weekly D 21-1-22 sent

«Γεννητούρια» στη Nova

Εννέα μήνες πέρασαν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Wind & Nova, και όπως συμβαίνει στα περισσότερα ερωτευμένα ζευγάρια, τα οποία ενώθηκαν εις σάρκα μία, γεννήθηκε το πρώτο τέκνο.
Και το όνομα αυτού «Nova 5G Smartphone», το οποίο είναι το πρώτο branded κινητό της ελληνικής αγοράς, μετά από την εποχή του Vodafone Live, 20 χρόνια πριν!
Πρόκειται για μία εμβληματική κίνηση της Nova, η οποία κάνει ακόμα πιο έντονη της παρουσία της στην αγορά, τηρώντας την υπόσχεσή της ότι θα ταράξει τα νερά.
Προς το παρόν, το σίγουρο είναι ότι ταράζει τον ανταγωνισμό. Ειδικά στη συνδρομητική τηλεόραση, οι καθαρές νέες συνδέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 63 χιλιάδες, και οι 38 χιλιάδες από αυτές, δηλαδή το 60%, κατευθύνθηκαν προς τη Nova.
Στην κινητή, η τιμολογιακή πολιτική απέδωσε καρπούς, ή μάλλον συνδέσεις, και μέσα σε έξι μήνες, σχεδόν το σύνολο των νέων γραμμών, ήτοι 76 χιλιάδες, προσγειώθηκαν στο γήπεδο της Nova.
Σε ένα σύνολο συνδέσεων των 14,8 εκατομμυρίων στην ελληνική αγορά, το μερίδιο της Nova ήταν 3,2 εκατομμύρια, το οποίο μεταφράζεται σε μερίδιο 21,6%. Μάλιστα ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος βλέπει τη Nova ως προορισμό των πελατών του ανταγωνισμού, σημειώνοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λάβουμε μεγάλο μερίδιο από τους πελάτες που θέλουν να αλλάξουν πάροχο».
Στη σταθερή βέβαια, τα πράγματα είναι πιο δύσκολο να δείξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού όλα είναι θέμα υποδομών δικτύων.
Με το δεδομένο ότι, για την ώρα, αρκετά μεγάλο μερίδιο των σταθερών συνδέσεων περνάει μέσα από μη ιδιόκτητο δίκτυο, η διαθεσιμότητα και οι τιμές χονδρικής είναι εκτός του ελέγχου της εταιρείας.
Σε αυτό τον τομέα, η Nova έχει βάλει εμπρός το δικό της σχέδιο για το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας.
Μέχρι σήμερα, το δίκτυο οπτικών ινών Nova έχει περάσει από περίπου 190 χιλιάδες σπίτια, με περίπου το 70% να έχουν ήδη στην άκρη τους ένα router, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 250 χιλιάδες. Το πρόγραμμα της Nova προβλέπει ότι μέχρι το τέλος 2024 θα φτάσουν στο μισό εκατομμύριο.
Όπως και να έχει, ο ανταγωνισμός των εταιρειών είναι υπέρ των καταναλωτών, και τα αναπτυξιακά πλάνα όλων των παικτών είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τα gigabytes να συγκρούονται σε ΚΑΦΑΟ, διασταυρώσεις, και πεζοδρόμια.

Money generator

Τη δεδηλωμένη αδυναμία που έχει το 5G να γίνει ελκυστικό στο κοινό και τους προγραμματιστές, έχει σκοπό να εξαλείψει η συνεργασία Ericsson και Deutsche Telekom.
Μιλάμε για την ανάπτυξη Network API, δηλαδή εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών που εδρεύουν πάνω στο δίκτυο κινητής 5G.
Το πλεονέκτημα είναι ότι όταν οι εφαρμογές αναπτύσσονται πάνω στο δίκτυο και εδρεύουν σε αυτό, τότε οι ταχύτητες είναι οι υψηλότερες δυνατές, αφού χρειάζονται τα ελάχιστα δυνατά interfaces, έχουν ταχύτερη πρόσβαση στο cloud, και ακολουθούν την ανάπτυξη του δικτύου.
Από οικονομικής απόψεως, οι πάροχοι μπορούν εξασφαλίσουν ακόμη μία πηγή εσόδων από την εγκατάσταση των API στο δίκτυό τους. Μάλιστα με δηλώσεις τους, τα στελέχη των εταιρειών βλέπουν ένα νέο αυτόνομο έσοδο να τους κλείνει το μάτι, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δηλώσουν δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson, Borje Ekholm, ότι «βλέπουμε τη δραστηριότητα γύρω από τα API ως αυτόνομη, επομένως πρέπει να την κάνουμε κερδοφόρα από μόνη της, και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κατανομή εσόδων είναι ελκυστικός για εμάς, οπότε θα είναι ελκυστικός και για την Deutsche Telekom».
Ο ίδιος ο Ekholm βλέπει ότι οι πάροχοι θα μπορούσαν να πουλήσουν στους προγραμματιστές τα μοναδικά χαρακτηριστικά των network API, όπως ταχύτητα, latency, έλεγχο ταυτότητας, πληροφορίες τοποθεσίας, κτλ.
Η αισιοδοξία τους, βασίζεται στις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που προβλέπουν ότι τα έσοδα από τα network API κινητής τηλεφωνίας, θα ανέλθουν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.
Περισσότερες από 140 εταιρείες εργάζονται στο πλαίσιο ενός έργου ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται CAMARA, για τον καθορισμό, την ανάπτυξη, και τη δοκιμή network API.
Εμείς, από τη δική μας πλευρά, βλέπουμε με πολύ ενδιαφέρον αυτές τις πρωτοβουλίες, αφού θα μπορέσουν να άρουν τα αναπτυξιακά εμπόδια του 5G, και να δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Ο θρίαμβος του marketing

Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχει εκλεγεί ο/η αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν γράψαμε τίποτα, γιατί δεν είναι δουλειά μας να επηρρεάσουμε κανέναν. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αποδείχτηκαν δύο πράγματα: α) ο θρίαμβος του marketing και β) ακόμη και μία λίρα που έχει από τη μια μεριά τον Πολάκη και από την άλλη τον Κασσελάκη, αν την γυαλίσεις κατάλληλα μπορεί να αποκτήσει αξία. Στη χώρα που το reality έχει αντικαταστήσει την πολιτική και αντί να στέλνουμε στην Ευρωβουλή τους άριστους, στέλνουμε ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές, ο καθένας μπορεί -ενδεχομένως- να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κασσελάκης το απέδειξε περίτρανα αυτό!
Κάτι προσωπικό. Αυτή την εβδομάδα έκανα μία μικροεπέμβαση και όλα πήγαν καλά. Με συγκίνησαν οι αντιδράσεις κάποιων φίλων που δείχνουν ότι μπορεί να λιώνουμε στη δουλειά, μέσα στις τοξινομένες ώρες του γραφείου, αλλά η ανθρώπινη πλευρά μας παραμένει πάντα το ίδιο γλυκιά και ευαίσθητη. Τους ευχαριστώ!
Η τεχνολογία παρέχει πολλά χρήσιμα εργαλεία τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να σώσουν ζωές, αλλά και ολόκληρες περιοχές από την κοινωνική και οικονομική καταστροφή.
Αυτός είναι ο λόγος που στις 5 Οκτωβρίου στο Caravel η πρώτη ενότητα του Mobile Connected World έχει θέμα: Φυσικές καταστροφές και Τεχνολογία.
Είστε όλοι καλεσμένοι, για να αναζητήσουμε τις λύσεις και να θωρακίσουμε τη χώρα, προκειμένου να μην ξαναντικρύουμε τις εικόνες που είδαμε τον τελευταίο μήνα. Δηλώστε απλά συμμετοχή με ένα click.
