Η Interpol «οπλίζεται» κατά των «εξελιγμένων» εγκληματιών στο metaverse

0

Ο γενικός γραμματέας της Interpol, Jurgen Stock, δήλωσε στο BBC ότι η υπηρεσία διερευνά το πώς θα μπορούσε να αστυνομεύσει το έγκλημα στο metaverse.

«Οι εγκληματίες είναι εξελιγμένοι και επαγγελματίες στο να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα σε κάθε νέο τεχνολογικό εργαλείο που είναι διαθέσιμο για τη διάπραξη εγκλήματος», σημείωσε. «Πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτό. Μερικές φορές, οι νομοθέτες, η αστυνομία και οι κοινωνίες μας μένουν λίγο πίσω».

Σημειώνεται πως η Interpol έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο εικονικής πραγματικότητας (VR), όπου οι χρήστες μπορούν να λάβουν εκπαίδευση και να παρακολουθήσουν εικονικές συναντήσεις. Ο Stock τόνισε πως είναι σημαντικό για τον οργανισμό να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

Το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Interpol, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ασφαλών διακομιστών, δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να βιώσουν τι θα μπορούσε να είναι το metaverse, προσφέροντας τους μια «αίσθηση» των εγκλημάτων που θα μπορούσαν να συμβούν και του πώς θα μπορούσαν να τα αστυνομευτούν.

Ο Δρ Madan Oberoi, εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας της Interpol, πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα με τον ορισμό ενός εγκλήματος στο metaverse. «Υπάρχουν εγκλήματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορούν ακόμα να χαρακτηριστούν ως έγκλημα ή όχι».

«Για παράδειγμα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Αν κοιτάξεις τους ορισμούς αυτών των εγκλημάτων στο φυσικό χώρο και προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στο metaverse, υπάρχει μια δυσκολία. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έγκλημα ή όχι, αλλά αυτές οι απειλές υπάρχουν σίγουρα, επομένως αυτά τα ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί».

Πρόσθεσε ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Interpol είναι η ευαισθητοποίηση για αυτά τα προβλήματα. «Το παράδειγμα που συχνά χρησιμοποιείται είναι ότι αν πρέπει να σώσεις έναν πνιγμένο, πρέπει να ξέρεις κολύμπι». «Ομοίως, εάν οι αρχές επιβολής του νόμου ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο metaverse, πρέπει να γνωρίζουν για αυτό»

«Και αυτός είναι ένας από τους στόχους μας – να βεβαιωθούμε ότι το προσωπικό επιβολής του νόμου θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το metaverse και να αποκτήσει αντίληψη για αυτό».

Share.

Comments are closed.