπικά, πιστεύω ότι για να ψηφίσεις Κασσελάκη πρέπει να είσαι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου ή να είσαι τελείως απελπισμένος.
Ωστόσο, εσείς που μας διαβάζετε και είστε προφανώς σκεπτόμενα άτομα, σκεφτείτε γιατί η πρώτη του συνέντευξη - παρουσίαση έγινε στο κανάλι του Βαρδινογιάννη και όχι στη δημόσια ΕΡΤ, όπως θα ήταν λογικό. Μήπως εκεί ήταν το κλίμα πιο “οικείο”;
Ας περάσουμε τώρα στο γεγονός αυτής της εβδομάδας που δεν είναι άλλο από το διπλό συνέδριο Mobile Connected World + Hotel Tech που θα γίνει την Πέμπτη 5/10 στο Divani Caravel.
Ξεκινάμε στις 10 το πρωί με την πρώτη ενότητα να εστιάζει στο θέμα “Φυσικές καταστροφές και Τεχνολογία”, ενώ η επόμενη ενότητα ασχολείται με το συναφές θέμα Smart Cities. Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές.
Είστε όλοι καλεσμένοι, για να αναζητήσουμε τις λύσεις και να θωρακίσουμε τη χώρα, προκειμένου να μην ξαναντικρύουμε τις εικόνες που είδαμε τον τελευταίο μήνα.
Δηλώστε απλά δωρεάν συμμετοχή με ένα click και σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.
Καλό μήνα και CU there!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Συνήγορος του Καταναλωτή: Μειώθηκαν κατά 50% οι καταγγελίες
  Στο 13,1% επί του συνόλου, έναντι 20,3% το 2021 και 26,3% το 2020 μειώθηκαν οι αναφορές που λαμβάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, το 2022 σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής που κατατέθηκε στη Βουλή.
  Σημειώνεται ότι υπήρξαν χρονιές όπως το 2018 και το 2017 κατά τις οποίες οι αναφορές – παράπονα για τους προαναφερόμενους κλάδους από τους καταναλωτές είχαν φτάσει το 40,3% και το 38,5% αντίστοιχα.
  Το 2022, ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχθηκε κατά 17,2% περισσότερες αναφορές σε σχέση με το 2021 (13.374 έναντι 11.407) εξαιτίας κυρίως της εκτόξευσης του αριθμού αναφορών στους κλάδους της ενέργειας (αύξηση κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το 2021) και των μεταφορών (αύξηση κατά σχεδόν 96% σε σχέση με το 2021).
  Σημειώστε πως το 49,3% των καταγγελιών για την αγορά μας αφορούσαν τη σταθερή τηλεφωνία και το 25% την κινητή. Οι σταθερές επικοινωνίες φαίνεται πως φέρνουν περισσότερα παράπονα και πως οι ασύρματες μεταδόσεις είναι ευκολότερες!
 • Big Tech
  Λέγεται ότι η κάθετη θέση της Ελλάδας υπέρ της επιβολής τέλους στους μεγάλους υπερ των παρόχων πρόκειται να αλλάξει και να γίνει πιο ήπια. Προφανώς μετά από υπερατλαντικές πιέσεις και δράσεις του lobbying των 113 εκατ ευρώ. Ανυπομονούμε να δούμε τη νέα διατύπωση…
  Μπορείς να πεις τα καλύτερα πράγματα με τον χειρότερο τρόπο, ή τα χειρότερα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Για να δούμε τι θα δούμε…
 • Nova: Ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος & all included @ 13 ευρώ!
  Την προηγούμενη εβδομάδα η Nova ανακοίνωσε ότι είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής, με βάση τα επίσημα στοιχεία Ιανουαρίου - Ιουνίου 2023. Και για όσους δεν το… εμπέδωσαν, βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια. Καλά μέχρι εδώ, αλλά δεν βλέπετε την είδηση θα μου πείτε. Well, η είδηση είναι ότι για να το γιορτάσει έχει μια super - duper προσφορά με συμβόλαιο από 13 ευρώ το μήνα. Και όχι ότι νάναι, αφού προσφέρει απεριόριστα λεπτά ομιλίας και SMS και 2GΒ mobile data, που ανεβαίνουν στα 6GB για 18 ευρώ το μήνα.
  Ο Μιχάλης βγάζει άσσους από το μανίκι χωρίς να “χαλάει” την αγορά. Και αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει από παλιά. Η Nova επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα και κερδίζει, αργά αλλά σταθερά, νέους φίλους.
 • Η ψηφιακή δεκαετία απαιτεί περισσότερα
  Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη έκθεση για την κατάσταση της ψηφιακής δεκαετίας, παρέχοντας, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια «ολοκληρωμένη επισκόπηση της προόδου προς την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, για να καταστεί η ΕΕ περισσότερο ψηφιακά κυρίαρχη, ανθεκτική και ανταγωνιστική».
  Για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει πως η χώρα μας έχει περιθώρια να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην ψηφιακή μετάβαση και να συμβάλλει στις συλλογικές προσπάθειες για να πετύχει τους στόχους της Ψηφιακής Δεκαετίας. «Ενώ η Ελλάδα έχει κάνει γρήγορη και απτή πρόοδο στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζονται σημαντικά κενά σε άλλες πτυχές, όπως η χαμηλή κάλυψη δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας και ο μικρός αριθμός ειδικών στις ΤΠΕ.
  Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Πάντα κάνω αυτό που δεν μπορώ να κάνω, με σκοπό να διαπιστώσω αν μπορώ να το κάνω, έλεγε ο Πικάσο
 • Back2School: H Nova στηρίζει τους φοιτητές!
  H NOVA καλύπτει τις επικοινωνιακές ανάγκες των φοιτητών για ακόμη μία χρονιά, με αποκλειστικές προσφορές και προνόμια.
  Με ασύλληπτες ταχύτητες 5G, απεριόριστα λεπτά ομιλίας και SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα, προστασία από ανεπιθύμητες χρεώσεις, δωρεάν παροχή χρήσης εξοπλισμού Wi-Fi Router και δωρεάν τέλη ενεργοποίησης, τα φοιτητικά προγράμματα της Nova καλύπτουν τις ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
  Οι Back2School προσφορές της Nova όμως δεν περιορίζονται μόνο στους φοιτητές.
  Το Νέο FREE2GO της Nova είναι η ιδανική πρόταση για όλους, φοιτητές και μη, που θέλουν να έχουν τον έλεγχο αλλά δεν θέλουν δεσμεύσεις.
  Όταν το back2school συνδυάζεται με το back2success της Nova, τότε κάτι καλό προκύπτει.
 • Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Nova
  Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 310 εκατ., χωρίς ωστόσο την καταβολή μετρητών, αλλά με μετοχοποίηση απαιτήσεων, αποφάσισε η γενική συνέλευση της NOVA, σβήνοντας έτσι συσσωρευμένες ζημιές και αρνητική καθαρή θέση, ενώ παράλληλα θα μειώσει και τον δανεισμό με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων.
  Στις 21 Σεπτεμβρίου, η έκτακτη γενική συνέλευση της Nova αποφάσισε την έκδοση 15.500.000 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, με τιμή διάθεσης 20 ευρώ ανά μετοχή.
  Η αύξηση καλύπτεται με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων, που προφανώς ανήκουν στον όμιλο United/BCP, ως απόρροια ενδοομιλικού δανεισμού.
