Μία εβδομάδα και κάτι πέρασε από τις εκλογές, και εκτός από τα κόμματα, κάνει και η Πληροφορική ταμείο.

Από το 1981, μέχρι σήμερα πολλά terabytes διακινήθηκαν, και τεράστια άλματα έγιναν στις μεθόδους και την ταχύτητα εξαγωγής, αλλά μόνο ένα δεν άλλαξε. Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα.

Η ιδέα για την είσοδο των υπολογιστών στην εκλογική διαδικασία, πέρασε από το Ντιτρόιτ στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, και η πραγματική εφαρμογή της έγινε από τον Ανδρέα Δρυμιώτη, τον «αρχιερέα» των εκλογών, ο οποίος τον Οκτώβριο του 1981, έβγαλε για πρώτη φορά αποτελέσματα εκλογών, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή της Τράπεζας Πίστεως.

Στην αρχή με την επωνυμία Δέλτα Πληροφορική και μετά ως Singular Logic, φτάσαμε φέτος να έχουμε πλήρη αποτελέσματα από την καταμέτρηση 6.061.098 ψήφων, σε 21.467 εκλογικά τμήματα, σε μόλις 5 ώρες.

Και από πλευράς ταμείου, το σχήμα Space Hellas – EpsiloNet, που πλέον έχει ενσωματώσει τη Singular Logic, βάζει στο ενεργητικό της 5,7 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή για τη διεξαγωγή της μετάδοσης και επεξεργασίας των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον το γεγονός ότι με τις εκλογές της 21ης Μαίου, της 25ης Ιουνίου, και τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, οι αγοραστές της Singular θα έχουν βάλει στα ταμεία τους σχεδόν το σύνολο της επένδυσης των 18 εκατομμυρίων που είχαν κάνει το 2021.

Στους κερδισμένους της πληροφορικής στις εκλογές ήταν και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μάζεψε «όλο το χαρτί» στην A’ Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι το έργο του για το Gov.gr, κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε.

Αφήσαμε για το τέλος μία εύφημο μνεία για τον πολύ καλό φίλο και πρωτοπόρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ελλάδα, τον καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, που ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και έλαβε -αν μη τι άλλο- μία ισχυρή αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του στο τηλεπικοινωνιακό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.