Η ΕΕ ζητά λεπτομέρειες για τα επενδυτικά σχέδια του Big Tech και των παρόχων

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απευθυνθεί στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τις εταιρείες Big Tech που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, για τις επενδύσεις τους και τα σχέδια που υπάρχουν σε σχέση με την υποδομή cloud. Αυτό το βήμα θα γίνει πριν κατατεθεί η νομοθεσία που θα μπορούσε να αναγκάσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς να καλύψουν μέρος των δαπανών για τις υποδομές.

Η Deutsche Telekom, η Orange, η Telefonica, η Telecom Italia και άλλοι μεγάλοι πάροχοι, λένε ότι μια τέτοια κίνηση σε σχέση με την πραγματοποίηση επενδύσεων, θα αποτελέσει μια δίκαιη συνεισφορά, καθώς οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι περιεχομένου αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από το ήμισυ της διαδικτυακής κίνησης δεδομένων.

Η Google, η Netflix, η Meta, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, αναφέρουν ότι η ιδέα αποτελεί ένα «internet traffic tax» που θα μπορούσε να υπονομεύσει τους κανόνες δικτυακής ουδετερότητας της Ευρώπης, μέσω των οποίων όλοι οι χρήστες αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Κομισιόν σχεδιάζει να ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση με ένα μακροσκελές ερωτηματολόγιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν και ενδέχεται να υπάρξουν μεταβολές στο χρονικό πλαίσιο. Αυτή η διαβούλευση πιθανότατα θα διαρκέσει περίπου 12 εβδομάδες, προτού συντάξει το σχετικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Κομισιόν θα ρωτήσει τις εταιρείες του Big Tech και τους παρόχους για τις επενδύσεις τους, την εξέλιξη που προβλέπουν, τις επενδύσεις που απαιτούνται για τη μετάβαση στο cloud, το εάν εντοπίζεται επενδυτικό «κενό», αλλά και για τις σχέσεις των δύο τεχνολογικών τομέων.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ρωτήσει τους συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις σχετικά με τις ρυθμιστικές πρωτοβουλίες που υπήρξαν σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στη Νότια Κορέα και την Αυστραλία, και τα «μαθήματα» που προέκυψαν από αυτές.

Share.

Comments are closed.