Μαζί με το Mobile Connected World θα γίνει και το Hotel Tech, που είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία της πιο βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του Τουρισμού.
Δηλώστε συμμετοχή και σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.
CU there!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Σημαντική ανάπτυξη για τη Nova
  Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν η Nova κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρωί η διοίκησή της.
  Η «πλατεία» της αίθουσας διαλέξεων του εμβληματικού μουσείου Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι ήταν γεμάτη από συντάκτες του τηλεπικοινωνιακού ρεπορτάζ, του IT και του τηλεοπτικού. Οι ερωτήσεις πολλές και διαφορετικές, το «μενού» της συνέντευξης τύπου εστίαζε στην επιτυχία στα οικονομικά, τις νέες συνδέσεις και την ταχύτατη εμπέδωση του θετικού πρόσημο της εξαγοράς της Nova από τους καταναλωτές.
  Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το λανσάρισμα ενός 5G Smartphone με τη μάρκα της εταιρείας σε συνεργασία με την ZΤΕ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nova, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της Nova αυξήθηκαν κατά 76.600 συνδέσεις και αυτές αποτελούσαν το σύνολο των καθαρών συνδέσεων όλης της αγοράς (market net adds). Τονίστηκε επίσης, ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις και στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας.
  Έβαλε τρίποντο η Nova με τη φθηνότερη 5G συσκευή, γεγονός που λειτουργεί ως τροχιοδεικτικό για τη μελλοντική της πορεία. Να δείτε που έτσι που το πάνε θα βρουν και 5G killer apps, κάτι που πραγματικά χρειάζεται η αγορά. Ε, και βέβαια, αν η δωρεάν συσκευή συνδέται και με ένα πακέτο σύνδεσης 13 ευρώ το μήνα, τότε μάλλον παίζει Nova - ανατροπή στην αγορά!
 • Nova: Τα αποτελέσματα που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους
  Σε 579,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2022 τα έσοδα της Wind, σήμερα Nova, παρουσιάζοντας αύξηση 1,6%, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιά 15,5 εκατ. έναντι επίσης ζημιάς 49,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.
  Η εν λόγω τηλεπικοινωνιακή εταιρεία έχει συγχωνευτεί στις αρχές του τρέχοντος έτους με τη Nova ως εκ τούτου η οικονομική έκθεση του προηγούμενου έτους που υποχρεωτικά δημοσιεύεται στο ΓΕΜΗ είναι η τελευταία με την προηγούμενη μορφή της.
  Βάσει των στοιχείων λοιπόν της οικονομικής έκθεσης της Wind οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2022 ανήλθαν σε 136,7 εκατ. (εξαιρουμένων των κεφαλαιουχικών δαπανών για εξαγορές και ανανεώσεις αδειών φάσματος) έναντι 133,4 εκατ. το 2021.
  "Η δουλειά σου θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου και ο μόνος τρόπος για να είσαι αληθινά ικανοποιημένος είναι να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σπουδαία δουλειά. Και ο μόνος τρόπος για να κάνεις σπουδαία δουλειά, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις." - Steve Jobs Προσωπικά, ξέρω αρκετούς στη Nova που ιδρώνουν τη φανέλα με πάθος!
 • Όχι μόνο δεν πάγωσε η επένδυση, αλλά τα πάντα είναι hot!
  Η Nova προχωρά το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, με τα 400 εκατομμύρια να έχουν ήδη επενδυθεί.
  Με την υποστήριξη της κλίμακας και της τεχνογνωσίας του Ομίλου United Group, ο οποίος έχει επενδύσει 1,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα καθιστώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα, η Nova αναβαθμίζει συνεχώς το 5G δίκτυό της, επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζει το διεθνές και εγχώριο περιεχόμενό της.
  Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, σημείωσε: «Η Nova προχωρά με το επενδυτικό σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας την πελατειακή της βάση, αναβαθμίζοντας τις υποδομές 5G, επεκτείνοντας το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της. Ολοένα και περισσότεροι πελάτες το αναγνωρίζουν αυτό και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.»
  "The truth is like a lion; you don't have to defend it. Let it loose; it will defend itself." - Augustine of Hippo
 • Nova: Καινοτομία & Προσιτή Τεχνολογία!
  Προσιτή τεχνολογία & καινοτομία είναι το δόγμα της νέας Nova. Επίσης, οι επιδόσεις της Nova κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 τεκμηριώνουν την εμπιστοσύνη των πελατών στη νέα Nova. Η αυξημένη ζήτηση για αναβαθμισμένες αλλά ταυτόχρονα προσιτές υπηρεσίες που εισήγαγε η Nova από τις αρχές του έτους, είναι μοχλός ανάπτυξης για την εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, CMO της Nova, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πριν από εννέα μήνες, παρουσιάσαμε τη Νέα Nova, με πελατοκεντρική προσέγγιση δεσμευόμενοι για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με προσιτές τιμές και διαφάνεια. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την προσέγγιση μας να αποδίδει καρπούς με τη Nova να γίνεται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να προσφέρουμε ότι καλύτερο έχει η τεχνολογία σήμερα με προσιτές τιμές.»
  Όσον αφορά τη συσκευή η εταιρεία παρουσίασε το Nova 5G Smartphone, ένα τεχνολογικά προηγμένο τηλέφωνο με την πιο προσιτή τιμή στην αγορά.
  Η ποιότητα του επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι το μοναδικό 5G τηλέφωνο με 3 χρόνια εγγύηση. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου. Γιορτάζοντας το λανσάρισμα του, το τηλέφωνο διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Unlimited All.
  Τη συγκεκριμένη συνταγή ο Μιχάλης την εφαρμόζει με επιτυχία από την εποχή της HOL (αν ενθυμείστε). Αν μάλιστα συνδυαστεί με δυναμική διακριτικότητα, μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και να λειτουργήσει σαν 5G τεχνολογικό equalizer, χωρίς να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
 • Cosmote: Top υποτροφίες, όπως κάθε χρόνο!
  Νέα χρονιά, νέα αρχή, νέα όνειρα και η Cosmote -όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 22 χρόνια- βοηθά τους φοιτητές να τα πραγματοποιήσουν. Πως; Well, ξεκίνησαν και φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
  Πρόκειται για 30 υποτροφίες αξίας από 15.000€ έως 25.000€, οι οποίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.
  Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, περιλαμβάνονται -πολύ σωστά- και ειδικοί όροι για πρωτοετείς φοιτητές, που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
  Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, αποτελεί τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της Cosmote, και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει 784 φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.
  «Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο». - Νέλσον Μαντέλα
 • Nova: Και έξω πάμε καλά!
  Ενεργό εμπλοκή σε μεγάλα έργα πληροφορικής εκτός ελληνικών συνόρων επιδιώκει η Nova ICT η νέα εταιρεία του Group που εστιάζει στα έργα ICT.
  H Nova ICT, το 50% της οποίας ελέγχει η Nova και το υπόλοιπο η Pinston LTD (συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη), αν και μετρά λίγους μήνες ζωής, έχει ήδη ανακηρυχθεί ανάδοχος σε δύο μεγάλα έργα στο εξωτερικό, ενώ διεκδικεί με πολλές πιθανότητες πολλά ακόμη, με επίκεντρο τις αγορές όπου έχει παρουσία η United Group, μητρική της Nova, γεγονός που εξασφαλίζει πρόσθετες συνέργειες και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας.
