Το 5G στα αυτοκίνητα θα δημιουργήσει μια αγορά 3,6 δισ. έως το 2027

0

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Juniper Research, μέχρι το 2027 θα υπάρχουν 367 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα, με το κάθε ένα από αυτά να αντιπροσωπεύει μια πιθανή ροή εσόδων για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Συγκριτικά, στις μέρες μας εντοπίζονται στους δρόμους των πόλεων 192 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Η αύξηση του αριθμού τους ενισχύεται κυρίως από την ανάπτυξη των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και την αυξανόμενη υιοθέτηση συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Συγκρητικά, τα επαγγελματικά οχήματα υστερούν. Μέχρι το 2027, αναμένεται πως θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 20 τοις εκατό του συνόλου των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, σε παγκόσμια κλίμακα.

Το κλειδί για όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Juniper Research, είναι το 5G. Και αυτό γιατί προσφέρει το υψηλό εύρος ζώνης και τη χαμηλή καθυστέρηση που απαιτείται για την υποστήριξη των νέων χαρακτηριστικών. Ως εκ τούτου, υπολογίζεται ότι το 5G connectivity στα αυτοκίνητα θα αποτελεί μια αγορά 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027.

«Το 5G μπορεί να επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναβαθμίσουν την εμπειρία εντός του οχήματος. Σε μια αγορά που μεταβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα, η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη είναι το κλειδί», δήλωσε ο συνσυγγραφέας της έρευνας, Nick Maynard. «Οι φορείς εκμετάλλευσης των δικτύων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο να το επιτρέψουν αυτό με αξιόπιστο τρόπο, αποτελώντας συνεργάτες επιλογής καθώς τα δίκτυα 5G παρουσιάζουν γρήγορη επέκταση».

Τα στατιστικά της Juniper είναι ελαφρώς πιο συντηρητικά σε σύγκριση με εκείνα που δημοσίευσε η Omdia τον Οκτώβριο. Η τελευταία προβλέπει ότι θα κυκλοφορούν 571 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το 2025, από 231 εκατομμύρια το 2021.

Share.

Comments are closed.