Κατά του «fair share» ο Γερμανός υπουργός ψηφιακών υποθέσεων

0

Ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων και μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, απέρριψε τις εκκλήσεις για συμβολή των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στη κάλυψη του κόστους, μια πολιτική που θα έχει ως στόχο την επέκταση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της Ευρώπης.

«Το δωρεάν και ανοιχτό Διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει να προστατευθεί», δήλωσε ο Wissing σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag. «Είμαστε αντίθετοι στην παρέμβαση στην αγορά και στα περίπλοκα μοντέλα συμμετοχής».

Ο Wissing, μέλος του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε την αντίθεσή του στις προτάσεις για να συνεισφέρουν, οικονομικά, οι εταιρείες του Big Tech, που προκαλούν τη μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο, στην κάλυψη του κόστους για την ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ασκούν πιέσεις γύρω από το λεγόμενο «fair share», που θα ανάγκαζε τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και τις streaming πλατφόρμες να πληρώσουν για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας.

Αλλά ο Wissing, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αρχή της «δικτυακής ουδετερότητας» – σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι να έχουν ίση πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που δεν περιορίζεται από χαμηλότερες ταχύτητες ή περιεχόμενο που αποκλείεται από ορισμένους παρόχους.

Share.

Comments are closed.