  H γυναίκα του αυτοκράτορα δεν φτάνει να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται. Οπότε, μία διόρθωση ήταν απαραίτητη. Έτσι, για να σωπαίνουν και οι φαρμακόγλωσσες…
 • Η Space Hellas εκσυγχρονίζει το Λιμενικό
  Νέο έργο της ΚτΠ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναλαμβάνει η Space Hellas. Έχει προϋπολογισμό 3,56 εκατ. ευρώ, και αφορά την προμήθεια πληροφοριακού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για το αρχηγείο του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το έργο θα ενισχύσει τη δυνατότητα συντονισμού και επικοινωνίας των Λιμενικών Αρχών με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με στόχο την πολυεπίπεδη βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης των στελεχών στα καθήκοντά τους και την αμεσότητα.
  Οι ανάγκες μεγαλώνουν και η αποστολή του Λιμενικού αναβαθμίζεται. Οπότε, είναι λογικό να αναβαθμίζεται και ο εξοπλισμός του. Απλά με τη Space πιάνει… διαστημικά επίπεδα!
 • Recharge
  Κάποιος να πει στον Stefanos που δηλώνει στην TV ότι πάει σε κατάστημα για να βάλει μονάδες στο καρτοκινητό του, ότι αυτό γίνεται και online.
  Πόσα έχεις να μάθεις Stefanos…
 • ΕΕΤΤ: Έλεγχος και Εποπτεία Φάσματος με Drones
  Η ΕΕΤΤ ανακοινώνει την οριστική παραλαβή του υποέργου «Προμήθεια Τηλεκατευθυνόμενων Πτητικών Μέσων στα οποία θα εγκατασταθούν φορητά συστήματα εποπτείας Φάσματος», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη καινοτόμου εκτεταμένου Συστήματος Εποπτείας Φάσματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ΣΕΦΕ)» (MIS 5029958).
  Η Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους. Η συνολική δαπάνη για το υποέργο ανήλθε σε 167.068,92€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και υλοποιήθηκε εντός έξι μηνών με Ανάδοχο την εταιρεία Ucandrone.
  «Νέοι τρόποι βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας: Τεχνητή Νοημοσύνη, IoT, Μεγάλα Δεδομένα, Επαυξημένη Πραγματικότητα, Blockchain, Drones, Μηχανική Μάθηση» σύμφωνα με το SupplyChainToday.com. Όλα αυτά λειτουργούν και την εποπτεία φάσματος!
 • Κοινωνία της Πληροφορίας: Τα πάντα για την ανάπτυξη
  Ψηφιακά έργα άνω του 1 δισ. ευρώ έχει ολοκληρώσει η Κοινωνία της Πληροφορίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποτελώντας το βασικό γρανάζι του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον «αγώνα» για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό βιβλίο απολογισμού, η ΚτΠ έχει αναλάβει σημαντικά projects, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΚτΠ έχει αναλάβει όλο τον όγκο των έργων που αφορούν την ψηφιοποίηση, ενώ μέχρι και το 2025 αναμένεται να προκηρύξει έργα περίπου 1 δις. ευρώ.
  Η ΚτΠ δεν είναι απλά ένα γρανάζι της ανάπτυξης. Είναι το κιβώτιο ταχυτήτων που καθορίζει πολλές παραμέτρους. Και για την ώρα - δόξα τω θεώ- δουλεύει άψογα!
 • Κωτσόβολος
  Στην τελική ευθεία η Κωτσόβολος, αφού οι επενδυτές έχουν σχεδόν ενημερωθεί και πλέον ετοιμάζουν τις τελικές προσφορές τους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η τελευταία φάση και θα γνωρίζουμε τον νέο ιδιοκτήτη.
 • Ρυθμιστικό καθεστώς για καλώδια: BEREC ξηράς, αέρος και θαλάσσης!
  Ο ανταγωνισμός και η δυναμική της αγοράς μετά την είσοδο νέων παρόχων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην εγκατάσταση και λειτουργία υποθαλάσσιων τηλεπικοινωνιακών καλωδίων και οι προσδοκίες σχετικά με την εξέλιξη του ευρωπαϊκού και εθνικού ρυθμιστικού πλαισίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο virtual workshop που πραγματοποίησε ο BEREC.
  Πάνω από 200 συμμετέχοντες από 30 χώρες παρακολούθησαν το εργαστήριο και αλληλεπίδρασαν με τους ομιλητές, σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση της διεθνούς δραστηριότητας γύρω από τα υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακά καλώδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Ενώ το θεσμικό μοντέλο της ΕΕ αναγνωρίστηκε ως φιλικό προς τις επιχειρήσεις και πολλά υποσχόμενο παγκοσμίως, οι ομιλητές του κλάδου πρότειναν ότι ο εξορθολογισμός και η εναρμόνιση των εθνικών πολιτικών και υποχρεώσεων θα είναι επωφελής, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό καθεστώς για τα υποθαλάσσια καλώδια σε εθνικό επίπεδο: εμπλέκονται αρκετοί εθνικοί φορείς και άλλες αρχές και οι διοικητικές διαδικασίες διαφέρουν αρκετά από τη μια χώρα στην άλλη.
  Χρειάζεται να μπει μία τάξη και στα υποθαλάσσια καλώδια. Από την άλλη αυτό που θεωρούμε τάξη, είναι η επικρατούσα μορφή χάους - Kerry Thornley
 • Πρωτιά στην Τεχνητή Νοημοσύνη για έλληνες φοιτητές του ΟΠΑ
  Ομάδα φοιτητών και ερευνητών του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό τεχνητής νοημοσύνης, μια διάκριση την οποία πετυχαίνει συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια.
  Πρόκειται για τον διαγωνισμό «ImageCLEFmed Caption», στον οποίο παίρνουν μέρος συστήματα ερευνητικών ομάδων, που με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιχειρούν να συνδέσουν αυτόματα ιατρικές εικόνες από ακτινογραφίες, υπερήχους, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες κλπ, με ετικέτες ιατρικών εννοιών για την καλύτερη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, αλλά και να παράγουν κείμενα ιατρικών διαγνώσεων.
  Η ερευνητική ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέλαβε στον φετινό διαγωνισμό την πρώτη θέση στην αυτόματη ανάθεση ιατρικών ετικετών (Concept Detection) και την τρίτη θέση στην αυτόματη περιγραφή ιατρικών εικόνων (Caption Prediction).
  Στο βασίλειο της επιτυχίας μπαίνει κανείς από την πύλη της δράσης και της προσπάθειας. Μπράβο στα παιδιά και πάντα επιτυχίες!
 • Αιγάλεω “Smart City”από την CBS και την DotSoft
  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο του Δήμου Αιγάλεω “Smart City” από την ένωση εταιρειών Cosmos Business Systems & DotSoft. Δημιουργήθηκε μία εξειδικευμένη πλατφόρμα για την ενίσχυση της δημόσιας διακυβέρνησης, αλλά και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Αιγάλεω. Στην έξυπνη ψηφιακή πλατφόρμα smartcity.egaleo.gr, που είναι σε πλήρη λειτουργία υπάρχει ένα σύνολο εργαλείων που συνεισφέρει στη συλλογή χρήσιμων δεδομένων, τα οποία επιτρέπουν σε αρμόδιους φορείς και πολίτες, να λάβουν έξυπνες αποφάσεις με θετικά αποτελέσματα.