  Επικεφαλής της Nova ICT είναι ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ιστορικό στέλεχος της αγοράς, που εντάχθηκε στο δυναμικό της WIND το 2021 και διεκπεραίωσε με επιτυχία πολλά μεγάλα έργα. Σήμερα, όπως ανέφερε στη σχετική εκδήλωση ο επικεφαλής της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, η νέα εταιρεία, εκτός από τα μεγάλα ψηφιακά έργα της εγχώριας αγοράς, με έμφαση τις ψηφιακές δράσεις του RRF, αλλά και μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού τομέα. , διεκδικεί μερίδιο αγοράς και στο εξωτερικό, πατώντας πάνω στην τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει σε σύνθετα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και τις συνέργειες στις χώρες δραστηριοποίησης της United.
  Η Nova αρχίζει να “δείχνει τα δόντια της”. Και αυτοί που έλεγαν ότι κρατούσε “με τα δόντια” τη θέση της, μάλλον διαψεύδονται οικτρά. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η δραστηριοποίησή της στο εξωτερικό, τουλάχιστον στις αγορές που …”έχει δόντι”!
 • What’s Up: Έξυπνο, βιωματικό πρόγραμμα!
  Το What’s Up δημιουργεί ένα πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, το You, Made By You. Στόχος του είναι να αποτελέσει αφετηρία ενός ταξιδιού ενδυνάμωσης για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως σπουδών, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης. Είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις της Cosmote για την στήριξη της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ηλικίας 18-29 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με δημοφιλείς και καταξιωμένους επαγγελματίες και ειδικούς από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο.
  “Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”, λέει ο Παύλος Σιδηρόπουλος στο “Κάποτε θα ρθουν”. Αυτό κάνει και η Cosmote με το You. Made by You. Προσπαθεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά να βρουν το δρόμο τους. Δεν ξέρω αν “όλα είναι τώρα”, αλλά το υπέροχο σποτάκι, είναι όλα τα λεφτά. Να πούμε απλά μπράβο, θα είναι λίγο.
 • Public: Τρέχει με +21% το 2023 & κάνει 30 εκατ ευρώ επενδύσεις!
  Το Public Group το 2022 κατάφερε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 4,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2021 και πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.
  Ακόμη, κατάφερε 21% ανάπτυξη πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με το 2022. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η επιτυχημένη απορρόφηση της Media Markt κάτω από το νέο concept store “Public + home”, το δυναμικό πλάνο επενδύσεων ύψους €30 εκ. και η συνεχής ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών σε συνεργασία με κορυφαίες scale-up εταιρείες διαμόρφωσαν μία ισχυρή βάση για το brand Public, τοποθετώντας το σε ηγετική θέση στον τομέα του Omnichannel λιανεμπορίου».
  To μυστικό κάθε επιτυχημένης επιχείρησης λιανικής είναι να δίνεις στους πελάτες αυτό που θέλουν. Και βέβαια, όταν πετυχαίνεις 21% αύξηση προφανώς κάτι κάνεις καλά. Τόσο ο Ρόμπυ όσο και ο Νίκος πρέπει να είναι πολύ περήφανοι!
 • Public: Τριπλασιασμός του ποσοστού του Ηλεκτρονικού Εμπορίου!
  Το ηλεκτρονικό εμπόριο επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες για τις αγορές τους. Ιδιαίτερα στα Consumer Electronics.
  Συγκεκριμένα από τα 2,4 δισ. ευρώ, που ήταν η αξία της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα το 2022, το κομμάτι των online αγορών αντιπροσωπεύει το 9% των πωλήσεων, με το 91% να γίνεται σε φυσικά καταστήματα.
  Η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται όλο και πιο έντονη και σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Ρόμπυ Μπουρλά, το 2026 από τα 2,7 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα είναι ο τζίρος των consumer electronics στην Ελλάδα, το 72% θα πραγματοποιείται από φυσικά καταστήματα και το 28% θα γίνεται ψηφιακά.
  Τριπλασιασμός του ποσοστού του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα σε 4 χρόνια, δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. Γι αυτό άλλωστε και στριμώχνονται όλοι για την pole position στη λιανική.
  «Δεν μπορείτε να περιμένετε να έρθουν οι πελάτες σε εσάς. Πρέπει να καταλάβετε πού βρίσκονται, να πάτε εκεί και να τους φέρετε στο κατάστημά σας». – Paul Graham, συνιδρυτής του startup Combinator.
 • Σημαντική η συνεισφορά του M.W.C. στην Οικονομία
  Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο GSMA, το MWC Barcelona 2023 συνεισέφερε 461 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Βαρκελώνης.
  Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την ανάλυση, σηματοδοτεί μια επιστροφή στα προ του 2019 επίπεδα, με τις προηγούμενες διοργανώσεις να αποφέρουν 473 εκατ. ευρώ το 2019, 469 εκατ. ευρώ το 2018 και 465 εκατ. ευρώ το 2017.
  Το MWC Barcelona 2023, το οποίο υποδέχθηκε περισσότερα από 88.500 άτομα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών τον περασμένο Φεβρουάριο -μια αύξηση 45% σε σύγκριση με πέρυσι- δημιούργησε, επίσης, 9.100 θέσεις μερικής απασχόλησης στην πόλη της Βαρκελώνης – αύξηση κατά 1.700 σε σύγκριση με το 2022.
  Από το 2006, το MWC Barcelona εκτιμάται ότι παρουσίασε συνολική οικονομική συνεισφορά 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας περισσότερες από 150.000 θέσεις μερικής απασχόλησης σε ολόκληρη την Καταλονία.
  Οι αριθμοί μιλούν και δείχνουν τη σημασία του event για τη Βαρκελώνη. Γι αυτό άλλωστε οι Ισπανοί έδωσαν γην και ύδωρ για να πάρουν τη δουλειά από τις Κάννες (που γίνονταν μέχρι τότε) και από το Μιλάνο που επίσης τη διεκδικούσε. Τώρα, για τα μεγαλεπήβολα σχέδια να κάνουμε τη δική μας M.W.C. στη Θεσσαλονίκη, τα ακούει ο Θεός, αλλά και η αγορά, και γελάει… Ας οργανώσουμε πρώτα Βαλκανικούς αγώνες και κατόπιν ας συζητάμε για Παγκόσμιους… Όχι να βλέπουμε τον ίσκιο μας και να νομίζουμε ότι είναι το μπόι μας.
 • Δορυφορικά: Σημαντικά έσοδα από δράσεις 5G και στο βάθος… 6G!
  Η ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες από την αγορά του satellite θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά έσοδα στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, μέσω της παροχής υπηρεσιών satellite 5G, όπως αναφέρεται σε ανάλυση της Juniper Research.
  Η εταιρεία υπολογίζει την πιθανή αύξηση των εσόδων στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, για την περίοδο 2024 έως 2030 και, ως εκ τούτου, συμβουλεύει τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να συνεργαστούν με την αγορά του satellite.
  Η συνεργασία με δορυφορικούς παρόχους θα βοηθήσει, επίσης, τους telcos να προετοιμαστούν για το 6G αλλά, αντί να περιμένουν την επόμενη γενιά, θα πρέπει να δράσουν τώρα, τονίζει η Juniper Research, συμβουλεύοντας τους παρόχους να δώσουν προτεραιότητα στις άμεσες συνεργασίες με δορυφορικούς παίκτες.
  «Πριν από εκατό χρόνια, ο τηλέγραφος βοήθησε να δημιουργηθούν οι ΗΠΑ. Σήμερα, οι δορυφόροι βοηθούν να δημιουργηθούν τα Ηνωμένα Έθνη της Γης. Ας ελπίσουμε ότι η μεταβατική περίοδος δεν θα είναι εξ ίσου αιματηρή». - Arthur C. Clarke.
 • Ericsson: Με δύναμη στο 6G!
  Η Ericsson πρόκειται να λάβει πενταετή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για το project European Microelectronics and Communication Technologies for 6G.
