Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 8 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»AI

Kyndryl People Readiness: γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν κερδίζουν ακόμα από την AI

11/06/2025infocomBy infocom4 Mins Read AI

Μια νέα παγκόσμια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Kyndryl, κορυφαίο πάροχο τεχνολογικών υπηρεσιών παγκοσμίως, αποκάλυψε ότι μόνο λίγες επιχειρήσεις έχουν ευθυγραμμίσει αποτελεσματικά τις στρατηγικές τους γύρω από το ανθρώπινο δυναμικό με την αυξανόμενη χρήση της ΤΝ. Όσες το έχουν κάνει, προηγούνται ήδη στον αγώνα για απόδοση θετικών αποτελεσμάτων στις επενδύσεις τους.

Η έκθεση Kyndryl People Readiness 2025, βασισμένη σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και τεχνολογίας από 25 τομείς και οκτώ γεωγραφικές περιοχές, καταγράφει το κενό ανάμεσα στην επένδυση σε AI και στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού:

  • Το 95% των επιχειρήσεων έχει επενδύσει στην ΤΝ.
  • Το 71% των ηγετών δηλώνει ότι οι εργαζόμενοί τους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αξιοποιήσουν την τεχνολογία.
  • Το 51% θεωρεί ότι η εταιρεία τους δεν διαθέτει το απαραίτητο ταλέντο με δεξιότητες για τη διαχείριση της ΤΝ.
  • Το 45% των CEOs πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι είναι διστακτικοί ή και εχθρικοί απέναντι στην ΤΝ.

Η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού διαφέρει ανά κλάδο. Οι επιχειρήσεις στους τομείς Τραπεζών/Χρηματοοικονομικών και Ασφαλειών δηλώνουν υψηλότερη ετοιμότητα, ενώ ο τομέας της Υγείας ακόμα υστερεί.

Ο Michael Bradshaw, Global Practice Leader for Applications, Data and AI στην Kyndryl, δήλωσε: «Μόνο ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων έχει καταφέρει να αξιοποιήσει με επιτυχία την ΤΝ για επιχειρηματική ανάπτυξη. Η έκθεση αποδεικνύει ότι, παρότι η αρχιτεκτονική δεδομένων και η υποδομή είναι κρίσιμα στοιχεία, οι οργανισμοί που δεν δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους τους, θα μείνουν πίσω».

Παρά τις προσπάθειες για εφαρμογή, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν απολαμβάνουν ακόμα τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από καινοτόμες χρήσεις της ΤΝ οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Τα εργαλεία Generative AI είναι η πιο συχνά αναφερόμενη χρήση, όμως μόνο 4 στους 10 ηγέτες δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν ΤΝ για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων ή την ενίσχυση της ανάπτυξης. Μόλις το 20% δηλώνει ότι ο κύριος σκοπός της ΤΝ στον οργανισμό τους είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων/υπηρεσιών.

Ωστόσο, η μελέτη αναδεικνύει και μία κατηγορία πρωτοπόρων εταιρειών – Pacesetters στην ΤΝ – που καταφέρνουν να συνδυάσουν την αξιοποίηση της ΤΝ με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τρία βασικά εμπόδια:

  • Διαχείριση οργανωτικής αλλαγής: Οι Pacesetters στην ΤΝ είναι τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν εφαρμόσει πλήρως μια στρατηγική διαχείρισης αλλαγής για την ΤΝ στο εργασιακό περιβάλλον.
  • Έλλειψη εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην ΤΝ: Είναι 29% λιγότερο πιθανό να καταγράψουν φόβους για επιπτώσεις της ΤΝ κατά την εμπλοκή των εργαζομένων.
  • Κενά δεξιοτήτων: Είναι 67% πιο πιθανό να διαθέτουν εργαλεία και διαδικασίες για την καταγραφή δεξιοτήτων, ενώ 4 στις 10 δεν αναφέρουν καμία πρόκληση σε σχέση με τις δεξιότητες του προσωπικού τους.