  Στην άρτια υλοποίηση του έργου, καθοριστικό ρόλο είχε η ομάδα προγραμματιστών της Cosmos, που συνεχώς εκπαιδεύεται πάνω σε νέες τεχνολογίες, ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
  Από την εποχή του Ζαμπέτα το Αιγάλεω το ξέραμε απλά ως City. Έφτανε ένα μαγικό άγγιγμα από την CBS και την DotSoft για να γίνει Smart City!
 • MLS
  Οι πληροφορίες θέλουν τη βουλγαρική θυγατρική της Procredit Bank, να βγάζει στις 22 Νοεμβρίου στο σφυρί τα γραφεία της MLS στη Πυλαία της Θεσσαλονίκης (συνολικής έκτασης 1410 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. Ευρώ, έναντι του δανείου των 3,3 εκατ. ευρώ που της είχε δανείσει.
 • MLS: Στο σφυρί τα γραφεία στην Πυλαία
  Όσο οι ομολογιούχοι περιμένουν να δουν φως στην υπόθεση της MLS, τα γραφεία της εταιρείας στην Πυλαία (1410 τ.μ.) βγαίνουν στο σφυρί, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα την βουλγαρική Procredit Bank.
  Η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης έρχεται τρία χρόνια μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της, με κάθε ελπίδα τόσο για εξυγίανση, όσο και για δικαίωση των ομολογιούχων να έχει εξανεμιστεί.
  Θυμίζουμε πως η εταιρεία αθέτησε την καταβολή των κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων ύψους 4 εκατ., 6 εκατ. και 15 εκατ. ευρώ. Τον Μάιο του 2020 το Χρηματιστήριο ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της MLS έπειτα από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της είχε ειδοποιηθεί από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για σοβαρές παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης του 2018.
  Τράπεζα είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς ν’ αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη, αλλά έχουν και οι καιροί γυρίσματα. Περασμένα, λοιπόν, αλλά όχι ξεχασμένα…
 • ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης με την Warply
  Η ΔΕΗ ανέθεσε στη Warply το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση του νέου προγράμματος επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Coupons που λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο και αναπτύσσεται δυναμικά.
  Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της ΔΕΗ που παρέχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές της.
  Για το νέο αυτό πρόγραμμα, επιλέχτηκε η Warply χάρη στην τεράστια εμπειρία της.
  Η Warply, για το έργο ΔΕΗ myRewards Coupons παρέχει την Loyalty & Customer engagement πλατφόρμα Warply Engage, υλοποίησε τον σχεδιασμό του προγράμματος και το website myrewardscoupons.dei.gr ενώ έχει αναλάβει και τη διαχείριση των συνεργατών και προσφορών που υπάρχουν στο πρόγραμμα.
  "Η πίστη δεν κερδίζεται με το να είσαι πρώτος. Κερδίζεται με το να είσαι καλύτερος." - Stefan Persson. Τώρα, αν είσαι και πρώτος και καλύτερος και έχεις (όπως η ΔΕΗ) και έχεις και τη Warply στο loyalty, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη
 • Media Markt
  Αν θέλει κάποιος να φέρει στο μέλλον το σήμα της Media Markt στην Ελλάδα, βεβαίως και μπορεί να το κάνει “αν είναι αρκετά τρελός” είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμπυ, στην παρουσίαση για τους δημοσιογράφους. Και όντως πρέπει να είναι αρκετά τρελός για να επιχειρήσει εκεί που απέτυχαν με τόση προσπάθεια και τόσα κεφάλαια οι Γερμανοί, σε μία αγορά που ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο.
  Τουλάχιστον όχι με φυσικά καταστήματα…
 • (Epsilon) SingularLogic + SingularLogic = 1 +1
  Επειδή σας βλέπω μπερδεμένους με τις δύο Singular διευκρινίζω τα εξής: H Epsilon Net απέκτησε από τη Space Hellas το σύνολο των μετοχών της, στην εταιρία Epsilon SingularLogic Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 39,97% του μετοχικού κεφαλαίου, αντί 11,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, μετά τη μεταβίβαση, το ποσοστό της Epsilon Net στην εταιρία Epsilon SingularLogic Α.Ε. ανέρχεται πλέον στο 99,97% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το καταλάβατε ή θέλετε να το επαναλάβω;
  Αμέσως μετά η Epsilon πούλησε στη Space Hellas το σύνολο των μετοχών της στην εταιρία SINGULARLOGIC Α.Ε., ήτοι ποσοστό 39,93% του μετοχικού της κεφαλαίου, αντί του ποσού των 6,3 εκατ. ευρώ.
  Έτσι, κάθε πλευρά έλαβε αυτό που επιθυμούσε και μπορούν απρόσκοπτα να χαράξουν ανεξάρτητες πορείες στην αρένα της αγοράς.
  «Το Βελούδινο Διαζύγιο είναι ένα μάθημα για την αξία του συμβιβασμού και της συνεργασίας». - Μάρτι Αχτισάαρι. και φυισικά τιμά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
 • Οι τέσσερις ευαγγελιστές του Smart Grid, διαγ(κ)ωνίζονται για 1,5 δισ!
  Στο ΣτΕ απορρίφθηκε η προσφυγή της Landis + Gyr, η οποία ζητούσε να ανατραπεί η απόφαση του αποκλεισμού της από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Έτσι, ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά στην εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών, ως το 2030, σε όλες τις παροχές χαμηλής τάσης ανά την επικράτεια, οι οποίες ανέρχονται περί τα 7,5 εκατομμύρια.
  Οι τέσσερις επιχειρήσεις που προκρίθηκαν, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι οι: ITRON + ZIV Aplicaciones y Technologia SL - Spain, Elster Rometrics SRL (του ομίλου Honeywell) μαζί με την Intracom Telecom, η σλοβένικη Iscrameco που κατεβαίνει με την γαλλική Oracle France SAS και η ελληνική Protasis που κατεβαίνει μαζί με την Sagemcom θα πρέπει πλέον να καταθέσουν τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.
  Για να φτάσουν να ξαποστείλουν τους Ελβετούς, που έχουν και εργοστάσιο στη χώρα μας, φανταστείτε τι συμφέροντα παίζονται. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Περίπου 1,5 δισ για να ξέρουμε τι λέμε…
 • Μειώνονται τα smartphone brands και είναι απολύτως φυσικό
  Σύμφωνα με τη μελέτη Global Handset Model Sales Tracker της Counterpoint, στο αποκορύφωμά του 2017, περισσότερα από 700 brand ανταγωνίζονταν στην παγκόσμια αγορά smartphone.
  Το 2023, ο αριθμός των ενεργών brands έχει μειωθεί κατά τα δύο τρίτα, σε σχεδόν 250.
  Η ωρίμανση της βάσης των χρηστών, η βελτίωση της ποιότητας των συσκευών, οι μεγαλύτεροι κύκλοι αντικατάστασης, η οικονομική κατάσταση, τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως το 5G, έχουν μειώσει σταδιακά τον αριθμό των ενεργών brands και τον όγκο πωλήσεων. Για παράδειγμα, τα τοπικά smartphone brand, που ήταν κάποτε γνωστά ως «τοπικοί βασιλιάδες», όπως η Micromax στην Ινδία και η Symphony στο Μπαγκλαντές, έχουν χάσει σημαντικό μερίδιο ή έχουν αποχωρήσει από την αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια.