  Αυτό το έργο στοχεύει να ενισχύσει τις προόδους της τεχνολογίας ημιαγωγών και να θέσει τα θεμέλια που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων μικροηλεκτρονικών και τεχνολογιών επικοινωνίας για 6G Massive MIMO radios, μαζί με εταίρους στην Ευρώπη.
  Τελικά μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το 5G εκπαιδεύει το κοινό και προετοιμάζει το έδαφος και την αγορά για το 6G. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει ευρεία αποδοχή των προηγμένων εφαρμογών.
 • Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες… πάροχοι TV!
  Στην Ελλάδα οι συνδρομητικές Πλατφόρμες επιχειρούν ως ήρωες. Πληρώνουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, ανταγωνίζονται στα ίσια τους κολοσσούς του εξωτερικού, κονταροχτυπιούνται με τους πειρατές, ενώ το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η υπερφορολόγηση, καθώς κάθε σύνδεση στην Ελλάδα επιβαρύνεται με φόρο 10% δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των ξένων πλατφορμών που πληρώνουν μόνο ΦΠΑ, με τα κέρδη να οδεύουν στην Ολλανδία.
  Την ίδια ώρα η πειρατεία παραμένει στα ύψη. Ενώ αυξάνεται κατά 3,3% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022, στην Ελλάδα να καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στα live των αθλητικών διοργανώσεων.
  Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τη Διανοητική ιδιοκτησία (EUIPO), η χώρα μας εμφανίζει υψηλότερο ποσοστό θέασης πειρατικού περιεχομένου σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -με το συγκεκριμένο ποσοστό να φτάνει το 25% στην Ελλάδα έναντι 21% στην Ε.Ε.
  Στην ουσία οι πειρατές είναι ο Νο1 Πάροχος συνδρομητικής αν αναλογιστεί κανείς ότι η συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας έχει περί τους 1,5 εκατ. νόμιμους συνδρομητές συνολικά ενώ υπολογίζονται στους 900.000 οι χρήστες που λαμβάνουν παράνομα υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα.
  Η απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο φτάνει τα 30 - 35 εκατ. ευρώ (Πηγή: desktop research IPTV). Τα ετήσια έσοδα των «πειρατών» στην Ελλάδα ανέρχονται σε 90 εκατ. ευρώ.
  "Η πειρατεία δεν είναι έγκλημα χωρίς θύματα. Για κάθε λήψη, υπάρχει μια χαμένη πώληση." - Γκέιμπ Νιούελ Υπάρχουν επίσης, θα συμπληρώναμε, χαμένοι φόροι, κόστος σε θέσεις εργασίας, και ζημιά για τους δημιουργούς. Μήπως ήρθε η ώρα να βοηθήσει το κράτος (νομικά) και οι πάροχοι (τεχνικά), για να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός;
 • Συμφωνία Σαββίδη-Κοκλώνη με Option 50%+1 μετοχή!
  Εντός των επόμενων 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. που διαχειρίζεται το Open και της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, αναφορικά με την παραγωγή και διαφημιστική εκμετάλλευση του ψυχαγωγικού και infotainment προγράμματος.
  Στο πλαίσιο του συμφωνητικού που θα υπογραφεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου προβλέπεται και η δυνατότητα της Barking Well Media να αγοράσει από το 50% + μια μετοχή της εταιρείας εφόσον κρίνει ότι είναι συμφέρουσα μια τέτοια προοπτική μετά από την παρέλευση δύο ετών. Η εξέλιξη αυτή θα είναι και στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του καναλιού Ιβάν Σαββίδη.
  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον και οι δυο πλευρές συμφωνήσουν, τότε θα ανατεθεί σε μια από τις εταιρείες «Big 4» η αξιολόγηση και αποτίμηση των οικονομικών της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία της εξαγοράς.
  Δύο χρόνια είναι πολύς καιρός στα media… Άσε το άλλο: που θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο. Ζω από περιέργεια για να δω το τέλος…
 • Σε αναμονή για τα τέλη η Vodafone TV
  Εν αναμονή της κοινής απόφασης του υφυπουργού Επικρατείας Γιάννη Μπρατάκου και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την καταβολή τελών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από τη Vodafone TV για την παροχή της streaming υπηρεσίας. Πάντως η Vodafone TV έχει ήδη νοικοκυρεμένα προϋπολογίσει το κόστος, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τον κωδικό για την πληρωμή των τελών.
  Αντί να αναζητούν κωδικό για την πληρωμή, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τρόπο για την πληρωμή των πλατφορμών από το εξωτερικό που και τα δίκτυα χρησιμοποιούν “τζάμπα” και δεν πληρώνουν φόρους, τέλη κλπ, γεγονός που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό. Για να δούμε αν θα τολμήσει ο κος Χατζηδάκης εκεί που οι προκάτοχοί του έκαναν τον Κινέζο…
 • Στους 424.000 οι συνδρομητές της Nova
  Στους 425.000 ανέρχονται οι συνδρομητές της Nova σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα διευθυντικά της στελέχη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
  Στο α εξάμηνο του 2023 υποστηρίχθηκε πως μπήκαν στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης 63.000 πελάτες, εκ των οποίων οι 38.000 διάλεξαν τη Nova.
  «Όσο πιο σκληρή είναι η σύγκρουση, τόσο πιο ένδοξος ο θρίαμβος» - Thomas Paine
 • AI: Πρωταθλητής ο τραπεζικός κλάδος
  Πρωταθλητής των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ο τραπεζικός κλάδος. Οι τράπεζες, από κοινού με τις τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, τη μεταποίηση και τις επαγγελματικές υπηρεσίες, είναι οι τομείς με τη μεγαλύτερη κινητικότητα σε επίπεδο επενδύσεων ΑΙ επί ευρωπαϊκού εδάφους.
  Από κοινού οι συγκεκριμένοι κλάδοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% των συνολικών δαπανών στην ευρωπαϊκή αγορά τεχνητής νοημοσύνης για το 2023. Σύμφωνα με τον πρόσφατο Παγκόσμιο Οδηγό Δαπανών Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC), οι δαπάνες για AI στην Ευρώπη θα φτάσουν τα $34,2 δισ. το 2023.
 • Microsoft: Επιτέλους, έχουμε Copilot!
  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα της, με την εισαγωγή του Copilot. To Copilot είναι σχεδιασμένο να συνδυάζει πρωτοποριακά το πλαίσιο και τη νοημοσύνη του διαδικτύου με τα δεδομένα του χρήστη και την εργασία που πραγματοποιεί στον υπολογιστή του μία δεδομένη στιγμή, για να παρέχει καλύτερη υποστήριξη, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Θα συνεχίσει να προσθέτει δυνατότητες και να δημιουργεί συνδέσεις με τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στην πάροδο του χρόνου, σε συνέπεια με το όραμά της για μια εμπειρία που συνοδεύει τους χρήστες σε όλη τους τη ζωή. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, δε σταματά στο Copilot και θα βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων ενημερώσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, οι οποίες αφορούν όλο το φάσμα των προϊόντων της Microsoft.
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
 • Ψηφιακό έγκλημα: Νέες μεθόδους επίθεσης, για να παρακάμπτουν τις πολιτικές ασφαλείας και τα εργαλεία ανίχνευσης, ενεργοποιούν οι ομάδες του ψηφιακού εγκλήματος. Ωστόσο, τα αρχεία παρέμειναν και το 2ο τρίμηνο του 2023 - και για πέμπτο συνεχές τρίμηνο - ο πιο δημοφιλής τύπος παράδοσης κακόβουλου λογισμικού. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το HP Wolf Security Threat Insights Report, τα αρχεία χρησιμοποιήθηκαν ως τρόπος παράδοσης κακόβουλου λογισμικού στο 44% των περιπτώσεων. Στο μεταξύ, οι κυριότεροι φορείς απειλών το 2ο τρίμηνο ήταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (79%) και οι λήψεις μέσω προγράμματος περιήγησης (12%). Μάλιστα, τουλάχιστον το 12% των απειλών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέκαμψε έναν ή περισσότερους σαρωτές πύλης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2ο τρίμηνο.
 • Επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια: Απόλυτα ανελαστικές για την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων και οργανισμών έχουν γίνει, πλέον, οι επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια. Είναι ενδεικτικό ότι, παρά την πληθωριστική κρίση και τη μακροοικονομική αστάθεια, οι δαπάνες για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής όχι απλά δεν μειώνονται, αλλά στον αντίποδα βαίνουν αυξανόμενες. Για παράδειγμα, το 2023 οι δαπάνες για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό 12,2%, ενώ και τα επόμενα χρόνια η τάση θα είναι ανοδική, με την αγορά να φτάνει σε αξία τα $79 δισ. το 2027. “Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ασφάλεια πληροφορικής θα αυξηθούν, καθώς η ασφάλεια γίνεται ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου οργανισμού”, όπως εξηγεί η IDC στην τελευταία έκδοση του Worldwide Security Spending Guide.
 • Kaspersky: Η Kaspersky έχει αποκαλύψει μία ανησυχητική εκστρατεία phishing που αποτελεί απειλή για τα εταιρικά συστήματα στοχεύοντας εργαζομένους. Αυτό το παραπλανητικό σχέδιο παρουσιάζεται ως μια μορφή αυτοαξιολόγησης που προέρχεται από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά στόχος είναι η κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών. Πολλοί εργαζόμενοι θα ήθελαν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επικοινωνίας με τη διοίκηση. Όταν φτάνει ένα email που τους προσκαλεί να συμμετάσχουν σε μια αυτοαξιολόγηση, ειδικά ένα που ισχυρίζεται ότι είναι υποχρεωτικό, συχνά οι εργαζόμενοι δράττονται της ευκαιρίας χωρίς δισταγμό. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στην τελευταία τους spear-phishing εκστρατεία.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
 • Τουρκία: Επένδυση 2 δισ. δολ. από την Alibaba
  Επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Alibaba. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αφότου ο Michael Evans, ο πρόεδρος του Alibaba Group, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Evans είπε στον Erdogan ότι η Alibaba έχει επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα μέσω της e-commerce πλατφόρμας Trendyol, χάρη στην εμπιστοσύνη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου «στα υγιή οικονομικά μεγέθη της Τουρκίας». Ο ίδιος μοιράστηκε λεπτομέρειες με τον Τούρκο πρόεδρο για νέες επενδύσεις, όπως το κέντρο δεδομένων και το κέντρο logistics στην Άγκυρα, αλλά και το κέντρο για τις εξαγωγές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
  Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε, επίσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, στη Νέα Υόρκη, προσκαλώντας τον στην Τουρκία και ζητώντας του να ιδρύσει το έβδομο εργοστάσιο της εταιρείας εκεί.
 • Elon Musk: Ετοιμαστείτε για συνδρομή…
  Ο Elon Musk αναφέρθηκε στα σχέδια του για το Twitter, που πλέον φέρει την ονομασία X, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu. Μεταξύ άλλων, ο Musk είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο «προχωρά στο να έχει μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος X» προκειμένου να καταπολεμήσει τις «τεράστιες στρατιές bot».
  Ο Musk δεν είπε πόσο θα κοστίζει το νέο πρόγραμμα (το οποίο, επί της ουσίας, θα αποτελεί μια συνδρομή) για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου ή ποιες άλλες δυνατότητες θα περιλαμβάνει ή δεν θα περιλαμβάνει. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποκάλυψε, επίσης, ορισμένα νέα στατιστικά για την X, λέγοντας ότι διαθέτει, πλέον, 550 εκατομμύρια «μηνιαίους χρήστες», οι οποίοι δημιουργούν 100 έως 200 εκατομμύρια δημοσιεύσεις την ημέρα.
  Επιτέλους, μάθαμε με τι ισούται “ο άγνωστος Χ”!
 • LG: Λανσάρει την πρώτη ασύρματη τηλεόραση OLED
  Η LG λανσάρει την πρώτη ασύρματη τηλεόραση OLED στον κόσμο, την LG SIGNATURE OLED M 97 ιντσών (μοντέλο 97M3).
  Η 97M3 είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο στη Νότια Κορέα, και προγραμματίζεται για παγκόσμια κυκλοφορία σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης αργότερα μέσα στη χρονιά. Βασιζόμενη στην τεχνική και σχεδιαστική υπεροχή της LG μετά από μια δεκαετία καινοτομίας OLED, η 97M3 πρόκειται να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία των εξαιρετικά μεγάλων premium τηλεοράσεων με τη μεγαλύτερη οθόνη OLED 97 ιντσών της βιομηχανίας και το Zero Connect Box, την πρώτη ασύρματη λύση στον κόσμο, με τεχνολογία μετάδοσης βίντεο και ήχου 4K σε πραγματικό χρόνο στα 120Hz.
  5G θα έχει;
 • ΔΕΗ: Η Warply ανέλαβε το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης
  Η ΔΕΗ ανέθεσε στη Warply το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση του νέου προγράμματος επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Coupons που λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο και αναπτύσσεται δυναμικά. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της ΔΕΗ που παρέχει μία σειρά από σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές της.
  Για το νέο αυτό πρόγραμμα, επιλέχτηκε η Warply ως η κορυφαία εταιρεία στον τομέα της. Συνολικά σήμερα είναι ενεργές 200 προσφορές από 130 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διακρίνεται για το personalization και τις εξειδικευμένες προσφορές που εμφανίζονται ανάλογα με τον λογαριασμό και το προφίλ του κάθε χρήστη.
  Η ΔΕΗ μας εντυπωσιάζει με τις έξυπνες επιλογές που κάνει. Μοιάζει να έχει μπει στη νέα εποχή “με το δεξί”. Μπράβο!
 • ISIC: Συνεργασία με την “Κωτσόβολος”
  Μέσω της νέας συνεργασίας του Κωτσόβολου με την ISIC (International Student Identity Card), έχεις όφελος 10% σε κορυφαίες οικιακές συσκευές και προϊόντα τεχνολογίας για αγορές από τα καταστήματα Κωτσόβολος, το kotsovolos.gr και το τηλεφωνικό κέντρο 2102899999, με τη χρήση ενός μοναδικού κουπονιού.
  Αν είσαι, λοιπόν, κάτοχος της ISIC, της μοναδικής ταυτότητας που πιστοποιεί τη φοιτητική ιδιότητα και αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορείς να απολαύσεις πάνω από 150.000 εκπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και σε περισσότερες από 130 χώρες.
 • Viva: Α Great Place to Work
  Η Viva.com, κορυφαία ευρωπαϊκή cloud-based neobank, έλαβε την Πιστοποίηση Great Place to Work σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, ως αναγνώριση για το υψηλής ποιότητας εργασιακό περιβάλλον της.
  Η πιστοποίηση επισφραγίζεται από τον παγκόσμιο Οργανισμό Great Place to Work με εξειδίκευση σε θέματα εργασιακής κουλτούρας, επιβεβαιώνοντας ότι η Viva.com έχει δημιουργήσει κουλτούρα υψηλής εμπιστοσύνης. Η Viva.com οφείλει τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία της στα άνω των 1.000 μέλη της ομάδας της σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.
