weekly D 21-1-22 sent

Ποια νέα θέλετε πρώτα, τα καλά ή τα κακά;

Αν θέλαμε να έχουμε λίγο σασπένς, θα σας ρωτούσαμε ποια νέα προτιμάτε να ακούσετε πρώτα. Τα καλά ή τα κακά; Θα ακολουθήσουμε λοιπόν τη δική μας ταξινόμηση και θα αρχίσουμε με τα κακά νέα, ώστε να κλείσουμε με τα καλά.

Τα κακά νέα

Τα κακά νέα λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα έπεσε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ταχύτητας στην κινητή, και επτά θέσεις στην ταχύτητα σταθερής, με βάση τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Speedtest Ookla.
H σύγκριση αφορά τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με τον φετινό Μάρτιο, και
βάζει τη χώρα μας στη 37η θέση (από 143 χώρες), όσον αφορά στην κινητή, ενώ στη σταθερή «προσγειώνεται» στην 104η θέση, ανάμεσα σε 182 χώρες.
Τα νούμερα λένε ότι στο mobile Internet η ταχύτητα Download διαμορφώθηκε στα 59,80 Mbps και στο Upload στα 11,60 Mbps, με την καθυστέρηση απόκρισης (Latency) στα 23 ms.
Αντίστοιχα στη σταθερή, το Download ήταν στα 41,80 Mbps και το Upload στα 7,57 Mbps. Όπως είναι φανερό, οι ταχύτητες αυτές είναι πολύ χαμηλές για να είναι ανταγωνιστικές, ειδικά όταν θέλουμε να δώσουμε στον πληθυσμό τα εργαλεία για την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων.
Όλα τα παραπάνω, με μια πρώτη ανάγνωση, έρχονται σε ασυμφωνία με την Έκθεση Ανοικτού Διαδικτύου 2022-2023 που έδωσε στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα η ΕΕΤΤ, στην οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση της μεσαίας καθώς και της μέσης τιμής της ταχύτητας download στα σταθερά δίκτυα, για το 2022, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των ευρυζωνικών συνδέσεων δικτύων νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως VDSL, με ταχύτητες 100/10 Mbps και 200/20 Mbps καθώς και FTTΗ με ταχύτητες καθόδου 100, 200, 300, 500 και 1000 Mbps.
Η απάντηση για την ασυμφωνία αυτή, δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι και οι άλλες χώρες εκσυγχρονίζουν τα δίκτυά τους με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μας αφήνουν πίσω, και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς.
Βέβαια, όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι επενδύσεις για ευρυζωνικά δίκτυα είναι κατά κύριο λόγο εμπροσθοβαρείς, και η ισορροπία ανάμεσα σε CapEx και κερδοφορία είναι λεπτή. Όμως η ανάγκη και η πραγματικότητα δυστυχώς μπορεί να επιδέχονται πολλές ερμηνείες, αλλά συνήθως επιδέχονται περιορισμένες λύσεις.

Τα καλά νέα

Δυναμικά στον χορό των έργων για την επιτάχυνση της διάδοσης των συνδέσεων οπτικής ίνας έχει μπει και η Nova.
H μητρική United ανεβάζει ταχύτητα στην υλοποίηση του προγράμματός της, για περίπου 1,6 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το τέλος του 2027. Σκοπός της, είναι να φέρει όσο γίνεται πιο κοντά χρονικά την υλοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού, ώστε να επιτύχει συντομότερα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Έτσι, σε 3-4 μήνες η Nova θα προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης της σύνδεσης στο Internet σε FTTH μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της σε περίπου 200.000 σπίτια, ενώ το 2024 πάνω από 400.000 σπίτια θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε FTTH συνδέσεις Nova Fiber.
Επίσης, πέρα από την αυτόνομη πορεία της στην απευθείας πρόσβαση προς τους καταναλωτές, η μητρική της Nova έχει ιδρύσει τη United Fiber, με σκοπό να παίξει το ρόλο του παρόχου υποδομών μεγάλης κλίμακας, νοικιάζοντας bandwidth σε άλλους παρόχους, μέσα από το δίκτυο κορμού της.
Ψυχή του εγχειρήματος, από τον Ιούλιο, είναι ο Γιώργος Αγγελούσης, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, έχοντας αναλάβει θέσεις αυξημένης ευθύνης σε πολυδιάστατα έργα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος δηλώνει ότι στόχος του, είναι μαζί με την ομάδα του και σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις τοπικές κοινότητες, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ, όσον αφορά τη διείσδυση των οπτικών ινών, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Συνεπώς
…United to the Fiber!

IFA: η Μέκκα των Consumer Electronics

Για ακόμα μια χρονιά η IFA του Βερολίνου, η μεγαλύτερη έκθεση consumer electronics στην Ευρώπη, διεξήχθη με επιτυχία και φυσικά η ομάδα μας βρέθηκε εκεί για καλύψει τις εξελίξεις και να εντοπίσει όλα τα νέα trends που θα δούμε το επόμενο διάστημα στην αγορά. Για την ακρίβεια αυτό το άρθρο γράφεται μέσα στο αεροπλάνο, για να προλάβουμε το Weekly:
Μπορεί η έκθεση να μην ήταν όσο μεγάλη περιμέναμε, αλλά αυτό είναι μια γενικότερη τάση που παρατηρείται παγκοσμίως σε events τέτοιας κλίμακας, και ίσως κάποιοι να κρατούν δυνάμεις για του χρόνου που θα είναι η επετειακή 100ή έκθεση. Ωστόσο, στο Βερολίνο βρέθηκαν πάνω από 1.500 εκθέτες και περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες!
Όπως προαναφέραμε του χρόνου η IFA θα γιορτάσει ένα αιώνα ζωής και ίσως… μας κρατά τα καλύτερα για τον Σεπτέμβρη του 2024! Πάντως, μας έλειψαν οι συναυλίες και τα happenings στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, ενώ δυστυχώς συνεχίζεται η… σχεδόν απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους του Τύπου, σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Ελπίζουμε να αντιστραφεί αυτή η τάση. Πολύ κόσμο είχε φέτος το Showstoppers side-event, από την άλλη, όμως, Sony, Lenovo και JBL επέλεξαν να κάνουν τα press events τους εκτός έκθεσης και δεν είχαν παρουσίαση στο Messe Berlin.
Τι ανέδειξε, όμως, η φετινή IFA 2023; Πέραν των όσων είδαμε και διαπιστώσαμε, ακόμα και η κατηγοριοποίηση των εκθετών από τους διοργανωτές υποδηλώνει αρκετά: Fitness & Digital Health, Mobility, Robotics Hub, Sustainability Village, κατηγορίες που προστίθενται στις παραδοσιακές του κλάδου και “δείχνουν” το μέλλον και το ποιοι τομείς της ζωής μας θα επηρεαστούν περισσότερο από την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.
Επιπλέον, αρκετές εταιρείες επέλεξαν να μην προβάλλουν υπέρ το δέον κάτι συγκεκριμένο στο booth τους, αλλά να κάνουν highlight το οικοσύστημα συσκευών τους, το smarthome και μια συνολική προσέγγιση της τεχνολογίας που ενισχύει (και ορίζει, ενίοτε) τις ζωές μας. Μια… all-in-one κατάσταση λοιπόν και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις.
Στα smartphones, η βιομηχανία δέχεται τεράστια πίεση εδώ και αρκετό καιρό, από την αρχή της πανδημίας. Προσφορά και ζήτηση σπάνια βρίσκονται σε ισορροπία έκτοτε, εξ΄αιτίας της διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και προσφάτως, του πληθωρισμού. Το 2024 αναμένεται η πολυπόθητη ανάκαμψη της αγοράς και αυτό τόνωσε κάπως τις συμμετοχές.
Τα foldables δεν είναι πλέον ένα trend, αλλά σίγουρα ωριμάζουν και θα κυριαρχήσουν ακόμα και στη mainstream κατηγορία. Αυτό θα επιφέρει ένταση ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών, αν και στην παρούσα φάση, η Samsung είναι με άνεση ο market leader. Έμφαση θα δοθεί στο βάρος και τις διαστάσεις τους, ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις “συμβατικές” συσκευές.
