Το έργο «Σύστημα Παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 80,069 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιωμάτων προαίρεσης) σχεδιάζει να προκηρύξει η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Σε πρώτο στάδιο έχει θέσει προς διαβούλευση το Τεύχος Διακήρυξης του διαγωνισμού για 15 μέρες.

Βάσει αυτού αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η δημιουργία, για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και ειδικότερα για την Τελωνειακή Υπηρεσία, ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τον έλεγχο και την καταγραφή φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) κατά την διέλευσή τους από χερσαία συνοριακά σημεία και τελωνεία λιμένων της, καθώς και την ψηφιακή παρακολούθηση της κίνησής τους κατά την κυκλοφορία τους εντός της χώρας.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών του έργου θα παρασχεθούν από τον ανάδοχο οι παρακάτω υπηρεσίες:

  • Μελέτη Εφαρμογής η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του συστήματος, την καταγραφή και ανάλυση των απαιτήσεων των χρηστών, τον σχεδιασμό των τεχνικών λειτουργικών προδιαγραφών του λογισμικού εφαρμογών, την ανάπτυξη της μεθοδολογίας Ελέγχου και των Σεναρίων ελέγχου κ.α., τη σύνταξη του Σχεδίου Διαλειτουργικότητας και Διασύνδεσης με έτερα Συστήματα, και την εκπόνηση της Μελέτης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης με τον Κανονισμό GDPR και της Μελέτης Ταξινόμησης Δεδομένων
  • Υπηρεσίες Ανάπτυξης και Παραμετροποίησης του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος Hellenic Customs Digital Borders (ΟΨΣ HCDB) διαχείρισης παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων
  • Διαλειτουργικότητας και Διασύνδεσης του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος Hellenic Customs Digital Borders (ΟΨΣ HCDB) διαχείρισης παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων με έτερα συστήματα
  • Εγκατάστασης του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος Hellenic Customs Digital Borders (ΟΨΣ HCDB) διαχείρισης παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων στις υποδομές του υβριδικού κυβερνητικού νέφους (Hybrid G-cloud)
  • Εκπαίδευσης των στελεχών της ΑΑΔΕ καθώς και εκπαιδευτών για την μετέπειτα συνεχιζόμενη εκπαίδευση εσωτερικά
  • Επιτόπιας Υποστήριξης
  • Πιλοτικής Λειτουργίας
  • Δοκιμαστικής Λειτουργίας σε πλήρη κλίμακα – Εξάπλωση συστήματος
  • Εγγύησης και συντήρησης επιπροσθέτως, ο ανάδοχος θα προβεί στην προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού

Ακόμα, στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα παρέχει υπηρεσίες προετοιμασίας υποδομών και διαμόρφωσης χώρων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Το σύνολο αυτών των υπηρεσιών αφορούν τη διαμόρφωση κτηριακών εγκαταστάσεων και τελωνειακών χώρων. Επίσης τη διαμόρφωση κτηριακών εγκαταστάσεων και τεχνικές υποδομές του Κέντρου Επιχειρησιακού Θαλάμου (Κ.Ε.ΘΑ), κτηριακών εγκαταστάσεων και τεχνικές υποδομές του Κέντρου Ελέγχου Υποδομών (Κ.Ε.ΥΠ.), Υποδομές δικτύων, Διαμόρφωση χώρων ελέγχων και τεχνικές υποδομές κινητών x-rays και σκίαστρα για κινητές μονάδες οχημάτων άνω των 9 θέσεων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.