Υπό την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τζ. Τσούνη, θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου, η υπογραφή MoU μεταξύ της Onex Technologies και της Cisco, για την ανάπτυξη δικτύου private 5G και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη που, όπως αναφέρεται, αποτελεί ένα βήμα για τη δημιουργία των «ναυπηγείων του μέλλοντος», έρχεται ως μέρος της επένδυσης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλωστε, στις αρχές του χρόνου, εγκαινιάστηκε και το Aegean Neorion Innovation Center (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της Cisco ως τεχνολογικού παρόχου. Στο project συμμετέχουν, επίσης, η Cosmote και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Analysys Mason, οι υλοποιήσεις ιδιωτικών δικτύων LTE/5G αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σε σημείο που οι δαπάνες για αυτές θα φτάσουν τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027, με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξη της τάξεως του 48 τοις εκατό για την περίοδο 2021-2027.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.