Viasat History: Ντοκιμαντέρ «Αποκάλυψη: Μυστήρια Πανάρχαιων Φόνων»

0

Μια συναρπαστική νέα σειρά, η σειρά εξερευνά την ιστορία μέσα από τη μοναδική οπτική γωνία της εγκληματικής ψυχολογίας και της εγκληματολογικής ανθρωπολογίας. Το «Αποκάλυψη: Μυστήρια Πανάρχαιων Φόνων» μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο σε εμβληματικές εποχές και πολιτισμούς για να αφηγηθεί ξανά τις ιστορίες διαβόητων και ελάχιστα γνωστών δολοφονιών με έναν εντελώς φρέσκο τρόπο… και πιθανώς να λύσει μερικά από τα μυστήρια που τις συνοδεύουν.

Ο χρόνος έχει μετατρέψει τα περισσότερα στοιχεία σε σκόνη, αλλά η σημερινή σύγχρονη ψυχολογική γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον ιατροδικαστικό τομέα, να μάθουμε τις τελευταίες ενέργειες των αρχαίων αυτών θυμάτων και τα κίνητρα των δολοφόνων τους. Αλλάζει η ανθρώπινη φύση; Ο έμπειρος ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών από τη Λουιζιάνα, Ροντ Ντέμερι, έχει εργαστεί σε 250 υποθέσεις δολοφονιών και έχει λύσει κάθε μία από αυτές. Ο γενετιστής, αρχαιολόγος και εμπειρογνώμονας ιατροδικαστής, καθηγητής Turi King, εξιχνίασε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ιατροδικαστικού DNA στην ιστορία – την εκταφή και την εκ νέου ταφή του Richard III.

Σε συνεργασία με τοπικούς ειδικούς επαγγελματίες, ο Rod και ο Turi θα επανεξετάσουν μερικά από τα πιο αινιγματικά μυστήρια δολοφονιών στον κόσμο και εφαρμόζοντας τη μοναδική τους εμπειρία θα ανακαλύψουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Καθώς αποκαλύπτουν ενδείξεις και βρίσκουν λύσεις, ανακαλύπτουν την ιστορία μερικών πολύ διαφορετικών πολιτισμών από το δικό μας και χτίζουν την ιστορία ακριβώς όπως τη βίωσε το θύμα.

Η ομάδα ερευνά ένα ευρύ φάσμα μυστηρίων, όπως ο Rosemarkie Man, ένας σκελετός που ανακαλύφθηκε σε μια απομακρυσμένη θαλάσσια σπηλιά στη Σκωτία. Χρονολογείται από την εποχή των Picts, η ομάδα αναλαμβάνει να αναδημιουργήσει το σκηνικό της επίθεσης για να παρουσιάσει τον πιο πιθανό δολοφόνο του θύματος. Μεταξύ των υπόπτων είναι ένας θαλάσσιος επιδρομέας, ένας ειδωλολάτρης και ένας αντίπαλος ηγέτης.

Ο Ροντ και ο Τούρι επισκέπτονται επίσης την αρχαία, ιταλική πόλη της Βερόνα για να διερευνήσουν τον θάνατο του ηγεμόνα του 14ου αιώνα, πολέμαρχου Cangrande della Scala, ο οποίος πέθανε ξαφνικά στο απόγειο των δυνάμεών του. Ποιος θα μπορούσε να ευνοηθεί από τον θάνατο του Cangrande;

Και ίσως μια από τις πιο διάσημες ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ είναι ο άνθρωπος Tollund. Ανακαλύφθηκε από έναν δανικό βάλτο πριν από σχεδόν 70 χρόνια, αυτό το θύμα δολοφονίας 2000 ετών από την πρώιμη εποχή του σιδήρου είναι τόσο καλά διατηρημένο που φαίνεται να κοιμάται ήσυχα. Ο Rod και ο Turi ανακαλύπτουν ότι το κλειδί για την ταυτότητα του δολοφόνου μπορεί να βρίσκεται σε ρωμαϊκές πηγές που γράφτηκαν έναν αιώνα μετά τον θάνατο του άνδρα Tollund.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.