Γαλλία: 750 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση έργων 6G

0

Η Γαλλία εντείνει τις προσπάθειές της σε σχέση με την χρηματοδότηση των δικτύων έκτης γενιάς (6G). Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης της έρευνας και της ανάπτυξης έργων που έχουν στο επίκεντρο τα προηγμένα δίκτυα 5G, το 6G, αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για λύσεις που συνδέονται με το virtualisation, τις ανοιχτές διεπαφές, το edge computing, την ασφάλεια και την ενοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης με την μηχανική μάθηση. Με αυτή τη στόχευση, έχει ήδη εκδοθεί πρόσκληση υποβολής έργων, με την περίοδο για τις αιτήσεις να παραμένει ανοιχτή μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν, «μπορούν να αφορούν σε όλο το εύρος του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (λογισμικό, υλικό και υπηρεσίες)», σε σχέση με κάθε σημείο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου».

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ενδιαφέρεται για περιβαλλοντικά υπεύθυνες καινοτομίες, «ιδιαίτερα όσον αφορά στον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις του οικολογικού σχεδιασμού των υλικών, προκειμένου να περιοριστεί το αποτύπωμα του ψηφιακού εξοπλισμού».

Το σχέδιο τίθεται υπό την ομπρέλα της στρατηγικής France 2030 του προέδρου Macron, ένα σχέδιο 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2021 με στόχο τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των τομέων της ενέργειας, των μεταφορών, των τροφίμων, της υγείας και του πολιτισμού. Η κυβέρνηση σημείωσε ότι 750 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του France 2030 θα διοχετευθούν στο πρόγραμμα έως το 2025.

«Με αυτή τη νέα πρόσκληση για έργα, τοποθετούμε τη Γαλλία στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας στις τεχνολογίες του μέλλοντος», δήλωσε ο Jean-Noël Barrot, εκπρόσωπος του υπουργού για την ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες. «Ας συνεχίσουμε τη δυναμική που ενστάλαξε το France 2030 για να εγγυηθούμε την τεχνολογική κυριαρχία της χώρας».

Share.

Comments are closed.