Η Maryjo Charbonnier, Chief Human Resources Officer της Kyndryl, ανέφερε: «Η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την εποχή της ΤΝ είναι εύκολη στα λόγια αλλά δύσκολη στην πράξη – και αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους ηγέτες. Στην Kyndryl έχουμε δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα κουλτούρας και υποδομών για να προετοιμάζουμε συνεχώς τους ανθρώπους μας για την αλλαγή».

Σε σύγκριση με τους CIOs και CTOs, οι CEOs είναι πολύ πιο πιθανό να δηλώσουν ότι η επιχείρησή τους βρίσκεται στα πρώτα στάδια υιοθέτησης της ΤΝ και δυόμισι φορές πιο πιθανό να εκφράσουν ανησυχίες για την επάρκεια των υποδομών τους. Είναι επίσης πιο πιθανό να αναζητήσουν λύσεις εκτός οργανισμού αντί να επενδύσουν στην αναβάθμιση των ίδιων των εργαζομένων τους.

Ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Managing Director της Kyndryl για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται ήδη σε καταλυτικό παράγοντα μετασχηματισμού για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου. Παρά τη ραγδαία πρόοδό της, παραμένει σημαντική η απόσταση ανάμεσα στη δυναμική της τεχνολογίας και στην ετοιμότητα των οργανισμών να την αξιοποιήσουν ουσιαστικά. Το ανθρώπινο δυναμικό βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της πρόκλησης. Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης προϋποθέτει ανθρώπους που μπορούν να συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην πράξη — όχι μόνο σε επίπεδο γνώσης, αλλά και μέσα στον ίδιο τον εργασιακό τους ρόλο. Στην Kyndryl, εργαζόμαστε δίπλα στους οργανισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχοντας στους εργαζόμενους τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τρόπο που μετασχηματίζει την απόδοση και την αξία του οργανισμού».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Kyndryl
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BRICS: Διεύρυνση συνεργασίας για Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτομία

10 χρόνια Dialectica: διαμορφώνοντας το μέλλον της λήψης αποφάσεων με τη δύναμη της AI

DacusAEye από την Bi2S: έξυπνη παγίδα δάκου με τεχνητή νοημοσύνη

Schneider Electric: παγκόσμια συνεργασία με την NVIDIA για ανάπτυξη και εγκατάσταση AI εργοστασίων

Venture capitals: Πάνω από τα μισά κεφάλαια παγκοσμίως κατευθύνονται στην AI

ΔΕΗ: αρχικό ενδιαφέρον για δημιουργία γιγαντιαίου εργοστασίου AI στη Δυτική Μακεδονία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • AEGEAN: Έναρξη Διαπραγμάτευσης του Κοινού Ομολογιακού Δανείου της στο Χ.Α.
  • Σύσκεψη Μητσοτάκη για τα δημόσια πανεπιστήμια: Διαγράφονται οι πρώτοι αιώνιοι φοιτητές
  • Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην ΕΕ δασμούς 10% – με αστερίσκους
  • 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους για επιμόρφωση στη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας
  • Ιδρύονται 13 κέντρα καινοτομίας σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη χώρα
  • 25 Χρόνια Τράπεζα Αίματος Vodafone: Πάνω από 5.500 μονάδες αίματος για εργαζόμενους και κοινωνία
  • ΣΕΤΠΕ: Σε κλίμα ενότητας η ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης
RSS itsecuritypro.gr
  • SOC4SME: Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας για τις Ελληνικές ΜμΕ
  • ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο για τη διάδοση ransomware σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ESET
  • Στρατηγική διάκριση για την Infinitum που λαμβάνει την πιστοποίηση GitLab Select-Level Partner ενισχύοντας τη δυναμική της στο χώρο των DevSecOps
  • Ο όμιλος Qualco ενισχύει την παρουσία του στη κυβερνοασφάλεια με την εξαγορά της Cenobe
  • Privacy is Power: Πανευρωπαϊκή έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας στην υιοθέτηση της τεχνολογίας AI
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2025» από την Sophos
  • Η Trend Micro ενισχύει την ασφάλεια στα εργοστάσια Τεχνητής Νοημοσύνης της NVIDIA Enterprise
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.