Ένα άλλο trend που όμως δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι οι κανονισμοί που θα επιβάλλει η Ε.Ε. με “φόντο” τη βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, η επιβολή του κοινού προτύπου USB-C που “έρχεται” το 2025, ενώ από το 2027 τα τηλέφωνά μας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες, ώστε να αυξηθεί ο κύκλος ζωής τους. Αν προσθέσετε και την εντεινόμενη τάση του “right-to-repair” προκύπτουν ερωτηματικά σε σχέση με το πως θα επηρεάσουν τα παραπάνω την αγορά;
Αν πιστεύατε οτι η φούσκα του Metaverse ξεφούσκωσε οριστικά, κάνετε λάθος. Απλώς δεν είμαστε έτοιμοι γι αυτό, όπως το φανταζόμασταν πέρυσι, όταν και ο όρος ξεπήδησε από το πουθενά και κατέκτησε τα trends παγκοσμίως. Ναι, ο παράλληλος, ψηφιακός κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμη, αλλά η “τέταρτη διάσταση” είχε έντονη παρουσία στην IFA 2023, με πολλά 3D Vision και Spatial Audio προϊόντα, τα οποία κατατάσσουμε ως wearables. Αυτά είναι το “κλειδί” για το Metaverse και πλέον είναι πιο ώριμα από ποτέ, αλλά σίγουρα έχουν δρόμο να καλύψουν για μια seamless χρήση, 24/7.
Αυτά είναι μία πρώτη εντύπωση από την IFA και βέβαια θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα με πολλά links και λεπτομέρειες.

Ραντεβού… τον Σεπτέμβριο και Καλή σεζόν!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη, έγραφαν παλιά τα σινεμά, που έκλειναν το καλοκαίρι. Ήρθε λοιπόν η ώρα του Back 2 School, αλλά και του Back in Business. Αυτοί που στα συστήματα …γεωεντοπισμού μας «συνελήφθησαν» να εργάζονται επισταμένως, είναι οι αστυνομικοί με την έκδοση των ταυτοτήτων.
Δε λέω, στη δημοκρατία έχει ο καθένας το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά οι γνώμες των εκπροσώπων του μετώπου των αντί-ταυτοτήτων, θα έκαναν τους stand up comedians να μείνουν άνεργοι!
Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι οι νέες ταυτότητες θα φορτίζουν επαγωγικά από τις κεραίες 5G, ενώ το βράδυ θα βγαίνει από μέσα ένα ολόκληρο δορυφορικό κάτοπτρο και θα στέλνει το υλικό παρακολούθησης στα κεντρικά του….Αντίχριστου. Άλλωστε, μία μικρή κεραία είναι αρκετή γιατί όπως είναι γνωστό… η γη είναι επίπεδη. Θα έχουν επίσης μικρόφωνο για να σας ακούν, αλλά και μεγάφωνο για να τους ακούτε. Full duplex δηλαδή! Και φυσικά κάμερα 4Κ.
Τα νέα μοντέλα -μετά το 2025- θα συνδέονται με την τηλεόραση, όπως στο “1984”.
Μερικές φορές θα διακτινίζεται και ο ίδιος ο “εξαποδώ” και θα χαράσσει ότι βρει: την πόρτα, τα τζάμια, το μέτωπό σας - μη μου χαράξεις το καινούργιο τραπέζι κύριε Αντίχριστε παρακαλώ…
Τέτοια φαιδρά συμβαίνουν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!
Στα σοβαρά τώρα γιατί το ηλεκτρονικό έγκλημα - σύμφωνα με την Check Point Software - χτύπησε “ρεκόρ” διετίας: κάποιοι πονηροί -και πραγματικοί αντίχριστοι- δεν έχουν το θεό τους. Σας στέλνουν μηνύματα για δήθεν επιστροφή φόρου και ζητούν τα credentials του τραπεζικού σας λογαριασμού για… να σας βάλουν τα χρήματα. Μη δίνετε το λογαριασμό σας, γιατί θα χάσετε και αυτά που έχετε… Το ίδιο ισχύει και για το laptop που έχετε κερδίσει αν είστε νέος φοιτητής.
Κατά τα άλλα ξεκινάμε δυναμικά με 3 events: Στις 5//10 στο Divani Caravel θα έχουμε ένα διπλό συνέδριο: Mobile Connected World: αφιερωμένο στα
Smart Cities + Hotel Tech, αφιερωμένο στα Smart Hotels ενώ στις 25/10 ακολουθεί το ESG Universe αφιερωμένο στην κλιματική κρίση και όχι μόνο. CU there. Καλό Φθινόπωρο!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Τ+ΟΤΕ δεν σημαίνει… ΤΟΤΕ αλλά ΤΩΡΑ!
  Γυρίζοντας από τις διακοπές, λίγοι θα ένιωσαν έκπληξη όταν είδαν στην εμπρόσθια όψη του Μεγάρου του ΟΤΕ και ακριβώς κάτω από το λογότυπο του Ομίλου να εμφανίζεται πλέον το «T» της γερμανικής Deutsche Telekom - όπως σας ενημέρωσε, μέσα στο σαββατοκύριακο, το Infocom, λίγο μετά το «ανέβασμα» του logo στο κτίριο.
  Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, η συγκεκριμένη προσθήκη στο κτίριο πραγματοποιήθηκε μέσα στο ΣΚ ενώ σε άλλο σημείο του, εμφανίζεται και το λογότυπο της Cosmote.
  Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μέρος της στρατηγικής της “‘ήπιας μετάβασης” που έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ, ανακοίνωσε τη σταδιακή ενσωμάτωση του σήματος «T» της Deutsche Telekom στην επικοινωνία του Ομίλου.
  Το “Τί” ακριβώς εννοούσε, το είδαμε στην πρόσοψη του Μεγάρου και αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα. Στην Ρώμη δόθηκε ο χρησμός, όπως λέει και ο Καβάφης στους “Πρέσβεις από την Αλεξάνδρεια”. Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι, “πρώτο όνομα” στη μαρκίζα είναι αυτό του ΟΤΕ και από κάτω φιγουράρει το “Τ” της Deutsche Telekom.
 • My name is Telekom. Deutsche Telekom!
  Και επειδή μάλλον θα χυθεί πολύ μελάνι για την αλλαγή του ονόματος, κάτι που δεν είναι απαραίτητα…απαραίτητο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σκεφτείτε τον αγαπημένο σας Έλληνα τραγουδιστή. ΟΚ. τα 2 brands (Cosmote & DT), έχουν μεταξύ τους τέτοια απόσταση όση ο αγαπημένος σας τραγουδιστής από τους Beatles η τον Elvis. Ας δούμε γιατί:
  Η Deutsche Telekom είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, πάνω από 207.000 εργαζομένους (31 Δεκ. 2022) και έσοδα 114,4 δισ. ευρώ (το 2022). Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος DT μετρά περίπου 245 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 25 εκατομμύρια συνδέσεις σταθερής και 21 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες ICT σε επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες.
  Σύμφωνα με τη μελέτη "Brand Finance Global 500", η Telekom αναδείχθηκε για πρώτη φορά ως το brand με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη (62,9 δισ. δολάρια), και Νο11 στον κόσμο. Η μελέτη επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ παραμένει, με μεγάλη διαφορά, το κορυφαίο brand τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Ελπίζω να καλύψαμε ΟΛΕΣ τις απορίες σας!
  Ζούμε στην εποχή του brand! H επωνυμία και η φήμη δεν είναι μόνο η κουλτούρα, αλλά κυρίως εμπιστοσύνη και υπόσχεση εμπειρίας. Καταλάβατε τώρα τι είναι αυτό που αξίζει 62,9 δισ δολλάρια;
 • OTE: Στην Αθήνα ο CEO της Deutsche Telekom, Timotheus Höttges
  Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα η ετήσια συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου (Supervisory Board) του Ομίλου της Deutsche Telekom με τον ΟΤΕ να υποδέχεται και τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας, Timotheus Höttges.
