Ο Markus Reinisch, Αντιπρόεδρος Δημόσιας Πολιτικής Ευρώπης και Παγκόσμιας Οικονομικής Πολιτικής της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία του υπέβαλε την απάντησή της στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον των ηλεκτρονικών επικοινωνιών – που σχετίζεται και με το ζήτημα το οποίο έχει έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ως «fair share».

«Το να επιτραπεί σε επιλεγμένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να χρεώνουν δύο φορές για την ίδια υποδομή –χρεώνοντας ήδη τους καταναλωτές για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα επιβάλλουν μεροληπτικές χρεώσεις δικτύου στους παρόχους περιεχομένου– θα βλάψει την ουδετερότητα του δικτύου, τη δομή του ανοιχτού Διαδικτύου, καθώς και τους καταναλωτές, χωρίς καμία εγγύηση για περισσότερες επενδύσεις στα δίκτυα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση της Meta ενθαρρύνει την Κομισιόν «να εξετάσει σε βάθος τις αρνητικές επιπτώσεις των προτάσεων στις οποίες ηγούνται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι», τόνισε, συμπληρώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη «θα οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, θα αποτρέψει την καινοτομία και τις επενδύσεις και θα στρεβλώσει τον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με το στέλεχος της Meta, οι προτάσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων «παρουσιάζουν λανθασμένα το ψηφιακό οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένης της συμβιωτικής σχέσης μεταξύ τηλεπικοινωνιών και παρόχων περιεχομένου». «Προτρέπουμε την Επιτροπή να αναγνωρίσει την αξία που παρέχουν οι πάροχοι περιεχομένου στο ψηφιακό οικοσύστημα, επιπλέον των επενδύσεων των δισεκατομμυρίων ευρώ που η Meta πραγματοποίησε –και συνεχίζει να πραγματοποιεί– στην ψηφιακή υποδομή της Ευρώπης».

Την Τρίτη, η Computer and Communications Industry Association δημοσίευσε τη δική της απάντηση, στην οποία επανέλαβε την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αναγκαστούν οι πάροχοι περιεχομένου να πληρώσουν ένα «φόρο» αυτού του τύπου. Επισήμανε ότι οι ίδιοι οι πελάτες των φορέων εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων είναι αυτοί που οδηγούν τη ζήτηση για κίνηση και έχουν ήδη πληρώσει τους ISP για να τη λαμβάνουν.

«Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θέλουν απλώς να χρεώνουν για την ίδια κίνηση στο Διαδίκτυο δύο φορές. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πληρώνουν ήδη για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να πληρώνουν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για δεύτερη φορά, μέσω ακριβότερων συνδρομών streaming και υπηρεσιών cloud», δήλωσε ο Alexandre Roure, διευθυντής δημόσιας πολιτικής της CCIA Europe.

Οι μεγάλες εταιρείες του Big Tech που αντιπροσωπεύουν πέραν του 5% της μέγιστης μέσης κίνησης δεδομένων ενός τηλεπικοινωνιακού παρόχου, θα πρέπει να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του 5G και της ευρυζωνικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με προσχέδιο πρότασης που έχει καταθέσει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Η πρόταση, που επικαλείται σε δημοσίευμα του το Reuters, αποτελεί μέρος του feedback που κατατέθηκε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε σχετική διαβούλευση επί του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Η προθεσμία για τις απαντήσεις είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.