Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Η Ιαπωνία ζητά να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα όπως οι τράπεζες

0

Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές ζητούν από τις χώρες ανά τον κόσμο να προχωρήσουν σε ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, όπως κάνουν και με τις τράπεζες.

Ο Mamoru Yanase, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο Στρατηγικό Γραφείο της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA), δήλωσε πως «το crypto έχει γίνει τόσο μεγάλο… Αν θέλετε να εφαρμόσετε αποτελεσματική ρύθμιση, πρέπει να κάνετε το ίδιο… όπως ρυθμίζετε και εποπτεύετε τα παραδοσιακά ιδρύματα».

Ο Yanase συνέχισε σχολιάζοντας την κατάρρευση του FTX, προειδοποιώντας ότι ο «χαλαρός έλεγχος», οι «ελαστικοί εσωτερικοί έλεγχοι» και η κακή εποπτεία οδήγησαν στο τεράστιο σκάνδαλο.

Ως εκ τούτου, σημείωσε ότι η ιαπωνική FSA έχει αρχίσει να παροτρύνει ρυθμιστικές αρχές σε άλλες χώρες -συμπεριλαμβανομένων των αμερικάνικών και των ευρωπαϊκών- να ρυθμίζουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τόσο διεξοδικά όσο τις τράπεζες. Πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία έχει υποστηρίξει την παγκόσμια ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων μέσω της θέσης της στο διεθνές Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο Yanase δήλωσε ότι οι ξένες ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να απαιτήσουν νέα μέτρα από τα ανταλλακτήρια. Σε αυτά θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται και οι επιτόπιες επιθεωρήσεις, που θα διασφαλίζουν ότι οι εταιρείες διαχειρίζονται σωστά τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους.

Πρότεινε, επίσης, έναν «πολυεθνικό μηχανισμό επίλυσης» για να βοηθήσει τις χώρες να συνεργαστούν, σε περίπτωση αποτυχίας των μεγάλων εταιρειών.

Share.

Comments are closed.