Πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πουλήθηκε έναντι 1 λίρας Αγγλίας

0

Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος Truphone πουλήθηκε σε δύο Ευρωπαίους επιχειρηματίες για 1 λίρα Αγγλίας, βγάζοντας τη μικρή βρετανική εταιρεία από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν, από τότε που ο Ρώσος ολιγάρχης, Roman Abramovich, βρέθηκε αντιμέτωπος με κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Γερμανός επιχειρηματίας Hakan Koç και ο ελληνικής καταγωγής και πρώην στέλεχος του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, Πύρρος Κούσιος, αγόρασαν τον λονδρέζικο όμιλο, μετά από μια μακρά κυβερνητική έρευνα σε σχέση με τις επιπτώσεις της συμφωνίας στην εθνική ασφάλεια.

«Είναι πολύ ανακουφιστικό, μπορούμε επιτέλους να πιάσουμε δουλειά», είπε ο Koç σε συνέντευξή του στους Financial Times. «Ήταν εμπόδιο για τους εργαζόμενους, να μην γνωρίζουν την κατεύθυνση της εταιρείας. Οι πελάτες μας ήταν πολύ πιστοί και τώρα μπορούμε επιτέλους να τους πούμε ότι τελείωσε».

Ο όμιλος, ο οποίος έχει καταγράψει ζημίες για 15 συνεχόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 16 εκατομμυρίων λιρών το 2020, πουλά, επίσης, συμβόλαια σε εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών που θέλουν ένα ασφαλές δίκτυο και να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.

Η Truphone -η οποία προσφέρει embedded Sim κάρτες- αποτιμήθηκε σε 410 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας το 2020 και έχει λάβει πάνω από 300 εκατομμύρια σε επενδύσεις από τον Abramovich και τους δύο Ρώσους επιχειρηματικούς εταίρους του, τους μεγιστάνες των πετροχημικών Alexander Abramov και Alexander Frolov.

Η Truphone αγοράστηκε από την TP Global Operations, που ανήκει στους δύο επενδυτές, με τους ίδιους να δεσμεύονται να επενδύσουν έως και 15 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητα της Truphone.

Share.

Comments are closed.