Από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1958 και κατά τη διάρκεια έξι δεκαετιών επέκτασης και ανάπτυξης, η LG Electronics έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων καταναλωτών σε όλον τον κόσμο, βελτιώνοντας και απλοποιώντας την καθημερινότητά τους. Μέσω των προϊόντων της προωθεί την καινοτομία, ενώ διασφαλίζει την υψηλή απόδοση και αισθητική.

Η LG Electronics, είναι το όνομα πίσω από τις πιο προηγμένες τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων, ψυγεία, συστήματα ήχου, ενώ είναι μια μάρκα που έχει αφήσει το αποτύπωμά της στις καρδιές των καταναλωτών με τα χρόνια.

Τα «χρυσά» χρόνια της δεκαετίας του ‘60, η Goldstar Co., Ltd, -η προκάτοχος της LG Electronics- υπήρξε τεχνολογικά πρωτοπόρος. Η δημοτικότητα της Goldstar απογειώθηκε, καθώς παρουσίασε πολλά από τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα της Κορέας, όπως αυτόματα τηλέφωνα, ανεμιστήρες, ραδιόφωνα τρανζίστορ, ακόμη και τηλεοράσεις. Η εταιρεία έφτασε στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου συσκευών τηλεόρασης στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε ο πρώτος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών από την Κορέα, που εδραίωσε την παρουσία του στο εξωτερικό ως προμηθευτής για πολλούς retailers στις ΗΠΑ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Goldstar συνέχιζε να κερδίζει έδαφος, ώσπου σήμερα -ως LG Electronics πλέον- να γίνει ο ηγέτης του κλάδου.

Τη δεκαετία του 1980, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η αύξηση της κατανάλωσης εκτοξεύθηκε και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να αγοράζουν τεχνολογικά προϊόντα που ήταν καινοτόμα. Η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που εισήγαγαν μια ποικιλία προϊόντων στα σπίτια της Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της έγχρωμης βιντεοκάμερας και του οικιακού μίνι υπολογιστή. Η Goldstar γνώρισε σημαντική αναγνώριση και στους διεθνείς καταναλωτές και επεκτάθηκε στις ΗΠΑ, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο παραγωγής έγχρωμων τηλεοράσεων το 1982. Μετά τον μετασχηματισμό της μάρκας το 1995, η LG συνέχισε να παράγει μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα και εντυπωσιακά ηλεκτρονικά είδη στον κόσμο.

Τη δεκαετία του 2000, η LG Electronics επηρέασε τις μελλοντικές τάσεις με πρωτοποριακά προϊόντα, όπως το πρώτο ψυγείο στον κόσμο με πρόσβαση στο διαδίκτυο και την πρώτη τηλεόραση PLASMA 60 ιντσών. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η LG κέρδισε τον τίτλο της «Καλύτερης εταιρείας πληροφορικής στον κόσμο» το 2004.

Η εφευρετικότητα και η πρωτοτυπία είναι δύο λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν οποιοδήποτε από τα προϊόντα της LG που έγιναν βασικά στοιχεία του τρόπου ζωής της δεκαετίας. Τα κορυφαία προϊόντα οικιακής χρήσης, ενέργειας και ψυχαγωγίας έδειξαν στους καταναλωτές ότι το μέλλον θα μπορούσε να «βρίσκεται» σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους.

Η εταιρεία που παρουσίασε πολλά από τα πρώτα οικιακά ηλεκτρονικά είδη της Κορέας, κάνει την καθημερινή ζωή όλων πιο εύκολη και συναρπαστική χρόνο με τον χρόνο. Άλλωστε, η LG είναι η κορυφαία εταιρεία σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, την καινοτομία και τον σχεδιασμό των προϊόντων.

Η άνεση, η ευκολία και το design αποτελούν τους πυλώνες των νεότερων προϊόντων της LG – και η πολυτέλεια είναι πιο προσιτή από ποτέ. Βοηθώντας το «έξυπνο σπίτι» να γίνει πραγματικότητα, η LG συνεχίζει να είναι ο ηγέτης στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.