Η διάθεση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που έχουν στο επίκεντρο τους τον καταναλωτή, όπως το ChatGPT και το Bard, πρόκειται να «τροφοδοτήσει» μια δεκαετή «έκρηξη» στην αγορά του generative AI, με την εκτίμηση να δείχνει ότι θα φτάσουν τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2032, από 40 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg Intelligence, ο συγκεκριμένος τομέας θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάπτυξη με ρυθμό που θα φτάσει το 42% σε διάστημα δέκα ετών – αρχικά από τη ζήτηση για υποδομές που είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια από τις συσκευές που χρησιμοποιούν μοντέλα ΤΝ, διαφημίσεις και άλλες υπηρεσίες.

«Ο κόσμος είναι έτοιμος να δει μια εκτόξευση της ανάπτυξης στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα δέκα χρόνια, που υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του τεχνολογικού τομέα», τόνισε ο Mandeep Singh, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. «Η τεχνολογία πρόκειται να αποτελέσει ένα ολοένα και πιο ουσιαστικό μέρος των δαπανών για την πληροφορική, τις διαφημίσεις και την κυβερνοασφάλεια, καθώς αναπτύσσεται».

Ο μεγαλύτερος «μοχλός» για την αύξηση των εσόδων από την generative AI θα προέλθει από τη ζήτηση για υποδομές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 247 δισ. δολάρια έως το 2032. Η αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων που στηρίζεται από την τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να φτάσει τα 192 δισ. δολάρια, σε ετήσια έσοδα, έως το 2032, ενώ τα έσοδα από τους servers που απαιτούνται θα μπορούσαν να φτάσουν τα 134 δισ. δολάρια.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.