Η Κίνα σχεδιάζει υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει Ασία, Μ. Ανατολή και Ευρώπη

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, μια σειρά κινεζικών κρατικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται γύρω από τις τηλεπικοινωνίες, αναπτύσσουν ένα υποθαλάσσιο καλωδιακό δίκτυο οπτικών ινών, κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα συνδέει την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, με στόχο να ανταγωνιστούν ένα παρόμοιο έργο που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οι τρεις βασικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Κίνας – οι China Telecommunications Corporation (China Telecom), China Mobile Limited και China United Network Communications Group (China Unicom)– βρίσκονται σε διαδικασία χαρτογράφησης, για ένα από τα πιο προηγμένα και εκτεταμένα υποθαλάσσια καλωδιακά δίκτυα στον κόσμο, σύμφωνα με τα τέσσερα άτομα που φέρεται πως διαθέτουν άμεση γνώση του σχεδίου.

Γνωστό ως EMA (Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Ασία), το προτεινόμενο καλώδιο θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την κινεζική νησιωτική επαρχία Χαϊνάν, προτού φτάσει στη Σιγκαπούρη, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και τη Γαλλία, όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές – που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Το καλώδιο, το οποίο αναμένεται πως θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωσή του, θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί από την κινεζική HMN Technologies, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία της οποίας η προκάτοχος ανήκε κατά πλειοψηφία στον κινεζικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, την Huawei Technologies.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η HMN Tech, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην εισηγμένη Hengtong Optic-Electric Co, θα λάβει επιδοτήσεις από το κινεζικό κράτος για την κατασκευή του καλωδίου.

Share.

Comments are closed.