  Το φαινόμενο είναι γενικότερο. Σκεφτείτε πόσες εταιρείες υπήρχαν στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και σήμερα αποτελούν μακρινή ανάμνηση. Όσον αφορά τις πωλήσεις φτάνει να δει κανείς τα ποσοστά όπου 3 εταιρείες κάνουν το 90% των πωλήσεων. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια!
 • Vodafone: Νέο Innovation Hub στην Ισπανία
  Η Vodafone Spain άνοιξε πρόσφατα ένα νέο ερευνητικό κέντρο και ανάπτυξης (R&D) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα.
  Αυτή η εγκατάσταση, γνωστή ως Innovation Hub, θα λειτουργήσει ως δεύτερο κέντρο R&D της Vodafone στη Μάλαγα, μετά το πρώτο που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.
  Το κέντρο θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση διαφόρων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του 5G και του open RAN. Μέσω μιας επένδυσης 225 εκατομμυρίων ευρώ για πέντε χρόνια, η Vodafone στοχεύει στη δημιουργία πάνω από 600 υψηλής εξειδίκευσης θέσεων εργασίας και στην πρόσληψη 7.000 μηχανικών λογισμικού στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  Το κέντρο θα χρησιμοποιηθεί για πειράματα και ανάπτυξη περιπτώσεων χρήσης σχετικά με τεχνολογίες κινητής, IoT, ιδιωτικού 5G και open RAN.
  Αν θέλουμε να φτιάξουμε τα καλύτερα προϊόντα, πρέπει επίσης να επενδύσουμε στις καλύτερες ιδέες… Barack Obama
 • GSA: Ήρθε η ώρα των ιδιωτικών δικτύων.
  Η Global mobile Suppliers Association (GSA) δήλωσε ότι ο αριθμός των οργανισμών που αναπτύσσουν τουλάχιστον ένα ιδιωτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει παρουσιάσει διαδοχική αύξηση 6%, στο δεύτερο τρίμηνο. Υπολογίζεται ότι 1.212 οργανισμοί είχαν πρόσβαση σε private mobile networks στο δεύτερο τρίμηνο, από 1.148 την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου και 889 την ίδια περίοδο πέρυσι.
  Ο GSA αποκάλυψε, επίσης, ότι το LTE εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των υλοποιήσεων ιδιωτικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με το 4G να εξυπηρετεί 899 καταγεγραμμένους πελάτες και το 5G να φτάνει τους 537.
  Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην έκθεση Private Mobile Networks – Mobile Status Update, στην οποία αναφέρεται πως ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης είναι βασικός προορισμός για το private 5G, ενώ το LTE εξακολουθεί να κυριαρχεί στην εξόρυξη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
  To μέλλον είναι στα ιδιωτικά δίκτυα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Με τα ιδιωτικά δίκτυα μία επιχείρηση μπορεί να κάνει πολλά πράγματα από την ασφάλεια μέχρι βιομηχανικό αυτοματισμό. Απλά, πρέπει να δημιουργηθούν και στη χώρα μας οι κατάλληλες προϋποθέσεις…
 • Το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών δικτύων
  Η NGMN Alliance (Next Generation Mobile Networks Alliance) δημοσίευσε το «6G Position Statement: An Operator View», δείχνοντας το δρόμο προς το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και αναφέροντας πως απαιτείται «προληπτική στάση», τονίζοντας την ανάγκη για ένα πρότυπο που θα προσφέρει εξέλιξη και δημιουργία αξίας.
  «Η δημοσίευση μας παρέχει μια σαφή δήλωση προθέσεων από την κοινότητα των παρόχων, υποστηρίζοντας ότι ο παραδοσιακός τρόπος εισαγωγής μιας νέας γενιάς τεχνολογίας πρέπει να εξελιχθεί», δήλωσε ο Arash Ashouriha, Πρόεδρος του NGMN Alliance Board και SVP Group Technology της Deutsche Telekom. «Η NGMN δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το 6G θα αποφέρει απτά οφέλη στους τελικούς χρήστες, απλοποιώντας τις λειτουργίες του δικτύου και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα συναρπαστικές νέες εμπειρίες».
  Επί της ουσίας, αυτό που λένε πίσω από τις γραμμές, είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος! Ποιος διαφωνεί;
 • Επιπτώσεις και για τους “πελάτες’!
  Όσοι θεωρούν ότι όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τους κακοποιούς πειρατές, κάνουν λάθος γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνουν πλέον και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος.
  Ο λόγος είναι ότι αυτοί αποτελούσαν στην ουσία τους «χρηματοδότες», τους ζωοδότες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.
  Αν βεβαίως δεν υπάρχουν πελάτες - κλεπταποδόχοι, δεν θα υπάρχουν και πειρατές - κλέφτες…
 • Τελευταίες Εξελίξεις, Τελευταίο Θέμα και ….Κρύο Αίμα!
  Αποσύρει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- το ενδιαφέρον της η «τριανδρία» Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την εξαγορά της εκδοτικής εταιρείας που ελέγχει το «Πρώτο θέμα» και την ιστοσελίδα www.protothema.gr
  Τα προσκόμματα μπήκαν όταν έγινε η συζήτηση για το μάνατζμεντ. Τα χρήματα θα έμπαιναν σταδιακά και είχε βρεθεί πεδίο συνεννόησης.
  Όμως η νομή της εξουσίας δεν είναι εύκολο να συμφωνηθεί κυρίως σε εταιρείας ΜΜΕ που από μόνα τους αποτελούν μια εξουσία. Την 4η!
  Λεφτά πάντως υπάρχουν: Η Intrakat -με κεφαλαιοποίηση μισό δισ ) παρουσιάζει αύξηση τζίρου 45%, ιστορικό υψηλό για το ανεκτέλεστο που ανέρχεται σε 2,1 δισ., αναμένει πολλά έργα από την πίτα των 40 δισ του κλάδου, υπάρχει επιστροφή σε λειτουργική κερδοφορία, καθαρά κέρδη 17,7 εκατ. και μείωση κατά 26% του δανεισμού. Απλά, τα λεφτά που υπάρχουν πρέπει να πιάνουν τόπο.
  Η ιστορία πάντως διδάσκει πως όταν υπάρχουν τα λεφτά βρίσκονται και οι λύσεις. Πως λέμε money makes the world go round? Απλά, μπορεί να χρειαστεί οι αγοραστές να …αλλάξουν θέμα!
 • Πρώτη η Cosmote!
  Στην πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των συνδρομητών η Cosmote TV, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων της Nova για το α’ εξάμηνο του 2023. Η Cosmote TV στο συγκεκριμένο διάστημα κατέγραψε 648.000 συνδρομητές, εκ των οποίων οι 460.000 παρακολουθούν τη streaming υπηρεσία. Η Nova ανακοίνωσε 424.000 συνδρομητές, στους οποίους περιλαμβάνονται νέοι πελάτες και οι παλιοί συνδρομητές της Wind Vision.
  O βήχας, ο έρωτας και η πρωτιά δεν κρύβονται!
 • Κουμπάρε μην ξεχάσεις: το Παγκύπριο στην Cosmote TV!