  Ο επικεφαλής της DT θα δει έτσι και την προσθήκη του σήματος “T” της Deutsche Telekom κάτω από το λογότυπο στην πρόσοψη του Διοικητικού Μεγάρου στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής αξιοποίησής του από τον Όμιλο ΟΤΕ
  Στο Εποπτικό Συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας συμμετέχουν στελέχη εγνωσμένου κύρους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εργασίας της Deutsche Telekom. Συνεδριάζει κάθε χρόνο σε μια διαφορετική χώρα από τις οποίες δραστηριοποιείται η γερμανική εταιρεία και φέτος επιλέχθηκε η Ελλάδα.
  Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο επικεφαλής της Deutsche Telekom θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
  Μπορεί να είναι και τυπική η επίσκεψη, αλλά συνήθως όταν έρχεται ο Timotheus Höttges στην Αθήνα κάτι σημαντικό συμβαίνει…
 • Είδες η ΔΕΗ;
  Αφού έχει ανέβει η μετοχή της τον τελευταίο χρόνο κατά 56%, έχουμε την JP Morgan που προβλέπει άνοδο κατά 35% ακόμη με βάση την τιμή στόχο που δίνει με τη σύστασή της. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο το επενδυτικό πρόγραμμα των 9 δισ μέχρι το 2026. Δικαιολογείται επίσης, τόσο από τις ενέργειες στον τομέα της Ενέργειας -στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό (λέγε με Enel), όσο και από τις κινήσεις στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών αλλά και της Λιανικής - αφού ως γνωστόν διεκδικεί και την Κωτσόβολος, ενώ θετικό είναι το κλίμα και στο μακροοικονομικό περιβάλλον εν γένει με την εν αναμονή αναβάθμιση.
  Όσον αφορά την Κωτσόβολος η μάχη δίνεται ανάμεσα στη ΔΕΗ, τον Θ. Φέσσα και αρκετούς “παίκτες” ακόμη (ένα Βούλγαρο επιχειρηματία, τη Singer India κ.α. που ο πωλητής δεν κατονομάζει). Περισσότερα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, που θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις δεσμευτικές προσφορές.
  Εμάς, πάντως, γιατί μας μοιάζει ντέρμπι για δύο; Από την άλλη, στις business πάντοτε, “we expect the unexpected”!
 • Ανεβάζει ταχύτητες η Nova
  Ανεβάζει ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων της σε FTTH η Nova η οποία, όπως έχει ανακοινώσει, μέχρι το τέλος του 2027, θα έχει υλοποιήσει περίπου 1,6 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 40% του πληθυσμού και το 70% των περιφερειών.
  Στην κατεύθυνση αυτή βοηθά και η δημιουργία της United Fiber που έχει αναλάβει το «κτίσιμο» του νέου δικτύου και την χονδρική διάθεση του, με επικεφαλής τον Γιώργο Αγγελούση.
  Μέχρι το τέλος του έτους η Nova θα προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης της σύνδεσης στο internet σε FTTH μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της σε περίπου 200.000 σπίτια. Αντίστοιχα, το 2024 πάνω από 400.000 σπίτια θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε FTTH συνδέσεις Nova Fiber.
  Αυτή την περίοδο το δίκτυο της Nova που κατασκευάζει η United Fiber επεκτείνεται καθημερινά και σύντομα άλλα 200 χιλιόμετρα οπτικής ίνας θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες γειτονιές σε Ηράκλειο Κρήτης, Λουτράκι, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Κυπαρισσία και Μεγαλόπολη και στην Αττική στο Ίλιον, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και το Κερατσίνι.
  Η αλήθεια είναι η καλύτερη δικαίωση κατά της συκοφαντίας. Και η Nova δίνει μία απάντηση με πολλούς παραλήπτες…
 • Cosmote + ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Back 2 school!
  Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχονται η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ με προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας στα καταστήματά τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και online στα www.cosmote.gr και www.germanos.gr. Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν φθηνότερα και με έως 48 άτοκες δόσεις, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, προηγμένα smartphones, laptops, tablets, smartwatches, τηλεοράσεις, gadgets για το σπίτι, αξεσουάρ κ.ά.
  Επίσης, αγοράζοντας laptop αξίας άνω των 399€ με pαyzy by COSMOTE οι καταναλωτές κερδίζουν το 20% της αξίας της αγοράς τους σε ευρώ (ισχύει έως 12/09). Pas mal!
  Είναι μάλλον μία πρόταση στην οποία δεν μπορεί να πει κανείς όχι! Για τον ανηψιό μου, είτε του πω ότι θα πάμε στο “Γερμανό”, είτε στα “Jumbo” ή το “Μουστάκα”, την ίδια χαρά θα κάνει! Πάντα θα βρει κάτι να αδειάσει την πιστωτική μου!!!
 • MediaMarkt is dead, long live the Public + Home!
  Μετά από 18 χρόνια πορείας στην Ελλάδα, η MediaMarkt δίνει τη σκυτάλη στα Public.
  Η στενή συνεργασία των δύο brands λιανικής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «έθεσε ισχυρές βάσεις για τη συνδημιουργία του πρωτοποριακού concept “Public + home”, ενός τύπου καταστήματος που συνδυάζει τα καλύτερα από δύο συναρπαστικούς κόσμους».
  Τα καταστήματα MediaMarkt σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε “Public + home” «ενσωματώνοντας την τεράστια ποικιλία οικιακών συσκευών, τις ανταγωνιστικές προσφορές της MediaMarkt και τις στρατηγικές συμφωνίες με κορυφαίες μάρκες όπως Miele, NEFF, Samsung, LG, Bosch, Siemens, Pitsos, Philips, Liebherr, Whirlpool κ.α».
  Παράλληλα, σημαντική είναι και η συνεισφορά των on line πωλήσεων καθώς το 25% των πωλήσεών της πραγματοποιούνται από το συγκεκριμένο κανάλι, που πλέον λειτουργεί σε αναβαθμισμένο περιβάλλον στο οποίο είναι προφανές ότι έχει βάλει το χέρι του ο Ν. Βαρβαδούκας. Τέλος, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι τα καταστήματα Public + home απορροφούν πλήρως τους 530 εξειδικευμένους ανθρώπους της MediaMarkt, και την τεχνογνωσία που διαθέτουν.
  Σημαντική ενίσχυση για τα Public, τα οποία ενισχύουν τη θέση τους στην αγορά των λευκών και όχι μόνο. Σε σχέση μάλιστα με τις εξελίξεις που έρχονται στην αγορά λιανικής είναι καλό να υπάρχει μία κεντρική προσέγγιση για όλα. Οι business δεν είναι hobby. Είναι -στην προκειμένη περίπτωση- Robby! Και είναι καλές!
 • Τι θα γίνει τελικά με τον Euroasia Interconnector;
  Πρόκειται για ένα έργο 2 δισ το οποίο θα συνδέσει ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ και το οποίο «κάνει νερά». Αιτία, η προσέγγιση των Κυπρίων, αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας του ιδιωτικού φορέα υλοποίησης. Ενώ π.χ. οι Ισραηλινοί μοιάζει να έχουν βρει το ⅓ των χρημάτων και εμείς από την Ευρώπη έχουμε δεσμεύσει το ⅓ από το Connecting Europe Plan, μας χαλάει τη δουλειά η Κύπρος που κωλυσιεργεί. Έτσι, κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα της ΕΕ, αλλά και τα καλώδια που έχουν παραγγελθεί τα οποία ζητούν οι Δανοί και οι Γερμανοί που είναι στη λίστα αναμονής. Φυσικά, εκτός από τ’ αυγά θα χάσουμε και τα καλάθια, αφού δεν θα γίνει το έργο. Τρέχει ο ΑΔΜΗΕ για να μη χαθεί η ευκαιρία, αλλά πως να σώσεις αυτόν που δεν θέλει να σωθεί;
  Είναι αλήθεια πολύ σοβαρό να λέει στο “παρά δύο” ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου ότι απλά “το σκέφτονται”, λόγω κόστους. Τόσο καιρό δηλαδή τι έκανε; Εκτος αν, προνηρά σκεπτόμενος, θα ήθελε να το κάνουν οι άλλοι με δικά τους έξοδα…
 • Smartphones: Αυτά τα 700 εκατ. ευρώ ποιος θα τα πάρει;
  Μπορεί η αγορά στην Ελλάδα να είναι σταθερή και να μη διευρύνεται, αλλά οι μικροί κατασκευαστές διεκδικούν με πάθος μία θέση στον ήλιο.