 • Dotsoft: Έργο “Smart City” στο Δήμο Βόλβης
  Ο Δήμος Βόλβης προχωράει στην υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων και Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης και Βιώσιμης Κινητικότητας». Ο Δήμος Βόλβης, με την υλοποίηση του έργου, επεκτείνει τη συνεργασία του με την DOTSOFT και με αυτό τον τρόπο εντάσσεται στο δίκτυο των περισσοτέρων από 30 Δήμους πανελλαδικά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Smartiscity, την οποία υλοποιεί και διανέμει αποκλειστικά η Dotsoft. Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2023 και έχει χρονικό ορίζοντα 4 μηνών.
 • DuckDuckGo: Με 100 εκατ. αναζητήσεις daily και έχει μόνο το 2,5%
  Η DuckDuckGo, μια μηχανή αναζήτησης που έχει στο επίκεντρο την ιδιωτικότητα, έχει δυσκολευτεί να αποκτήσει μερίδιο αγοράς λόγω της κυριαρχίας της Google, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Gabriel Weinberg.
  Παρά το γεγονός ότι πραγματοποιεί περίπου 100 εκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα παγκοσμίως, η DuckDuckGo κατέχει μόνο το 2,5% της αγοράς αναζήτησης στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις αρκετές δισεκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις της Google.
 • Cisco Systems: Εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας
  Η Cisco Systems συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk για περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια, στη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της. Η εξαγορά στοχεύει στην ενίσχυση της επιχείρησης λογισμικού της Cisco και στην εκμετάλλευση της έκρηξης στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της εξάρτησης της Cisco από την τεράστια δραστηριότητα εξοπλισμού δικτύωσης της, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και μια επιβράδυνση της ζήτησης μετά την πανδημία.
 • Airbnb: Οι ψεύτικες καταχωρήσεις βλάπτουν το ταμείο και τη φήμη
  Οι ψεύτικες καταχωρήσεις έχουν αναδειχθεί ως σημαντικό πρόβλημα για την Airbnb, ωθώντας την υπηρεσία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τους απατεώνες. Η Airbnb λέει ότι έχει αφαιρέσει 59.000 ψεύτικες καταχωρίσεις και εμπόδισε άλλες 157.000 να ενταχθούν στην πλατφόρμα φέτος.
 • Data Centers: Έρευνα: 15% αύξηση των εσόδων!
  Τα έσοδα της αγοράς κέντρων δεδομένων αυξήθηκαν κατά 15% ετησίως το δεύτερο τρίμηνο του 2023, εξαιτίας των εφαρμογών AI, σύμφωνα με το Dell'Oro Group.
  Παρά το γεγονός ότι αυτή η αύξηση αποτελεί την πρώτη επιβράδυνση της ανάπτυξης των εσόδων για πρώτη φορά σε έξι τρίμηνα, οι περιορισμοί της αλυσίδας εφοδιασμού αρχίζουν να ελαττώνονται.
  Ο Lucas Beran, Διευθυντής Έρευνας στην Dell'Oro Group, σημείωσε ότι η δύναμη των νέων παραγγελιών έχει οδηγήσει τις καθυστερήσεις των προμηθευτών σε ρεκόρ. Επισήμανε επίσης ότι η εμφάνιση των εφαρμογών γεννητικής AI τα υφιστάμενα επίπεδα καθυστερήσεων συνεχίζουν να προωθούν τη ζήτηση.
 • Meta: Verified λογαριασμοί και για επιχειρήσεις
  Η Meta ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το Meta Verified σε επιχειρήσεις, αφού το διέθεσε για πρώτη φορά σε δημιουργούς τον Μάρτιο. Η εταιρεία δοκιμάζει αρχικά το πρόγραμμα επαλήθευσης στο Facebook και το Instagram, με εμπόρους σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές, αλλά σχεδιάζει να το διαθέσει σε επιχειρήσεις στο WhatsApp σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αγοράσουν μια συνδρομή στο Meta Verified με 21,99 $/μήνα ανά σελίδα Facebook ή λογαριασμό Instagram. Μπορούν επίσης να πληρώσουν 34,99 $/μήνα και για τα δύο. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τιμολόγηση στο WhatsApp.
 • IntelliSoft: «Νοιάζομαι - Διαχείριση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμων»
  Η IntelliSoft καλωσορίζει στο πελατολόγιό της και το Δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος επέλεξε την εφαρμογή “Νοιάζομαι” που αφορά στη διαχείριση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του. Το διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα «Νοιάζομαι - Διαχείριση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμων» είναι μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης τουλάχιστον (59) διαφορετικών υπηρεσιών που παρέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες ενοποιούνται κάτω από μια web πλατφόρμα με σκοπό την άμεση επικοινωνία με τους Ωφελούμενους του Δήμου, για ευκολία στην εξυπηρέτηση τους, με μείωση της γραφειοκρατίας και κυρίως με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Η καινοτομία της εφαρμογής Νοιάζομαι εκτός από τη σχεδίαση της, βασίζεται κυρίως στην ενοποιημένη πληροφορία, την δια-λειτουργικότητα και κυρίως την άμεση αμφίδρομη επικοινωνία με τον Πολίτη.
 • Quest: There's No Business Like Retail Business!
  Στη σύσταση νέας εταιρεία, η δραστηριότητα της οποίας θα επικεντρώνεται στο retail, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Quest του Θεόδωρου Φέσσα.
  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας, η οποία ονομάζεται RETAILCO, είναι ο κ. Απόστολος Γεωργαντζής, ενώ το Δ.Σ. αποτελείται επίσης από τους Θεόδωρο Φέσσα, Μάρκο Μπιτσάκο, Ευτυχία Κουτσουρέλη και Βασίλης Γιαννόπουλος.
  Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι «η σύσταση αυτής της εταιρείας ίσως σχετίζεται με το ενδιαφέρον της Quest για την Κωτσόβολος, καθώς αναμένεται να αποτελέσει το όχημα για τη δραστηριότητά της, εφόσον η Quest καταφέρει να την αποκτήσει».
  Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο CEO της Quest Απόστολος Γεωργαντζής, ανέφερε ότι όμιλος έχει περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του έτους.
 • Profile: Η Axia Suite δίνει αξία στη διαχείριση επενδύσεων
  Η MoneyMasters Limited επιλέγει το Axia Suite, την πολυκαναλική πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων της Profile Software, η οποία αναπτύσσεται ταχέως σε ολόκληρη την Καραϊβική, για τη βελτιστοποίηση των εργασιών wealth management.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Profile, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοινώνει ότι η MoneyMasters Limited θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα Axia Suite για τη βελτιστοποίηση των εργασιών wealth management.
  Η πλατφόρμα επιτρέπει στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να βελτιστοποιήσει τη λειτουργική του αποτελεσματικότητα, για την επίτευξη της ψηφιακής του ανάπτυξης και της γεωγραφικής επέκτασης σε ολόκληρη την Καραϊβική.
 • Amazon: It's Xmas time! Πρόσληψη 250.000 υπαλλήλων!
  Η Amazon προσλαμβάνει 250.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην διαχείριση των παραγγελιών που ξεκινά να λαμβάνει η εταιρεία, ενόψει εορτών.
  Παράλληλα, αυξάνει τη μέση ωριαία αμοιβή σε αποθηκάριους και μεταφορείς. Η Amazon συνήθως ενισχύει τον αριθμό των εργαζομένων με σύμβαση για την περίοδο αιχμής των εορταστικών αγορών, ώστε να μπορεί να συμβαδίζει καλύτερα με την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων και να αποφεύγει δυσαρεστημένους πελάτες.
  Η εταιρεία διατείνεται ότι ο αριθμός προσλήψεων για την περίοδο των διακοπών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι, ανέφερε ότι προσέλαβε 150.000 άτομα για τις γιορτές. Φέτος, οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν υπαλλήλους πλήρους, μερικής και εποχικής απασχόλησης στις αποθήκες, αλλά και στο τμήμα διανομών, ανέφερε η εταιρεία.