  Η Cablenet και η COSMOTE TV ανακοινώνουν την συνεργασία τους για την αποκλειστική μετάδοση των κορυφαίων αγώνων του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα.
  Οι επιλεγμένοι εντός έδρας αγώνες των Κυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης, της Πάφος FC και της Καρμιώτισσας, θα προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT για τη σεζόν 2023-24. Ο Executive Director της COSMOTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που, για πρώτη φορά, η COSMOTE TV θα ξεκινήσει τη μετάδοση αγώνων του Παγκύπριου Πρωτα θλήματος Ποδοσφαίρου CYTA.
  Χάρη στη συμφωνία μας με την Cablenet, εμπλουτίζουμε περαιτέρω το αθλητικό μας περιεχόμενο, προσφέροντας συναρπαστικό θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου». Η συμφωνία των δύο συνδρομητικών πλατφορμών αφορά ένα παιχνίδι σε κάθε αγωνιστική από τους αγώνες που προβάλλει τηλεοπτικά η Cablenet και η επιλογή θα ανήκει στην COSMOTE TV.
  Η παραγωγή και η εικόνα θα είναι αποκλειστική ευθύνη της Cablenet.
 • Τα οφέλη της generative AI στις τηλεπικοινωνίες
  Οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αναγνωρίζουν τα πιθανά οφέλη της GenAI στις στρατηγικές ανάπτυξης υπηρεσιών και λειτουργιών.
  Μια έρευνα της Amazon Web Services (AWS) σε 102 τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αποκάλυψε ότι σχεδόν το ήμισυ αναμένεται να υιοθετήσει τη GenAI για διάφορες χρήσεις εντός των επόμενων δύο ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρέχουν μια ματιά στις στάσεις των τηλεπικοινωνιακών ως προς τη GenAI και την εφαρμογή της σε 17 δοκιμασμένες περιπτώσεις χρήσης σε τέσσερις κύριους τομείς - μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών, δίκτυο και IT.
  Η έκθεση υποδεικνύει επίσης ότι ένα αυξανόμενο ποσοστό των προϋπολογισμών IT των τηλεπικοινωνιών θα διατεθεί σε use cases με GenAI.
  «Οι χώρες με την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας. Η τεχνολογία και οι άνθρωποι σε συνδυασμό με τον σωστό τρόπο θα οδηγήσουν στην ευημερία» - Ulrich Spiesshofer , πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, ABB Ltd. Είναι λοιπόν λογικό οι περισσότερες εφαρμογές ΑΙ να αναπτύσσονται σε μία ευημερούσα αγορά, όπως αυτή των Τηλεπικοινωνιών.
 • ΑΙ - Προηγμένος βοηθός και για τον Zuckerberg
  Στην ομιλία του στην ετήσια διάσκεψη Meta Connect, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η Meta υιοθετεί AI σε όλες τις εφαρμογές της, όπως το Instagram, το Facebook και το WhatsApp.
  Στόχος είναι η ενσωμάτωση AI σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός "προηγμένου βοηθού" προσβάσιμου στο WhatsApp, Messenger και Instagram, που θα είναι επίσης διαθέσιμος στα Ray-Ban Meta και Quest 3. Στις ΗΠΑ, το Meta AI θα προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ένα εργαλείο για τη δημιουργία εικόνων.
  Φαίνεται πως ο Zuckerberg αφήνει σιγά σιγά πίσω του το metaverse και οδεύει προς την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον να συνυπάρξουν και τα δύο.
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
 • Προς ένα μετακβαντικό μέλλον
  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MWC Las Vegas 2023, η ομάδα εργασίας «Post Quantum Telco Network» της GSMA παρουσίασε τη λευκή βίβλο «Guidelines for Quantum Risk Management for Telco», ένα έγγραφο που θα υποστηρίξει τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη διαδικασία αξιολόγησης κινδύνου, παρέχοντας μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαίσια αξιολόγησης κινδύνου μπορούν να προσαρμοστούν για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
  Η ίδρυση της συγκεκριμένης ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περσινού MWC Las Vegas, ξεκινώντας με τις IBM και Vodafone και έχοντας ως στόχο τη συνεργασία εντός του οικοσυστήματος της κινητής για την προετοιμασία των τηλεπικοινωνιών εν όψει της κβαντικής εποχής.
 • Kaspersky
  Η Kaspersky ανέλυσε τις εξελισσόμενες απειλές που στοχεύουν στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του Internet of Things. Με τις συσκευές IoT, όπως τα routers και τα εξαρτήματα έξυπνου σπιτιού, να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 29 δισεκατομμύρια έως το 2030, η έρευνα της Kaspersky προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους επίθεσης, τις δραστηριότητες στο dark web και τους διαδεδομένους τύπους κακόβουλου λογισμικού.
  Η έρευνα της Kaspersky αποκάλυψε μια ακμάζουσα παραοικονομία στο dark web που επικεντρώνεται σε υπηρεσίες που σχετίζονται με το IoT. Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις τύπου DDoS που ενορχηστρώνονται μέσω IoT botnets έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των χάκερ.
 • Πέντε τάσεις για την κυβερνοασφάλεια
  Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου.
  Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, που μπορούν – και πρέπει – να συνεχίσουν να βελτιώνουν την άμυνά τους. Το τρίτο μέρος του πάζλ είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή ασφάλεια.
  Ο ρόλος που καλούνται να παίξουν αυτές οι εταιρείες είναι να ερευνούν τις νέες απειλές και να ενσωματώνουν προστασία στα προϊόντα τους. «Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν την αστυνομία να παρακολουθεί, να εντοπίζει, και να εξουδετερώνει τους κυβερνοεγκληματίες – και τελικά να στείλουν εκεί έξω το μήνυμα ότι το κυβερνοέγκλημα δεν αποδίδει» σύμφωνα με τον Phil Muncaster της ESET.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
 • Συνασπισμός για το streaming
  ​​Υπό την ονομασία Streaming Innovation Alliance, μια σειρά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του streaming, μεταξύ των οποίων οι Netflix, Disney, Warner Bros Discovery και Paramount, συνασπίστηκαν για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους σε πολιτικούς και κυβερνητικούς φορείς, στην πρώτη φορά που οι ανταγωνιστές στο streaming αναπτύσσουν ένα ενιαίο μέτωπο. Αναλυτικά, τα μέλη του Streaming Innovation Alliance είναι οι AfroLandTV, America Nu Network, BET+, Discovery+, For Us By Us Network, Max, the Motion Picture Association, MotorTrend+, Netflix, Paramount+, Peacock, PlutoTV, Telemundo, TelevisaUnivision, Vix, Vault και Walt Disney. Η SIA θα συνηγορήσει «υπέρ ομοσπονδιακών και κρατικών πολιτικών που βασίζονται στην ισχυρή, ανταγωνιστική και υπέρ των καταναλωτών αγορά στο streaming video».
  Λίγες σχέσεις είναι τόσο κρίσιμες για την ίδια την επιχείρηση όσο η σχέση με την κυβέρνηση. Ο CEO έχει την ευθύνη για αυτή τη σχέση ως μέρος της ευθύνης του απέναντι στην ίδια την επιχείρηση. Σε μεγάλο βαθμό η σχέση με την κυβέρνηση προκύπτει από το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι επιχειρήσεις - Peter Drucker
 • Twitter
  Τον περασμένο μήνα, η CEO της X, Linda Yaccarino, επιβεβαίωσε ότι οι βιντεοκλήσεις θα εισαχθούν στην εφαρμογή που πριν ονομαζόταν Twitter, ως μέρος της μετάβασής της σε μια «εφαρμογή για τα πάντα». Νέος κώδικας που ανακαλύφθηκε στην εφαρμογή αποκαλύπτει ότι αναμένεται η παρουσίαση της δυνατότητας φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες με συνδρομή X Premium.