  Samsung, Xiaomi, Apple, Realme και Lenovo αποτελούν το top 5 των κατασκευαστών smartphones στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Canalys.
  Στην πρώτη θέση βρίσκεται -ναι σωστά το μαντέψατε- η Samsung με μερίδιο 41%. Ακολουθούν η κινεζική Xiaomi με 30% και η Apple με 9%.
  Αν μάλιστα προσθέσει στην 4η και 5η θέση κανείς τις κινεζικές Realme και Lenovo αντίστοιχα, με μερίδιο 4% η κάθε μία καταλαβαίνει ότι μικρά περιθώρια ελιγμών υπάρχουν για όλους τους άλλους, που πρέπει να μοιραστούν το 12% που απομένει…
  Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Σε κάθε περίπτωση με τον ανταγωνισμό στα κόκκινα όλοι πρέπει να προσπαθούν ολοένα και περισσότερο. Μια στιγμή να χαλαρώσεις, μπορεί να χαθούν ποσοστά που δύσκολα θα τα αναπληρώσεις. I live for competition. It makes my life complete - Hope Solo!
 • Το iPhone 14 “πουλάει”!
  Στη χώρα μας μπορεί να έχει μονοψήφιο αριθμό -σε τεμάχια- αλλά σε όλο τον κόσμο το iPhone 14 Pro Max είναι το smartphone με τις περισσότερες αποστολές παγκοσμίως, σύμφωνα με το Smartphone Model Market Tracker της Omdia. Συγκεκριμένα, το sell out της Apple ήταν 26,5 εκατομμύρια τεμάχια.
  Το iPhone 14 Pro Max είναι το πιο ακριβό μοντέλο της σειράς 14, που κυκλοφόρησε η Apple τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Apple iPhone 14 Pro – το δεύτερο πιο ακριβό μοντέλο της σειράς 14. Το μοντέλο που βρίσκεται στην τρίτη θέση, όσον αφορά πάντα στον αριθμό των αποστολών που φτάνουν στους εμπόρους (και όχι των πωλήσεων) είναι το iPhone 14, αποτελώντας το τρίτο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς που μπήκε στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης για το συγκεκριμένο τρίμηνο.
  Βλέπετε άλλο η κατάταξη σε τεμάχια και άλλο η κατάταξη σε αξία. Εκεί, αλλάζουν τελείως τα πράγματα και παρόλο που η ψαλίδα κλείνει - ένεκα του ότι δεν έχει foldable η Apple- η διαφορα παραμένει υπολογίσιμη…
 • Huawei Ultimate: Ένας ψηφιακός βοηθός στο χέρι σας!
  Όταν το Huawei Watch Ultimate εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά στις αρχές του έτους, εντυπωσίασε όλα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία του έδωσαν διθυραμβικές κριτικές για τις νέες του καινοτομίες.
  Από την ικανότητα κατάδυσης μέχρι τα 100 μέρα έως το πρωτοποριακό κράμα υγρού μετάλλου με βάση το ζιρκόνιο, το smartwatch αναδείχθηκε ηγέτης στον κλάδο και τώρα έλαβε και την αναγνώριση από τους βασικούς εμπειρογνώμονες του κλάδου – την EISA (Expert Imaging and Sound Association), η οποία απένειμε στο Huawei Watch Ultimate το βραβείο του καλύτερου premium smartwatch της χρονιάς, χαρακτηρίζοντας το ως μια «εξαιρετικά σχεδιασμένη συσκευή».
  Προσωπικά θα μπορούσα να γράψω σελίδες για το συγκεκριμένο ρολόι, αλλά δεν θα ήμουν αντικειμενικός. Βλέπετε, εδώ και ένα χρόνο, το Ultimate είναι αυτό που θα λέγαμε “Editor’s Choice”. Και δεν έχω μετανιώσει καθόλου γι αυτό. Κάθε άλλο! Και κάτι που δεν αναφέρεται από την EISA, είναι ότι φορτίζει σε χρόνο dt… To Ultimate είναι, far out, ότι καλύτερο θα μπορούσατε να βάλετε στο χέρι (σας)!
 • Τέλος στην έκπτωση για τους e-λογαριασμούς βάζει η Cosmote
  Τέλος στην παροχή έκπτωσης για τους e-λογαριασμούς σταθερής (1 ευρώ/μήνα) και κινητής (0,98 ευρώ/μήνα) τηλεφωνίας βάζει από τον Οκτώβριο η Cosmote.
  Η επιδότηση είχε θεσμοθετηθεί ως κίνητρο για τη μετάβαση από τους έγχαρτους στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, ωστόσο οι λογαριασμοί εκδίδονται και αποστέλλονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, ως εκ τούτου η επιδότηση δεν έχει πλέον νόημα.
  Ως αντιστάθμισμα, πάντως, η εταιρεία δίνει τριπλάσια (απ’ όσα έδινε μέχρι τώρα) δωρεάν GB για τους πελάτες που εξοφλούν τους λογαριασμούς μέσω του Διαδικτύου και του APP.
  Και όσοι είχαν έτσι κι αλλιώς απεριόριστα; Από την άλλη έχουν πέσει τόσο οι τιμές που τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του… Βλέπετε, όπως πάντα, υπάρχουν τέσσερεις πλευρές σε κάθε ιστορία: Η πλευρά του δικτύου, η πλευρά του πελάτη, η αλήθεια και αυτό που πραγματικά συνέβη…
 • Ookla: Χάνει θέσεις η Ελλάδα…
  Έξι θέσεις στην κινητή και επτά στη σταθερή έχασε η Ελλάδα με βάση τις μετρήσεις σύνδεσης στο Internet της εταιρείας μετρήσεων Ookla, τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.
  Ειδικότερα, στο mobile Internet η χώρα μας κατατάσσεται στην 37η θέση ανάμεσα σε 143 χώρες όσο αφορά τη μέση ταχύτητα σύνδεσης, όπως μετρά τα σχετικά δεδομένα η Ookla.
  Η ταχύτητα στη λήψη δεδομένων (Download) διαμορφώθηκε στα 59,80 Mbps και στο Upload στα 11,60 Mbps με την καθυστέρηση απόκρισης (Latency) στα 23 ms.
  Στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις η Ελλάδα τον Ιούλιο ήταν στην 104η θέση από συνολικά 182 χώρες, με Download στα 41,80 Mbps και το Upload στα 7,57 Mbps. Παγκοσμίως, τον Ιούλιο η μέση ταχύτητα download στις συνδέσεις μέσω κινητών δικτύων διαμορφώθηκε στα 42,35 Mbps και στο Upload 10,04 Mbps με την καθυστέρηση 28 ms και αντιστοίχως στα σταθερά δίκτυα 82,56 Mbps και 36,08 Mbps.
  Τις καλύτερες επιδόσεις στο mobile Internet από τις χώρες που εξετάζει η Ookla έχουν κατά σειρά κατάταξης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Κατάρ το Κουβέιτ η Ουρουγουάη και η Νότια Κορέα, ενώ στη σταθερή η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Χιλή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ταϊλάνδη.
  Είναι σαφές πως πάμε κάπως καλά, χρειάζεται όμως να πάμε ακόμη καλύτερα. Και για να διατηρηθεί -και να βελτιωθεί- το επίπεδο που υπάρχει σήμερα, τι χρειάζεται; Περισσότερες επενδύσεις. Αν χάνουμε θέσεις, δεν είναι γιατί μένουμε στάσιμοι, αλλά γιατί -λόγω ανταγωνισμού- οι άλλοι προχωρούν πιο γρήγορα από εμάς.
 • Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη ΔΕΘ
  Εντυπωσιακή αναμένεται η παρουσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 87η ΔΕΘ. Συγκεκριμένα στο περίπτερο 12 θα δημιουργηθεί το θεματικό πάρκο “Ψηφιακή Ελλάδα” προκειμένου να προβληθεί το έργο του Υπουργείου αλλά και των συνδεδεμένων φορέων.
  Παράλληλα, ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου θα δώσει δυναμικά το “παρών” από την Παρασκευή, πλαισιώνοντας τον πρωθυπουργό, αφού κάποιες από τις ανακοινώσεις αφορούν και το Υπουργείο του.
  Για το Υπουργείο ισχύει ότι και για τη γυναίκα του Καίσαρα. Δεν φτάνει να γίνεται δουλειά -για την οποία ουδέποτε αμφιβάλλαμε- αλλά πρέπει να φαίνεται κιόλας. Οπότε, θα χαρούμε να δούμε τα πάντα όλα στο περίπτερο 12 στη Θεσσαλονίκη…
 • Οπτικές και κβαντικές επικοινωνίες
  Την Πέμπτη 31/08/2023, στο ιστορικό κτήριο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) στο Θησείο, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας εξαιρετικής σημασίας μεταξύ του EAA και της Hellas Sat.
  Αντικείμενο και σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ με τον Ανάδοχο του Ελληνικού Δημοσίου ( δυνάμει του ν. 4506/2017) και Εθνικό Δορυφορικό Πάροχο στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα των οπτικών και κβαντικών επικοινωνιών.
  Απώτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση δοκιμαστικών ζεύξεων μέσω των τηλεσκοπίων «Αρίσταρχος» και Κρυονερίου, για την παροχή μετρήσεων που θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό μελλοντικών συστημάτων για οπτικές/κβαντικές επικοινωνίες τα οποία και θα ενεργοποιηθούν σε μελλοντικό δορυφόρο τον οποίο σχεδιάζει η Hellas Sat.
  Δεν είναι εύκολο να είσαι πρωτοπόρος, σαν τον Χριστόδουλο, αλλά σίγουρα είναι συναρπαστικό. Είναι επίσης σημαντικό, να χαράσσεις ένα μονοπάτι που σύντομα θα γίνει “εθνική οδός”. Από την άλλη μεριά είμαστε σίγουροι ότι ο Χριστόδουλος πάσχει από μία “τεχνολογική μοναξιά”, γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που τον καταλαβαίνουν. Ειδικά όταν μιλάει “την κβαντικήν”. Κρίμα!
 • WINGS: Μία “ηφαιστειακή” επένδυση από το Φαιστός!
  Η 5G Ventures ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας WINGS ICT Solutions. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με τη μορφή της συνεπένδυσης, μαζί με στρατηγικό επενδυτή από την Ελλάδα.
  Η WINGS ICT Solutions έχει ήδη προβεί σε πολλές σημαντικές συνεργασίες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Γερμανία για βελτίωση των υποδομών τους, ενώ έχει συμμετάσχει σε έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Η εταιρία, εκτός από την ανάπτυξη των παραπάνω προϊόντων, ξεχωρίζει για την καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο -αφού δίνει δουλειά σε Έλληνες μηχανικούς- ενώ παράλληλα διατηρεί πρότυπες υποδομές, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που επιτρέπουν την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη.
  Τα νέα κεφάλαια από τη συμμετοχή του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» θα διατεθούν στην έρευνα και ανάπτυξη επιπλέον τεχνολογικών λύσεων, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτιστοποίηση όλων των διαδικασιών και την αναγκαία συνεισφορά του δικτύου 5G. Επίσης και στην ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας της WINGS ICT Solutions στις αντίστοιχες αγορές.
  Η 7η επιλογή του «Φαιστός», ήταν η καλύτερη και σίγουρα αξίζει το χειροκρότημά μας. Η Wings μπορεί να πετάξει ψηλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σίγουρα αποτελεί μία Win(gs) - Win(gs) προσέγγιση για το Φαιστός!
 • ΕΕ: Μπαίνουν στόχοι για το 5G
  Πρόσφατα, ως μέρος της πορείας προς τη «Ψηφιακή Δεκαετία 2030», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, για πρώτη φορά, KPI μέσω των οποίων θα γίνεται καλύτερη καταγραφή της προόδου που σημειώνεται προς την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας. Παράλληλα με αυτούς τους δείκτες απόδοσης, εξέδωσε καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη θα πρέπει να δομήσουν τους εθνικούς οδικούς χάρτες, για την επίτευξη των στόχων.
  Ως απάντηση σε αυτό, τα κράτη μέλη θα εγκρίνουν εθνικούς οδικούς χάρτες έως τις 9 Οκτωβρίου. Το 5G KPI που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρώτο έτος υποβολής εκθέσεων, θα παρακολουθεί το ποσοστό των νοικοκυριών που λαμβάνουν σήμα 5G, ανεξάρτητα από τον φορέα εκμετάλλευσης της υποδομής ή την ποιότητα της υπηρεσίας.
  Πρέπει να μετράμε τις επιδόσεις για να μπορούμε να βελτιωθούμε. Μπορούμε να λέμε πως «όλα είναι καλά» και «πάμε μπροστά», αλλά οι αριθμοί και η πραγματικότητα, να δείχνουν άλλα. Γεμίσαμε τη φαντασία των χρηστών με αυτοκινούμενα οχήματα, drones που θα κάνουν delivery και άλλες “εξωτικές εφαρμογές” και για την ώρα το 5G -στην Ευρώπη τουλάχιστον- δεν έχει ανταποκριθεί.
 • Αυξήθηκε η παγκόσμια κίνηση δεδομένων
  Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 33% από έτος σε έτος, στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, σε περίπου 134 exabyte το μήνα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ericsson.
  Η αύξηση έφτασε το 6 τοις εκατό σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την Ericsson, η κίνηση στα δεδομένα ενισχύεται τόσο από τον αυξημένο αριθμό χρηστών Internet από κινητά, όσο και από την ενισχυμένη χρήση δεδομένων, λόγω εφαρμογών όπως το streaming video.
  Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας κίνησης επιβραδύνεται σταδιακά, μετά από αυξήσεις άνω του 40 τοις εκατό το 2021 και άνω του 50 τοις εκατό το 2020. Η ανάπτυξη του 5G βελτιώθηκε σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με 175 εκατομμύρια συνδρομές στο δεύτερο τρίμηνο, ήτοι συνολικά σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια.
  Και εδώ, μπαίνει πάλι το ζήτημα του fair share. Αν η κίνηση αυξάνεται κατά 33% το χρόνο, ποιος θα κάνει τις ανάλογες επενδύσεις; Το έχει πει για την Αμερική ο B. Obama αλλά ισχύει και για την αγορά: “I believe that this country succeeds when everyone gets a fair shot, when everyone does their fair share, when everyone plays by the same rules.”
 • 5G Standalone και στη Δανία
  Σε μια σημαντική εξέλιξη για τον τηλεπικοινωνιακό τομέα της Δανίας, η TDC NET έγινε η πρώτη εταιρεία στη χώρα που ενεργοποιεί δίκτυο 5G Standalone (5G SA). Αυτή η εξέλιξη βασίζεται στον προηγούμενο επίτευγμα της TDC NET το 2020, όταν διέθεσε το πρώτο non-standalone 5G στη Δανία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της Ericsson. Το νέο δίκτυο 5G SA υπόσχεται βελτιωμένες ταχύτητες, αξιοπιστία, εύρος ζώνης και ασφάλεια. Ο CTO της TDC NET, Jakob Dirksen, δήλωσε ότι το δίκτυο θα προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, η τηλεργασία, η υγεία και οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, το δίκτυο 5G SA θα συμβάλει στηνΑΑ ενεργειακή απόδοση, καθώς μπορεί να μεταδώσει περισσότερα δεδομένα με την ίδια ποσότητα ενέργειας.
