Το ένα τρίτο των ενοποιημένων εσόδων του ομίλου United προήλθαν από τη Nova, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2023, που ανακοίνωσε στους αναλυτές η United.

Ας δούμε όμως τα νούμερα: Σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών, τα έσοδα της Nova στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ανήλθαν στα 196,2 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, με κύρια αιτία της μείωσης, τις χαμηλότερες τιμές των νέων υπηρεσιών που έχει προσφέρει στους καταναλωτές, κίνηση που κρίθηκε απαραίτητη για τη σταθεροποίηση και που έφερε τα αναμενόμενα ποσοτικά αποτελέσματα.

Σε σχέση με την περσινή περίοδο, η Nova κράτησε με εντυπωσιακή συνέπεια τον ίδιο αριθμό συνδρομητών της σε όλες τις υπηρεσίες της, ενώ αύξησε ελαφρά το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι στη Nova έμεναν πιστοί στο επενδυτικό τους πρόγραμμα, κάτι που φαίνεται και από τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για τη Nova Greece, που αυξήθηκαν στα 53,6 εκατ. λόγω των υψηλότερων επενδύσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Όπως φαίνεται βέβαια, τα στελέχη της Nova στην Ελλάδα έχουν πολλά ακόμη να κάνουν, αφού έχοντας ολοκληρώσει τη μετάβαση και την ενοποίηση, και έχοντας πετύχει τη σταθερότητα καλούνται τώρα να προχωρήσουν στην ανάπτυξη και να αυξήσουν το μερίδιό τους σε σταθερή, κινητή και τηλεόραση.

Σε καθέναν από αυτούς τους τομείς, έχουν να παλέψουν με Cosmote και Vodafone, με την πρώτη να φαίνεται ότι έχει θωρακίσει την πελατειακή της βάση, ενώ διαθέτει ισχυρές ταμειακές ροές για να χρηματοδοτήσει τόσο τα επενδυτικά, όσο και τα εμπορικά της σχέδια, καθώς και να αντιμετωπίσει ένα τυχόν πόλεμο τιμών.

Η Vodafone από την άλλη, δέχεται πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, σε τοπικό αλλά και σε ομιλικό επίπεδο, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι η αλλαγή ηγεσίας στην κορυφή του βρετανικού ομίλου θα φέρει αλλαγές στη στρατηγική όλων των θυγατρικών. Από την άλλη τον τελευταίο καιρό προχωρά σε ενέργειες που θυμίζουν τις καλές εποχές γιατί χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και φαντασία.

Οπότε, η εκτίμησή μας είναι δεν θα πλήξουμε το καλοκαίρι. Και οι τρεις έχουν κάθε λόγο να διατηρήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της αγοράς, αλλά μην περιμένετε εντυπωσιακές κινήσεις και πολέμους τιμών, γιατί αυτά κοστίζουν.

Πιο μεγάλη σημασία έχει αυτή τη στιγμή η στρατηγική τοποθέτηση στη σκακιέρα της αγοράς και ενδεχομένως οι μικρές θυσίες και …αψιμαχίες, παρά ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, από τον οποίο δεν θα βγει κανείς κερδισμένος.

Οπότε, το «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» του συντρόφου Μάο, μάλλον δεν θα το δούμε να προκύπτει στην αγορά φέτος.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι θα μας λείψουν οι μικρές συγκινήσεις. Γι’ αυτές ζούμε άλλωστε. Είτε όταν τις προκαλούμε ως πρωταγωνιστές, είτε όταν γράφουμε γι’ αυτές όπως εμείς τώρα!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.