 • Apple 1
  Η Apple έχει υποβάλει μια ενημέρωση λογισμικού στις γαλλικές αρχές, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας στα iPhone 12. Η κίνηση αυτή έρχεται αφού η Γαλλία ανέστειλε τις πωλήσεις της συσκευής λόγω φερόμενων παραβιάσεων των ορίων έκθεσης σε ακτινοβολία.
 • Apple 2
  Η Apple, η κατασκευάστρια του iPhone, σχεδιάζει σημαντική αύξηση της παραγωγής της στην Ινδία, με στόχο να την αυξήσει κατά περισσότερο από πέντε φορές σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
 • Apple 3
  Το προσωπικό της Apple συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες για να συζητήσουν ανησυχίες σχετικά με νέους κανόνες που θα περιορίσουν τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα από το να προσφέρει πολλές ξένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος στο κατάστημα εφαρμογών iPhone στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
 • Disney+
  Από την 1η Νοεμβρίου, το Disney+ πρόκειται να περιορίσει τον διαμοιρασμό λογαριασμών μεταξύ των Καναδών χρηστών του σε άτομα εντός του ίδιου νοικοκυριού, εκτός εάν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν επιπλέον. Αυτή η κίνηση ανακοινώθηκε μέσω ενός email προς τους συνδρομητές και ακολουθεί μια παρόμοια στρατηγική που εφάρμοσε το Netflix, που ξεκίνησε τον περιορισμό του διαμοιρασμού κωδικών πρόσβασης τον Μάιο.
 • iPhone τεχνητής νοημοσύνης
  Ο πρώην chief design officer της Apple, Jony Ive, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την OpenAI για την ανάπτυξη του «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης», με χρηματοδότηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον CEO της Softbank, Masayoshi Son. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, θέλει να χρησιμοποιήσει την εταιρεία του Ive, την LoveFrom, για να αναπτύξει την πρώτη καταναλωτική συσκευή της OpenAI. Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει για το πώς θα μοιάζει ένα τέτοιο προϊόν, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο στούντιο του Ive στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τρία άτομα που φέρονται να διαθέτουν ενημέρωση επί του θέματος, ο Ive και ο Altman στοχεύουν να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα παρέχει μια «πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία χρήστη» για αλληλεπίδραση με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι δύο πλευρές εμπνεύστηκαν από το πώς η τεχνολογία της οθόνης αφής στο πρώτο iPhone έφερε επανάσταση στην αλληλεπίδρασή με το mobile Internet.
 • Qualcomm
  Η Qualcomm συνεργάστηκε με την ιαπωνική NTT για την κοινή ανάπτυξη και επένδυση σε συσκευές συμβατές με 5G, με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών δικτύων για επιχειρήσεις. Η NTT δήλωσε ότι η επέκταση του τρέχοντος οικοσυστήματος συσκευών θα προωθήσει ευρύτερες υλοποιήσεις ιδιωτικού 5G, καθώς περισσότερες εταιρείες εντείνουν τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού τους.
 • Nokia
  Η Nokia ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα εργαστήριο καινοτομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως μέρος των ευρύτερων στόχων της για επέκταση των πρωτοβουλιών της για το cloud RAN στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και την προώθηση της υιοθέτησης της AI και άλλων τεχνολογιών στην περιοχή.
 • Microsoft
  Η Microsoft αναπτύσσει μια στρατηγική για την τροφοδοσία των λειτουργιών cloud και AI με μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, σύμφωνα με πρόσφατη αγγελία. Η εταιρεία αναζητά έναν ειδικό στην πυρηνική τεχνολογία για να ηγηθεί της ενσωμάτωσης μικρών μονάδων πυρηνικών αντιδραστήρων και μικροαντιδραστήρων. Ο νέος υπάλληλος θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή μιας παγκόσμιας ενεργειακής στρατηγικής χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Small Modular Reactor (SMR) και μικροαντιδραστήρων.
 • Singular Logic: Triple Crown!
  Το τρίτο κατά σειράν εκλογικό συμβόλαιο στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, το οποίο είναι και το πιο προσοδοφόρο, έκλεισε η Singular Logic. Εξ ολοκλήρου πλέον, θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Space Hellas. Mετά από την τεχνολογική υποστήριξη που παρείχε στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, η Singular Logic πήρε με την προβλεπόμενη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης από το Υπουργείο Εσωτερικών και το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρώτος «γύρος» των οποίων διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Για να ακολουθήσει και δεύτερος στις 15 του μηνός, στις περιπτώσεις όπου κανένας συνδυασμός υποψήφιου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία του 43%+1 ψήφο. Το νέο εκλογικό συμβόλαιο της Singular Logic τιμολογήθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τον ΦΠΑ (24%) που βαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών το συνολικό κόστος φτάνει στα 6,82 εκατ. ευρώ. Ξεπερνά δηλαδή τα 5,704 εκατ. ευρώ που είχε κοστίσει η συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών του περασμένου Μαΐου. Ενώ, το συνολικό τίμημα για το αντίστοιχο έργο των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου είχε ανέλθει στα 5,332 εκατ. ευρώ!
  Όταν μιλάμε για Elections προφανώς ψηφίζει ο καθένας ότι επιθυμεί. Αν μιλάμε για Selection του πλέον κατάλληλου, αυτός είναι ο εξής ένας: Η Singular Logic!
 • EE: Διευρύνεται η εξαγωγική δραστηριότητα…
  Tην εξαγωγική της δραστηριότητα στον τομέα των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας διευρύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2022, η Ευρώπη εξήγαγε e προϊόντα συνολικής αξίας €355 δισ., με την επίδοση αυτή να είναι ενισχυμένη κατά 10% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο των ευρωπαϊκών εξαγωγών το 2022 κατείχαν τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα προϊόντα τηλεπικοινωνιών με μερίδιο 26,2% στο σύνολο των εξαγωγών. Εξίσου υψηλή εξαγωγική δυναμική είχαν το 2022 και τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, με συμμετοχή 22,2% στις συνολικές εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ενώ ακολουθεί η κατηγορία επιστημονικά όργανα (με ποσοστό 20,6%).
  Γηραιά Ήπειρος, αλλά όσο αυξάνει τις High Tech εξαγωγές της καινοτομεί και παραμένει νέα!
 • Wearables: Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) 4,7%
  Περισσότερα από 520 εκατ. wearables αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά το 2023, με την αγορά να διευρύνεται σε όγκο κατά 5,5% στο σύνολο του τρέχοντος έτους. Η αγορά των wearable συσκευών «πλανάρει» για ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια, με την IDC, να προβλέπει ότι με ορίζοντα το 2027 ο τομέας θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 625 εκατ. συσκευές. Αυτή η εκτίμηση αντιστοιχεί σε σύνθετο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,7% σε επίπεδο πενταετίας.
