Νέο έργο της DOTSOFT στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

0

Η DOTSOFT ΑΕ υπέγραψε νέα σύμβαση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Ψηφιακές δράσεις ανάδειξης και διατήρησης των τεκμηρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η οργάνωση, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή του πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου που διαθέτει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων θα επιτραπεί η διάσωση, η αξιοποίηση και η προβολή των σχετικών συλλογών και αρχείων. Βασικές πτυχές του έργου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας με σκοπό τη διάθεση του υλικού στους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και στο ευρύ κοινό. Κεντρικός στόχος της πράξης είναι να μεγιστοποιηθεί η εξωστρέφεια, το εκπαιδευτικό έργο και η κοινωνική προσφορά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το έργο έχει κόστος το οποίο ανέρχεται, συνολικά, σε 343.071,17 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και περιλαμβάνει τέσσερις διακριτές φάσεις:

  1. Παραγωγή Περιεχομένου – Ψηφιοποίηση και Τεκμηρίωση ποικίλου υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται προγράμματα, αφίσες, αρχιτεκτονικά σχέδια, ιστορικές φωτογραφίες, παρτιτούρες, χειρόγραφα, βιβλία, συλλογές κουστουμιών και φροντιστηριακό υλικό, μουσικά όργανα, οπτικοακουστικό υλικό καθώς και αρχείο δημοσιευμάτων στον Τύπο
  2. Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού
  3. Ανάπτυξη και παραμετροποίηση εφαρμογών, η οποία περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια ψηφιακή βιβλιοθήκη με προγράμματα, αφίσες, παρτιτούρες, έγγραφα ιστορικής αξίας από ιδιωτικές συλλογές, μια ψηφιακή διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή τους, ένα ψηφιακό διαδραστικό χρονολόγιο της πορείας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από τη σύλληψη της ιδέας της δημιουργίας του μέχρι και τα εγκαίνια του και μια τρισδιάστατη διαδραστική ψηφιακή ξενάγηση
  4. Δράσεις Δημοσιότητας

Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνεται στο Υποέργο 1 της Πράξης «Ψηφιακές δράσεις ανάδειξης και διατήρησης των τεκμηρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης» με Κωδικό MIS 5093594, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο, ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.