  Το έχουμε ξαναπεί. Το 5G SA είναι το πραγματικό 5G που μπορεί να πετάξει σαν πεταλούδα και να πραγματοποιήσει όσα έχουμε υποσχεθεί στους χρήστες. Το NSA 5G είναι σαν να έχουμε μία γρήγορη κάμπια… (ναι “έκλεψα” την γνωστή ατάκα για το digital transformation)
 • Μεγάλη ευκαιρία το mobile + gaming!
  Όπως δείχνει έρευνα των data.ai και IDC, η αγορά του mobile αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τa games.
  Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα mobile games θα κατακτήσουν μερίδιο αγοράς της τάξεως του 56%, φτάνοντας τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες, σε σύγκριση με 22% για τα έσοδα από παιχνίδια κονσόλας, 21% για PC/Mac και περίπου 1% από τις φορητές κονσόλες.
  Το 2022 χαρακτηρίζεται, συνολικά, ως μια περίοδος μείωσης των δαπανών για το mobile gaming, καθώς σημειώθηκε η πρώτη πτώση στα έσοδα από έτος σε έτος για την κατηγορία, από την εποχή που έκαναν την εμφάνιση τους τα app stores.
  Όσο περισσότερο παίζεις ένα παιχνίδι, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις το παιχνίδι της ζωής και πόσο πάθος χρειάζεται. Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι ότι το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια, αλλά η ομαδική δουλειά κερδίζει πρωταθλήματα.
 • Όπως γνωρίζετε Huawei και Ericsson υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 3G, 4G και 5G.
  Αυτή κι αν ήταν συμφωνία με πατέντα!
 • Και το Viaplay στη Vodafone TV
  Mε τη Vodafone TV υπέγραψε αποκλειστική συνεργασία η πλατφόρμα των νορβηγικών σειρών και παραγωγών, Viaplay Select, προσθέτοντας ένα asset στην ελληνική συνδρομητική.
  Πρόκειται για μια premium υπηρεσία streaming video του Ομίλου Viaplay, με σημαντική παρουσία σε όλη την Ευρώπη. Η βιβλιοθήκη του με πάνω από 150 πρωτότυπα προγράμματα, από κωμωδίες και δράματα, μέχρι θρίλερ και ντοκιμαντέρ, είναι πλέον διαθέσιμη αποκλειστικά για τους συνδρομητές του Vodafone TV, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες επιλογές θέασης, χωρίς έξτρα χρέωση.
  Η Κάτια Σταθάκη, CBU Director της Vodafone Greece, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική μας να συγκεντρώνουμε όλο το ψυχαγωγικό περιεχόμενο που ενδιαφέρει τις ελληνικές οικογένειες κάτω από μια στέγη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Vodafone TV, μετά από τις προσθήκες των Disney+ και Warner Bros Studios, καλωσορίζει και τη Viaplay στην Ελλάδα και γίνεται έτσι το αποκλειστικό σπίτι μιας από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες streaming πλατφόρμες της Ευρώπης».
  Η Vodafone TV διαρκώς βελτιώνεται και προφανώς όπου βελτιώνεται το περιεχόμενο, βελτιώνονται και τα νούμερα. Stay tuned, η Κάτια θα κάνει το θαύμα της!
 • Ντρίπλα Μαρινάκη (άμα ξέρεις από μπάλα…)
  Στο Netflix το περιμέναμε στη Vodafone TV θα το δούμε σύμφωνα με τα όσα γίνονται μέχρι στιγμής γνωστά.
  Ο λόγος για τη σειρά «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου για το Mega ο ιδιοκτήτης του οποίου Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το «πράσινο φως» για να βολιδοσκοπηθεί η Vodafone TV ως συμπαραγωγός, έχοντας το αποκλειστικό δικαίωμα της streaming προβολής του.
  Κάθε επεισόδιο της νέας σειράς της Άλτερ Εγκο ΜΜΕ μετά την πρώτη μετάδοση θα είναι διαθέσιμο μόνο στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Με τον τρόπο αυτό ο καναλάρχης χτυπάει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
  Και αποκτά έναν στρατηγικό εταίρο σε μια αξιόλογη παραγωγή αλλά και μπαίνει στο μάτι των αντιπάλων του (United Media) που τον έθεσαν εκτός της πλατφόρμας της Nova (μαζί με τον ΑΝΤ1 και ΜΑΚ TV) χτίζοντας γέφυρες με έναν από τους δύο ανταγωνιστές της πλατφόρμας.
  Άμα ξέρεις από μπάλα, κάνεις τα μικρά μεγάλα, και ποτέ σου δεν θα πλήξεις, από τις πολλές εκπλήξεις, σαν τα κόλπα του Βαγγέλη, που όλη η Vodafone τα θέλει!
 • Μπουσουλάει στη διεθνή αγορά το ERTFlix
  Η πλατφόρμα της ΕΡΤ κάνει τα πρώτα της βήματα στο εξωτερικό.
  Το App του ERTFlix βρίσκεται στη διεθνή πλατφόρμα Roku, με το ελληνικό πρόγραμμα ιδιοκτησίας της ΕΡΤ ΑΕ να είναι υποτιτλισμένο στα αγγλικά.
  Αντίστοιχα σχέδια υπάρχουν και για το Ertecho, την πλατφόρμα των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.
 • Η EBU και η Ομάδα Πολιτικής Ραδιοφάσματος της ΕΕ
  Η EBU (της οποίας μέλος είναι η δική μας ΕΡΤ) προσυπογράφει το σχέδιο εγγράφου που δημοσίευσε η Ομάδα Πολιτικής Ραδιοφάσματος της Κομισιόν, το οποίο υποστηρίζει τη χρήση της χαμηλότερης ζώνης UHF για εκπομπές DTT.
  Ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης δηλώνει ότι χαιρετίζει την προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές των πιθανών χρήσεων της ζώνης.
  Ειδικότερα, επιδοκιμάζει τις παρατηρήσεις που «σηματοδοτούν τη συνέχιση της μικτής χρήσης μετά το 2030. Η RSPG πιστεύει ότι η DTT θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο για το προβλέψιμο μέλλον λόγω των χαρακτηριστικών της παροχής υψηλής ποιότητας γραμμικών υπηρεσιών σε μαζικά ακροατήρια και της διασφάλισης καθολικής και ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών». Το σχέδιο γνωμοδότησης αναγνωρίζει επίσης ότι τα κράτη μέλη δεν έχουν αξιοποιήσει το υφιστάμενο ρυθμιστικό περιβάλλον για την εισαγωγή κινητών κυψελοειδών δικτύων (IMT) ή υπηρεσιών PPDR κάτω από τα 700 MHz.
 • Γράφουμε για το Netflix και τα άλλα μέσα που έχουν το …αφορολόγητο (όπως λέμε ακαταλόγιστο), χάρη στην κυβέρνηση, αλλά η μεγάλη μάστιγα είναι η πειρατεία.
 • Επενδύει στην AI η Google
  Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και συνεργασίες που στοχεύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι νέες εξελίξεις αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Google Next στο Σαν Φρανσίσκο και περιλαμβάνουν νέους πελάτες για το λογισμικό cloud της Google, όπως η General Motors και οι Estee Lauder Companies.
Supervoice_Banner_for_WeeklyTelecom_Feb2023_Final
 • Αύξηση στα Internet-Connected Devices
  Ενισχύθηκε η χρήση συσκευών που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μεταξύ 2020 και 2022, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη σημασία τους στο σύγχρονο τρόπο ζωής.
  Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, περισσότεροι από τους μισούς (52%) κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας μεταξύ 16 και 74 ετών, χρησιμοποίησαν Internet-connected τηλεόραση, 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 2020 (43%). Η χρήση των «έξυπνων φορέσιμων συσκευών» (wearables) παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη άνοδο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών να χρησιμοποιούν έξυπνα ρολόγια, ζώνες γυμναστικής, συνδεδεμένα γυαλιά ή ακουστικά, συσκευές παρακολούθησης, ρούχα ή παπούτσια και άλλα αξεσουάρ που διέθεταν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 9%, σε σύγκριση με το 2020 (17%).