  Για το 2023 η πιο δυναμική κατηγορία στην αγορά των wearable συσκευών θα είναι τα προϊόντα ήχου, που αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 62% των συνολικών πωλήσεων. Τα λεγόμενα «hearables» θα είναι η πιο δυναμική κατηγορία της αγοράς των wearables.
  Τα δε «έξυπνα» ρολόγια αποτελούν τη δεύτερη πιο δυναμική κατηγορία της αγοράς, καθώς τα smartwatches θα αντιστοιχούν στο 32% των wearable συσκευών, που θα διατεθούν, παγκοσμίως, το 2023.
  Στην πράξη ζούμε σε ένα τεράστιο wearable, όπου τα πάντα είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους. Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι π.χ. το Smartwatch στο χέρι μου με βοηθάει με τις ώρες του ύπνου, τους παλμούς της καρδιάς, την άσκηση και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την υγεία μου. Τα ακουστικά με βοηθούν να μην έχω κολλημένο το κινητό στο αυτί μου και δεν σας κρύβω ότι τον τελευταίο καιρό παίζω με smartgrasses.
 • Ανοδικά κινούνται οι παγκόσμιες δαπάνες σε ΤΠΕ
  Ανοδικά θα συνεχίσουν να κινούνται τόσο το 2023, όσο και τα επόμενα χρόνια, οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι δαπάνες στην τεχνολογία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό θεωρούνται πλέον ανελαστικές, συνεπώς επιχειρήσεις και οργανισμοί μένουν προσηλωμένοι σε αυτές. Η αγορά ΤΠΕ έφτασε σε αξία τα $4,7 τρισ. το 2022 και μετά από ένα ελαφρώς πιο υποτονικό 2023, θα αυξάνονται σταθερά έως το 2027, με σύνθετο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7%. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της International Data Corporation (IDC), το περασμένο έτος, οι Υπηρεσίες Λογισμικού και Πληροφοριών θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος κατά την περίοδο πρόβλεψης 2023-2027, με 11,4% CAGR.
  «Είμαστε κολλημένοι με την τεχνολογία, όταν αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι απλά πράγματα που λειτουργούν. ” - Douglas Adams
GY-1537-600X80-1
 • Προειδοποίηση προς τον Musk για fake news από την ΕΕ
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε προειδοποίηση προς τον Elon Musk, βάσει της οποίας καλείται να συμμορφωθεί με τους νέους νόμους για τα fake news και τη ρωσική προπαγάνδα, αφού διαπιστώθηκε ότι το X –παλαιότερα γνωστό ως Twitter– έχει την υψηλότερη αναλογία αναρτήσεων που παραπληροφορούν, σε σύγκριση με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
  Η έκθεση ανέλυσε την αναλογία σε μια νέα αναφορά, στην οποία αποκαλύφθηκε, για πρώτη φορά, η διάδοση των «ψεύτικων ειδήσεων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρη την ΕΕ, με εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς να αφαιρούνται από το TikTok και το LinkedIn.
  Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος, διότι είναι γνωστό ότι ο εγωιστής δεν ανέχεται τον εγωισμό. Από την άλλη ο εγωιστής πρέπει να συγχωρείται, διότι δεν υπάρχει ελπίδα θεραπείας. Μόνο που οι νόμοι δε συγχωρούν!
 • Μάθε που ψηφίζεις: H ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών
  Σε λειτουργία τέθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο mpp.ypes.gov.gr ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023. Μέσω της πλατφόρμας οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται, μέσα από μία απλοποιημένη διαδικασία, για τον τόπο που ψηφίζουν. Για τον ίδιο σκοπό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.
  Τι είπατε; Αν θα πάτε να ψηφίσετε; Μα φυσικά, με 150.000 υποψήφιους όλο και κάποιον φίλο, γείτονα ή συγγενή θα έχετε ανάμεσά τους!
600x80 LTBC digital banner
 • Έκθεση για το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο
  Οι οργανώσεις Ecommerce Europe και EuroCommerce δημοσίευσαν, από κοινού, την Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Ηλεκτρονικό Εμπόριο 2023. Το 2022, ο κύκλος εργασιών του B2C αυξήθηκε από 849 δις ευρώ το 2021, σε 899 δις ευρώ το 2022, παρά το μεταβαλλόμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2022, φθάνοντας το 6%, είναι χαμηλότερος από το 2021 που έφτασε το 12% λόγω πανδημίας, ο κλάδος συνεχίζει να προχωρά και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2023.
  Το 2021, η προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ακόμα πολύ ισχυρή στο +9%, αλλά έπεσε το 2022 λόγω του πληθωριστικού σοκ και συρρικνώθηκε για πρώτη φορά στο -2%.
  Οι μόνες περιοχές χωρίς πτώση του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2022 ήταν η Ανατολική Ευρώπη με +5% και η Νότια Ευρώπη με +13%.
  Το 2023, το ηλεκτρονικό εμπόριο άρχισε να ανακάμπτει, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε, οδηγώντας μας σε πρόβλεψη επιστροφής στην ανάπτυξη περίπου στο +2% το 2023.
 • Ινδονησία
  Η Ινδονησία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να δίνουν τη δυνατότητα συναλλαγών και να λειτουργούν ως ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάχρηση των δημοσίων δεδομένων.
  Ο νέος κανονισμός σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ή να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το Facebook. Ο υπουργός Εμπορίου Zulkifli Hasan δήλωσε ότι ο σύνδεσμος μεταξύ των κοινωνικών μέσων και του ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να διακοπεί για να αποτραπεί ο έλεγχος των αλγορίθμων και η κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων για επιχειρηματικούς σκοπούς.
 • RDC Informatics
  Το τμήμα υπηρεσιών WEB & Mobile Development της RDC Informatics ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος της Pharmacy Mall, το οποίο λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pharmacymall.gr. Το νέο e-shop δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία για τις online αγορές των πελατών του.
 • ATCOM
  Η ATCOM ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Δικτύου Συνεργατών της για το A-commerce, τη βραβευμένη πλατφόρμα Unified Commerce της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η ATCOM θέτει σε λειτουργία το Δίκτυο Συνεργατών της για το A-commerce, απευθυνόμενη στα e-Commerce και Digital Marketing agencies που επιθυμούν, μέσα από τη συνεργασία με την ATCOM ως partners για το A-commerce, να διαθέσουν στο πελατολόγιό τους την πλατφόρμα για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους στο e- commerce.
 • Skroutz
  Την Another Circus επέλεξε το ελληνικό marketplace Skroutz.gr για την εταιρική του ιστοσελίδα. «Πρόκειται για ένα awesome site για το #1 ελληνικό marketplace στην Ευρώπη. Σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε το corporate website του Skroutz.gr, με μικρές και μεγάλες πινελιές awesomeness, που αναδεικνύουν την τεχνολογική υπεροχή και φανερώνουν το χαρακτήρα του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Another Circus.
 • My market @ Skroutz
  Το Skroutz, προχωρά σε στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τα My market. Η συνεργασία σηματοδοτεί το νέο εγχείρημα της εταιρείας, το grocery shopping.
  Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει επεκταθεί σε όλες τις πόλεις που εξυπηρετεί το e-shop των My market (Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καλαμάτα).