 • Huawei: Lord of the patents!
  Περισσότερες από 120.000 εγκεκριμένες πατέντες ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, έχει στην κατοχή του ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στελεχών του, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για τα πνευματικά δικαιώματα.
  Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποδόθηκε στη μακροπρόθεσμη δέσμευση για έρευνα και ανάπτυξη. «Τα τελευταία 10 χρόνια, η δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη της εταιρείας, έχει αγγίξει τα 977,3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 136 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος, Wang Jianfeng.
  «Μόνο το 2022, παρά τις πολλαπλές εξωτερικές προκλήσεις, οι επενδύσεις Ε&Α της Huawei έφτασαν τα 161,5 δισεκατομμύρια γιουάν, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των πωλήσεών της σε έσοδα», πρόσθεσε ο Wang, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Huawei κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων τεχνολογικών επιχειρήσεων στις δαπάνες για Ε&Α.
GY-1537-600X80-1
 • Κοινωνία της Πληροφορίας: Πρόσληψη συμβούλου!
  Σύμβουλο για την υποστήριξη της ολοκλήρωσης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ αναζητά η ΚτΠ, η οποία προχώρησε στη διενέργεια σχετικού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού, η ΚτΠ αναζητά ανάδοχο για το έργο “Παρακολούθηση, ποιοτικός έλεγχος, υποστήριξη υλοποίησης και συνδρομή στην παραλαβή καλωδιακών συστημάτων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών ΕΔΤ”, του συνολικού έργου “Δράσεις επέκτασης και υποστήριξης του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών - ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματική επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στα αντικείμενα δομημένης καλωδίωσης τόσο του Δικτύου Δημόσιου Τομέα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του Δημοσίου χρειαστεί (Εθνικό Δίκτυο Τηλεπικοινωνιών - ΕΔΤ). Το έργο έχει συνολική συμβατική διάρκεια υλοποίησης 17 μήνες (από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως την υποβολή του τελευταίου παραδοτέου).
600x80 LTBC digital banner
 • Online αγορές: Το 2024 θα ξεπεράσει το 1 τρισ. ο τζίρος!
  Ακόμη πιο έντονη, προϊόντος του χρόνου, γίνεται η στροφή του παγκόσμιου καταναλωτικού κοινού στο ψηφιακό εμπόριο και τις online αγορές.
  Για την ακρίβεια, το 2024 ο όγκος των συναλλαγών, που θα πραγματοποιηθούν μέσα από ψηφιακά κανάλια, θα ξεπεράσει το φράγμα του 1 τρισ. Έναν χρόνο νωρίτερα, η αντίστοιχη επίδοση ήταν 966 δισεκατομμύρια συναλλαγές, που μεταφράζεται σε μια πολύ ισχυρή αύξηση 12% σε ένα μόνο έτος.
  Η νέα μελέτη της Juniper Research αφορά τις online μεταφορές χρημάτων, τις αγορές ψηφιακών και φυσικών αγαθών μέσω Διαδικτύου, τις ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων, τις τραπεζικές συναλλαγές, τις πληρωμές NFC, τις πληρωμές με κωδικό QR και τις online πληρωμές λογαριασμών.
  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, η ισχυρότερη ανάπτυξη στον όγκο των ψηφιακών συναλλαγών θα σημειωθεί σε τρεις από τις παραπάνω κατηγορίες, οδηγώντας τη συνολική υιοθέτηση του ψηφιακού εμπορίου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
 • Skroutz: Στρατηγική συνεργασία με τα My market
  Η Skroutz προχωρά σε στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τα My market. Η συνεργασία σηματοδοτεί το νέο εγχείρημα της εταιρείας, το grocery shopping, και το επόμενο βήμα στην παροχή εξαιρετικής αγοραστικής εμπειρίας.
  Το Skroutz μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και ευελπιστεί να αποτελέσει την καθημερινή συνήθεια για κάθε αγορά, αφού ο χρήστης πλέον μπορεί να αγοράσει σε μια μόνο πλατφόρμα τα πάντα μέσα από εκατομμύρια προϊόντα, πάντα απολαμβάνοντας τα οφέλη του Skroutz Marketplace.
  Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει επεκταθεί σε όλες τις πόλεις που εξυπηρετεί το e-shop των My market (Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καλαμάτα). Η αποστολή των προϊόντων γίνεται αποκλειστικά από το δίκτυο διανομής της αλυσίδας, ενώ προσφέρεται και δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 59 ευρώ.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • StartSmart S.E. Europe: Κορυφαίο πρόγραμμα ενδυνάμωσης
  Το StartSmart South Eastern Europe (SEE) σε συνεργασία με το δίκτυο του MIT Open Learning και το MIT Jameel World Education Lab (J-WEL) παρουσιάζουν τον επερχόμενο Διαγωνισμό StartSmart SEE Accelerator 2023. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία προγράμματα επιτάχυνσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που στοχεύει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της περιοχής.
  Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και επιτάχυνση επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων (startups), παρέχοντάς τους υποστήριξη και πρόσβαση σε πληθώρα πόρων και πληροφοριών.
  Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τον StartSmart SEE Accelerator 2023 έκλεισε επίσημα στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, στην οποία δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις κατέθεσαν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους για μια θέση στο διαγωνισμό.
600x80 avm 7-7-20 sent
 • Smart Press: Ο Χρήστος Μονιάκης ανέλαβε Εμπορικός Διευθυντής
  Ο Χρήστος Μονιάκης ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή στη Smart Press. Με εξαιρετικές σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική (Οικονομικά, Marketing, MBA) έχει εργαστεί και διακριθεί σε πολλές εταιρείες, κυρίως στη θέση του Εμπορικού Διευθυντή ή του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας όπως: Τουρνικιώτης, Daellas, Motor Press, Εγνατία Τράπεζα, Performance Improvement Consultants, ΕΡΤ, Dynamic Technologies. Τέλος, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής για θέματα Coaching, Marketing & CRM.
 • ADAPTIT: Γενικός Διευθυντής ο Βασίλης Καραβασίλης
  Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου ADAPTIT ανέλαβε ο Βασίλης Καραβασίλης. Έχει διαγράψει μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και ειδικότερα στον Όμιλο Εταιριών ADAPTIT, έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης.
 • Microsoft: Αποχωρεί ο Πάνος Παναή
  Ο Ελληνοκύπριος Πάνος Παναή αποχωρεί από τη Microsoft μετά από 19 χρόνια στην εταιρεία, όπως επιβεβαιώθηκε με επίσημο tweet. Κατείχε τη θέση του Chief Product Officer με τη Microsoft, επικεφαλής της ανάπτυξης των Windows 11 και της σειράς Surface της εταιρείας. Σύμφωνα με φήμες, ο Πάνος Παναή κατευθύνεται προς την Amazon.
 • ΑΙ: Τα οφέλη για τους εργαζομένους
  Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής βλέπουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, αν και το 56% πιστεύει ότι ωφελεί περισσότερο τους εργοδότες παρά τους εργαζόμενους.
  Επιπλέον, το 63% ανησυχεί ότι αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να πάρουν τη δουλειά τους τα επόμενα πέντε χρόνια σε σύγκριση με το 44 τοις εκατό των υπαλλήλων γραφείου. Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα μιας νέας έκθεσης της Ivanti.
  Μεταξύ των εργαζομένων, το 78% δηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι πιο παραγωγικό με διαφορετικά εργαλεία, ενώ το 57% αναφέρει σοβαρές τριβές τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, κατά τη χρήση της τεχνολογίας στο χώρο εργασίας.