 • Τεράστιο το κόστος από το ψηφιακό έγκλημα
  Η κλοπή εξοπλισμού και δεδομένων, καθώς και η ψηφιακή και βιομηχανική κατασκοπεία και δολιοφθορά, θα κοστίσει στη Γερμανία 206 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός οργανισμός Bitkom.
  Η ζημιά θα ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα του προαναφερθέντος οργανισμού που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες. Περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα βρέθηκαν στο στόχαστρο ηλεκτρονικών επιθέσεων τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση από το 84% των εταιρειών το προηγούμενο έτος. Για πρώτη φορά πάντως, περισσότερες από τις μισές εταιρείες αισθάνονται ότι η ύπαρξή τους απειλείται από τις κυβερνοεπιθέσεις. Πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια ήταν μόλις 9%.
 • Phishing: Την κάνει πιο απειλητική η Τεχνητή Νοημοσύνη
  Το 2014, μια παραβίαση δεδομένων εξέθεσε στοιχεία τριών δισεκατομμυρίων χρηστών της Yahoo. Το 2016, οι εργαζόμενοι της Sony Pictures είδαν ευαίσθητες προσωπικές τους πληροφορίες να διαρρέουν μαζί με χιλιάδες έγγραφα της εταιρείας. Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο επιθέσεις; Και οι δύο ξεκίνησαν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Καθώς τα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης διευκολύνουν τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πιθανότητες είναι ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν! Οι επιθέσεις phishing είναι μια μορφή κοινωνικής μηχανικής που μας ωθεί στο να αντιδρούμε με μια αίσθηση επείγοντος και περιέργειας.
 • Check Point: Έρευνα για την ασφάλεια (+8% οι επιθέσεις)!
  Η Check Point Research και το τμήμα Threat Intelligence της Check Point Software Technologies, δημοσίευσε την ενδιάμεση ετήσια έκθεση για την ασφάλεια του 2023. Η έκθεση αποκαλύπτει μια ανησυχητική αύξηση κατά 8% στις παγκόσμιες εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις το δεύτερο τρίμηνο, τη σημαντικότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών, υπογραμμίζοντας πώς οι επιτιθέμενοι έχουν συνδυάσει με επιδεξιότητα τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης νέας γενιάς με καθιερωμένα εργαλεία, όπως συσκευές USB, για να διεξάγουν καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης πώς οι επιθέσεις ransomware κλιμακώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους με νέες ομάδες ransomware να έρχονται στο προσκήνιο.
 • Προκλήσεις για τις έξυπνες πόλεις
  Αντιμέτωπες με μοναδικές προκλήσεις, όσον αφορά στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, βρίσκονται οι “έξυπνες” πόλεις, οι οποίες αρχίζουν να αποτελούν πραγματικότητα παγκοσμίως.
  Σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2024 θα υπάρχουν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια συνδέσεις ευρείας ζώνης δικτύου έξυπνων πόλεων. Η χρήση αυτών των μεγάλων συνδεδεμένων δικτύων δίνει στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου περισσότερα σημεία εισόδου από ποτέ και την τέλεια ευκαιρία να μεταπηδήσουν από το ένα εκτεθειμένο σύστημα στο άλλο, καθιστώντας τις έξυπνες πόλεις ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις. “Τα δίκτυα χρησιμοποιούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ανθρώπους και χιλιάδες συσκευές IoT κάθε μέρα. Ο τεράστιος όγκος δεδομένων, που ανταλλάσσονται σε αυτά τα δίκτυα, απαιτεί μια αυστηρή στρατηγική ασφάλειας”, τονίζει σε σχετική ανάλυσή της η Check Point Software Technologies.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02
 • Xiaomi: Οικονομικά αποτελέσματα
  Η Xiaomi ανακοίνωσε τα μη ελεγμένα ενοποιημένα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.
  Κατά την υλοποίηση, προ εξαμήνου, των κεντρικών πυλώνων της στρατηγικής της εταιρείας για «διπλή έμφαση σε κλίμακες και κερδοφορία», η Xiaomi πέτυχε μια στιβαρή ανάπτυξη και κερδοφορία, με μία σειρά από επιχειρησιακές δράσεις να πετυχαίνουν αποτελέσματα-ρεκόρ. Εντός του Β’ τριμήνου του 2023, τα συνολικά έσοδα της Xiaomi έφτασαν τα RMB67.4 δις, που αντιστοιχεί σε 13.2% ανάπτυξη σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα RMB5,1 δις, που αντιστοιχεί σε 147% έτος-προς-έτος ανάπτυξη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τριμήνου μετά το Δ’ τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.
 • Check Point: Νέα εξαγορά!
  Η Check Point Software Technologies υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Perimeter 81, μιας πρωτοποριακής εταιρείας Security Service Edge (SSE). Με την εξαγορά αυτή, η Check Point θα βοηθήσει τους οργανισμούς να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ασφαλούς πρόσβασης σε απομακρυσμένους χρήστες, τοποθεσίες, cloud, datacentres και το διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα στοχεύει στην παροχή της πιο ασφαλούς και ταχύτερης λύσης SSE στην αγορά.
GY-1537-600X80-1
 • Φωνάζουν για τις ταυτότητες αυτοί που έχουν smartphone με location based υπηρεσίες, τσιπαρισμένα διαβατήρια και πιστωτικές κάρτες. Θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο, ώστε να ασχολούνται μαζί τους 666 υπηρεσίες και βάλε!
  Μα τι τους έχουν ψεκάσει επιτέλους;
 • Επτά με δέκα λεπτά χρόνο αναμονής θα αναφέρει ο πρωθυπουργός ότι θα είναι ο χρόνος αναμονής για ασθενοφόρο του 166 και μάλιστα με παρακολούθηση από το κινητό (κάτι που το κάνουν πλέον όλα τα delivery).
  Αλήθεια, γιατί δεν το κάνουν και για τα περιπολικά της ΕΛΑΣ;
600x80 LTBC digital banner
 • Klarna:
  Μείωση των ζημιών της εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Klarna Bank, της οποία η πελατειακή βάση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 15% στα 10,5 δισεκατομμύρια κορώνες.Η αξία των αγαθών που πουλήθηκαν μέσω της Klarna αυξήθηκε κατά 14% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το περυσινό, με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να αναπτύσσονται ιδιαίτερα γρήγορα. Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στους πελάτες σε πολλές αγορές, οι απώλειες μειώθηκαν στο 0,39% της ακαθάριστης αξίας των εμπορευμάτων, σε σύγκριση με 0,7% ένα χρόνο πριν.
 • Ψήφο εμπιστοσύνης στο e-commerce:
  Με ταχύτατους ρυθμούς διευρύνεται ο αριθμός των καταναλωτών παγκοσμίως, που επιλέγουν το ψηφιακό κανάλι αγορών, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο e-commerce. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την επόμενη πενταετία θα προστεθούν στην παγκόσμια κοινότητα 1,3 δισ. νέοι χρήστες υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως προβλέπει νέα μελέτη από την Juniper Research, ο αριθμός των μοναδικών χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου, παγκοσμίως, θα φτάσει τα 4,4 δισ. έως το 2027, από μόλις 3,1 δισ. στα τέλη του 2022.