 • Luxottica
  Το My market έρχεται η Luxottica φεύγει: H Skroutz “χάνει” τη Luxottica των διάσημων brands γυαλιών, όπως τα Ray-Ban. Ήταν θέμα χρόνου, αφού η Skroutz επιμένει να γίνονται τα πράγματα με το δικό της τρόπο. Λέγεται πάντως ότι στο όλο θέμα έχει εμπλακεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ξέρετε, αυτή με τα μεγάλα πρόστιμα…
 • Efood
  Το efood και τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, επέκτειναν τη συνεργασία τους, δημιουργώντας μία νέα υπηρεσία, τη “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express”, με στόχο την παράδοση προϊόντων supermarket σε λιγότερο από μια ώρα από την παραγγελία.
  Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.400 προϊόντα και να παραλάβουν σε 40 έως 60’ από την παραγγελία τους, με τον στόλο διανομής του efood.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Phaistos
  Προς την όγδοη επένδυση του οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό ταμείο Phaistos.
600x80 avm 7-7-20 sent
 • Turkcell
  Ο Bulent Aksu, ο πρόσφατα διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Turkcell, αποχώρησε απρόσμενα από τη θέση του λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον διορισμό του. Η εταιρεία δεν παρείχε λόγο για την ξαφνική του αποχώρηση. Η θητεία του Aksu ως Διευθύνων Σύμβουλος έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου, μόλις 11 ημέρες αφού αντικατέστησε τον Murat Erkan, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από τέσσερα χρόνια στον ρόλο.
 • Adaptit
  Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Adaptit αναλαμβάνει ο Βασίλης Καραβασίλης, ο οποίος έχει διαγράψει μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και στον Όμιλο Εταιριών Adaptit.
 • Accenture
  Telecoms Consultant αναζητά η Accenture στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική αγγελία που δημοσίευσε στο LinkedIn. Όπως αναφέρεται, ως «Σύμβουλος Τηλεπικοινωνιών, θα χρησιμοποιήσετε τις άριστες αναλυτικές σας δεξιότητες και φαντασία για να λύσετε τα επιχειρηματικά προβλήματα των πελατών μας στις βιομηχανίες Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης και να εντοπίσετε και να ξεκλειδώσετε αξία για αυτούς μέσω της καινοτόμου εφαρμογής βασικών τάσεων και επιχειρηματικών και τεχνολογικών λύσεων».
 • Elevate Greece
  Ο Μιχάλης Δρίτσας αποχώρησε -όπως αναμενόταν εδώ και καιρό- από τη θέση του CEO του Elevate Greece.
 • Υλοποιούμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και με την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων μας, μετασχηματίζουμε την Intrakat σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα και οδηγούμε την ανάπτυξη, επενδύοντας δυναμικά σε νέες δραστηριότητες και θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς οργανισμού, ο οποίος με την επικείμενη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, θα καταστεί καταλυτικός παίκτης της αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος, Intrakat
 • Το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και αυτή η χρονιά, ήταν για εμάς στην εκπαίδευση λίγο σαν το προ Χριστού και μετά Χριστόν. Κατά τη γνώμη μου, είναι ραγδαία η αλλαγή που προέκυψε και συντελείται με το Α.Ι.
  Αντώνης Λιβιεράτος, Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” (σε συνέντευξη στον Χρήστο Κοτσακά)

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Τα foldables αποτελούν την μεγαλύτερη ίσως τάση των τελευταίων χρόνων στην κατηγορία των smartphones και προσεχώς μια ακόμη εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δική της πρόταση.
Η OnePlus επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η νέα της συσκευή θα αποκαλυφθεί σύντομα και συγκεκριμένα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Zeng Xi, Creative Director for Product της OnePlus αναφέρθηκε στο λανσάρισμα του foldable κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης με θέμα "Πώς να μείνετε μπροστά στο παιχνίδι τεχνολογίας".
Παράλληλα, ο γνωστός tipster Max ισχυρίστηκε στο Twitter ότι το κινητό θα φτάσει στις 19 Οκτωβρίου.
Το OnePlus Open, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις διαρροές θα έρθει με οθόνη 7.8 ιντσών 2K AMOLED και 6.3 ιντσών AMOLED εξωτερική οθόνη, και 120Hz refresh rate. Θα έχει επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2, και θα τον συνοδεύουν 16GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικός χώρος, και 4.800mAh μπαταρία με 67W φόρτιση. Όσον αφορά τις κάμερες, οι φήμες θέλουν τριπλό σύστημα με 48MP κύρια, 48MP ultra wide, και 64MP τηλεφακό.
cl8-sept-2019-600x80
Ο πρώην chief design officer της Apple, Jony Ive, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την OpenAI για την ανάπτυξη του «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης», με χρηματοδότηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον CEO της Softbank, Masayoshi Son.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, θέλει να χρησιμοποιήσει την εταιρεία του Ive, την LoveFrom, για να αναπτύξει την πρώτη καταναλωτική συσκευή της OpenAI.
Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει για το πώς θα μοιάζει ένα τέτοιο προϊόν, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο στούντιο του Ive στο Σαν Φρανσίσκο. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έγιναν αρχικά γνωστές μέσω προηγούμενου δημοσιεύματος.
Σύμφωνα με τρία άτομα που φέρονται να διαθέτουν ενημέρωση επί του θέματος, ο Ive και ο Altman στοχεύουν να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα παρέχει μια «πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία χρήστη» για αλληλεπίδραση με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι δύο πλευρές εμπνεύστηκαν από το πώς η τεχνολογία της οθόνης αφής στο πρώτο iPhone έφερε επανάσταση στην αλληλεπίδρασή με το mobile internet.
Ο Son προσφέρει χρηματοδότηση για την προσπάθεια και φέρεται να έχει πιέσει την Arm (στην οποία κατέχει το 90% των μετοχών) να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο συγκεκριμένο project.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Motorola και η Answear ανακοινώνουν μια συναρπαστική συνεργασία που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το σημείο συνάντησης της τεχνολογίας και της μόδας των smartphone.
Υπό το πρίσμα του πρόσφατου ντεμπούτου των αναδιπλούμενων smartphone Motorola Razr 40 Ultra και Motorola Razr 40, οι δύο αξιόλογες μάρκες ξεκινούν μια μοναδική συνεργασία.
Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση των αναδιπλούμενων smartphone Motorola Razr 40 Ultra και Motorola Razr 40, τα δύο αυτά γνωστά brands συνεργάστηκαν δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση, τη μόδα και την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις. Περισσότερη οθόνη, περισσότερο στυλ.
Αυτή η συνεργασία απευθύνεται σε όσους καθορίζουν τις τάσεις της μόδας με τα μοναδικά, προσωπικά τους στυλ και είναι παράλληλα κάτοχοι της εμβληματικής σειράς Motorola Razr.
Έως τις 12 Οκτωβρίου, όσοι έχουν αγοράσει συσκευές Razr 40 ή ένα Razr 40 Ultra μπορούν να έχουν έκπτωση έως και 50% σε αγορές στο Answear.
Οι συλλογές είναι επίσης εμπνευσμένες από τρεις αγαπημένες Ελληνίδες fashion influencers: την Τάνια Μπρεάζου, τη Ραφαέλα Ψαρρού-Μαυράκη και τη Βάλια Χατζηθεοδώρου, που είναι και τα πρόσωπα της καμπάνιας.
facebook twitter youtube instagram linkedin