Η Orange Tunisia και η Medusa Submarine Cable System υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη ενός υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει την πόλη Μπιζέρτα της Τυνησίας με την Ευρώπη, μέσω Μασσαλίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το καλώδιο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα και θα προσφέρει μια σειρά από οφέλη στην Τυνησία. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα παρέχει, επίσης, μια νέα λύση συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας και θα βελτιώσει την ασφάλεια των υποδομών της χώρας.

Το σύστημα Medusa θα συνδέει τις δύο ακτές της Μεσογείου, ξεκινώντας από τη Λισσαβόνα και καταλήγοντας στην αιγυπτιακή πόλη Port Said, περνώντας από διάφορες μεσογειακές χώρες με συνολικά 16 σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Πορτογαλία, Μαρόκο, Ισπανία, Αλγερία, Γαλλία, Τυνησία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Αυτό το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο, που χαρακτηρίζεται ως το «το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα στη Μεσόγειο», θα εκτείνεται σε μήκος άνω των 8.000 χιλιομέτρων και αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Bizerte φιλοξενεί αυτό το νέο υποβρύχιο καλώδιο, ένα στρατηγικό και φιλόδοξο έργο για την Orange Tunisia, που πραγματοποιείται με τον συνεργάτη μας Medusa», δήλωσε ο Thierry Millet, Διευθύνων Σύμβουλος της Orange Tunisia.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνάπτουμε αυτή τη συμφωνία με την Orange Tunisia, η οποία μας επιτρέπει να συνδέσουμε το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα Medusa με το Bizerte και να μετατρέψουμε τη βορειότερη περιοχή της αφρικανικής ηπείρου σε μια νέα πύλη προς την Αφρική», δήλωσε ο Norman Albi, Διευθύνων Σύμβουλος της Medusa.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.