 • Στην AI η Alibaba:
  Στην τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως θέλει να επενδύσει η Alibaba. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του cnbc, η εταιρεία την Παρασκευή λάνσαρε ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να κατανοήσει εικόνες και να πραγματοποιήσει πιο σύνθετες συνομιλίες από τα προηγούμενα προϊόντα της, καθώς ο ανταγωνισμός για την ηγετική θέση στον κλάδο της τεχνολογίας αυξάνεται ολοένα και περισσότερα. Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα δύο νέα μοντέλα του, Qwen-VL και Qwen-VL-Chat, θα είναι ανοιχτού κώδικα - γεγονός που σημαίνει ότι ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εταιρείες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές AI χωρίς να χρειάζεται να εκπαιδεύσουν τα δικά τους συστήματα, εξοικονομώντας χρόνο και έξοδα.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • European Rover Challenge:
  Στα μέσα Σεπτεμβρίου, 25 ομάδες από 12 χώρες θα ταξιδέψουν στην Πολωνία για να αναμετρηθούν με τα διαστημικά τους οχήματα (rover), στον φετινό τελικό του European Rover Challenge. Το European Rover Challenge (ERC) που διοργανώνεται από το 2014, αποτελεί έναν διαγωνισμό ρομποτικής και ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνολογικής ανάπτυξης κυρίως για GPS-denied περιβάλλοντα, με βασικό στόχο την διαστημική εξερεύνηση. Οι τελικοί του ERC 2023 θα διεξαχθούν από 15 ως 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο μεγαλύτερο τεχνητό Mars Υard (προσομοίωση εδάφους του πλανήτη Άρη) στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Κιέλτσε της Πολωνίας, στο campus του Kielce University of Technology.
 • Ψήφος εμπιστοσύνης στο Λονδίνο:
  Την ψήφο εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών startup εταιρειών συνεχίζει να κερδίζει το Λονδίνο, το οποίο αναδεικνύεται για το 2023 ως η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για να ιδρύσει κάποιος μία νεοφυή εταιρεία. Πολύ ψηλά στη λίστα των Ευρωπαίων founders, που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για να εγκαταστήσουν τη startup τους, βρίσκονται το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ. Για την ακρίβεια, τα ¾ των ιδρυτών επιλέγουν το Λονδίνο και το Βερολίνο, με τη Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ να αποσπούν την ψήφο εμπιστοσύνης του 17% των ιδρυτών startups - η κάθε μια - ως οι καλύτερες πόλεις για να ιδρύσει κανείς μια νεοφυή επιχείρηση στην Ευρώπη.
600x80 avm 7-7-20 sent
 • Amgen Hellas:
  Καθήκοντα Country Lead στην Amgen Hellas από την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε ο Danny Donkers, ένα δυναμικό στέλεχος της εταιρείας που μέχρι πρότινος διατελούσε καθήκοντα Country Director στην Amgen Νοτίου Αφρικής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Maastricht στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία, και κάτοχος MSc από το Πανεπιστήμιο NCOI στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τη θέση του Country Lead για την Amgen Ελλάδος και Κύπρου είχε έως και τον Δεκέμβριο του 2022 ο κ. Γιώργος Τουσίμης, ο οποίος τον Ιανουάριο ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Amgen Αυστρίας.
 • Quest:
  Η Εταιρεία «Quest Συμμετοχών Α.Ε.», γνωστοποιεί ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας και του Διοικητικού της Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του της 01.09.2023, προέβη στον ορισμό της Ελένης Χαλιώτη ως Επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Εταιρείαςσε αντικατάσταση του κ. Κυριακόπουλου. Η Ελένη Χαλιώτη πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου και ιδίως του άρθρου 15 Ν. 4706/2020 και συγκεκριμένα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικά και λειτουργικά ανεξάρτητη, δεν είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ή μέλος με δικαίωμα ψήφου σε επιτροπές διαρκούς χαρακτήρα της Εταιρείας, δεν έχει δεσμούς με οποιονδήποτε κατέχει μία από τις παραπάνω ιδιότητες στην Εταιρεία ή σε Εταιρεία του ομίλου και διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ανωτέρω θέσης.
 • «Βλέπουμε τη Samsung ως μία εταιρεία που θα ωφεληθεί μακροπρόθεσμα από την ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών, μνήμης και τεχνητής νοημοσύνης.»
  Lee & Josh Yang, Citigroup

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Οι φήμες για τα επερχόμενα iPhone 15 δίνουν και παίρνουν εδώ και καιρό. Επιτέλους έφτασε η στιγμή να μάθουμε με ακρίβεια την ημερομηνία που η Apple θα αποκαλύψει τα νέα της μοντέλα.
Στις 12 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, θα μάθουμε τα πάντα για τις φετινές συσκευές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.
Τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max (που πιθανότατα θα ονομάζεται iPhone 15 Ultra) θα ανακοινωθούν σε μερικές μέρες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση online στο apple.com ή στο Apple TV app.
Είναι δεδομένο ότι και οι 4 συσκευές θα έρθουν με θύρα USB-C, εξαιτίας της σχετικής νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που το iPhone 15 Pro Max / Ultra φημολογείται ότι θα είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με periscope zoom camera. Και τα δύο Pro μοντέλα αναμένεται να διαθέτουν πλαίσιο από τιτάνιο και όχι από ανοξείδωτο ατσάλι.
Παράλληλα, ολόκληρη η σειρά θα έρθει με Dynamic Island και θα αντικαταστήσει το διακόπτη σίγασης με ένα προγραμματιζόμενο "Action button".
Η Apple είναι επίσης πιθανό να ανανεώσει τη σειρά AirPods με θύρες USB-C.
Τέλος, τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο event.
cl8-sept-2019-600x80
Ζούμε πλέον στον πολύπλοκο κόσμο των smartphones και της συνεχούς συνδεσιμότητας, με αποτέλεσμα η εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ ενημέρωσης και σεβασμού των γύρω μας να κρέμεται συχνά από μια κλωστή.
Οι χρήστες Android έχουν στραφεί εδώ και καιρό στην αξιόπιστη αθόρυβη λειτουργία για να διατηρήσουν τις ειδοποιήσεις τους διακριτικές, αλλά ακόμη και αυτή η προσέγγιση έχει τα μειονεκτήματά της.
Αναγνωρίζοντας αυτό, η Google κάνει ένα βήμα μπροστά στην εμπειρία χρήστη με την εισαγωγή των Flash Notifications στην έκδοση beta του Android 14.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο ειδοποίησης των χρηστών, η νέα δυνατότητα του Android 14 αντιμετωπίζει το ζήτημα κατά μέτωπο. Οι χρήστες θα έχουν πλέον την επιλογή να λαμβάνουν notifications ή alarms μέσω του φλας, προσθέτοντας ένα επίπεδο εξατομίκευσης στις προτιμήσεις ειδοποίησης.
Για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > και να επιλέξουν Ειδοποιήσεις Flash.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Ένα iPhone της Apple του 2007 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 190.372,80 δολάρια, δηλαδή 300 φορές πάνω από την αρχική τιμή πώλησής του.
Το μοντέλο των 4 GB, που αγοράστηκε αρχικά για 599 δολάρια, ήταν ακόμα στο εργοστασιακό του περιτύλιγμα και σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με τη λίστα της δημοπρασίας.
Η LCG Auctions περιέγραψε τη συσκευή ως «δημοφιλές συλλεκτικό αντικείμενο υψηλών προδιαγραφών» και «εξαιρετικά σπάνιο».
Η δημοπρασία προσέλκυσε συνολικά 28 προσφορές μετά από αρχική προσφορά 10.000 δολαρίων.
Η LCG Auctions πούλησε ένα άλλο iPhone πρώτης γενιάς για 63.356 δολάρια το Φεβρουάριο. Μια άλλη εταιρεία, η Wright Auctions, πούλησε ένα iPhone πρώτης γενιάς για 40.320 δολάρια το Μάρτιο.
Η LCG περιέγραψε το τηλέφωνο ως «ιερό δισκοπότηρο» μεταξύ των συλλεκτών iPhone λόγω της σπανιότητάς του. "Είναι ασυνήθιστο να βρείτε ένα iPhone πρώτης γενιάς χωρίς ζημιά στην οθόνη του ή σπασμένα κουμπιά".
Ο ιστότοπος δημοπρασιών σημειώνει ότι ο αποστολέας ήταν μέρος της αρχικής ομάδας μηχανικών της Apple όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iPhone.
Φέτος, συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, παρουσίασε το iPhone στο Macworld στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις 9 Ιανουαρίου 2007, λέγοντας: «Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο».
facebook twitter youtube instagram linkedin