Ψηφιακή ξενάγηση με χρήση 3D τεχνολογιών – νέα ματιά στην Κύθνο από την Dotsoft

0

«ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ» είναι το έργο που υπέγραψε η εταιρεία DOTSOFT AE – διάρκειας ενός έτους.

Μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών θα είναι δυνατή η προσέγγιση σε σημεία λαογραφικού ενδιαφέροντος των παραδοσιακών οικισμών «Χώρα» και «Δρυοπίδα» αλλά και σε υπαίθριες θέσεις-καίριες για την αγροτική οικονομία του νησιού!

Ο επισκέπτης μέσα από ψηφιακές εφαρμογές της Dotsoft A.E. θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και κτηνοτροφίας των Θερμιωτών και να έρθει σε επαφή με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το σημαντικό λαογραφικό απόθεμα στους οικισμούς του νησιού.

Τα πλούσια κληρονομήματα της υπαίθρου στην Κύθνο , θα προβάλλονται από ψηφιακές εφαρμογές , εντός των οικισμών, αναδεικνύοντας πληρέστερα την καθημερινότητα του Θερμιώτη αγρότη στους οικισμούς της Χώρας και Δρυοπίδας. Σε αυτό περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και δόμησης των οικισμών . Τα στενά σοκάκια, τα πλατώματα, τα ελαιοτριβεία εντός οικισμού και οι μικροί αμπελώνες είναι χαρακτηριστικά δείγματα που θα μπορεί ο επισκέπτης να δει με νέα ματιά! Επίσης σε επιλεγμένα σημεία θα αναδεικνύονται οι διακοσμήσεις των σπιτιών που φανερώνουν την άνθιση τεχνών, όπως αυτή της κεραμοποιίας. Τέλος οι εφαρμογές θα παροτρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα μουσεία λαογραφίας και να ανακαλύψουν χρηστικά αντικείμενα «του σπιτιού και του χωραφιού» καθώς και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των σπιτιών με χρήση 3D αποτυπώσεων!

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του ΕΠ «Νότιο Αιγαίο» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Share.

Comments are closed.