 • H στήριξη του πρωθυπουργού στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της χώρας, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
  Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO, Intrakat
 • Σε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι άνθρωποι, και ειδικότερα οι νέοι, αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις αλλά και εσωτερικά διλήμματα, θέλουμε να είμαστε δίπλα τους έμπρακτα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε στο What’s Up το πρόγραμμα You, Made By You. Ένα πρωτότυπο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που στόχο έχει να λειτουργήσει ως αφετηρία για να γνωρίσουν οι νέοι καλύτερα τον εαυτό τους, να έρθουν πιο κοντά στα θέλω τους και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις πιο δυνατοί και πιο σίγουροι.
  Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer, ΟΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Πρόσφατα, η Apple σύστησε στο κοινό τα νέα της μοντέλα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.
Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά σε χρυσό 18 καρατιών, εκτός αν ο μελλοντικός αγοραστής επιλέξει να αγοράσει ένα από τα luxury μοντέλα της Caviar.
Η εταιρεία παρουσίασε το iPhone 15 Pro Ultra Gold που ξεκινά από 8.890 $ και φτάνει τα 9.890 $, και το iPhone 15 Pro Max Ultra Gold με βασική τιμή 9,670 $, που φτάνει τα 10,390 $.
Τα μοντέλα Ultra Gold διαθέτουν πλαίσιο από χρυσό 18 καρατιών με σατινέ φινίρισμα, ενώ το λογότυπο της Apple στο πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατιών.
Η Caviar ανέφερε μάλιστα ότι το Ultra Gold είναι ένα κινητό για τους «εκλεκτούς», συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, αθλητών, πολιτικών κ.α.
Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια έκδοση Ultra Black για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.
Το iPhone 15 Pro Ultra Black έχει βασική τιμή 8,060 $ και φτάνει τα 9,060 $, ενώ το iPhone 15 Pro Max Ultra Black ξεκινά από 8,840 $, με το πιο ακριβό μοντέλο να κοστίζει 9,560 $. Το μοντέλο Ultra Black διαθέτει επίσης λογότυπο Apple 24k, αλλά το σασί του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο αεροπορίας με PVD.
Παράλληλα, το πλαίσιο της έκδοσης Dark Red έχει κοσμικά μοτίβα εμπνευσμένα από τον Άρη, με κάθε μονάδα να έχει μοναδικό σχεδιασμό από μαρμάρινο άνθρακα.
Η Caviar υπογραμμίζει ότι το πλαίσιο του Dark Red από σφυρήλατο άνθρακα σε σκούρο κόκκινο χρώμα προέρχεται από την παραγωγή σπορ αυτοκινήτων Lamborghini.
Το πλαίσιο της έκδοσης Starry Night είναι κατασκευασμένο από σφυρήλατο σύνθετο άνθρακα, με τις ιώδεις ίνες να έχουν μοτίβο που μοιάζει με τον πίνακα του Βαν Γκογκ "The Starry Night". Όπως το Dark Red, το μοντέλο Starry Night έρχεται επίσης με ένα μοναδικό σχέδιο μαρμάρινου άνθρακα. Η Caviar θα κατασκευάσει μόνο 99 κομμάτια από καθεμία από αυτές τις πέντε εκδόσεις iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.
cl8-sept-2019-600x80
Ένα από τα πιο ακριβά -αλλά εξαιρετικά premium- smartwatches με χρυσό 18 καρατίων παρουσίασε πριν από μερικές ώρες η Huawei.
Πρόκειται για το πραγματικά εντυπωσιακό Huawei Watch Ultimate Gold Edition, το οποίο έρχεται στην τιμή των 2.999 €.
Το εν λόγω ρολόι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του Huawei Watch Ultimate. Η διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο χρυσό smartwatch της Huawei. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν η χρυσή στεφάνη και χρυσή κορώνα με 3D τραπεζοειδή μοτίβα, τα οποία είναι σκαλισμένα μέσω της διαδικασίας χάραξης με διαμάντια. Ο κινέζικος κολοσσός εξόπλισε το νέο smartwatch με ένα χρυσό PVD titanium λουράκι με ρυθμιζόμενη πόρπη, που χαρίζει ένα πολυεπίπεδο και μοναδικό οπτικό εφέ.
Το nano-tech κεραμικό πλαίσιο του Huawei Watch Ultimate είναι κατασκευασμένο από νανο-μικροκρυσταλλικό κεραμικό χρησιμοποιώντας περισσότερες από 24 τεχνικές επεξεργασίας. Ενώ τα κεραμικά έχουν λάμψη παρόμοια με τους πολύτιμους λίθους, είναι 6 έως 7 φορές ανθεκτικότερα από τον ανοξείδωτο χάλυβα, παρέχοντας αντοχή στις γρατσουνιές και τη διάβρωση.
Το Huawei Watch Ultimate Gold Edition διαθέτει οθόνη LTPO AMOLED 1,5 ιντσών, η οποία προστατεύεται με γυαλί ζαφειριού.
Με μοναδικές δυνατότητες, το Watch Ultimate Gold Edition παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στο νερό, αφού ο χρήστης μπορεί να καταδυθεί σε βάθος έως 100 μέτρων. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, όπως TruSeen, TruSleep, SpO2, παρακολούθηση κύκλου, μέτρηση άγχους και πολλά άλλα. Παράλληλα, για να κρατήσει το χρήστη σε φόρμα, έχει πάνω από 100 workout modes.
Το Huawei Watch Ultimate Gold Edition κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής μπαταρίας 2 εβδομάδων και φορτίζει πλήρως σε 60 λεπτά.
Η Huawei έχει προγραμματίσει αυτό το ρολόι να αρχίσει να πωλείται τον Οκτώβριο στην Ευρώπη, αλλά οι λεπτομέρειες για τη χώρα μας δεν είναι ακόμα γνωστές.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Xiaomi παρουσιάζει το Redmi 12 5G, ένα entry-level smartphone για κάθε ανάγκη, που προσφέρει ταχύτητες 5G, κομψό σχεδιασμό και μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα 229,9 ευρώ.
Το Redmi 12 διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 4 Gen 2 Mobile Platform στα 4nm, με δύο πυρήνες επιδόσεων και 6 πυρήνες αποδοτικότητας που παρέχουν ταχύτητες μέχρι και 2.2GHz και 2.0GHz, αντίστοιχα. Η συσκευή υποστηρίζει 16GB RAM με δυνατότητα επέκτασης μνήμης, ώστε να απολαμβάνουν οι χρήστες επίπεδα ναυαρχίδας σε συνδυασμό με τις ταχύτητες 5G σε μοναδική τιμή. Επιπλέον, το Redmi 12 5G μπορεί να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 1ΤΒ, ώστε να έχουν οι χρήστες όλες τις αγαπημένες τους εφαρμογές, παιχνίδια και περιεχόμενο πάντα στο χέρι τους.
Η συσκευή κυκλοφορεί σε 2 εντυπωσιακά χρώματα - Midnight Black και Sky Blue, ενώ ξεχωρίζει χάρη στο υψηλού επιπέδου κάλυμμα από γυαλί και το σχεδιαστικό προφίλ «infinite camera». Το Redmi 12 5G είναι μόλις 8.17mm σε πάχος, για υψηλή αισθητική, αλλά και άνεση στο χέρι. Την ίδια στιγμή, η συσκευή διαθέτει μια μεγάλη οθόνη FHD+ DotDisplay στις 6,79 ίντσες, με ανάλυση 2460x1080, για καθηλωτική οπτική εμπειρία σε όλο το φάσμα της ψυχαγωγίας, είτε πρόκειται για gaming ή για προβολή βίντεο. Η συσκευή είναι επίσης πιστοποιημένη με SGS Low Blue Light ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο για περισσότερη ώρα, χωρίς να κουράζουν τα μάτια τους. Ταυτόχρονα, έχει IP53 rating για προστασία από νερό και σκόνη.
facebook twitter youtube instagram linkedin